μην ασχολείστε με μικροπράγματα ....Μιλαμε για πριν το 2018
κ ναι εκαψε μητρικη
μην αποκλειεις τπτ
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κωτσόβολος και τεχνική υποστήριξη για τον πέο...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sargiris
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 77
- Εμφανίσεις 5K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
μπαρμπαγιαννης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2016
- Κριτικές
- 12
- Like
- 7.228
- Πόντοι
- 2.646
Το παμπλικ δεν το φτάνει κανένας. Το μεγαλύτερο κωλοχανειο
professor x
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 22 Ιαν 2017
- Κριτικές
- 40
- Like
- 27.092
- Πόντοι
- 11.096
Επίσημη αντιπροσωπεία και εισαγωγέας Xiaomi μέχρι πρότινος ( δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι) ήταν ή info quest. Ή αγορά από μεγάλες αλυσίδες έχουν την εγγύηση τής επίσης ελληνικής αντιπροσωπείας τής κάθε συσκευής, τα καταστήματα που πουλάνε μέσω Σκρουτζ κλπ τά περισσότερα κάνουν δικές τους εισαγωγές που δεν αντιστοιχούν στο s/n τής συσκευής από την επίσημη αντιπροσωπεία που αυτομάτως δεν γίνονται δεκτά για επιστροφή, αν γίνει αγορά από μαγαζί μέσω Σκρουτζ π.χ που είχε κάνει δική του παραεισαγωγή καί έκλεισε τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση συσκευής εάν χαλάσει εντός εγγύησης.
Στο πρόβλημα του φίλου δυστυχώς ό Κωτσόβολος καί κάθε Κωτσόβολος έτσι λειτουργούν με επιστροφή της συσκευής στο επίσημο service που ναι όντως στο κρατάνε τό λιγότερο ένα μήνα και βάλε.
Μία λύση που θά πρότεινα είναι αφού είναι εντός εγγύηση ή συσκευή και υπάρχει απόδειξη εννοείται κάνεις ένα backup και τό στέλνεις ή τό πάς ό ίδιος πίσω στον επίσημο αντιπρόσωπο.
Έχε όμως υπόψη ότι και αυτοί είναι μεγάλα λαμόγια συνήθως βρίσκουν ασήμαντες λεπτομέρειες για νά σού πουν ότι δεν σέ καλύπτει ή εγγύηση.
Αν σού αρέσουν ή συσκευές τής Xiaomi προτίμησε από την σειρά note και μετά, όσον αφορά με τής εφαρμογές που δεν υποστηρίζει ή Huawei τό Google play store ή εταιρεία έχει τό δικό της ap store που κατεβάζεις τά πάντα.
Αν και πάλι ό φίλος δεν θέλει να μπλέξει με αναμονή αντιπροσωπείας κάνε μόνος μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφού έχεις κάνει backup κάι βλέπεις, ή τό πάς σε κάποιον έμπειρο τεχνικό νά σού πει τί και πώς.
Διαγνωστικά υπάρχουν φίλε μου αλλά μήν περιμένεις να επενδύσει ό Κωτσόβολος σέ κάτι τέτοιο, λίγοι τά έχουν αυτά και ειδικά μόνο όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με την επισκευή συσκευών και όχι με τής πωλήσεις.
Στο πρόβλημα του φίλου δυστυχώς ό Κωτσόβολος καί κάθε Κωτσόβολος έτσι λειτουργούν με επιστροφή της συσκευής στο επίσημο service που ναι όντως στο κρατάνε τό λιγότερο ένα μήνα και βάλε.
Μία λύση που θά πρότεινα είναι αφού είναι εντός εγγύηση ή συσκευή και υπάρχει απόδειξη εννοείται κάνεις ένα backup και τό στέλνεις ή τό πάς ό ίδιος πίσω στον επίσημο αντιπρόσωπο.
Έχε όμως υπόψη ότι και αυτοί είναι μεγάλα λαμόγια συνήθως βρίσκουν ασήμαντες λεπτομέρειες για νά σού πουν ότι δεν σέ καλύπτει ή εγγύηση.
Αν σού αρέσουν ή συσκευές τής Xiaomi προτίμησε από την σειρά note και μετά, όσον αφορά με τής εφαρμογές που δεν υποστηρίζει ή Huawei τό Google play store ή εταιρεία έχει τό δικό της ap store που κατεβάζεις τά πάντα.
Αν και πάλι ό φίλος δεν θέλει να μπλέξει με αναμονή αντιπροσωπείας κάνε μόνος μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφού έχεις κάνει backup κάι βλέπεις, ή τό πάς σε κάποιον έμπειρο τεχνικό νά σού πει τί και πώς.
Διαγνωστικά υπάρχουν φίλε μου αλλά μήν περιμένεις να επενδύσει ό Κωτσόβολος σέ κάτι τέτοιο, λίγοι τά έχουν αυτά και ειδικά μόνο όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με την επισκευή συσκευών και όχι με τής πωλήσεις.
Θα μπορούσαν να ενημερώνουν τον υποψήφιο αγοραστή οτι τα 3 gb η πόσα έχει το συγκεκριμένο είναι πλέον λίγα , αν φταίει μόνο η μνήμη για το πρόβλημα δηλαδή. Και να σκεφτεί να πάει σε κάτι καλύτερο , αλλά πες χαζοί είναι αν το πουν αυτό μετά λογικά θα σκεφτείς να πας σε ακριβότερο μοντέλο , αλλά ίσως να το βρείς κάπου αλλού πιό φτηνα και να χάσουν τον πελάτη.Ναι, ο Κωτσόβολος του φταίει. Πουλάει ένα τηλέφωνο το οποίο πρέπει να δουλεύει. Αλλιώς, να μην το πουλάει.
Αλήθεια πλέον πόσα gb μνήμης θεωρούνται αρκετά , απο 6 gb και πάνω ; Εμένα έχει μόνο 3 αλλά είναι 5-6 χρονών και πιθανων να χρειαστεί απόσυρση σύντομα ... μπορεί να τα φτύσει η μπαταρία η κάτι άλλο. Αν όμως δεν χαλάσει δεν σκέφτομαι να το αλλάξω ακόμη.
Ότι να ναι γενικά αυτές οι εταιρείες μάλλον φαίνεται να μην μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο εργασίας και της παραγγελίας από το διαδίκτυο...το ιδιο κανει κ η public στο ον λαιν καταστημα της
γραφει για πολλα προϊοντα διαθεσιμο κ δεν το εχει καν στις αποθηκες
εγω σε ξεπερασα σε αναμονη...παρηγγειλα κατι κ μετα απο 4 εβοδομαδες αναμονης,εκανα κλειμ μεσω paypal κ μου επιστραφει το ποσο.
ουτε ενα ενδιαφερον απο μερους τους,ουτε ενα μειλ ή μνμ για συγγνωμη ή εστω να δικαιολογηθουν
δεν μιλαμε για παρακμη
μιλαμε για τον πουτσο πλεον κ ετσι πρεπει σαν καταναλωτες να τους αντιμετωπιζουμε.
Man-With-No-Name
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.110
- Πόντοι
- 456
Κατ'αρχάς, και άσχετα με το τι θα σου πούνε εδώ μέσα, τα 4GB RAM για κινητό, δεν είναι ακόμα χαμηλό νούμερο, ούτε ανεπαρκές. Κατά δεύτερο, τώρα, το συγκεκριμένο κινητό, πάσχει απο CPU. Το να έχεις επεξεργαστή με 2 βασικούς πυρήνες, είναι ολέθριο, και το Redmi 12C έχει τον Mediatek Helio G85 σεταρισμένο να δίνει μόνο δύο πυρήνες σαν CPU και τους υπόλοιπους 6, σαν GPU. Είναι, σαν να έχεις βάλει έναν i7, και να τον έχεις σετάει να σου δίνει μ΄πονο δύο cores, σαν CPU, και τους υπόλοιπους να τους έχει για να τρέξει τα on-board γραφικά του chip.Χρόνια πολλά σε όλους σας.
Συγγνώμη για το σεντόνι.
Έχω πάρει το καλοκαίρι το Redmi 12C, που το πήρα τότε στα 180€ μιας και θεωρούσα πεταμένα λεφτά το να δίνει καποιος πάνω από 200 για συσκευή.
Είχα πιο πριν το Huawei Y10 το οποίο μου έπεσε και διαλύθηκε. Με το Huawei δεν είχα προβλήματα, απλά δεν μπορούσα να κατεβάσω εφαρμογές που δεν συνεργάζονται με την συγκεκριμένη εταιρεία.
Τέλος πάντων.
Η συσκευή πήγαινε σφαίρα, όμως μετά από μια βδομάδα άρχισε να μου κολλάει.
Πχ θες να βγάλεις φωτογραφία και ανοίγει μετά από 5-6 δεύτερα η κάμερα, παίρνει κάποιος τηλέφωνο και ενώ μου βγάζει τον αριθμό, μου βγάζει το όνομα του καλουντος μετά από ώρα.
Βιντεοκλήση στο μεσσεντζερ; άστο, πρέπει να ανοίξεις την εφαρμογή, να δεις ποιος σε καλεί και να πατήσεις πάνω του, μετά σου βγάζει την ειδοποίηση ότι έχεις κλήση και μέχρι να απαντήσεις ο άλλος έχει βαρεθεί κι έχει κλείσει.
Δεν έχω εφαρμογές ανοικτές στο παρασκήνιο, έχω ενημερώσει τη συσκευή, κι έχω ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν.
Πήγα λοιπόν χθες στον Κωτσόβολο, από όπου το αγόρασα για να το δει κάποιος τεχνικός.
Με το που είπα το πρόβλημα, ούτε που ακούμπησε το τηλέφωνο ο τύπος και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή λέει είναι χαμηλής απόδοσης η συσκευή.
Του λέω ότι αυτό δεν στέκει, δεν έχω δα και τίποτα το βαρύ, κι από τη στιγμή που πιο ευτελές τηλέφωνο λειτουργούσε μια χαρά, δεν μπορεί αυτό να κολλάει έτσι.
Μου είπε ότι έτσι όπως τα λέει αυτός είναι και μου είπε ότι αν θέλω να το στείλει στην αντιπροσωπεία, αλλά θα πάρει 6-8 βδομάδες να έρθει πίσω!!!
Ρε παιδιά, είναι δυνατόν; Ξέρει κάποιος; Δεν υπάρχει κάποιο διαγνωστικό ξέρω γω, που να μπορεί να δει ο μαλακας αν λειτουργεί σωστά μια συσκευή;
Χθες νευρίασα με τις απαντήσεις, κάνε κάτι, έστω για να δείξεις ότι έκανες έναν έλεγχο, να γίνεις πιο πειστικός. Αλλά δεν με έπεισαν οι απαντήσεις του τύπου.
Έχει κανείς γνώμη πάνω σε αυτό;
Και, εδώ, βγάζει νόημα γιατί στην αρχή έτρεχε σφαίρα, και στην πορεία άρχισε να σέρνεται. Έχοντας να υποστηρίξει εφαρμογές που είναι σε φάση stand by, να διαχειρίζεται το συγχρονισμό της συσκευής με τον λογαριασμό σου στη google, το αυτόματο backup στο cloud, και τις εφαρμογές, όπως e-banking, που έχουν άμεση σχέση με hardware λειτουργίες της συσκευής, οι δύο πυρήνες που παρέχει ο επεξεργαστής για CPU, απλά δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος.
Και, εδώ κάπου τελειώνει το κομμάτι "τεχνική ανάλυση". Πάμε τώρα στο μαλάκα τον υπάλληλο του Κωτσόβολου. Πρώτον, το οτι σήκωσε τα χέρια ψηλά, σημαίνει οτι έχει τέτοια γραμμή απο τον προϊστάμενό του. Αλλά, και έτσι, θα μπορούσε να σου κάνει factory default τη συσκευή, να φροντίσει να μην περάσουν οι όποιες εφαρμογές της Xiaomi που σου ήρθαν με τη συσκευή, να έχεις ένα καθαρό σύστημα android, και να βάλεις εσύ μετά, όσες εφαρμογές νομίζεις οτι χρειάζεσαι. Το κομμάτι "διαγνωστικός έλεγχος" πάντως, όχι, δεν μπορεί έτσι απλά να το δεί, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, γνώση και χρόνο. Και, σίγουρα, ένα απο τα τρία, τουλάχιστον ένα απο τα τρία, δεν το έχει. Ποιό (ή ποιά) απο όλα, εξαρτάται απο το κατάστημα και τον υπάλληλο.
Υ.Γ.
Μιας και, σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα πάς προς άλλη συσκευή, φρόντισε, πριν επιλέξεις, να περνάς μία απο το σκρούτζ, ή όποιο άλλο αντίστοιχο θέλεις, να τσεκάρεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που επιλέγεις. Θα λυτώσεις πολλά παρόμοια προβλήματα. Εγώ, όταν παραπάλιωσε το βασικό κινητό που έχω για καθημερινή χρήση, ψαχνόμουν για αρκετούς μήνες, π΄ριν καταλήξω σε ένα TCL. Γιατί αυτό και όχι κάτι πιο γνωστό με κόστος κάτω των 200 ευρώ; Γιατί το TCL έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Redmi 12 C αλλά σεταρισμένο με 4 πυρήνες CPU και 4 GPU. Παιχνίδια δεν παίζω στο κινητό, βαριά γραφικά δουλεύω στο desktop, οπότε το κινητό τρέχει ακόμα τρένο, εδώ και ένα χρόνο.
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.865
- Πόντοι
- 3.846
Ενώ όλα τα άλλα τα έκανε σωστά;Το μοναδικο σου λαθος ηταν που πηγες σε αυτους τους αχριστους στον Κωτσο.Κατευθειαν σε εξουσιοδοτημενο πας να το δουν και για πιο γρηγορα.Αφου πρωτα μονους σου κανεις μια επαναφορα εργοστςσιακων αντε και ενα factory reset μπας και φτιαξει.
Πού αντί να καταλάβει αυτό που του λένε όλοι (ότι έκανε λάθος αγορά), πήγε να βγει και από πάνω;
Είναι αυτό που λένε, δεν ήξερες, δεν ρωταγες;
Ε τώρα που έφαγε το κράξιμο του θα ξέρει για την επόμενη φορά.
Loukoum4s
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Μαΐ 2019
- Like
- 1.433
- Πόντοι
- 206
Αδερφέ τι έπαθες και φούντωσες έτσι;Ειλικρινά γελάω με τις απαντήσεις πολλών εδώ μέσα.
Ναι, δεν έχω την διάθεση να δώσω περισσότερα για συσκευή που θα κρατήσει 2 χρόνια το πολύ. Έχουμε να επενδύσουμε σε πιο σημαντικά πράγματα.
Ειρωνίες και μαλακίες που καναπεδατοι κάνετε την τρίχα τριχιά.
Ποιος είναι ρε ο λόγος ύπαρξης σας; σπαμαρετε τα πάντα, αει σιχτιρ.
Αν έχετε να πείτε κάτι πείτε, μάθετε να διαβάζετε και να κατανοείτε ένα κείμενο και μετά σχολιαστε, αλλά μόνο αν έχετε να πείτε κάτι.
Εδώ μέσα να ξέρεις, οι περισσότεροι διαβάζουν όλα τα σχόλια και ας απαντάνε για να τρολάρουν.
Αυτό το φόρουμ δεν είναι τυχαίο και τα μέλη πέρα από το ότι τον έχουν πάνω από 22 πόντους, σέβονται τον χρόνο του συναγωνιστή που αφιερώνει για να γράψει τον προβληματισμό του!!
ΤΙΜΩΡΟΣ(1)
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 3
- Like
- 3.017
- Πόντοι
- 456
Τυπε εδω μεσα ειμαστε εφοπλιστες δισεκατομμυριουχοι οι περισσοτεροι γιαυτο σε δουλευουνεΕιλικρινά γελάω με τις απαντήσεις πολλών εδώ μέσα.
Ναι, δεν έχω την διάθεση να δώσω περισσότερα για συσκευή που θα κρατήσει 2 χρόνια το πολύ. Έχουμε να επενδύσουμε σε πιο σημαντικά πράγματα.
Αν έχετε να πείτε κάτι πείτε, μάθετε να διαβάζετε και να κατανοείτε ένα κείμενο και μετά σχολιαστε, αλλά μόνο αν έχετε να πείτε κάτι.
Αν δε σου ζητηθηκε φορολογικη δηλωση που να αποδεικνυεις τα δισεκατομμυρια σου (και φωτο πουτσας 25+), πριν γινεις μελος, καποιο λαθος πρεπει να εγινε στο συστημα
καλό !!!Τυπε εδω μεσα ειμαστε εφοπλιστες δισεκατομμυριουχοι οι περισσοτεροι γιαυτο σε δουλευουνε
Αν δε σου ζητηθηκε φορολογικη δηλωση που να αποδεικνυεις τα δισεκατομμυρια σου (και φωτο πουτσας 25+), πριν γινεις μελος, καποιο λαθος πρεπει να εγινε στο συστημα
sargiris
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 8
- Like
- 764
- Πόντοι
- 366
Βρεθηκε λυση κι αυτη λεγεται επεκταση μνημης. Μια λειτουργία που την ηξερε ενα 10χρονο αλλα οχι ο τεχνικος που πηγα....
Στο μεταξυ, πουληστε λιγη μαγκια ακομη οι "φτιαγμενοι" του σαιτ με θεωριες και μαλακιες.
Οποιος εχει παρομοιο θεμα ας στειλει να τον βοηθησω, οπως με βοηθησαν κι εμενα.
Στο μεταξυ, πουληστε λιγη μαγκια ακομη οι "φτιαγμενοι" του σαιτ με θεωριες και μαλακιες.
bruce wayne
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Αυγ 2021
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.720
- Πόντοι
- 456
ολες οι εταιριες ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ σαν τις ασφαλιστικές ειναι ,,, θελουν να ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ και ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
evossavagios
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Νοε 2023
- Like
- 107
- Πόντοι
- 0
το προβλημα δεν ειναι αυτο. το προβλημα ειναι οτι παει αγοραζει μια συσκευη των 80ευρω στην τιμη των 180 γιατι τοση ειναι η διαφορα κωτσοβολου/γερμανου/παμπλικ/μιντια απο τα σκρουτζ! και μετα κλαιει που του πιασαν τον ηδη πιασμενο κωλο απο την αγορα και μονο...Και ξεκινάμε από το γελοίο επιχείρημα του αρχικού ποστ.
Ο τύπος λέει δεν αξίζει να δώσει παραπάνω από 200€, παίρνει μια μούφα κινητό και μετά παραπονιέται για την απόδοση.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια..
καλα να παθει μπας και την επομενη φορα βαλει μυαλο και κανει ερευνα αγορας
evossavagios
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Νοε 2023
- Like
- 107
- Πόντοι
- 0
με 180 ευρω επαιρνες κινηταρα απο το σκρουτζ. αφου τα εδωσες στη δεη καλα να παθεις!Ειλικρινά γελάω με τις απαντήσεις πολλών εδώ μέσα.
αν θες βοηθεια πανε στο τεχνικο τμημα του κωτσοβολου!
αλλιως περνα απο τα γραφεια του κομματος!
evossavagios
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Νοε 2023
- Like
- 107
- Πόντοι
- 0
συγχαρητηρια που θα καψεις το κινητο σου μια ωρα αρχιτερα!Βρεθηκε λυση κι αυτη λεγεται επεκταση μνημης. Μια λειτουργία που την ηξερε ενα 10χρονο αλλα οχι ο τεχνικος που πηγα....
Easy Rider
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2020
- Κριτικές
- 15
- Like
- 20.934
- Πόντοι
- 6.946
Σου πρόσθεσαν μνήμη; κάποιος τεχνικός, πόσο πήγε;Βρεθηκε λυση κι αυτη λεγεται επεκταση μνημης. Μια λειτουργία που την ηξερε ενα 10χρονο αλλα οχι ο τεχνικος που πηγα....
Είναι αισθητά καλύτερα τώρα;
Στους υπολογιστές είναι εύκολο, με κινητά δεν ξέρω τι και αν γίνεται, από αναβαθμίσεις.
Cecell
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 35
- Like
- 1.013
- Πόντοι
- 4.525
Εγω θα παω το εξης. Ο καθενας κανονιζει την τσεπη του. Αν το μπατζετ ειναι χαμηλο οπως αναφερει ο φιλος και δεν θελει να δωσει πανω απο 200 ευρω σεβαστο και σε αγορα κινητου και σε οτιδηποτε αλλο. Απλα για μελλοντικες αγορες σε οτιδηποτε εχει μνημη RAM ειτε αυτο ειναι κινητο ειτε υπολογιστης κοιταξτε να παρετε κατι με οσο περισσοτερη μπορει η τσεπη σας. Τα ιδια επαθε και φιλη που αγορασε υπολογιστη με 8giga ram και σερνοταν απλα εκει ηταν πιο ευκολη η αναβαθμιση βαζοντας λιγη RAM ακομα.
Easy Rider
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2020
- Κριτικές
- 15
- Like
- 20.934
- Πόντοι
- 6.946
Από τότε που ξεκίνησα με υπολογιστές, πάντα η μνήμη ήταν εκείνο που χρειαζόταν να προσθέσω, σαν πρώτη αναβάθμιση.Εγω θα παω το εξης. Ο καθενας κανονιζει την τσεπη του. Αν το μπατζετ ειναι χαμηλο οπως αναφερει ο φιλος και δεν θελει να δωσει πανω απο 200 ευρω σεβαστο και σε αγορα κινητου και σε οτιδηποτε αλλο. Απλα για μελλοντικες αγορες σε οτιδηποτε εχει μνημη RAM ειτε αυτο ειναι κινητο ειτε υπολογιστης κοιταξτε να παρετε κατι με οσο περισσοτερη μπορει η τσεπη σας. Τα ιδια επαθε και φιλη που αγορασε υπολογιστη με 8giga ram και σερνοταν απλα εκει ηταν πιο ευκολη η αναβαθμιση βαζοντας λιγη RAM ακομα.
Την τελευταία φορά λοιπόν, προσθέσα σύντομα περισσότερη, ίσως υπερβολή τότε, αλλά δεν θα με απασχολήσει ξανά αυτό το θέμα προς το παρόν.