You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ημερήσια πρόταση φαγητού...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα amjik
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 76
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
tso kai tso 1988
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Δεκ 2015
- Μηνύματα
- 6
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Μακαρόνια με κιμά μονοοοο... Α και μπόλικο τυρί
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.730
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.820
- Πόντοι
- 22.785
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.730
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.820
- Πόντοι
- 22.785
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟ !!
Υλικά
400 γραμμ. μελιτζάνες
300 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
200 γραμμ. Τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, τριμμένη
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τηγανιστέ τις σε ζεστό λάδι και βάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά. Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες και μια τυρί, πασπαλίστε με μαϊντανό και περιχύστε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄, μέχρι να τραβήξει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.
Ιδέα: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις πιπεριές.
Υλικά
400 γραμμ. μελιτζάνες
300 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
200 γραμμ. Τυρί φέτα από κατσικίσιο τυρί, τριμμένη
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τηγανιστέ τις σε ζεστό λάδι και βάλτε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν. Λαδώστε ελαφρά ένα πιρέξ και πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά. Απλώστε μια στρώση μελιτζάνες και μια τυρί, πασπαλίστε με μαϊντανό και περιχύστε με λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με τυρί και μαϊντανό. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Βάλτε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄, μέχρι να τραβήξει η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με φυλλαράκια μαϊντανού.
Ιδέα: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τις πιπεριές.
iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.101
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201702/1974/images/b_grigora_psaronefri_me_selinoriza.jpg[/img[/URL]]
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με σελινόριζα
Υλικά
3 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.), σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
2 μέτριες σελινόριζες (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
250 ml χυμός πορτοκαλιού
30 - 40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και τις σελινόριζες. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το χυμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό.
Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια της σελινόριζας το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα σέλινου, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%86%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9[/URL]
Το εφτιαξα σημερα αλλα με μισο ψαρονεφρι,το 1/3 μια σελινοριζας και 2 κουταλακια λαδι(τα υπολοιπα υλικα οπως λεει η συνταγη) γιατι οι ποσοτητες που δινει ειναι για 4-5 ατομα.
Φοβερη γευση η σελινοριζα, επαθα πλακα :S :S :S
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με σελινόριζα
Υλικά
3 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.), σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
2 μέτριες σελινόριζες (περίπου 1.300 γρ.), καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
250 ml χυμός πορτοκαλιού
30 - 40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το σκόρδο και τις σελινόριζες. Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το χυμό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό.
Ξεσκεπάζουμε, βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια της σελινόριζας το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα φύλλα σέλινου, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%86%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9[/URL]
Το εφτιαξα σημερα αλλα με μισο ψαρονεφρι,το 1/3 μια σελινοριζας και 2 κουταλακια λαδι(τα υπολοιπα υλικα οπως λεει η συνταγη) γιατι οι ποσοτητες που δινει ειναι για 4-5 ατομα.
Φοβερη γευση η σελινοριζα, επαθα πλακα :S :S :S
giatioxi
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Αυγ 2016
- Μηνύματα
- 10.018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 355
- Πόντοι
- 186
Το εφτιαξα σημερα αλλα με μισο ψαρονεφρι,το 1/3 μια σελινοριζας και 2 κουταλακια λαδι(τα υπολοιπα υλικα οπως λεει η συνταγη) γιατι οι ποσοτητες που δινει ειναι για 4-5 ατομα.
Φοβερη γευση η σελινοριζα, επαθα πλακα :S :S :S
Τύπε μ πρέπει να τα σπάει, το σέλινο γενικά δίνει ωραία γεύση στο φαΐ αν το συνδυάσεις με τα κατάλληλα υλικά... :S :S :S
Φτιάξε φρικασέ λεμονάτο με χοιρινό κ σέλινο στην χύτρα (αν χρησιμοποιείς) κ θα με θυμηθείς
iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.101
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
Τύπε μ πρέπει να τα σπάει, το σέλινο γενικά δίνει ωραία γεύση στο φαΐ αν το συνδυάσεις με τα κατάλληλα υλικά... :S :S :S
Φτιάξε φρικασέ λεμονάτο με χοιρινό κ σέλινο στην χύτρα (αν χρησιμοποιείς) κ θα με θυμηθείς
Τυπε μονο τηγανι χρησιμοποιω(κατσαρολα για ρυζι & μακαρονια μονο) και παλι οποιες συνταγες γίνονται σε 15-25 λεπτα το πολυ.
Οταν μπαινω κουζινα θελω να εχω φαει σε μιση ωρα.
Οποιες συνταγες θελουνε φουρνο, και ψησιμο 1-2 ωρες ουτε καν τις διαβαζω. :S :S :S
kostakis_ss
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 15.648
- Κριτικές
- 29
- Like
- 197
- Πόντοι
- 1.390
Τυπε μονο τηγανι χρησιμοποιω(κατσαρολα για ρυζι & μακαρονια μονο) και παλι οποιες συνταγες γίνονται σε 15-25 λεπτα το πολυ.
Οταν μπαινω κουζινα θελω να εχω φαει σε μιση ωρα.
Οποιες συνταγες θελουνε φουρνο, και ψησιμο 1-2 ωρες ουτε καν τις διαβαζω. :S :S :S
τυπε τι τηγανιζεις?λουκανικα τζουμαγιας?
iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.101
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
Πιλάφι µε µανιτάρια και καρότο
Υλικά (για 4 άτοµα):
400 γρ. ρύζι, κατά προτίµηση µπασµάτι ή άλλο ρύζι για πιλάφι της αρεσκείας µας, όπως τζασµίν, Καρολίνα κ.ά.
250 γρ. µανιτάρια λευκά, καλά σκουπισµένα µε νοτισµένη πετσέτα, κοµµένα σε λεπτές φέτες
2 µέτρια καρότα, καθαρισµένα και τριµµένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες (ή όσο σκόρδο θέλουµε)
800 ml νερό
1 κουτ. σούπας φρέσκος χυµός λεµονιού
1/3 µάτσο µαϊντανός, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα σοτάρουµε τα µανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρότο, ανακατεύουµε απαλά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για περίπου άλλα 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν λίγο.
Ρίχνουµε το νερό, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και βράζουµε για περίπου 2 λεπτά ή µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουµε το ρύζι, χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία σε µέτρια προς χαµηλή, ανακατεύουµε απαλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και σιγοβράζουµε για περίπου 18 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του.
Αποσύρουµε από τη φωτιά, σκορπίζουµε το µαϊντανό, ανακατεύουµε απαλά και αφήνουµε 2 - 3 λεπτά να «ξεκουραστεί». Σερβίρουµε το πιλάφι µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και συνοδεύουµε µε γραβιέρα σαγανάκι και κρίθινα παξιµάδια.
Εγω το φτιαχνω με 170 γραμμαρια ρυζι ,και 300-400 γραμμαρια μανιταρια και 3 κουταλακια της σουπας λαδι.
Ρυζι δεν ετρωγα ποτε αλλα με την συγκεκριμενη συνταγη κατεβαζω πιατα. :S :S :S
Eraser..
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2016
- Μηνύματα
- 29.176
- Like
- 12.630
- Πόντοι
- 2.606
στο μαστερ σεφ φετος ολα τα μυστικα....
ωραια συνταγη ιακωβε
νιμου γιατιοχι δωσε συνταγη να φτιαξω αυριο
ψάρια Σαρωνικού
giatioxi
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Αυγ 2016
- Μηνύματα
- 10.018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 355
- Πόντοι
- 186
Τυπε μονο τηγανι χρησιμοποιω(κατσαρολα για ρυζι & μακαρονια μονο) και παλι οποιες συνταγες γίνονται σε 15-25 λεπτα το πολυ.
Οταν μπαινω κουζινα θελω να εχω φαει σε μιση ωρα.
Οποιες συνταγες θελουνε φουρνο, και ψησιμο 1-2 ωρες ουτε καν τις διαβαζω. :S :S :S
Κατάλαβα τύπε :S :S :S
Υ.Γ Αν μάθεις να χρησιμοποιείς τη χύτρα να ξέρεις ότι τα φαγητά γίνονται πολύ γρήγορα κ είναι πολύ νόστιμα :S :S :S
giatioxi
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Αυγ 2016
- Μηνύματα
- 10.018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 355
- Πόντοι
- 186
Νιμου Θρουμπ, το έχω φτιάξει κ με χοιρινές μπριζόλες στην χύτρα κ είναι εξίσου ωραίο :S :S :S
Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει!
http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/porc.png?itok=epLXyjpf[/img[/URL]]
Πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ξέχασα να σας πω ότι ο μοναδικός τρόπος που πρέπει να τρώμε το χοιρινό είναι με σέλινο. Δεν μας προσφέρουν τίποτα οι ξεροψημένες και υπερ-αλατισμένες χοιρινές μπριζόλες, δεν διατηρούν καμμία διατροφική αξία, το αντίθετο. Για να απολαύσετε το χοιρινό μαγειρέψτε το με σέλινο (και πατατούλες, αν θέλετε) ως εξής:
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό από κομμάτι με λίγο λίπος
• 1 μάτσο σέλινο (προτιμήστε το μυρωδάτο σέλινο, με λεπτά κλαδάκια και ριζούλα, όχι το σέλινο-τέρας, υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 κιλό πατατούλες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Στην κατσαρόλα σας ασπρίστε το κρεμμύδι με το λάδι. Χαμηλή φωτιά (στο 7), χαλαρές κινήσεις.
• Κόψτε το χοιρινό σας σε κομματάκια
• Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι και σωτάρετε για 20 λεπτά
• Προσθέτετε πολύ χοντροκομμένο όλο το σέλινο (αυτά που λένε οι μαμάδες για ζεμάτισμα κλπ δεν ισχύουν)
• Προσθέτουμε καυτό νερό ώσπου να σκεπάσει το κρέας
Εγώ προτιμώ να βράζω αυτό το φαγάκι σε κατσαρόλα, όχι σε χύτρα. Ετσι δεν λυώνει το σέλινο, βράζει το κρέας απαλά και δεν κοχλάζει, η απόδοσή του μεγαλώνει σε αρώματα και ποιότητα. Το καμμένο λάδι κάνει κακό στο πιάτο και στην υγεία.
Θέλει στη φωτιά 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Δοκιμάστε το στο δοντάκι, θα δείξει.
Μισή ώρα πριν βράζει το φαγητό προσθέτουμε τις πατατούλες, κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες.
Στίβουμε ένα λεμόνι στο φαγητό
Μόλις μπουν οι πατατούλες και το λεμόνι το φαγητό χυλώνει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι, θα φανεί πολύτιμος ο ζωμός στο πιάτο την ώρα του φαγητού!
Πηγή: Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει! | iefimerida.gr
[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9]http://www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9[/url[/URL]]
Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει!
http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/porc.png?itok=epLXyjpf[/img[/URL]]
Πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ξέχασα να σας πω ότι ο μοναδικός τρόπος που πρέπει να τρώμε το χοιρινό είναι με σέλινο. Δεν μας προσφέρουν τίποτα οι ξεροψημένες και υπερ-αλατισμένες χοιρινές μπριζόλες, δεν διατηρούν καμμία διατροφική αξία, το αντίθετο. Για να απολαύσετε το χοιρινό μαγειρέψτε το με σέλινο (και πατατούλες, αν θέλετε) ως εξής:
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό από κομμάτι με λίγο λίπος
• 1 μάτσο σέλινο (προτιμήστε το μυρωδάτο σέλινο, με λεπτά κλαδάκια και ριζούλα, όχι το σέλινο-τέρας, υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 κιλό πατατούλες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Στην κατσαρόλα σας ασπρίστε το κρεμμύδι με το λάδι. Χαμηλή φωτιά (στο 7), χαλαρές κινήσεις.
• Κόψτε το χοιρινό σας σε κομματάκια
• Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι και σωτάρετε για 20 λεπτά
• Προσθέτετε πολύ χοντροκομμένο όλο το σέλινο (αυτά που λένε οι μαμάδες για ζεμάτισμα κλπ δεν ισχύουν)
• Προσθέτουμε καυτό νερό ώσπου να σκεπάσει το κρέας
Εγώ προτιμώ να βράζω αυτό το φαγάκι σε κατσαρόλα, όχι σε χύτρα. Ετσι δεν λυώνει το σέλινο, βράζει το κρέας απαλά και δεν κοχλάζει, η απόδοσή του μεγαλώνει σε αρώματα και ποιότητα. Το καμμένο λάδι κάνει κακό στο πιάτο και στην υγεία.
Θέλει στη φωτιά 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Δοκιμάστε το στο δοντάκι, θα δείξει.
Μισή ώρα πριν βράζει το φαγητό προσθέτουμε τις πατατούλες, κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες.
Στίβουμε ένα λεμόνι στο φαγητό
Μόλις μπουν οι πατατούλες και το λεμόνι το φαγητό χυλώνει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι, θα φανεί πολύτιμος ο ζωμός στο πιάτο την ώρα του φαγητού!
Πηγή: Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει! | iefimerida.gr
[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9]http://www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9[/url[/URL]]
troubakhs
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2017
- Μηνύματα
- 68.990
- Like
- 30.802
- Πόντοι
- 5.506
Νιμου Θρουμπ, το έχω φτιάξει κ με χοιρινές μπριζόλες στην χύτρα κ είναι εξίσου ωραίο :S :S :S
Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει!
http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/porc.png?itok=epLXyjpf[/img[/URL]]
Πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ξέχασα να σας πω ότι ο μοναδικός τρόπος που πρέπει να τρώμε το χοιρινό είναι με σέλινο. Δεν μας προσφέρουν τίποτα οι ξεροψημένες και υπερ-αλατισμένες χοιρινές μπριζόλες, δεν διατηρούν καμμία διατροφική αξία, το αντίθετο. Για να απολαύσετε το χοιρινό μαγειρέψτε το με σέλινο (και πατατούλες, αν θέλετε) ως εξής:
Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό από κομμάτι με λίγο λίπος
• 1 μάτσο σέλινο (προτιμήστε το μυρωδάτο σέλινο, με λεπτά κλαδάκια και ριζούλα, όχι το σέλινο-τέρας, υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 κιλό πατατούλες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Στην κατσαρόλα σας ασπρίστε το κρεμμύδι με το λάδι. Χαμηλή φωτιά (στο 7), χαλαρές κινήσεις.
• Κόψτε το χοιρινό σας σε κομματάκια
• Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι και σωτάρετε για 20 λεπτά
• Προσθέτετε πολύ χοντροκομμένο όλο το σέλινο (αυτά που λένε οι μαμάδες για ζεμάτισμα κλπ δεν ισχύουν)
• Προσθέτουμε καυτό νερό ώσπου να σκεπάσει το κρέας
Εγώ προτιμώ να βράζω αυτό το φαγάκι σε κατσαρόλα, όχι σε χύτρα. Ετσι δεν λυώνει το σέλινο, βράζει το κρέας απαλά και δεν κοχλάζει, η απόδοσή του μεγαλώνει σε αρώματα και ποιότητα. Το καμμένο λάδι κάνει κακό στο πιάτο και στην υγεία.
Θέλει στη φωτιά 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Δοκιμάστε το στο δοντάκι, θα δείξει.
Μισή ώρα πριν βράζει το φαγητό προσθέτουμε τις πατατούλες, κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες.
Στίβουμε ένα λεμόνι στο φαγητό
Μόλις μπουν οι πατατούλες και το λεμόνι το φαγητό χυλώνει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι, θα φανεί πολύτιμος ο ζωμός στο πιάτο την ώρα του φαγητού!
Πηγή: Συνταγή για χοιρινό με σέλινο, δεν υπάρχει! | iefimerida.gr
[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9]http://www.iefimerida.gr/news/84180/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9[/url[/URL]]
[/quote]
:takethis: :takethis: :takethis:
iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.101
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
Κατάλαβα τύπε :S :S :S
Υ.Γ Αν μάθεις να χρησιμοποιείς τη χύτρα να ξέρεις ότι τα φαγητά γίνονται πολύ γρήγορα κ είναι πολύ νόστιμα :S :S :S
Τυπε αυτο θελω να δοκιμασω αλλα βλεπω φουρνο και ολο το αναβάλω. :S :S :S
iakovos
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 11 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 23.101
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13.711
- Πόντοι
- 2.606
τυπε τι τηγανιζεις?λουκανικα τζουμαγιας?
Τυπε τηγάνισμα = τίγκα στο λαδι, εγω δεν χρησιμοποιω καθολου ή εστω 1 - 2 κουταλακια το πολυ. :S :S :S
giatioxi
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Αυγ 2016
- Μηνύματα
- 10.018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 355
- Πόντοι
- 186
Τυπε αυτο θελω να δοκιμασω αλλα βλεπω φουρνο και ολο το αναβάλω. :S :S :S
Τύπε η πεσκανδρίτσα είναι πολύ νόστιμο ψάρι (δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει). Η συγκεκριμένη συνταγή φαίνεται να γίνεται γρήγορα.. :S :S :S
Όσο άσχημο ψάρι δείχνει στο μάτι τόσο γευστικό είναι, πρώτη φορά που είχα δοκιμάσει πεσκανδρίτσα ήταν τηγανιτή στην δουλειά που δούλευα ως σερβιτόρος, πιτσιρικάς τότε :S :S :S
Συνημμένα
Ampelale
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2015
- Μηνύματα
- 10.245
- Κριτικές
- 35
- Like
- 6.115
- Πόντοι
- 6.796
Τύπε η πεσκανδρίτσα είναι πολύ νόστιμο ψάρι (δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει). Η συγκεκριμένη συνταγή φαίνεται να γίνεται γρήγορα.. :S :S :S
Όσο άσχημο ψάρι δείχνει στο μάτι τόσο γευστικό είναι, πρώτη φορά που είχα δοκιμάσει πεσκανδρίτσα ήταν τηγανιτή στην δουλειά που δούλευα ως σερβιτόρος, πιτσιρικάς τότε :S :S :S
Ποσο παει το κιλο?