Νέα

Αγορά καινούργιου υπολογιστή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα savvass
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
δεν βλέπω καμιά τεράστια διαφορά σε fps σε διάφορα παιχνίδια μεταξύ των δύο καρτών. Εγώ θα έπαιρνα την 580 με τα 4gb αν ήταν να παίζω μέχρι 1080p και γνωρίζοντας οτι δεν θα ασχοληθώ με rendering, video and foto editing.
Για τον Μ2 που λες είναι must από τη στιγμή που θα έχεις slot. Βάλε τον samsung 970 evο είναι απλά κορυφή. 250gb δεν θα σου φτάσουν (μπορεί στην αρχή να είναι οκ αλλα μετά θα γεμίσει και δεν θα αποδίδει).
Εγώ παρήγγειλα τον 500αρη (θα αλλάξω τον 850evo 250gb που έχω πάνω) και έχω και άλλον έναν hdd wd 750 για storage.
Απλα για τις καρτες που διάβασα αξιολογησεις στο σκρουτζ λεγανε για την 580 οτι ζεσταινεται πολυ. Ενω για την 570 οτι δεν ζεσταινεται.

Κατσε να ψαξω μια να βρω τα λινκ με τις αξιολογησεις τους.

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
Εχω καταλήξει σχεδόν στην συνθεση του υπολογιστή απο το visionstudio αλλα είμαι ανάμεσα σε δυο καρτες γραφικών και σε δυο σκληρους δισκους , βασικά για σκληρό δισκο σκέφτομαι αντί για ssd να βάλω M.2 μιας και δεν έχουν μεγάλες διαφορές στην τιμή , δεν ξέρω κιόλας μπορεί ο M.2 να είναι ο μοναδικός σκληρός του συστήματος ; Επίσης στα λεφτά που βγαίνουν οι corsair και samsung Μ.2 των 250 GB δηλαδή γυρω στα 65-70 ευρω , στα ίδια λεφτά μπορω να πάρω αυτόν εδω με 500 GB 

Με 240-250GB σκληρό για το λειτουργικό κτλ είσαι υπερκαλυμένος. Θα πάρεις και έναν μηχανικό 2ΤΒ τύπου για αποθήκευση (φωτογραφίες, μουσική ταινίες, ...ξερωγω..)
O m.2 αν δεν είναι NVME (βασικά να λέει "PCI Express") δεν έχει νόημα αντί ενός κλασσικού SSD, οπότε μην κοιτάς μόνο τις τιμές.

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
αυτό φίλε έχει να κάνει και με το συνολικό airflow στο tower και παίζει ρόλο πόσο μπουκωμένο είναι, γενικά όλες οι radeon ανεβάζουν θερμοκρασία αλλά είναι και σχεδιασμένες να λειτουργούν μια χαρά στους 70 βαθμούς. Πάντως στο wattman μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις για fan control και να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά θα σε ζαλίζουν τα ανεμιστηράκια της κάρτας, μπορείς ακόμα και να ρίξεις ένα κλικ τη συχνότητα και να μην ανεβάζει. Ακόμα με το chill πλέον μπορείς στο προφίλ κάθε παιχνιδιού να βάλεις συγκεκριμένο target range fps (πχ 90-100, όσο εσύ νιώθεις ότι είναι οκ) και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Εγώ έβαλα 2 noctua 12αρια μπροστά και 2 12αρια bequiet που είχα πίσω και είναι ψυγείο το tower.    

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Αξιολογησεις της συγκεκριμένης RX 580

Και της 570

Αν και η 580 έχει πιό λίγες κριτικές. Απλα σκέφτομαι μηπως είναι καλύτερα να πάρω μια καλή 570 παρά την τελευταία 580 εφοσον είναι και στην ίδια πανω κατω τιμή.

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
μην κολλάς στις κριτικές μόνο έχει απειρα τεστ να δεις πόσα fps πιάνει η κάθε μια σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Τσέκαρε συγκεκριμένα για αυτά που θες να παίξεις στο link που σου έβαλα πάνω έχει συγκριτικά για αρκετά παιχνίδια και έχει και αναζήτηση αν δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Με 240-250GB σκληρό για το λειτουργικό κτλ είσαι υπερκαλυμένος. Θα πάρεις και έναν μηχανικό 2ΤΒ τύπου για αποθήκευση (φωτογραφίες, μουσική ταινίες, ...ξερωγω..)
O m.2 αν δεν είναι NVME (βασικά να λέει "PCI Express") δεν έχει νόημα αντί ενός κλασσικού SSD, οπότε μην κοιτάς μόνο τις τιμές.
Η διαφορά το να έχει pci express με το να μην έχει ποιά είναι ; Οτι αν έχει μπαίνει και σε παλιές motherboard ενω αν δεν έχει pci express μπαίνει μόνο σε καινούργιες motherboard ;

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
έχει μητρικές με M2 PCI-E 3.0 μέχρι 32gb/s bandwith και μητρικές λίγο παλιότερες με Μ2 PCI-E 2.0 μέχρι 10GB/s bandwith.
αν στην πρώτη βάλεις έναν NVMe ssd πιάνει την μέγιστη για τα σημερινά δεδομένα ταχύτητα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Η διαφορά το να έχει pci express με το να μην έχει ποιά είναι ; Οτι αν έχει μπαίνει και σε παλιές motherboard ενω αν δεν έχει pci express μπαίνει μόνο σε καινούργιες motherboard ;
Όλες οι κάρτες γραφικών έχουν pci express εδώ και 10 χρόνια. Μην ασχολείσαι με αυτό. Δεν είναι παράμετρος επιλογής κάρτας.

boobman

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2008
Like
30
Πόντοι
1
Καλησπερα παιδια
Θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση,ισως χαζη για τους περισσοτερους εδω
αλλα επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω ενα πι-σι καθαρα για γκεημινγκ (χωρις μονιτορ) για να παιζω φορναιτ η τετοιου ειδους παιχνιδια στην UHD τιβι μου
αρα να να μπορει να ανταποκριθει στις απαιτησεις του/των παιχνιδιων αυτου του επιπεδου και να ακουω μουσικη μεσω του πισι,τι ποσο θα επρεπε να εχω κατα νου οτι θα ξοδεψω και τι μπορω να βρω στην αγορα?

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Καλησπερα παιδια
αλλα επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω ενα πι-σι καθαρα για γκεημινγκ (χωρις μονιτορ) για να παιζω φορναιτ η τετοιου ειδους παιχνιδια στην UHD τιβι μου
αρα να να μπορει να ανταποκριθει στις απαιτησεις του/των παιχνιδιων αυτου του επιπεδου και να ακουω μουσικη μεσω του πισι,τι ποσο θα επρεπε να εχω κατα νου οτι θα ξοδεψω και τι μπορω να βρω στην αγορα?
Εμένα τα κομμάτια πάντως μου έβγαιναν γυρω στα 700 ευρώ , αλλά τελικά μετά απο προτροπή του πωλητη εκει στο visionstudio έβαλα τελικά λίγο μεγαλύτερο επεξεργαστή , πηγα στον Ryzen 5 1600 και μου βγηκε στα 730 το συνολο. Αμα θες μπορω να ποστάρω την σύνθεση που έφτιαξα ακριβώς τα κομμάτια.

Αλλά και με 600 ευρώ περίπου αν βάλεις λίγο χειρότερο επεξεργαστη , λίγο χειρότερη κάρτα γραφικών η αν όχι απο αυτά , να κόψεις κάτι απο τα υπόλοιπα , πρέπει να γίνετε δουλεια.

Εν το μεταξυ τωρα έχω άλλο πρόβλημα , προσπαθώ να φτιάξω ένα bootable usb να βάλω μέσα τα windows 10 για να μπορέσω να χρησιμοποιησω το νέο pc όταν θα είναι έτοιμο , τα κατέβασα στον σκληρό δίσκο , αλλά δεν μπορώ να το αντιγράψω στο usb γιατί ένα απο τα αρχεία είναι μεγάλο κάπου 4 GB και δεν το γράφει.

Εψαξα και λίγο στο ιντερνετ , λένε οτι αν αλλάξω το format του usb απο FAT 32 σε NTFS θα μπορέσω να το αντιγράψω , αλλά μετά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα γιατί ο SSD δεν θα μπορέσει να δει το NTFS format η κάτι τέτοιο , δεν κατάλαβα ακριβώς.
Το usb που έχω είναι παλιό , μάλλον usb 2.0 πρέπει να είναι , και το λειτουργικό μου είναι windows xp , αν παίζουν ρόλο αυτά.

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Καλησπερα παιδια
Η σύνθεση μου αν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις κάτι παρόμοιο ειναι :

Κουτι

Επεξεργαστης

Μητρικη

Μνημη RAM

Καρτα Γραφικών

SSD

Τροφοδοτικό

+2 έξτρα ανεμιστηρακια χ 7.5 ευρώ = 15 ευρώ :P

OP
OP
S

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Ευχαριστω φιλε savvass!
Να σαι καλα φίλε , επίσης αν δεν βιάζεσαι με το pc απο οτι είδα στο τέλος του 2019 βγάζει η AMD νεους επεξεργαστές , με 2 καινούργιους επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά οι οποιοι μπορεί να είναι και αρκετά δυνατοι και να μην χρειάζονται όντως κάρτα γραφικών , τέλος πάντων .... Βρήκα και 2 βίντεο με συνθέσεις υπολογιστή με διάφορες τιμές απο 550 ο ένας , και ο άλλος με 700 και με 1000 αμα θες ρίξε μια ματιά. Το ενδιαφέρον είναι οτι και οι 3 συνθέσεις έχουν τον ίδιο επεξεργαστη.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Σκέφτομαι να πάω σε AMD για πρώτη φορά στη ζωή μου. :huh:

Βγαίνει ο 3950x τον άλλο μήνα και η Intel έχει βαρέσει τοίχο από το 2014 και Ice Lake στο desktop προβλέπεται για μετά το 2020. :jerking:

Ξέρεις κανείς αν θα έχω θέματα συμβατότητας με εφαρμογές ή με υπερθέρμανση της CPU; Είμαι στον κόσμο Intel από το 1985, γι' αυτό ρωτάω.

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6

Βγαίνει ο 3950x τον άλλο μήνα και η Intel έχει βαρέσει τοίχο από το 2014 και Ice Lake στο desktop προβλέπεται για μετά το 2020. :jerking:

Ξέρεις κανείς αν θα έχω θέματα συμβατότητας με εφαρμογές ή με υπερθέρμανση της CPU; Είμαι στον κόσμο Intel από το 1985, γι' αυτό ρωτάω.
Οχι τυπε δεν θα εχεις κανενα προβλημα! πρωτη φορα διαβαζω ατομο να εχει προβλημα με τις τσοντες και εφαρμογες τσοντων και υπερθερμανση στην cpu ! να φανταστω τυπε απ την πολυ την  :jerking2: εχουν βγαλει καλους και πληγες που μου θες και αισ λεικ ρε τυρομπηχτη  :S  :2funny:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
Κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια, ρε μαλακοπίτουρα; :jerking:

Το PC δεν είναι μόνο για να βλέπει κανείς τσόντες.

ΤΡΟΜΠΑ :jerking2:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846

Γιατί να πας σε τόσο δυνατό CPU που είναι και πανάκριβο;;
Εγώ περιμένω από Αμαζον αυτή την βδομάδα τον AMD RYZEN3600x + Gigabyte Aorus Elite x570 + G.skill 16gb 3200, έδωσα 600€ και θα πετάει.
Ποιος ο λόγος να πας πιο πάνω;

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Οχι τυπε δεν θα εχεις κανενα προβλημα! πρωτη φορα διαβαζω ατομο να εχει προβλημα με τις τσοντες και εφαρμογες τσοντων και υπερθερμανση στην cpu ! να φανταστω τυπε απ την πολυ την  :jerking2: εχουν βγαλει καλους και πληγες που μου θες και αισ λεικ ρε τυρομπηχτη  :S  :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Υπερβολές , ο συναγωνιστής είναι κομπιουτεράς

και καμιά φορά βλέπει δωρεάν τσόντα, όπως όλοι.

Εγώ το καλοκαίρι βάζω και ένα ανεμιστήρα
διαγώνια πίσω από το κουτί του υπολογιστή
σε απόσταση ένα μέτρο περίπου και
έτσι απάγεται καλύτερα η θερμότητα.

324842_1024.jpg

Από το κουτί του πσ , ο αέρας του βεντιλατέρ έχει φορά
προς την πίσω πλευρά του κουτιού, οπότε
πρόσθετος ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετηθεί
διαγώνια και πίσω από το κουτί σε αρκετή απόσταση
ώστε το ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα να επιταχύνει
το ρεύμα αέρα από το βεντιλατέρ του πσ.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια, ρε μαλακοπίτουρα; :jerking:

Το PC δεν είναι μόνο για να βλέπει κανείς τσόντες.

ΤΡΟΜΠΑ :jerking2:

:2funny: :2funny: :2funny:

Φίλε μην εκνευρίζεσαι.
Εδώ στο σάϊτ πέφτει πολύ μπινελίκωμα
διασκέδασε το, χωρίς να συγχύζεσαι.
Επειδή σου αρέσουν οι βυζάρες,
παίζει μια φοβερή βυζαρού στο Τριγγέτα 3.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.194
Πόντοι
2.356
^^^^
Εντάξει επίθεση στην ψύχρα με χαρακτηρισμούς, λες και θα αρνιόμουν ότι βλέπω... ή μήπως είμαι ο μοναδικός που βλέπει τσόντες; :huh:

Λες και δεν υπάρχουν apps απαιτητικά που δεν έχουν σχέση με τσόντα.

Thanks για το tip, man! ;)

Γιατί να πας σε τόσο δυνατό CPU που είναι και πανάκριβο;;
Εγώ περιμένω από Αμαζον αυτή την βδομάδα τον AMD RYZEN3600x + Gigabyte Aorus Elite x570 + G.skill 16gb 3200, έδωσα 600€ και θα πετάει.
Ποιος ο λόγος να πας πιο πάνω;
Έχω πολλά χρόνια να κάνω αναβάθμιση και διαβάζω εδώ και καιρό σε tomshardware κλπ για τη Zen2 αρχιτεκτονική - διθυραμβικές κριτικές πραγματικά. Λεφτά έχω μαζέψει, οπότε είμαι OK. Με ιντριγκάρει η φάση 16 cores, επίσης! :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom