Νέα

Άρση φοιτητικού ασύλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 355
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά της άρσης του φοιτητικού ασύλου;

• Υπέρ

Ψήφοι: 3 75,0%
  • Κατά

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Υπέρ υπό προϋποθέσεις

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν με νοιάζει

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Και επειδη θιγεις και το θεμα "δικαστηριο"........για να πανε στο δικαστηριο και να δικαστουν καποιος πρεπει να τους πιασει ολους αυτους.......να βγεις εσυ λοιπον και οσοι υποστηριζουν τα ιδια με σενα να τους πιασετε με το καλο και με τα γλυκολογα να τους πατε...

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Η λογικη μου ειναι απλη πουλακι μου και αφορα στα επεισοδια και μονο ή δεν το καταλαβες αυτο? για το ασυλο ειναι η συζητηση και κατ επεκτασην για τα επεισοδια που δημιουργουνται σε πανεπιστημιακους ή μη χωρους........η τιμωρια ειναι αμεση οταν υπαρχει επιθεση ποσο πιο απλα να στο κανω? οταν οι ιδιοι οι ταραξιες δημιουργουν "εμπολεμη" ζωνη και καταστρεφουν ή επιτιθοντε την ιδια αντιμετωπιση πρεπει να εχουν.........σιγα μην τους φερθουμε και με το γαντι ρε πατε καλα? και ξαναλεω........ας μας γραψει καποιος ποιος ειναι ο ρολος του αστυνομικου αναλυτικα και πως θα πρεπει να αντιδρα σε καθε περιπτωση.......γιατι απο αμπελοφιλοσοφιες χορτασαμε.........α επισης πριν τα γραψει ολα αυτα καλο θα ηταν να μπει για μερικα δευτερολεπτα στη θεση του "θυματος"........να σκεφτει πως θα αντιδρουσε αν του πεταγανε μολοτοφ και καδρονια.......περιμενω απαντησεις ρεαλιστικες γιατι οπως προειπα το να φερθω με το γαντι σε ενα μουλικο που βαραει, καταστρεφει, καιει και τα συναφη μου φαινεται κωμικοτραγικο τουλαχιστον.......
Αγαπητη μου μουνιτσα.Χαιρομαι γιατι σε εναν βαθμο το "μαζεψες".Ακουσα παντως πως τωρα η αστυνομια θα προσλαβει και ζαρντινιερες.Βαρανε καλα και ειναι αμειλικτες.
Αληθεια ειδες ποσα μπουκετα εριξε ο κυπριος φοιτητης στους αστυνομικους οταν ηταν ξαπλωμενος στο εδαφος? τους τσακισε. Αν ετσι θεωρεις οτι πρεπει να φερονται οι αστυνομικοι σε εναν πολιτη (ταραξια ή μη) ,παω πασο.Δικαιωμα σου.Εγω το βλεπω αλλιως.

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Και επειδη θιγεις και το θεμα "δικαστηριο"........για να πανε στο δικαστηριο και να δικαστουν καποιος πρεπει να τους πιασει ολους αυτους.......να βγεις εσυ λοιπον και οσοι υποστηριζουν τα ιδια με σενα να τους πιασετε με το καλο και με τα γλυκολογα να τους πατε...
Εγω δεν ειπα να μην τους φορεσουν χειροπεδες,να μην ασκησουν την ΝΟΜΙΜΗ βια,να μην προστατεψουν την σωματικη τους ακαιρεοτητα,οι αστυνομικοι.Προσπαθησε να διαβασεις και να καταλαβεις αυτα που εχω γραψει πρωτα.Φιλικα.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
[flash=200,200] απάντηση είναι μία και μοναδική. Λέγεται Μηδενική Ανοχή. Οτιδήποτε καταπατά το Νόμο τιμωρείται. Εφαρμόσθηκε και εφαρμόζεται στην Ν. Υόρκη αρχικά απο τον Δήμαρχο Rodolfo Guliani και έφερε αποτελέσματα.
Ολα τα υπόλοιπα είναι ελληνικές παπαριές και λόγια του καφενείου και του κομμωτηρίου. Επειδή όμως η ελλάδα ειναι ενα απέραντο μπουρδέλο συνηθιζεται να ασχολούνται εδω οι υπήκοοι με παρόμοιες παπαριές αντι να επενδύουν το χρόνο τους στο χρήμα στον πλουτο στο nice time και σε ότι φερνει χαρά και απολαυση σε σάρκα και πνεύμα.
Τελεια και παύλα, ολα τα υπολοιπα ειναι περιττά ....[/flash][/flash]

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δεν μαζεψα απολυτως τιποτα και απορω πως σου περασε αυτη η εντυπωση........η αποψη μου παραμενει ιδια..........για τον κυπριο φοιτητη ειδικα δεν συμφωνω........παρολαυτα δεν ξερω τι μπορει να ειχε προηγηθει.........το μονο που εγραψα για το συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι οταν βρισκεσαι σε μια πορεια οπου γινονται επεισοδια και σου ζητανε να σταματησεις για τον οποιονδηποτε λογο ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εχεις καθαρη τη φωλια σου σταματας επιτοπου γιατι ξερεις οτι οι αντιδρασεις θα ειναι ασχημες για τον χ-ψ λογο......επομενως κατ εμε λαθος του που δεν σταματησε και λαθος τους που τον σαπισανε.......δεν ηταν μπουμπουκι απ οσο διαβασα επομενως τιποτα δεν γινεται τυχαια......δεν εχω ακουσει ποτε μου ΑΘΩΟ ανθρωπο να εχει σακατευτει στο ξυλο απο αστυνομια στα καλα του καθουμενου.....

ουτε εγω ειπα να τους σαπισουν στο ξυλο ανευ λογου και αιτιας.......αντιλλαβου? ξαναδιαβασε προσεκτικα το ποστ μου.......μιλαω καθαρα και μονο για οσους καινε, καταστρεφουν, επιτιθοντε.......ε συγνγωμη αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να πεσει ξυλο και μαλιστα πολυ.......εκτος αν μου βρεις αλλη ιδεα να τους περαστουν οι χειροπεδες.....και ξαναλεω οτι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια μπορουμε να πουμε.......οταν απειληθει η ζωη μας ή η περιουσια μας τα ξαναλεμε.......

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Δε
Δεν μαζεψα απολυτως τιποτα και απορω πως σου περασε αυτη η εντυπωση........η αποψη μου παραμενει ιδια..........για τον κυπριο φοιτητη ειδικα δεν συμφωνω........παρολαυτα δεν ξερω τι μπορει να ειχε προηγηθει.........το μονο που εγραψα για το συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι οταν βρισκεσαι σε μια πορεια οπου γινονται επεισοδια και σου ζητανε να σταματησεις για τον οποιονδηποτε λογο ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εχεις καθαρη τη φωλια σου σταματας επιτοπου γιατι ξερεις οτι οι αντιδρασεις θα ειναι ασχημες για τον χ-ψ λογο......επομενως κατ εμε λαθος του που δεν σταματησε και λαθος τους που τον σαπισανε.......δεν ηταν μπουμπουκι απ οσο διαβασα επομενως τιποτα δεν γινεται τυχαια......δεν εχω ακουσει ποτε μου ΑΘΩΟ ανθρωπο να εχει σακατευτει στο ξυλο απο αστυνομια στα καλα του καθουμενου.....

ουτε εγω ειπα να τους σαπισουν στο ξυλο ανευ λογου και αιτιας.......αντιλλαβου? ξαναδιαβασε προσεκτικα το ποστ μου.......μιλαω καθαρα και μονο για οσους καινε, καταστρεφουν, επιτιθοντε.......ε συγνγωμη αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να πεσει ξυλο και μαλιστα πολυ.......εκτος αν μου βρεις αλλη ιδεα να τους περαστουν οι χειροπεδες.....και ξαναλεω οτι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια μπορουμε να πουμε.......οταν απειληθει η ζωη μας ή η περιουσια μας τα ξαναλεμε.......
Θα ηθελα μια αστυνομια που να επιανε και κανενα μεγαλεμπορο ναρκωτικων ομως.Και μια δικαιοσυνη που να μην τους αποφυλακιζει,αυτους τους μεγαλεμπορους.Αληθεια,αυτο ειναι ουτοπικο που ζηταω??
Δεν ειναι ικανη η αστυνομια μας για τετοιες συλληψεις??
Μιλαμε τοσες μερες για τις πορειες,τις φασαριες,τους αναρχικους.Αλλα για τα πιο σημαντικα,τιποτα.Εκτος και αν για σενα δεν ειναι σημαντικο αυτο (ναρκωτικα).

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δε διαφωνω......ισα ισα το επιζητω και εγω αυτο.........απλα δεν ειναι το θεμα αυτο νομιζω...........αν ειναι το συζηταμε σε αλλο θρεντ ειδικα για το θεμα της αστυνομιας........απλα προσπαθησα για μια φορα στη ζωη μου να ειμαι ον τοπικ........  :grin:

παντως για μενα ειναι ολα σημαντικα........και τα μικρα και τα μεγαλα.........αλλα να σου πω κατι? πιο σημαντικο ειναι για μενα η προσωπικη μου ασφαλεια (οσο εγωιστικο κι αν ακουγεται) και δευτερη ερχεται η συλληψη της διαφθορας ή της μιζας ή του εμποριου ναρκωτικων οσο σημαντικη κι αν την θεωρω κι αυτη........οσο για την ικανοτητα........εδω μωρε δε μπορει να πιασει 100 ταραξιες τι ειδους εμπιστοσυνη να σου δημιουργησει για συλληψεις αλλου βεληνεκους....πιασ τ αυγο και κουρευτο.....

ntinosam

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Ιαν 2007
Κριτικές
33
Like
6.163
Πόντοι
11.005
Δε διαφωνω......ισα ισα το επιζητω και εγω αυτο.........απλα δεν ειναι το θεμα αυτο νομιζω...........αν ειναι το συζηταμε σε αλλο θρεντ ειδικα για το θεμα της αστυνομιας........απλα προσπαθησα για μια φορα στη ζωη μου να ειμαι ον τοπικ........  :grin:

παντως για μενα ειναι ολα σημαντικα........και τα μικρα και τα μεγαλα.........αλλα να σου πω κατι? πιο σημαντικο ειναι για μενα η προσωπικη μου ασφαλεια (οσο εγωιστικο κι αν ακουγεται) και δευτερη ερχεται η συλληψη της διαφθορας ή της μιζας ή του εμποριου ναρκωτικων οσο σημαντικη κι αν την θεωρω κι αυτη........οσο για την ικανοτητα........εδω μωρε δε μπορει να πιασει 100 ταραξιες τι ειδους εμπιστοσυνη να σου δημιουργησει για συλληψεις αλλου βεληνεκους....πιασ τ αυγο και κουρευτο.....
Χαιρομαι που συμφωνουμε,για την περιορισμενη ικανοτητα της αστυνομιας.
Πιστευω οτι συμφωνεις μαζι μου,οτι ο λογος που δεν συλαμβανουν τους ταραξιες δεν ειναι το παν/κο ασυλο,αλλα μονο η περιορισμενη ικανοτητα τους.
Μπαινουμε λοιπον στο τρυπακι να συζηταμε για την αρση του ασυλου και οχι για το τι πρεπει να γινει (εκπαιδευση,ευθηνη,πολιτικη βουληση)ωστε η αστυνομια μας να γινει αποτελεσματικη και να εκτελεσει το εργο της χωρις να θιχτουν ατομικα μας δικαιωματα και ελευθεριες.Και να νοιωσεις και εσυ ασφαλεια,οπως επιθυμεις.Χαιρομαι που θα συμφωνησεις μαζι μου.Φιλικα.

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αναρωτιέμαι οι υπέρμαχοι της απόλυτης ασφάλειας και μηδενικής ανοχής με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτου κόστους αναφέρονται σε κάτι τέτοιο?

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Δεν κατάλαβα! Υπονοείς ότι ο Καλτεζάς ήταν ένα ακόμα ..."αθώο" θύμα;

Ή μήπως έπρεπε στο όνομα της "δημοκρατίας" να τον αφήσουν να πετάξει τη μολότωφ μέσα στο λεωφορείο;

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Όχι ήθελα να σιγουρευτώ για τον αν πιστευούν κάποιοι πως  έπρεπε να εκτελεστεί ο αληταράς/αναρχικός.

Βέβαια την τελευταία φορά που κοίταξα η δημοκρατία είτε εμποδίζει/προλαμβάνει τέτοιες πράξεις βίας, είτε συλλαμβάνει με στοιχεία και δικάζει. Αλλά τι να λέμε τώρα, αυτά είναι ξεπερασμένα. Δεν κοιτάμε τι γίνεται στην Αγγλία της μουνίτσας με τις χιλιάδες κάμερες και στην Νέα Υόρκη των Γκουαντανάμο? Αλλά εκεί ξέχασα. Η δημοκρατία έχει πάει περίπατο και το μόνο που πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία είναι η ασφάλεια των φιλήσυχων πολιτών.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Να προσέχουμε λίγο την ορολογία όμως.

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ. Αποπειράθηκε να σκοτώσει και πιο συγκεκριμένα πυρπολήσει αστυνομικούς εντός υπηρεσιακού οχήματος.

Ο Μελίστας, ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ, τον σκότωσε.

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το φόνο όταν γίνεται έναντι προστασίας "ζωής, τιμής και περιουσίας".

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ʼρα λοιπόν παίρνω την απάντηση που έθεσα στο αρχικό μου ερώτημα. Χαίρομαι!

Όσον αφορά αυτό το φοβερό απόφευγμα:
Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το φόνο όταν γίνεται έναντι προστασίας "ζωής, τιμής και περιουσίας".

Ένα έχω να πώ, πως θα γελάω για χρόνια....

Επισκέπτης
Αφού διάβασα τις απόψεις όλων των συναγωνιστών, θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου.
Προσωπικά είμαι κατά της άρσης του ασύλου, για τον απλούστατο λόγο ότι εάν θέλουνε πραγματικά να πιάσουνε τα 100-200 άτομα δεν τους φταίει το άσυλο, απλά οι ίδιες οι αρχές βολεύονται απο αυτήν την κατάσταση. Παράδειγμα αποτελεί το πολυτεχνείο του 95.  Όσον αφορά την αστυνομία σίγουρα πιστεύω ότι χρειάζεται να υπάρχει και ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία. Δυστυχώς όμως όλοι εμείς που κατεβαίνουμε να διαδηλώσουμε είρηνικα στις πορείες γινόμαστε μάρτυρες μια κακής και αλλαζονικής αστυνομίας. Το προβλημα δεν είναι τα ΜΑΤ αλλα η συμπεριφορά τους και οι προβοκάτσιες τους απέναντι σε κόσμο που δεν τους πειράζει και δεν δίνει δικαιώματα. Αυτό μ ενοχλέι όπως επίσης μ' ενοχλεί όταν ακούω κάτι φωστήρες να λένε το γνώστο σύνθημα "μπατσοι-γουρούνια....", όταν δεν υπάρχει λόγος και αιτία. Τα σωστά ΜΑΤ χρειάζονται , επισημαίνω το σωστά. Δηλαδή τα ΜΑΤ που να ασχολούνται με  εγληματίες και όχι με αναρχικούς ( τους ιδεαλιστές και όχι αυτούς που τα ΜΜΕ θελούν να λέμε αναρχικούς και να εκφυλίζεται η έννοια της αναρχίας καθώς και η φήμη όλων των μεγάλων αναρχικών διαννοούμενων) και αριστερούς που κατεβαίνουν ειρηνικα να διαδηλώσουν.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
kmule δεν είναι ούτε απόφθεγμα, ούτε πολύ περισσότερο απόφευγμα!

Είναι άρθρο του Συντάγματος.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16

LeoKnight7, χωρίς να έχω σκοπό να ακυρώσω την άποψή σου, να συμπληρώσω πως το προηγούμενο αφορά πολίτες και "μη-αστυνομικό προσωπικό" (πχ προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που ακολουθούν κανόνες χρήσης όπλων ανάλογους με αυτούς που ισχύουν και για τους πολίτες σε κατάσταση άμυνας). Το νομικό πλαίσιο που αφορά τη χρήση όπλων από το αστυνομικό προσωπικό (μόνο!) είναι λίγο διαφορετικό και ορίζεται σαφώς από την πρόσφατη νομοθεσία του 2003.

Όσον αφορά αυτό το φοβερό απόφευγμα: Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το φόνο όταν γίνεται έναντι προστασίας "ζωής, τιμής και περιουσίας".

Ένα έχω να πώ, πως θα γελάω για χρόνια.

kmule, μπορέις να γελάς όσο θες - δικαίωμά σου. Υποχρέωσή σου όμως είναι να σεβαστείς θεμελειώδες διάταγμα της Ελληνικής νομοθεσίας. Έτσι είναι είτε σου αρέσει, είτε όχι.

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Καμμία αντίρρηση PATHFINDER.

Τότε όμως ήταν 1980φεύγα και ο άνθρωπος είχε απέναντί του έναν αλήτη που απειλούσε να τον πυρπολήσει ζωντανό.

Δε νομίζω να είχε κανείς την αξίωση να κάτσει αδρανής ή να τον παρακαλέσει να put the molotof down sklowly!!

kmule

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Να είσαι σίγουρος πως κανένα Σύνταγμα δεν θα σε προστατεύσει αν μαχαιρώσεις 50 φορές πισώπλατα στον λαιμό άοπλο διαρρήκτη επειδή άσκησε έγκλημα εναντίον της περιουσίας σου. Επίσης κανένα Σύνταγμα δεν θα σε προστατεύσει αν σκοτώσεις κάποιον επειδή σου πήδηξε την γυναίκα ή σου έβρισε την μάνα και σου έθιξε την τιμή. Όσον αφορά τα αστεία περί αυτοπροστασίας του Μελίστα, αν η αυτοπροστασία ορίζεται με πισώπλατο πυροβολισμό στο κεφάλι ακόμα και σε  "ένοπλο" με μολότωφ διαδηλωτή, τότε δεν μπορώ να καταλάβω προς τι οι αντιδράσεις για την αντίπερα όχθη που μάλιστα δεν έχει αφήσει ποτέ πίσω της νεκρό αστυνομικό. Ηθελέστα και παθέστα και για τα όργανα της τάξης και για τους αστούς υποστηρικτές τους.

Είπαμε η δημοκρατία αποτρέπει/προλαμβάνει ή συλλαμβάνει/δικάζει. Εκτελέσεις αυτοάμυνας η μη δεν προβλέπει!

Odysseas74

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
4 ημέρες συζήτησης, 4 διαφορετικά θέματα ανοίχτηκαν για τις καταλήψεις, τέσσερις φορές διατύπωσα ένα ερώτημα και κανένας από τους 24 υποστηρικτές του ασύλου δεν απάντησε:

Μπορείτε να αναφέρετε περιπτώσεις στις οποίες κατά τα τελυταία 15 χρόνια το άσυλο χρησιμοποιήθηκε με την πραγματική του έννοια και εσείς σαν πολίτες αναφωνήσατε: ?Ευτυχώς που υπάρχει το άσυλο!!!?

Ας δοκιμάσω να απαντήσω εγώ λοιπόν:

Καμία φορά το άσυλο δεν χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια με την πραγματική του έννοια (ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών και αντιλήψεων) γιατί πολύ απλά δεν χρειάστηκε!!
Η Δημοκρατία που έχει εδραιωθεί στη χώρα μας, έχει από μόνη της ξεπεράσει την ανάγκη του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει όποια άποψη θέλει, όπου θέλει, χωρίς κανένα περιορισμό.
Έτσι πλέον βλέπουμε από εκδηλώσεις συμπαράστασης στους κρατούμενους της 17 Νοέμβρη (ή αρθογραφία υπέρ τους), συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ή ακροαριστερές οργανώσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, χωρίς κανένα περιορισμό.
Συνεπώς όλοι όσοι επιχειρηματολόγησαν με τέτοιο σθένος για το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν μπόρεσαν να αναφέρουν ούτε μια περίπτωση που αυτό δόκιμα χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια, μπορούν να πιστεύουν ότι θέλουν και να γράφουν ότι θέλουν (γιατί αυτό το δικαίωμα έχει κατακτηθεί).
Μη μας κουράζουν όμως με γενικολογίες και μεγαλόστομα κηρύγματα για κάτι που δεν αποτελεί πλέον ανάγκη της κοινωνίας μας, αλλά ασπίδα ορισμένων (με αδιευκρίνιστα κίνητρα) ομάδων.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Να είσαι σίγουρος πως κανένα Σύνταγμα δεν θα σε προστατεύσει αν μαχαιρώσεις 50 φορές πισώπλατα στον λαιμό άοπλο διαρρήκτη επειδή άσκησε έγκλημα εναντίον της περιουσίας σου. Επίσης κανένα Σύνταγμα δεν θα σε προστατεύσει αν σκοτώσεις κάποιον επειδή σου πήδηξε την γυναίκα ή σου έβρισε την μάνα και σου έθιξε την τιμή. Όσον αφορά τα αστεία περί αυτοπροστασίας του Μελίστα, αν η αυτοπροστασία ορίζεται με πισώπλατο πυροβολισμό στο κεφάλι ακόμα και σε  "ένοπλο" με μολότωφ διαδηλωτή, τότε δεν μπορώ να καταλάβω προς τι οι αντιδράσεις για την αντίπερα όχθη που μάλιστα δεν έχει αφήσει ποτέ πίσω της νεκρό αστυνομικό. Ηθελέστα και παθέστα και για τα όργανα της τάξης και για τους αστούς υποστηρικτές τους.

Είπαμε η δημοκρατία αποτρέπει/προλαμβάνει ή συλλαμβάνει/δικάζει. Εκτελέσεις αυτοάμυνας η μη δεν προβλέπει!

Λοιπόν kmule,

Για να μην μπούμε άδικα σε μια συζήτηση - ξεκατίνιασμα, άκου μια - δυο βασικές παρατηρήσεις μπάς και καταλάβεις τι ακριβώς σημαινει αυτό που διάβασες.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ορίζεται η κατάσταση κατα την οποία μάχεσαι για τη ζωή σου. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως ο διαρρήκτης/ληστής/κακοποιός που έχεις απέναντί σου όχι μόνο φέρει όπλο (να κάτσω τώρα και να σου πως και τι ακριβώς ορίζεται ως "όπλο" σύμφωνα με την ποινική δικονομία?), αλλά προτίθεται να και το χρησιμοποιήσει για να σε πλήξει με κίνδυνο να χάσεις τη ζωή σου ή να τραυματιστείς σοβαρά. Το επιχείρημα του αοπλου διαρρήκτη που ανέφερες προηγουμένως είναι ανόητο αν όχι δόλιο! Τελός αυτό. Πάμε για το επόμενο.

Ο νόμος προστατευει τον πολίτη σε κατάσταση άμυνας και μπορεί να δικαιολογήσει το πλήγμα αυτοάμυνας ακόμη κι αν αυτό είναι πισώπλατο κρίνοντας πως ο αμυνόμενος πολίτης βρίσκεται σε κατάσταση πανικού & σύγχυσης κλπ. Για τις περιπτώσεις αστυνομικού από την άλλη και σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, ισχύει το κριτήριο της ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ και της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. Δηλαδή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όπλο ανάλογο της απειλής (πχ δεν θα πυροβολήσεις κάποιον που κρατά ένα καδρόνι διότι η απειλή μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ηπιότερα μέσα. Η χρήση του όπλου για αυτοαμυνα (ή ακόμη και άμυνα υπέρ τρίτων) θα πρέπει να εκτελεστεί όσο διαρκεί η απειλή. Αυτό σημαίνει πως αν ο ληστής πετάξει το όπλο κάτω (ακόμη κι αν έχει σκοτώσει 50 άτομα ως τότε) δεν πρέπει να πυροβοληθεί.

Το "υπέρ τιμής" φυσικά δεν σημαίνει το να σκοτώσεις κάποιον επειδή σου πήδηξε την γυναίκα ή σου έβρισε την μάνα (εκτός κι αν δεν μπορείς να σκεφτείς παραπέρα) αλλά να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ μια γυναίκα που βιάζεται για παράδειγμα.

Το τι έγινε με τον Μελίστα κι αν είχε δίκιο ή αδικο δεν είναι δουλεια μου να τοκρίνω - δεν είμουν εκει και φυσικά δεν είμαι δικαστής. Εγώ απλά σου ανέφερα χοντρικά τις βασικές αρχές. Αν τα πραγματα ήταν τόσο απλά... θα είμασταν όλοι δικαστες!

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom