Σήμερα έφτιαξα την κλασική μου συνταγή για Linguine, και σκέφτηκα με την ευκαιρία
να την ανεβάσω και εδώ, για όσους τυχόν θα ήθελαν να τη δοκιμάσουν.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
που μπορεί κάλλιστα να βολέψει μια έκτακτη περίσταση, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για
μεγάλες ετοιμασίες και το delivering δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση...
Υλικά:
1 πακέτο Linguine 500 γρ.
-------------------------------
1 kg ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά πράσινη μεσαία
250 γρ. μανιτάρια (αν δεν έχουμε διαθέσιμα φρέσκα, τότε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξουμε καλά)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες.
100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Κρήτης ή τριμμένο κεφαλοτύρι Νάξου)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, 4 μπαχάρια, ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όταν τα μανιτάρια
αρχίσουν να ροδίζουν, τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, για να σπάσει το ξινό της ντομάτας
(δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πελτέ...). Ρίχνουμε έπειτα βασιλικό και τα 4 μπαχάρια, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν
γύρω στα 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες λεπτές λωρίδες του μπέικον
και ελέγχουμε το μίγμα αν θέλει τυχόν χαμήλωμα στο βράσιμο (πρέπει να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και
παχύρευστη). Τα Linguine, τα βράζουμε κατά τα γνωστά και τα αφήνουμε οριακά al dente...
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τα linguine με τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντας την κορυφή με τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύεται θαυμάσια
από ένα δροσερό, ιταλικό Chianti. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!