Νέα

Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών !!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα NikosShell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 997
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Θα φερω ως παραδειγμα το Βελγιο και την Ολλανδια.
Ο μεσος μισθος ειναι 1400 ευρω, διπλασιος απο οτι στη χωρα μας.
Το κουτακι με γαλα κανει 0,5-1 ευρω ,
ενω στην Ελλαδα διπλασιες ως τετραπλασιες τιμες. :headbang:
Σε ποια ποιοτητα ζωης βασισθεις θα πρεπει ο μεσος κατοικος της χωρας μας
να αποκτησει κοινωνικη σκεψη και συνειδηση?

Οταν περιοριζει εννοιες οπως "παιδεια" στον κυνικο ορο
των σχολικων διδαγματων, εχουμε ακομα πολυ δρομο μπροστα μας...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506
για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τους μπάτσους και δεν τους βλέπω όπως ο φίλος pipinomaniac, εδώ στην επαρχεία δεν έχουμε την ίδια άποψη, είναι διαφορετική και πιο ανθρώπινη η σχέση αστυνόμου με τον πολίτη σε σχέση με Αθήνα. Η κουβέντα άνοιξε για το οικονομικό και για το αν είναι λειτούργημα ή όχι, αυτό λίγη σημασία έχει, απλά εγώ στους 10 μπάτσους της ηλικίας μου που ξέρω - 37 -  κανένας δεν κάνει λειτούργημα και παίρνει πάνω κάτω τα ίδια μένα.
Φίλε περσόνα ξέρεις τι είναι να τελειώνεις το λύκειο να υπηρετείς δίπλα στο σπίτι σου, στην αεροπορία  και μετά να σε περιμένει μια ωραία θέση στο δημόσιο. Οχι πως την ζηλεύω τώρα πια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τους μπάτσους και δεν τους βλέπω όπως ο φίλος pipinomaniac, εδώ στην επαρχεία δεν έχουμε την ίδια άποψη, είναι διαφορετική και πιο ανθρώπινη η σχέση αστυνόμου με τον πολίτη σε σχέση με Αθήνα. Η κουβέντα άνοιξε για το οικονομικό και για το αν είναι λειτούργημα ή όχι, αυτό λίγη σημασία έχει, απλά εγώ στους 10 μπάτσους της ηλικίας μου που ξέρω - 37 -  κανένας δεν κάνει λειτούργημα και παίρνει πάνω κάτω τα ίδια μένα.
Φίλε περσόνα ξέρεις τι είναι να τελειώνεις το λύκειο να υπηρετείς δίπλα στο σπίτι σου, στην αεροπορία  και μετά να σε περιμένει μια ωραία θέση στο δημόσιο. Οχι πως την ζηλεύω τώρα πια.

Αγαπητέ Γιώργο....
χωρίς να φταις στην Ελλάδα μονίμως σε βάζουν στο τρυπάκι...
Γιατί αυτός να παίρνει περισσότερα από μενα;
είναι καλύτερος από μενα;
τι έχει αυτός παραπάνω από μένα;
εγώ κατούρησα στο πηγάδι;....

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ

Δεν είμαι όμως ούτε παρτάκιας, ούτε ρατσιστής.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και να ξερες τι έχω κάνει για ν' αλλάξει

Ιθάκη
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506
Αγαπητέ Γιώργο....
χωρίς να φταις στην Ελλάδα μονίμως σε βάζουν στο τρυπάκι...
Γιατί αυτός να παίρνει περισσότερα από μενα;
είναι καλύτερος από μενα;
όχι, ούτε ρατσιστής είσαι ούτε εγώ μίζερος, την στραβομάρα μου λέω...

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
για να πω και την προσωπικη μου γνωμη  και να είμαι και σαφής και ξεκάθαρος...ανθρωπος με  κάποια ποιότητα , με κάποια καλλιέργεια και έχοντας ζήσει αρμονικά παιδικά χρόνια ΔΕΝ θα γινόταν ποτέ Αστυνομικός.Κι αν οι συνθήκες της ζωής τον έκαναν τέτοιο δεν θα πρέπει να τα έχει καλά με τον ευατό του και θα πρεπει να ψάχνει αφορμή να φύγει.
Δεν έχει αυτή η δουλειά στοιχεία που ταιριάζουν σε νορμάλ άτομο για επάγγελμα εφ όρου ζωής.
Τελος.

master.ioannis

Μέγας
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
507
Πόντοι
4.195
για να πω και την προσωπικη μου γνωμη  και να είμαι και σαφής και ξεκάθαρος...ανθρωπος με  κάποια ποιότητα , με κάποια καλλιέργεια και έχοντας ζήσει αρμονικά παιδικά χρόνια ΔΕΝ θα γινόταν ποτέ Αστυνομικός.Κι αν οι συνθήκες της ζωής τον έκαναν τέτοιο δεν θα πρέπει να τα έχει καλά με τον ευατό του και θα πρεπει να ψάχνει αφορμή να φύγει.
Δεν έχει αυτή η δουλειά στοιχεία που ταιριάζουν σε νορμάλ άτομο για επάγγελμα εφ όρου ζωής.
Τελος.
διαβασα ομως οτι ηταν αριστος μαθητης.και μην ξεχνας οτι πλεον οι αστυνομικοι μπαινουν απο πανελληνιες εξετασεις και οχι οπως παλια δεν ειχαν τι να κανουν και γινοντουσαν μπατσοι.παντως η φουρνια των αστυνομικων που ειναι περιπου μεχρι 30 ετων αν μιλησεις μαζι τους ειναι πολυ νορμαλ ανθρωποι.και στην τελικη και αυτοι δουλεουν για να ζησουν.σε κοινωνικες ομαδες και επαγγελματα παντα θα υπαρχουν και οι ανοητοι.αλλα δεν αντιπροσωπευουν το συνολο αυτων των ομαδων

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Θάνατος στους εγκληματίες και σε οσους κρυφογουσταρουν αυτο που εκαναν. Αν νομίζουν οτι ειναι σε πολεμο με την αστυνομια, το κρατος και ολη την παραμύθα της αριστερας πρεπει να αντιμετωπισουν τις συνέπειες που ειναι θανατος, μετα βασανιστηρίων. Ενοια σας λεχρίτες και εχουν παρει μπρος κατι εθνικιστικοι κύκλοι, θα εχουμε καμια δεξια εθνικιστικη τρομοκρατεια και τοτε δε θα μαζευομαστε με τιποτα, θα τραβαμε τα μαλια μας.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Το συζητατε κι ολας αν ειναι νορμαλ ή οχι? Και πρεπει να πεθανουν αν δεν ειναι νορμαλ?
Οι αριστεροι αναρχοκομουνες δεν ειναι νορμαλ και οσοσι λενε μπτσοι γουσρουνια δολοφονοι και λοιπες εγκεφαλικες αυνανιστικες εμετικες μαλακιες της αριστερας. ΕΚει μας εφτασε το τσυριζα και ο παναριστερισμος. Τσιμπα Ελληνα αριστερη μαλακια, αριστερατζες ολοι. Επειδη τρωγανε ξυλο μετα τον εμφυλιο τους εμεινε το μισος.
Το μισος θα σας θα γυρισει πισω σε εσας εγκληματιες, που μαθαινετε τα μικρα παιδακια να μισουν τους αστυνομικους, στρεβλώνετε τις ψυχες των παιδιων.
Χιτλερικοι ειστε, αυτοι σπερνανε μισος, αν και λιγοτερο απο εσας.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
εγω θεωρώ πως δεν είναι νορμαλ δουλειά του αστυνομικού όπως πχ δεν ειναι νορμάλ δουλειά του νεκροθάφτη.Είναι μια δουλειά ναι..πρέπει να την κάνει κάποιος ναι..αλλά δεν είναι δουλειά για  ώριμο ολοκληρωμένο άνθρωπο...

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
εγω θεωρώ πως δεν είναι νορμαλ δουλειά του αστυνομικού δεν είναι δουλειά για  ώριμο ολοκληρωμένο άνθρωπο...
E, τότε αν ποτέ (που δεν το εύχεται κανείς) τα φέρει έτσι η τύχη και

• [li]σου αποσπάσουν χρήματα με απειλή όπλου (βλ. ληστεία),[/li]
    [li]σου κάνουν το σπίτι θερινό οι διαρρήκτες,[/li]
    [li]σου κλέψουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή οι συμμορίες,[/li]
    [li]επιχειρήσουν ανώμαλοι να βιάσουν κόρη / γυναίκα / αδερφή σου,[/li]
    [li]σε εκβιάσουν, σε χτυπήσουν, σε απειλήσουν,[/li]
    [li]το παιδί σου το αρπάξει κανένας παιδεραστής,[/li]
κλπ
κλπ
κλπ

...φρόντισε να έχεις πρόχειρους τίποτα "ώριμους & ολοκληρωμένους" εκεί κοντά, να σε βγάλουν από την δύσκολη θέση αντί να πηγαίνεις σε ανθρώπους που δεν είναι ισάξιοί σου και τους θεωρείς ΜΗ ώριμους και ΜΗ ολοκληρωμένους και να κλαψουρίζεις να σε σώσουν.

Οι αστυνομικοί είναι σαν τους γιατρούς! Όλοι γουστάρουν να βλέπουν τον τηλεοπτικό "ταρζαν" να ξεσκεπάζει κυκλώματα με φακελάκια και παράνομες κλινικές και μετά να λένε "ου, αληταράδες φακελάκηδες κωλογιατροί που χτυπάτε πάνω στον πόνο του κοσμάκη", αλλα όταν ερθει το ζόρι αλλάζει το παραμύθι και λένε "γιατρέ μου σώσε με και εγώ ΟΤΙ ΘΕΣ!". Με τη λογική σου φίλε Comando_1, ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα δεν είναι για ανθρώπους "ώριμους & ολοκληρωμένους".

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
εγω θεωρώ πως δεν είναι νορμαλ δουλειά του αστυνομικού όπως πχ δεν ειναι νορμάλ δουλειά του νεκροθάφτη.Είναι μια δουλειά ναι..πρέπει να την κάνει κάποιος ναι..αλλά δεν είναι δουλειά για  ώριμο ολοκληρωμένο άνθρωπο...

Μπορείς να μας πεις ποια είναι δουλειά για νορμάλ και ολοκληρωμένο άνθρωπο;;;

Να ξέρω δηλαδή τί να πω σε τυχόν παιδί μου τί να γίνει όταν μεγαλώσει...

Προσωπική άποψη: Δεν υπάρχουν "νόρμαλ" ή "αμπνορμαλ" δουλειές...Υπάρχουν "νόρμαλ" και "αμπνόρμαλ" άνθρωποι....

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Στο Ελλάντα, μόνο δουλειές εκτός Δημοσίου. Και πάλι όχι όλες. Αν και πάλι, μάλλον θέμα αξιοπρέπειας είναι και όχι τόσο κανονικότητας.
Μου έρχονται πρόχειρα να σου πω τουλάχιστον 20 επαγγέλματα στον Δημόσιο τομέα που θεωρείς ΚΑΙ για "ώριμους & ολοκληρωμένους" ανθρώπους ΚΑΙ θα ήθελαν το 99.99% από εδώ μέσα να κάνουν! Επίσης μπορώ να σκεφτώ και καμιά 100αριά επαγγέλματα ΕΚΤΟΣ Δημοσίου που ούτε αξιοπρέπεια εμπνέουν, ούτε είναι για "ώριμους & ολοκληρωμένους" ανθρώπους.

...κι επειδή "της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες" και ξαφνικά αρχίσαμε όλοι να κατηγορούμε Δημόσιο, Κοινωνία, Αστυνομία, την Τύχη μας την μαύρη που δεν γεννηθήκαμε εφοπλιστές κλπ, θα υιοθετήσω μάλλον την άποψη του προηγούμενου φίλου που είπε για φυσιολογικούς και μη φυσιολογικούς ανθρώπους.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Στο Ελλάντα, μόνο δουλειές εκτός Δημοσίου. Και πάλι όχι όλες.
Αν και πάλι, μάλλον θέμα αξιοπρέπειας είναι και όχι τόσο κανονικότητας.

Σωστό και αυτό...
Διότι για να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρημτίας την Ελλάδα πρέπει να έχεις αντοχές και στομάχι πολύ πέραν του κανονικού...

Όσο για την αξιοπρέπεια, είναι θέμα υποκειμενικό...
Έχω γνωρίσει αξιοπρεπέστατους Δημοσίους Υπαλλήλους και αναξιοπρεπέστατους ιδιωτικούς (ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με "πωλήσεις")...
Είναι θέμα ανθρώπου, όχι δουλειάς τελικά...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μου έρχονται πρόχειρα να σου πω τουλάχιστον 20 επαγγέλματα στον Δημόσιο τομέα που θεωρείς ΚΑΙ για "ώριμους & ολοκληρωμένους" ανθρώπους ΚΑΙ θα ήθελαν το 99.99% από εδώ μέσα να κάνουν! Επίσης μπορώ να σκεφτώ και καμιά 100αριά επαγγέλματα ΕΚΤΟΣ Δημοσίου που ούτε αξιοπρέπεια εμπνέουν, ούτε είναι για "ώριμους & ολοκληρωμένους" ανθρώπους.

...κι επειδή "της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες" και ξαφνικά αρχίσαμε όλοι να κατηγορούμε Δημόσιο, Κοινωνία, Αστυνομία, την Τύχη μας την μαύρη που δεν γεννηθήκαμε εφοπλιστές κλπ, θα υιοθετήσω μάλλον την άποψη του προηγούμενου φίλου που είπε για φυσιολογικούς και μη φυσιολογικούς ανθρώπους.

Μιας και σε βρήκα πρόχειρο, ρίξε και ένα explain ως ειδήμων γιατί η ταύτιση σφαίρας όπλου είναι κάτι εύκολο και γίνεται γρήγορα και η βαλλιστική είναι κάτι πολύπλοκο και παίρνει παραπάνω χρόνο διότι τους τα λέω και δεν με ακούνε...

Ευχαριστώ...

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Μιας και σε βρήκα πρόχειρο, ρίξε και ένα explain ως ειδήμων γιατί η ταύτιση σφαίρας όπλου είναι κάτι εύκολο και γίνεται γρήγορα και η βαλλιστική είναι κάτι πολύπλοκο και παίρνει παραπάνω χρόνο διότι τους τα λέω και δεν με ακούνε...

Ευχαριστώ...
Ναι, έχω παρακολουθήσει τι έχεις γράψει. Έτσι όπως τα λες είναι!

Με απλά λόγια το να συγκρίνεις τα υπολοίματα βλημάτων / καλύκων κλπ (εφόσον τα έχεις) είναι απλή υπόθεση και μπορείς να αποφανθείς με απόλυτη βεβαιότητα αν αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Το να φέρεις όμως γνώμη & επιστημονική άποψη (η οποία θα ληφθεί πάρα πολύ σοβαρά υπ όψη στο Δικαστήριο και θα θεωρηθεί στοιχείο) για το ποιά ακριβώς τροχιά εκτέλεσε το βλήμα από τη στιγμή εξόδου από τον σωλήνα της κάννης μέχρι που σταμάτησε... αποτελεί αντικείμενο σοβαρής μελέτης και η ερεύνα - συλλογή στοιχείων από μόνη της μπορεί να διαρκέσει μέρες / εβδομάδες / μήνες. Κάποιες περιπτώσεις δε, είναι δυνατό να μην εξιχνιασθούν ποτέ (λόγω έλλειψης στοιχείων - όχι ανικανότητας ή άγνοιας). Aπό εκεί και μετά και για όποιον θέλει να ασχοληθεί η επιστήμη έχει παρακλάδια:

• [li]Internal ballistics που ασχολείται με τα χαρακτηριστικά της βολίδας και του κάλυκα πριν εξαχθεί από τον σωλήνα / απορριφθεί από το κλείστο,[/li]
    [li]Transition ballistics (ή intermediate ballistics) & External ballistics που μελετούν την συμπεριφορά / τροχιά των βλημάτων στον αέρα και πριν προσκρούσουν κάπου,[/li]
    [li]Terminal ballistics που αφορά την τροχιά και την παραμόρφωση που είναι δυνατό να υποστούν οι βολίδες μετά την προσκρουσή τους σε σκληρές επιφάνειες, τοίχους, χώμα, σάρκα κλπ[/li]

κλπ
κλπ
κλπ

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Το αν ειναι η οχι λειτουργημα το επαγγελμα του αστυνομικου
 ειναι περιττο,ακομα και να το σχολιασω..
 Συμφωνω με την αποψη του Περσονα...

Και για τους Δημοσιους υπαλληλους,συμφωνω γενικοτερα με PATHFINDER
 και τον Ισιο...
 Εχουμε την ταση στην Ελλαδα να ειμαστε πρωτα απαξιωτικοι προς ολα,και
 μετα δημιουργικοι.
 Οι ιδιοι που διογκωναν το δημοσιο τομεα και τον χρησιμοποιουσαν
 ψηφοθηρικα,ειναι οι ιδιοι που σιγα σιγα καλλιεργησαν την απαξια προς
 αυτους
 Μας φταιει ο δημοσιος υπαλληλος και οχι το Δημοσιο,μαλιστα..
 Βλεπουμε το δεντρο και οχι το Δασος..

Στις επομενες εκλογες ψηφιζουμε το Δασος,για να γινουμε και εμεις ενα
 απο τα δεντρα που απαξιωνουμε...
 Τρελα λεμε...Ψυχοπαθογενεια

Μοιραζουμε τις δουλειες σε αξιοπρεπεις και αναξιοπρεπεις
 Σε δουλειες που ειναι για μας και σε αυτες που ειναι για τους αλλους
 Γιατι μας εμαθαν το πτυχιο να το αποκτησουμε αποκλειστικα για
 επαγγελματικη αποκατασταση ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ..και απαγορευεται να το παρουμε
 ΚΑΙ για λογους προσωπικης ικανοποιησης.
 Ετσι δημιουργηθηκαν πολιτες που εχουν σπουδασει κατι που ποτε δεν
 αγαπησαν και δεν μπορουν να αποδοσουν στην δουλεια που προσληφθηκαν
 με βαση αυτο το πτυχιο,οπως και εχουμε και πολιτες που σπουδασαν αυτο
 που τους αρεσε και ειτε επιασαν δουλεια βαση αυτου και ειναι πολυ
 καλοι στην δουλεια τους ειτε γιναν κατι αλλο(οτιδηποτε ..) αλλα το
 κανουν οσο πιο καλα μπορουν λογω καλλιεργειας..

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Η ταυτιση βληματων ειναι μεσα στην βαλλιστικη ..
  Απλα ειναι πιο ευκολο να γινει...

Μια εξηγηση απο μελη αλλου σαιτ...

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει η βαλλιστική επιστήμη, η οποία είναι ένα μίγμα από φυσικομαθηματική βάση σε συνδυασμό με την εφαρμογή της με τα μηχανολογικά αριστουργήματα που έχουμε κατασκευάσει, την χημεία και τα παρασκευάσματα της.

Η βαλλιστική επιστήμη χωρίζεται σε 4 ανεξάρτητες περιοχές.

1. Interior ballistics. (εσωτερική βαλλιστική). Αυτή παίρνει μέρος στο εσωτερικό του όπλου. Αυτό αφορά την πυρίτιδα, ανάφλεξη, τριβή κάνης, πιέσεις κλπ.

2. Exterior ballistics. (εξωτερική βαλλιστική). Αυτή ξεκινάει από την στιγμή που το βλήμα φεύγει – εξέρχεται της κάνης και καλύπτει την πτήση του βλήματος από την έξοδο του από την κάνη έως τη στιγμή της πρόσκρουσης του.

3. Terminal ballistics. (Τερματική βαλλιστική). Αυτή αφορά για το πως το βλήμα και ο στόχος (χαρτί, τζάμι, ζώο στο κυνήγι) αντέδρασαν κατά την πρόσκρουση του βλήματος (πορεία βλήματος επί του στόχου κλπ).

4. Forensic ballistics. (Ιατροδικαστική βαλλιστική). Είναι η περιοχή όπου συνεργάζονται η αστυνομική έρευνα και ιατρική επιστήμη για την διερεύνηση ενός εγκλήματος (ταύτιση βλημάτων κλπ).

Πηγη

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
gabadoo, αν έβλεπες τι απάντησα πριν γράψεις?  :grin:

Η επιστήμη ονομάζεται Forensic ballistics (το 4 σου) και περιλαμβάνει τους κλάδους που προαναφέραμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom