Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
A

assasertzis

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Like
245
Πόντοι
21
Δυστυχώς ο διαβήτης μου εμφανίστηκε 2 εβδομάδες αφού έκανα τη 2η δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς το εμβόλιο βοηθά να ξυπνήσουν αυτοάνοσα που υποβόσκουν οπότε είναι κάτι που μπορεί να μου έβγαινε μετά από κάποιο καιρό και το εμβόλιο το βοήθησε να ξυπνήσει.
Σχετικά με το αλκοόλ δυστυχώς η μπύρα είναι από τα χειρότερα και όπως είπαν τα παιδιά τσίπουρο και γενικά λευκά είναι σχετικά αποδεκτά σε μικρές ποσότητες, γενικά ο διαβήτης θέλει μέτρο και καλή ψυχολογία.
Έχει μέρες που απλά αν με νευριάσει κάτι ανεβαίνει το ζάχαρο σαν τρελό.
Το μουντζάρο θα είναι η πρώτη μου επιλογή αν δω πως κάποτε δεν θα μπορώ να το ρυθμίσω όπως τώρα αλλά με τρομάζει γενικά η έλλειψη λόγο των χαιβανιών που τα παίρνουν για αδυνάτισμα

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
9.266
Πόντοι
2.456
Η συμβολυη νου είναι πάντως να βρείτε ένα σοβαρό γιατρό να σας παρακολουθεί σε τακτική βάση να μπορείτε να τον βρείτε και στην τελική ας δώσετε και 40 ευρώ κλαιν
Είναι ένα θέμα υγείας που δεν πεθαινεις αν είσαι σοβαρός και χρειάζεται να έχεις κάποια τακτικά ραντεβού αν και το πιθανότερο είναι να σου είναι θε ρητικα αχριεαστα

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
80.312
Πόντοι
12.756
Η συμβολυη νου είναι πάντως να βρείτε ένα σοβαρό γιατρό να σας παρακολουθεί σε τακτική βάση να μπορείτε να τον βρείτε και στην τελική ας δώσετε και 40 ευρώ κλαιν
Είναι ένα θέμα υγείας που δεν πεθαινεις αν είσαι σοβαρός και χρειάζεται να έχεις κάποια τακτικά ραντεβού αν και το πιθανότερο είναι να σου είναι θε ρητικα αχριεαστα

Δωσε τιπς σοβαρου γιατρου στον κοσμάκη :coffee:
Να μην πάνε ακλαυτα τα μέλη

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
4.428
Πόντοι
2.696

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.946
Πόντοι
3.506
Δυστυχώς ο διαβήτης μου εμφανίστηκε 2 εβδομάδες αφού έκανα τη 2η δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς το εμβόλιο βοηθά να ξυπνήσουν αυτοάνοσα που υποβόσκουν οπότε είναι κάτι που μπορεί να μου έβγαινε μετά από κάποιο καιρό και το εμβόλιο το βοήθησε να ξυπνήσει.
Σχετικά με το αλκοόλ δυστυχώς η μπύρα είναι από τα χειρότερα και όπως είπαν τα παιδιά τσίπουρο και γενικά λευκά είναι σχετικά αποδεκτά σε μικρές ποσότητες, γενικά ο διαβήτης θέλει μέτρο και καλή ψυχολογία.
Το μουντζάρο θα είναι η πρώτη μου επιλογή αν δω πως κάποτε δεν θα μπορώ να το ρυθμίσω όπως τώρα αλλά με τρομάζει γενικά η έλλειψη λόγο των χαιβανιών που τα παίρνουν για αδυνάτισμα
Η καλή ψυχολογία / ηρεμία είναι βασικό. Επίσης προσοχή στις ιώσεις και αυτές ανεβάζουν το ζάκχαρο.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.946
Πόντοι
3.506
Πολύ βασικό. Και ραντεβού ανά 6μηνο, ακόμα και αν είσαι καλά ρυθμισμένος, να σε παρακολουθεί.

koukoskoukou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2015
Κριτικές
4
Like
361
Πόντοι
281
Δε νομίζω ότι το καρότο είναι κατάλληλο για τη δίαιτα σε όσους έχουν διαβήτη. Όπως οτιδήποτε είναι μέσα στο χώμα (παντζάρι, πατάτες κτλ).

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.946
Πόντοι
3.506
Δε νομίζω ότι το καρότο είναι κατάλληλο για τη δίαιτα σε όσους έχουν διαβήτη. Όπως οτιδήποτε είναι μέσα στο χώμα (παντζάρι, πατάτες κτλ).
Το αβοκάντο είναι από τα πιο κατάλληλα τρόφιμα, τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τα προδιαβητικά άτομα.

vincenzo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
461
Πόντοι
21
Αν έχεις διαβήτη τύπου 1, ναι ιώσεις όπως ο COVID και ίσως εμβόλια (αρκετά πιο δύσκολο) μπορούν να το πυροδοτήσουν γιατί όντως είναι αυτοάνοσο νόσημα.

Ο τύπου 2 που μάλλον έχεις δεν έχει σχέση. Όσο για το Mounjaro, αυτό θα αποζημιώνεται στην Ελλάδα σε 1,5-2 χρόνια. Και πρόκειται να κυκλοφορήσουν και άλλα παρόμοια τα επόμενα χρόνια.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.158
Πόντοι
206
ειμαι στα προθυρα να κανω διαβητη τυπου 2.Θα ηθελα να το καθυστερησω εστω αλλα ειμαι λαιμαργος κι οταν πειναω δυσκολευομαι πολυ να κρατηθω να μην φαω.Εχω καποια κιλά παραπανω που θελω να τα χασω αλλα δεν ειναι κι αυτο ευκολο διοτι δεν ειμαι και 20-25 χρονων πιά...κι ο μεταβολισμος δεν δουλευει το ιδιο.Πρεπει να ειναι μαρτυριο παντως ο διαβήτης,τρυπηματα ολη την ωρα κτλ κτλ.

Θάλεια63

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2025
Like
28
Πόντοι
0
Από προσωπική εμπειρία με κοντινό μου άτομο δύσκολη κατάσταση ιδιαίτερα για τους άνδρες δυσκολεύονται πολύ στο να κάνουν τα απαραίτητα να ελέγξουν την νόσο.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
893
Πόντοι
86
Παιδια, διαβητη τυπου 2, εχω κι εγω. Περισυ πηγα να κανω ενα laser, για καταρακτη και στις εξετασεις που κανουν πριν την επεμβαση, εδειξε ζαχαρο 3,60. Χοληστερινη, τριγλυκεριδια στα υψη. Γλυκοζηλιομαλακισμενη,πως την λενε στο 15. Ενταξει, διαβητολογος, μυκροβιολογικες εξετασεις κτλ κτλ. Ο ντοκτωρ ειπε, γλυκα ζημαρικα, μαχαιρι. Μονο ολικης. Δεκα μηνες μετα, το ζαχαρο παιζει απο 1,30 μεχρι 1,70, η γλυκομαλακισμενη επεσε στο 6,6 (αυτη λεει ο ντοκτορας ειναι η σοβαρη). Εχασα και 12 κιλα. Δεν μπορω ναπω οτι εκανα διαιτα πεινας, απλα με την αλλαγη διατροφης. Μακαρονια ολικης, ρυζι ολικης, πατατες ψητες με την φλυδα, μια φορα την εβδομαδα. Σαλατες ωμες τις ταραζω, μεσημερι βραδυ. Οσπρια δυο φορες την εβδομαδα, κοτοπουλακι ομοιως, ψαρακι τα ιδια και κοκκινο κρεας (μοσχαρι) απαξ εβδομαδιαιως. ΟΚ εφαγα και προβατινα στη λαδοκολα, αλλα μια φορα το πασχα και μια τα χριστουγεννα. Μπυρα και ξυδια γιοκ. Κανα τσιπουρακι κανα κρασακι ενταξει. Εμαθα και φτιανω κατι γιγαντες στο φουρνο, μουρλια. Κρεμυδακι, φρεσκια ντοματουλα, καφτερη πιπερια, αλλα λουκανικα χαμ μπεικον μεσα ειπαμε γιοκ. Κανα κοτοπουλακι κανα μοσχαρακι, ετσι για την γευση ΟΚ. Και φτιανω πολλους γιατι ερχονται και φιλοι και τους τρωμε παρεα. Κοπαναμε και κανα τσιπουρακι. Μεχρι 3 δεν ειναι αμαρτια, λεει.
Οπως μου συστησαν τα παιδια, εδω στο σαιτ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. Και ειχαν δικαιο, βοηθαει πολυ. Στην αρχη, εκανα 300 μ. και πιανομουν σε μηρους και γαμπες. Τωρα περπαταω μιση με μια ωρα, τουλαχιστον 5 ημερες την εβδομαδα. (ερχεται και το προσωπο το Σαββατοκυριακο στο σπιτι και δεν προλαβαινω. Δεν ειμαι και 20αρης) Και ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. Ξαναπιασα το bullworker και χτιζω μπουτι, γαμπα, μπρατσο και στηθος. Σε λιγα χρονια θα κοντραρω και τον Σβαρτσυ.
Περα απο πλακα τωρα, ο διαβητης ειναι σοβαρη παθηση και υπουλα σου τσακιζει νευρα και αγγεια. ΔΕΝ πρεπει να πεις οτι εισαι αρρωστος και να σε παρει απο κατω. Δεν πρεπει να νιωθεις οτι στερισαι. Ωραια π.χ. η πουτανα η κουτσομουρα στο τηγανι, δεν λεω, αλλα και στο φουρνο μια χαρα μεζες ειναι. Δεν περνεις ετοιμα και επεξεργασμενα φαγητα, φτιαχνεις μονος σου στο σπιτι. Ευκαιρια να νιωσεις και λιγο Σκαρμουτσος.
Το μονο που νιωθω οτι εχω στεριθει ειναι οι τηγανητες πατατες. Αλλα ΟΚ και ξεροψημενες με αλατακι πιπερακι ριγανουλα στο φουρνο μια χαρα ειναι. Θελει ενα προγραμμα να βαλεις και να το τηρεις. Ομως δεν ειναι δυσκολο, λιγο ζορι στην αρχη, μετα απο μερικους μηνες γινεται σηνυθεια.
Εγω περνω και χαπια 2 sinvia plus και 1 cholib. O δοκτωρ ειπε οτι τα παντρεφτηκα. Τι να κανουμε? Εδω ειμουνα δεκα δωδεκα χρονια με συζυγο και πεθερα. Στα χαπακια θα μασησω?
Ευχομαι υπομονη και περαστικα, σε οσα παιδια το παλευουν. Δεν θα μας βαλει ο διαβητης κατω, μοιρογνωμονιο θα τον κανουμε τον πουστη!

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.646
Πόντοι
6.056
Οι δε άνθρωποι που επιλέγουν να γυμναστούν το κάνουν ευκαιριακά ή λαιφσταλίστικα. Για περπάτημα ούτε λόγος...
Συνήθως οι γυμναστηριακοί ντούκια, πεθαίνουν πολύ νωρίτερα από υπερβαρους καπνιστές διαβητικούς με ελεεινή διατροφή.
Δύσκολα ξεπερνάνε τα 45. Με τα ... ενισχυμένα γάλατα ... πρωτεϊνες ... και λοιπά προϊόντα κουβά που καταναλώνουν.
Επειδή γενικά κάνω κονέ ... έχω πάει τα τελευταία 30 χρόνια σε πάνω από 200 κηδείες φουσκωτών .
Ο μεγαλύτερος , κάτω από 45.

• Χαχα
Αντιδράσεις: Y13

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.646
Πόντοι
6.056
η γλυκομαλακισμενη επεσε στο 6,6 (αυτη λεει ο ντοκτορας ειναι η σοβαρη).
Με κάτω από 7, ουσιαστικά κινδυνεύεις όσο οι μη διαβητικοί , εφόσον προσέχεις και υπέρταση και χοληστερόλη .

Οι τύπου 1, καλό είναι να ξέρουν ότι δικαιούνται δωρεάν , αισθητήρες συνεχούς μέτρησης γλυκόζης.
Τον κολλάς στο μπράτσο και έχεις συνεχή μέτρηση σε app στο κινητό με bluetooth .

• Like
Αντιδράσεις: Y13

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.946
Πόντοι
3.506
Παιδια, διαβητη τυπου 2, εχω κι εγω. Περισυ πηγα να κανω ενα laser, για καταρακτη και στις εξετασεις που κανουν πριν την επεμβαση, εδειξε ζαχαρο 3,60. Χοληστερινη, τριγλυκεριδια στα υψη. Γλυκοζηλιομαλακισμενη,πως την λενε στο 15. Ενταξει, διαβητολογος, μυκροβιολογικες εξετασεις κτλ κτλ. Ο ντοκτωρ ειπε, γλυκα ζημαρικα, μαχαιρι. Μονο ολικης. Δεκα μηνες μετα, το ζαχαρο παιζει απο 1,30 μεχρι 1,70, η γλυκομαλακισμενη επεσε στο 6,6 (αυτη λεει ο ντοκτορας ειναι η σοβαρη). Εχασα και 12 κιλα. Δεν μπορω ναπω οτι εκανα διαιτα πεινας, απλα με την αλλαγη διατροφης. Μακαρονια ολικης, ρυζι ολικης, πατατες ψητες με την φλυδα, μια φορα την εβδομαδα. Σαλατες ωμες τις ταραζω, μεσημερι βραδυ. Οσπρια δυο φορες την εβδομαδα, κοτοπουλακι ομοιως, ψαρακι τα ιδια και κοκκινο κρεας (μοσχαρι) απαξ εβδομαδιαιως. ΟΚ εφαγα και προβατινα στη λαδοκολα, αλλα μια φορα το πασχα και μια τα χριστουγεννα. Μπυρα και ξυδια γιοκ. Κανα τσιπουρακι κανα κρασακι ενταξει. Εμαθα και φτιανω κατι γιγαντες στο φουρνο, μουρλια. Κρεμυδακι, φρεσκια ντοματουλα, καφτερη πιπερια, αλλα λουκανικα χαμ μπεικον μεσα ειπαμε γιοκ. Κανα κοτοπουλακι κανα μοσχαρακι, ετσι για την γευση ΟΚ. Και φτιανω πολλους γιατι ερχονται και φιλοι και τους τρωμε παρεα. Κοπαναμε και κανα τσιπουρακι. Μεχρι 3 δεν ειναι αμαρτια, λεει.
Οπως μου συστησαν τα παιδια, εδω στο σαιτ, ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. Και ειχαν δικαιο, βοηθαει πολυ. Στην αρχη, εκανα 300 μ. και πιανομουν σε μηρους και γαμπες. Τωρα περπαταω μιση με μια ωρα, τουλαχιστον 5 ημερες την εβδομαδα. (ερχεται και το προσωπο το Σαββατοκυριακο στο σπιτι και δεν προλαβαινω. Δεν ειμαι και 20αρης) Και ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. Ξαναπιασα το bullworker και χτιζω μπουτι, γαμπα, μπρατσο και στηθος. Σε λιγα χρονια θα κοντραρω και τον Σβαρτσυ.
Περα απο πλακα τωρα, ο διαβητης ειναι σοβαρη παθηση και υπουλα σου τσακιζει νευρα και αγγεια. ΔΕΝ πρεπει να πεις οτι εισαι αρρωστος και να σε παρει απο κατω. Δεν πρεπει να νιωθεις οτι στερισαι. Ωραια π.χ. η πουτανα η κουτσομουρα στο τηγανι, δεν λεω, αλλα και στο φουρνο μια χαρα μεζες ειναι. Δεν περνεις ετοιμα και επεξεργασμενα φαγητα, φτιαχνεις μονος σου στο σπιτι. Ευκαιρια να νιωσεις και λιγο Σκαρμουτσος.
Το μονο που νιωθω οτι εχω στεριθει ειναι οι τηγανητες πατατες. Αλλα ΟΚ και ξεροψημενες με αλατακι πιπερακι ριγανουλα στο φουρνο μια χαρα ειναι. Θελει ενα προγραμμα να βαλεις και να το τηρεις. Ομως δεν ειναι δυσκολο, λιγο ζορι στην αρχη, μετα απο μερικους μηνες γινεται σηνυθεια.
Εγω περνω και χαπια 2 sinvia plus και 1 cholib. O δοκτωρ ειπε οτι τα παντρεφτηκα. Τι να κανουμε? Εδω ειμουνα δεκα δωδεκα χρονια με συζυγο και πεθερα. Στα χαπακια θα μασησω?
Ευχομαι υπομονη και περαστικα, σε οσα παιδια το παλευουν. Δεν θα μας βαλει ο διαβητης κατω, μοιρογνωμονιο θα τον κανουμε τον πουστη!
Τα λες όλα πολύ σωστά και τα πήγες πολύ καλά αν κρίνω από τις τιμές που σε διάγνωσαν (εγώ ούτε κατά διάνοια τις ακούμπησα, με 170 νηστείας και 8,9 γλύκο μου έβγαλαν πόρισμα) . Σε μένα έχω παρατηρήσει ότι η κίνηση και η ελαφριά γυμναστική μαζί με το χαμηλό βάρος είναι βασικότερο, ακόμα πιο σημαντικό και από την υπερβολικά αυστηρή προσήλωση στη διατροφή. Πάρε air fryer και κατάργησε το τηγάνι, επέτρεψε παρασπονδίες μόνο 1 το πολύ 2 φορές την εβδομάδα και σταμάτα οπωσδήποτε το κάπνισμα. Εγώ από αλκοόλ, πλέον μόνο τζιν και τσίπουρο. Καμμιά μπύρα και κρασί το πολύ μία φορά το μήνα και αν... Ελάχιστους υδατάνθρακες, ζυμαρικά και ψωμί πάντα ολικής και αν θα κάνω πατάτες, τις τρώω πάντα τη δεύτερη μέρα, μεταβολίζονται καλύτερα. Με όλα τούτα, από όταν διαγνώστηκα κληρονομικά στα 59 μου, είμαι μονίμως maximum 6 στη γλυκο και στην ημερίσια μέτρηση νηστείας από 100-140, αναλόγως της προηγούμενης βραδυάς. Φαρμακολογικά, προς το παρόν μόνο ένα glucophage 800mg ημερισίως. Το περπάτημα με σώζει: 15.000 βήματα στόχος τη μέρα, τα 2/3 από αυτά όσο πιο έντονα γίνεται, 5 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα. Και βάρος στη ζώνη των 71-75 κιλών.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.659
Πόντοι
2.356
Συνήθως οι γυμναστηριακοί ντούκια, πεθαίνουν πολύ νωρίτερα από υπερβαρους καπνιστές διαβητικούς με ελεεινή διατροφή.
Δύσκολα ξεπερνάνε τα 45. Με τα ... ενισχυμένα γάλατα ... πρωτεϊνες ... και λοιπά προϊόντα κουβά που καταναλώνουν.
Επειδή γενικά κάνω κονέ ... έχω πάει τα τελευταία 30 χρόνια σε πάνω από 200 κηδείες φουσκωτών .
Ο μεγαλύτερος , κάτω από 45.
Αν δεν τρολάρεις γράφεις ασάφειες και υπερβολές. Αυτή είναι η γνώμη μου και στο λέω ευγενικά.

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
893
Πόντοι
86
Ρε παιδια, τι να τρολαρουμε σε αυτα τα ποστ. Εχει εκατονταδες αλλα για την πλακα μας. Εδω φιλικα και συναδελφικα λεμε την περιπτωση μας, με σκοπο την αλληλοβοηθεια.
Γεγονος ειναι ο γαμημενος ο διαβητης θελει να αλλαξεις τροπο ζωης. Οπως ειπε και ο φιλος απο πανω, περπατημα και ελαφρια γυμναστικη βοηθανε παρα πολυ. Σωστη διατροφη και οχι εξαντλητικη διαιτα. Τωρα αν μια φορα στο τριμηνο γινει και καμια ατασταλια, παει στα κοματια, δεν χαλασε κι ο κοσμος, αλλα μεχρις εκει. Ειναι λιγο δυσκολο στην αρχη, αλλα οταν μετα μερικους μηνες, αρχισεις και νιωθεις καλυτερα, πιο αναλαφρα, πιο ζωντανος και με καλυτερη διαθεση, βρε αδερφε. Σου αρεσει και μηχανικα πλεον προσαρμοζεσαι στις νεες συνηθειες.
Καλα παω, το βλεπω καθημερινα και κανω προσπαθειες να ελλατωσω το γαμωτσιγαρο (το ιδιο και ο διαβητολογος μου). Προς θεου μην πει κανεις "εχει τελειωσει η ζωη" με τον διαβητη. Παλεψτε το μαγγες μου και θα το γουσταρετε, σηγουρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom