Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
A

assasertzis

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Like
215
Πόντοι
21
Δυστυχώς ο διαβήτης μου εμφανίστηκε 2 εβδομάδες αφού έκανα τη 2η δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς το εμβόλιο βοηθά να ξυπνήσουν αυτοάνοσα που υποβόσκουν οπότε είναι κάτι που μπορεί να μου έβγαινε μετά από κάποιο καιρό και το εμβόλιο το βοήθησε να ξυπνήσει.
Σχετικά με το αλκοόλ δυστυχώς η μπύρα είναι από τα χειρότερα και όπως είπαν τα παιδιά τσίπουρο και γενικά λευκά είναι σχετικά αποδεκτά σε μικρές ποσότητες, γενικά ο διαβήτης θέλει μέτρο και καλή ψυχολογία.
Έχει μέρες που απλά αν με νευριάσει κάτι ανεβαίνει το ζάχαρο σαν τρελό.
Το μουντζάρο θα είναι η πρώτη μου επιλογή αν δω πως κάποτε δεν θα μπορώ να το ρυθμίσω όπως τώρα αλλά με τρομάζει γενικά η έλλειψη λόγο των χαιβανιών που τα παίρνουν για αδυνάτισμα

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
7.198
Πόντοι
1.206
Η συμβολυη νου είναι πάντως να βρείτε ένα σοβαρό γιατρό να σας παρακολουθεί σε τακτική βάση να μπορείτε να τον βρείτε και στην τελική ας δώσετε και 40 ευρώ κλαιν
Είναι ένα θέμα υγείας που δεν πεθαινεις αν είσαι σοβαρός και χρειάζεται να έχεις κάποια τακτικά ραντεβού αν και το πιθανότερο είναι να σου είναι θε ρητικα αχριεαστα

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.887
Πόντοι
12.756
Η συμβολυη νου είναι πάντως να βρείτε ένα σοβαρό γιατρό να σας παρακολουθεί σε τακτική βάση να μπορείτε να τον βρείτε και στην τελική ας δώσετε και 40 ευρώ κλαιν
Είναι ένα θέμα υγείας που δεν πεθαινεις αν είσαι σοβαρός και χρειάζεται να έχεις κάποια τακτικά ραντεβού αν και το πιθανότερο είναι να σου είναι θε ρητικα αχριεαστα

Δωσε τιπς σοβαρου γιατρου στον κοσμάκη :coffee:
Να μην πάνε ακλαυτα τα μέλη

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
4.042
Πόντοι
2.696

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.162
Πόντοι
3.506
Δυστυχώς ο διαβήτης μου εμφανίστηκε 2 εβδομάδες αφού έκανα τη 2η δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς το εμβόλιο βοηθά να ξυπνήσουν αυτοάνοσα που υποβόσκουν οπότε είναι κάτι που μπορεί να μου έβγαινε μετά από κάποιο καιρό και το εμβόλιο το βοήθησε να ξυπνήσει.
Σχετικά με το αλκοόλ δυστυχώς η μπύρα είναι από τα χειρότερα και όπως είπαν τα παιδιά τσίπουρο και γενικά λευκά είναι σχετικά αποδεκτά σε μικρές ποσότητες, γενικά ο διαβήτης θέλει μέτρο και καλή ψυχολογία.
Το μουντζάρο θα είναι η πρώτη μου επιλογή αν δω πως κάποτε δεν θα μπορώ να το ρυθμίσω όπως τώρα αλλά με τρομάζει γενικά η έλλειψη λόγο των χαιβανιών που τα παίρνουν για αδυνάτισμα
Η καλή ψυχολογία / ηρεμία είναι βασικό. Επίσης προσοχή στις ιώσεις και αυτές ανεβάζουν το ζάκχαρο.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.162
Πόντοι
3.506
Πολύ βασικό. Και ραντεβού ανά 6μηνο, ακόμα και αν είσαι καλά ρυθμισμένος, να σε παρακολουθεί.

koukoskoukou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2015
Κριτικές
4
Like
360
Πόντοι
281
Δε νομίζω ότι το καρότο είναι κατάλληλο για τη δίαιτα σε όσους έχουν διαβήτη. Όπως οτιδήποτε είναι μέσα στο χώμα (παντζάρι, πατάτες κτλ).

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.162
Πόντοι
3.506
Δε νομίζω ότι το καρότο είναι κατάλληλο για τη δίαιτα σε όσους έχουν διαβήτη. Όπως οτιδήποτε είναι μέσα στο χώμα (παντζάρι, πατάτες κτλ).
Το αβοκάντο είναι από τα πιο κατάλληλα τρόφιμα, τόσο για τους διαβητικούς όσο και για τα προδιαβητικά άτομα.

vincenzo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
459
Πόντοι
21
Αν έχεις διαβήτη τύπου 1, ναι ιώσεις όπως ο COVID και ίσως εμβόλια (αρκετά πιο δύσκολο) μπορούν να το πυροδοτήσουν γιατί όντως είναι αυτοάνοσο νόσημα.

Ο τύπου 2 που μάλλον έχεις δεν έχει σχέση. Όσο για το Mounjaro, αυτό θα αποζημιώνεται στην Ελλάδα σε 1,5-2 χρόνια. Και πρόκειται να κυκλοφορήσουν και άλλα παρόμοια τα επόμενα χρόνια.

Nikos P.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2023
Like
1.084
Πόντοι
206
ειμαι στα προθυρα να κανω διαβητη τυπου 2.Θα ηθελα να το καθυστερησω εστω αλλα ειμαι λαιμαργος κι οταν πειναω δυσκολευομαι πολυ να κρατηθω να μην φαω.Εχω καποια κιλά παραπανω που θελω να τα χασω αλλα δεν ειναι κι αυτο ευκολο διοτι δεν ειμαι και 20-25 χρονων πιά...κι ο μεταβολισμος δεν δουλευει το ιδιο.Πρεπει να ειναι μαρτυριο παντως ο διαβήτης,τρυπηματα ολη την ωρα κτλ κτλ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom