You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Άρση φοιτητικού ασύλου
- Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 355
- Εμφανίσεις 21K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
- Κατάσταση
- Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
δεν φανταστηκα οτι δεν θα πηγαινε το μυαλο σου, sri,
με λιγη καλη διαθεση και λιγο χασιμο χρονου
μπορειτε να ριξετε μια ματια και να σχηματισετε αποψη
για την συγχιση στην οποια τελουν,
copy/paste μερικες απο τις θεσεις τους με τις οποιες θα διορθωσουν τον κοσμο:
"Η προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων (π.χ. γάμος ομοφυλοφίλων, αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, κατάργηση των θρησκευτικών κ.λπ.), παρά τον φαινομενικά «μεταρρυθμιστικό» τους χαρακτήρα, αποκτά έντονα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά σε απευθείας σύγκρουση με συντηρητικές αντιλήψεις."
Δηλαδή, η Νεολαία του Συνασπισμού είναι απ' αυτούς που "τα καίνε"; Μπορώ να έχω την απόδειξη σ' αυτό που λες; Πρόσεξε όμως, όχι πάλι ένα link γενικό και αόριστο, ζητάω αποδείξεις για τη συγκεκριμένη δράση της συγκεκριμένης νεολαίας την ώρα που "τα σπάει", Εσύ το ισχυρίστηκες, και ελπίζω να μη θέλεις να σε αποκαλούνε κοινό συκοφάντη, έτσι;
[quote author=petrospelekanos]Δηλαδή, η Νεολαία του Συνασπισμού είναι απ' αυτούς που "τα καίνε"; Μπορώ να έχω την απόδειξη σ' αυτό που λες; Πρόσεξε όμως, όχι πάλι ένα link γενικό και αόριστο, ζητάω αποδείξεις για τη συγκεκριμένη δράση της συγκεκριμένης νεολαίας την ώρα που "τα σπάει", Εσύ το ισχυρίστηκες, και ελπίζω να μη θέλεις να σε αποκαλούνε κοινό συκοφάντη, έτσι;[/quote] φωτο δηλαδη ή μαρτυρες; ή κατι αλλο;
Επισκέπτης
Πέρα απο φώτο και μάρτυρες η νεολαία συνασπισμού το σημερινό θέμα το έχει καταδικάσει με ανακοίνωση της που βρίσκεται στο site της, καθώς επίσης συνέχεια καταδικάζει τα γεγονότα αφορούν το θέμα που συζητάμε.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Μπορει να κανω λαθος, ποιος το κατοχυρωσε και ποτε; Εγω αυτο που ηξερα, αυτο εγραψα.
Ο νόμος του 1982 που λες, και που είναι ο ισχύων, απλώς έδωσε επεξηγήσεις στο τι ακριβώς σημαίνει το άσυλο και για ποιους λόγους υπάρχει, δεν ήταν αυτός που το πρωτοεφάρμοσε.
Επισκέπτης
μαλλον για εκει παει το θεμα
PATHFINDER
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
φωτο δηλαδη ή μαρτυρες; ή κατι αλλο;
antonis_p,
Στείλ' του για μάρτυρες, τους ίδιους που "είδαν" (σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν ίσως?) τους "αναρχικούς αντιεξουσιαστες" να βγαίνουν από το van της αστυνομίας!
Αρα? Οι αντιεξουσιαστες που πετάν molotov είναι μπάτσοι! (λογική πελεκανου & ΣΙΑ)
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
φωτο δηλαδη ή μαρτυρες; ή κατι αλλο;
Οτιδήποτε, αλλά να είναι απόδειξη. Αλλιώτικα, κι εγώ μπορώ να ισχυριστώ οτιδήποτε, οτι ο πατέρας σου πουλάει ναρκωτικά π.χ., και να αφήνω να πλανάται η κατηγορία εις βάρος του χωρίς να την αποδεικνύω.
Αυτό που μας παρέθεσες, μας λέει οτι η Νεολαία του Συνασπισμού είναι υπέρ του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και υπέρ της αποποινικοποίησης του χασίς. Μ' αυτές τις θέσεις συμφωνώ κι εγώ, αν και δεν είμαι πια τόσο νεολαίος. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Οτι τόσο εγώ, όσο και η νεολαία που προανέφερες (νεολαία κοινοβουλευτικού κόμματος μάλιστα) μετέχουμε στα επεισόδια και στα καψίματα;
Καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κατηγορίες μας, να μη λέμε λόγια αέρα πατέρα, και, αν αποδειχτεί οτι κάπου κάναμε λάθος σ' αυτό που ισχυριστήκαμε, να ζητάμε και καμμιά συγγνώμη.
και οι αστυνομικοι τελικα δερνονται μεταξυ τους !!!Στείλ' του για μάρτυρες, τους ίδιους που "είδαν" (σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν ίσως?) τους "αναρχικούς αντιεξουσιαστες" να βγαίνουν από το van της αστυνομίας!
Αρα? Οι αντιεξουσιαστες που πετάν molotov είναι μπάτσοι!
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Δηλαδή, η Νεολαία του Συνασπισμού είναι απ' αυτούς που "τα καίνε"; Μπορώ να έχω την απόδειξη σ' αυτό που λες; Πρόσεξε όμως, όχι πάλι ένα link γενικό και αόριστο, ζητάω αποδείξεις για τη συγκεκριμένη δράση της συγκεκριμένης νεολαίας την ώρα που "τα σπάει", Εσύ το ισχυρίστηκες, και ελπίζω να μη θέλεις να σε αποκαλούνε κοινό συκοφάντη, έτσι;
Οι εμπρησμοί και τα άλλα κατορθώματα των ¨αντεξουσιαστών" (αλήθεια, πότε θα κάψουν το Ντηρή και τη βίλα κανενός βιομηχάνου ή τραπεζίτη ή μήπως δεν πειράζουν το σχολείο τους και τους φίλους του μπαμπα; ) είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις και επομένως δεν μπορείς να πεις ότι η Νεολαία του Συν καίει ή καταστρεφει...Θα ήταν ανακόλουθο ή συκοφαντικό.
Ακόμη και αν 3-4 μέλη της συμετείχαν στα επεισόδια και πάλι θα ήταν λάθος να καταδικάσεις και τα υπόλοιπα 30-50 μέλη της (δε νομίζω να έχει και περισσότερα! )..
Ωστόσο, αυτό που μπορείς να κάνεις- και έχεις κάθε δικαιωμα να το κάνεις είναι η πολιτική κριτική των θέσεων του Συν- και κάθε κόμματος..
Και δυστυχώς ο Συνασπισμός και η Νεολαία του είναι πολιτικά foul εδώ και πολύ καιρό γιατί για λίγους ψήφους έχουν γίνει απολογητές θέσεων και πρακτικών που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα..
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι καταρρέει η πολιτική ασυλία του Συνασπισμού- ότι δηλαδή επειδή είναι μικρό και αριστερό κόμμα μπορεί να λέει και καμια μαλακία παραπάνω...
Θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές το Συνοθύλευμα θα είναι εκτός βουλής...Διότι κάποια στιγμή πρέπει να υποστεί την - πολιτική - ευθύνη των λεγομένων του, τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι ταυτίζονται με τα πραττόμενα ακραίων ομάδων που φαίνεται να δρουν στις παρυφές του...Αλλιώς τέτοια ταύτιση και συγκάλυψη ΔΕΝ εξηγείται...
p.s: Τόσο η ΝΔ όσο και το Λαος έχουν καταδικάσει ευθέως στο παρελθόν ακραίες πολιτικές ομάδες που προέρχονταν από αυτούς, κι ας μην είχαν ούτε το 1% της δράσης των αντιεξουσιαστών...
οι δηλωσεις του πιο αρμοδιου υπουργου, του υπουργου Δημοσιας Ταξεως.Οτιδήποτε, αλλά να είναι απόδειξη.
Επισκέπτης
Αυτό που λές ειναι 100% σωστό. Ο υπουργός δημόσιας τάξης έκανε λάθος και βγήκε ο άνθρωπος και το παραδέχτηκε. Επομένως αυτό τα αποδυκνείει όλα.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Οι εμπρησμοί και τα άλλα κατορθώματα των ¨αντεξουσιαστών" (αλήθεια, πότε θα κάψουν το Ντηρή και τη βίλα κανενός βιομηχάνου ή τραπεζίτη ή μήπως δεν πειράζουν το σχολείο τους και τους φίλους του μπαμπα; ) είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις και επομένως δεν μπορείς να πεις ότι η Νεολαία του Συν καίει ή καταστρεφει...Θα ήταν ανακόλουθο ή συκοφαντικό.
Ακόμη και αν 3-4 μέλη της συμετείχαν στα επεισόδια και πάλι θα ήταν λάθος να καταδικάσεις και τα υπόλοιπα 30-50 μέλη της (δε νομίζω να έχει και περισσότερα! )..
Ωστόσο, αυτό που μπορείς να κάνεις- και έχεις κάθε δικαιωμα να το κάνεις είναι η πολιτική κριτική των θέσεων του Συν- και κάθε κόμματος..
Και δυστυχώς ο Συνασπισμός και η Νεολαία του είναι πολιτικά foul εδώ και πολύ καιρό γιατί για λίγους ψήφους έχουν γίνει απολογητές θέσεων και πρακτικών που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα..
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι καταρρέει η πολιτική ασυλία του Συνασπισμού- ότι δηλαδή επειδή είναι μικρό και αριστερό κόμμα μπορεί να λέει και καμια μαλακία παραπάνω...
Θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές το Συνοθύλευμα θα είναι εκτός βουλής...Διότι κάποια στιγμή πρέπει να υποστεί την - πολιτική - ευθύνη των λεγομένων του, τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι ταυτίζονται με τα πραττόμενα ακραίων ομάδων που φαίνεται να δρουν στις παρυφές του...Αλλιώς τέτοια ταύτιση και συγκάλυψη ΔΕΝ εξηγείται...
p.s: Τόσο η ΝΔ όσο και το Λαος έχουν καταδικάσει ευθέως στο παρελθόν ακραίες πολιτικές ομάδες που προέρχονταν από αυτούς, κι ας μην είχαν ούτε το 1% της δράσης των αντιεξουσιαστών...
Παρά τη σπέκουλα (οτι δήθεν 3-4 μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ μπορεί και να ενέχονται σε επεισόδια), αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου μπροστά στην προοπτική ο Συνασπισμός να ξαναμπεί στη Βουλή, και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό. Αλλιώς δεν εξηγείται και η συντονισμένη πρόσφατη επίθεση του Πολύδωρα με τον Καρατζαφέρη εναντίον του, που, αν δεν ήταν τόσο εμπαθείς, θα καταλάβαιναν οτι η επίθεσή τους θα λειτουργούσε περισσότερο ως διαφήμιση του ΣΥΝ παρά θα τρόμαζε τους ψηφοφόρους.
Αλλά μιας και είσαι καλός στους υπολογισμούς, μήπως μπορείς να μας πεις πόσους πάνω κάτω διαθέτει η Νεολαία του ΛΑΟΣ; Γιατί αν είναι ελάχιστοι, όπως εγώ νομίζω, το αστειάκι σου κατά των νεολαίων του ΣΥΝ ήταν επιεεικώς ανεπιτυχές. Ααααα, πες μας επίσης μήπως και κάποιοι απο αυτούς τους νεολαίους του ΛΑΟΣ -ενδέχεται να- είχαν χρηματίσει και μέλη της Χρυσής Αυγής. (Που κατ' εσέ δεν υφίσταται ως οργάνωση, εγώ όμως την είδα με τα μάτια μου στη διαδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο ʼγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου. Να υποθέσω επίσης οτι εσύ, ο γνωστός πολέμιος των διαδηλώσεων, δεν είχες πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διαδήλωση γιατί αλλιώς, λαλίστατος ων, θα μας το είχες κοινοποιήσει, έτσι;)
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
οι δηλωσεις του πιο αρμοδιου υπουργου, του υπουργου Δημοσιας Ταξεως.
Αν εγώ ήμουνα Υπουργός Δημόσιας Τάξης και έλεγα οτι εσύ πουλάς ναρκωτικά, αυτό θα ήταν απο μόνο του απόδειξη; ʼσε που ο συγκεκριμένος υπουργός είναι και αυτός που ισχυρίστηκε οτι ο Κύπριος φοιτητής τραυματίστηκε απο "ζαρντινιέρα", έγινε ρεζίλι στο πανελλήνιο και μετά τα μάζεψε.
Εσύ όμως μας είπες ευθαρσώς οτι η νεολαία του ΣΥΝ "τα καίει". Τόσο θάρρος της γνώμης σου έχεις και δεν το αποδεικνύεις;
ωραιος!!! ειπες το ιδιο με τροπο!!!με λύπη μου διαπιστώνω ότι ταυτίζονται με τα πραττόμενα ακραίων ομάδων που φαίνεται να δρουν στις παρυφές του...Αλλιώς τέτοια ταύτιση και συγκάλυψη ΔΕΝ εξηγείται.. .
Το οτι ο υπουργος ανακαλεσε, τι ακριβως καταλαβες οτι σημαινει;
Ο υπουργος δεν ειναι φερεγγιος; Δεν μενει αλλος τοτε, φανταζομαι οτι και ο Καρατζαφερης αν και ευρωβουλευτης, ουτε αυτου η καταγγελια θα μετραει.
petrospelekanos
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
ωραιος!!! ειπες το ιδιο με τροπο!!!
Το οτι ο υπουργος ανακαλεσε, τι ακριβως καταλαβες οτι σημαινει;
Ο υπουργος δεν ειναι φερεγγυος; Δεν μενει αλλος τοτε, φανταζομαι οτι και ο Καρατζαφερης αν και ευρωβουλευτης, ουτε αυτου η αποψη θα μετραει.
Και ο Συνασπισμός διαθέτει ευρωβουλευτή (όπως και βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που ΔΕΝ διαθέτει ο Καρατζαφέρης), αλλά για σένα δεν είναι φερέγγυος, απ΄ότι κατάλαβα. Είσαι απλά επιλεκτικός λοιπόν.
Σε ρωτάω όμως: Ήταν φερέγγυος ο υπουργός κ. Πολύδωρας όταν δήλωσε οτι τον Κύπριο φοιτητή τον χτύπησε "ζαρντινιέρα" και τον έκραξε μέχρι και ο Τέρενς Κουίκ;
Εμένα με πείσατε, μάλιστα είμαι της άποψης ότι σε κάθε πανεπιστήμιο, πρέπει να εγκατασταθεί και τάγμα της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής. Αν δεν μπορούν να την επανιδρύσουν ας είναι δραγάτες έστω. Επίσης όπως παληά ΄(πριν το 1960) να μην δέχονται στα πανεπιστήμια φοιτητές πού δεν έχουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Όλοι δε όσοι έχουν αντίθετες απόψεις στο site ή αλλού ή ακόμη σκέφτονται διαφορετικά, όλα μπορούν να ελεγχθούν σήμερα, ακόμη και η σκέψη, να υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Επιτέλους ρεμάλια πολύ ελευθερία σας αφήσαμε και μας εκμεταλεύεστε.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Παρά τη σπέκουλα (οτι δήθεν 3-4 μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ μπορεί και να ενέχονται σε επεισόδια), αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου μπροστά στην προοπτική ο Συνασπισμός να ξαναμπεί στη Βουλή, και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό. Αλλιώς δεν εξηγείται και η συντονισμένη πρόσφατη επίθεση του Πολύδωρα με τον Καρατζαφέρη εναντίον του, που, αν δεν ήταν τόσο εμπαθείς, θα καταλάβαιναν οτι η επίθεσή τους θα λειτουργούσε περισσότερο ως διαφήμιση του ΣΥΝ παρά θα τρόμαζε τους ψηφοφόρους.
Αλλά μιας και είσαι καλός στους υπολογισμούς, μήπως μπορείς να μας πεις πόσους πάνω κάτω διαθέτει η Νεολαία του ΛΑΟΣ; Γιατί αν είναι ελάχιστοι, όπως εγώ νομίζω, το αστειάκι σου κατά των νεολαίων του ΣΥΝ ήταν επιεεικώς ανεπιτυχές. Ααααα, πες μας επίσης μήπως και κάποιοι απο αυτούς τους νεολαίους του ΛΑΟΣ -ενδέχεται να- είχαν χρηματίσει και μέλη της Χρυσής Αυγής. (Που κατ' εσέ δεν υφίσταται ως οργάνωση, εγώ όμως την είδα με τα μάτια μου στη διαδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο ʼγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου. Να υποθέσω επίσης οτι εσύ, ο γνωστός πολέμιος των διαδηλώσεων, δεν είχες πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διαδήλωση γιατί αλλιώς, λαλίστατος ων, θα μας το είχες κοινοποιήσει, έτσι;)
Την έκφραση "ακόμα και αν" την εκλαμβάνεις ως σπέκουλα; Γιατί εγώ την εκλαμβάνω ως υπόθεση εργασίας...
Μήπως βλέπεις εχθρούς και συκοφάντες εκεί που δεν υπάρχουν; Πρόσεξέ το διότι μπορεί να εξελιχθεί σε μανία καταδίωξης.
Η επίθεση Πολύδωρα και Καρατζαφέρη και πολλών άλλων, με την ταυτόχρονη σιωπή του Πασόκ, δείχνει το τέλος της ιδιότυπης ασυλίας που απολάμβανε ο Συνασπισμός ..
Δεν ξέρω αν θα μπει ο Συνασπισμός και με ποιο ποσοστό στην εππομενη βουλή..Ευχή εξέφρασα, όχι βεβαιότητα.
Για τη νεολαία του Λαος δεν ξέρω και πολλά πράγματα- για την ακρίβεια δεν ξέρω καν αν υπάρχει....Ξέρω όμως τις πολιτικές θέσεις της νεολαίας του συνασπισμού και ασκώ κριτική- ή μήπως είναι στο απυρόβλητο;
Όσο για τη δύναμή της, τί να σου πω...Στα πανεπιστήμια πάντως διαπίστωσα ότι είναι σαν τις μαυρες τρύπες του διαστήματος...Ξέρουμε ότι υπαρχουν αλλά είναι αδύνατον να τις δεις!
Βλέπω παρακολουθείς τις εκδηλώσεις του ακροδεξιού χώρου- προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ σε τέτοια εκδήλωση όποτε μάλλον ξέρεις καλύτερα.
Αληθεια, όλοι αυτοί που είδες ευθύνονται ποινικά για τις πράξεις του προσφιλούς σου Περιανδρου;
Και είδες ποτέ στέλέχη ακροδεξιών ομάδων να διαπράττουν αξιοποινες πράξεις;
Για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου:
Οτιδήποτε, αλλά να είναι απόδειξη. Αλλιώτικα, κι εγώ μπορώ να ισχυριστώ οτιδήποτε, οτι ο πατέρας σου πουλάει ναρκωτικά π.χ., και να αφήνω να πλανάται η κατηγορία εις βάρος του χωρίς να την αποδεικνύω.
Καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κατηγορίες μας, να μη λέμε λόγια αέρα πατέρα, και, αν αποδειχτεί οτι κάπου κάναμε λάθος σ' αυτό που ισχυριστήκαμε, να ζητάμε και καμμιά συγγνώμη.
Το μεγαλείο ενός κινήματος δε βρίσκεται στην κατάκτηση, αλλά στην ικανότητα να υπερασπίσει και να βαθαίνει τις κατακτήσεις. Το θέμα του ασύλου δείχνει τα όρια προοδευτικότητας μιας μικροαστικής, μίζερης και φοβικής εκδοχής - πέρα για πέρα Ελληνικής... - αυτού που θυμάμαι και θυμούνται κάποιοι φίλοι ή σύντροφοι από εδώ μέσα ή εκεί έξω ως 'προοδευτικό κίνημα αμφισβήτησης'.
Χαίρομαι που υπάρχει το άσυλο. Αλλιώς θα μετρούσαμε πολλά περισσότερα θύματα της κρατικής καταστολής. Ήδη μετράμε πολλά (Πέτρουλας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτέζας...). Και είναι κατάκτηση το άσυλο, που κόστισε αγώνες, ξύλο, αίμα, όπως θέλετε πείτε το. Αυτό που δεν ανέχομαι είναι να προσπαθούν, στο όνομα της υπαρκτής προβοκάτσιας από τις δυνάμεις καταστολής (οι περίφημοι 'γνωστοί άγνωστοι'), να αρνείται επί της ουσίας το 'κίνημα' (δεν είναι τυχαία τα εισαγωγικά, είναι η άποψή μου...) να υπερασπιστεί την κατάκτησή του. Και υπεράσπιση δεν είναι μόνο η αντίθεση στα επίσημα σχέδια για κατάργηση, είναι και να μην το αφήνεις βορά του κάθε ψωνισμένου δήθεν 'αντιεξουσιαστή' ή του καθ'έξιν ή κατά συνθήκη προβοκάτορα. Ή να χρησιμοποιείς την έννοια του ασύλου για τις ψευτομαγκιές (επί της ουσίας αλητείες) που έγιναν σήμερα το πρωί στην εκκλησία στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης.
Αρνούμαι, επειδή έχει απέναντί του ένα μπασταρδεμένο κράτος καταστολής, να γίνεται το κίνημα ένα μπασταρδεμένο δημοσιοϋπαλληλίστικο κακέκτυπο αυτού που έζησα εγώ ως κίνημα. Και βαρέθηκα τους κατ'ανάθεση υπερασπιστές όσων συνεχίζουν να με εμπνέουν και ελπίζω να αξιωθώ να εμπνεύσω με αυτά τις ανηψιές μου τώρα, τα παιδιά μου ίσως αργότερα.
Χαίρομαι που υπάρχει το άσυλο. Αλλιώς θα μετρούσαμε πολλά περισσότερα θύματα της κρατικής καταστολής. Ήδη μετράμε πολλά (Πέτρουλας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτέζας...). Και είναι κατάκτηση το άσυλο, που κόστισε αγώνες, ξύλο, αίμα, όπως θέλετε πείτε το. Αυτό που δεν ανέχομαι είναι να προσπαθούν, στο όνομα της υπαρκτής προβοκάτσιας από τις δυνάμεις καταστολής (οι περίφημοι 'γνωστοί άγνωστοι'), να αρνείται επί της ουσίας το 'κίνημα' (δεν είναι τυχαία τα εισαγωγικά, είναι η άποψή μου...) να υπερασπιστεί την κατάκτησή του. Και υπεράσπιση δεν είναι μόνο η αντίθεση στα επίσημα σχέδια για κατάργηση, είναι και να μην το αφήνεις βορά του κάθε ψωνισμένου δήθεν 'αντιεξουσιαστή' ή του καθ'έξιν ή κατά συνθήκη προβοκάτορα. Ή να χρησιμοποιείς την έννοια του ασύλου για τις ψευτομαγκιές (επί της ουσίας αλητείες) που έγιναν σήμερα το πρωί στην εκκλησία στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης.
Αρνούμαι, επειδή έχει απέναντί του ένα μπασταρδεμένο κράτος καταστολής, να γίνεται το κίνημα ένα μπασταρδεμένο δημοσιοϋπαλληλίστικο κακέκτυπο αυτού που έζησα εγώ ως κίνημα. Και βαρέθηκα τους κατ'ανάθεση υπερασπιστές όσων συνεχίζουν να με εμπνέουν και ελπίζω να αξιωθώ να εμπνεύσω με αυτά τις ανηψιές μου τώρα, τα παιδιά μου ίσως αργότερα.
- Κατάσταση
- Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 62
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 15
- Εμφανίσεις
- 1K
- Απαντήσεις
- 192
- Εμφανίσεις