Νέα

Φακές με κάρρυ και πιπεριές

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Αλανιάρα κότα σούπα με αυγολέμονο
Με κότα σπιτικιά!


Υλικά
½ κότα, την άλλη μισή την τάξαμε στον γείτονα!
2 αυγά
2 χούφτες ρύζι γλασέ
3 λεμόνια
νεράκι
αλάτι πιπέρι
λαδάκι


Διαδικασία
Ξεπλένουμε πολύ καλά και κόβουμε το κοτόπουλο. Στην συνέχεια το βράζουμε για 2 και πλέον ώρες, συμπληρώνοντας ζεστό νερό όποτε χρειαστεί.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λάδι, αλάτι και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε τις δύο χούφτες ρύζι και το αφήνουμε στο μάτι για 15 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Στύβουμε τα λεμόνια, βάζουμε το χυμό τους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με δύο κρόκους αυγών. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, για να δέσει πιο όμορφα η σούπα, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρίσουν.

Παίρνουμε περίπου 5 κουτάλες της σούπας ζουμί από το φαγητό, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα και είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπεράκι και ? Μακεδονομάχοι ορμάτε!

Καλή όρεξη!

 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Κοτόπουλο με μπάμιες
Μια νοστιμιά ψημένη σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα.


Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ½ κιλό μπάμιες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ντομάτα
½ λίτρο σάλτσα ντομάτα
1 ποτήρι νερό
λαδάκι
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι


Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Βάζουμε λίγο λαδάκι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο αλατάκι και πιπεράκι, και στη συνέχεια την σάλτσα ντομάτα. Το αφήνουμε στην φωτιά να πάρει λίγο με την ντοματούλα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα ταψί, όπου στρώνουμε και τις μπάμιες. Επιπλέον, ρίχνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα. Τέλος κόβουμε την ντομάτα σε ψιλές φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψάκι. Αλατίζουμε τις φέτες ντομάτας ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο, στους 210 βαθμούς Κελσίου, για μισή ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!

 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι
Δύσκολο; Αξίζει την προσπάθεια!


Υλικά
1 γουρουνόπουλο ολόκληρο (περίπου 7-8 κιλά με το κεφάλι)
300 ml ελαιόλαδο
3 πορτοκάλια (το χυμό)
120 γραμ. μέλι
2 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
αλάτι και πιπέρι
χοντροκομμένα αρωματικά λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι ξερό, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη, σέλινο, σκόρδο)


Διαδικασία
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το σκουπίζουμε.

Έπειτα ανακατεύουμε το χυμό των πορτοκαλιών με το μέλι και τη μουστάρδα και αλείφουμε όλο το εσωτερικό μέρος του γουρουνόπουλου.

Επιπλέον αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το θυμάρι και το φασκόμηλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο, στρώνουμε τα χοντροκομμένα αρωματικά λαχανικά και πάνω τους τα κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, αλείφουμε την πέτσα με λίγο λάδι και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο να σιγοψήνεται ανοιχτό για δυόμισι ώρες περίπου. Κατά διαστήματα, ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νεράκι και αλείφουμε με ένα πινέλο το γουρουνόπουλο, με λίγο λάδι και το μίγμα του μελιού. Προσέχουμε το ψήσιμο να γίνει ομοιόμορφα, να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του και να γίνει τραγανό.

Όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε το γουρουνόπουλο σε άλλο σκεύος όπου το διατηρούμε ζεστό. Παίρνουμε όλα τα εναπομείναντα στο ταψί και φτιάχνουμε την σάλτσα ως εξής:

Βάζουμε το ταψάκι πάνω στο μάτι της κουζίνας ώστε να διατηρείται ζεστό. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ξύνοντας το ταψί με σπάτουλα για να ξεκολλήσουν όλες οι ουσίες. Σουρώνουμε την σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την διατηρούμε ζεστή.

Σερβίρουμε φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες, κυδώνια ψητά και πράσινη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Αρνάκι Τσεσμελίδικο
Μια συνταγή από τα παράλια της Μ. Ασίας.


Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο
λίγο δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ποτήρια άσπρο κρασί
λίγο μαϊντανό
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο «Μανόλης»
για την σάλτσα:
2 κρεμμύδια μέτρια
ένα ξυνόμηλο
1 κουτ. σούπας κόρν φλάουερ
για την γαρνιτούρα:
6 μανιτάρια
3 πατάτες
300 γραμ. μπέικον χοντροκομμένο


Διαδικασία
Αρχικά αφαιρούμε με προσοχή το κόκαλο από το αρνάκι, ώστε να δημιουργηθεί ένας σάκος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την φρυγανιά, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, που θα αποτελέσουν την γέμιση για το Τσεσμελίδικο. Λαδώνουμε το μπουτάκι με το λάδι «Μανόλης», μέσα και έξω. Έπειτα, αλείφουμε τα τοιχώματα με γέμιση και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Το τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνοντας ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι και 1 ποτήρι λευκό κρασί. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 230°C.

Με την πάροδο ενός τετάρτου, το αρνάκι έχει γύρισμα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στην συνέχεια, κόβουμε το μήλο και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Γύρω στα 30? αφότου έχουμε βάλει το φαγητό στο φούρνο τα τοποθετούμε στο ταψί, και τα περιχύνουμε με ένα ακόμη ποτήρι κρασί. Αφού περάσουν συνολικά τρία τέταρτα της ώρας περίπου ανάβουμε τα μάτια της κουζίνας, έτσι ώστε να ακουμπήσουμε το ταψί σε ζεστό μέρος καθώς το βγάζουμε από το φούρνο. Κατόπιν, αφαιρούμε τα κρεμμύδια, το μήλο και λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.

Αμέσως μετά, βάζουμε τον πολτό αυτό σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά κορν φλάουερ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα την περιχύνουμε στο μπουτάκι και το τσεσμελίδικο είναι έτοιμο.

Για γαρνιτούρα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον και το αποσύρουμε από το σκεύος. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τέλος τηγανίζουμε τις πατάτες.

Σερβίρουμε κόβοντας το αρνάκι κομματάκια, περιχύνοντάς το με σάλτσα και συνοδεύοντάς με τα 3 είδη γαρνιτούρας μας.

Καλό θα είναι κατά την διάρκεια της μαγειρικής μας να πίνουμε και κανένα σφινάκι ούζου από τη Μυτιλήνη.

Καλή όρεξη!

 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Πέννες με τόνο και κάππαρη


Υλικά
500 γραμ. πέννες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
300 γραμ. τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες, μέχρι να γίνουν al dente. Αμέσως μετά, τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον τόνο και την κάππαρη και αφήνουμε για 1?-2?. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μίγμα του τόνου και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετό φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!


--------------------------------------------------------------------------------
 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
..........Viagra..........

Το μπλε χαπάκι;


Υλικά
400 γρ. χτένι και γαριδάκι
100 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. κέτσαπ
50 γρ. κατίκι Δομοκού
50 γρ. τριμμένο regato
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
20 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αράβικη πίτα
λίγο λάδι
λίγο σκορδάκι
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδάκι να κάψει και σοτάρουμε σ? αυτό, το χτένι και το γαριδάκι μαζί με το σκορδάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, πράσινη και κόκκινη, το κέτσαπ και τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να γλασάρει. Στο τέλος, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Βάζουμε την αραβική πίτα στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου και έπειτα την αλείφουμε με κατίκι Δομοκού. Σερβίρουμε το φαγητό πάνω στην αραβική πίτα και πασπαλίζουμε το πιάτο με τριμμένο regato και μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

 

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.232
Like
6
Πόντοι
16
Απλα Panaxios...ΤΕΛΟΣ....Πληρης σιελλορεια.....χαχαχαχα :cool2:
 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
Φαγητό για σκύλους


Υλικά
χοιρινά απομεινάρια ή πλατάρια (με κόκαλο για νοστιμιά)
1 σακουλάκι κριθαράκι
αλατάκι


Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Δεν παραλείπουμε να ξαφρίσουμε το κρέας γιατί αγαπάμε το σκυλάκι μας. Αλατίζουμε το φαγητό και αμέσως μετά ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει μαζί του για 10 λεπτά. Βγάζουμε το φαΐ από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε σε ένα ωραιότατο σκυλίσιο πιατάκι.

Καλή όρεξη σκυλάκια!!

 

Επισκέπτης
Παρακαλώ, καθε χρήστης να μην υπερβαίνει τη μία συνταγή την ημέρα..κάνουμε και δίαιτα.. :2funny:

Αφήστε πού μπορεί να θέλει να τις αντιγραψει η Μοντ και θα παστεί το χεράκι της...
 

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Μηνύματα
666
Like
0
Πόντοι
6
τελικα Raven M... μπηκες εσυ στην κουζινα ...

χαιρομαι πως τουλαχιστον βρηκες το χιουμορ σου..
 

Επισκέπτης
Δεν το είχα χάσει ποτε....και εσύ, όπως έχω ξαναγραψει, στη κουζίνα σουυυυυυυυυυυυυυ :2funny:

Επίσης ΕΝΝΟΩ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ.
 

rouli

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Μηνύματα
666
Like
0
Πόντοι
6
Δεν το είχα χάσει ποτε....και εσύ, όπως έχω ξαναγραψει, στη κουζίνα σουυυυυυυυυυυυυυ :2funny:

Επίσης ΕΝΝΟΩ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ.

δεν αμφισβητησα οτι δεν εννοουσες οσα σαφως διατυπωσες

δεν καταλαβαινω τον λογο της διευκρινισης!

επισης δεν καταλαβαινω ομως γιατι ενας τοσο μπιζι μανατζερ ασχολειται με μια τυχαια ρουλι

απο οσο θυμαμαι επιπλεον ειδικα δικα σου ποστ δεν εχω σχολιασει ποτε

οταν ομως θα εκτελεσω τη συνταγη σου, θα παραθεσω σιγουρα καποιο σχολιο



 

Jason(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Μηνύματα
143
Like
0
Πόντοι
1
Τελικά ο RavenM είναι από τούς μεγαλύτερους προβοκάτορες πού έχω δεί. Έβαλε ένα θέμα κι΄ο PANAXIOS μας έδωσε ολόκληρο τσελεμεντέ. Αν πετύχω cg από Μπαλί, θα σας μεταφέρω πως μαγειρεύουν τον ξιφία σ΄αυτή την εξωτική χώρα.
Νομίζω ότι το θέμα είναι πολύ καλό, ώστε να αναπτυχθεί μιά ευγενής άμυλα να ανταλλάξουμε διάφορες εξωτικές συνταγές και πληροφορίες γι΄ αυτές πού τις μαγειρεύουν.
 

george36n

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2006
Μηνύματα
58
Κριτικές
3
Like
129
Πόντοι
0
Μα γιατί έτσι?
Eίναι κακό να δίνονται ευκαιρίες?
Ξέρω ξέρω είμαι νέος και δεν έχω δικαίωμα λόγου και άποψης....

Ρε σεις, διαβάζει κανεις το θρετ πποτού απολυσει την.....χμ...γνωμη του?

Δε μιλάμε για τα συνταγματικ ά δικαιώματα της γυναικας. Ούτε για ευκαιρίες, ως κοινωνικό φαινόμενο.

ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΜΕ οτι η παρουσίας γυναικς Μοντερέιτορ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΙΤ αλλιώνει τη φυσιογνωμία και την ιδρυτική του κουλτούρα/φιλοσοφία (εκτός βεβαια αν αυτη έχει αλλάξει, πράγμα θεμιτό και στην διακριτική ευχέρεια αυτών που κάνουν κουμάντο) . Θα το επαναλάβω όσες φορες χρειαστεί.

Μα δεν μίλησα για τα συνταγματικά δικαιώματα? απλά παράθεσα μια συμπεριφορά του τότε με την οποία και σαφώς σήμερα γελάμε. Αντί να κρίνουμε γιατί άραγε δεν δίνουμε μια ευκαιρία σε κάτι νέο, κάτι το διαφορετικό? Ας το δοκιμάσουμε πριν το απορρίψουμε και αυτό εάν φυσικά δεν βλάπτει τα συμφέροντα του site (που δεν βλέπω πως μπορεί). 
Εξάλλου mod είναι και απλά ακολουθεί κάποιους κανόνες όπως όλοι μας άλλωστε.

Επίσης δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται με τις γυναικείες παρουσίες μέσα στο site, αυτές τις θεωρούμαι φυσιολογικές (σε ένα site για άντρες) μόλις όμως γίνουν mod?.ααααα τότε αλλάζει. Γιατί άραγε?

Αναρωτιέμαι άραγε τα ίδια ισχύουν και στα «αντρικά» περιοδικά?
Φαντάζομαι η γυναικεία παρουσία εκεί μέσα (συντάκτες, αρχισυντάκτες, κλπ) διώκεται ποινικά.!

Τέλος κάποιος συμφορουμίτης έγραψε ότι το site φθίνει? (και εγώ δε ξέρω είμαι νέος). Αναρωτιέμαι όμως, είναι επειδή έγινε γυναίκα mod ή επειδή όλοι μας τρέξαμε να την υποδεχτούμε προσφέροντας συνταγές (5 σελίδες)  πού site μαγειρικής θα ζήλευαν?

Φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα?.
 

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.025
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
16
Προτείνω στο φίλο RavenM τι μετονομασία του thread από ?Φακές με κάρρυ και πιπεριές? σε ?Μπουρδελο-μαγειρέματα?...!!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.136
Like
4
Πόντοι
16
και για σημερα φιλοι μου καλοι κι αγαπημενοι σας εχω μια συνταγουλα μουρλια! θα γλυφετε τα δαχτυλα σας (και των αλλων- φιλοι feet lovers!!!)


Κρεατόπιτα χωριάτικη

Υλικά
Για τη ζύμη
1 αβγό
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καλά τριμμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι νερό
½ κιλό μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα

Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Αλάτι
Αρκετό πιπέρι (1 κουταλάκι γεμάτο)
6 αβγά βρασμένα, κρύα και κομμένα σε 8 κομματάκια το καθένα

Εκτέλεση
Ετοιμασία της ζύμης
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ετοιμασία της γέμισης
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μείγμα με δύο ποτήρια νερό. Αφού πιει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο με το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω, και ρίχνουμε στον πάτο το υλικό απλώνοντάς το ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού.Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

 

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Μηνύματα
600
Like
0
Πόντοι
6
Εγω που δεν τρώω τα αυγά μπορώ να βάλω κάτι άλλο?
 

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.232
Like
6
Πόντοι
16
:sunglasses: Που να ψαχνεις τωρα cg απο Μπαλι...??? :cheesy: :cheesy: :boobies: Παρε να εχεις.... :dancing:

Μεθυσμένος ξιφίας

βουτηγμένος στη μπύρα!


Υλικά
3 φέτες ξιφία
3 μικρές ντομάτες
2 λεμόνια
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο σκόρδο
1 ποτήρι μπύρα
λίγο νερό για το βρασμό
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 κολοκυθάκι
ελαιόλαδο


Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και στύβουμε τα λεμόνια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, βάζουμε τον ξιφία, τις ντομάτες, λίγο νερό , τον μαϊντανό και την μπύρα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Μόλις βράσουν τα φιλέτα, σβήνουμε το φαγητό με λεμόνι. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τον ξιφία στην μια πλευρά του πιάτου και τριμμένο κολοκυθάκι στην άλλη.

Καλή όρεξη!

 

stunt

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.136
Like
4
Πόντοι
16
Εγω που δεν τρώω τα αυγά μπορώ να βάλω κάτι άλλο?

φιλε μου καλε καλε μου φιλε κι αγαπημενε για σενα ειδικα εχω μια εναλλακτικη προταση. Καλη ορεξη και τα ξαναλεμε (σε οσους επιζησουν!)

Κοτόπουλο "Ω ρε μάνα μου"
Υλικά
1 πακέτο φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου (περίπου 700 γραμμάρια).
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ. μπέικον
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό αρετσίνωτο
λίγο βούτυρο Κερκύρας
1/2 κούπα λάδι
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε καλά το μπέικον και το κρεμμύδι, χρησιμοποιώντας μία κουταλιά βούτυρο. Το φυλάμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο (αλατοπιπερωμένο) και τα καρότα. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε το μπέικον
και το κρεμμύδι μαζί με ό,τι υγρά έχουν και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με τοκρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ενάμιση. Ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα χωρίς να συμπληρώσουμε καθόλου νερό.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η σάλτσα του αρχίζει να γίνεται πηκτή. Το κοτόπουλο 'Ω ρε μάνα μου' συνοδεύεται θαυμάσια με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom