Νέα

Συναδελφικότητα και λοιπές μαλακίες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Donald-Duck
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 64
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.309
Πόντοι
4.546
Κακα τα ψέματα βοηθάει πολύ το λινκντιν. Δε θα έλεγα ότι έχει παρακμασει. Εγώ έτσι βρήκα δουλειά στο εξωτερικό.
Μου τη σπανέ πολύ βεβαία όλοι αυτοί που λες, που γράφουν το όνομά τους μίστερ δόκτορ τάδε bsc. Msc. Phd. Md σιγά ρε φιλέ έτσι σε φωνάζουν δηλαδή; πήγαινέ γράψε από κάτω στις σπουδές σου ότι έχεις μάστερ κλπ κ οποίος ενδιαφέρεται θα το δει.
Παρακμή από την άποψη των τίτλων και των αναρτήσεων. Κατά τα άλλα, παραμένει μια αξιόπιστη πλατφόρμα για εύρεση εργασίας.

Aprofilaktos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2021
Like
1.297
Πόντοι
201
Τα περί οικογένειας και φιλίες ειναι μαλακίες στο τετράγωνο. Καλό είναι να υπάρχει μια καλή σχέση, συναδελφικότητα και στις σχέσεις να υπάρχει αυτό που λέμε δούναι και λαβείν

superkablomenos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουν 2023
Like
1.605
Πόντοι
206
Οι Αντρές πάντα θάβουμε ο ένα ςτον άλλον,ειδικά αν εχει και γκομενες στη δουλειά έχουμε ανταγωνισμό μεγαλο

Οι γκόμενες είναι πάντα εκτός γραφείου...

Εκτός κ αν είναι πολύ πάνω από τις δυνάμεις σου !!!

superkablomenos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουν 2023
Like
1.605
Πόντοι
206
Εάν δεν πάει καλά η σχέση από το γραφείο θα πηγαίνει και θα σε βρίζει παντού ....

Στη συνέχεια θα τσακοθειτε στη δουλειά....

Θα λέει γύρω γύρω τα χειρότερα για εσάς

Πχ βγήκαμε έξω κ ήταν τσιγκούνης η δεν του σικονοταν η το πουλί η είναι μικρό κ δεν την καλύπτει....

Έτσι θα γίνετε ρόμπα ....

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Στην δουλειά το παν για μένα ειναι να υπάρχει συναδελφικότητα και γενικά ένα καλό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. Προσωπικά έχω φύγει απο δουλειά οταν ειδα σχεδόν εχθρικό κλίμα και πως ο ένας κοιτούσε να βγάλει τα μάτια του άλλου , να τον προσβάλλει για να φανεί αυτος σωστός , να τον στολίζει πίσω απο την πλάτη του κλπ. Ενα φιλικό κλίμα λοιπον , νομίζω αρκεί.
Φυσικά και δεν μπορείς και δεν χρειάζεται και ολας να γίνεις κολλητός με ολους. Απλά να επικοινωνείτε, να έχετε μια ανθρώπινη επαφή, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δουλέψεις, να συνεργαστείς κλπ. Αλλιώς δεν βγαίνει.
Και εννοείτε δεν αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται, ειδικά αυτο το βλέπω συχνά, να σε φορτώνουν δηλαδή δουλειές άλλων , να σε τρέχουν ολη μέρα , απλώς για να την βγάζουν πιο άνετα οι μεγαλύτεροι σε θέση και κύρος στην δουλειά.
Από τις πιο σωστές θέσεις! Ακριβώς αυτό!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Κακα τα ψέματα βοηθάει πολύ το λινκντιν. Δε θα έλεγα ότι έχει παρακμασει. Εγώ έτσι βρήκα δουλειά στο εξωτερικό.
Μου τη σπανέ πολύ βεβαία όλοι αυτοί που λες, που γράφουν το όνομά τους μίστερ δόκτορ τάδε bsc. Msc. Phd. Md σιγά ρε φιλέ έτσι σε φωνάζουν δηλαδή; πήγαινέ γράψε από κάτω στις σπουδές σου ότι έχεις μάστερ κλπ κ οποίος ενδιαφέρεται θα το δει.
Ε μα πια! Καποιος το είπε! Τρελή έπαρση παίζει εκεί.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.860
Πόντοι
3.846
Τύποι θέλει διπλωματία στη δουλειά, όπως και με τις γκόμενες, όπως και κάθε τι στη ζωή.
Για αυτό επιβιώνουν και παίρνουν τις αυξήσεις όχι οι πιο ικανοί, αλλά οι πιο μάγκες.
Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώνεσαι στη δουλεια, και αυτό μαλακία είναι.

Το παν είναι το πώς φαίνεσαι.
- Πρέπει να το παίζεις ότι νοιάζεσαι για την εταιρεία, χωρίς να φαίνεται πολύ και τραβάς τα μάτια πάνω σου.
- Να συμμετέχεις σε κοινές κουβέντες συναδέλφων, γιατί αμά δεν είσαι μέσα στην κουβέντα, θα είσαι μέρος της κουβέντας.
- Να μην ακουστεί ποτέ ότι μιλάς άσχημα για την εταιρεία δημοσίως και μην εμπιστεύεσαι κανένναν συνάδελφο ότι δε θα πει κάτι που άκουσε σε κάποιον προϊστάμενο.
- Αν δε γουστάρεις να κάνεις παρέα με συναδέλφους, προσπάθησε να μην λες τελείως παραμύθια ως δικαιολογίες και πήγαινε μια στο τόσο μαζί τους για ξεκάρφωμα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Τύποι θέλει διπλωματία στη δουλειά, όπως και με τις γκόμενες, όπως και κάθε τι στη ζωή.
Για αυτό επιβιώνουν και παίρνουν τις αυξήσεις όχι οι πιο ικανοί, αλλά οι πιο μάγκες.
Ούτε σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώνεσαι στη δουλεια, και αυτό μαλακία είναι.

Το παν είναι το πώς φαίνεσαι.
- Πρέπει να το παίζεις ότι νοιάζεσαι για την εταιρεία, χωρίς να φαίνεται πολύ και τραβάς τα μάτια πάνω σου.
- Να συμμετέχεις σε κοινές κουβέντες συναδέλφων, γιατί αμά δεν είσαι μέσα στην κουβέντα, θα είσαι μέρος της κουβέντας.
- Να μην ακουστεί ποτέ ότι μιλάς άσχημα για την εταιρεία δημοσίως και μην εμπιστεύεσαι κανένναν συνάδελφο ότι δε θα πει κάτι που άκουσε σε κάποιον προϊστάμενο.

- Αν δε γουστάρεις να κάνεις παρέα με συναδέλφους, προσπάθησε να μην λες τελείως παραμύθια ως δικαιολογίες και πήγαινε μια στο τόσο μαζί τους για ξεκάρφωμα.
Respect για αυτήν την άποψη. Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου - όποιο επάγγελμα ή δραστηριότητα και αν κάνεις θα έχεις επαφή με ανθρωπους. Και μοναχός να γίνεις θα έχεις άλλους εκεί (εκτός αν πας σε σκήτη...χαχα) άρα το παν είναι η "διπλωματία". Όταν λέμε διπλωματία δεν εννοούμε "πουστιά" φυσικά. Το πως έχει ανατραφεί κάποιος παίζει σημαντικότατο ρόλο.
Αυτό που πλέον μετράει για μείνεις σε μια εργασία είναι αρχικά τα hard skills και η τύχη αλλά το καθοριστικότερο όλων μα όλων είναι τα soft skills. Αν είσαι μουνόπανο ή αντικοινωνικός ή χωρίς ενσυναίσθηση και παρτάκιας, σύντομα θα σου σκάψουν λάκκο και θα πεσεις μέσα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ο yes man - αλλά θα πρέπει να ακολουθείς μια διπλωματική οδό και το σημαντικότητα ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΛΩΝ: Να είσαι ΕΝΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΑΚΡΟΑΤΗΣ - να νοιάζεσαι κυριολεκτικά και όχι προσποιητά. Αν νιώσεις ότι το κάνεις θεατρικά αμέσως πρέπει να βάλεις πλώρη να απομακρυνθείς πριν γίνει το περιβάλλον τοξικό....

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Έχω υιοθετήσει άλλη γραμμή. Κατηγορώ στους ρουφιάνους την εταιρεία που δουλεύω για να πάνε να το πουν, δεν τολμά εύκολα να έρθει ανώτερος να με επιπλήξει γιατί ξέρει ότι θα τον μειώσω με έντεχνο τρόπο και θα χάσει το όποιο κύρος του έχει απομείνει
και αντιμετωπίζω το υπόλοιπο προσωπικό με διακριτική ειρωνεία αλλα και ταυτόχρονα λύπηση. Αρκετοι με απεχθάνονται. Από γυναίκες, ολες. Οι μόνοι που με συμπαθούν είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν αυτά που κάνω αλλά δεν μπορούν και όσοι ήδη τα κάνουν. Τώρα ναι, τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια! :2funny:

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Οι γυναίκες δεν με χωνεύουν. Ενοχλούνται σε μεγάλο βαθμό που δεν τις βοηθάω και πάνε και λένε φούμαρα σε όποιον βρουν ότι είμαι αραχτός έτσι ώστε να με επιπληξουν ή να με διώξουν. Για τις γυναίκες καλός συνάδελφος είναι όποιος λέει ναι σε όλα. Δηλαδή όχι εγώ. Έχω διαλέξει ελάχιστες που πάω και σαλιαρίζω λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι υπόλοιπες είναι σαν σφουγγαρόπανα. :2funny: Ξέρω τι κάνω. Τις κολατσιζω αργά και σταθερά. Τρώγονται μεταξύ τους. Όταν δω ωραία πελάτισσα της την πεφτω με τρόπο μήπως γαμήσω. Αυτό ενοχλεί πολύ το θηλυκό προσωπικό το οποίο όλη μέρα ξερογλυφει τους ανώτερους και επιδιώκει μια θέση στον ήλιο. Κάποιες είναι εντελώς αμορφωτες και απαιδευτες με άμεση συνέπεια να αναλώνονται σε κουτσομπολιά. Μόλις μάθω κάτι προσωπικό τους πάω και το ξερναω σε όποιον ή όποια εχθρεύονται. Ο μόνος τρόπος να τα πάει καλά ανθρώπινο ον μαζί μου σε δουλειά είναι να μην κάνει τον έξυπνο διότι εγω είμαι επίσης η περισσότερο έξυπνος και κυρίως εκδικητικός. Αν κι όταν με διώξουν θα τους κάνω κι ένα μεγάλο δώρο να με θυμούνται. Είμαι μνησίκακος και γουστάρω κιόλας. Γεγονός αποτελεί ότι κοιτώ να περνάω καλά και το πετυχαίνω γράφοντας τα όλα στ αρχίδια μου. Να περάσει ο επόμενος! :rockon:

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.356
Πόντοι
786
Οι γυναίκες δεν με χωνεύουν. Ενοχλούνται σε μεγάλο βαθμό που δεν τις βοηθάω και πάνε και λένε φούμαρα σε όποιον βρουν ότι είμαι αραχτός έτσι ώστε να με επιπληξουν ή να με διώξουν. Για τις γυναίκες καλός συνάδελφος είναι όποιος λέει ναι σε όλα. Δηλαδή όχι εγώ. Έχω διαλέξει ελάχιστες που πάω και σαλιαρίζω λέγοντας ξεκάθαρα ότι οι υπόλοιπες είναι σαν σφουγγαρόπανα. :2funny: Ξέρω τι κάνω. Τις κολατσιζω αργά και σταθερά. Τρώγονται μεταξύ τους. Όταν δω ωραία πελάτισσα της την πεφτω με τρόπο μήπως γαμήσω. Αυτό ενοχλεί πολύ το θηλυκό προσωπικό το οποίο όλη μέρα ξερογλυφει τους ανώτερους και επιδιώκει μια θέση στον ήλιο. Κάποιες είναι εντελώς αμορφωτες και απαιδευτες με άμεση συνέπεια να αναλώνονται σε κουτσομπολιά. Μόλις μάθω κάτι προσωπικό τους πάω και το ξερναω σε όποιον ή όποια εχθρεύονται. Ο μόνος τρόπος να τα πάει καλά ανθρώπινο ον μαζί μου σε δουλειά είναι να μην κάνει τον έξυπνο διότι εγω είμαι επίσης η περισσότερο έξυπνος και κυρίως εκδικητικός. Αν κι όταν με διώξουν θα τους κάνω κι ένα μεγάλο δώρο να με θυμούνται. Είμαι μνησίκακος και γουστάρω κιόλας. Γεγονός αποτελεί ότι κοιτώ να περνάω καλά και το πετυχαίνω γράφοντας τα όλα στ αρχίδια μου. Να περάσει ο επόμενος! :rockon:
τι είδους επιχείρηση;
τι δώρο θα κάνεις;

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
τι είδους επιχείρηση;
τι δώρο θα κάνεις;
Τίποτα το ιδιαίτερο. Ιδιωτικός τομέας. Το δώρο είναι έκπληξη μύστη μου. Δεν χρειάζονται τσακωμοι, βαβουρες και ιστορίες. Όλες οι εταιρείες έχουν προβλήματα κι εγώ μεγάλο στόμα. Ότι κατάλαβες!

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.860
Πόντοι
3.846
Για μένα είσαι παράδειγμα υπαλλήλου προς αποφυγή.
Ούτε θα σε ήθελα στην εταιρεία μου, ούτε να είμαι συνεργάτης σου.
Φιλικά κιόλας. :wink:

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Για μένα είσαι παράδειγμα υπαλλήλου προς αποφυγή.
Ούτε θα σε ήθελα στην εταιρεία μου, ούτε να είμαι συνεργάτης σου.
Φιλικά κιόλας. :wink:
Φυσιολογική αντίδραση άνδρα. Ξερά σου λέει δεν σε θέλει γιατι έτσι πιστεύει και θέλει. Κι εγώ έτσι κάνω. Αντίθετα οι γυναίκες νομίζουν ότι θα με βάλουν στον ίσιο δρόμο και θα με συνετίσουν (για να βολευτούν). Τι γελοίες! :2funny:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Έχω υιοθετήσει άλλη γραμμή. Κατηγορώ στους ρουφιάνους την εταιρεία που δουλεύω για να πάνε να το πουν, δεν τολμά εύκολα να έρθει ανώτερος να με επιπλήξει γιατί ξέρει ότι θα τον μειώσω με έντεχνο τρόπο και θα χάσει το όποιο κύρος του έχει απομείνει
και αντιμετωπίζω το υπόλοιπο προσωπικό με διακριτική ειρωνεία αλλα και ταυτόχρονα λύπηση. Αρκετοι με απεχθάνονται. Από γυναίκες, ολες. Οι μόνοι που με συμπαθούν είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν αυτά που κάνω αλλά δεν μπορούν και όσοι ήδη τα κάνουν. Τώρα ναι, τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια! :2funny:
Προφανώς είσαι "σχεδόν" αναντικατάστατος στην εταιρεία όπου εργάζεσαι ή έχεις τέτοια προσόντα και δυνατότητες που χθες βρίσκεις κάτι άλλο αν σε διώξουν. Έτσι εννοείται ότι μπορείς να κάνεις αυτά που λες - και με τα οποία συμφωνώ παρεμπιπτόντως.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
698
Πόντοι
86
Και μοναχός να γίνεις θα έχεις άλλους εκεί (εκτός αν πας σε σκήτη...χαχα)
Για οσους ενδιαφερονται να κανουν καριερα σε μοναστηρι, να ξερουν οτι, για να γινεις ηγουμενος πρεπει να σε πηδιξει ο προηγουμενος

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
Προφανώς είσαι "σχεδόν" αναντικατάστατος στην εταιρεία όπου εργάζεσαι ή έχεις τέτοια προσόντα και δυνατότητες που χθες βρίσκεις κάτι άλλο αν σε διώξουν. Έτσι εννοείται ότι μπορείς να κάνεις αυτά που λες - και με τα οποία συμφωνώ παρεμπιπτόντως.
Ορισμένοι άνθρωποι είναι στυγνοί επαγγελματίες. Δηλαδή δεν τους αγγίζει το περιβάλλον που εργάζονται και βλέπουν όλες τις δουλειές ως ίδιες κι ως μέσο πληρωμής. Συνήθως όταν θέλουν να σε πολεμήσουν
ως αντιρρησια, ο καλύτερος τρόπος είναι με απομόνωση και ψυχολογικό πόλεμο.
Αυτά όμως στους επαγγελματίες δεν πιάνουν διότι δεν έχουν ενσυναίσθηση στην δουλειά. Μόνο ολοκλήρωση και λήξη βάρδιας. Στην συγκεκριμένη δουλειά είμαι απλά καλός.
Σε άλλες είμαι πολύ καλύτερος. Απλά έχω την τύχη να είναι οι άλλοι μαλάκες και φαίνομαι σούπερ. Το πολύ πολύ να με απολύσουν. Θα βρω άλλη χθες αλλά το δωράκι θα το φάνε στον κώλο.:2funny:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.285
Πόντοι
12.756
Ορισμένοι άνθρωποι είναι στυγνοί επαγγελματίες. Δηλαδή δεν τους αγγίζει το περιβάλλον που εργάζονται και βλέπουν όλες τις δουλειές ως ίδιες κι ως μέσο πληρωμής. Συνήθως όταν θέλουν να σε πολεμήσουν
ως αντιρρησια, ο καλύτερος τρόπος είναι με απομόνωση και ψυχολογικό πόλεμο.
Αυτά όμως στους επαγγελματίες δεν πιάνουν διότι δεν έχουν ενσυναίσθηση στην δουλειά. Μόνο ολοκλήρωση και λήξη βάρδιας. Στην συγκεκριμένη δουλειά είμαι απλά καλός.
Σε άλλες είναι πολύ καλύτερος. Απλά έχω την τύχη να είναι οι άλλοι μαλάκες και φαίνομαι σούπερ. :2funny:

ψιτ εσυ μην χαθεις τωρα που πλημμυρισε ο καμπος και θα πεσει μουχλιασμενο , καταψυξη και εισαγωγης με την σεσουλα
Να εισαι stand by στο νημα με τις τιμες και τα προιοντα

OP
OP
D

Donald-Duck

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Μαρ 2023
Like
8.033
Πόντοι
2.356
ψιτ εσυ μην χαθεις τωρα που πλημμυρισε ο καμπος και θα πεσει μουχλιασμενο , κι καταψυξη και εισαγωγης με την σεσουλα
Να εισαι stand by στο νημα με τις τιμες και τα προιοντα
Ήδη ξεκίνησε ψιλή συζήτηση σε κύκλους εμπόρων. Διαρρέει το θέμα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και άκουσον άκουσον το συζητούν και πελάτες. :confused:Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι γίνεται αν ήδη έχει φτάσει τοσο ανοικτα η διαρροή. Ποτέ άλλοτε δεν ετρεχε τόσο γρήγορα η πληροφόρηση. Θα πέσει θαψιμο. :rockon:

Johnstef

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Απρ 2022
Κριτικές
48
Like
5.715
Πόντοι
2.846
πολύ σωστά αυτά που λες!

Άλλη γνωστή μαλακια που ακούγεται συχνά σε ελληνικές επιχειρήσεις: "είμαστε μία οικογένεια"
Η οικογένεια μου όμως δε θα με απολύσει μαλακα!!

Άλλη μαλακια: "εμείς εδώ φοράμε πολλά καπελα"
Δηλαδή θα κανεις ότι δουλεία προκύψει.

Ότι να ναι!
"είμαστε μία οικογένεια" αλλά τα κέρδη τα τσεπώνει το αφεντικό για πάρτη του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom