Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
χαρακτηριστικο το γιαουρτι total της φαγε 0,85 με 0,82 σε ολα τα σουπερμαρκετ στην ολλανδια 1,15 στην Ελλαδα. Δηλαδη το ιδιο ελληνικο προιον πωλειται 30% πιο πανω στην ελλαδα απο οτι στο εξωτερικο
Ξέχασες και τα μεταφορικά που πάει το γιαούρτι Ολλανδία.
Εδώ στα σκόπια όλα τα ελληνικά προϊόντα είναι πιο φτηνά από τη Θεσσαλονίκη έως τα σύνορα.

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
Το πρώτο κανόνι στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου «έσκασε» αυτές τις ημέρες, καθώς η επιχείρηση Απέργη ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι σταματάει τη λειτουργία της λόγω της κρίσης. Η επιχείρηση είχε παρουσία με μάντρες πώλησης πολυτελών, κυρίως, αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια αλλά και στο Κορωπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, ήδη οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούν στην κατάσχεση αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, ενώ υπάρχει ανησυχία για την απώλεια χρημάτων από πελάτες της επιχείρησης οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές για την αγορά αυτοκινήτων.

Η «Απέργης» ήταν από το 1995 αποκλειστικός αντιπρόσωπος βορείων προαστίων της Chrysler Jeep Hellas, ενώ το 1997 σύνηψε συνολική συμφωνία για την αποκλειστική διάθεση Β. Προαστίων της Citroen Hellas καθώς και για την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης. Το 1998 ίδρυσε εισαγωγικό τμήμα αυτοκινήτων κυρίως από Γερμανία.

adonis13

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
9
Πόντοι
6
τα πραγματα ειναι εξαιρετικα δυσκολα.ακομα και οκολοσσος που λεγεται τογιοτα ανακοινωσε ζημιες 1,8 δις δολλαρια και ζητησε επειγοντως δανειο

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
τα πραγματα ειναι εξαιρετικα δυσκολα.ακομα και οκολοσσος που λεγεται τογιοτα ανακοινωσε ζημιες 1,8 δις δολλαρια και ζητησε επειγοντως δανειο

Μόνο που δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι ζημίες αυτές.Πότε πρόλαβαν να εγγραφούν αφού η κρίση ξεκίνησε κάπου τον Αύγουστο;Το πρώτο 8μηνο δεν πούλαγε η Toyota;Αν οφείλονται σε "αρπαγές" των διοικούντων,είναι άλλο πράγμα.Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση που σε όποιο μαγαζί μπαίνω,και τους λέω αν κάνουν καλύτερη τιμή στα μετρητά,απαντάνε αρνητικά.Μάλλον δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δε θέλουν μετρητά...

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
toyota....η μεγαλυτερη αυτοκινητοβιομηχανια...παντα τα τελευταια χρονια στο TOP 5 των εταιρειων με το καλυτερο ποιοτικα management. για τους αλλους τι θα πρεπει να φανταστουμε δηλαδη..? :think:
capsis hotels...πριν κανα μηνα(?)...bye bye !  ( να δεις τι σου 'χω για μετα....λεει το ασμα :dancing: )

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Η toyota στην Ευρώπη είχε και έναν Έλληνα μάνατζερ.Μεγάλο κεφάλι...Μόλις βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση,έγινε δημόσιος υπάλληλος με κάπου 500.000€ το χρόνο εισόδημα!Λογικά όλοι τον ξέρετε...Μεγάλο κεφάλι...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μόνο που δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι ζημίες αυτές.Πότε πρόλαβαν να εγγραφούν αφού η κρίση ξεκίνησε κάπου τον Αύγουστο;Το πρώτο 8μηνο δεν πούλαγε η Toyota;Αν οφείλονται σε "αρπαγές" των διοικούντων,είναι άλλο πράγμα.

Βασικά όλες οι εταιρείες τον ήπιαν και τον πίνουν διότι έχει πέσει τραγικά η αξία των μετοχών τους, έχει πέσει επίσης τραγικά η αξία των χαρτοφυλακίων τους και δεν έχουν την ίδια δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό...
Εννοείται βέβαια ότι τα διοικητικά συμβούλια συμπεριφέρονταν σαν στρατός κατοχής αλλά αυτό που με χαροποιεί κάπως είναι ότι μεγάλο μέρος των bonus τους ήταν σε μετοχές (stock options) και αυτές έχουν κατρακυλήσει τρελά...
Ξέρεις τί είναι να έχεις πάρει πριμ € 100.000 σε μετοχές και σήμερα αυτές να αξίζουν € 20.000;

Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση που σε όποιο μαγαζί μπαίνω,και τους λέω αν κάνουν καλύτερη τιμή στα μετρητά,απαντάνε αρνητικά.Μάλλον δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δε θέλουν μετρητά...

Ή έχουν αποφασίσει να πέσουν με το κεφάλι (και τις τιμές) ψηλά...
Ακόμη νωρίς είναι πάντως...
Να περιμένετε σε μερικούς μήνες που θα σκάσει το τσουνάμι με τις μεταχρονολογημένες επιταγές...
Μιλάμε για έναν παράλληλο και μη καταγεγραμμένο τρόπο δανεισμού μεταξύ εμπόρων χωρίς καμία εξασφάλιση για κανέναν...
Με ευθύνη και των τραπεζών που όχι μόνο χορηγούσαν μπλοκ στον κάθε κακομοίρη αλλά τις δέχονται ως ενέχυρα...

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Η toyota στην Ευρώπη είχε και έναν Έλληνα μάνατζερ.Μεγάλο κεφάλι...Μόλις βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση,έγινε δημόσιος υπάλληλος με κάπου 500.000€ το χρόνο εισόδημα!Λογικά όλοι τον ξέρετε...Μεγάλο κεφάλι...
ειναι μεγαλος μανατζερ,ειναι μεγαλο κεφαλι,ειναι κεφαλαιο για την χωρα-μακαρι να ειχαμε και αλλους τετοιους,ειναι καλος καθηγητης,ειναι καινοτομος,εχει 'αντερα',ειναι καλος ανθρωπος και πολυ αριστοκρατικος. δεν εγινε δημοσιος υπαλληλος και δεν παιρνει 500.000.αλλα και τα πενταπλασια να επαιρνε πιθανον τα αξιζει και υπαρχουνε παμπολλοι επιχειρηματιες που θα του τα εδιναν;)
καλο θα ειναι να μη τα ισοπεδωνουμε ολα...παμε παρακατω η να κολησουμε και να δουμε λιγα περισσοτερα για τον sir takis?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ΟΛΟΙ ριχνουν ''σιωπηλα'' τις τιμες στα ''μετρητα''.....

ειπαμε ......

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ .....

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ή έχουν αποφασίσει να πέσουν με το κεφάλι (και τις τιμές) ψηλά...
Ακόμη νωρίς είναι πάντως...
Να περιμένετε σε μερικούς μήνες που θα σκάσει το τσουνάμι με τις μεταχρονολογημένες επιταγές...
Μιλάμε για έναν παράλληλο και μη καταγεγραμμένο τρόπο δανεισμού μεταξύ εμπόρων χωρίς καμία εξασφάλιση για κανέναν...
Με ευθύνη και των τραπεζών που όχι μόνο χορηγούσαν μπλοκ στον κάθε κακομοίρη αλλά τις δέχονται ως ενέχυρα...

Οι επιταγες σκανε καθημερινα και ακομη περισσοτερες με γεωμετρικους ρυθμους .......

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Ακριβώς str81977 οι ζημίες που έχουν αφορούν τα χαρτοφυλάκια τους.Και καλείται ο εκάστοτε λαός να τους τα χρηματοδοτήσει  :jerking:

nikospireas δεν έκανε επενδύσεις,μια εταιρεία μονοπώλιο την έχει κοντά στις ζημίες.Κατόρθωμα είναι να φέρεις μια μονοπωλιακή επιχείρηση κοντά στις ζημίες,και δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα από αυτά που ανέφερες για να το καταφέρεις!

axaxouxas πίστεψε με,κάθε μέρα ακούω το ίδιο "μότο" "Αυτή είναι η τιμή για μετρητά" και εννοούν την τιμή καταλόγου.Ούτε 0,01€ δεν κατεβάζουν.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ειναι μεγαλος μανατζερ,ειναι μεγαλο κεφαλι,ειναι κεφαλαιο για την χωρα-μακαρι να ειχαμε και αλλους τετοιους,ειναι καλος καθηγητης,ειναι καινοτομος,εχει 'αντερα',ειναι καλος ανθρωπος και πολυ αριστοκρατικος. δεν εγινε δημοσιος υπαλληλος και δεν παιρνει 500.000.αλλα και τα πενταπλασια να επαιρνε πιθανον τα αξιζει και υπαρχουνε παμπολλοι επιχειρηματιες που θα του τα εδιναν;)
καλο θα ειναι να μη τα ισοπεδωνουμε ολα...παμε παρακατω η να κολησουμε και να δουμε λιγα περισσοτερα για τον sir takis?
εχεις αποολυτο δικιο φιλε.και αν δεν ειχε πολιτικες παρεμβασεις θα εβαζε ταξη στην ΔΕΗ.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση που σε όποιο μαγαζί μπαίνω,και τους λέω αν κάνουν καλύτερη τιμή στα μετρητά,απαντάνε αρνητικά.Μάλλον δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δε θέλουν μετρητά...
Τοτε κατι λαθος κανεις με ποιο πιθανο να μην σε θεωρουν πελατη αλλα εν δυναμη η απλος καποιος που κανει βολτα.
Το παζαρι γινεται στο τελος και τωρα τελευταια οτι αγοραζω, το αγοραζω με παζαρι με μεγαλο μαλιστα οφελος. :rockon: :rockon:

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Τοτε κατι λαθος κανεις με ποιο πιθανο να μην σε θεωρουν πελατη αλλα εν δυναμη η απλος καποιος που κανει βολτα.
Το παζαρι γινεται στο τελος και τωρα τελευταια οτι αγοραζω, το αγοραζω με παζαρι με μεγαλο μαλιστα οφελος. :rockon: :rockon:

Απλώς μπαίνω μέσα με τα λεφτά στο πορτοφόλι.Βλέπω το προϊόν,και ρωτάω πόσο κοστίζει.Όλοι κοιτάζουν τον κατάλογο και λένε την τιμή.Όταν ρωτάω αν κάνουν έκπτωση σε πληρωμή μετρητοίς,όλοι απαντάνε οχι.Δεν ξέρω βέβαια εσύ τι ψωνίζεις και σου κάνε καλύτερες τιμές,αλλά εγώ που θέλω να πάρω ένα φλας για τη φωτογραφική μου,το ίδιο πράγμα αντιμετωπίζω.Εγώ θα το αγοράσω,απλως αυτοί δε θα πάρουν λεφτά,διότι θα το παραγγείλω από το εξωτερικό.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μόνο που δεν ξέρουμε πού οφείλονται οι ζημίες αυτές.Πότε πρόλαβαν να εγγραφούν αφού η κρίση ξεκίνησε κάπου τον Αύγουστο;Το πρώτο 8μηνο δεν πούλαγε η Toyota;Αν οφείλονται σε "αρπαγές" των διοικούντων,είναι άλλο πράγμα.Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση που σε όποιο μαγαζί μπαίνω,και τους λέω αν κάνουν καλύτερη τιμή στα μετρητά,απαντάνε αρνητικά.Μάλλον δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δε θέλουν μετρητά...

Καλά, εσύ είπαμε από την καλπάζουσα φαντασία σου (imagination) λες ότι σου κατεβαίνει.

Όλοι είναι κλέφτες, ψεύτες και για όλα φταίνε τα Πάκια στην Γερανίου, οπότε προφανώς και το ΔΣ της Toyota τα άρπαξε.

Ο τυπικός Ελληναράς που τα ξέρει όλα. Βεβαίως σου διαφεύγει ότι η Toyota ναι μεν εμφανίζει ζημιές το οικονομικό έτος που τελειώνει στις 31 Μαρτίου ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πλην όμως έχει και μετρητά 18, 5 δις δολλάρια στο ταμείο και μικρό δανεισμό. Άφησαν και κάτι οι κλέφτες, εεεε;

Η Toyota εμφανίζει για πρώτη φορά ζημιές στην 70χρονη ιστορία της. Kανένας δεν περίμενε την τροπή αυτή καθώς πέρυσι είχε παρουσιάσει κέρδη 28 δις δολλαριών (προφανώς πέρυσι δεν έκλεβαν, αποφάσισαν να το κάνούν φέτος και το έμαθε ο imaginas).
Σε παγκόσμιο επίπεδο η Toyota πούλησε 7,54 εκατομμύρια αυτοκίνητα, δηλαδή 15% λιγότερα από πέρυσι που πούλησε 8,9 εκατομμύρια. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ξεσπάσει η κρίση πίστευε ότι θα ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία που θα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η πορεία των πωλήσεων και των αποτελεσμάτων ανά τρίμηνο φαίνεται εδώ:
JP_TYTQ30209.gif

(αυτό να το μελετήσεις λίγο για να δεις από πότε άρχισαν να πέφτουν οι πωλήσεις).

Η μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης σημειώθηκε στις ΗΠΑ που έφτασε το 33.9%, σε σύγκριση με την πτώση κατά 31,6% της Honda και 41% της General Motors (Νοε. 08).
Σημαντική ήταν η πτώση και στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, πτώση που επηρρέασε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όπου πέρυσι για πρώτη φορά πουλήθηκαν λιγότερα από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Επίσης το γιέν έχει γίνει κατά 25% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι και αυτό επηρρεάζει δυσμενώς όχι μόνον την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά όλες τις Ιαπωνικές εξαγωγές.

Η κατάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι τραγική.
Οι παρακάτω φωτογραφίες με απούλητα αυτοκίνητα είναι ενδεικτικές:
xnissan-6163.jpg

Nissan, Αγγλία
xhonda-9536.jpg

Honda στο Τόκιο
xlrover-2122.jpg

Land Rover στο Λίβερπουλ
jaga-9689.jpg

Jaguar, Αγγλία
xcorby-1438.jpg

Διάφοροι κατασκευαστές, Αγγλία
xsheerness-8359.jpg

Αγγλία
xlongb-7515.jpg

Λιμάνι Long Beach, Καλιφόρνια
xford-7803.jpg

Ντητρόϊτ
xvalencia-180.jpg

Βαλέντσια, Ισπανία
xpeugeot-8962.jpg

Πεζώ στην Ιταλία
image013.jpg

Αεροπορική βάση, Αγγλία
Unsold-cars-at-Avonmouth--001.jpg

Avon, Αγγλία

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Ακριβώς str81977 οι ζημίες που έχουν αφορούν τα χαρτοφυλάκια τους.Και καλείται ο εκάστοτε λαός να τους τα χρηματοδοτήσει  :jerking:

nikospireas δεν έκανε επενδύσεις,μια εταιρεία μονοπώλιο την έχει κοντά στις ζημίες.Κατόρθωμα είναι να φέρεις μια μονοπωλιακή επιχείρηση κοντά στις ζημίες,και δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα από αυτά που ανέφερες για να το καταφέρεις!

axaxouxas πίστεψε με,κάθε μέρα ακούω το ίδιο "μότο" "Αυτή είναι η τιμή για μετρητά" και εννοούν την τιμή καταλόγου.Ούτε 0,01€ δεν κατεβάζουν.
κοιτα φιλε μου,συνηθιζεται στις επιχειρησεις,να 'μαγειρευουνε' ως ενα βαθμο τις λογιστικες καταστασεις τους. επισης σε εποχη υφεσης που οι "αγορες' δεν ειναι στα καλα τους, ειναι μια καλη ευκαιρια να παρουσιαζουν-μαζευουν τα αρνητικα τους(ζημιες),οπως μαλλον κανει η δεη για το 2008.(ισχυει και το αντιστροφο φυσικα,δηλ,σε εποχες παχιων αγελαδων να παρουσιαζονται "καλυτερα" αποτελεσματα).θα σου πω ενα παραδειγμα και θα καταλαβεις για δεη κλπ,ενα πραγματικο γεγονος : την πρωτη μερα που παει στο γραφειο του ,περναει απο τον προθαλαμο που ειναι οι 3 ιδιαιτερες γραμματεις του (προσληφθεισες απο παλια..),τους λεει καλημερα,καλημερα σας λενε και αυτες.επειτα τους λεει μια απλη προταση στα αγγλικα,στα γαλλικα και στα γερμανικα.οριστε?? (λενε αυτες). τις κοιτα και επαναλαμβανει τη προταση.αυτες παλλι:οριστε,τι ειπατε,δεν καταλαβαμε? μπαινει στο γραφειο του,παιρνει τον προσωπαρχη,του ζητα να στειλει τις γραμματεις αυτες σε αλλο οροφο και να του στειλει καποιες που μιλανε ξενες γλωσσες :) και τιθεται το ερωτημα...πως γινεται στη μεγαλυτερη επιχειρηση της χωρας,οι ιδιαιτερες του προεδρου να μη μιλανε μια ξενη γλωσσα??? αν π.χ. του τηλεφωνησει ο αντιστοιχος προεδρος της "ιταλικης δεη" και πεσει πανω στις προηγουμενες γραμματεις,τι εντυπωση κανει αυτο? και δοξα το θεο,δεν ειμαστε ουγκαντα,ζουμε σε μια χωρα που πολλα παιδια σπουδαζουνε,βγαζουνε τα ματια τους πανω στα βιβλια,μιλανε και μερικες γλωσσες...αλλα κανουνε delivery σε κανα σουβλατζιδικο επειδη δεν εχουνε "ακρες"(οπως εσυ που εισαι παιδι εργατη  αν θυμαμαι καλα και επειδη εφαγε φολα πιθανον ο πατερας σου επαθες κομπλεξ με τα ενσημα και κυνηγας να βρεις "ανοιχτο" για να τον κραξεις τον φιλο arcans,που επισης ειναι απο φτωχα αρχιδια αφου ξεκινησε σοβατζης και εγινε κατασκευαστης και αν μαθεις πως ειμουνα χρηματιστης θα με κραξεις και εμενα τωρα ,χωρις να ξερεις πως τον ..ελευθερο χρονο μου απο τα σχολεια πηγαινα μεροκαματο οικοδομες(και δεν ειμαι ο ξανθοπουλος,καμια σχεση),καλουπωματα συνηθως και παλευα με τεσσαρες..μπετοφορμ..κλαπες..πετσωματα...σκεπαρνια και δονητες(μεγαλους,οχι μικρους που βλεπω εχουνε οι τανες στα studios :grin: )...ο arcans ξερει για τι μιλαω φυσικα :)

παμε λιγο παρακατω...ο sir takis ειναι μελος σε καμια 15 δ.σ. ξενων εταιρειων και εχει υπογεγραμμενη τη παραιτηση του στη δεη απο τις πρωτες μερες.σπουδασε σε μετριοτατο πανεπιστημιο στη usa και δουλευε σε βενζιναδικα οπως πολλοι μεταναστες εκει περα. ηρθε στη ελλαδα και ξεκινησε στην toyota σαν αποθηκαριος(δε κουβαλαγε κιβωτια βεβαια),τολμησε σαν εξυπνος ανθρωπος που ειναι και ρισκαρε εφαρμοζωντας καποια νεα συστηματα στην εταιρεια. ο ιδιος λεει "προσπαθησα να κανω τη θεωρια πραξη και πετυχε".σε λιγα χρονια εγινε προεδρος της,στην ελλαδα.ειναι ακομη νομιζω και μελος του δ.σ. της toyota japan(ισως ο μονος μη ιαπωνας). το μαιο του 2008 ο αυτοκρατορας της ιαπωνιας του απενειμε τιτλο τιμης (χρυσο σταυρο?χρυσο σπαθι?δε θυμαμαι τι εχουνε αυτοι οι σχιστοματηδες εκει περα).
 πριν χρονια,ειμουν μαθητης του και κατι παιδια τον ρωτησαν επειδη ειδαν ενα σχολιο σε εφημεριδες, αν ισχυει οτι θα αναλαβει την ολυμπιακη. η απαντηση του : γιατι να χαλασω το ονομα μου στη πιατσα βρε παιδια,ποιος ο λογος?    φοιτητες : μα η ολυμπιακη ειναι μια μεγαλη εταιρεια,δεν ειναι τιμη σας να αναλαβετε?     sir takis : ακουστε παιδια μου...εγω αν με παρει ο υπουργος και μου ζητησει κατι τετοιο ,θα του ζητησω καταρχην για 6 μηνες να με κανει το Νο 2(και οχι προεδρο αμεσως) στην εταιρεια για να δω τι συμβαινει εκει μεσα,να κατανοησω πως λειτουργει.επισης θα του ζητησω να εχω γυρω μου μια ομαδα 5-6 ανθρωπων δικων μου συνεργατων. λετε να το δεχτει ο χ υπουργος αυτο? σιγουρα θα μου πει οκ σε ολα αναλαβε αυριο , αλλα στους 5-6 τις ομαδας σου θα εχω και εγω 2 δικους μου που εχω ...υποχρεωση ;) επισης 2 χρονια πιστωση χρονου για να δειξω το εργο μου και φυσικα χωρις να μου βαζουνε "προσανατολισμους" απο "πανω". λετε να δεχτει ο υπουργος?    φοιτητες : χχμμ..μαλλον οχι! sir takis : ε για αυτο και εγω δε παω,δουλια εχω αν θελω :)
 τωρα φιλε imaginas γιατι δεχτηκε και πηγε δεη και εγω απορω,απο οτι μαθαινω ειναι για να προσφερει και μου ακουγεται αρκετα αληθες.απορω ακομη περισσοτερο ομως γιατι καθεται ακομη :)
οσο για τα χρηματα που ειπες(500 το χρονο) και ακουγονται εξωπραγματικα,σε νιωθω φιλαρακι,εχω περασει απο αυτη τη φαση...καπου 200 δραχμες ηταν το μεροκαματο πριν το 85(ρωτα τον πατερα σου,θα θυμαται) σαν βοηθος μπετατζη,η μαρμαρα κλπ κλπ..δε τα ξεχναμε αυτα ;)
 τωρα ομως υπαρχουνε "αποζημιωσεις " λεγονται στο ο.τ.ε. για παραδειγμα που πανε καπου 4-5.000 ευρω την ωρα!!!!(δεν εχω ιδεα αν τα αξιζουνε η οχι,απλα εχω ακουσει πως παιζουνε αυτα...). στη eurobank αλλο παραδειγμα πριν 2-3 χρονια,το xmas bonus και μονο αυτο, των 4-5 διευθυντων που ειναι εκει,ηταν 300.000. μονο το xmas bonus ετσι? και δε νομιζω ο λατσης ναναι κανας χαζος που χαριζει χρημα,που το πετα απο τα παραθυρα,καθε αλλο θα ελεγα ;)
υ.γ. δεν ειμαι φιλος τους,ποτε δε θελησα η επιδιωξα να γινω και σορρυ για το πλατυασμα συναγωνιστες :)

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
χεστηκαμε
εγω θελω 1000 ευρω ακομη για να παω κουβα

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Η κατάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι τραγική.

Στην Γερμανία πάντως, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν πάρει κατά πολύ επάνω (κάπου 25% από τον προηγούμενο μήνα), λόγω  έναρξης του προγράμματος απόσυρσης.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Καλά, εσύ είπαμε από την καλπάζουσα φαντασία σου (imagination) λες ότι σου κατεβαίνει.

Λοιπόν,ηλίθιε (δε χρησιμοποιώ άλλο χαρακτηρισμό προς το παρών) από τη στιγμή που δε με γνωρίζεις προσωπικά,να απευθύνεσαι με κόσμιο τρόπο όπως απευθυνόμουν κι εγώ σε όλους και σε εσένα μέχρι τώρα.Αν δεν μπορείς να το κάνεις,ας το κάνουν οι moderators.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
εριξα πριν μια γρηγορη ματια στις προηγουμενες σελιδες και ειδα οτι παιζει αρκετα το θεμα μειωσεις τιμων στα προιοντα...δηλαδη σε γενικευμενη μορφη ο αποκαλουμενος "αποπληθωρισμος".
ναι μεν η χωρα μας ειναι ακριβη για διαφορους λογους....αλλα να σας θυμισω οτι το φαινομενο του αποπληθωρισμου υπηρξε μια και μοναδικη φορα για 2-3 τριμηνα το 90 στην ιαπωνια.μεχρι και αρνητικα επιτοκια υπηρξαν αν δε κανω λαθος. φαινεται ισως και ακουγεται καλο και σωστο απο μια πρωτη ματια. αν το δουμε καλυτερα ομως προκειται για πραγματικο εφιαλτη παιδια!!! αν για κακη μας τυχη υπαρξει,σταματα καθε δραστηριοτητα,σκεφτειτε το.ειναι κατι χειροτερο απο εφιαλτης !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom