Πρόσφατα απολύθηκα από εταιρεία στην οποία έπαιρνα 1200/μήνα ως αντιπρόσωπος. Στο χωριό μου τους λέμε πωλητές. Αναπόφευκτα, οι γνωριμίες μου αρκετές. Όλοι όσοι γνωρίζω στελέχη επιχειρήσεων, αφεντικά, με προνομιούχες θέσεις κτλ, είναι με τουλάχιστον υποθυροειδισμο και ένα αυτοανοσο. Οι δε του ιδιωτικού μερικής και πλήρους απασχόλησης (4€/ώρα) με κυλιόμενα και 6ημερα, βιώνουν μια κατάσταση "μισό αυτοανοσο, μισή απόγνωση". Οι δε καθηγητές Δημοσίου με μισθό 3 χιλιάρικα (γελάμε) είναι ότι πιο σιχαμερό και τσιγκουνικο ον υπάρχει.
Με ρωτάτε τι θα επέλεγα. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Δημοσιο και μάλιστα υπεροπροσπαθειες για καλή θέση. Τα ψυχολογικά, η κούραση, η καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα βγαίνουν κάποτε όλα μαζί. Τι να το κάνεις; επειδή θα έχεις τι; δύο βίζιτες παραπάνω και ένα τζιπ; ή πιστεύετε ότι θα βγάζετε 150+ χιλιαδες / χρόνο; Ασχολήθηκα στο παρελθόν με την δημιουργία προγραμμάτων για βιντεοπαιχνιδια (κοινώς cheats) και ελαφρώς με την αντιπερα όχθη (anticheats). Μόνο δύο γνωστοί μου, ένας από Αμερική και ένας από Καναδά, βγάζουν τόσο ψωμί δουλεύοντας στην Riot. Ένα παλιό (θα ηθελα) αμόρε από την περιοχή μου στο σχολείο δουλεύει στην Σιγκαπούρη με παρόμοιο μισθό υπεύθυνη blockchain. Οι υπόλοιποι φίλοι μου εκ του εξωτερικού με πτυχία δουλεύουν για 1.5-3 χιλιάδες ως security analysts. Δεν μπορούν ακόμα να αγοράσουν δικό τους σπίτι, σε Γερμανία και Αγγλία, και θα πάρουν δάνειο φυσικά. Φαγητό αίσχος, τιμές στα ύψη, κτλ. Τι ακριβώς αποζητατε από μια τέτοια ζωή; θέλετε να είστε με Λεξοτανιλ από τα 40 σας; Αν περάσετε από την Λεωφόρο Νίκης στην Θεσσαλονίκη το πρωί θα δείτε αρκετούς και αρκετές που πίνουν τον πρωινό καφέ τους με περισσή άνεση. Οι λεγόμενοι "είχα μια θεία που πέθανε και μου άφησε 10 ακίνητα από Τσιμισκή και κάτω".
Αν θέλετε άνεση στη ζωή, ασχοληθείτε με ακίνητη περιουσία. Είναι το μοναδικό asset που δεν χάνεται ποτέ και όλο ανεβαίνει. Δημόσιο + ενοίκια. Έστω, ένα υπόγειο, ένα εξοχικό στο ρέμα Δενδροποταμου. Αφήστε τον ΙΥ να τρέχει με τον χαρτοφύλακα, να βρωμοκοπάει το πουκάμισο του από ιδρώτα και κορτιζολη, να πίνει καφέ σκαστος και στις 4 που θα πάει σπίτι να κοιμηθεί να χτυπάει τηλέφωνο από τον Χ Ψ μαλακα γιατρό που "κάτι ξέχασε και ήθελε να ρωτήσει". Αφήστε τον πιτσιρικά να δίνει ψυχή και σώμα σε κυλιόμενο με μισθό 4€/ώρα (κάποτε ήταν 2.8 για μερικής απασχόλησης, ναι, ω ναι) λες και κάπου θα βγάλει όλο αυτό. Λες και θα έχει αμάξι, λες και θα πάει διακοπές, λες και θα έχει ζωή με 6ημερο βραδινό. Έχετε κάνει βραδινά ποτέ; σε πιάνει μια ζαλάδα ύπουλη, κοιμάσαι και ξυπνάς απόγευμα σαν μπαμπουρας. Τι ακριβώς πιστεύετε ότι κερδίζετε; τα "προς το ζην"; ποιο ζην;
Δημόσιο. Γραφείο. Καθαρό. Ενας μήνας άδεια. Αύγουστος στην υπέροχη Χαλκιδική. 1.5 χιλιάρικο καθαρά να τα βγάζεις από το ΑΤΜ και να ακούς το ΦΡΦΡΦΡΦΡ. Μια ώρα δουλειά με το ζόρι, 5 ώρες κουβέντα, 2 ώρες βόλτα για "κάτι δουλειές έχω Ρούλα, πετάγομαι κι έρχομαι".
Όχι, ευχαριστώ. Δεν θα πάρω ούτε την δικηγορίνα, ούτε την σεμνή βίζιτα. Ούτε split, ούτε ξεsplit. Υγεία, οικονομική ασφάλεια, και μετά όλα τα άλλα. Αν θέλει κάποιος να γαμιεται το στομάχι του για 5 χιλιάρικα / μήνα, ώρα καλή. Έλα σε δέκα χρόνια να μας πεις πώς είσαι.
Προτείνω την εξής κωμωδία για τυχόν δύσπιστους:
Der Vollposten (2016) 6.6 | Comedy