Νέα

Ζούμε στην εποχή του ΕΡΓΟΔΟΤΗ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ειδες τελικα συμφωνουμε δεν λεω τπτ παραλογο
απλα ο τραμου που φασκει και αντιφασκει ποσταρα οτι αλλιως τα λεει στις 5 το απογευμα και αλλιως στις 8
τυπε καποιος εγραψε οτι βρηκες δουλεια
αληθευει?

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
ενας θειός μου (λαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει) πρόσφυγας (δύο φορές), έμπορος μου το είπε αυτό σε μια συζήτηση που είχαμε όταν ήταν σε ηλικία 87 ετών (εγώ τότε ήμουν 28)...

- παιδί μου η επιτυχία του εμπόρου είναι να κερδίζει στην αγορά για να μπορεί να πουλάει φτηνά και να τζιράρει
- παιδί μου το πιάτο του έμπορα μπορεί να είναι και άδειο... το πιάτο του εργάτη δεν πρέπει να είναι άδειο..
- παιδί μου το αφεντικό είναι ο πατέρας... και σαν πατέρας πρώτα τα παιδιά του ταίζει και μετά τον εαυτό του...

μερικά από αυτά που μου είχε πεί...

ο συνεταίρος του (αρκετά νεώτερος και τέως υπάλληλος του) με πήγε σε ένα εργοστάσιο στην Τουρκία (όχι μεγάλο οικογενειακή επιχείρηση πολλών χρόνων με 310 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 270 στην παραγωγή εργάτες)... οι εργαζόμενοι εκεί παίρναν χαμηλούς μισθούς ... παρόλα αυτά το αφεντικό το είχαν σαν τον θεό ... όταν είδα κατάλαβα το γιατί..
-το αφεντικό ήταν στην δουλειά πριν από τους εργάτες
-το αφεντικό γνώριζε 270 ανθρώπους που είχε στην δούλεψη του με τα μικρά ονόματα, την οικογενειακή τους κατάσταση ακόμη και τα ονόματα των εγγονιών τους ...
-το αφεντικό είχε πάει στους γάμους όλων των εργατουπαλλήλων του, πήγαινε στις κηδείες των συγγενών τους..
-το αφεντικό έτρωγε μαζί τους στο εστιατόριο που είχε η επιχείρηση το ίδιο φαγητό που σέρβιρε στους εργάτες και μάλιστα περίμενε να έρθει η σειρά του να σερβιριστεί ...
-το αφεντικό ακόμη και στις εποχές της κρίσης στην Τουρκία (πολύ περισσότερες από τις δικές μας) δεν καθυστέρησε ούτε μια ώρα το βδομαδιάτικο... μάλιστα στην κρίση μετά το κρέμασμα του Μεντερές πούλησε το σπίτι του για να έχει λεφτά να πληρώνει το προσωπικό...

μαζεύεις 100... δίνεις αυτά που σου δώσανε για να τα δώσεις σε άλλους (ΦΠΑ), δίνεις το μεροκάματο, δίνεις την ασφάλεια του εργάτη να μην μείνει στον άσσο η οικογένεια του, κρατάς για να συνεχίσει να υπάρχει το μαγαζί και αν περισσέψουν πας και φαγητό στα παιδιά σου... αν όχι μένεις νηστικός ή τρώς από αυτά που περισσεύουν τις άλλες μέρες...

Τι post ειναι αυτο ρε γαμωτο. tramountana να εισαι καλα. Να'ναι καλα κι οπου ειναι οι 2 παραπανω..

Γαμω τη παναγια τους, αν ολοι βαζαν πλατη ο ενας στον αλλο δεν θα ειμασταν ετσι. Αλλα που να βαλει, ποιος, σε ποιον. 400 χρονια τουρκικου dna δεν φευγουν απο πανω μας. Να μη βγαινει η επιχειρηση το καταλαβαινω και να παλευουν ΟΛΟΙ μαζι, να μη πληρωνεται ο υπαλληλος για να κανει ζωαρα το αφεντικο δεν το καταλαβα ποτε. Εχω κι εγω απειρα παραδειγματα απο τις 2 μεριες. Εχω υπαρξει κι εγω υπαλληλος και εργοδοτης. Χαρτογιακαδες μουνοπανα οταν θα καταλαβετε πως με 300€ 8ωρο δεν αποδιδει ενας υπαλληλος, να βαλετε τα πτυχια στο πατο σας.

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Γενικά ειπώθηκαν μερικά σωστά πράγματα.

Ακολουθεί προσωπική άποψη.

1.Τραμουντάνα οι επιχειρηματίες που ανέφερες έχουν πολλά στοιχεία καλής ηγεσίας , ομοίως και το αφεντικό του hitman.

2.Στην Ελλάδα του 2014 εάν ψάχνεις για δουλειά και δεν είσαι πολύ καλά εξειδικευμένος(και σε τομέα που ακόμα έχει ψωμι),καταλήγεις με τη μάζα.
Η μάζα λοιπόν είναι αναλώσιμη.
Κάποιος ανέφερε ότι βρίσκεις δύσκολα πωλητές.Πωλητές είτε για B2B είτε για callcenter είτε για door2door βρίσκεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.Βασικά άνοιξε οποιαδήποτε  αγγελία στο ιντερνετ ή εφημερίδα.Η πλειοψηφία των αγγελιών είναι α) για στελέχωση καφέ κτλ β) πωλητές (callcenter,b2b,kai d2d) και γ) MLM  Multi Layer Marketing (πυραμίδες μαλακίες κτλ).

Ένας πολύ καλός developer ,προγραμματιστής κτλ με κάποια χρόνια προυπηρεσίας μπορεί να παίρνει και 1.500 ευρώ.Πολύ δύσκολα θα τον διώξουν.Ένας υπάλληλος πχ γραματιακή υποστήριξη, πωλητής ,βοηθός μάστορα  whatever και 500 να του δίνουν είναι εύκολο να αντικατασταθεί.Προσφορά και ζήτηση , υπάρχουν χιλιάδες που θα κάνουν τούμπες για να έχουν τη θέση του.
Θα είναι ευχαριστημένοι ?Οχι Θα μείνουν Για πολύ? Ίσως όχι .Το αφεντικό όμως ή ο manager ξέρει πολύ καλά ότι αυτές οι θέσεις εργασίας έχουν μεγάλο turn over (ρυθμός που χάνεις και αντικαταστείς προσωπικό).

3. Ο κόσμος (μάζα) πιστεύει ότι υπάρχει ένα δέντρο που φυτρώνουν δουλειές.Δουλειές δε φυτρώνουν από το πουθενά,κάποιοι  επιχειρηματίες τις δημιουργούν και δίνουν δουλειά στο κόσμο. Είναι αλτρουιστές ? Το κάνουν για το καλό του κόσμου? Όχι ,το κάνουν γιατί χρειάζονται εργαζόμενους και η αξία που παράγουν οι εργαζόμενοι καταλήγει έαν το ρίσκο είναι καλά υπολογισμένο ,σε δικό τους κέρδος.Για να βγάλουν λεφτά δηλαδή και έτσι καταλήγω στο ..

4. Οι πλούσιοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες πληρώνουν πρώτα τον εαυτό και τη τσέπη τους και μετά τους υπαλλήλους.Ενώ όλοι νομίζουν ότι συμβαίνει το Πωλήσεις - Έξοδα = Κέρδη  ,πολλές φορές ακολουθούν το μοντέλο

Πωλήσεις - Ποσό για την πάρτη μου = Έξοδα(δε με νοιάζει  μέχρι τόσα θέλω να δίνω).

5 Δε πιστεύω ότι ζούμε τώρα στη εποχή του εργοδότη ,πάντα ζούσαμε στη εποχή του εργοδότη.
Πάντα στη ανθρώπινη ιστορία υπήρχαν βασιλείς και υπήκοοι,leaders and followers , αφεντικά και υπάλληλοι.
Μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος από νηπιακή ηλικία είμαστε προγραμματισμένοι να ανταμείβεται η υποταγή.η εξάρτηση από τους ανώτερους ,ή συνέπεια και να κατακρίνεται ή ανεξαρτησία και η δημιουργικότητα.

Αυτά για αρχή.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
5 Δε πιστεύω ότι ζούμε τώρα στη εποχή του εργοδότη ,πάντα ζούσαμε στη εποχή του εργοδότη.
Πάντα στη ανθρώπινη ιστορία υπήρχαν βασιλείς και υπήκοοι,leaders and followers , αφεντικά και υπάλληλοι.
Μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος από νηπιακή ηλικία είμαστε προγραμματισμένοι να ανταμείβεται η υποταγή.η εξάρτηση από τους ανώτερους ,ή συνέπεια και να κατακρίνεται ή ανεξαρτησία και η δημιουργικότητα.
;) :thumbsup:

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
         Πάλι θα απασχολήσω με θέμα που αφορά τρόπον τινά τα εργασιακά. Καλώς ή κακώς αυτό είναι που δυστυχώς απασχολεί περισσότερο απ' όλα τη σήμερον ημέρα. Είτε κάποιος εργάζεται είτε όχι.

Η ερώτηση, απλή: Ζούμε στην εποχή που πλέον δεν συμφέρει καθόλου να είσαι μισθωτός; Ζούμε στην εποχή του εργοδότη;

Βέβαια σε όλο αυτό το ερώτημα υπάρχει η απάντηση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. Θα ήθελα σχόλιά σας.

Μήπως έχουν δίκιο τελικά όλοι όσοι με τα λίγα ή τα κάποια λεφτά που έχουν πάνε και κάνουν κάτι δικό τους; Ναι το ξέρω δεν είναι ανάπτυξη τα καφέ και οι φούρνοι.

Μήπως στο μέλλον θα ζητάνε μόνο σκλάβους και με κουπόνια αντί μισθού; (κάποιοι το κάνουν ήδη) Βέβαια θα μουν πουν κάποιοι πως ούτε ελεύθερος συμφέρει να είσαι με τόσες αλλαγές και τη τόση ρευστή κατάσταση... Δεν αντιλέγω, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δίνουν 280 ευρώ για 4ωρο πλέον... ή 500 για 10 ωρα και 12ωρα..και σε πληρώνουν και με έναντι..Και να λες και ευχαριστώ. Το κόστος ζωής είναι πολύ πιο ακριβό. Ενοίκια στο θεό, τα ίδια και τα πράγματα στα ράφια των σουπρμάρκετ, τα ίδια και η εκπαίδευση για να σπουδάσεις τα παιδιά σου, να χρειάζεται να δουλευει και η γυναίκα με νεογέννητα (και να ψάχνεις τι να κάνεις), η περίθαλψη, και ένα σωρό άλλα.

Κάποτε μπορούσες να πεις κάτι για δικαιώματα, να ψάξεις κάτι άλλο, τώρα τίποτα. Δεν εννοώ την άλλη άκρη των τεμπέληδων που ψάχνουν να βολευτούν...χωρίς να κάνουν κάτι.

Αν είσαι στη δουλειά σου προ κρίσης ή αν έχεις γνωστούς καλώς, αλλιώς τη πάτησες...Πολλοί που έχουν τη δουλειά τους τρέμουν βλέποντας φίλους και γνωστούς συγγενείς μέσα στην οικογενειά τους να "πέφτουν" θύματα εκμεταλλευσης του κάθε πούστη που λέει: "Έτσι είναι σήμερα... και άμα θες"

Μάλλον "επιβιώνεις" αν είσαι κανένας σουπερμαν με μάστερ κλπ ή έτοιμος να πουλάς παγάκια σε εσκιμμωους...ή φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
σημερα με την κριση το να σαι εργοδοτης ειναι το ιδιο η κ χειροτερο .χειροτερο γιατι οταν κινδυνευεις να χασεις οχι απλα τη δουλεια σου αλλα κ τα χρηματα κ τη περιουσια σου  :idiot:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Οι αναλύσεις του συνφορουμίτη Γεωργίου Φουσέκη πάντα με βρίσκουν σύμφωνο. Ναι πράγματι αν είσαι προγραμματιστής παίζει να παίρνεις και καλά λεφτά. Ξέρω έναν ο οποίος είναι βαριεστημένος και βαριέται να κουνηθεί. Όμως βρίσκει πάντα εργασία γιατί είναι προγραμματιστής και μάλιστα με μισθό πάνω από 1500 ευρώ. Τώρα όλοι οι υπολοιποι ή στη μάζα ή αν έχεις κάποιον γνωστό να σε χώσει...

Δεν ζούσαμε πάντα στην εποχή του εργοδότη αρχηγέ μου, και άσε της παραβολές και τα περί ευγενών, και λοιπά. Μια δεκαετία πριν έστελνες βιογραφικά και επέλεγες κιόλας. Δεν λέω τρομερές δουλειές αλλά έβρισκες. Τώρα μόνο σκλάβους ζητάνε.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Τι post ειναι αυτο ρε γαμωτο. tramountana να εισαι καλα. Να'ναι καλα κι οπου ειναι οι 2 παραπανω..

Γαμω τη παναγια τους, αν ολοι βαζαν πλατη ο ενας στον αλλο δεν θα ειμασταν ετσι. Αλλα που να βαλει, ποιος, σε ποιον. 400 χρονια τουρκικου dna δεν φευγουν απο πανω μας. Να μη βγαινει η επιχειρηση το καταλαβαινω και να παλευουν ΟΛΟΙ μαζι, να μη πληρωνεται ο υπαλληλος για να κανει ζωαρα το αφεντικο δεν το καταλαβα ποτε. Εχω κι εγω απειρα παραδειγματα απο τις 2 μεριες. Εχω υπαρξει κι εγω υπαλληλος και εργοδοτης. Χαρτογιακαδες μουνοπανα οταν θα καταλαβετε πως με 300€ 8ωρο δεν αποδιδει ενας υπαλληλος, να βαλετε τα πτυχια στο πατο σας.

Τα πράγματα είναι απλά. Αυτό που επικρατεί στην αγορά εργασία είναι το εξής:

1ον: Είναι οι άνθρωποι που εργάζονται με το μισθό που έχουν πριν τη κρίση και τρέμουν υπό τη παρούσα κατάσταση.
2ον: Είναι όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν μπορούν να βρουν κάτι γιατί ολες οι θέσεις ειτε είναι για σκλάβους είτε δεν υπάρχουν καν.
3ον: Οι νέοι που αναγκάζονται να πάνε για χαρτζηλίκι...
4ον: Όσοι έχουν φάει μείωση ιδιωτικοί - δημόσιοι

και προσθέστε και ότι άλλο θέλετε εσεις.

Με αυτά να σας τονίσω πως είναι ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΕΔΩ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Γιατί αν δουλευεις είσαι για 500 ευρώ από πρωί μεχρι βράδυ και αν δε δουλευεις δεν έχεις μία. Αν αυτό δεν είναι ορισμός της σκλαβιάς τότε τι είναι?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Επίσης αγαπητέ κύριε Γιώργο Φουσέκη μιας και ανέφερες τη φράση Ο κόσμος (μάζα) πιστεύει ότι υπάρχει ένα δέντρο που φυτρώνουν δουλειές. σε ενημερώνω ναι έχεις δίκιο. Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσφέρουν δουλειές. Όμως αδερφέ μου αυτοί οι επιχειρηματίες πλέον εκμεταλλευονται στο έπακρο τις αλητείες που ψηφίζει το κράτος με τα βρωμοκόμματά του και βλέπεις ακόμα και σε καφέ να δίνουν 400 ευρώ και να ζητάν νέες κοπέλες καια γόρια μέχρι 25...και αν τους ρωτήσεις γιατί; σου λένε δεν μπορούν παραπάνω...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
4. Οι πλούσιοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες πληρώνουν πρώτα τον εαυτό και τη τσέπη τους και μετά τους υπαλλήλους.

Εντελώς λάθος είναι αυτό. Το σωστό μανατζμεντ είναι να προβλέπεις και να έχεις καβάτζες αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Τον υπάλληλο τον πληρώνεις και ας πεινάσεις εσύ. Απλά πράγματα. Μόνο τότε θα είσαι leader που θα εμπνέει, αλλιώς θα είσαι το αφεντικό που οι υπάλληλοί του θα τον βρίζουν πίσω από τη πλάτη του και θα κλαίγονται.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.843
Πόντοι
2.606
Εντελώς λάθος είναι αυτό. Το σωστό μανατζμεντ είναι να προβλέπεις και να έχεις καβάτζες αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Τον υπάλληλο τον πληρώνεις και ας πεινάσεις εσύ. Απλά πράγματα. Μόνο τότε θα είσαι leader που θα εμπνέει, αλλιώς θα είσαι το αφεντικό που οι υπάλληλοί του θα τον βρίζουν πίσω από τη πλάτη του και θα κλαίγονται.
κυριε μενεδημο ειστε σωστος εν μερει αλλα λαβετε υποψην σας οτι κι αυτες οι γαμημενες καβατζες οσο μεγαλες ηταν προβλεπομενες να ειναι πριν το επιχειρειν η κατασταση η σημερινη τις εξαυλωσε  ;)

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Το επαναλαμβάνω χίλιες φορές:

Το γεγονός οτι εσύ σαν επιχειρηματίας παίζεις με τον 4ο συντελεστή παραγωγής (ρίσκο επιχείρησης) αυτό δεν σε νομιμοποιεί να μη σκέφτεσαι σαν άνθρωπος. Το γεγονός επίσης, ότι οι "επιτυχημένοι" πρώτα πληρώνουν τον εαυτό τους και μετά τους άλλους είναι επίσης χαρακτηριστικό πρόσκαιρης λογικής και αρπαχτής. Δεν παει έτσι. Και για να μιλήσω στην ορολογία του επιχειρηματικού κόσμου, τα λεφτά - τα κέρδη τα ρίχνεις στη δουλειά σου. Και ένα μέρος σπουδαίο της δουλειάς σου είναι οι άνθρωποί σου και όχι η τσέπη σου.
Στην Ελλάδα οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες τα έχουν κάνει σαλάτα: Χρησιμοποιούν την εταιρεία σαν να είναι αυτοί. Ενώ δεν είναι έτσι. Η εταιρεία είμαι μια οντότητα διαφορετική. Την οντότητα αυτή πρέπει να τη ποτίζεις σαν δέντρο για να αναπτύσσεται, να δίνει καρπούς και να συντηρεί εσένα και να προσφέρει και στο κοινωνικό σύνολο. Φυσικά μέσω της κερδοφορίας, δεν είπαμε να είσαι κοινωνικός επιχειρηματίας.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
κυριε μενεδημο ειστε σωστος εν μερει αλλα λαβετε υποψην σας οτι κι αυτες οι γαμημενες καβατζες οσο μεγαλες ηταν προβλεπομενες να ειναι πριν το επιχειρειν η κατασταση η σημερινη τις εξαυλωσε  ;)

Καλημέρα Μπράμπους 67,

Ναι σίγουρα σε αυτό δεν έχετε άδικο, όσοι το στηρίζετε έχετε μια λογική προσεγγιση. Εγώ δεν αναφέρομαι στο γεγονός τη μη ύπαρξης αυτού του προβλήματος. Αναφέρομαι ξεκάθαρα σε εκείνους που δηλώνουν εργοδότες, μένουν στο Ψυχικό, στο Καστρί και στη Φιλοθέη, η εταρεία τους σύμφωνα με ισολογισμούς έχει κέρδη, αλλά εκείνοι ισχυρίζονται έλλειψη ρευστότητας. Αναφέρομαι να σου πω ένα παράδειγμα σε μερικές εταιρίες πχ ΕΠΑ (όπως εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων) που ενώ αμείβονται από το δημόσιο, καθυστερούν αγρίως και καταβάλουν με έναντι τα 400 και 500 ευρώ στους σεκιουριτάδες και τις καθαρίστριες. Γι αυτά μιλάω εγώ. Και μέσα σε αυτά βάζω και το κάθε μαλάκα μικρομάγαζο που δίνει 420 ευρώ το 10ωρο επειδή τον ευνοεί ο κάθε Βρούτσης και ο κάθε πολιτικός με νόμους.

Πάντα μιλάω - γράφω λέγοντας τα πράγματα ως έχουν: Απλά, ξεκάθαρα και χωρίς να χαϊδεύω κανέναν είτε εργοδότη είτε εργοτοπατέρα - βολεμένο συνδικάλα.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ.

Μενέδημε, αν πραγματικά έχεις τέτοιο χαρακτήρα και γινόσουν τέτοιος εργοδότης... πες μου να στου στείλω βιογραφικό για όταν έρθει η ώρα. :)

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
καλα και εσυ καθοσουν και εργαζοσουν απληρωτος θυμα εισαι???
καταγγελια σε ΣΕΠΕ (σωμα επιθεωρησης εργασιας)
καταγγελια σε ΙΚΑ για οφειλες(οχι οτι θα κερδιζες τιποτε ετσι για το γαμωτο και το προστιμο)
καταγγελια  σε ΣΔΟΕ (θα ελεγες υποψιες φοροδιαφυγης) αν ειχε και 3 κατηγοριας βιβλια ε αποκλειεται να μην ειχε κανει καμια μαλακια με τα βιβλια ε και εκει προστιμο

επισης επρεπε να αποτανθεις στο 1 βαθμιο σωματειο σου εχουν εργατολογους που θα ξεκινουσαν τις μυνησεις και το σημαντηκοτερο
το σωματειο θα τον μαυριζε στην πιατσα (αγορα) σε ολους

Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου. Όταν μπαίνεις σε ένα χώρο εργασιακό και αποκτάς πελατολόγιο σαν υπάλληλος πωλητής, δε θες νακοντράρεις και πολύ την ετιαρία γιατί θα σε πετάξει έξω από τον ανταγωνισμό. Θα βγάλει άσχημη εικόνα για σένα και μπορεί να χασεις πελάτες. Γιατί και εταιρία να άλλαζα τους πελάτες τους ίδιους θα είχα και θα πλησίαζα ξανά.

Δεύτερον είχα απειλήσει ότι θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας, γιατί ακόμα και όταν έφυγα, τα χρωστούμενα μου τα έδωσα μετά από ένα χρόνο αφόρητης πίεσης που του έκανα. Η επιθεώρηση εργασίας έχει τόσα περιστατικά που θα ασχοληθεί μαζί μου μετά από κάποιο διάστημα...

Δεν είναι θέμα θύματος, είναι ότι θέλω να τελειώσει αναίμακτα. Και δυστυχώς κάποιοι πατάνε στην καλή μου διάθεση. αλλά και στη διάθεση άλλων.

Όπως και να έχει ξανατονίζω, αν ήταν μια περιστασιακή δουλειά που δε με ένοιαζε οκ θα τον κυνήγαγα. Αλλά όταν ο κύκλος είναι πολύ κλειστός δεν ήθελα να δημιουργήσω εχθρούς στον κλάδο μου. Μπορεί να μου γύρναγε μπούμερανγκ σε επόμενη δουλειά λόγω γνωριμιών του. Ξαναλέω μόνο για το αν παρέμενα στον ίδιο κλάδο

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
γι αυτο φιλε μου οταν η αδικια γινεται νομος η αντισταση ειναι καθηκον
οταν ενας εργοδοτης σε πληρωνει εναντι και εσυ το δεχεσαι εισαι εσυ ο μαλακας οχι ο εργοδοτης και πιστεψε με ο εργοδοτης φοβατε περισοοτερο αλλα αμα και εσυ δεν κανεις καταγγελιες προς υπευθυννο φορεα ποιος θα φταιει και οταν σου δινει χαμηλο μισθο που δεν μπορεις να ανταποκριθες σε μια βασικη διαβιωση απλα δεν δινεις το 100% παραγωγης οι ιδιοι οι εργοδοτες δεν λενε οτι οτι δινεις παιρνεις ε ετσι ειναι η ζωη
επισης υπαρχει εργατικο δικαιο βαση αυτου μπορουμε να στηρχτουμε και τι θελω να πω πχ

μια φορα σε μια εργασια μου εργαζοματε σε ενα χωρο 100 ατομα σαν υπαλληλοι γραφειου παραγωγηκης φυσεως ηταν μια κοπελα 2 χρονια σε αυτη τη δουλεια εγω 3 μηνες ενα χειμωνα εβηχε και ετρεχε η μυτη της τι ρωταω τι εχεις??? και μου απανταει ιωση και τις λεεω γιατι ηρθες για δουλεια αρχησε τα μα τα μου οτι εχω αναγκη κλπ της λεω οτι 2 μερες δεν θα εχανες και πολλα χρηματα πεμπτη παρασκευη σαββατοκυριακα δεν δουλευαμε και με τα πολλα μου ειπε οτι δυσαρεστητε ο προισταμενος με τις ανναρωτικες της ειπα οτι εκτος του οτι δεν σεβετε την υγεια της που ειναι το μεγιστο αγαθο οτι με την πραξη της κινδυνευει να κολλησει και αλλους 5.

μια αλλη φορα θυμαμε με καλουσαν σε πρωτοδικειο για μαρτυρα υπερασπισης παω το χαρτι στον προισταμενο μου και μου λεει τι ειναι αυτο??? του λεω οτι αυριο δεν θα ερθω γαι δουλεια και οτι ειναι υποχρεωμενος να με πληρωσει γι αυτην την μερα μου ειπε αποκλειετε ρωτησε στο λογιστηριο αρχησε τα παρε κανονικη αδεια και μα μου του λεω βαση εργατικου δικαιου ο νομος ειναι σαφης αν θελετε κανω καταγγελια σε ΣΕΠΕ να τα συζητησουμε εκει
το βουλωσε και μαλιστα με πληρωσε κανονικα για την ημερα που ελειψα

νομοι υπαρχουν ο εργαζομενος πρεπει να τους υπερασπιζεται

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Τα λες πολύ καλά, πολύ δίκαια... αλλά και πολύ εύκολα. Τι θέλω να πώ?

Αν εγώ πάω στον εργοδότη μου και του πω για εργατικά δίκαια και νόμους και τέτοια.. (που δίκιο θα έχω, και εκείνος στην ουσία με τη στάση του θα έχει χαλάσει ήδη το κλίμα), θα έχω δημιουργήσει μια ρήξη στην σχέση υπάλληλος-εργοδότης. Θα είμαι υποψήφιος για να με διώξει και γενικότερα αφού δε θα είμαι πια το πρόβατο του σίγουρα δε θα χρειάζεται κάποιον που διεκδικεί το εργατικό δίκιο του.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Μενέδημε, αν πραγματικά έχεις τέτοιο χαρακτήρα και γινόσουν τέτοιος εργοδότης... πες μου να στου στείλω βιογραφικό για όταν έρθει η ώρα. :)

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χίτμαν.

Πριν λίγο καιρό ένας πολύ καλός μου φίλος με ρώτησε το εξής:

- Μαλάκα Μενέδημε αν θα είχες στην άκρη κάποια λεφτά (μιλάμε για 50 - 100 χιλιάρικα) και έκανες επιχείρηση, πόσα θα έδινες στους υπαλλήλους; Εγώ φίλε θα τους έδινα από 400 ευρω και θα τους έλιωνα κιόλας. Και μιλάμε το άτομο είναι και αριστερός και αντίφα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επανάσταση και έτσι... σκέψου...

Εγώ τον κοίταξα και αποκρίθηκα:

Εγώ φίλε μου έχω διαφορετική αντίληψη: Στον τελευταίο εργαζόμενο θα του έδινα τέτοιο μισθό που να μπορεί να λέγεται αξιοπρεπής. Δηλαδή σήμερα αυτό είναι 800 - 850 ΚΑΘΑΡΑ στη τσέπη του εργαζόμενου. Βέβαια το αξιοπρεπές το ορίζει ο καθείς διαφορετικά. Αλλά νομίζω είναι καλό ποσό.

Εκείνος λίγο ντράπηκε, γέλασε, ανασκουμπώθηκε και είπε: "Τότε δεν θα γίνεις πότε εργοδότης..."

Και απήντησα ως ένας σύγχρονος ΒΛΑΚΑΣ - ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΣ:

ΜΗ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΓΙΝΩ, ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΩ. ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΘΑ ΔΙΝΩ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΑΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
γιατι αλλιώς ο εργοδοτης θα βαρέσει φαλημέντο και εσύ θα μείνεις με την πούτσα στο χέρι

και ναι ρε μαλάκα το χρωστάς... γιατί δεν ρώτησες αν τον προηγούμενο μήνα έκανε τον απαραίτητο τζίρο ώστε να μπορεί να σε πληρώσει ηλίθιε.. παρόλα όμως αυτά έβαλε από τα προηγούμενα (που δεν είχε και υποχρέωση) και σε πλήρωσε ηλίθιε..

και τώρα τι του λες "ξέρεις δεν με ενδιαφέρει αν θα πληρωθείς από τον πελάτη... υποχρέωση σου είναι να με πληρώσεις ότι και αν γίνει¨"

στο διάολο γαμώ την μαλακισμένη νοοτροπία σας...

ΥΓ γα;μώ το εργατικό σας δίκαιο και τους μαλάκες που το βρήκανε έτσι ώστε ο κάθε τεμπέλης και γελοίος να κρύβεται από πίσω του...

Είσαι πολύ λάθος, γιατί όπως ο εργοδότης μου δε θα μου δώσει παραπάνω μισθό όταν θα έχει ένα μήνα μεγάλο τζίρο... έτσι και δε θα πρέπει να μου δώσει έναντι αν ένα μήνα μπέι μέσα..

Αν ήταν να ρισκάρω κάθε μήνα το μηνιάτικό μου τότε να γίνω και εγώ εργοδότης. Ίσα βάρκα ίσα νερά. Όταν κερδίζω κερδίζω, αλλά όταν χάνω τα ισοφαρίζω με το να μην πληρώνω τους υπαλλήλους. Δεν πάει έτσι φίλε μου

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Είσαι πολύ λάθος, γιατί όπως ο εργοδότης μου δε θα μου δώσει παραπάνω μισθό όταν θα έχει ένα μήνα μεγάλο τζίρο... έτσι και δε θα πρέπει να μου δώσει έναντι αν ένα μήνα μπέι μέσα..

Αν ήταν να ρισκάρω κάθε μήνα το μηνιάτικό μου τότε να γίνω και εγώ εργοδότης. Ίσα βάρκα ίσα νερά. Όταν κερδίζω κερδίζω, αλλά όταν χάνω τα ισοφαρίζω με το να μην πληρώνω τους υπαλλήλους. Δεν πάει έτσι φίλε μου

Πες τα ντε. ένα και ένα κάνουν δύο.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
ΜΗ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΓΙΝΩ, ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΩ. ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΩ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΘΑ ΔΙΝΩ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΑΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ.

Ρε φιλος ειλικρινα χαιρομαι που το βλεπεις ετσι και πραγματικα σε τιμα

ομως...

ΑΝ τα πιασεις ποτε χοντρα και ΑΝ κανεις μια δουλεια που απο αυτη τρως εσυ και αλοι 10-20-30 ανθρωποι, θα δεις οτι το θεμα εχει περισσοτερες παραμετρους απο αυτες που βλεπεις οταν εισαι στην απεξω.

Δυστυχως σε ρεαλιστικες συνθηκες εργασιας η ιδεολογια εχει πολυ μικρη θεση.

Λες ας πουμε "εγω δεν θα γινω καθαρμα για κανενα κερδος" , οταν γινει ο υπαλληλος καθαρμα, η ο ανταγωνιστης τι θα κανεις?

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Ρε φιλος ειλικρινα χαιρομαι που το βλεπεις ετσι και πραγματικα σε τιμα

ομως...

ΑΝ τα πιασεις ποτε χοντρα και ΑΝ κανεις μια δουλεια που απο αυτη τρως εσυ και αλοι 10-20-30 ανθρωποι, θα δεις οτι το θεμα εχει περισσοτερες παραμετρους απο αυτες που βλεπεις οταν εισαι στην απεξω.

Δυστυχως σε ρεαλιστικες συνθηκες εργασιας η ιδεολογια εχει πολυ μικρη θεση.

Λες ας πουμε "εγω δεν θα γινω καθαρμα για κανενα κερδος" , οταν γινει ο υπαλληλος καθαρμα, η ο ανταγωνιστης τι θα κανεις?

Σε αυτη τη ζωή ότι δίνεις παίρνεις. Αν δε θα είμαι κάθαρμα δεν θα έχω υπάλληλο κάθαρμα. Αν το ανακαλύψω θα πάρει δρόμο. Δεν θα βλέπω ανταγωνιστές, μόνο συναγωνιστές που με τη παρουσία τους θα με κάνουν καλύτερο!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom