Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
895
Πόντοι
6.755
Είναι εύκολο να απαξιώνουμε τα πάντα όντος....
φυσικα μιλαμε για την χωρα της απαξιωσης αδερφε μου πολυ δυνατο το συγκεκριμενο θεμα και ευτυχως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Επειδη φοβουνται ολοι και δεν αγοραζουν και εχει πεσει ο τζιρος στα μαγαζια δε σημαινει οτι υπαρχει οικονομικη κριση...............

Ισως να μην φοβούνται τόσο πολύ, αλλά να μην έχουν χρήματα να διαθέσουν για ακριβές καταναλωτικές αγορές.

Εγώ πάντως έχω εξαντλήσει τις προσπάθειές μου για (καλώς εννοούμενη οικονομία). Δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε απ'όλα, αλλά όχι σε επίπεδο σπατάλης και πάλι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω σε κάποια έκτακτη οικονομική ανάγκη (π.χ. αρρώστια - μακριά από εμάς......!).

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Δηλαδή υπάρχει πολύ ρευστό στην αγορά, η δημοσιονομική ισορροπία είναι τέλεια, το δημόσιο δεν έχει ελλείματα, οι δημόσιες δαπάνες δεν είναι υψηλές και τα έσοδα μηδαμινά, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν υπέρογκα χρέη και το έλλειμα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών είναι παρααμύθια της χαλιμάς. Εμ πες τα ντε!

Kαι ποιος το πηρε το ρευστο για πες μας......
Η χωρα θα δανειζεται οπως δανειζοταν παντα......

Δλδ ειχαμε μια φοβερη χωρα που  ηταν παραδειγμα.......και τωρα με την κριση ολα αλλαξαν......

Δλδ η κριση φταιει που το κρατος κανει οτι κανει.......

Και μεσα σε ολη αυτη την κριση βρηκαν 28δις ευρω.....[οπως τα βρηκαν] και τι εκαναν................μια τρυπα στο νερο.......

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16

Δλδ ειχαμε μια φοβερη χωρα που  ηταν παραδειγμα.......και τωρα με την κριση ολα αλλαξαν......

Και μεσα σε ολη αυτη την κριση βρηκαν 28δις ευρω.....[οπως τα βρηκαν] και τι εκαναν................μια τρυπα στο νερο.......
Πες τα ρε φανάτικ...
Γιατί κάποιοι στην κοσμάρα τους νομίζουν διάφορα...

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
895
Πόντοι
6.755

που να πηγαν αραγε τα λεφτα μας ΣΥΝΑΓΩΝΗΣΤΗ,καλα τα λες αλλα εμας δεν μας ακουει κανεις

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Ισως να μην φοβούνται τόσο πολύ, αλλά να μην έχουν χρήματα να διαθέσουν για ακριβές καταναλωτικές αγορές.

Εγώ πάντως έχω εξαντλήσει τις προσπάθειές μου για (καλώς εννοούμενη οικονομία). Δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε απ'όλα, αλλά όχι σε επίπεδο σπατάλης και πάλι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω σε κάποια έκτακτη οικονομική ανάγκη (π.χ. αρρώστια - μακριά από εμάς......!).

Για'αυτο τα νυχτερινα κεντρα ειναι τιγκα.......
οι 'ταβερνες' τιγκα................
Οι καφετεριες τιγκα................

Πανε οι μαλακοδημοσιογραφοι στη λαικη και παιρνουν συνεντευξη απο τις γριες που εχουν 5 ευρω..........και λενε ο λοσμος πειναει.............

Για πηγαινε ρε μαγκα στα κεντρα που δε χωρας να μπεις...............με καποιοες εκατονταδες ευρω λογαριασμο που κανουν οι περισσοτεροι................

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Για'αυτο τα νυχτερινα κεντρα ειναι τιγκα.......
οι 'ταβερνες' τιγκα................
Οι καφετεριες τιγκα................
Η Αράχωβα τίγκα
Η Μύκονος τίγκα
Η Σαντορίνη τίγκα
Όλοι έχουν από δύο αυτοκίνητα
Όλοι έχουν δικό τους σπίτι κι εξοχικό
Όλοι λένε ναι ενάντια στη διαφθορά και γλείφουν τον Χ πολιτικό για να μπουν στο δημόσιο ή για κανά ρουσφέτι...

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
μαυρο χρημα λεμεεεεεεεε ρεεεεεεεεεεεεε
ριχτετο στην πιατσα κ μετα μιλατε για κριση.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Το ρευσό ρε φιλαράκο πάει όλο έξω βαθμηδόν. Είπαμε έχουμε 15 % έλλειμα στο ισοζύγιο. Πως αλλιώς να το πούμε να γίνει εύκολα κατανοητό? Κινέζικα γράφουμε? Από ποιον θα δανειστεί για πες μου? Από αυτούς που πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους τώρα? Αμερικάνους , Ευρωπαίους ή ΙάπωνεςΜήπως από εξωγήινους? Ε η χώρα ήταν σκατά, ήρθε το στένεμα και η καταστροφή κεφαλαίων παγκοσμίως και επιδεινώθηκε η κατάσταση.
Ότι υπάρχουν όντως συνθήκες κρίσης δε δικαιολογεί τις μαλακίες του κράτους. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι δε σημαίνει ότι και δεν υπάρχει. Δηλαδή έκατσαν έκαναν συνωμοσία όλα τα ΜΜΕ , οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και είπαν " ακούστε θα πούμε ψέματα στο λαό για να τους απολύσουμε, να τους φορολογήσουμε κλπ κλπ και να τα αρπάξουμε". Πλάκα κάνουμε τώρα?
Δεν έδοσαν 28 δις σε ρευστό. Ομόλογα και εγγυήσεις είναι. Άιντε να ψάχνετε λίγο ένα πράμα πριν το πείτε.

Και κάτι άλλο. Ότι υπάρχει κρίση δε σημαίνει καθόλου ότι το κράτος μπορεί να την επιλύσει. Γιατί η κρίση αφορά την οικονομία, το κράτος βασίζεται στην οικονομία ( δεν έχει ίδιους πόρους ως ξεχωριστή αυτόνομη οικονομική μονάδα) και επομένως σε κρίση είναι και η ικανότητα παρέμβασης και δράσης του κράτους.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Η Αράχωβα τίγκα
Η Μύκονος τίγκα
Η Σαντορίνη τίγκα
Όλοι έχουν από δύο αυτοκίνητα
Όλοι έχουν δικό τους σπίτι κι εξοχικό
Όλοι λένε ναι ενάντια στη διαφθορά και γλείφουν τον Χ πολιτικό για να μπουν στο δημόσιο ή για κανά ρουσφέτι...

5 κινητα η καθε οικογενεια κλπ κλπ................

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
[size=15pt]Oı 10 βλακωδώς απλοικοί Κανόνες επιβίωσης σε περίοδο Κρίσης[/size]

economistcover.jpg

1. Προστατέψτε το κεφάλαιο σας. Κρατάτε ένα ποσοστό μετρητών πάντα διαθέσιμο για ιέρειες του έρωτα αλλά και για την φουκριάρα την οικογένεια σας.

2. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική κι όχι αποκλειστικά τις "αναλύσεις" ανέραστων δημοσιογράφων κάποιου οικονομικού επιτελείου.

3. Μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΑ από την κυβέρνηση. Ξέρω, το κάνετε καιρό. Τώρα είναι επίσημο.

4. Επενδύτετε σε προιόντα που πωλούνται εύκολα. Μακριά από οποιουδήποτε τύπου πιστοποιητικά κατάθεσης ακόμα κι αν τα εκδίδει ο Warren Buffet.

5. Μείνετε ευέλικτοι. ¨Οχι μόνο για να πιάνετε το σαπούνι στο μπάνιο αλλά και για μικρο-πρόθεσμες επενδύσεις.

6. Aν πρέπει να επενδύσετε, πρoτιμήστε ETFs (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφαλαία)σε ισοτιμίες νομισμάτων και χρυσό(Μα τις 1000 λίμνες του Οντάριο!!!).Η αγορά μετοχών του ETF αποτελεί αγορά μετοχών της εταιρίας (Trust) οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την αξία του συγκεκριμένου νομίσματος (€) που το Τrust διακρατεί. O επενδυτής ο οποίος αγοράζει μετοχές του ETF στην ισοτιμία €/$ ουσιαστικά αγοράζει € και πουλά το $.

7. Βρείτε επιχειρήσεις (στον τομέα των υποδομών???), οι οποίες παραμένουν σχετικά αλώβητες αυτήν την περίοδο όπως και ο ανδρισμός μας ελπίζω.

8. Aν πρέπει να επενδύσετε, ρίχτε μία ματιά σε Inverse ETFs, τα οποία παράγουν κέρδη όταν πέφτουν συγκεκριμένοι κλαδικοί δείκτες. Warning! Τα προϊόντα αυτά σίγουρα παρουσιάζουν αυξημένη μεταβλητότητα καθώς χρησιμοποιούν ανοικτές πωλήσεις και παράγωγα για την επίτευξη του σκοπού τους.

9. Μην είστε άπληστοι ή/και τεμαχιάρηδες ακόμα κι αν βγάλετε ΔΙΣ με τις υπερπολύτιμες, σπάνιες συμβουλές μου. Να ερωτεύεστε ανθρώπινα όντα (άντε και ρομπότς) και ΟΥΧΙ τις επενδύσεις σας.

10. Τολμήστε να πάτε κόντρα στο ρεύμα κι όταν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ φωνάζουν ΠΟΥΛΑ,ΠΟΥΛΑ,ΚΟΥΛΑ τολμήστε να επωφεληθείτε από την τεράστια ευκαιρία μίας πιθανής πάμφθηνης αγοράς.

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Πες τα και συ βρε Chevalier.
Τα 28 δις είναι ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΡΕΥΣΤΟ!!!
Έπειτα το χρήμα πάει έξω όπως έφευγε παλιά από την Αμερική με τους μετανάστες για τη φουκαριάρα τη μάνα τους.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Λες να ην ξέρω το ΙΟΒΕ και τα αντίστοιχα μαγαζιά?
Ή σου μοιάζω να είμαι για νεαρούλης, τρυφερούλης που πιστεύει σε διάφορα???

Καταρχάς το να είναι κάποιος νεαρούλης ή τρυφερούλης δεν είναι ελλάτωμα. Και Ελληνική επιχειρηματικότητα υπάρχει, και να μετρηθεί μπορεί. Εδώ όμως παραθέτουμε απόψεις και δεν κάνουμε κόντρες
στο ποιός είναι ποιός. Μακάρι να ήταν εδώ νεαρά άτομα και να έβαζαν τις απόψεις τους, και ας είναι και οι χειρότερες που υπάρχουν. Αυτό μας πάει όλους μπροστά. Άλλωστε η ηλικία δεν είναι τεκμήριο της ορθότητας των απόψεων. Εγώ αναζητώ να ακούσω νέους αμθρώπους να λένε την άποψή τους γιατί τελικά έχουν ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ. Εμείς φταίμε που τόσα χρόνια δεν μάθαμε να ακούμε.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Για τα 28δις γραφω..τα εδωσαν οπως τα εδωσαν.............δεν το διαβασες.....?

Μηπως ξερεις να μου πεις ολες οι πολυεθνικες και αυτοκινιτοβιομηχανιες απο ποιους ελεγχονται?

Ναι οι αμερικανοι τα φτωχαδακια.........ξερεις ποσα λεφτα χαλανε για το στρατο τους?

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
895
Πόντοι
6.755
Καταρχάς το να είναι κάποιος νεαρούλης ή τρυφερούλης δεν είναι ελλάτωμα. Και Ελληνική επιχειρηματικότητα υπάρχει, και να μετρηθεί μπορεί. Εδώ όμως παραθέτουμε απόψεις και δεν κάνουμε κόντρες
στο ποιός είναι ποιός. Μακάρι να ήταν εδώ νεαρά άτομα και να έβαζαν τις απόψεις τους, και ας είναι και οι χειρότερες που υπάρχουν. Αυτό μας πάει όλους μπροστά. Άλλωστε η ηλικία δεν είναι τεκμήριο της ορθότητας των απόψεων. Εγώ αναζητώ να ακούσω νέους αμθρώπους να λένε την άποψή τους γιατί τελικά έχουν ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ. Εμείς φταίμε που τόσα χρόνια δεν μάθαμε να ακούμε.
ΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Δεν σου κάνω καμμιά κόντρα απλά απαντάω σε όσα γράφεις.
Άμα έχεις κάνει Οικονομετρία (αν είσαι Οικονομολόγος) θα ξέρεις ότι μπορείς να συνδυάσεις δείκτες και δεδομένα και να φτιάξεις παπάδες.
Τώρα άμα νομίζεις ότι υπάρχει Ελληνική επιχειρηματικότητα όπως μετριέται στην Αμερική και την Γερμανία τότε καλύτερα να μιλήσουν οι νέοι για την Καλομοίρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom