Νέα

Πώς μπορεί κάποιος να αποσυρθεί νωρίς επαγγελματικά;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 181
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Μηνύματα
753
Κριτικές
26
Like
1.986
Πόντοι
1.196
Αυτό που λες για Ελλάδα και UK έπαιζε στη Γαλλία μέχρι τα τέλη των 90ς, μετά δεν το έχω ξαναδεί. Τώρα σε πάει το μεσητικό να τα δεις.

Σήμερα τα μεσητικά αναλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα, πράγμα που είναι καλό για τον ιδιοκτήτη, αλλά δυσκολεύει τον νοικάρη και στο Παρίσι φαίνεται η υπερβολή αυτής της πρακτικής. Χοντρικά, ο ιδιοκτήτης αφήνει το ακίνητό του στο μεσητικό και απλά εισπράττει κάθε μήνα. Συνήθως το μεσητικό προσφέρει δύο διαχειριστικά πακέτα στον ιδιοκτήτη για να διαλέξει. Αν, ας πούμε, πάρεις το standard πχ στα 4% κράτησης επί του ενοικίου, μάλλον δεν θα έχει μέσα ασφάλεια για απλήρωτα νοίκια. Μπορείς όμως στην πορεία να το αλλάξεις και να πάρεις το premium στα 6% κράτηση. Όμως ο ένοικος είναι ήδη μέσα. Άρα το μεσητικό είναι υποχρεωμένο να κάνει από την αρχή εξονυχιστικό έλεγχο των νοικάρηδων για να μην βρεθεί στη δύσκολη θέση να πληρώνει ασφάλειες των premium πακέτων.

Όταν σε μία πόλη όπως το Παρίσι οι υποφήφιοι νοικάρηδες είναι πολλοί, το μεσητικό μπορεί να φτάσει τον έλεγχο σε σημείο παράνοιας. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, σε ένα μεσητικό να βλέπεις μία ουρά 20 υποψηφίων με ένα φάκελο δικαιολογητικά να περιμένουν για το ίδιο διαμέρισμα. Τώρα αν είσαι expat θα είναι γολγοθάς αν έχεις να αντιμετωπίσεις ισοδύναμους στα δικαιολογητικά ντόπιους, διότι δεν είσαι και τόσο προβλέψιμος λόγω κουλτούρας και φοβούνται μήπως ενοχλείς τους γείτονες, δημιουργήσεις τίποτα ζημιές στο ακίνητο, που θα πρέπει να καλύψουν λόγω premium πακέτο κλπ κι αφετέρου μπορεί και να την κοπανήσεις.
Τι εννοείς σε πάει; Αν εννοείς ότι έρχεται ένας τύπος και σου δείχνει το σπίτι και στην Ελλάδα και το UK το ίδιο γίνεται.
 
OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Μηνύματα
4.214
Like
3.488
Πόντοι
1.706
Τι εννοείς σε πάει; Αν εννοείς ότι έρχεται ένας τύπος και σου δείχνει το σπίτι και στην Ελλάδα και το UK το ίδιο γίνεται.

Μαν, έγραψες αυτό παραπάνω:
Έχω χρησιμοποιήσει μεσίτες Ελλάδα και UK, και στις δύο περιπτώσεις προτάσεις κάνουν, πρέπει να φας εσύ χρόνο να βλέπεις σπίτια.

Η ερμηνεία που έδωσα είναι ότι σου δίνουν τις διευθύνσεις των σπιτιών που ταιριάζουν σε αυτό που ζητάς και πας μόνος σου να τα δεις κλείνοντας ραντεβού με τον ιδιοκτήτη τους. Αυτό όντως απαιτεί χρόνο, γιατί ούτε τα ραντεβού θα ταιριάξουν όπως σε βολεύει ούτε τις περιοχές θα ξέρεις λεπτομερώς. Αυτό το πρόλαβα παλιά στη Γαλλία, αλλά δεν γίνεται πια. Πολλές φορές έφτανε και σε σημείο υπερβολής πχ κάποια μεσητικά πουλούσαν λίστες σπιτιών στους υποψήφιους νοικάρηδες χωρίς να αναλαμβάνουν την υπόλοιπη διαδικασία και για να φαίνεται μεγάλη η λίστα έβαζαν και μούφες μέσα.

Τώρα η στάνταρντ διαδικασία είναι ότι σε βάζει ο μεσίτης στο αυτοκίνητό του και σε πάει σε όλα τα σπίτια που ταιριάζουν στην αναζήτησή σου. Έχει τα κλειδιά και δεν ενοχλεί τους ιδιοκτήτες. Άρα θες ελάχιστο χρόνο, εκτός αν προτιμάς να νοικιάσεις με βάση τις φωτογραφίες και το virtual visite (όπου υπάρχει), γιατί όντως υπάρχουν και τέτοιοι νοικάρηδες.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom