Νέα

Πώς μπορεί κάποιος να αποσυρθεί νωρίς επαγγελματικά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 181
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Giannis.mt

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2023
Κριτικές
1
Like
935
Πόντοι
81
Αθηνα μενω και σε μεσο εστιατοριο δινω δυο ατομα 2 μεριδες 8,5+9,
σαλατα 8 ,
μια αλοιφη 4,5
1 κιλο κρασι 8
+1 μπινελικι 5 (πιτακια/τυρομπουκιες κλπ)
43€ και δε παω σε μαγαζια που πουλανε σαβουρα ,τωρα για 80 τα δυο ατομα ή πρεπει να πας σε κυριλε ή να παω με το φιλο μου το σταθη που τρωει και τα τραπεζια.Αν θες καταλογο στελνω του φιλου που εχει το μαγαζι να βγαλω και ποσοστα.
Σε σουβλατζιδικο αν κατσεις ναι παλι 20 το ατομο θα δωσεις.Για το θεμα της κατοικιας οτι ειπαμε ισχυει ,ειναι δυσκολα.

• Like
Αντιδράσεις: Cheng

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Είναι θέμα μόνο στα χαζά μυαλά πολλών στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό κανείς δεν έχει τέτοια κολλήματα και σκέφτονται πώς θα γλυτώσουν λεφτά από το να χαλάνε ηλίθια ποσά στο νοίκι.
To εξωτερικό σαν λέξη δε λέει τίποτα, εξωτερικό είναι οι ΗΠΑ, είναι και η Ινδία, δεν καταλαβαίνω για που λες.
Στο UK πάντως (που το ξέρω ως κοινωνία) αν είσαι >30 και συνεχίζεις μοιράζεσαι σπίτια με κολλητούς για να μη χαλάς για νοίκι ή δάνειο θεωρείσαι λουζεράς. Αυτά τα κάνεις πιτσιρικάς. Σκέψου να φέρεις 30sthing γκόμενα στο σπίτι και να της πεις να ντυθεί για να πάει στο μπάνιο για να μην τη δουν ξεβράκωτη οι συγκάτοικοι σου που αράζουν στο σαλόνι με μπύρες, δε γίνονται αυτά.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
σαλατα 8 ,
μια αλοιφη 4,5
1 κιλο κρασι 8
43€ και δε παω σε μαγαζια που πουλανε σαβουρα ,τωρα για 80 τα δυο ατομα ή πρεπει να πας σε κυριλε ή να παω με το φιλο μου το σταθη που τρωει και τα τραπεζια.Αν θες καταλογο στελνω του φιλου που εχει το μαγαζι να βγαλω και ποσοστα.
Σε σουβλατζιδικο αν κατσεις ναι παλι 20 το ατομο θα δωσεις.Για το θεμα της κατοικιας οτι ειπαμε ισχυει ,ειναι δυσκολα.
Εντάξει, ρε αδελφέ, είπαμε να βγάλει ο μικρός ραντεβού γκόμενα.
Εσύ μου περιγράφεις μαγαζί με κεφτέδες, τυροκαυτερές και κρασιά χύμα.
Αυτά είναι ωραία για να πάμε να δούμε κανέναν αγώνα του Άρη, όχι για να βγάλεις γυναίκα.
Τέτοια μαγαζιά βρίσκεις με 20-25, δε διαφωνώ.

Giannis.mt

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2023
Κριτικές
1
Like
935
Πόντοι
81
Εντάξει, ρε αδελφέ, είπαμε να βγάλει ο μικρός ραντεβού γκόμενα.
Εσύ μου περιγράφεις μαγαζί με κεφτέδες, τυροκαυτερές και κρασιά χύμα.
Αυτά είναι ωραία για να πάμε να δούμε κανέναν αγώνα του Άρη, όχι για να βγάλεις γυναίκα.
Τέτοια μαγαζιά βρίσκεις με 20-25, δε διαφωνώ.
Μεσο μαγαζι ειναι,στο μαγαζι που σου λεω πριν 2 βδομαδες εκανε ο αλλος προταση.Δεν ηξερα οτι οι μεσοι υπαλληλοι πανε μερα παρα μερα στα κυριλε bistro και πινουν
IDYLLE D’ ACHINOS LA TOUR MELAS ?Εκει που πάω για μπαλα πιστεψε με ειναι πιο φτηνα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.862
Πόντοι
3.846
To εξωτερικό σαν λέξη δε λέει τίποτα, εξωτερικό είναι οι ΗΠΑ, είναι και η Ινδία, δεν καταλαβαίνω για που λες.
Στο UK πάντως (που το ξέρω ως κοινωνία) αν είσαι >30 και συνεχίζεις μοιράζεσαι σπίτια με κολλητούς για να μη χαλάς για νοίκι ή δάνειο θεωρείσαι λουζεράς. Αυτά τα κάνεις πιτσιρικάς. Σκέψου να φέρεις 30sthing γκόμενα στο σπίτι και να της πεις να ντυθεί για να πάει στο μπάνιο για να μην τη δουν ξεβράκωτη οι συγκάτοικοι σου που αράζουν στο σαλόνι με μπύρες, δε γίνονται αυτά.
Σε όλη την Ευρώπη γίνεται τυπε η συγκατοίκηση,τι σου κάνει εντύπωση;
Έχεις μείνει εξωτερικό και έχεις άποψη ή τα λες και εσύ από όσα έχεις ακούσει να σου λένε άλλοι;

Giannis.mt

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2023
Κριτικές
1
Like
935
Πόντοι
81
Έχεις μείνει εξωτερικό και έχεις άποψη ή τα λες και εσύ από όσα έχεις ακούσει να σου λένε άλλοι;
αυτο ξαναπεστο,Γερμανια ,κοριτσι 23 χρονων μεταπτυχιακο ,στο ιδιο σπιτι 4 ατομα και διαφορετικων εθνικοτητων

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Το ονειρο κάθε Ελληνα.... να είναι τεμπέλης!!!
Δηλαδή αν αποσυρθείς επαγγελματικά τι θα καταλάβεις? Θα ζήσεις μια ζωή που δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον περιμένοντας μέρα με τη μέρα τον χάρο. Η δουλειά είναι ευτυχία. Μπορεί να έχει τις δυσκολίες της αλλά προσφέρει ένα σωρο θετικά. Αν δεν σ αρεσει η δουλειά που κάνεις μπορείς να αλλάξεις, αλλά οχι να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα.
Από πού κι ως πού η επαγγελματική απόσυρση ισοδυναμεί με τεμπελιά; Λες και όλα τα ανθρώπινα ενδιαφέροντα συνοψίζονται στη δουλειά.

• Αγάπη
Αντιδράσεις: Y13

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196

Έχω μείνει αρκετά χρόνια UK. Διάβασε για τι ηλικίες γράφω, δε μιλάω γενικά. Άνθρωποι με σοβαρές δουλειές >30 δε συγκατοικούν παρά μόνο ως ζευγάρι. Ή νοικιάζουν μόνοι τους ή (οι περισσότεροι) παίρνουν mortgage. Με φίλους συγκατοικούν φοιτητές, κάποιοι νέοι που δουλεύουν πρώτη δουλειά και δεν φθάνει ο μισθός (κυρίως στο Λονδίνο) και κάποιοι λίγοι μεγαλύτερης ηλικίας χαμηλόμισθοι, άνεργοι κλπ. από ανάγκη. Από τα 30 και κάτι και μετά το ποσοστό αυτών που ασχολούνται με συγκατοίκους χαμηλώνει πολύ. Σιγά που θα κάτσει εύκολα να συγκατοικήσει ο 35ρης και ο 40ρης για να γλιτώσει λίγο νοίκι. Από μια ηλικία και μετά ο άνθρωπος θέλει λίγη ησυχία και το χώρο του. Δε ξέρω πόσο είσαι, αν είσαι μικρός μετά τα 30 θα με θυμηθείς.
Δες και κάποια ενδεικτικά data για το UK για να καταλάβεις ότι λες πράγματα που δεν ισχύουν.

Συνημμένα

• Rshare2.png
    Rshare2.png
    92,4 KB · Εμφανίσεις: 28
Τελευταία τροποποίηση:

j_thess

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2023
Like
840
Πόντοι
81
δίνει 550 νοίκι και λογαριασμούς και μένουν 650 για τα πάντα (φαγητό, μετακίνηση, υγιεινή, διασκέδαση κλπ).
Βρισκει σπιτι στα 250 και του περισευουν 950 για τα παντα, (άλλος ένας μισθος ανω του βασικου κιολας). Παλι δεν του φτανουν;
Ειναι σαν να σου λεω οτι παιρνω 1800 και δινω 1300 ενοικιο, με 500 ευρω τον μηνα ζει ο ανθρωπος;
Μην κανετε τη τριχα τριχια.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Βρισκει σπιτι στα 250 και του περισευουν 950 για τα παντα, (άλλος ένας μισθος ανω του βασικου κιολας). Παλι δεν του φτανουν;
Ειναι σαν να σου λεω οτι παιρνω 1800 και δινω 1300 ενοικιο, με 500 ευρω τον μηνα ζει ο ανθρωπος;
Μην κανετε τη τριχα τριχια.
Φίλε, στην Αθήνα 250 νοίκι και λογαριασμούς δε βρίσκεις ούτε δωμάτιο με συγκάτοικο εδώ και χρόνια.
Ένα στούντιο να νοικιάσεις, αν βλέπεται το σπίτι και η περιοχή, ξεκινάς από 350-400, με λογαριασμούς είσαι 450-500.

Τελευταία τροποποίηση:

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Που έχει σπίτι 350 ευρώ?σίγουρα καμία υπογα στα σεπολια..η κάνα δυάρι του1965 στο Ζεφύρι..γιατί Αθήνα μόνο εκεί μπορείς να βρεις σε αυτή τη τιμή..Θεσσαλονίκη δυτικά είναι ακόμα αρκετά φτηνά βρίσκεις και με 300
Στούντιο που να βλέπεται θα βρεις με 350 σε περιοχές όπως Περιστέρι, Κυψέλη κλπ. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά κάτι θα βρεις.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Και πάλι..θες λεφτά για ρεύμα και θέρμανση..και λεφτά για φαι και σούπερ μάρκετ..
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Και πάλι..θες λεφτά για ρεύμα και θέρμανση..και λεφτά για φαι και σούπερ μάρκετ..ο τύπος από πάνω λέει ότι με 450 μπορει να τα κάνει όλα αυτά..
Δε ξέρω ποιον εννοείς. Εγώ έγραψα ότι 450-500 είναι το absolute minimum που θες σήμερα για να μείνεις μόνος Αθήνα για νοίκι και λογαριασμούς. To σουπερ μάρκετ και ό,τι άλλο είναι επιπλέον.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.207
Πόντοι
5.006
σαλατα 8 ,
μια αλοιφη 4,5
1 κιλο κρασι 8
ρε τυπε ενα σασίμι να παρεις εχει 30-40 ευρω...κανα καρπάτσιο δεν θα παρεις? καμιά τεμπούρα με γιούζου? κανα καλό κρασί να ξεπλένεις τον λάρυγγα?
και 80 ευρω που ειπε ο τυπος, λιγα ειναι για 2 ατομα...
:woldman::woldman::woldman::woldman:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
500 είναι το άμπσολουτ μίνιμουμ που θες για να ζήσεις αν έχεις δικό σου σπίτι χωρίς ενοίκιο.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Δηλαδή με θέρμανση και ρεύμα?χειμωνα μόνο για θερμανση θες δέκα ευρώ τη μερα και βάλε μόνο το αιρ κοντισιον..εκτός και αν δεν έχεις θέρμανση και εισαι με τις κουβέρτες όλη μέρα..αλλά και πάλι εκατό ευρώ μόνο για ρεύμα είναι πολύ λιγα
Με 10 ευρώ τη μέρα θέρμανση ζεσταίνεις μεζονέτα στο Μάντσεστερ, όχι studio στην Αθήνα που το μισό χειμώνα δεν κάνει καν κρύο. Δε ξέρω τι ηλικία έχεις αδελφέ, αλλά νομίζω απλά ψάχνεις δικαιολογίες για να αράζεις το πατρικό σου.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.395
Πόντοι
456
Δηλαδή με δέκα ευρώ τη μέρα θέρμανση...ζεσταίνεις μονοκατοικία στο βορια προάστια που έχει πουτσοκρυο από Νοέμβρη μέχρι Μάιο..α καλά...
Θες μονοκατοικία για ένα άτομο;
Θα μας τρελλάνεις;

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.386
Πόντοι
1.196
Δηλαδή με δέκα ευρώ τη μέρα θέρμανση...ζεσταίνεις μονοκατοικία στο βορια προάστια που έχει πουτσοκρυο από Νοέμβρη μέχρι Μάιο..α καλά...
Κρύο το Μάϊο έχει στα Highlands, στα ΒΠ έχει 25 βαθμούς.
Αν κάποιος δε θέλει να κάνει κάτι πάντα μπορεί να βρει δικαιολογίες, rule of life. Κάνε ό,τι θες.

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
αν θες να ανάβεις το καλοριφέρ να ζεσταίνει όλα τα δωμάτια 3-4 ώρες τη μέρα θες πάνω από 10ε την ημέρα ακόμα και για ένα σπίτι μικρό τύπου 80-90 τμ

αλλά ένας άνθρωπος μόνος του δεν έχει τέτοιες ανάγκες

βάζει ένα καλό κλιματιστικό που δεν καίει τίποτα και κάνει και σωστή οικονομία γιατί έχει θερμοστάτη

εκτός αν είναι τιτίκα και θέλει θέρμανση ακόμα και στον ύπνο :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.897
Πόντοι
3.656
Δηλαδή αν έχεις γκόμενα δεν θα θέλει θέρμανση?καλά αν έρθει γκόμενα στο σπίτι σου χωρίς θερμανση γράψε μας..
γιατί το κλιματιστικό δεν έχει θέρμανση?

επίσης έχεις δοκιμάσει να κοιμηθείς με αναμένο καλοριφέρ με 10 βαθμούς έξω? θα ψοφήσεις από τη ζέστη...

εκτός αν μένεις στη φλώρινα....

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.862
Πόντοι
3.846
Με 10 ευρώ τη μέρα θέρμανση ζεσταίνεις μεζονέτα στο Μάντσεστερ, όχι studio στην Αθήνα που το μισό χειμώνα δεν κάνει καν κρύο. Δε ξέρω τι ηλικία έχεις αδελφέ, αλλά νομίζω απλά ψάχνεις δικαιολογίες για να αράζεις το πατρικό σου.
Τι ψάχνεις τώρα με τον αμόρφωτο Αλβανό.
Εδώ αλλού έγραφε ότι πετύχαινε Ρωσίδες στο Μενίδι και ότι δεν υπάρχουν μισθοί πάνω από 800€.
Καθυστερημένος σε όλους τους τομείς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom