Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Πενταγιό ο ορισμος του κρακ με αυτο το ποσταρισμα. Και δεν καταλαβαινω και γιατι.

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
μιλας εσυ που εκανες ακυρες τοποθετησεις περι σεναριων τυπε..
που ουτε ενα επιχειρημα υπαρκτο δεν εδωσες..
εγω μιλησα πρακτικα και ειπα δυο πραγματα και ζητησα καποιος να αντικρουσει αυτα π ειπα..κ βρεθηκες εσυ με τις αερολογιες..

και τελος παντων εγω εχω ενα ονομα εδω μεσα..εσυ ποιος εισαι? ουτε η μανα σου δε σε ξερει..

κατσε ρε τυπισα,εσυ εδωσες κανα επιχειρημα?

Κούλης Χρυσός

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Κριτικές
19
Like
7.238
Πόντοι
3.346
Πενταγιό ο ορισμος του κρακ με αυτο το ποσταρισμα. Και δεν καταλαβαινω και γιατι.

αλεξ μου φαινετε πλησιαζει η ωρα του  :ban: για την πενταγιω

αυτη την εντυπωση εχω...  :happy:

διοτι τα εβαλε με την υψηλη ταξη του bourdela.com

Επισκέπτης
Θέμα χρόνου, νομίζω, τα πλακατ διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο για την "επάνοδο" του αγάλματος του Αλέξανδρου πάνω στο Βουκεφάλα στα "πάτρια" εδάφη. Τέλειο δημιούργημα , τρέξτε καλού κακού να το δείτε όσο το έχουμε εδώ !

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
149
Πόντοι
1
......θα πω την άποψη μου Περί του θέματος!
....κάποτε λεγόταν σκοπιά νομίζω μέχρι το 1986 ! .....μετα .Π.Γ.Δ.Μ.( δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό ) ....μετά απο αυτό λες και ειναι συνεννοημένοι βλέπεις όλοι Μ.Μ.Ε.,οι βουλευτές ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ να λένε στις ομιλιες τους Π.Γ.Δ.Μ.
Ξεχάστηκαν τα Σκοπιά ......ήρθε το Π.Γ.Δ.Μ.
Δεν αντιδράσαμε .... όχι Π.Γ.Δ.Μ. .......η Ελλάδα θα σας λέει ΣΚΟΠΙΑ !

Κάποτε είχαμε την δραχμή .....τα δάνεια την αλητεία μας !
Μετά ήρθε το ευρώ .....μετά ήρθε το χρέος !
Ξεχάσαμε την δραχμή ......ζούμε με το ευρώ και το χρέος !
Δημοψήφισμα  ΝΑΙ η ΟΧΙ ......ΟΧΙ .....αλλά με το ετσι θέλω ΝΑΙ !
Τελικα βρήκαν την Αχχιλειο πτέρνα!
Μας παίζουν πολύ καλη μπάλα ! Αμερικανια τελείως ρε δικε μου (όπως έλεγε ο μέγας Χάρρυ Κλυνν ).
Η δύναμη τις συνήθειας ......νικάει σήμερα !

Επισκέπτης
Οταν σου λέει ο εγγλέζος ότι ο Αλέξανδρος δεν μπορεί να είναι Ελληνας αφού ήταν Μακεδόνας, να έχεις ένα Μακεδονικό Σύνταγμα εύκαιρο να τον βάζεις να το διαβάσει για να αλλάξει γνώμη.

Συμφωνούμε ότι στην αρχαιότητα υπήρχαν πόλεις-κρατη και όχι ενιαία αρχαία Ελλαδα.

Λοιπόν, το wikipedia γράφει αυτό που ήξερα και γω απ'το σχολείο , ότι ο Μεγαλέξανδρος αρχικά δεν ήταν σύμμαχος της αρχαίας Αθήνας.
" The Athenians voted to seek alliance with Thebes against Macedonia" .

Γιατί ο Τσίπρας πήρε πρωτοβουλία : Λέμε ότι βοηθάμε για την επίλυση του Σκοπιανού , ώστε να αξιώνουμε επίλυση του Κυπριακού - κατά την ταπεινή μου γνώμη !

kostassex

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Κριτικές
2
Like
29
Πόντοι
1
......θα πω την άποψη μου Περί του θέματος!
....κάποτε λεγόταν σκοπιά νομίζω μέχρι το 1986 ! .....μετα .Π.Γ.Δ.Μ.( δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό ) ....μετά απο αυτό λες και ειναι συνεννοημένοι βλέπεις όλοι Μ.Μ.Ε.,οι βουλευτές ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ να λένε στις ομιλιες τους Π.Γ.Δ.Μ.
Ξεχάστηκαν τα Σκοπιά ......ήρθε το Π.Γ.Δ.Μ.
Δεν αντιδράσαμε .... όχι Π.Γ.Δ.Μ. .......η Ελλάδα θα σας λέει ΣΚΟΠΙΑ !

Φίλε τα έχεις κάνει αχταρμά στο μυαλό σου.
Τα Σκόπια (και όχι σκοπιά), το 1986 ήταν απλώς μια πόλη της τότε Γιουγκοσλαβίας (η κοντινότερη μεγάλη πόλη μετά τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων).
Το 1991 ξεκίνησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η  Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας όπως ονομαζόταν τότε ήταν ένα από τα 6 κρατίδια που είχαν ενωθεί για την ενιαία Γιουγκοσλαβία.
Το 1991 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα, όπως έγινε αργότερα και η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη.
Π.Γ.Δ.Μ. δηλαδή  πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και στα αγγλικά FYROM (Former Yugoslav Republic of Macedonia) ήταν η προσωρινή ονομασία που δόθηκε για να χρησιμοποιείται στις διακρατικές σχέσεις όπου εμπλέκονται κράτη που δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Τα Σκόπια απλά είναι η πρωτεύουσα της Π.Γ.Δ.Μ.

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
149
Πόντοι
1
Οκ ....καλα τα λες ....
30 χρόνια ......προσωρινό όνομα !
Και γιατί δεν την είπαν πρώην γιουγκοσλαβικη δημοκρατία του Αυναν ??
Μου θυμίζει έναν Αλβανό που τον έλεγαν στην χώρα του πετριτ ....και αυτος στην Ελλάδα ήταν ο Πέτρος !

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Για να τελειωνουμε..ειμαι υπερ της συμφωνιας.. ειμαι υπερ των μνημονιων..πιστευω οτι η ελλαδα δεν ηταν ποτε τουρκοκρατουμενη..τα 400 χρονια σκλαβιας ειναι μυθοπλασια..ειμαι πιο ελληνιδα απο πολλους ελληνες γτ σεβομαι τον εαυτο μου το διπλανο μου και δε βεβηλωνω καταπατω εκμεταλλευομαι τη χωρα μου...
και εφυγα απο την ελλαδα γιατι δεν εβρισκα δουλεια!

Ειμαι συγχρονη μεταναστρια και μονο εγω ξερω καλα στο πετσι μου πως βιωσα τη κριση και πως ειναι στα 24 σου να μεταναστευεις με  200 ευρω στη τσεπη.

Ευχαριστω,,

Έφυγες, και πολύ καλά έκανες βεβαίως για να γλιτώσεις, επειδή πριν 30 χρόνια κάποια χαιρόταν, όπως εσύ τώρα, επειδη βγήκε ο Αντρέας.
Ε κάποια στιγμή κάποιοι άλλοι θα φεύγουν, επειδή εσύ χαίρεσαι σήμερα για την συμφωνία. Έτσι πάνε αυτά.

Αμαρτίαι γονέων παιδευούσι τέκνα.

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Στην ψηφοφορία
ας μπεί η επιλογή "προδοτική" για την ...συμφωνία.

Μπαρμπαρούσης,Κασαπίδης που μίλησαν ευθαρσώς για εσχάτη προδοσία
έχουν απόλυτο δίκαιο.
Πολλαπλή εσχάτη προδοσία αν συνυπολογίσουμε
ότι ο λαός δεν ερωτήθη.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Συμφωνούμε ότι στην αρχαιότητα υπήρχαν πόλεις-κρατη και όχι ενιαία αρχαία Ελλαδα.

Λοιπόν, το wikipedia γράφει αυτό που ήξερα και γω απ'το σχολείο , ότι ο Μεγαλέξανδρος αρχικά δεν ήταν σύμμαχος της αρχαίας Αθήνας.
" The Athenians voted to seek alliance with Thebes against Macedonia" .

Γιατί ο Τσίπρας πήρε πρωτοβουλία : Λέμε ότι βοηθάμε για την επίλυση του Σκοπιανού , ώστε να αξιώνουμε επίλυση του Κυπριακού - κατά την ταπεινή μου γνώμη !

Ο Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία γιατί έτσι του είπανε οι εντολοδότες του. Αν δεν μπορείτε να δείτε τα πασιφανή, πχ ότι τον εκθειάζουν πια οι Γερμανοί, παρατήστε το το άθλημα. Δεν είναι για όλους. Ο Τσίπρας ως χρήσιμος ηλίθιος κάποιων άλλων θα πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων όπου να΄ναι γιατί εξετέλεσε την αποστολή του, και εσείς θα βιώνετε τις συνέπειες της προδοσίας του, με την χώρα σας να συρρικνώνεται κάθε μέρα ακόμη κ πιο πολύ μέχρι να μην σας μείνει τπτ.

Όσο για τα προηγούμενα ανιστόρητα, μην μπλέκετε με πράγματα που δεν κατέχετε επικαλούμενοι την wikipedia. Αν δεν υπήρχε ενιαία αρχαία Ελλάδα ποιοι διοργανώνανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ γιατί?
Για να είναι ενιαία τι έπρεπε να έχει ? Κοινή Φορολογική Αρχή ή Ελληνική Αστυνομία? Σοβαρευτείτε μερικοί-μερικοί.

Επισκέπτης
Ο Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία γιατί έτσι του είπανε οι εντολοδότες του. Αν δεν μπορείτε να δείτε τα πασιφανή, πχ ότι τον εκθειάζουν πια οι Γερμανοί, παρατήστε το το άθλημα. Δεν είναι για όλους. Ο Τσίπρας ως χρήσιμος ηλίθιος κάποιων άλλων θα πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων όπου να΄ναι γιατί εξετέλεσε την αποστολή του, και εσείς θα βιώνετε τις συνέπειες της προδοσίας του, με την χώρα σας να συρρικνώνεται κάθε μέρα ακόμη κ πιο πολύ μέχρι να μην σας μείνει τπτ.

Όσο για τα προηγούμενα ανιστόρητα, μην μπλέκετε με πράγματα που δεν κατέχετε επικαλούμενοι την wikipedia. Αν δεν υπήρχε ενιαία αρχαία Ελλάδα ποιοι διοργανώνανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ γιατί?
Για να είναι ενιαία τι έπρεπε να έχει ? Κοινή Φορολογική Αρχή ή Ελληνική Αστυνομία? Σοβαρευτείτε μερικοί-μερικοί.

Το να παίρνει τις όποιες αποφάσεις (πολιτικές/οικονομικές)  το ισχυρότερο κράτος της Ε.Ε. είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην τουρκο-μπαρόκ Ελλάδα.
Την έννοια πόλη-κράτος την έχετε ακουστά ; Η αρχαία Αθήνα και η αρχαία Σπάρτη ανήκαν στο ίδιο κράτος ;;  Θα μας τρελλάνετε ;;;

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16

Συμφωνώ με τις τοποθετήσεις σου όπως και με του Chevalier.

Έχω μερικές επιφυλάξεις για το αν "εξετέλεσε την αποστολή του"
Υποψιάζομαι ότι τον προορίζουν και θα τον στηρίξουν οικονομικά-προπαγανδιστικά
ώστε να συνεχίσει τις  προδοσίες και σε άλλα εθνικά θέματα που θα εφεύρουν.

kostassex

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Κριτικές
2
Like
29
Πόντοι
1
Το να παίρνει τις όποιες αποφάσεις (πολιτικές/οικονομικές)  το ισχυρότερο κράτος της Ε.Ε. είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην τουρκο-μπαρόκ Ελλάδα.
Την έννοια πόλη-κράτος την έχετε ακουστά ; Η αρχαία Αθήνα και η αρχαία Σπάρτη ανήκαν στο ίδιο κράτος ;;  Θα μας τρελλάνετε ;;;

Θλίψη. :huh:

35548067_1729117730508616_7615261939643449344_n.png

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Το να παίρνει τις όποιες αποφάσεις (πολιτικές/οικονομικές)  το ισχυρότερο κράτος της Ε.Ε. είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην τουρκο-μπαρόκ Ελλάδα.

Το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης θα την πατήσει όπως την πάτησε και τις προηγούμενες φορές. Θες να είσαι με τον χαμένο? Δικαιώμά σου αλλά κάποιοι το βλέπουμε διαφορετικά.

Την έννοια πόλη-κράτος την έχετε ακουστά ; Η αρχαία Αθήνα και η αρχαία Σπάρτη ανήκαν στο ίδιο κράτος ;;  Θα μας τρελλάνετε ;;;

Η Αθήνα και η Σπάρτη δεν άνηκαν ποτέ βεβαίως στο ίδιο κράτος (αδιάφορο) αλλά ανήκαν πάντοτε στο ίδιο Έθνος, στο οποίο ανήκαν και οι Μακεδόνες όσο και οι Θεσσαλοί, όσο κ οι Αχαιοί και ένα σωρό άλλοι.
Κ που δεν άνηκαν στο ίδιο κράτος τι σημαίνει αυτό για σένα ακριβώς?
Γιατί νομίζω ότι προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα κάνετε απίστευτα λογικά άλματα ορισμένοι.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.290
Πόντοι
25.467

Οξύμωρο το από την μία να γράφετε για πολιτικές-οικονομικές-διοικητικές αποφάσεις ισχυρών μορφωμάτων, και  από την άλλη να εγκαλείτε τον Μεσιέ Θωμάκο για τις περιβόητες πόλεις-κράτη, που στην ουσία δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ξεχωριστά πολιτικά-οικονομικά-διοικητικά μορφώματα ανθρώπων που είχαν κοινή γλώσσα, κοινούς θεούς, κοινά έθιμα κ.λπ., και που είχαν πλήρη επίγνωση της κοινής τους καταγωγής.  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom