Νέα

Αγορά καινούργιου υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα savvass
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
Τους pcsteps τους ξερω , έχω δει και κάποια βιντεάκια τους στο youtube , ειδικά η σειρά "για ηλίθιους" μου αρέσει :P

Ναι και αυτα χρησιμα ειναι αλλα δεν σου λεω τα video. Μπες στο site και καθε μηνα βγαζουν αρθρο για αγορα υπολογιστη απο 450 ευρω νομιζω. Καθε μηνα προτεινουν και κατι διαφορετικο αναλογα με την επικαιροτητα. Οσο πιο πισω ανατρεξεις (οχι πανω απο ετος) τοσο και πιο φθηνα μπορει να βρεις κατι σημερα. Προτεινουν και intel και amd και nvidia. Το καλο με την amd ειναι οτι εχει μια τεχνολογια κολλημενη για χρονια στα ιδια αρεσει δεν αρεσει. Δεν θα παρεις σημερα εναν επεξεργαστη ταδε και αυριο θα σου παρουσιασουν μια νεα γενια. Αλλα τονιζω και θα κουρασω να το λεω οτι και να παρεις δωσε λεφτα για motherboard. Ειναι η διοδος επικοινωνιας απο το παρον στο μελλον.

Αν παρεις απο πλαισιο μην τους αφησεις να σου προτεινουν δικα τους turbo X.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.112
Πόντοι
456
Βάλε Gimp αντι για photoshop. www.gimp.org/]https://www.gimp.org/[/url]
Βάλε openshot αντι για premiere. www.openshot.org]https://www.openshot.org[/url]
Κάνουν την ίδια εργασία και μπορείς να πουλήσεις νόμιμα το έργο σου.
Δεν μπλέκεις με crack και μ@λ@κιες.
Το τι software θα βάλει, δεν αλλάζει το τι hardware χρειάζεται για την ίδια δουλειά. Και εγώ blender έχω, αντί για σπασμένο Maya, αλλά τα 16 GB RAM τα χρειάζομαι εξ'ίσου, ασχέτως σουίτας

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Ναι και αυτα χρησιμα ειναι αλλα δεν σου λεω τα video. Μπες στο site και καθε μηνα βγαζουν αρθρο για αγορα υπολογιστη απο 450 ευρω νομιζω. Καθε μηνα προτεινουν και κατι διαφορετικο αναλογα με την επικαιροτητα. Οσο πιο πισω ανατρεξεις (οχι πανω απο ετος) τοσο και πιο φθηνα μπορει να βρεις κατι σημερα. Προτεινουν και intel και amd και nvidia. Το καλο με την amd ειναι οτι εχει μια τεχνολογια κολλημενη για χρονια στα ιδια αρεσει δεν αρεσει. Δεν θα παρεις σημερα εναν επεξεργαστη ταδε και αυριο θα σου παρουσιασουν μια νεα γενια. Αλλα τονιζω και θα κουρασω να το λεω οτι και να παρεις δωσε λεφτα για motherboard. Ειναι η διοδος επικοινωνιας απο το παρον στο μελλον.

Αν παρεις απο πλαισιο μην τους αφησεις να σου προτεινουν δικα τους turbo X.
συμφωνω εν μερει μαζι σου ότι μια καλη μητρικη θα είναι αναβαθμισιμη για το μελλον αλλα γιατι να δωσει πολλα λεφτα για μητρικη?αυτο που πρεπει να κοιταξει αρχικα είναι το chipset της μητρικης να δει αν είναι συμβατο με τον με τον επεξεργαστη ιδιως αν βαλει της intel π.χ chipset z270 δεν μπορει να παρει της 8ης γενιας και πανω επεξεργαστες της intel.η συμβατότητα μητρικης επεξεργαστη και καρτας γραφικων είναι τα θεμελια στο στησιμο του υπολογιστη.επισης μια καλη μητρικη πρεπει να εχει πολλες θυρες  για επεκταση της ram και για την επεκταση διαφορων περιφεριακων συστηματων 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Kαλησπερια στα μαστόρια

Ενδιαφερομαι για αγορα υπολογιστη και θελω να σας γραψω το build που σκεφτομαι.
Περιμενω παρατηρησεις και αποψεις για τα parts που μ ενδιαφερουν προς αγορα ή αν θα πρεπει να αντικαταστησω καποιο απο αυτα με κατι καλυτερο αλλα οχι ακριβοτερο !!! Τον υπολογιστη τον χρειαζομαι για επαγγελματικη χρηση κατα κυριο λογο αλλα και για gaming εαν υπαρχει χρονος και διαθεση

1) Τροφοδοτικό
Corsair CX Series CX650M ή CoolerMaster G550M
Δεν εχω αποφασισει ακομα ποιο απο τα 2 τροφοδοτικα να αγορασω για το Build που σκεφτομαι
περιμενω αποψεις για βοηθεια

2) Σκληρός δίσκος
Western Digital WD Blue 1TB WD10EZEX και τον Kingston A400 480 GB, Solid State Drive
Σκεφτομαι να αγορασω και τους 2

3) Μνήμη
G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

4) Κάρτα Γραφικών
Gigabyte GeForce GTX1060 6GB Windforce (GV-N1060WF2OC-6GD)

5) Μητρική
Asus Prime Z390M-Plus

6) Επεξεργαστής
Intel Core i5-9600K Box

7) Ηχεία υπολογιστή
Logitech Z333

8) Κάρτα ήχου

9) Κουτί
Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass
Θα πρεπει να αγορασω και ανεμιστηρακια για το συγκεκριμενο κουτι ??
Σκεφτομαι 3 της Arctic F14 PWM PST 140mm

Περιμένω απόψεις ..................
1 τροφοδοτικο, αφου στησεις τον υπολογιστη κατεβασε μια εφαρμογή δεν θυμαμαι πως λεγεται και σου υπολογιζει ποσα watt χρειαζεται ο υπολογιστης σου,για ένα μεσο υπολογιστη 500watt είναι αρκετα.
2 Western digital είναι κορυφη
5 δεν εμπιστεύομαι τις μητρικες της asus
6 γιατι να παρεις 9ης γενιας θα σου προτεινα 8ης λογω κοστους

ratahamata4040

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2019
Like
0
Πόντοι
0
1 τροφοδοτικο, αφου στησεις τον υπολογιστη κατεβασε μια εφαρμογή δεν θυμαμαι πως λεγεται και σου υπολογιζει ποσα watt χρειαζεται ο υπολογιστης σου,για ένα μεσο υπολογιστη 500watt είναι αρκετα.
2 Western digital είναι κορυφη
5 δεν εμπιστεύομαι τις μητρικες της asus
6 γιατι να παρεις 9ης γενιας θα σου προτεινα 8ης λογω κοστους

Υποθετω οτι 9ης γενιας επεξεργαστες ειναι καλυτεροι σε αποδοση σε σχεση με αυτους της 8ης
Η αληθεια ειναι το σκεφτηκα αυτο που μου εγραψες...
Να ριξω το budget και να παω σε

Μητρικη καρτα
Gigabyte B360M DS3H

και
Επεξεργαστης
Intel Core i5-8400

Το budget πεφτει...η αποδοση ομως ?
Γραψε μου εαν θελεις αν αξιζει να κουμπωσω στο build που εγραψα και μια καρτα ηχου
Σκεφτομαι την Creative Sound Blaster Z

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
συμφωνω εν μερει μαζι σου ότι μια καλη μητρικη θα είναι αναβαθμισιμη για το μελλον αλλα γιατι να δωσει πολλα λεφτα για μητρικη?αυτο που πρεπει να κοιταξει αρχικα είναι το chipset της μητρικης να δει αν είναι συμβατο με τον με τον επεξεργαστη ιδιως αν βαλει της intel π.χ chipset z270 δεν μπορει να παρει της 8ης γενιας και πανω επεξεργαστες της intel.η συμβατότητα μητρικης επεξεργαστη και καρτας γραφικων είναι τα θεμελια στο στησιμο του υπολογιστη.επισης μια καλη μητρικη πρεπει να εχει πολλες θυρες  για επεκταση της ram και για την επεκταση διαφορων περιφεριακων συστηματων 

Αφου θελει την amd που ειναι και φθηνοτερη. Δεν μαρεσει η επιλογη αυτη αλλα η amd δεν κανει αναβαθμισεις συχνα σαν την intel. Και τον επεξεργαστη δεν τον αλλαζεις σε 2, 3 ή 4 χρονια. Και αν τον αλλαξεις σε 4 και θες να βαλεις τελευταιας γενιας intel πρεπει να αλλαξεις και μητρικη γιατι δεν θα στον υποστηριζει. Εγω προτεινω να επενδυσει στην μητρικη γυρω στα 100-110 ευρω δηλαδη κατι παραπανω απο 30 ευρω του τωρινου υπολογισμου του, να παρει μια μητρικη που θα εχει και 4 slots για ram αντι 2, και για διαφορες αλλες επεκτασεις οπως λες και εσυ και αν θελει να εχει την δηνατοτητα να πειραματιστει με overclock. 30 ευρω παραπανω λεφτα αντικειμενικα δεν ειναι πολλα.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.922
Πόντοι
9.931
Υποθετω οτι 9ης γενιας επεξεργαστες ειναι καλυτεροι σε αποδοση σε σχεση με αυτους της 8ης

Μητρικη καρτα
Gigabyte B360M DS3H

και
Επεξεργαστης
Intel Core i5-8400

Γραψε μου εαν θελεις αν αξιζει να κουμπωσω στο build που εγραψα και μια καρτα ηχου

Όσον αφορά για την αγορά της συγκεκριμένης κάρτας ήχου σίγουρα αξίζει, με την προϋπόθεση όμως ότι θα αγοράσεις και πολύ καλά ηχεία.

ratahamata4040

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2019
Like
0
Πόντοι
0
Όσον αφορά για την αγορά της συγκεκριμένης κάρτας ήχου σίγουρα αξίζει, με την προϋπόθεση όμως ότι θα αγοράσεις και πολύ καλά ηχεία.

Δώσε μου ένα 2.1 καλό σετ φίλε μου γιατί όσον αφορά τα ηχεία δεν έχω καθόλου εμπειρία...κάποιο που να κουμπώνει καλα με την κάρτα ήχου που έγραψα!!!!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.922
Πόντοι
9.931
Δώσε μου ένα 2.1 καλό σετ φίλε μου γιατί όσον αφορά τα ηχεία δεν έχω καθόλου εμπειρία...κάποιο που να κουμπώνει καλα με την κάρτα ήχου που έγραψα!!!!

Κοίταξε αυτά εδώ έχουν πολύ καλές αξιολογήσεις.

ratahamata4040

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2019
Like
0
Πόντοι
0

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826

Μητρικη καρτα
Gigabyte B360M DS3H

και
Επεξεργαστης
Intel Core i5-8400

στο θεμα της αποδοσης η διαφορα είναι αμελητεα αναλογα βεβαια τη χρηση που κανεις.
τωρα οσο για την καρτα ηχου μια χαρα είναι η creative Z αλλα είναι λιγο τσιμπημενη την βρηκα γυρω στα 75 ευρω διορθωσε με αν την εχεις βρει πιο οικονομικη εγω θα σου προτεινα με τα μισα χρηματα να εβαζες τη creative sound blaster audigy  fx είναι αρκετα καλη για τον μεσο χρηστη.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
αυτό που θα κοιτάξεις στα ηχεια είναι η ισχυς σε watt.πιστευω για ένα υπολογιστη γυρω στα 40 watt είναι αρκετα αν θες τωρα να κανεις το σπιτι κλαμπ τοτε θα κοιτάξεις πανω από 80watt.
η logitech βγαζει πολύ καλα ηχεια εγω εχω τα creative καλα μεν αλλα τα logitech πιστευω είναι καλυτερα.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606

Μητρικη καρτα
Gigabyte B360M DS3H

και
Επεξεργαστης
Intel Core i5-8400

Μια χαρά είσαι με i5 8400 και b360 μητρική. Κάρτα ήχου, μην πάρεις σε σύστημα που κινείται σε λογικά οικονομικά πλαίσια.
Κάρτα ήχου βάζεις αν πας σε πανάκριβο σύστημα, αλλά τότε θα έβαζες πιο τούμπανο επεξεργαστή.
Και βέβαια εφόσον συνέδεες τον υπολογιστή με κανένα ακριβό στερεφωνικό .
Για ηχεία pc , οι ενσωματωμένες κάρτες ήχου των μητρικών , είναι σούπερ.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Τελικά απο οτι βλέπω ο Ryzen 5 2400 G η μόνη περίπτωση που είναι καλός και σε σώζει είναι αν πάθει κάτι η κάρτα γραφικών σου , σαν επεξεργαστής δηλαδή είναι κατώτερος απο άλλους που είναι πάνω κατω στην ίδια τιμή αλλα δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά.

Επισκέπτης
Φιλε μονο θρεντριπερ αξιζει απο αμδ

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Μπορει αυτός να είναι ο καλύτερος αλλά είναι value for money ;

Δηλαδη σε σχεση με εναν 2700 παράδειγμα , η και σε σχέση με κάτι πιό μικρό πόσες φορές καλύτερος είναι VS το ποσες φορές πιό ακριβός είναι ...... αλλά ακόμα και αν είναι value for money ας τον πάρει κάποιος που τον χρειάζεται , εγω θέλω έναν επεξεργαστή να ταιριάζει με την rx 570 η την rx 580 ανάλογα ποιά κάρτα θα βάλω τελικά.

Απο οτι βλέπω ο threadripper έχει γυρω στα 900 ευρώ , ενω ο 2700 γυρω στα 300 ευρώ. Και απο οτι βλέπω στο gaming δεν έχουν μεγάλες διαφορές , ίσως για άλλες χρήσεις πχ video editing να είναι πολύ καλύτερος ο threadripper.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
αν βαλει θρεντριπερ θα πρεπει να βαλει μια καρτα γραφικων gtx1060 6gb 300 plus ευρω μια μητρικη 300plus παλι ραμ 32 και πανω με λιγα λογια θα του φτασει 1500+ ευρω μονο η κεντρικη μοναδα.δεν γινεται να βαζεις κορυφαιο επεξεργαστη και όλα τα αλλα υποσυστήματα να είναι τα basic γιατι πολύ απλα ο καλος αυτος επεξεργαστης δεν θα αποδοσει τις δυνατότητες του

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6

τι  χρηση τον θελεις?

Αν τον θες για gaming τοτε θα σου ελεγα οχι λογω καρτας γραφικων. Θα σου προτεινα απο 1060 (6Gb) Και πανω ή RX580 και πανω.

Ο επεξεργαστης δεν ειναι κατι το τρομερο, ειναι απλα αποδεκτος αλλα τη δουλεια του θα την κανει.

mitsos. fiat

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2017
Like
17.095
Πόντοι
2.246
Και παιχνίδια και ίντερνετ. Όχι για κάποια σημαντικη δουλειά.απλά θέλω να πάρω ένα καλό και σε επεξεργαστη και κάρτα γραφικών που

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom