Νέα

Διάλογος με την αδερφή μου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SNIFsnif
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
 Ασχετο αλλα ο Νιτσε και ο Ντοστογιεφκι (φανταζομαι) εχουν διαφορετικη κοσμοθεωρια!! μηπως η αδελφη σου διαβαζει ολους τους συγγραφεις αλφαβητικα και ειναι τωρα στο "Ν".

Το ότι διαβάζει τους εν λόγω δεν σημαίνει ότι υιοθετεί άκριτα την "κοσμοθεωρία" τους.
Χεχεχ... τι την πέρασες βρε την αδερφή μου; Γκομενίτσα που διαβάζει Κοέλιο και Όσο και Μάρα Μεϊμαρίδη και μετά παπαγαλίζει αυτά που διάβασε;
Τι σόι εκπαίδευση της έδωσα;  :rockon:

Τελος πες στην αδελφη σου να ποσταρει στο "Σπουδες-Ελλαδα-Εξωτερικο" γιατι πηξαμε στους μηχανικους και στους οικονομολογους ναακουσουμε μια γνωμη απο άλλο κλαδο!!!

Η αδερφή μου πιστεύει ότι ένα φόρουμ σαν κι αυτό είναι αποκλειστικά για άντρες κι ότι όποια γυναίκα γράφει εδώ είναι απλά μια κομπλεξική που ζητάει να τραβήξει την προσοχή, γιατί εκεί έξω δεν το καταφέρνει.

Edit κατόπιν υποδείξεώς της: Εννοείται πως αυτό δεν αφορά στις γυναίκες που έχουν επαγγελματική σχέση με το θέμα του φόρουμ.

OP
OP
S

SNIFsnif

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
2
Πόντοι
1
το θέμα είναι να περνάς καλά, όχι να έχεις το πάνω χέρι ή το κάτω χέρι ή το μεσσαίο. Μπορείς να περνάς καλά? Είσαι ωραίος. Δεν μπορείς? Την πούτσισες κι η μίζερη ζωή στο σπίτι είναι το πιο ψυχοφθόρο πράγμα.

΄
Ακριβώς.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
λιωμας μπραβο για οοοοοοοολο το ποστ
γιατι μου φαινεται ειλικρινες
αλλα να σου πω κατι? εμενα, τετοιες σχεσεις στηριζομενες στην αμοιβαια "πτνια" κ ποιος θα την κανει στον αλλο... προσωπικα να μου λειπουν. αν ειναι να πετυχω κατι στη σχεση μου με τετοιους τροπους να μου λειπει. εχω μαθει στη πληρη ειλικρινεια κ ειχα μακροχρονια σχεση. κ μενα κατι τετοια μου λενε οι φιλες μου (αδερφες καποιων θα ναι κ αυτες χαχαχα) τους ανδρες ετσι με πλαγιους τροπους θα τους καταφερεις. ε να μου λειπει κ ας ζω στο συννεφακι μου. οτι θελω το ζηταω ευθεως. κ αυτο περιμενω απ τον αλλο. θεωρω οτι οι ανθρωποι που κρυβονται για να κανουν οτι γουσταρουν, απ το ετερον ημιση ή οποιον αλλο, τελικα μαλλον ειναι δυστυχεις ή δεν ειναι πληρεις.
αλλα μπορει κ εγω σε 5 χρονια να προσγειωθω ανωμαλα, δε ξερω. ελπιζω να μην.
κ αν θετε να μιλαμε για επιτυχημενους γαμους, που το ευχομαι ειλικρινα σε ολους σας, περιμενετε 10-15-20 χρονια να τους χαρακτηρισετε ετσι.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
λιωμας μπραβο για οοοοοοοολο το ποστ
γιατι μου φαινεται ειλικρινες
αλλα να σου πω κατι? εμενα, τετοιες σχεσεις στηριζομενες στην αμοιβαια "πτνια" κ ποιος θα την κανει στον αλλο... προσωπικα να μου λειπουν. αν ειναι να πετυχω κατι στη σχεση μου με τετοιους τροπους να μου λειπει. εχω μαθει στη πληρη ειλικρινεια κ ειχα μακροχρονια σχεση. κ μενα κατι τετοια μου λενε οι φιλες μου (αδερφες καποιων θα ναι κ αυτες χαχαχα) τους ανδρες ετσι με πλαγιους τροπους θα τους καταφερεις. ε να μου λειπει κ ας ζω στο συννεφακι μου. οτι θελω το ζηταω ευθεως. κ αυτο περιμενω απ τον αλλο. θεωρω οτι οι ανθρωποι που κρυβονται για να κανουν οτι γουσταρουν, απ το ετερον ημιση ή οποιον αλλο, τελικα μαλλον ειναι δυστυχεις ή δεν ειναι πληρεις.
αλλα μπορει κ εγω σε 5 χρονια να προσγειωθω ανωμαλα, δε ξερω. ελπιζω να μην.
κ αν θετε να μιλαμε για επιτυχημενους γαμους, που το ευχομαι ειλικρινα σε ολους σας, περιμενετε 10-15-20 χρονια να τους χαρακτηρισετε ετσι.
Και να κρατησει 10-15 χρονια ενας γαμος δε σημαινει οτι ειναι επιτυχημενος! Γενικα εγω θεωρω εναν γαμο αποτυχημενο οταν ταυτιζεται με τη λεξη Συμβιβασμος! Βεβαια ειμαι ανυπαντρος!  :grin:

piko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
1.622
Πόντοι
216
Και να κρατησει 10-15 χρονια ενας γαμος δε σημαινει οτι ειναι επιτυχημενος! Γενικα εγω θεωρω εναν γαμο αποτυχημενο οταν ταυτιζεται με τη λεξη Συμβιβασμος! Βεβαια ειμαι ανυπαντρος!  :grin:
Συγνώμμη δηλαδής, αλλά αν συμβιβάζεσαι ο ένας, συμβιβάζεται η άλλη τότε την "βοϊδοπουτσίσανε" και οι δύο και δεν το πήρανε χαμπάρι ποτές τους...  :grin:

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
μπροστα στα 2-3-4 οσο να το πεις χαχαχα
παντως δε διαφωνω μαζι σου
συμβιβασμοι παντα υπαρχουν γιατι δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι ιδιοι... αλλα αυτο μεχρι το κανω οτι γουσταρω κ ποσως μ ενδιαφερει ο αλλος, εγω ετσι ειμαι ευτυχισμενος/η κ ας κουρευετε ο αλλος/η απεχει ετη φωτος. κατα τη ταπεινη μου αποψη, που συμφωνει με τον αερα φυσικα... απο τετοια μυαλουδακια προκυπτουν τετοιες χαζογκομενες κ το αντιστοιχο, κ μετα παραπονιομαστε γιατι γιναν ετσι οι γυναικες. κ οι ανδρες.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Έλα ρε συ, εννοείται!!!

Εξάλλου κι οι γυναίκες το ίδιο προσπαθούν να κάνουν. Λένε ότι σου λένε και από μέσα τους "καλά, καλά, θα τον στρώσω εγώ, το δικό μου θα περάσει" και πολλές φορές το καταφέρνει με "πουτανίστικες" μεθόδους. Απλά εμείς οι άντρες είμαστε πιο αγαθοί και πιο ανοιχτοί σαν άνθρωποι, πιο ντόμπροι. Και γι' αυτό σε πολλά ζευγάρια, όσο "άντρας" και να είναι ο σύζυγος, τις περισσότερες φορές γίνεται αυτό που θέλει η σύζυγος.

Εγώ το αντιλήφθηκα αυτό όταν παντρεύτηκα. Γενικός κανόνας είναι ότι "η γυναίκα αλλάζει ΑΡΔΗΝ μετά τον γάμο". Ρωτήστε και φίλους σας παντρεμένους να σας το επιβεβαιώσουν, οι παντρεμένοι το βιώνουν. Εκεί λοιπόν που γίνονταν τα πράγματα με κάποιον τρόπο, σιγάααααααααααα-σιγάααααααααααααα και με τρόπο προσπαθούσε να περάσει διάφορα άλλα. Κι επειδή εμείς οι άντρες γενικά λέμε "στ' αρχίδια μου μωρέ, προκειμένου να με πρήζει ας το κάνει όπως θέλει" (και σε ΑΥΤΟ υπολογίζει η γυναίκα), σιγά-σιγά γίνονται πράγματα χωρίς να τα παίρνεις χαμπάρι, αλλά η γυναίκα έχει πετύχει αυτό που θέλει. Μια μέρα λοιπόν, συγκεκριμένα βράδυ ήταν, γύρισα από business dinner αρκετά αργά, κατά τις 1 το πρωί. Μπήκα λοιπόν σιγά-σιγά σπίτι επειδή πίστευα ότι η γυναίκα μου θα κοιμόταν εκείνη την ώρα. Τελικά δεν κοιμόταν και μίλαγε στο τηλέφωνο, μάλλον με την μάνα της. Κι ακούω την ατάκα από την γυναίκα μου: "Εντάξει, μην ανησυχείς, ξέρω εγώ πως θα του το περάσω, δεν θα γίνει το δικό του, το δικό ΜΑΣ θα γίνει" (γι' αυτό και πιστεύω ότι μίλαγε με την μάνα της). Ξαναβγήκα σιγά-σιγά από το σπίτι κατέβηκα στον κήπο για ένα τσιγαράκι και ξαναμπήκα μέσα μετά από κάνα 10λεπτο για να είμαι σίγουρος ότι θα το είχε κλείσει.

Ακόμα δεν έχω μάθει στα σίγουρα τι ήταν αυτό που συζητούσε με την μάνα της, αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί κατάλαβα πολύ καλά τι παίζεται γενικά. Και φυσικά, ακόμη και τώρα πολλές φορές λέω "στ' αρχίδια μου" και την αφήνω να κάνει αυτά που θέλει, αλλά σε βασικά πράγματα και κυρίως σε θέματα αρχής ή για το πως θα μεγαλώσει το παιδί μας κτλ, εκεί ΔΕΝ λέω στ' αρχίδια μου όπως και να μου το πει, ό,τι και να μου πει, οποιονδήποτε τρόπο και αν μεταχειριστεί για να μου περάσει αυτό που θέλει.

[size=13pt]Εννοείται λοιπόν ότι δεν της έχω πει κι ούτε πρόκειται να της πω ποτέ ότι είχα ακούσει τυχαία αυτό που έλεγε στο τηλέφωνο, αν και στην αρχή με έτρωγε πάρα πολύ να της το πω για "να μην νομίζει ότι είμαι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται". ΕΚΕΙ την πατάνε οι άντρες... πάνε και τα λένε χαρτί και καλαμάρι χάρην του εγωϊσμού τους και τελικά τους γυρνάει μπούμερανγκ. Αλλά ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις την "πουτανιά" της γυναίκας είναι με "πουτανιά" (κι αυτό κανόνας είναι!).[/size]
Δεν ξερω , εγω απο το ποστ σου αυτο βγαζω το συμπερασμα οτι γινεται ενας αγωνας για το ποιος θα επικρατησει! Απλα δεν το λεμε με αυτην την εκφραση! Ειμαι ανυπαντρος παντως να ξαναπω!

Επισκέπτης
κατ'αρχην απεχω κατα πολυ απ'το προτυπο που παρουσιαζει η αδερφη σου φιλε σνιφ...ουτε τυραννος ειμαι..ουτε μπορω να τον παραστησω....αντιθετα ειμαι αυτο που θα ελεγε καποιος "καλο παιδι" ή μαλακας κατ'αλλους....παντα βαδιζω με τη λογικη κ το συναισθημα παραλληλα κ αυτο κοστιζει...δεν κανω την κοτα στις μαλακιες που λεει μια γυναικα...ομως φερνω αντιρρηση κ προτιμω τη συζητηση κ στα ευκολα κ στα δυσκολα....θα παρω πρωτοβουλιες αλλα περιμενω σε θεματα που δεν ειμαι τοσο ικανος να αναλαβει η συντροφος μου....παντα ομως θα παρω τη γνωμη της οπως περιμενω το ιδιο να κανει κ εκεινη...
Με λιγα λογια...ψαχνω κ περιμενω ιση αντιμετωπιση σε ΟΛΑ τα θεματα κ οχι οπου "μας" συμφερει...οπως δλδ πραττω εγω...

ειμαι πολυ μικρος για να μιλησω για γαμους κλπ πανηγυρια....ομως ξερω απ'τη μεχρι τωρα ζωη μου...πως ο αληθινος αντρας κ στο χαρακτηρα κ στα λογια κ τελικα στις πραξεις ποτε δεν βγηκε χαμενος...

οποτε μονο ενα πραγμα ακολουθω κ πιστευω....

ΒΕ YOURSELF...

Επισκέπτης
Και οι γυναικες το λενε αυτο.  Θελω ο αντρας να ειναι ο εαυτος του, λενε !
Ετσι Φλες ;  ;)
δεν με απασχολει τι λενε οι γυναικες....ειμαι στην αναζητηση του "τι πραττουν".... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
δυστυχως δεν μπορω ν'αλλαξω νοοτροπια...ειμαι ο εαυτος μου παντου κ παντα...(εκτος κ αν κανω πλακα)... :grin: :grin:

Επισκέπτης
Χτεσινοβραδινός διάλογος με την αδερφή μου.

Όσα ακολουθούν είναι 100% αληθινά.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η αδερφή μου είναι 25 ετών, αληθινά εντυπωσιακό θηλυκό, με πολλές και εύκολες επιτυχίες στο ανδρικό φύλο (άλλο που εγώ, ως αδερφός της δεν καταλαβαίνω τι της βρίσκουν), η οποία μαγειρεύει φοβερά και, τις φορές που έρχεται σπίτι μου, κρατάει το σπίτι σε άψογη τάξη (γιατί εγώ είμαι τελείως ανοικοκύρευτος).
Κατά δήλωσή της, δεν θέλει "καριέρες και μαλακίες" Πρωτεύων σκοπός της είναι να παντρευτεί έναν άντρα που να μην είναι "μάγκας", αλλά αποτελεσματικός ("σαν τον Πούτιν", όπως λέει η ίδια).
Α, και παρεμπιπτόντως και εντελώς δευτερευόντως, διαβάζει Νίτσε και Ντοστογιέφσκι, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και έχει μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο (για να προλάβω τυχόν φεμινίστριες).

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Χτες αργά το απόγευμα, στο μπαλκόνι. Συζήτηση αδερφού και αδερφής για τις σχέσεις των δύο φύλων.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΕΓΩ:

"Μικρή, αυτό που εγώ έχω τελικά καταλάβει είναι ότι οι γυναίκες και οι άνθρωποι εν γένει είναι σαν τους λαούς. Δηλαδή, προσαρμόζονται στους κυβερνώντες τους.
Οι λαοί τελικά απλώνουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που τους παίρνει. Δηλαδή, είτε ζουν σε αυστηρό καθεστώς είτε σε ανεκτικό, είτε πεινούν είτε είναι χορτάτοι, οι λαοί προσαρμόζονται, χωρίς να θυμούνται τι έλεγαν και τι έκαναν χτες.
Άρα, το θέμα τελικά είναι να κρατάς έναν λαό ελεγχόμενο και να μην του δίνεις την ελευθερία ν' αποφασίζει για τον εαυτό του, γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να σε ρίξει από την εξουσία, να σε καταριέται και τελικά να βάλει στη θέση σου έναν άλλο δικτάτορα, ο οποίος απλά είναι πιο πονηρός και αδίστακτος από σένα.

Νομίζω πως έτσι συμβαίνει και στις σχέσεις των δύο φύλων.
Το θέμα δεν είναι ποιο είναι το σωστό, το τίμιο, το ηθικό, το ανθρώπινο.
Το θέμα είναι πώς έχεις στήσει την κατάσταση.
Αν θέλω να περνώ καλά με μια γυναίκα, τότε απλά από την αρχή οφείλω να διαμορφώνω την κατάσταση όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλει η γυναίκα. Τότε, η γυναίκα προσαρμόζεται στον χώρο που της έχω δώσει και μαθαίνει να θέλει να με κάνει ευτυχισμένο και μαθαίνει ν' αγαπά τη ζωή της όπως είναι και να μη φαντάζεται ότι θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Αν όμως η δική μου προσωπική ευτυχία δεν είναι προτεραιότητα, αν αφήσω περιθώρια να κυριαρχήσει πάνω μου, έστω και μερικώς, αν διαπραγματεύομαι μαζί της, τότε η γυναίκα, θα συναισθανθεί ότι δεν είμαι απόλυτος, θ' αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον χώρο που της αφήνω και θα τον καταλάβει. ΣΤη συνέχεια, έχοντας καταλάβει ότι με την κατάλληλη πίεση, μπορεί να με κάνει να υποχωρώ, θα συνεχίσει να απαιτεί, απαιτώντας και τον προσωπικό μου χώρο. Και τότε, θ' αρχίσει να έχει απαιτήσεις που θα με κάνουν δυστυχισμένο, μόνο και μόνο επειδή εγώ ο ίδιος της έδωσα εξαρχής το περιθώριο να απλωθεί.

Άρα, η λύση για να είμαι ευτυχισμένος με τις γυναίκες είναι να στήνω το παιχνίδι εξαρχής με τους δικούς μου κανόνες. Να έχω διαμορφώσει έτσι τις καταστάσεις, που δεν θα υπάρχει περιθώριο να δυσαρεστηθώ.

Δηλαδή, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να της περάσω υποσυνείδητα τις επαγωγές:
Ευχαριστημένος Σνιφ => Σχέση με Σνιφ => Ευτυχισμένη γυναίκα
Δυσαρεστημένος Σνιφ => Χωρισμός από Σνιφ => Δυστυχισμένη γυναίκα

Ασχέτως του ότι οι εξισώσεις αυτές ουσιαστικά είναι απατηλές! Και τι έγινε; Απατηλή είναι και η προπαγάνδα που στέλνει ολόκληρους λαούς στην καταστροφή με το χαμόγελο στα χείλη!
Το θέμα είναι ότι με συμφέρει να τις πιστέψει.

Αν λειτουργώ έτσι με όποια γυναίκα βλέπω κάπως πιο σοβαρά από ένα πήδημα, τότε, αντί να αναλωνόμαστε σε ψυχοφθόρους τσακωμούς, η ίδια η γυναίκα θα προσπαθεί ν' ανταποκριθεί σε όσα ζητούνται από αυτήν, άρα η ίδια η γυναίκα θα έχει κάνει προσωπικό της μέλημα να με βλέπει ευτυχισμένο. Και μέσα από τη διαδικάσία του να με ικανοποιεί, θα αντλεί και η ίδια ικανοποίηση, ακριβώς γιατί θα έχει ή ίδια πείσει τον εαυτό της ότι η ευτυχία της πηγάζει μόνο από τη συμμόρφωσή της."

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ:

"Αν ήσουν κάποιος ξένος και μου τα έλεγες αυτά, φυσικά θα σου απαντούσα ότι όλα αυτά είναι μαλακίες και ότι είσαι ένας κακός, κομπλεξικός, ανασφαλής, πληγωμένος και τέτοια, για να σε ψαρώσω και να σε κάνω να αμφιβάλλεις. Γιατί πολύ απλά, εμένα ως γυναίκα, αυτά που είπες δεν με συμφέρουν.

Επειδή όμως είσαι αδερφός μου και με ενδιαφέρει το συμφέρον σου και θέλω να σε δω ευτυχισμένο αν παντρευτείς ποτέ, στο λέω ανοιχτά ότι έχεις απόλυτο δίκιο και είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Υπό έναν όρο όμως: Αυτά που είπες πρέπει ναι μεν να τα εφαρμόζεις, αλλά να μην τα λες ποτέ στη γυναίκα σου.
Γιατί ο πετυχημένος δικτάτορας δεν είναι ο φωνακλάς τύραννος, αλλά αυτός που εμφανίζεται με τον μανδύα του φιλόστοργου, ασχέτως αν πίσω από τον μανδύα αυτό κάνει τα χειρότερα εγκλήματα.
Έτσι κι εσύ. Πέρνα το δικό σου, κάνε ΜΟΝΟ ό,τι γουστάρεις εσύ, ξενοπήδα όσο θες, αλλά μην πέσεις στην παγίδα να κοκορευτείς στη γυναίκα σου ότι την κάνεις ό,τι θέλεις. Μην της το λες. Απλά κάντο."

Εχμ... Είπατε τίποτα;
μεγάλε έγραψες και γαμώ τα άρλεκιν.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
απιστευτα ηταν τ αρλεκιν... τα διαβαζα μικρη... δεν πολυκαταλαβαινα τοτε τι διαβαζα αλλα ειχαν γελιο :2funny: :2funny: :2funny:

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
snif snif αν η αδερφη σου γραφει τοσο καλα οσο εσυ κ φορα κ μποτες τοτε 8α γινω εγω ο πουτιν της!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
αυτα δε τα θυμαμαι... χαχαχα
μικρη διαβαζα οτι εβρισκα μπροστα μου... απο εφημεριδες, κομικ, λογοτεχνια, ιστορια μεχρι τ αρλεκιν χαχαχαχα
ημουν σοβαρος ανθρωπος τοτε βλεπεις :2funny:

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
στην κυπρο εχετε διαφορετικα περιοδικα?