Νέα

Αγορά καινούργιου υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα savvass
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ALEK762

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2018
Like
8
Πόντοι
0
με τα ίδια λεφτα χτίζεις pc με 1070gtx , g5400 ~70e καρτα απο ebay και εισαι εξασφαλισμένος για πολλα χρονια , τα 16gb ειναι πολλα και η 570 λίγη

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
με τα ίδια λεφτα χτίζεις pc με 1070gtx , g5400 ~70e καρτα απο ebay και εισαι εξασφαλισμένος για πολλα χρονια , τα 16gb ειναι πολλα και η 570 λίγη

τύπε με 70ε παίρνεις το radiator fan set για την 1070gtx απο το ebay, για την φτηνότερη κάρτα (8gb πάντα) μεταχειρισμένη υπολογίζεις ένα 300αρι το λιγότερο.

με pentium G5400 2cores/4threads δεν πας πουθενά (ειδικά gaming), είναι για πολύ bugdet καταστάσεις.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Κοίτα , εγώ βασικά εκτός από το λολ που παίζω , δεν ξέρω ποιο άλλο παιχνίδι θα μου αρέσει για να παίξω , αλλά το να είμαι καλυμμένος για χρόνια δεν το χρειάζομαι , δηλαδή ας μην παίζει παράδειγμα το tomb raider που θα βγει το 2020 η ας το παίζει με medium γραφικά , θα παίξω παράδειγμα το tomb raider του 2017 η του 2015 ... Βασικά τυχαία γράφω τα χρόνια δεν ξέρω πότε κυκλοφορησαν.

Επίσης σχετικά με την ram επειδή σε αυτό το μηχανημα που έχω είχα βάλει μόνο 2 και τελικά έμεινα με αυτά τα 2 , ε λέω τώρα να τα βάλω μια φορά τα 16 να μην βάζω 8 και άλλα 8 αργότερα.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097

WD SSD Blue 3D 500GB
Θα αναβαθμίσει το PC σου!
«Πες αντίο» στις αναμονές και τα «κολλήματα»! Με «αστραπιαίες» ταχύτητες λειτουργίας & την υπογραφή της WD, αυτός ο δίσκος θα σε… απογειώσει!
119,90€
74,90€

Προσφορα για σήμερα πλαίσιο

ALEK762

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2018
Like
8
Πόντοι
0
αν θες να παίξεις lol δε χριαζεσε καρτα γραφικων , παιρνεις μια καλη μοδερ και ενα απο τους τελευταιους επεξαεργαστες , κολάς και τη διπλη μνημη και δε χριαζεσε κατι αλλο ( ενα καλήτερο case δε θα σε χαλαγε στο βάθος του χρόνου ), φιλας καποια απο τα χρηματα που θα εβαζες για καρτα και οταν θα βγει κατι που θα θες να το παιξεις πρατεις αναλογως , ο g5400 ειναι επεξεργαστης με ελάχιστο κοστος και ευκολα αντικαταστασημος
ολα τα υπολοιπα ειναι his pc master race voice

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
αν θες να παίξεις lol δε χριαζεσε καρτα γραφικων , παιρνεις μια καλη μοδερ και ενα απο τους τελευταιους επεξαεργαστες , κολάς και τη διπλη μνημη και δε χριαζεσε κατι αλλο ( ενα καλήτερο case δε θα σε χαλαγε στο βάθος του χρόνου ), φιλας καποια απο τα χρηματα που θα εβαζες για καρτα και οταν θα βγει κατι που θα θες να το παιξεις πρατεις αναλογως , ο g5400 ειναι επεξεργαστης με ελάχιστο κοστος και ευκολα αντικαταστασημος
ολα τα υπολοιπα ειναι his pc master race voice
Για αυτό κι εγώ άμα δεις στην πρώτη η δεύτερη σελίδα του νήματος έγραψα ότι είμαι ανάμεσα στο να βάλω κάρτα γραφικών  ή να βάλω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά , συγκεκριμένα σκεφτόμουν για τον ryzen 5 2400 g που από ότι λένε έχει τα πιο δυνατά ενσωματωμένα.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.922
Πόντοι
9.931
Για αυτό κι εγώ άμα δεις στην πρώτη η δεύτερη σελίδα του νήματος έγραψα ότι είμαι ανάμεσα στο να βάλω κάρτα γραφικών  ή να βάλω επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά , συγκεκριμένα σκεφτόμουν για τον ryzen 5 2400 g που από ότι λένε έχει τα πιο δυνατά ενσωματωμένα.

Εννοειτε ότι αν το θέλεις μονο για LOL πάρε έναν δυνατο επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και μια καλή μητρική και είσαι εντάξει.
Αν αργότερα θες να παίξεις και άλλου είδους παιχνίδια αγοράζεις μια κάρτα γραφικών την κουμπώνεις επάνω στο ήδη δυνατο μηχάνημα που θα έχεις και είσαι κομπλέ, εγω για να σου δώσω να καταλάβεις έκτισα καινούργιο PC πριν 3 χρόνια και κράτησα την παλιά κάρτα γραφικών που είχα μιας και το budget δεν έφτανε για να πάρω και κάρτα, αφού πέρασε πάνω από ένα εξάμηνο κατάφερα να βρω τα χρήματα και τότε πήρα καινουργια κάρτα γραφικών.

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
άλλα παιχνίδια είναι cpu based και άλλα gpu based όλα όμως χρησιμοποιούν πόρους και από τα δύο.
Αν βάλεις έναν δυνατό επεξεργαστή με μια κακή κάρτα γραφικών ή το αντίθετο θα έχεις το φαινόμενο "bottleneck" (σε ένα από τα δύο δλδ μειωμένη απόδοση λόγω του άλλου)
Εγώ παίζω csgo που είναι cpu based game με έναν πολύ καλό και πρόσφατο επεξεργαστή τον i5 8600 και δεν πιάνω πάνω από 130fps με optimised settings λόγω κακής κάρτας γραφικών, όταν κάποιοι άλλοι άνετα πιάνουν 300fps σε high settings με χειρότερους επεξεργαστές και με μια tn panel οθόνη 1ms 144hz έχουν τελείως smooth gaming. 

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
άλλα παιχνίδια είναι cpu based και άλλα gpu based όλα όμως χρησιμοποιούν πόρους και από τα δύο.
Αν βάλεις έναν δυνατό επεξεργαστή με μια κακή κάρτα γραφικών ή το αντίθετο θα έχεις το φαινόμενο "bottleneck" (σε ένα από τα δύο δλδ μειωμένη απόδοση λόγω του άλλου)
Εγώ παίζω csgo που είναι cpu based game με έναν πολύ καλό και πρόσφατο επεξεργαστή τον i5 8600 και δεν πιάνω πάνω από 130fps με optimised settings λόγω κακής κάρτας γραφικών, όταν κάποιοι άλλοι άνετα πιάνουν 300fps σε high settings με χειρότερους επεξεργαστές και με μια tn panel οθόνη 1ms 144hz έχουν τελείως smooth gaming. 
Τελικά σημερα που ξαναείδα στο visionstudio είδα οτι μπορω στα ίδια λεφτά με την RX 570 των 8 GB να πάρω την RX 580 στα 4 GB που απο οτι βλέπω εδω έχει καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να βάλω πιο δυνατό επεξεργαστή ισως κανέναν 1600 αντί για τον 1400 για να γλυτωσω το bottleneck που λες.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Απο οτι είδα σε μερικά σχόλια αυτου του βίντεο , ο 1400 φτάνει αν θες μόνο gaming , ο 1600 είναι καλύτερος αν θες να κάνεις stream η κάτι άλλο ταυτόχρονα.

nikolakis_nio

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2019
Like
0
Πόντοι
0
Μεταχειρισμένο πάρε, i5 με ssd και 16 gb ram. Θα σου έρθει γύρω στα 450.

arkas

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
22
Πόντοι
1
αν θελει καποιος προσφερω :
m/b asus prime b360-plus
procc. i5-8400 2,8 ghz 9mbcache
ram 2x8gb fury hyperx ddr4 2666
ssd 860 evo samsung mz-76e500b/eu 500 gb
dvd-rw asus
vga gigabyte geforce gt710 2mb ddr3
τροφοδοτικο corsair vs550
ολοκαινουργια και σφραγισμενα στα κουτια τους μονο 480 ευρω...
πληροφοριες σε πμ

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
αν ξέρεις τι κομμάτια θες να βάλεις στο πισί τότε παρήγγειλε τα από το εξωτερικό και κάνε την συναρμολόγηση μόνος σου. δεν ειναι τιποτα το ιδιαίτερο. ανοιξε και 2 βιντεάκια στο youtube όπου έχεις καμιά απορία και θα σου βγει πολύ πιο φθηνά από το να το πάρεις από πλαίσιο και γενικώς ελλάδα. εγω ετσι έκανα αυτόν που έχω τώρα και ήταν η πρώτη φορά που συναρμολόγησα υπολογιστή.

Οι τιμές καινούργιων εξαρτημάτων για υπολογιστή είναι αρκετά ανταγωνιστικες στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό. Όχι ότι δεν θα σου κάνουν αλλαγή αν τύχει κάποιο εξάρτημα να είναι DOA, αλλά το να μπαίνεις στην διαδικασία να στείλεις κάτι στο εξωτερικό είναι όπως και να το κάνεις επίπονο με τις τιμές των κουριερ που παίζουν από Ελλάδα προς το εξωτερικό. Πόσο μάλλον αν χρειαστεί κάποια επισκευή/αλλαγή εντός εγγύησης αργότερα. Αμέσως έχεις χάσει και το μικρό ίσως χρηματικό όφελος που μπορεί να είχες με την αγορά από το εξωτερικό.

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
αφου τον θες για παιχνίδια και ιντερνετ εγω θα σου ελεγα  περα από την καρτα γραφικων με μια gtx 1050 4gb κανεις ανετα δουλεια να επενδύσεις στη μνημη ραμ να κοιτάξεις πρωτον η μητρικη να εχει τουλάχιστον 4 θυρες για μελλοντικη επεκταση και καλο θα ηταν να εβαζες 16gb ram και στο μελλον προσθετεις ram όταν χρειαστεί.καλη η καρτα γραφικων αλλα όταν τα παιχνίδια βαρενουν χρονο με το χρονο πρεπει να κοιταμε και την ram

Τι να την κάνει την RAM ρε τύπε; και με 8GB καλυμμένος θα είναι. Για λιγο gaming και internet τον θέλει τον υπολογιστή, δεν θα κάνει 3D rendering ή video editing. Αντε να βάλει 16GB που είναι το στανταρντ για τους περισσοτερους μην πω τους πιο hardcore gamers. 32GB και πάνω δεν χρειάζεται κανένας πέρα απο αυτούς που ανέφερα.
Ανήκω σε αυτούς που χρειάζονται αρκετή RAM και τα 32GB που έχω τα έχει τιγκάρει το After Effects σπάνια και τις περισσότερες φορές γιατί είχε memory leak η γαμημένη εκδοση που χρησιμοποιούσα.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Οι τιμές καινούργιων εξαρτημάτων για υπολογιστή είναι αρκετά ανταγωνιστικες στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό. Όχι ότι δεν θα σου κάνουν αλλαγή αν τύχει κάποιο εξάρτημα να είναι DOA, αλλά το να μπαίνεις στην διαδικασία να στείλεις κάτι στο εξωτερικό είναι όπως και να το κάνεις επίπονο με τις τιμές των κουριερ που παίζουν από Ελλάδα προς το εξωτερικό. Πόσο μάλλον αν χρειαστεί κάποια επισκευή/αλλαγή εντός εγγύησης αργότερα. Αμέσως έχεις χάσει και το μικρό ίσως χρηματικό όφελος που μπορεί να είχες με την αγορά από το εξωτερικό.
Σωστός , εγώ βασικά δεν έχω εμπειρίες με παραγγελίες από ίντερνετ αλλά κάπως έτσι φανταζομουν ότι θα είναι τα πράγματα , για αυτό έλεγα να πάρω είτε από πλαίσιο , είτε από vusionstudio που το ανακάλυψα αργότερα που είναι και τα δύο κοντά μου.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Τι να την κάνει την RAM ρε τύπε; και με 8GB καλυμμένος θα είναι. Για λιγο gaming και internet τον θέλει τον υπολογιστή, δεν θα κάνει 3D rendering ή video editing.

Όντως και με τα 8gb καλυμμένος θα είναι.

Όσο για video editing,αν ο άλλος θέλει απλά να κόψει, να κάνει λίγο crop και να βάλει καμιά γραμματοσειρά,τα 8gb πάλι επαρκούν.
Αλλά για 3D rendering,κ.λ.π. όχι.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Εχω καταλήξει σχεδόν στην συνθεση του υπολογιστή απο το visionstudio αλλα είμαι ανάμεσα σε δυο καρτες γραφικών και σε δυο σκληρους δισκους , βασικά για σκληρό δισκο σκέφτομαι αντί για ssd να βάλω M.2 μιας και δεν έχουν μεγάλες διαφορές στην τιμή , δεν ξέρω κιόλας μπορεί ο M.2 να είναι ο μοναδικός σκληρός του συστήματος ; Επίσης στα λεφτά που βγαίνουν οι corsair και samsung Μ.2 των 250 GB δηλαδή γυρω στα 65-70 ευρω , στα ίδια λεφτά μπορω να πάρω αυτόν εδω με 500 GB 
Μετα για τις καρτες γραφικών είμαι ανάμεσα σε μια RX 570 των 8 GB και σε μια RX 580 των 4 GB , λογικά θα πηγαινα για την 580 αλλά τις έψαξα στο σκρούτζ και η 570 έχει καλύτερες κριτικές απο την 580. Οι κάρτες είναι αυτες εδω. Πειτε καμια γνώμη :)

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
δεν βλέπω καμιά τεράστια διαφορά σε fps σε διάφορα παιχνίδια μεταξύ των δύο καρτών. Εγώ θα έπαιρνα την 580 με τα 4gb αν ήταν να παίζω μέχρι 1080p και γνωρίζοντας οτι δεν θα ασχοληθώ με rendering, video and foto editing.
Για τον Μ2 που λες είναι must από τη στιγμή που θα έχεις slot. Βάλε τον samsung 970 evο είναι απλά κορυφή. 250gb δεν θα σου φτάσουν (μπορεί στην αρχή να είναι οκ αλλα μετά θα γεμίσει σίγουρα αν τον μπουκώσεις με παιχνίδια).
Εγώ παρήγγειλα τον 500αρη (θα αλλάξω τον 850evo 250gb που έχω πάνω) και έχω και άλλον έναν hdd wd 750gb για storage.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom