xm, αν μου επιτρέπεις τσέκαρε Jason Wittrock, άνετα φτάνεις υψηλές θερμίδες, 3.000 να τις κάνεις τι? αν είσαι 1,75 2.000 είναι υπεραρκετές στην Κέτο, ξεχνάς να φας σου λέω και muscle sparing (Thomas De Lauer). Αν θες τρελά αποτελέσματα δοκίμασε ομαδικό αντί για split. Άποψη μου πάντα, αλλά αν κάποιος τα δοκιμάσει 1 χρόνο θα δει φοβερά αποτελέσματα.
Εκεινο που εγω κάνω στην προπονηση μου οταν θέλω να βάλω κιλά ειναι το Progressive Overload. Η λογική λέει πως αν θέλεις να ανεβάσεις το σώμα σου πρέπει να του δινεις καθε φορά ερεθισματα. Ειτε στον ογκο ειτε στην συχνοτητα (μικρα διαλειματα με λιγοτερα κιλά).
Τα ομαδικά δεν τα γουσταρω για εναν βασικο λογο δεν κάνουν διάκριση σε αρχάριους και προχωρημενους και τους βάζουν ολους τουρλουμπουκι. Έτσι δουλειά δεν κάνεις. Ειναι πολυ γενικο.
Οι 2000 θερμιδες που λές για μενα ειναι φάση υποθερμιδική. Δηλαδη για να χάνω 1.5 κιλο το μήνα.
Ολα αυτα γινονται με υπολογισμους και ζυγαριες. Δεν πάς έτσι. Πχ βάζεις σε μια εφαρμογη τα δεδομενα οπως ποσο γυμναζεσαι καθε βδομάδα , τι θές να πετυχεις και σου βγάζει τις θερμιδες και τα μακροσυστατικα. Μετά παιρνεις την ζυγαρια και ζυγιζεσαι ανα εβδομάδα.
Αν ανεβαινει το νουμερο και δεν κρεμάει η κοιλια ή δεν μεγαλωνει η περιφερεια σου εισαι σε καλο δρομο. Εγω πχ που θέλω 3000 θερμιδες για να παιρνω 1.5 κιλο το μήνα με την κέτο δεν προκειται να το φτάσω ποτέ.
Οι θερμιδες βρισκονται στο ρυζι τα μακαρονια το λαδι το φυστικοβουτυρο τα αυγα (με τον κροκο) στο ψωμι ολικής τα καρυδια και το κουάκερ. Θές να σου δωσω ενα ευκολο πλάνο με 1000 θερμιδες;
150γρ μακαρονια σε ενα πιατο (τα εχεις ζυγισει πριν τα βράσεις)
ολικης ή μη δεν εχει σημασια στον ογκο εισαι.
25γρ ελαιολαδο , σαλατα
200γρ κοτοπουλο.
950 θερμιδες. Τα μακαρονια δινουν τις 550.
ένα δευτερο γευμα
150γρ κουάκερ
300γρ γιαουρτι
30γρ μελι
150γρ μπανανα.
ενα 1000αρικο στο πρωινο σου.
Αν θές να βάλεις κρέας και μάζα πρέπει να φάς κακα τα ψέμματα. Το λιπος μην σε ανησυχει δεν τρως γαρυδάκια ουτε πιτογυρα το περισσοτερο ο οργανισμος θα το χρησιμοποιησει στην προπονηση. Θα ανεβουν οι μυς θα ανεβει και το λιπος το οποιο θα το διώξεις μετά με 3 μηνες στεγνωμα
εκει ειναι που θα πάθεις και το θανατο της αλεπους απο τη πεινα γιατι εκει που ειχες συνηθισει τον οργανισμο να τρωει 300γρ υδατανθρακα θα τον ριξεις στους 150.
Οποιος θέλει να δει αποτελέσματα πρέπει να φάει ή να πεινάσει. Τα 2 άκρα δηλαδη. Με μέτριες καταστασεις έχεις απλα οτι να ναι σχεδον μη ορατα αποτελεσματα. Ειναι σαν τους τυπους που πανε χρονια γυμναστηριο και ειναι συνεχεια ιδιοι. Γιατι δεν κάνουν τιποτα συγκεκριμενο.