Ακριβώς str81977 οι ζημίες που έχουν αφορούν τα χαρτοφυλάκια τους.Και καλείται ο εκάστοτε λαός να τους τα χρηματοδοτήσει
nikospireas δεν έκανε επενδύσεις,μια εταιρεία μονοπώλιο την έχει κοντά στις ζημίες.Κατόρθωμα είναι να φέρεις μια μονοπωλιακή επιχείρηση κοντά στις ζημίες,και δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα από αυτά που ανέφερες για να το καταφέρεις!
axaxouxas πίστεψε με,κάθε μέρα ακούω το ίδιο "μότο" "Αυτή είναι η τιμή για μετρητά" και εννοούν την τιμή καταλόγου.Ούτε 0,01€ δεν κατεβάζουν.
κοιτα φιλε μου,συνηθιζεται στις επιχειρησεις,να 'μαγειρευουνε' ως ενα βαθμο τις λογιστικες καταστασεις τους. επισης σε εποχη υφεσης που οι "αγορες' δεν ειναι στα καλα τους, ειναι μια καλη ευκαιρια να παρουσιαζουν-μαζευουν τα αρνητικα τους(ζημιες),οπως μαλλον κανει η δεη για το 2008.(ισχυει και το αντιστροφο φυσικα,δηλ,σε εποχες παχιων αγελαδων να παρουσιαζονται "καλυτερα" αποτελεσματα).θα σου πω ενα παραδειγμα και θα καταλαβεις για δεη κλπ,ενα πραγματικο γεγονος : την πρωτη μερα που παει στο γραφειο του ,περναει απο τον προθαλαμο που ειναι οι 3 ιδιαιτερες γραμματεις του (προσληφθεισες απο παλια..),τους λεει καλημερα,καλημερα σας λενε και αυτες.επειτα τους λεει μια απλη προταση στα αγγλικα,στα γαλλικα και στα γερμανικα.οριστε?? (λενε αυτες). τις κοιτα και επαναλαμβανει τη προταση.αυτες παλλι:οριστε,τι ειπατε,δεν καταλαβαμε? μπαινει στο γραφειο του,παιρνει τον προσωπαρχη,του ζητα να στειλει τις γραμματεις αυτες σε αλλο οροφο και να του στειλει καποιες που μιλανε ξενες γλωσσες
και τιθεται το ερωτημα...πως γινεται στη μεγαλυτερη επιχειρηση της χωρας,οι ιδιαιτερες του προεδρου να μη μιλανε μια ξενη γλωσσα??? αν π.χ. του τηλεφωνησει ο αντιστοιχος προεδρος της "ιταλικης δεη" και πεσει πανω στις προηγουμενες γραμματεις,τι εντυπωση κανει αυτο? και δοξα το θεο,δεν ειμαστε ουγκαντα,ζουμε σε μια χωρα που πολλα παιδια σπουδαζουνε,βγαζουνε τα ματια τους πανω στα βιβλια,μιλανε και μερικες γλωσσες...αλλα κανουνε delivery σε κανα σουβλατζιδικο επειδη δεν εχουνε "ακρες"(οπως εσυ που εισαι παιδι εργατη αν θυμαμαι καλα και επειδη εφαγε φολα πιθανον ο πατερας σου επαθες κομπλεξ με τα ενσημα και κυνηγας να βρεις "ανοιχτο" για να τον κραξεις τον φιλο arcans,που επισης ειναι απο φτωχα αρχιδια αφου ξεκινησε σοβατζης και εγινε κατασκευαστης και αν μαθεις πως ειμουνα χρηματιστης θα με κραξεις και εμενα τωρα ,χωρις να ξερεις πως τον ..ελευθερο χρονο μου απο τα σχολεια πηγαινα μεροκαματο οικοδομες(και δεν ειμαι ο ξανθοπουλος,καμια σχεση),καλουπωματα συνηθως και παλευα με τεσσαρες..μπετοφορμ..κλαπες..πετσωματα...σκεπαρνια και δονητες(μεγαλους,οχι μικρους που βλεπω εχουνε οι τανες στα studios
)...ο arcans ξερει για τι μιλαω φυσικα
παμε λιγο παρακατω...ο sir takis ειναι μελος σε καμια 15 δ.σ. ξενων εταιρειων και εχει υπογεγραμμενη τη παραιτηση του στη δεη απο τις πρωτες μερες.σπουδασε σε μετριοτατο πανεπιστημιο στη usa και δουλευε σε βενζιναδικα οπως πολλοι μεταναστες εκει περα. ηρθε στη ελλαδα και ξεκινησε στην toyota σαν αποθηκαριος(δε κουβαλαγε κιβωτια βεβαια),τολμησε σαν εξυπνος ανθρωπος που ειναι και ρισκαρε εφαρμοζωντας καποια νεα συστηματα στην εταιρεια. ο ιδιος λεει "προσπαθησα να κανω τη θεωρια πραξη και πετυχε".σε λιγα χρονια εγινε προεδρος της,στην ελλαδα.ειναι ακομη νομιζω και μελος του δ.σ. της toyota japan(ισως ο μονος μη ιαπωνας). το μαιο του 2008 ο αυτοκρατορας της ιαπωνιας του απενειμε τιτλο τιμης (χρυσο σταυρο?χρυσο σπαθι?δε θυμαμαι τι εχουνε αυτοι οι σχιστοματηδες εκει περα).
πριν χρονια,ειμουν μαθητης του και κατι παιδια τον ρωτησαν επειδη ειδαν ενα σχολιο σε εφημεριδες, αν ισχυει οτι θα αναλαβει την ολυμπιακη. η απαντηση του : γιατι να χαλασω το ονομα μου στη πιατσα βρε παιδια,ποιος ο λογος? φοιτητες : μα η ολυμπιακη ειναι μια μεγαλη εταιρεια,δεν ειναι τιμη σας να αναλαβετε? sir takis : ακουστε παιδια μου...εγω αν με παρει ο υπουργος και μου ζητησει κατι τετοιο ,θα του ζητησω καταρχην για 6 μηνες να με κανει το Νο 2(και οχι προεδρο αμεσως) στην εταιρεια για να δω τι συμβαινει εκει μεσα,να κατανοησω πως λειτουργει.επισης θα του ζητησω να εχω γυρω μου μια ομαδα 5-6 ανθρωπων δικων μου συνεργατων. λετε να το δεχτει ο χ υπουργος αυτο? σιγουρα θα μου πει οκ σε ολα αναλαβε αυριο , αλλα στους 5-6 τις ομαδας σου θα εχω και εγω 2 δικους μου που εχω ...υποχρεωση ;) επισης 2 χρονια πιστωση χρονου για να δειξω το εργο μου και φυσικα χωρις να μου βαζουνε "προσανατολισμους" απο "πανω". λετε να δεχτει ο υπουργος? φοιτητες : χχμμ..μαλλον οχι! sir takis : ε για αυτο και εγω δε παω,δουλια εχω αν θελω
τωρα φιλε imaginas γιατι δεχτηκε και πηγε δεη και εγω απορω,απο οτι μαθαινω ειναι για να προσφερει και μου ακουγεται αρκετα αληθες.απορω ακομη περισσοτερο ομως γιατι καθεται ακομη
οσο για τα χρηματα που ειπες(500 το χρονο) και ακουγονται εξωπραγματικα,σε νιωθω φιλαρακι,εχω περασει απο αυτη τη φαση...καπου 200 δραχμες ηταν το μεροκαματο πριν το 85(ρωτα τον πατερα σου,θα θυμαται) σαν βοηθος μπετατζη,η μαρμαρα κλπ κλπ..δε τα ξεχναμε αυτα ;)
τωρα ομως υπαρχουνε "αποζημιωσεις " λεγονται στο ο.τ.ε. για παραδειγμα που πανε καπου 4-5.000 ευρω την ωρα!!!!(δεν εχω ιδεα αν τα αξιζουνε η οχι,απλα εχω ακουσει πως παιζουνε αυτα...). στη eurobank αλλο παραδειγμα πριν 2-3 χρονια,το xmas bonus και μονο αυτο, των 4-5 διευθυντων που ειναι εκει,ηταν 300.000. μονο το xmas bonus ετσι? και δε νομιζω ο λατσης ναναι κανας χαζος που χαριζει χρημα,που το πετα απο τα παραθυρα,καθε αλλο θα ελεγα ;)
υ.γ. δεν ειμαι φιλος τους,ποτε δε θελησα η επιδιωξα να γινω και σορρυ για το πλατυασμα συναγωνιστες