Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

tarzan71

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2019
Like
479
Πόντοι
21
Ένα άλλο σύμπτωμα που πρέπει να πονηρεύει, είναι όταν ξυπνά κανείς κουρασμένος και συχνά με μια μεταλλική γεύση στο στόμα. Επίσης όταν διψάς χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Και πάντα να ψάχνεσαι αν υπάρχει στυτική δυσλειτουργία σε ηλικία στην οποία δεν δικαιολογείται.
Τα υδραυλικά δουλεύουν άψογα για αυτό πήγα και σε ουρολόγο μπας και παίζει κάτι με προστάτη. Τα βρήκε όλα μια χαρά, έκανα εξετάσεις αίματος και από εκεί βρέθηκε το ζάχαρο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356
Πριν λίγο γύρισα από βόλτα στου Ψυρρή. Ελάχιστοι άνθρωποι προσέχουν την διατροφή τους. όλοι τρώνε σαβούρες. Και κάθε μέσα στη δουλειά τα ντελίβερι με τη συσκευασμένη σαβούρα πάνε και έρχονται, Οι δε άνθρωποι που επιλέγουν να γυμναστούν το κάνουν ευκαιριακά ή λαιφσταλίστικα. Για περπάτημα ούτε λόγος...

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.764
Πόντοι
12.946
Είχα διαβάσει ένα βιβλίο που ανοίγει τα μάτια, το συνιστώ ονομάζεται "αν ξέραμε τι τρώμε"

Σήμερα που η διαφθορά και η κερδοσκοπία απειλούν να διαβρώσουν τα πάντα με αποτέλεσμα η ποιότητα της ζωής μας να υποβαθμίζεται διαρκώς και η ανθρώπινη ζωή να υπολογίζεται ως φθίνουσα αξία, η επανέκδοση του βιβλίου του Κώστα Μπαζαίου "Αν ξέραμε τι τρώμε. . ." είναι ανάγκη επιτακτική. Σήμερα το βιβλίο αυτό, εκτός από εξαιρετικά επίκαιρο είναι και απαραίτητο, γιατί τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε σωστά ενημερωμένους κι ενεργούς πολίτες-καταναλωτές. Ο καταναλωτής με την πλήρη και επιστημονική ενημέρωση αποκτά τη γνώση και η γνώση τον οπλίζει με δύναμη, σιγουριά και θάρρος, ώστε να αποκρούσει αποφασιστικά τους ασυνείδητους, οι οποίοι με αναλγησία, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς ηθικούς φραγμούς θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του και τη ζωή του θυσιάζοντάς την με ψεύδη, παραπλάνηση ή απόκρυψη στο βωμό του κέρδους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.556
Πόντοι
3.656
Πριν λίγο γύρισα από βόλτα στου Ψυρρή. Ελάχιστοι άνθρωποι προσέχουν την διατροφή τους. όλοι τρώνε σαβούρες. Και κάθε μέσα στη δουλειά τα ντελίβερι με τη συσκευασμένη σαβούρα πάνε και έρχονται, Οι δε άνθρωποι που επιλέγουν να γυμναστούν το κάνουν ευκαιριακά ή λαιφσταλίστικα. Για περπάτημα ούτε λόγος...

Σαβουροφαγία,τσιγάρο,αγυμνασιά,και μετά όταν ξαπλώνονται φταίνε τα εμβόλια :jerking:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
7.047
Πόντοι
1.106
Η διατροφή αν και όχι από μόνη της είναι ασφαλως πολύ σημαντική
Το πιο σημαντικό είναι συχνές εξετάσεις ή επίσκεψη στο γιατρονσε μόνιμη βάση .
Όταν υπάρχει οποιαδήποτε κληρονομικοτητα όλα τα ματζουνια ή διατροφες κι αρχιδια μικρή σημασία έχουν στην εμφάνιση μιας αρρώστιας πάθησης κτλ
Αν πχ δυο γίνεις έχουν χοληστερίνη είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή θα κληροδότηθει. Δεν έχει σημασία το πότε αλλά είναι σίγουρο. Και κάθε μέρα χόρτα να τρώει κανεις θα έχει χοληστερίνη.Αν πάρει χάπι θα πέσει. Όπα τα άλλα είναι ιστορίες.
Μιλάμε φυσικά για την κληρονομικοτητα.Ασφαλως άμα πλακωθεί κάποιος στα παϊδάκια θα κάνει χοληστερίνη όμως με αλλαγή στη διατροφή αντιμετωπίζειται
Εν ολίγοις αν ο ένας γονέας έχει κάτι αυτό το κάτι ΚΑΘΕ χρόνο πρέπει να ελέγχεται

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356
- Διατροφή σωστή. (όχι τσιγάρα/ατμίσματα κλπ)
- Νερό.
- Ύπνος σωστός με σταθερές ώρες περίπου και όχι αργά.
- Περπάτημα τουλάχιστον 10 χιλιάδες βήματα.
- Άσκηση με αντιστάσεις ή βάρη.
- Ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς στρεσ. (το πιο δύσκολο)

Όλα τα παραπάνω εφόρου ζωής.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.556
Πόντοι
3.656
- Νερό.

Ειναι και θέμα οργανισμού εν πολλοίς

Βλεπεις κάτι γέρους 90 χρονών,καπνίζουν,πινουν τσιπουρα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Και άλλοι προσέχουν,αθλούνται και τους έρχεται το κακό

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356
Ειναι και θέμα οργανισμού εν πολλοίς

Βλεπεις κάτι γέρους 90 χρονών,καπνίζουν,πινουν τσιπουρα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Και άλλοι προσέχουν,αθλούνται και τους έρχεται το κακό
Εννοείται πώς έχει δίκιο αλλά στατιστικά δεν είναι λύση να πεις "ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΑΣ ΤΑ ΓΑΜΗΣΩ", αυτό σίγουρα δεν θα πάει καλά.

vincenzo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
453
Πόντοι
21
ο Διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν υπάρχει κάποια κληρονομικότητα (την οποία όμως δεν γνωρίζουμε πάντα), όσα μεγαλώνουμε με τα χρόνια και όσο παίρνουμε βάρος. Από αυτούς τους παράγοντες μόνο το τελευταίο είναι στο χέρι μας.

Επίσης, όσοι έχουν διαβήτη να θυμούνται ότι δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Ότι κάνεις, το κάνεις για να είσαι καλά σε 10 χρόνια. Και μπορεί να πηγαίνεις καλα σήμερα αλλά κάποια στιγμή να απορρυθμιστείς. Για τον λόγο αυτό στην αρχή πας καλά με ένα χάπι, μετά, μπορει να χρειαστεί δεύτερο ή τρίτο και κάποια στιγμή ενδεχομένως ινσουλίνη . Η τακτική παρακολούθηση είναι απαραίτητη.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.999
Πόντοι
1.446
- Νερό.

Όπως τα λες... Όλα σωστά...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356
Το mounjaro είναι εξαιρετικό φάρμακο αλλά δεν αποζημιώνεται προς το παρόν, θα αργήσει πολύ. Στοιχίζει 250ε τον μήνα.
Αυτό πρέπει να είναι και για αδυνατίσμα αν δεν κάνω λάθος - κόβει τη πείνα

koukoskoukou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2015
Κριτικές
4
Like
344
Πόντοι
281
Εγώ διαγνώστικα με διαβήτη τύπου 2 στα 44 . Γλυκοζηλιωμένη 9.8 και πρωινό ζάχαρο 180. Μέχρι τότε από γυμναστική μόνο όταν πηδούσα... Έπειτα, περπάτημα 5 χλμ καθημερινά,έως πριν λίγο καιρό λόγο αγροτικών υποχρεώσεων. Όταν πρωτοδιαγνώστικα,μου έλεγε ο γιατρός μου ότι κάποιος από τους γονείς μου, είναι διαβητικός. Δεν υπήρχε κάποιος όμως. Η μητέρα μου,διαγνώστικε στα 77 της, λόγο της μέχρι τότε καλής διατροφής και άθλησης.

vincenzo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
453
Πόντοι
21
Αυτό πρέπει να είναι και για αδυνατίσμα αν δεν κάνω λάθος - κόβει τη πείνα
Όλα τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας (πχ Ozempic) είναι πρωτίστως για τον διαβήτη, κατά δεύτερο λόγο για απώλεια βάρους (δεν χάνουν όλοι βάρος). Συνήθως για απώλεια βάρους χορηγούνται σε μεγαλύτερη δόση απ οτι για τον Διαβήτη.

Αρραχίων

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2022
Κριτικές
5
Like
784
Πόντοι
361
Στα 40. Και μετά από πολλές υπερκαταναλώσεις και λάθη στη διατροφή ήρθε η μόνιμη επίσκεψη του διαβήτη τύπου 2.
Δεν κρύβω πως ψυχολογικά μου κόστισε και τρομοκρατήθηκα μιας και δεν μπορούσαμε με κανένα χάπι να κατεβάσουμε τα υπερβολικά μεγάλα νούμερα που είχα.
Δεν ήθελα με τίποτα να ξεκινήσω ινσουλίνη αλλά οι γιατροί όλοι δεν μου έδιναν άλλη επιλογή.
Έκανα μια τελευταία προσπάθεια με πολύ προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τον διαβητολογο μου και ξεκίνησα μια τρομερή αλλαγή στη ζωή μου.
Άλλαξα εντελώς τη διατροφική μου καθημερινότητα και αναγκάστηκα να ελέγχω τα πάντα σε ποσότητα σακχάρων και υδατάνθρακες.
Ξεκίνησα καθημερινά περπάτημα όπου σταδιακά ανέβαζα τη χιλιομετρική απόσταση με αποτέλεσμα να φτάνω τα 28χλμ με 2 ρεπό τη βδομάδα.
Ξεκίνησα 120 κιλά και μετά από 4 μήνες είδα τη ζυγαριά να γράφει 78..
Όλα είναι μια απόφαση και η αλήθεια είναι πως θεωρώ ότι η αρρώστια αν και με άσχημο τρόπο με αφύπνισε και αυτή τη στιγμή έχω ποιότητα ζωής αν και πάντα θα πρέπει να προσέχω.
Είσαι μεγάλος μάγκας σύμφωνα με όσα γράφεις ! , αρκεί όλη αυτή την κατάσταση να την διατηρήσεις , γιατί και 'γώ είχα φτιάξει κατάσταση και μέσα σε ένα χρόνο τα έκανα σκατά ( πώς και γιατί μεγάλη ιστορία που όμως έπρεπε να μην είχα παρασυρθεί και ας λέγανε οι τριγύρω οτι θέλαν ).Τώρα παλευώ να ξαναφτιάξω καταστασή , θέλω να ελπίζω πως θα τα καταφέρω , σε κανα μήνα ξεκινάω πολύ εντατικά και θα τους γράψω στα παπάρια μου όλους , μόνο εγώ ξέρω τι είναι συμφέρον και καλό για τον οργανισμό μου ! Δεν έχω διαβήτη αλλά σε συγχαίρω για τις καλές συνήθειες που έβαλες στην ζωή σου καθώς και γιατί έχασες τόσα πολλά περιττά κιλά ! .

george150

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2024
Like
78
Πόντοι
0
- Νερό.

Ολα αυτά είναι σωστά και λέγονται ποιότητα ζωής. Δυστυχώς η πίεση, οι άσχημες οικονομικές συνθήκες κτλ σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην ποιότητα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.866
Πόντοι
2.356
Ολα αυτά είναι σωστά και λέγονται ποιότητα ζωής. Δυστυχώς η πίεση, οι άσχημες οικονομικές συνθήκες κτλ σήμερα αποτελούν τροχοπέδη στην ποιότητα.
Πολύ σωστή επισήμανση.

george150

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2024
Like
78
Πόντοι
0

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.652
Πόντοι
6.256
Εγώ έκανα γενικές ατσι για να δω τη χοληστερίνη.... Αυτό χτυπούσε κουδούνια και καμπάνες μέρες πριν αφού είχα κλείσει και ραντεβού με οφθαλμίατρο γιατί από το αριστερό μάτι δεν έβλεπα καλά..... Η πρώτη μέτρηση ήταν 860. Γλυκοζιομενη είχα 9.5
Σε 2 εβδομάδες ότι χάπια και να πήρα δεν έπεσε κάτω από 600 οπότε έπρεπε να ξεκινήσω ινσουλίνη ή κάποιο σκεύασμα σαν το γνωστό ozembik.
Τώρα όσο προσέχω και συνεχίζω την άσκηση 2 χρόνια μετά δεν έχω κανένα θέμα με ένα καπάκι τη μέρα.
τωρα ποσο γλυκοζηλιωμενη εχεις;
υπαρχει μετρηση 860 και 600; δεν εχω ξανακουσει τετοια νουμερα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom