Νέα

Αγορά καινούργιου υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα savvass
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Για πολύ φθηνό υπολογιστή , αυτή τη στιγμή αξίζει ο i3 10100 που είναι 4/8 επεξεργαστής.
Είναι κρίμα να πάει κανείς παρακάτω.
Και μνήμη τουλάχιστον 16gb είναι κρίμα να έχεις λιγότερη και να σέρνεσαι .

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Φίλε πρόσεχε με τη σύνθεση αν δεν ξέρεις.
Κι εγώ έκανα σύνθεση και πήρα καινούργιο υπολογιστή, αλλά δεν ήξερα ότι ο κάθε επεξεργαστής θέλει ειδική RAM σε ταχύτητα.
Πήρα μια πιο αργή στα 2400 ενώ ο επεξεργαστής ήθελε 3000 και το PC μου έβγαζε blue screen of death κάθε λίγες ώρες. Και αναγκάστηκα να ξαναπάρω RAM.
Βασικά μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα, αν και δεν ήξερα πολλά πράγματα.
Οπότε αν πας για σύνθεση πρόσεχέ το αυτό.
Σε πολλά μαγαζιά έχει διαδικασία που συνθέτεις το PC σου και μετά στο φτιάχνουν κιόλας.
βασικα πρεπει να κοιτας τι επεξεργαστη βαζεις αλλα οταν κανει καποιος συνθεση ας μην τσιγγουνευεται στη ραμ,αφου σκαει τοσα για τον επεξεργαστη ας βάλει μια 8ρα ραμ να ειναι κομπλε αντι για 4αρα και το κοστος λιγο πιο υψηλο.
Προσοχη στη μητρικη αλλα και στις υποδοχες και ποσο επεκτασιμη μπορει να γινει.
Επισης τροφοδοτικο μακρια απο τουρμοχ του πλαισίου αξιζει να βαλετε ενα μέτριο επωνυμο και με λιγα περισσοτερα βατ απο τα προβλεπομενα.
8gb προτέινεις σε σύγχρονο σύστημα του 2020;
Πλάκα μας κάνεις;
16Gb πρέπει να είναι το στάνταρ πλέον λόγω τιμών και ΄λόγω απαιτήσεων των Windows 10.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Για συμβατική χρήση και gaming όχι πολυ υψηλών απαιτήσεων
επεξεργαστές vfm αυτή τη στιγμή είναι από amd o 3600
και από intel ο i5 10400. Με 16gb ram και στις δύο περιπτώσεις
Τροφοδοτικά βάζετε πιστοποιημένα και όχι κινέζικα γιατί μπορεί να σας κάψουν το σπίτι .
Και μητρικές να έχουν 4 σλοτ για ραμ , για να μπορεί να πάρει επιπλέον ραμ μελλοντικά.
Οπωσδήποτε δίσκος συστήματος τουλάχιστον απλός ssd και όχι hdd σε καμία περίπτωση.
Windows αν δεν είσαι χαζός, αγοράζεις κλειδί από το ebay με 3-4€ . Γνήσια χωρίς προβλήματα και μαλακίες.

Στην οθόνη επίσης επώνυμη όχι μπακατέλες, γιατί στραβώνεσαι .
Και αν δεν είσαι άπορος ή δεν μένεις σε τροχόσπιτο , δεν έχεις λόγο να πας κάτω από 27" .

Αν θες gaming σε μεγάλη ανάλυση όμως, πάνω από hd καλό είναι να έχεις υπόψη ότι πρέπει να τα σκάσεις χοντρά σε κάρτες γραφικών (ίσως και 2) .
Για απλό ίντερνετ κτλ όμως , βλέπεις ανάλυση 2Κ οικονομικά, οπότε άνετα πας σε μια οθόνη 2Κ 32" , χωρίς τραγική δαπάνη .
Έχω τον 3600χ.
Mέχρι 1080Hd ανάλυση κάνει παπάδες. Όχι υψηλών απαίτησεων;
Παίζω Death Stranding με 60fps με κάρτα γραφικών 3ετίας.
Δηλαδή για σένα οι υψηλές απαιτήσεις έιναι μόνο σε 4κ ανάλυση;

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.922
Πόντοι
9.931
Κι εγώ έκανα σύνθεση και πήρα καινούργιο υπολογιστή, αλλά δεν ήξερα ότι ο κάθε επεξεργαστής θέλει ειδική RAM σε ταχύτητα.
Πήρα μια πιο αργή στα 2400 ενώ ο επεξεργαστής ήθελε 3000 και το PC μου έβγαζε blue screen of death κάθε λίγες ώρες. Και αναγκάστηκα να ξαναπάρω RAM.
Σε πολλά μαγαζιά έχει διαδικασία που συνθέτεις το PC σου και μετά στο φτιάχνουν κιόλας.
βασικα πρεπει να κοιτας τι επεξεργαστη βαζεις αλλα οταν κανει καποιος συνθεση ας μην τσιγγουνευεται στη ραμ,αφου σκαει τοσα για τον επεξεργαστη ας βάλει μια 8ρα ραμ να ειναι κομπλε αντι για 4αρα και το κοστος λιγο πιο υψηλο.
Επισης τροφοδοτικο μακρια απο τουρμοχ του πλαισίου αξιζει να βαλετε ενα μέτριο επωνυμο και με λιγα περισσοτερα βατ απο τα προβλεπομενα.
8gb προτέινεις σε σύγχρονο σύστημα του 2020;
Πλάκα μας κάνεις;
16Gb πρέπει να είναι το στάνταρ πλέον λόγω τιμών και ΄λόγω απαιτήσεων των Windows 10.

Το 16GB είναι στανταρ απο το 2015 που έχτισα το δικο μου υπολογιστή.

lefteris_ka19

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2019
Κριτικές
1
Like
42
Πόντοι
0

Turbo-X είναι για τον πούτσο τελείως.
Είχα πάρει ένα UPS και ανατινάχτηκε :headbang:
Χέστηκα πάνω μου.
Πάλι καλά ήμουν στον υπολογιστή εκείνη την ώρα.
Αν είχε συμβεί την ώρα που κοιμόμουνα μπορεί να μου χε κάψει και το σπίτι.
Έπρεπε να τους κάνω μήνυση κανονικά.

θα συμφωνήσω για τα turbo-x γενικότερα...
Μιά χαρά έιναι το τουρμπο χ, έχω ποντίκι και είναι καλύτερο και απο λοτζιτεκ. οτι πληρώνεις πέρνεις...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom