Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Γιατί δεν πας σε καρδιολόγο δημόσιο υπάλληλο σαν κι εσένα ;;;
Τους πλήρώνουμε όλοι . Και είναι τσάμπα.
Δεν σου αρέσει ;;;

Σε χαλάνε τα Πάκια ;;;

Περισσότερα μαύρα παίρνουν οι μηχανικοί της πολεοδομίας=ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , αφού κάτω από 1500 δεν παίρναν ποτέ, για επίσκεψη 20", οι επιθεωρητές εργασίας .... 5000 επίσκεψη ... για μη επίσκεψη ...
του ΣΔΟΕ, επίσκεψη από 10.000 ως  200.000 , σε 2"
και αρκετοί άλλοι .

ρε τύπε, γιαγί πηδάς από κουβέντα σε κουβέντα; Άλλο δεν ήταν το θέμα μας;

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Οι μεσαίες τάξεις, ο μικρός βιομήχανος, ο μικρέμπορας, o βιοτέχνης, ο αγρότης, όλοι αυτοί πολεμούν την αστική τάξη για να διατηρήσουν την ύπαρξή τους σαν μεσαίες τάξεις και να σωθούν απ' τον αφανισμό. Δεν είναι λοιπόν επαναστατικές αλλά συντηρητικές.

Πολεμούν την αστική τάξη , αλλά δεν είναι επαναστάτες ;;;
Τι τύχη είχαν αυτοί στη Ρωσία μετά το 1917 ;;; Θα μας πεις ;;;;

Την τύχη των προλετάριων ;;; ή των τσάρων ;;;;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.070
Πόντοι
5.506
Πιαστε την ουσια ρε. Το ΚΚΕ γιατι δεν ειχε και δεν θα εχει ποτε μελλον? Επειδη στην Ελλαδα δεν υπαρχει προλεταριατο ρε τυπε οποτε μια ζωη 6 %. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ το πιασαν το κολπο , οτι στην Ελλαδα η ταξικη διαστρωματωση και διαχωρισμος δεν ειναι κεφαλαιο και μεριδες του και εργασια, οπως στη Δυση, αλλα ΚΡΑΤΟΣ και οι ΑΠΕΞΩ.
Ε στη ΝΔ κοιμουνται ορθιοι και το παλευουν με μεσαιες ταξεις και τα αρχιδια μου κουνιουνται. Να τι θα εκφρασεις. Τον κοσμο, ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ειναι στην απεξω απο το κρατος. Απο τον πιο υψηλα εισοδηματια επιχειρηματια μεχρι τον τελευταιο ανεργο που δεν εχει παρει κρατικο σεντ.
Με μπροσταρηδες την ελληνικη εγχωρια παραγωγικη καπιταλιστικη ταξη που δεν ειναι κρατικοδιαιτη και τα εκατομμυρια των υπαλληλων του ιδιωτικου τομεα.

Σα κομμα θες ταυτοτητα συγκεκριμενη, υπαρχεις για να αντιπροσωπευεις συγκεκριμενο κοσμο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Το μεσαια ταξη δειχνει ουσιαστικα δειλια, ατολμια, οτι δε τολμας να βαλεις το μαχαιρι στο τραπεζι. Εσυ λοιπον θα λες μεσαια ταξη, θα προσπαθεις να πας και με τον χωροφυλας και με τον αστυφυλαξ, και οι αλλοι εντωμεταξυ θα φανατιζονται, θα συσπειρωνουν τον πυρηνα και τη βαση τους που ειναι στο ΚΡΑΤΟΣ και θα συσπειρωνουν γυρω τους ολους οσους σχετιζονται με αυτο και προσπαθουν να το επεκτεινουν με καθε τροπο. Απο επιδοματα του ΟΑΕΔ, μεχρι εκατομμυρια απευθειας αναθεσεων προμηθειων.

Μαζί σου ρε τύπε, αλλά πως θα το κάνεις αυτό όταν οι ψηφοφόροι σου είναι σε ποσοστό περίπου 70% αυτοί που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος;

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
ρε τύπε, γιαγί πηδάς από κουβέντα σε κουβέντα; Άλλο δεν ήταν το θέμα μας;

Μιας και έδειξες το μίσος σου για το ιατρό σου , έκανα μια παρένθεση .
Η γυναίκα/γκόμενα σου για να βάψει το μαλλί , πόσα δίνει ;;; Λιγότερα από όσα παίρνει ο καρδιολόγος ;;;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Λυπαμαι αλλα κατατασεσαι σε κατηγορια Τζχονι αυτη τη στιγμη. Δηλαδη εκφερεις πολιτικη αποψη, βασιζομενος σε εναν ορο που δεν ξερεις τι σημαινει?
Αν ηξερες απλα θα απαντουσες. Ε λοιπον αφου δε το λες εσυ ,θα θεωρησω οτι δε ξερεις και θα το πω εγω. Τιποτα δεν σημαινει δεν εχει καποι περιεχομενο και ειναι μια μπαρουφα για να καλυφτει ενα κενο.
Μεσαια ταξη μπορει να νοηθει μονο ποσοτικα, εισοδηματικα , δλδ τα εισοδηματα που ειναι πχ απο 10κ ως 100κ.
Αλλα μεσα σε αυτα μπαινουν οοοολοι μαζι, εργαζομενοι ιδιωτικου τομεα, δημοσιου τομεα, ελευθεροι επαγγελματιες ολων των τομεων, ατομικοι επιχειρηματιες, συμμετεχοντες σε επιχειρησεις.
Ολοι αυτοι λοιπον δε μπορει να εκφραστουν αποτελεσματικα στο 100 % απο εναν πολιτικο φορεα , απλουστατα γιατι εχουν συγκρουομενα συμφεροντα. Διοτι η εννοια "ταξη" δεν αφορα καποια ποσοτικη κατηγορια, αλλα τη θεση στον παραγωγικο μηχανισμο της κοινωνιας,τη θεση στον καταμερισμο της εργασιας.
Επομενως πολυ λιγα μπορει να ειναι κοινα σε κατι που μπορει να οριστει ως " μεσαια ταξη" και για αυτο δε μπορουν ολοι αυτοι να συγκροτησουν εναν συμπαγη κοινωνικο και στη συνεχεια πολιτικο φορεα που να εχει δυναμικη.
Για αυτο για τη ΝΔ ενας τετοιος αυτοπροσδιορισμος ειναι αυτοκαταστροφικος, πυροβολει τα ποδια της. Την κατανταει ενα κομμα χωρις χαρακτηρα, ερμαια καθε φορα των πιο χυδιαων λαικιστων, της μιας του ΠΑΣΟΚ,τωρα του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Ενω θα επρεπε να ειναι ενα στιβαρο κομμα που να εχει ξεκαθαρη ταυτοτητα, στοχους, συγκροτηση και λογο και να εκφραζει την εθνικη ΑΣΤΙΚΗ ταξη.

Εννοείται ότι στην Ελλάδα κερδίζει τις εκλογές το κόμμα που κερδίζει τις ψήφους της μεσαίας τάξης.

Τον Σύριζα δηλαδή ποίοι τον ψήφισαν, οι προλετάριοι;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
ρε τύπε, εγώ δεν χαρακτήρισα μαλακοσυζήτηση αυτά που γράφεις τώρα, αλλά το να προσπαθείς να προσδιορίσεις την έννοια της "μεσαίας τάξης"

ρε τυπε εγω ρωταω τοση ωρα τι σημαινει μεσαια ταξη και κανεις δε μπορει να απαντησει.
Δε προσπαθω εγω να προσδιορισω τι σημαινει, ομολογω οτι αδυνατω.Να μαντεψω ισως τι εννουον.
Αφου λεει οτι ' η ΝΔ να εκφρασει τη μεσαια ταξη". Και λεω λοιπον εγω να μου απαντησει καποιος για να ξερω αν ανηκω η οχι στη μεσαια ταξη, οποτε να ξερω αν η ΝΔ θα αποτελει καλη επιλογη η οχι.
Αν ειναι να κανουμε συζητηση βαση καποιων βασικων εννοιων, αλλα δε ξερουμε τι ειναι αυτες οι εννοιες τοτε τι συζηταμε? Ο ιδιος το ανεφερε το μεσαια ταξη, δε το ανεφερα εγω. Εγω απλως ζητησα να μου πει τι σημαινει γιατι εγω δε μπορω να καταλαβω . Αν ο ιδιος που το ανεφερε δε μπορει να εξηγησει τι ειναι αυτο που ανεφερε οκ ας το πει να τελειωσουμε την κουβεντα.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Ε στη ΝΔ κοιμουνται ορθιοι και το παλευουν με μεσαιες ταξεις και τα αρχιδια μου κουνιουνται. Να τι θα εκφρασεις. Τον κοσμο, ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που ειναι στην απεξω απο το κρατος. Απο τον πιο υψηλα εισοδηματια επιχειρηματια μεχρι τον τελευταιο ανεργο που δεν εχει παρει κρατικο σεντ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!
Μιλάς τώρα για το κόμμα που διόρισε όλο το ΚΚΕ, την περίοδο 1974-1981
και το μισό ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2004-2009.

Το άλλο μισό (ΠΑΣΟΚ) διορίστηκε μόνο του, τις περιόδους 1981-1989 και 1993-2004.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Πολεμούν την αστική τάξη , αλλά δεν είναι επαναστάτες ;;;
Τι τύχη είχαν αυτοί στη Ρωσία μετά το 1917 ;;; Θα μας πεις ;;;;

Την τύχη των προλετάριων ;;; ή των τσάρων ;;;;

Άστο, ο Μαρξ θεωρούσε την αστική τάξη επαναστατική γιατί κατέστρεψε την φεουδαρχία, ανέπτυξε την βιομηχανία και το εμπόριο και έφερε τον καπιταλισμό.

Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ο Μαρξ θεωρούσε ότι ο καπιταλισμός συνιστούσε τεράστια πρόοδο σε σχέση πάντα με την φεουδαρχία.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.070
Πόντοι
5.506
ειναι και γνωρισμα κρατικιστικων δεξιων κυβερνησεων οπως του σαμαρα

επισης δε γινεται δεκτο οτι η νδ εχει σχεση με τη μεσαια ταξη καθοτι φοροι σαν τον ενφια ειχαν στοχο τη μεσαια ταξη που δημιουργηθηκε,οπως δημιουργηθηκε στην ελλαδα

σαλατα τα εχεις κανει,ποιος να προνοησει,αυτος που εχτισε σπιτι η αυτος που διοικουσε,σερνεστε απο πασοκικες αθλιοτητες οτι μαζι τα φαγαμε,η ισχυρη ελλαδα που παινευαν τα δυτικα λαμογια τον ταππερμαν ηταν η ελλαδα των καγιεν της λαρισας ,σοβαρευτετιτε επιτελους,με αυτες τις ανοησιες που λετε σαςς γλενταει ακομα ο τσιπρας

ποιοι ειναι οι αλλοι ρε τυπε?τιποτα εξωγηινοι απο τον υμηττο που θα ερθουν να ψηφισουν κουλη ?

Κρατικίστικη η κυβέρνηση του Σαμαρά;

Ο ενφια μας κατέστρεψε; Που υπήρχε από το 2008;

Nα προνοήσει αυτός που διοικεί ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Αυτοί που έχουν κέρδος από φιλελεύθερη πολιτική, αυτοί που έχασαν χρήματα, περιουσία και τζίρους από τις αυξήσεις φόρων του τσίπρα, αυτοί που μπορούν να παράξουν χρήμα δουλεύοντας και θέλουν μια τέτοια κυβέρνηση να τους στηρίξει και όχι περιμένοντας ένα επίδομα και μια αργομισθία.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Εννοείται ότι στην Ελλάδα κερδίζει τις εκλογές το κόμμα που κερδίζει τις ψήφους της μεσαίας τάξης.

Θα ελεγα αυτος που παρεχει υποσχεση για κρατικο βολεμα. Τσιμενταρει πρωτα ενα ικανο αριθμο αυτων που ειναι στενα δεμενοι με το κρατος και στη συνεχεια προσπαθει να ισορροπησει καιροσκοπικα μοιραζοντας τα υπολοιπα και σε αλλα τμηματα της κοινωνιας.
Αν λαβουμε τον ορο μεσαια ταξη ως τη μεσαια εισοδηματικη κατηγορια .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

Αντε πισω Γιαννη τα καραβια.
Τωρα θα αρχισουμε απο την αρχη παλι.

Οταν ανεφερα την εκφραση "μεσαια ταξη" ξεκινησε τσουναμι για το τι ειναι η "μεσαια ταξη".

Για πες μας τύπε πώς οριζεις την μεσαια ταξη μπας και ησυχασει επιτελους ο Σεβαλιε?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Μαζί σου ρε τύπε, αλλά πως θα το κάνεις αυτό όταν οι ψηφοφόροι σου είναι σε ποσοστό περίπου 70% αυτοί που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος;

της ΝΔ οι ψηφοφοροι?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Θα ελεγα αυτος που παρεχει υποσχεση για κρατικο βολεμα. Τσιμενταρει πρωτα ενα ικανο αριθμο αυτων που ειναι στενα δεμενοι με το κρατος και στη συνεχεια προσπαθει να ισορροπησει καιροσκοπικα μοιραζοντας τα υπολοιπα και σε αλλα τμηματα της κοινωνιας.
Αν λαβουμε τον ορο μεσαια ταξη ως τη μεσαια εισοδηματικη κατηγορια .
Αυτον δεν θα τον ρωτησεις τι ειναι η μεσαια ταξη? Μονο τα δικα μου αρχιδια επρεπε να πρηξεις?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μίλησε ο Μαρξ για στρώματα;

Που;

(Δεν πιστεύω να σπούδασες κοινωνιολογία και να την διδάσκεις σε παιδιά κιόλας).

δεν έχω σπουδάσει κοινωνιολογία.
στο θέμα τώρα, ειλικρινά δεν ξέρω ποιον όρο χρησιμοποίησε ο Μαρξ. Οι κοινωνιολόγοι οπαδοί του πάντως, χρησιμοποιούν τον όρο "στρώμα" όσο κι αν τον κοροϊδεύει ο Σεβαλιέ. Και τον χρησιμοποιουν για να περιγράψουν τη σημερινη κοινωνικη κατασταση

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.070
Πόντοι
5.506
Εννοείται ότι στην Ελλάδα κερδίζει τις εκλογές το κόμμα που κερδίζει τις ψήφους ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ της μεσαίας τάξης.

Το σιαξα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ρε τυπε εγω ρωταω τοση ωρα τι σημαινει μεσαια ταξη και κανεις δε μπορει να απαντησει.
Δε προσπαθω εγω να προσδιορισω τι σημαινει, ομολογω οτι αδυνατω.Να μαντεψω ισως τι εννουον.
Αφου λεει οτι ' η ΝΔ να εκφρασει τη μεσαια ταξη". Και λεω λοιπον εγω να μου απαντησει καποιος για να ξερω αν ανηκω η οχι στη μεσαια ταξη, οποτε να ξερω αν η ΝΔ θα αποτελει καλη επιλογη η οχι.
Αν ειναι να κανουμε συζητηση βαση καποιων βασικων εννοιων, αλλα δε ξερουμε τι ειναι αυτες οι εννοιες τοτε τι συζηταμε? Ο ιδιος το ανεφερε το μεσαια ταξη, δε το ανεφερα εγω. Εγω απλως ζητησα να μου πει τι σημαινει γιατι εγω δε μπορω να καταλαβω . Αν ο ιδιος που το ανεφερε δε μπορει να εξηγησει τι ειναι αυτο που ανεφερε οκ ας το πει να τελειωσουμε την κουβεντα.

Μεσαία τάξη = Ζευγάρι, με 2 παιδιά, εισοδήματα 25.000 - 60.000, ιδιόκτητο σπίτι.

Πολιτικά εκφράζεται, κινείται και μετακομίζει από και σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εσχάτως Σύριζα.

Ιδεολογικά άστα να παν στο διάολο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom