Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Μηνύματα
1.938
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
Λοιπόν κάνω την αρχή, με μια δική μου σπεσιαλιτέ, για χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά και δαμάσκινα στον φούρνο.

 

Εξαιρετικά και ενοχλητικά πληθωρική συνταγή, στα όρια του food porn. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (εδώ ισχύει και μεταφορικά και κυριολεκτικά) -προέχει ότι αρέσει σε σένα...
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Εξαιρετικά και ενοχλητικά πληθωρική συνταγή, στα όρια του food porn. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (εδώ ισχύει και μεταφορικά και κυριολεκτικά) -προέχει ότι αρέσει σε σένα...

Ίσως σε παρασύρει η εικόνα του αποτελέσματος. Πάντως, αν τυχόν κάνεις έναν κόπο,  να το δοκιμάσεις, ίσως και να αλλάξεις γνώμη διότι όσο και αν σου φαίνεται πληθωρικό, είναι ισορροπημενο σαν γεύση. Τα στοιχεία που το συνιστούν, οδηγούν προς μια συγκεκριμένη και συμπυκνωμένη γευστική κατεύθυνση. Οπότε μην σε τρομάζουν τα πολλά στοιχεία που βλέπεις, εφόσον εξυπηρετούν αρμονικά, το ένα το άλλο. Κατά τ' άλλα, μετά χαράς να ακούσουμε και κάποια δική σου πρόταση, για κάποιο καλό πιάτο, αν ξέρεις και ασχολείσαι.  :hi:
 

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Μηνύματα
35.479
Κριτικές
53
Like
9.307
Πόντοι
25.786
Το μεσημέρι γυρίζω Αθήνα.
Κάτι εύκολο και γρήγορο έχετε να προτείνετε;  :grin:
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ..

για το φυλλο

500GR αλευρι
1 κ.γλ αλατι
3 κ.σουπας ξυδι
μισο φλ καφε λαδι
νερο περιπου ενα νεροποτηρο...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

ριχνουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα μαζι με το  αλατι το ξυδι και τα 2/3 του νερου...ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ζυμη σφιχτη..αν χρειαστει ριχνουμε λιγο νερακι ακομα...
αφου σχηματισουμε μια σφιχτη μπαλα ζυμης(τοσο σφιχτη οσο τα @ ενος 28χρονου)ραντιζουμε τη ζυμη με λιγο λαδακι ζυμωνοντας ταυτοχρονα...μεχρι να πιει το λαδακι της....σκεπαζουμε με μια σακουλα κι αφηνουμε μιση ωρα τη ζυμη να ξεκουραστει...

Εν τω μεταξυ αν θελουμε περιμενοντας ετοιμαζουμε τη γεμιση....εαν οχι κανουμε λιγο σεξ :2funny:.....παντως σιγουρα δεν κοιταμε το ταβανι..απαγορευεται δια ροπαλου

μολις η ζυμη ξεκουραστει δηλ ενεργοποιηθει η γλουτενη της  κι αποκτησει μια υφη σφιχτη μεν αλλα ελαστικη ..την ξαναζυμωνουμε ελαφρα και τη χωριζουμε σε 8 η 10 μπαλακια αναλογα με το ταψι μας...

κι αρχιζουμε να ανοιγουμε τα φυλλα μας αλευρωνοντας τα λιγο λιγο

Απο προσωπικη πειρα εχω πατρατηρησει οτι οταν τα ανοιγω λιγο λιγο βαζοντας τα στην ακρη...ανοιγουνε καλιτερα και πιο ευκολα χωρις να ζαρωνουν η να τρυπανε....καποιες νοικοκυρες βαζουνε λιγο νιζεστε στο ανοιγμα του φυλλου ..οι αλβανιδες που σημειωτεον κανουν πολυ καλες πιτες τα ανοιγουν μονο με νιζεστε...εγω μον με αλευρι γιατι δε μου αρεσει  η υφη του νιζεστε

Οταν λοιπον ανοιξουμε καλα τα φυλλα μας τα απλωνουμε σε ενα τραπεζι η κρεβατακι σε καθαρο σεντονι η τραπεζομαντηλο κι αφηνουμε λιγο να στεγνωσουν...ετσι εχουμε και το χρονο να ετοιμασουμε και τη γεμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

500ΓΡ σπανακι ζεματισμενο και στιμενο να μην εχει υγρα...
6 αυγα
200 gr τυρακι της αρεσκειας μας φετα γραβιερα κλπ...(αν βαλουμε τυρια δε βαζουμε καθολου αλατι στη γεμιση)
λιγο φρεσκο ψιλοκομενο δυοσμο και ανιθο και λιγο πιπερι καγιεν

ανακατευουμε με ενα πηρουνι ...λαδωνουμε το ταψι μας....και μετα εχοντας ενα πινελο ζαχαροπλαστικης λαδωνουμε τα φυλλα μας ενα ενα βαζοντας τα το ενα πανω στο αλλο...μολις βαλουμε τα μισα ριχνουμε και τη γεμιση και μετα τα αλλα μισα με διαδοχικα λαδωματα...εγω χρησιμοποιω ελαιολαδο οχι βουτυρο...

αφου τελειωσουμε το στρωσιμο της πιτας....παιρνουμε ενα μυτερο μαχαιρακι κι αρχιζουμε να κανουμε στην επιφανεια πολλες πολλες κοφτες μαχαιριες...κανοντας και συνειρμους εαν θελουμε...πεθερα πρωην γκομενος που ειχαμε καψουρα κλπ

αφου λοιπον η δυσμοιρη πιτουλα φαει καμμια 500αρια μαχαιριες και στρωσει χαρακτηρα...ανακατευουμε σε μια φλιτζανα 2 αυγα με λιγο νερακι και τα αλοιφουμε στην επιφανεια...Εν τω μεταξυ εχουμε προθερμανει το φουρνο μας στους 220 βαθμους....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...πριν την πεταξουμε στο φουρνο για ψησιμο κι αφου την ξαναμαχαιρωσουμε χωριζοντας της σε μεριδες ριχνουμε στην επιφανεια ενα κουτακι σοδα....

Ψηνουμε περιπου 15 λ σε δυνατη φωτια και μετα χαμηλωνουμε το φουρνο στους 200 βαθμους...συνολικο ψησιμο περιπου μια ωρα..

Η πιτα μας ειναι ετοιμη οταν ροδοκοκκινισουν τα φυλλα κι αρχισει να ξεχωριζει απο τα τοιχωματα του ταψιου..και εχουν εξατμιστει τα ζουμια της

υγ....εαν θελετε να εχετε ωραια γεμιση βαλτε μεσα λιγο πληγουρι η λιγο ρυζακι η λιγο τραχανα...και πιο ωραια γευση θα παρει και θα πιει τα ζουμια ,..εγω βαζω ενα φλιτζανακι πληγουρισιο τραχανα σε ολες τις χορτοπιτες

...............καλη επιτυχια
 

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Μηνύματα
5.460
Κριτικές
49
Like
7.221
Πόντοι
24.237
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


υγ....εαν θελετε να εχετε ωραια γεμιση βαλτε μεσα λιγο πληγουρι η λιγο ρυζακι η λιγο τραχανα...και πιο ωραια γευση θα παρει και θα πιει τα ζουμια ,..εγω βαζω ενα φλιτζανακι πληγουρισιο τραχανα σε ολες τις χορτοπιτες

...............καλη επιτυχια

Κυρία μου η σπανακόπιτα με λίγο τραχανά δεν υπάρχει απλά.  :worship: Δένει πολύ καλά με την αλμυρή υπόλοιπη γεύση. Αν κάνετε incall με προσφορά σπανακόπιτα  :wanker: τότε το άστρο σας θα εκτοξευθεί ακόμα πιο ψηλά  :boobies:, τολμώ να πω σε επίπεδα Γρηγόρης μικρογεύματα  :hi:
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
Κυρία μου η σπανακόπιτα με λίγο τραχανά δεν υπάρχει απλά.  :worship: Δένει πολύ καλά με την αλμυρή υπόλοιπη γεύση. Αν κάνετε incall με προσφορά σπανακόπιτα  :wanker: τότε το άστρο σας θα εκτοξευθεί ακόμα πιο ψηλά  :boobies:, τολμώ να πω σε επίπεδα Γρηγόρης μικρογεύματα  :hi:

:happy: :happy:
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ..

για το φυλλο

500GR αλευρι
1 κ.γλ αλατι
3 κ.σουπας ξυδι
μισο φλ καφε λαδι
νερο περιπου ενα νεροποτηρο...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

ριχνουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα μαζι με το  αλατι το ξυδι και τα 2/3 του νερου...ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ζυμη σφιχτη..αν χρειαστει ριχνουμε λιγο νερακι ακομα...
αφου σχηματισουμε μια σφιχτη μπαλα ζυμης(τοσο σφιχτη οσο τα @ ενος 28χρονου)ραντιζουμε τη ζυμη με λιγο λαδακι ζυμωνοντας ταυτοχρονα...μεχρι να πιει το λαδακι της....σκεπαζουμε με μια σακουλα κι αφηνουμε μιση ωρα τη ζυμη να ξεκουραστει...

Εν τω μεταξυ αν θελουμε περιμενοντας ετοιμαζουμε τη γεμιση....εαν οχι κανουμε λιγο σεξ :2funny:.....παντως σιγουρα δεν κοιταμε το ταβανι..απαγορευεται δια ροπαλου

μολις η ζυμη ξεκουραστει δηλ ενεργοποιηθει η γλουτενη της  κι αποκτησει μια υφη σφιχτη μεν αλλα ελαστικη ..την ξαναζυμωνουμε ελαφρα και τη χωριζουμε σε 8 η 10 μπαλακια αναλογα με το ταψι μας...

κι αρχιζουμε να ανοιγουμε τα φυλλα μας αλευρωνοντας τα λιγο λιγο

Απο προσωπικη πειρα εχω πατρατηρησει οτι οταν τα ανοιγω λιγο λιγο βαζοντας τα στην ακρη...ανοιγουνε καλιτερα και πιο ευκολα χωρις να ζαρωνουν η να τρυπανε....καποιες νοικοκυρες βαζουνε λιγο νιζεστε στο ανοιγμα του φυλλου ..οι αλβανιδες που σημειωτεον κανουν πολυ καλες πιτες τα ανοιγουν μονο με νιζεστε...εγω μον με αλευρι γιατι δε μου αρεσει  η υφη του νιζεστε

Οταν λοιπον ανοιξουμε καλα τα φυλλα μας τα απλωνουμε σε ενα τραπεζι η κρεβατακι σε καθαρο σεντονι η τραπεζομαντηλο κι αφηνουμε λιγο να στεγνωσουν...ετσι εχουμε και το χρονο να ετοιμασουμε και τη γεμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

500ΓΡ σπανακι ζεματισμενο και στιμενο να μην εχει υγρα...
6 αυγα
200 gr τυρακι της αρεσκειας μας φετα γραβιερα κλπ...(αν βαλουμε τυρια δε βαζουμε καθολου αλατι στη γεμιση)
λιγο φρεσκο ψιλοκομενο δυοσμο και ανιθο και λιγο πιπερι καγιεν

ανακατευουμε με ενα πηρουνι ...λαδωνουμε το ταψι μας....και μετα εχοντας ενα πινελο ζαχαροπλαστικης λαδωνουμε τα φυλλα μας ενα ενα βαζοντας τα το ενα πανω στο αλλο...μολις βαλουμε τα μισα ριχνουμε και τη γεμιση και μετα τα αλλα μισα με διαδοχικα λαδωματα...εγω χρησιμοποιω ελαιολαδο οχι βουτυρο...

αφου τελειωσουμε το στρωσιμο της πιτας....παιρνουμε ενα μυτερο μαχαιρακι κι αρχιζουμε να κανουμε στην επιφανεια πολλες πολλες κοφτες μαχαιριες...κανοντας και συνειρμους εαν θελουμε...πεθερα πρωην γκομενος που ειχαμε καψουρα κλπ

αφου λοιπον η δυσμοιρη πιτουλα φαει καμμια 500αρια μαχαιριες και στρωσει χαρακτηρα...ανακατευουμε σε μια φλιτζανα 2 αυγα με λιγο νερακι και τα αλοιφουμε στην επιφανεια...Εν τω μεταξυ εχουμε προθερμανει το φουρνο μας στους 220 βαθμους....

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ...πριν την πεταξουμε στο φουρνο για ψησιμο κι αφου την ξαναμαχαιρωσουμε χωριζοντας της σε μεριδες ριχνουμε στην επιφανεια ενα κουτακι σοδα....

Ψηνουμε περιπου 15 λ σε δυνατη φωτια και μετα χαμηλωνουμε το φουρνο στους 200 βαθμους...συνολικο ψησιμο περιπου μια ωρα..

Η πιτα μας ειναι ετοιμη οταν ροδοκοκκινισουν τα φυλλα κι αρχισει να ξεχωριζει απο τα τοιχωματα του ταψιου..και εχουν εξατμιστει τα ζουμια της

υγ....εαν θελετε να εχετε ωραια γεμιση βαλτε μεσα λιγο πληγουρι η λιγο ρυζακι η λιγο τραχανα...και πιο ωραια γευση θα παρει και θα πιει τα ζουμια ,..εγω βαζω ενα φλιτζανακι πληγουρισιο τραχανα σε ολες τις χορτοπιτες

...............καλη επιτυχια

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Σήμερα έφτιαξα την κλασική μου συνταγή για Linguine, και σκέφτηκα με την ευκαιρία
να την ανεβάσω και εδώ, για όσους τυχόν θα ήθελαν να τη δοκιμάσουν.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
που μπορεί κάλλιστα να βολέψει μια έκτακτη περίσταση, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για
μεγάλες ετοιμασίες και το delivering δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση...

Υλικά:

1 πακέτο Linguine 500 γρ.
-------------------------------
1 kg ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά πράσινη μεσαία
250 γρ. μανιτάρια (αν δεν έχουμε διαθέσιμα φρέσκα, τότε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξουμε καλά)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες.
100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Κρήτης ή τριμμένο κεφαλοτύρι Νάξου)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, 4 μπαχάρια, ζάχαρη.

Εκτέλεση:

DSC04349.jpg


Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όταν τα μανιτάρια
αρχίσουν να ροδίζουν, τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, για να σπάσει το ξινό της ντομάτας
(δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πελτέ...). Ρίχνουμε έπειτα βασιλικό και τα 4 μπαχάρια, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν
γύρω στα 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες λεπτές λωρίδες του μπέικον
και ελέγχουμε το μίγμα αν θέλει τυχόν χαμήλωμα στο βράσιμο (πρέπει να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και  
παχύρευστη). Τα Linguine, τα βράζουμε κατά τα γνωστά και τα αφήνουμε οριακά al dente...

Σερβίρισμα:

DSC04359-.jpg


Σερβίρουμε τα linguine με τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντας την κορυφή με τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύεται θαυμάσια
από ένα δροσερό, ιταλικό Chianti. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!  :hi:

 



 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Σήμερα έφτιαξα την κλασική μου συνταγή για Linguine, και σκέφτηκα με την ευκαιρία
να την ανεβάσω και εδώ, για όσους τυχόν θα ήθελαν να τη δοκιμάσουν.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
που μπορεί κάλλιστα να βολέψει μια έκτακτη περίσταση, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για
μεγάλες ετοιμασίες και το delivering δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση...

Υλικά:

1 πακέτο Linguine 500 γρ.
-------------------------------
1 kg ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά πράσινη μεσαία
250 γρ. μανιτάρια (αν δεν έχουμε διαθέσιμα φρέσκα, τότε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξουμε καλά)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες.
100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Κρήτης ή τριμμένο κεφαλοτύρι Νάξου)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, 4 μπαχάρια, ζάχαρη.

Εκτέλεση:

DSC04349.jpg


Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όταν τα μανιτάρια
αρχίσουν να ροδίζουν, τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, για να σπάσει το ξινό της ντομάτας
(δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πελτέ...). Ρίχνουμε έπειτα βασιλικό και τα 4 μπαχάρια, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν
γύρω στα 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες λεπτές λωρίδες του μπέικον
και ελέγχουμε το μίγμα αν θέλει τυχόν χαμήλωμα στο βράσιμο (πρέπει να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και 
παχύρευστη). Τα Linguine, τα βράζουμε κατά τα γνωστά και τα αφήνουμε οριακά al dente...

Σερβίρισμα:

DSC04359-.jpg


Σερβίρουμε τα linguine με τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντας την κορυφή με τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύεται θαυμάσια
από ένα δροσερό, ιταλικό Chianti. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!  :hi:

 


υπεροχος συνδυασμοςς!!!!
αχχχ κ να με ταιζες!!
 

napoleonV1

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
9 Αυγ 2016
Μηνύματα
1.881
Κριτικές
73
Like
8.010
Πόντοι
24.436
Σήμερα έφτιαξα την κλασική μου συνταγή για Linguine, και σκέφτηκα με την ευκαιρία
να την ανεβάσω και εδώ, για όσους τυχόν θα ήθελαν να τη δοκιμάσουν.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
που μπορεί κάλλιστα να βολέψει μια έκτακτη περίσταση, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για
μεγάλες ετοιμασίες και το delivering δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση...

Υλικά:

1 πακέτο Linguine 500 γρ.
-------------------------------
1 kg ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά πράσινη μεσαία
250 γρ. μανιτάρια (αν δεν έχουμε διαθέσιμα φρέσκα, τότε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξουμε καλά)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες.
100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Κρήτης ή τριμμένο κεφαλοτύρι Νάξου)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, 4 μπαχάρια, ζάχαρη.

Εκτέλεση:

DSC04349.jpg


Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όταν τα μανιτάρια
αρχίσουν να ροδίζουν, τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, για να σπάσει το ξινό της ντομάτας
(δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πελτέ...). Ρίχνουμε έπειτα βασιλικό και τα 4 μπαχάρια, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν
γύρω στα 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες λεπτές λωρίδες του μπέικον
και ελέγχουμε το μίγμα αν θέλει τυχόν χαμήλωμα στο βράσιμο (πρέπει να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και 
παχύρευστη). Τα Linguine, τα βράζουμε κατά τα γνωστά και τα αφήνουμε οριακά al dente...

Σερβίρισμα:

DSC04359-.jpg


Σερβίρουμε τα linguine με τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντας την κορυφή με τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύεται θαυμάσια
από ένα δροσερό, ιταλικό Chianti. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!  :hi:

 
Τύπε πολύ καλή φαίνεται! Αυριο θα τιμηθεί
 

eua30

Call-Girl
Εγγρ.
4 Φεβ 2017
Μηνύματα
4.058
Like
6.895
Σήμερα έφτιαξα την κλασική μου συνταγή για Linguine, και σκέφτηκα με την ευκαιρία
να την ανεβάσω και εδώ, για όσους τυχόν θα ήθελαν να τη δοκιμάσουν.
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις
που μπορεί κάλλιστα να βολέψει μια έκτακτη περίσταση, όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για
μεγάλες ετοιμασίες και το delivering δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση...

Υλικά:

1 πακέτο Linguine 500 γρ.
-------------------------------
1 kg ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 πιπεριά πράσινη μεσαία
250 γρ. μανιτάρια (αν δεν έχουμε διαθέσιμα φρέσκα, τότε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξουμε καλά)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε λεπτές λωρίδες.
100 γρ. μυζήθρα (κατά προτίμηση Κρήτης ή τριμμένο κεφαλοτύρι Νάξου)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, 4 μπαχάρια, ζάχαρη.

Εκτέλεση:

DSC04349.jpg


Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε πολύ λεπτές φέτες, τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο.
Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Όταν τα μανιτάρια
αρχίσουν να ροδίζουν, τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, για να σπάσει το ξινό της ντομάτας
(δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πελτέ...). Ρίχνουμε έπειτα βασιλικό και τα 4 μπαχάρια, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν
γύρω στα 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες λεπτές λωρίδες του μπέικον
και ελέγχουμε το μίγμα αν θέλει τυχόν χαμήλωμα στο βράσιμο (πρέπει να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και  
παχύρευστη). Τα Linguine, τα βράζουμε κατά τα γνωστά και τα αφήνουμε οριακά al dente...

Σερβίρισμα:

DSC04359-.jpg


Σερβίρουμε τα linguine με τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντας την κορυφή με τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι
και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό. Συνοδεύεται θαυμάσια
από ένα δροσερό, ιταλικό Chianti. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!  :hi:

 

τελειο φαινεται!! αυτα ειναι ρε αγοραρε!!και εξυπνος και προκομενος!! ευγε..  :-*  :rose: :respect: :respect: :smitten: :smitten:
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
τελειο φαινεται!! αυτα ειναι ρε αγοραρε!!και εξυπνος και προκομενος!! ευγε..  :-*  :rose: :respect: :respect: :smitten: :smitten:

La vita e bella μωρό μου! Όλα τα καυλωτικά μας αρέσουν σε αυτή τη ζωή!  ;)
Εξ άλλου, το καλό φαγητό όπως και το καλό σέξ, προκαλούν παρόμοια ερεθίσματα στον εγκέφαλο... :-*
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom