Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Δηλαδή υπάρχει πολύ ρευστό στην αγορά, η δημοσιονομική ισορροπία είναι τέλεια, το δημόσιο δεν έχει ελλείματα, οι δημόσιες δαπάνες δεν είναι υψηλές και τα έσοδα μηδαμινά, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν υπέρογκα χρέη και το έλλειμα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών είναι παρααμύθια της χαλιμάς. Εμ πες τα ντε!

θυμασαι ποτε φιλε μου οι δημοσιονομικοι δεικτες στην ελλαδα να ηταν καλοι? μηπως ολα ηταν αψογα και ξαφνικα λογω παγκοσμιας κρισης το κρατος αδυνατει να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις του? Ας μην παραμυθιαζομαστε, τα λεφτα που εχουν φαγωθει απο τον κρατικο κορβανα αλλα και οι απατες που δινουν και παιρνουν λογω ελειψης ελεγκτικων μηχανισμων αλλα και της συμμετοχης σε τετοιες απατες δημοσιων λειτουργων - απο υψηλες εως και χαμηλες θεσεις - ειναι που οδηγησαν σε αυτο το αδιεξοδο. Εγω φιλε μου ουτε σχεση ειχα ποτε με το δημοσιο ουτε συμφερον εχω απο κανενα κολοκομα οποτε ανοιχτα και ξαστερα λεω οτι ειναι καιρος να πανε να γαμηθουν ολοι τους και να αρχισει επιτελους ελεω κρισης να ξυπναει ο κοσμος που ανεχτηκε τοσα χρονια την απολυτη διαφθορα. Οσο για τη κριση, so fucking what? Θα ξεπεραστει και θα μπορουμε παλι να ασχολουμαστε με ανουσιες καταναλωτικες μαλακιες....

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Aκόμα ένα θέμα που θα εξελιχθεί αριστεροί vs δεξιοί...
:2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
θυμασαι ποτε φιλε μου οι δημοσιονομικοι δεικτες στην ελλαδα να ηταν καλοι? μηπως ολα ηταν αψογα και ξαφνικα λογω παγκοσμιας κρισης το κρατος αδυνατει να ανταποκριθει στις υποχρεωσεις του? Ας μην παραμυθιαζομαστε, τα λεφτα που εχουν φαγωθει απο τον κρατικο κορβανα αλλα και οι απατες που δινουν και παιρνουν λογω ελειψης ελεγκτικων μηχανισμων αλλα και της συμμετοχης σε τετοιες απατες δημοσιων λειτουργων - απο υψηλες εως και χαμηλες θεσεις - ειναι που οδηγησαν σε αυτο το αδιεξοδο. Εγω φιλε μου ουτε σχεση ειχα ποτε με το δημοσιο ουτε συμφερον εχω απο κανενα κολοκομα οποτε ανοιχτα και ξαστερα λεω οτι ειναι καιρος να πανε να γαμηθουν ολοι τους και να αρχισει επιτελους ελεω κρισης να ξυπναει ο κοσμος που ανεχτηκε τοσα χρονια την απολυτη διαφθορα. Οσο για τη κριση, so fucking what? Θα ξεπεραστει και θα μπορουμε παλι να ασχολουμαστε με ανουσιες καταναλωτικες μαλακιες....

δεν έχεις άδικο. Δεν είπα ότι τώρα έγιναν έτσι. Απλά είπα ότι επιδεινώθηκαν γιατί πριν η στρίοφιγγα του δανεισμού ήταν ανοιχτή. Τώρα η κάνουλα έκλεισε. Εξάλλου με αυτά που λες επιβεβαιώνεις αυτά που έλεγα. Ε για να υπάρχουν προβλήματα κάποιες αιτίες θα υπάρχουν. Προβλήματα, ανισορροπίες > κρίση. Είναι δυνατό να λέτε " α δεν είναι κρίση είναι αυτό και το ένα και το άλλο". Με τις λέξεις θα παίζουμε.

Στο τέλος συμφωνώ απόλυτα. Ούτε εμένα με πολυκαίει η κρίση. Όπως δε θα έπρεπε κάθε εργαζόμενο πιστεύω. Ο εργαζόμενος, καθότι παράγει έτσι και αλλιώς περισσότερα από αυτά που καρπώνεται, πάντα σε κρίση είναι. Η κρίση αφορά τις συνθήκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Πες τα ρε φανάτικ...
Γιατί κάποιοι στην κοσμάρα τους νομίζουν διάφορα...

Ο λαος  χαβει οτι του λενε τα ΜΜΕ σαν φυτο...........
Οι μαζες ελεγχονται ευκολα.............

Στις ειδησεις ξερεις τι θεμα εχουν βγαλει........

Οικονομικη κριση λεει και στους παρανομους εραστες....................

Ειναι για γελια..............

Εχουν τρομοκρατησει την κοινωνια............με παραμυθα για μικρα παιδια.....

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Mιας που ειπατε για αποψεις νεων,θα πω μια παροιμια...
Της κακιας ψωλης(Ελλαδα) της φταινε οι τριχες(παγκοσμια κριση)...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Δεν έχουμε για πηγές πληροφόρησης τα ΜΜΕ υπάρχουν και άλλα κανάλια πληροφόρησης. Τέλοσπάντων.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Δεν σου κάνω καμμιά κόντρα απλά απαντάω σε όσα γράφεις.
Άμα έχεις κάνει Οικονομετρία (αν είσαι Οικονομολόγος) θα ξέρεις ότι μπορείς να συνδυάσεις δείκτες και δεδομένα και να φτιάξεις παπάδες.
Τώρα άμα νομίζεις ότι υπάρχει Ελληνική επιχειρηματικότητα όπως μετριέται στην Αμερική και την Γερμανία τότε καλύτερα να μιλήσουν οι νέοι για την Καλομοίρα.

Προχθές έγραψα κάτι που ίσως δεν το διάβασες. Μελετούσα τα σκονισμένα βιβλία της Mc Graw Hill και είδα ότι τίποτα από την Μακροοικονομία δεν είναι όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την θεωρία.
Οι καταστάσεις που ζούμε είναι μακριά από την Οικονομκή θεωρία και έχουν σαν βάση (κατα την προσωπική μου εκτίμηση πάντα) τις πολιτικές αποφάσεις και όχι τους κανόνες τις αγοράς. Αυτό δεν σημαίνει πως οι δείκτες δεν έχουν μια αξία, ακριβώς όμως επειδή έχουν τρελλαθεί. Εδώ ζούμε στην εποχή που η κατάσταση θα αλλάξει επειδή το αποφάσισαν οι "δήθεν" ηγέτες. Και εξηγούμε. Η Γερμανία είδε την μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσει την οικονομική της επιρροή στην Ευρώπη. Τους φώναξαν όλους προχθλές, τους είπαν να τα βρούνε μεταξύ τους (για αυτό και η σημερινή συνάντηση) και μετά θα ρίξουν τα Ευρουδάκια τους στην νέα τους επιχειρηματική σραστηριότητα που λέγετε 'Ελλάδα", "Ρουμανία" κλπ κλπ. Αυτά που ζούμε είναι τα απόνερα μιας διαδικασίας που αν τελικά ολοκληρωθεί απλά θα γίνουμε και πάλι οι καλοί πελάτες τους. Εδώ τώρα ζούμε τις πολιτικές πιέσεις των τεσσάρων μεγάλων (Αμερική Ευρώπη Ρωσσία Κίνα) για την νέα συναλλαγματική τάξη. Ούφ έχω να γράψω τόσα πολλά αλλά το λαπτοπ  δεν βοηθάει....

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Και ο τουρισμος θα πεσει ετσι και αλλιως γιατι η Ελλαδα δε σεβεται τον τουριστα και οι τιμες ειναι απαραδεκτες................και ουτε ειναι διατεθιμενος ο Αμερικανος να χαλασει ετσι τα λεφτα του....

Ακομα και επι περιοδο Ολυμπιαδας και μετα που η Ελλαδα ακουγοταν σε ολο τον κοσμο παλι επεσε ο τουρισμος εδω και αυξηθηκε στην Τουρκια..........

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Προχθές έγραψα κάτι που ίσως δεν το διάβασες. Μελετούσα τα σκονισμένα βιβλία της Mc Graw Hill και είδα ότι τίποτα από την Μακροοικονομία δεν είναι όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την θεωρία.
Οι καταστάσεις που ζούμε είναι μακριά από την Οικονομκή θεωρία και έχουν σαν βάση (κατα την προσωπική μου εκτίμηση πάντα) τις πολιτικές αποφάσεις και όχι τους κανόνες τις αγοράς. Αυτό δεν σημαίνει πως οι δείκτες δεν έχουν μια αξία, ακριβώς όμως επειδή έχουν τρελλαθεί. Εδώ ζούμε στην εποχή που η κατάσταση θα αλλάξει επειδή το αποφάσισαν οι "δήθεν" ηγέτες. Και εξηγούμε. Η Γερμανία είδε την μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσει την οικονομική της επιρροή στην Ευρώπη. Τους φώναξαν όλους προχθλές, τους είπαν να τα βρούνε μεταξύ τους (για αυτό και η σημερινή συνάντηση) και μετά θα ρίξουν τα Ευρουδάκια τους στην νέα τους επιχειρηματική σραστηριότητα που λέγετε 'Ελλάδα", "Ρουμανία" κλπ κλπ. Αυτά που ζούμε είναι τα απόνερα μιας διαδικασίας που αν τελικά ολοκληρωθεί απλά θα γίνουμε και πάλι οι καλοί πελάτες τους. Εδώ τώρα ζούμε τις πολιτικές πιέσεις των τεσσάρων μεγάλων (Αμερική Ευρώπη Ρωσσία Κίνα) για την νέα συναλλαγματική τάξη. Ούφ έχω να γράψω τόσα πολλά αλλά το λαπτοπ  δεν βοηθάει....
Για τους δείκτες συμφωνώ
Για τις πολιτικές αποφάσεις επαυξάνω
Για το υπόλοιπο make a second thought

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1

Πάντως και εσύ σαν αυτούς που κρίνεις γράφεις...λαικιστής του κερατά. Πάντως έχεις δίκιο, δεν είμαστε όλοι γάτες σαν εσένα..υπάρχουν και ποντίκια.

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Και ο τουρισμος θα πεσει ετσι και αλλιως γιατι η Ελλαδα δε σεβεται τον τουριστα και οι τιμες ειναι απαραδεκτες................και ουτε ειναι διατεθιμενος ο Αμερικανος να χαλασει ετσι τα λεφτα του....

Ακομα και επι περιοδο Ολυμπιαδας και μετα που η Ελλαδα ακουγοταν σε ολο τον κοσμο παλι επεσε ο τουρισμος εδω και αυξηθηκε στην Τουρκια..........
Στην Τουρκία πας σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με 50-60 ευρώ.
Αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό.
Όση μέρα είσαι εκεί σε προσέχουν, σου φέρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι ζητήσεις, είναι συνέχεια στα ναι και τα χαμόγελα.
Δεν είναι μόνο το κόστος αλλά κυρίως η συμπεριφορά.

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Εχθές το βράδυ έβλεπα σε Βρετανικό site Βίλες με πισίνα στην Κρήτη για μια εβδομάδα Ιούλιο 350€.
Το καλοκαίρι που πέρασε στην Garda στην Ιταλία, 60ευρουδάκια 4 άτομα σε βιλίτσα με πισίνα πάνω στην λίμνη...
Από έγκυρες πληροφορίες 3 μεγάλα συγκροτήματα στην κρήτη δεν θα ανοίξουν καθόλου γιατί προτιμούν να μην πάρουν το ρίσκο....

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Εχθές το βράδυ έβλεπα σε Βρετανικό site Βίλες με πισίνα στην Κρήτη για μια εβδομάδα Ιούλιο 350€
σωστά το είπες σε Βρεταννικό.
άμα πας κατευθείαν θα στο κάνει 1,350 €

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
1: Κρίση υπάρχει. Αλλιως δεν θα συζητάγαμε.
2: Το τι περιεχόμενο δίνει ο καθένας σε αυτήν, είναι σε άμεσοτατη συνάφεια με την παιδεία του με την ευρυτερη έννοια, πρωτίστως δε κυριως την πολιτική του.
Καθώς σε αυτήν βρίσκει τις απαντήσεις που ψάχνει αυθόρμητα σκεπτόμενος.
3: Εκ του 2 μπορούμε να διακρίνουμε ευκρινώς δυο σχολές σκέψης: οι μεν ψάχνουν να βρούν τα λάθη του "συστήματος" για να λύσουν το πρόβλημα. Οι δε γνωρίζουν τα λάθη του "συστήματος" και επιθυμούν την ανατροπή/καταστροφή του.

Νομίζω η κατάληξη είναι σαφής.

Εκτός και αν υπάρχει Τρίτος Δρόμος, διότι και τα δυο δόγματα που με θρησκευτική ευλάβεια ωσαν την Βίβλο προτρέχουν οι πιστοί τους
Νεοφιλελευθερισμός και Μαρξισμός κατέρρευσαν...

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
1: Κρίση υπάρχει. Αλλιως δεν θα συζητάγαμε.
2: Το τι περιεχόμενο δίνει ο καθένας σε αυτήν, είναι σε άμεσοτατη συνάφεια με την παιδεία του με την ευρυτερη έννοια, πρωτίστως δε κυριως την πολιτική του.
Καθώς σε αυτήν βρίσκει τις απαντήσεις που ψάχνει αυθόρμητα σκεπτόμενος.
3: Εκ του 2 μπορούμε να διακρίνουμε ευκρινώς δυο σχολές σκέψης: οι μεν ψάχνουν να βρούν τα λάθη του "συστήματος" για να λύσουν το πρόβλημα. Οι δε γνωρίζουν τα λάθη του "συστήματος" και επιθυμούν την ανατροπή/καταστροφή του.

Νομίζω η κατάληξη είναι σαφής.

Εκτός και αν υπάρχει Τρίτος Δρόμος, διότι και τα δυο δόγματα που με θρησκευτική ευλάβεια ωσαν την Βίβλο προτρέχουν οι πιστοί τους
Νεοφιλελευθερισμός και Μαρξισμός κατέρρευσαν...

Ωραία τοποθέτηση! i like it...ειδικά την τελευταία σειρα!! Ζήτω ο Κουμουναλισμός

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Όχι φίλε μου τις κόψαμε τις μαλακίες...τα πληρώσαμε πολλές φορές τα δίδακτρα...
Εσύ κι εγώ κι άλλοι 5-6
Ο μέσος Έλληνας που δεν έχει αυτή τη γνώση τι κάνει???
Πληρώνει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom