Πορνοσυνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο (500 γρ)
2 μεσαία καρότα
6-7 κρεμμύδια μεσαία, άσπρα
300 γρ μανιτάρια φρέσκα κατά προτίμηση Portobello (αν δεν έχουμε, τότε κονσέρβα)
Ελαιόλαδο, Αλατι, Πιπέρι μαύρο σε σκόνη, Πιπέρι κόκκινο γλυκό σε σκόνη, 6 σκάγια μαύρο πιπέρι, ψιλοτριμμένη θρούμπα /
προαιρετικά: 1 πιπεριά μικρή καυτερή (για όσους το προτιμούν καυτό...
)
Προετοιμασία: κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, το βάζουμε σε ένα πιάτο και του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο σε σκόνη, πιπέρι κόκκινο γλυκό και ψιλοτριμμένο θρούμπι, και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε έπειτα προσεκτικά το πιάτο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για κανα τρίωρο, ώστε να συνομιλήσουν τα αρώματα. (Αν δεν υπάρχουν
τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια, παραλείπουμε αυτό το βήμα). Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και περνάμε τα καρότα μας από τον τρίφτη.
Εκτέλεση: Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ανάλογη ποσότητα με τα υλικά μας, ώστε να τσιγαριστούν όλα καλά.
Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε αρχικά το κρεμμύδι. Μετά από λίγα λεπτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Έπειτα εξακολουθώντας το τσιγάρισμα, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα τριμμένα καρότα. Τσιγαρίζουμε τα πάντα, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα περίπου για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα από πάνω, αλάτι, μαύρο πιπέρι 5-6 σκάγια, ξανά κόκκινη γλυκιά πιπεριά και θρούμπι και προαιρετικά την μικρή καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό (ένα γεμάτο νεροπότηρο) και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-60 λεπτά σε μεσαία φωτιά. Επιθυμούμε να μην γίνει το φαγητό μας υδαρό, γι’ αυτό ελέγχουμε την ένταση της φωτιάς (αν στο τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο δεμένο όσο θα θέλαμε τότε δένουμε το ζουμί με λίγο cornflour). Κανα δεκάλεπτο πριν το τέλος, ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί και το αφήνουμε να έχει τον τελευταίο λόγο στη γεύση, πριν το σβήσουμε.
Σερβίρισμα: Συνδυάζεται με λεπτοκομμένες και καλοψημμένες πατάτες φούρνου (όπως στη φωτογραφία), πουρέ πατάτας ή εναλλακτικά ρύζι πιλάφι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκκομένο μαϊντανό το πιάτο μας και στολίζουμε την κορυφή του με λίγα φύλλα. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα δροσερό και αρωματικό Chardonnay. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!