Νέα

Πτωχεύουν οι τραπεζες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bordelman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 201
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
με τον εκ γενετης μακακα που εχουμε για πρωθυπουργο ολα πιθανα ειναι
Φίλε θα διαφωνησω.Μαλακας δεν ειναι αυτος που βγήκε πρωθυπουργός αλλά οσοι ψήφισαν ολα αυτα τα λαμόγια όλων των χρωματον

Επισκέπτης
Εγω μαγκες και αγαπητοι φιλοι μου μεχρι και την ψυχη μου και την ζωη μου θα πουλησω στον κατω κοσμο ( ΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΡΤΑΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ) και ακομη θα κατσω να με γαμησουν ολα τα σκυλια της κολασεως αρκει μονο ενα ανταλαγμα ζηταω την πληρης και γενικη απολυτη χρεωκοπια ολων των ελληνικων τραπεζων για αυτα τα κακα που κανανε στον ελληνικο λαο και σε εμενα ? Τον ψυχολογικο πολεμο των εισπρακτικων εταιριων. Μα την αληθεια το ορκιζομαι στο ΘΕΟ . Δεν ζηταω τιποτα αλλο την πληρης και γενικη απολυτη χρεωκοπια ολων των ελληνικων τραπεζων και ας πεθανω την αλλη μερα και ας παω στον ΑΔΗ. Τη ψυχολογικη ηδονη και την σωματικη ηδονη που θα νιωσω εκεινη την ημερα  δεν περιγρεφεται. Θα τραβησω τουλαχιστων 10 μαλακιες και παραπανω. θα κατσω ακομη να με γαμησουν ακομη και στην Συγγρου.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Εγω μαγκες και αγαπητοι φιλοι μου μεχρι και την ψυχη μου και την ζωη μου θα πουλησω στον κατω κοσμο ( ΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΡΤΑΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ) και ακομη θα κατσω να με γαμησουν ολα τα σκυλια της κολασεως αρκει μονο ενα ανταλαγμα ζηταω την πληρης και γενικη απολυτη χρεωκοπια ολων των ελληνικων τραπεζων για αυτα τα κακα που κανανε στον ελληνικο λαο και σε εμενα ? Τον ψυχολογικο πολεμο των εισπρακτικων εταιριων. Μα την αληθεια το ορκιζομαι στο ΘΕΟ . Δεν ζηταω τιποτα αλλο την πληρης και γενικη απολυτη χρεωκοπια ολων των ελληνικων τραπεζων και ας πεθανω την αλλη μερα και ας παω στον ΑΔΗ. Τη ψυχολογικη ηδονη και την σωματικη ηδονη που θα νιωσω εκεινη την ημερα  δεν περιγρεφεται. Θα τραβησω τουλαχιστων 10 μαλακιες και παραπανω. θα κατσω ακομη να με γαμησουν ακομη και στην Συγγρου.
Σε καταλαβένω ειδικα με της εισπρακτικές 15 φορες την μέρα σε σταθερα σε κινητα σε συγγενεις.Για 1 μερα καθυστέριση που ενω ειχε πληρωθεί δεν ειχε ενημερωθεί η τράπεζα Μεγαλοβδομάδα γαμισε τα

roulis35

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2008
Like
1
Πόντοι
1
Παιδια οι ξενοι, που κανουν κουμαντο εδω και καιρο σε ολα και στο χρηματιστηριο, βγαζουν απιστευτα λεφτα "σορταροντας" τις μετοχες. Για να πω και κατι σχετικο με το θεμα, οι τραπεζες δεν προκειται να πτωχευσουν, θα πεσουν και αλλο οι μετοχες τους, στα χαμηλα της προηγουμενης φορας ισως και παρακατω, και μετα θα δωσουν τρελλη υπεραξια σε λιγους μηνες. Αυτο προκυπτει και απο τεχνικη αναλυση.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Και επειδή εσένα σε κυνηγάνε οι εισπρακτικές, προφανώς γιατί χρωστάς, πρέπει να την πληρώσουν τα μερικά εκατομμύρια πελατών τραπεζών που είτε έχουν λογαριασμούς είτε χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες;
Δυστυχώς, οι τράπεζες είναι απαραίτητες και ας είναι μπουρδέλα...
Αν θέλεις να κάνεις μια ευχή, ευχήσου ξαφνικά τα πρόβατα που με το δίκιο τους γδέρνουν οι τράπεζες, να γίνουν σωστοί και υπεύθυνοι καταναλωτές...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
493
Like
39.145
Πόντοι
42.697
με τις οικονομικες συνθηκες που επικρατουν πλεον το πιο πιθανο είναι να δούμε συγγωνευσεις ελληνικων τραπεζων.
Με τετοιες συνθηκες αγοράς δεν χρειαζονται και δεν αντεχουν τόσες τραπεζες στην Ελλαδα

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
με τις οικονομικες συνθηκες που επικρατουν πλεον το πιο πιθανο είναι να δούμε συγγωνευσεις ελληνικων τραπεζων.
Με τετοιες συνθηκες αγοράς δεν χρειαζονται και δεν αντεχουν τόσες τραπεζες στην Ελλαδα

Ορθόν...
Ακόμη και σε καλές εποχές είχε ειπωθεί ότι η ελληνική αγορά δεν σηκώνει πάνω από 3 μεγάλες τράπεζες και 2-3 μικρές εξειδικευμένες σε συγκεκριμένους τομείς...
Σήμερα είναι κωμικοτραγικό να βλέπεις σε κάθε κεντρικό σημείο δήμου και σε ακτίνα πεντακοσίων μέτρων από αυτό, 7-8 υποκαταστήματα διαφορετικών τραπεζών και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αυτή τράπεζα έχει τρία υποκαταστήματα σε ακτίνα 1 χλμ...
Τα δίκτυα πωλήσεων τους μάραναν τους βαλκανογιάπηδες.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Πούσε βρε χασοδίκη στρείτ;;;;;;;;;

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Δεν θα παμε σε ΔΝΤ δεν θα κοπει ο 14ος 13ος μισθος δεν δεν δεν.. Εγινε κατι απο αυτα? ΟΧΙ γιατι λοιπον να μην πτωχευσουν??

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Η ορθογραφία σου πραγματικά πονάει τα μάτια μου...

Πώς πάνε τα (κομμένα) επιδόματα;
χαχα η κουφαλα για αυτο καιγεται να μην παρουμε τα λεφτακια μας για να εχει να πληρώνετε ΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΡΕΜΑΛΑ ΔΥ ΟΥΣΤ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΡΙΟΛΙΑ

Επισκέπτης
Οπως να εχει το πραγμα εγω το εχω ευχαριστηθει παρα πολυ που οι τραπεζες βρισκονται σε ασχημη θεση και στο μελλον θα βαρεσουν κανονια μαζι τους και οι εισπρακτικες εταιριες . Θα κανω τα παν για να παρουν τον δρομο της κατηφορας προς την αβυσσο.

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.059
Πόντοι
4.415
λεφτα εχουμε να φανε κε τα κοτο

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
χαχα η κουφαλα για αυτο καιγεται να μην παρουμε τα λεφτακια μας για να εχει να πληρώνετε ΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΡΕΜΑΛΑ ΔΥ ΟΥΣΤ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΡΙΟΛΙΑ

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Οπως να εχει το πραγμα εγω το εχω ευχαριστηθει παρα πολυ που οι τραπεζες βρισκονται σε ασχημη θεση και στο μελλον θα βαρεσουν κανονια μαζι τους και οι εισπρακτικες εταιριες . Θα κανω τα παν για να παρουν τον δρομο της κατηφορας προς την αβυσσο.

φίλε μεγάλη πίκρα βλέπω έχεις με τις εισπρακτικές!
πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ο λόγος ύπαρξής τους είναι ο ψυχολογικός πολεμος και το σπασιμο νεύρων! ;)
με τον τρόπο αυτό, θα κάνεις το παν να πληρώσεις τις οφειλές σου, ώστε να σου φύγουν απ το σβέρκο!αν οι τράπεζες ήξεραν ότι θα παρουν τα λεφτά τους δεν θα ανησυχούσαν να καταφύγουν σ αυτές τις μεθόδους.
οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ή πληρώνεις, ή τις ξεφορτώνεσαι με άλλον τρόπο! ;)

blueeyes

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
φίλε μεγάλη πίκρα βλέπω έχεις με τις εισπρακτικές!
πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ο λόγος ύπαρξής τους είναι ο ψυχολογικός πολεμος και το σπασιμο νεύρων! ;)
με τον τρόπο αυτό, θα κάνεις το παν να πληρώσεις τις οφειλές σου, ώστε να σου φύγουν απ το σβέρκο!αν οι τράπεζες ήξεραν ότι θα παρουν τα λεφτά τους δεν θα ανησυχούσαν να καταφύγουν σ αυτές τις μεθόδους.
οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ή πληρώνεις, ή τις ξεφορτώνεσαι με άλλον τρόπο! ;)

Εμενα σε καινουργιο λογαριασμο του οτε που έχει ληξει 11 μερες με πιραν 3 τηλεφονα απο εισπρακτικη , το καλο ειναι οτι μιλαγα με ενα μουνακι ολο γλυκα που τισ ειπα οτι δεν εχει ερθει ο λογαριασμος επειδει ειναι ο προτος και μου τον εστειλε με φαξ σε 2 λεπτα

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
493
Like
39.145
Πόντοι
42.697
«Σκουπίδια» 70 δις. στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια!

Το διπλό χθεσινό «χτύπημα» των οίκων αξιολόγησης στα κρατικά ομόλογα και τους τίτλους (asset backed securities – ABS) που έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες φέρνει το πιστωτικό σύστημα αντιμέτωπο με… έναν απέραντο σκουπιδότοπο στα χαρτοφυλάκια και υποχρεώνει για πρώτη φορά το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να κάνει ανοικτά λόγο για «συνένωση δυνάμεων» («γάμοι ανάγκης…») μεταξύ τραπεζών.

Από χθες, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται και επίσημα αντιμέτωπες με μια επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τους πρωτοφανή ίσως σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών:

-  Με την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων σε κατηγορία «junk» («σκουπίδια») από την Standard & Poor’s (ΒΒ+ από ΒΒΒ+), έγινε το πρώτο βήμα για να πέσουν οι ελληνικοί τίτλοι χαμηλότερα ακόμη και από τη… χαμηλότερη αποδεκτή βαθμολογία του «χαλαρού» καθεστώτος αποδοχής ενεχύρων από την ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει, ότι αν ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο και οι άλλοι δύο οίκοι αξιολογήσεων, τα ελληνικά ομόλογα θα τεθούν εκτός μηχανισμού αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, κλείνοντας και την τελευταία πηγή άντλησης ρευστότητας από τις τράπεζες –σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο, που θα αποφευχθεί μόνο αν κλείσει γρήγορα η διεθνής συμφωνία στήριξης της χώρας, το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκεται και τυπικά σε κατάσταση χρεοκοπίας.

-  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P, που αναντίρρητα συμμετέχει στο παιχνίδι δημιουργίας συνθηκών πανικού για την Ελλάδα, το ποσοστό ανάκτησης κεφαλαίων σε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους θα είναι στη χειρότερη περίπτωση 30% και στην καλύτερη 50%. Αν δεχθεί κανείς αυτή την εκτίμηση, και με δεδομένο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ομόλογα αξίας 39,8 δις. ευρώ στα χαρτοφυλάκιά τους, οι ζημιές τους από ένα «πιστωτικό γεγονός» αυτής της μορφής θα έφθαναν τα 20 δις. ευρώ, εξανεμίζοντας την πλειονότητα των ιδίων κεφαλαίων τους.

-  Την ίδια ώρα, η Moody’s “εξατμίζει”  άλλη μια δεξαμενή από την οποία αντλούσαν τις καλές εποχές ρευστότητα οι ελληνικές τράπεζες, καθώς προχώρησε στην υποβάθμιση τίτλων αξίας σχεδόν 30 δις. ευρώ, δηλαδή τα δύο τρίτα των τίτλων που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες –συνολικά 45 δις. ευρώ. Η Moody’s είχε προειδοποιήσει, άλλωστε, όπως έχει γράψει το “B”, ότι η υποβάθμιση αυτή ήταν θέμα χρόνου.

-  Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΤτΕ, αναμένεται να έχουν «ρουφήξει» μέσα στις αρχές του καλοκαιριού το σύνολο των ενισχύσεων ρευστότητας του «πακέτου» των 28 δις. ευρώ, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ομαλά. Αυτό δείχνει και την ένταση των πιέσεων που δέχονται, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις το φθινόπωρο γινόταν συζήτηση για αποπληρωμή των ενισχύσεων ως τον Μάιο. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και με την επέκταση του προγράμματος των 28 δις για άλλο ένα εξάμηνο παραμένει σταθερό και με την απαιτούμενη ρευστότητα. Εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα άντλησης όλης της απαιτουμένης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», ανακοίνωσε χθες το υπ. Οικονομικών.

-  Την ίδια ώρα, πρωτοφανής είναι και η ποιοτική επιδείνωση του χαρτοφυλακίου δανείων, καθώς τα «κόκκινα» δάνεια πλησίασαν τα 20 δις. ευρώ. Το «επίσημο» ποσοστό καθυστερήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ήταν 7,7%, αλλά στην πραγματικότητα το ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ το 10%, αν συνεκτιμηθούν οι γνωστές πρακτικές των τραπεζών για… «μακιγιάρισμα» των προβληματικών δανείων.

Η κρίση, παραδέχθηκε χθες και ο διοικητής της ΤτΕ, έχει επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα και σε αυτή τη φάση είναι αναγκαίες οι συνεργασίες και η συνένωση δυνάμεων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Προβόπουλος, βρίσκοντας μια κομψή διατύπωση για να μιλήσει για τους «γάμους ανάγκης» που φέρνει η αναταραχή και οι νέες, δυσμενείς ισορροπίες, που διαμορφώνονται πλέον στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπεζικό παρασκήνιο γίνεται επεξεργασία σεναρίων συγχωνεύσεων έκτακτης ανάγκης, αλλά προς το παρόν όλα τα σενάρια καταλήγουν στο ίδιο αδιέξοδο: ενώνοντας δύο ή περισσότερες τράπεζες με ανάλογα προβλήματα ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, μόνο με… μαγεία και αλχημείες θα μπορούσε να σχηματισθεί ένα νέο, υγιές ίδρυμα.
Με τα σημερινά δεδομένα, και αν δεν αποφευχθούν τα χειρότερα για την εθνική οικονομία, τραπεζικά στελέχη αναγνωρίζουν, ότι η μόνη διέξοδος για τη διατήρηση της σταθερότητας του συστήματος θα είναι η παρέμβαση ξένων τραπεζών, που θα εξαγόραζαν για… μια χούφτα ευρώ τις άλλοτε υπερήφανες και με υψηλές κεφαλαιοποιήσεις ελληνικές τράπεζες. Από τις βιτρίνες των πολύτιμων λίθων, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν βρεθεί στα… καλάθια των προσφορών του διεθνούς πιστωτικού συστήματος, σε άλλη μια απόδειξη των βαρύτατων παρενεργειών της κρίσης.

adakos

Μέγας
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
9
Like
2.073
Πόντοι
4.615
Aς  συγχωνευονταν μεταξυ τους οταν ειχαν αποτιμηση 10 φορες πανω....

αλλα ως γνησιοι αλλαζονες δεν ηθελαν ο ενας τον αλλον...ουτε και τους ξενους κολοσσους..

ποσες φορες μιλησαν για εξαγορες συγχωνευσεις...οι αραπογλου, λατσης,κωστοπουλος, σαλλας και λοιποι;;;;

αλλα οσο ξερουν αυτοι απο αριθμους ...ξερει και ενα νηπιο ενος ετους...

μονο ο κοντομηνας ξερει να πουλαει....απ οτι φαινεται..

τωρα θα τους παρουν οντως τσαμπα....τα  ξενοπουλα..

αυτο ...περιεχει και ενα καλο...

δεν θα παιρνουν τα λεφτα..με 1%...και θα τα πουλανε  με 15-18%

πουθενα στον κοσμο δεν υπαρχει αυτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom