Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Στην Γερμανία πάντως, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν πάρει κατά πολύ επάνω (κάπου 25% από τον προηγούμενο μήνα), λόγω  έναρξης του προγράμματος απόσυρσης.

Ναι, αλλά οι εξαγωγές πέσαν 51%.
Μέχρι τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση κατασκευάστηκαν 39% λιγότερα αυτοκίνητα και οι εξαγωγές ήταν κάτω 34%.

Επίσης πωλούνται κυρίως μικρά αυτοκίνητα, Polo, Corsa, Smart που έχουν πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους οπότε πάλι πονάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Πέρυσι νομίζω ότι μόνον η BMW παρουσίασε μικρά κέρδη (πέρα από τις προβλέψει).

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
εριξα πριν μια γρηγορη ματια στις προηγουμενες σελιδες και ειδα οτι παιζει αρκετα το θεμα μειωσεις τιμων στα προιοντα...δηλαδη σε γενικευμενη μορφη ο αποκαλουμενος "αποπληθωρισμος".
ναι μεν η χωρα μας ειναι ακριβη για διαφορους λογους....αλλα να σας θυμισω οτι το φαινομενο του αποπληθωρισμου υπηρξε μια και μοναδικη φορα για 2-3 τριμηνα το 90 στην ιαπωνια.μεχρι και αρνητικα επιτοκια υπηρξαν αν δε κανω λαθος.

Διόρθωση: Η Ιαπωνία είχε αποπληθωρισμό (δεν ξέρω αν έχει και τώρα) καμιά 20αριά χρόνια...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εριξα πριν μια γρηγορη ματια στις προηγουμενες σελιδες και ειδα οτι παιζει αρκετα το θεμα μειωσεις τιμων στα προιοντα...δηλαδη σε γενικευμενη μορφη ο αποκαλουμενος "αποπληθωρισμος".
ναι μεν η χωρα μας ειναι ακριβη για διαφορους λογους....αλλα να σας θυμισω οτι το φαινομενο του αποπληθωρισμου υπηρξε μια και μοναδικη φορα για 2-3 τριμηνα το 90 στην ιαπωνια.μεχρι και αρνητικα επιτοκια υπηρξαν αν δε κανω λαθος. φαινεται ισως και ακουγεται καλο και σωστο απο μια πρωτη ματια. αν το δουμε καλυτερα ομως προκειται για πραγματικο εφιαλτη παιδια!!! αν για κακη μας τυχη υπαρξει,σταματα καθε δραστηριοτητα,σκεφτειτε το.ειναι κατι χειροτερο απο εφιαλτης !

Λάθος.
Ο αποπληθωρισμός στην Ιαπωνία άρχισε από το 1992.
Στην προσπάθεια τους να "αναστήσουν" την οικονομία η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το παρεμβατικό της επιτόκιο κοντά στο 0% τον Μάρτιο του 2001. Το μηδενικό επιτόκιο διατηρήθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2006.
Φυσικά η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων δεν πέτυχε να τονώσει την οικονομία και εγκαταλείφθηκε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Διόρθωση: Η Ιαπωνία είχε αποπληθωρισμό (δεν ξέρω αν έχει και τώρα) καμιά 20αριά χρόνια...

Κοντά στα 15-16 χρόνια:
JP_WLSLPRC0209.gif

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Σήμερα έβγαλαν ότι έκλεισε ο Απέργης. Δύο μήνες τώρα έχουν κλείσει 10 μεγάλοι αυτοκινητάδες...
Για να μας πει τώρα η multifin που θα τα βάλει τα αυτοκίνητα...????

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
axaxouxas πίστεψε με,κάθε μέρα ακούω το ίδιο "μότο" "Αυτή είναι η τιμή για μετρητά" και εννοούν την τιμή καταλόγου.Ούτε 0,01€ δεν κατεβάζουν.

Κι ομως φιλε μου αν σε παρουν χαμπαρι οτι ενδιαφερεσαι για οτιδηποτε
εχεις μια εκπτωση περιπου 7-10 % απο την τιμη καταλογου σε πρωτη φαση και αν το ψαξεις πολυ πας για 15-20% εκπτωση........

η αγορα ειναι στεγνη απο μετρητα ......

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
επι 20 χρονια αποπληθωρισμο φιλε? :think:

Ναι ήταν πολλά. Κι όλα ξεκίνησαν απ'το σπάσιμο της "φούσκας" στην αγορά μετοχών και ακινήτων (όπως τώρα περίπου). Έτσι μπήκε στο φαύλο κύκλο: Μείωση τιμών λόγω πλεονάζουσας προσφοράς - Μείωση ευκαιριών για κέρδη άρα μείωση επενδύσεων - Αύξηση απολύσεων και μείωση αγοραστικής δύναμης λόγω και της μείωσης στην προσφορά χρήματος - Ελαχιστοποίηση ζήτησης και συσσώρευση αδιάθετων αγαθών - Περαιτέρω πτώση τιμών.
Γι'αυτό οι κυβερνήσεις δίνουν λεφτά με τη σέσουλα στις τράπεζες: Για να υπάρχει ρευστότητα άρα δανεισμός, έτσι ώστε οι καταναλωτές να συνεχίσουν να δαπανούν και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να επενδύουν...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι, αλλά οι εξαγωγές πέσαν 51%.
Μέχρι τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση κατασκευάστηκαν 39% λιγότερα αυτοκίνητα και οι εξαγωγές ήταν κάτω 34%.

Επίσης πωλούνται κυρίως μικρά αυτοκίνητα, Polo, Corsa, Smart που έχουν πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους οπότε πάλι πονάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Πέρυσι νομίζω ότι μόνον η BMW παρουσίασε μικρά κέρδη (πέρα από τις προβλέψει).

Ναι..κερδισμένοι από την αύξηση πωλήσεων οι αλλοδαποί κατασκευαστές αυτοκινήτων και όχι οι Γερμανοί...οι οποίοι διπλασίασαν το ποσοστό τους στην Γερμανική αγορά. Εδώ λένε να καταργήσουν το κίνητρο της απόσυρσης όταν δεν πρόκειται για Γερμανικά νέα αυτοκίνητα...αλλά θα τους δαγκώσει η ΕΕ.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σήμερα έβγαλαν ότι έκλεισε ο Απέργης. Δύο μήνες τώρα έχουν κλείσει 10 μεγάλοι αυτοκινητάδες...
Για να μας πει τώρα η multifin που θα τα βάλει τα αυτοκίνητα...????

Αχ, αυτή η μούλτιφιν...
Εκτός από αποθηκευτικό χώρο πρέπει να αρχίσει να ψάχνει και περισσότερους τσιμπουκοcollector agents διότι τυγχάνει η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία και τα δάνεια της πειραιώς για λογιαριασμό της οποίας εισπράττει δεν πρέπει να πάνε και πολύ καλά...

Και παρόλο που δεν χρωστάω, θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο έστω καταλάθος ένας τέτοιος τσιμπουκοκολλέκτορας να εξασκήσω τα γαλλικά μου...

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Τους έβαλε όλους στο τρυπάκι και τους χρηματοδοτούσε αυτοκίνητα και έριχνε τόκους...την πήδηξε την αγορά με τις χρηματοδοτήσεις. Μαθαίνω ότι έχουν φάει μεγάλη ψ....ά με τα αυτοκίνητα.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ΟΛΟΙ θα φαμε η φαγαμε αυτην την μεγαλη Ψ.....Α

Ας μην ξεχναμε οτι αυτη η κριση υσχειει για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ας μην χαιρομαστε λοιπον για την ψ.....α του διπλανου μας γιατι ερχεται και η σειρα μας

Και για ΟΛΑ αυτα φταιμε ΟΛΟΙ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Και γενικα η νοοτροπια μας σαν ΛΑΟΣ

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αγαπητοί φίλη μου η οικονομία δεν ειναι μόνο επιστήμη είναι πρωτα από ολα καθημερινή πράξη.
Η καθημερινή μας νοοτροποία έχει ήδη αλλάξει ήδη τον τελευταίο χρόνο.. Δεν ειναι μόνο γιατί όλοι μας βλέπουμε ή έστω ακούμε την κρίση. Απλά λειτουργούμε αναντανακλαστικά, μαζευόμαστε γιατί βλέπουμε συσορευμένες τις μακακίες τόσον χρόνων. Σπατάλες, δενεισμούς για κατανάλωση και οχι ανάπτυξη, μεταξοτάβρακία σε ανεκπαιδευτους κώλους, έλειψη μέτρου.
Και όλα αυτά με οικονομικούς συμβούλους ανεγκέφαλους πονηράκιδες (πουστάκιδες μαστεράτους)που ξέχασανε όλους τους απλούς κοινονικοοινομικούς νόμους.
Ας μην χαιρομαστε λοιπον για την ψ.....α του διπλανου μας γιατι ερχεται και η σειρα μας(Αχαχούχας) είναι η μεγάλη αλήθεια, και αν δεν την νοιόσουμε θα πονέσουμε περισσότερο.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κόπιαρα την αναταπόκριση του συναγωνηστή Βάρλαλη, ειναι άκρος διδακτική
"Γιατί πουτανοκράχ?
Διότι η οικονομική κρίση εμφανώς πλέον επηρεάζει και τον χώρο των ct. Διότι δεύτερη ήδη μέρα στην Αθήνα η Olesya και μου εκμυστηρεύτηκε ότι ήμουν ο πρώτος της πελάτης. Πριν απ' αυτήν είχα προσπαθήσει να κλείσω γνωστή και εξαιρετική ct (που ήδη μείωσε την ώρα της κατά 50 ευρώ) αλλά άργησαν να μου απαντήσουν και επιπλέον (άκουσον-άκουσον) μου ζήτησαν - όταν απάντησαν - να αργήσω, αν μπορούσα. Είχα όμως σιχτιρίσει (γιατί σαν πελάτες έχουμε πάντα δίκιο κι απαίτηση τα ευρώ που τους δίνουμε να τα τιμάνε και να μην μας γράφουν) και τους είπα ότι αφού δεν μου απάντησαν αμέσως είχα ήδη κλείσει με πιό σβέλτο πρακτορείο - έτσι ακριβώς τους τάψαλα - και κατόπιν μούστειλαν διάφορα SMS για να με μεταπείσουν και μάλιστα εαν ήθελα μου είπαν ότι θα μπορούσα και άμεσα να μπουκάρω.
Μάλιστα κύριοι, αν κρατάμε χαρακτήρα (μαζί με το γεμάτο πορτοφόλι φυσικά) θα μας κάνουν τεμενάδες. Μην είσαστε ραγιάδες, μην σκορπάτε άδικα τα ευρώ σας (άκουσα π.χ. για πελάτη που άφησε εξτρά 1.000 ευρώ, ο Ωνάσης!!!). Έτσι τους κακομάθαμε και μας μεταχειρίστηκαν σαν χαχόλους. Αλλά ουδέν κακόν (η οικονομική κρίση) αμιγές καλού (το ότι σφίξανε οι κώλοι)."
Αυτά.......

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αρχισαν τα οργανα

Στο κόκκινο πέντε ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ξεμείνει από κεφάλαια

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάζουν Τα Νέα την Πέμπτη, πέντε ταμεία έχουν ξεμείνει από κεφάλαια για να πληρώσουν τις συντάξεις στους ασφαλισμένους ή για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας και τον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.

Κατα τα αλλα προς το παρον δεν ειναι κριση αλλα πανικος ο οποιος ελπίζοω οτι θα κατσει μεσα στο ετος ωστε ναμπουμε σε μια δεκαετη (τουλαχιστον)  υφεσουλα

ΥΓ τωρα μην μου πειτε οτι αδειασε η Αθηνα το 3ημρο γιατι τα εχουμε ξαναπει. Πολλοι 40ρηδες μενουν ακομα στους γονεις και δεν πληρωνουν οχι ενοικιο αλλα ΟΥΤΕ σουπερμαρκετ !!!!

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ΟΛΟΙ θα φαμε η φαγαμε αυτην την μεγαλη Ψ.....Α

Ας μην ξεχναμε οτι αυτη η κριση υσχειει για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ας μην χαιρομαστε λοιπον για την ψ.....α του διπλανου μας γιατι ερχεται και η σειρα μας

Και για ΟΛΑ αυτα φταιμε ΟΛΟΙ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Και γενικα η νοοτροπια μας σαν ΛΑΟΣ

Όχι φίλε μου. Εγώ τον Νοέμβριο έκλεισα την εταιρία μου και πήγα σπίτι μου να δουλέψω. Όλοι μου έλεγαν ότι δεν αντέχω, ότι είμαι φοβιτσιάρης και ότι είμαι κότα. Δεν έκανα κάτι έξυπνο, στα χρόνια που πέρασαν όμως και μετά από χρόνια εμπειρίας στο χρηματιστήριο, έμαθα ότι πρέπει να κάνεις πράξη αυτό που νιώθεις. Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να πέρνουμε σκληρές αποφάσεις. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από την αργή και βασανιστική καθημερινή φθορά.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
52
Πόντοι
166
Αρχισαν τα οργανα

...............................

ΥΓ τωρα μην μου πειτε οτι αδειασε η Αθηνα το 3ημρο γιατι τα εχουμε ξαναπει. Πολλοι 40ρηδες μενουν ακομα στους γονεις και δεν πληρωνουν οχι ενοικιο αλλα ΟΥΤΕ σουπερμαρκετ !!!!

Εγώ πάντως, ούτε το κούνησα από το σπίτι μου το τριήμερο! Πέρασα όμορφα, ήσυχα και χαλαρά, πήρα και τα παιδάκια μου για πεζοπορία σε πολύ κοντινό στο κέντρο βουνό, και ξεσκάσαμε. Ολους αυτούς που παίρνουν διακοποδάνειο για να κάνουν "πουλ μουρ" τους κλαίω.
Και το τσουνάμι της κρίσης, ακόμη δεν έχει χτυπήσει το σκάφος που λέγεται Ελλάδα. Απλά, είμαστε ακόμη στην αρχή.......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom