Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Μηνύματα
4.266
Κριτικές
4
Like
7.278
Πόντοι
2.586
Πολύ ωραίο νήμα! Μου αρέσει η μαγειρική και ό,τι και αν προσπαθήσω να φτιάξω για κάποιον λόγο γίνεται καλό   :tooth:

Παλιότερα σε βορειοευρωπαία vegeterian είχα φτιάξει ελληνικό μενού, μπριάμ  :S και διάφορα πιάτα κατάλληλα όπως σαγανάκι κτλπ.. 2 + ώρες μαγείρευα.. Καλά πήγε όμως :cheesy:

Αν θες, εσύ που είσαι και θήλυ, (αλλά και άλλοι προφανώς) πρότεινε πιάτα για ρομαντικό δείπνο κανονικό ή και vegan με διαφορετικής βαθμίδες δυσκολίας!
 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
65
Πόντοι
16
Με αφορμη τη συζητηση περι φαγητου που γινεται τις τελευταιες ημερες σκεφτηκα οτι δεν υπαρχει ενα νημα Μαγειρικης.
Θα μπορουσα να πω πολλα, οτι ο ερωτας περναει απτο στομαχι, οτι οι καλυτεροι Σεφ παγκοσμιως ειναι ανδρες...
Δε θα πω πολλα ομως γιατι περιμενω να το αποδειξετε με γευστικες και γιατι οχι ηδονικες Συνταγες!  :cheesy:

5079371e6001574c22e18a0a3f5b9d5a.png
Εχω απειρες συνταγες καθοτι πρωην σεφ...αποφοιτος σ.τ.ε. αναβυσσου...
Βαριεμαι να γραφω ομως.....θα απολαμβανω οτι ανεβαζετε και αμα μου αρεσει κ καμια θα την κλεβω...
καλη μας ορεξη!!
 

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Μηνύματα
19.256
Like
24.174
Πόντοι
6.056
Με αφορμη τη συζητηση περι φαγητου που γινεται τις τελευταιες ημερες σκεφτηκα οτι δεν υπαρχει ενα νημα Μαγειρικης.
Θα μπορουσα να πω πολλα, οτι ο ερωτας περναει απτο στομαχι, οτι οι καλυτεροι Σεφ παγκοσμιως ειναι ανδρες...
Δε θα πω πολλα ομως γιατι περιμενω να το αποδειξετε με γευστικες και γιατι οχι ηδονικες Συνταγες!  :cheesy:

5079371e6001574c22e18a0a3f5b9d5a.png
βαζουμε νερο στο βραστηρα
παταμε το on
περιμενουμε 2/3 λεπτα

ετοιμο το βραστο νερο να γλειφεις τα δαχτυλα σου  :thumbsup:
 

palamas

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2008
Μηνύματα
428
Κριτικές
3
Like
441
Πόντοι
21
Ωραία σελίδα. Γιατί η μάσα είναι απόλαυση.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
babies γραψτε καμια ωραια συνταγη που θα φτιαχνατε σε μια κοπελα για να την εντυπωσιασετε γαστρονομικα πριν την εντυπωσιασετε εννοειται σεξουαλικα! λολλ


Δεν χρειαζεται να εντυπωσιασουμε καποια, αυτη ειναι δουλεια των γυναικων, αυτες προσπαθουν να εντυπωσιασουν.

Αλλωστε, οι γυναικες σιχαινονται τον χ τυπο που προσπαθει με τον οποιοδηποτε τροπο να εντυπωσιασει.
Η προσπαθεια του να εντυπωσιασεις, φωναζει αδυναμια, πεινα για μουνι και ανασφαλεια.

Συνεχισε τωρα να λες τα δικα σου σε αυτους που ειναι ανιδεοι και πιστευουν σε μαλακιες.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1,2 – 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα, χωρίς το κόκκαλο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ σελινόριζα, σε κομμάτια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
3 ΚΣ ελαιόλαδο
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
2 αυγά
1 ½ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ κόρν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω το κρέας σε κομμάτια (αφού πρώτα το έχω ταμπονάρει με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνό από νερό).
Όταν αλλάξει το χρώμα του, γυρίζω τα κομμάτια κι από την άλλη πλευρά (περίπου 7 -10 λεπτά). Το βγάζω σε πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό. Προσθέτω το κρέας, τη σελινόριζα, το αλάτι, το πιπέρι και γεμίζω με βραστό νερό( αφήνω 1 -1,5 εκ να μην σκεπάζει το κρέας).
Μόλις βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω με το καπάκι (αφήνω μια μικρή εσοχή να βγαίνει λίγο ο ατμός) για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνω λίγο βραστό νερό).
Όταν περάσει η ώρα και το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ανοίγω το καπάκι, ρίχνω μέσα το πράσο και το σέλινο, σκεπάζω πάλι και αφήνω για περίπου 20 λεπτά (μόλις τα κοτσάνια μαλακώσουν είναι έτοιμο) και κατεβάζω από την εστία.
Ανοίγω το καπάκι και αφήνω 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω σταδιακά και το χυμό λεμονιού.
Παίρνω δυο κουταλιές με την κουτάλα (μεγάλη της σούπας) και προσθέτω σταδιακά (λίγο-λίγο) από το ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο. Έπειτα επιστρέφω όλο το μείγμα του μπολ, σε δόσεις στην κατσαρόλα, διάσπαρτα ανακινώντας την απαλά να ενσωματωθεί.
Βάζω την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά (μέτρια ένταση) και αφού διαλύσω σε ένα μικρό μπολάκι το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνω στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, τη βγάζω από τη φωτιά.

  Η συνταγη ειναι απο εδω:
Απο τα πιο νοστιμα φαγητα που εχω φαει. Σταθερη αξια χρονια τωρα. Ειδικα για τον χειμωνα.
 

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Μηνύματα
6.028
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
Με αφορμη τη συζητηση περι φαγητου που γινεται τις τελευταιες ημερες σκεφτηκα οτι δεν υπαρχει ενα νημα Μαγειρικης.
Θα μπορουσα να πω πολλα, οτι ο ερωτας περναει απτο στομαχι, οτι οι καλυτεροι Σεφ παγκοσμιως ειναι ανδρες...
Δε θα πω πολλα ομως γιατι περιμενω να το αποδειξετε με γευστικες και γιατι οχι ηδονικες Συνταγες!  :cheesy:

5079371e6001574c22e18a0a3f5b9d5a.png

Δικια μου πολλα γλυκα εχεις ποσταρει.

Παχαινουν τα γαμηδια.

:grin:
 

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Μηνύματα
17.713
Κριτικές
3
Like
4.820
Πόντοι
606
Τορτελινια Φουρνου

τσιγαρισμα σε μανιταρια μπεικον μαιντανο αλατι πιπερι (εγω θα εβαζα κ μια υποψια δενδρολιβανου, παει πολυ στα μανιταρια)
προσθηκη κρεμας γαλακτος κ μετα τα τορτελινια τα οποια ειναι 5 λεπτα προβρασμενα κ απο πανω μπεσαμελ κ τυρακι τριμμενο
:jerking:
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Δεν χρειαζεται να εντυπωσιασουμε καποια, αυτη ειναι δουλεια των γυναικων, αυτες προσπαθουν να εντυπωσιασουν.

Αλλωστε, οι γυναικες σιχαινονται τον χ τυπο που προσπαθει με τον οποιοδηποτε τροπο να εντυπωσιασει.
Η προσπαθεια του να εντυπωσιασεις, φωναζει αδυναμια, πεινα για μουνι και ανασφαλεια.

Συνεχισε τωρα να λες τα δικα σου σε αυτους που ειναι ανιδεοι και πιστευουν σε μαλακιες.

ε τωρα δε γινεται να το λες εσυ αυτο που σε προσωπικο διαλογο που ειχαμε εκανες τα παντα για να με εντυπωσιασεις..εκτιθεσαι με αυτα που λες μωρακι!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1,2 – 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα, χωρίς το κόκκαλο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ σελινόριζα, σε κομμάτια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο
3 ΚΣ ελαιόλαδο
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
2 αυγά
1 ½ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ κόρν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω το κρέας σε κομμάτια (αφού πρώτα το έχω ταμπονάρει με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνό από νερό).
Όταν αλλάξει το χρώμα του, γυρίζω τα κομμάτια κι από την άλλη πλευρά (περίπου 7 -10 λεπτά). Το βγάζω σε πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό. Προσθέτω το κρέας, τη σελινόριζα, το αλάτι, το πιπέρι και γεμίζω με βραστό νερό( αφήνω 1 -1,5 εκ να μην σκεπάζει το κρέας).
Μόλις βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω με το καπάκι (αφήνω μια μικρή εσοχή να βγαίνει λίγο ο ατμός) για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνω λίγο βραστό νερό).
Όταν περάσει η ώρα και το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ανοίγω το καπάκι, ρίχνω μέσα το πράσο και το σέλινο, σκεπάζω πάλι και αφήνω για περίπου 20 λεπτά (μόλις τα κοτσάνια μαλακώσουν είναι έτοιμο) και κατεβάζω από την εστία.
Ανοίγω το καπάκι και αφήνω 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω σταδιακά και το χυμό λεμονιού.
Παίρνω δυο κουταλιές με την κουτάλα (μεγάλη της σούπας) και προσθέτω σταδιακά (λίγο-λίγο) από το ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο. Έπειτα επιστρέφω όλο το μείγμα του μπολ, σε δόσεις στην κατσαρόλα, διάσπαρτα ανακινώντας την απαλά να ενσωματωθεί.
Βάζω την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά (μέτρια ένταση) και αφού διαλύσω σε ένα μικρό μπολάκι το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνω στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση, τη βγάζω από τη φωτιά.

  Η συνταγη ειναι απο εδω:
Απο τα πιο νοστιμα φαγητα που εχω φαει. Σταθερη αξια χρονια τωρα. Ειδικα για τον χειμωνα.

Αν και δε συμπαθω το πρασο και δε το εχω φτιαξει ποτε αυτο το φαι μονο κ μονο που εχει αυγολεμονο πρεπει να ειναι καταπληκτικο.
Εσυ μαγειρευεις κανονικα δλδ?
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Πολύ ωραίο νήμα! Μου αρέσει η μαγειρική και ό,τι και αν προσπαθήσω να φτιάξω για κάποιον λόγο γίνεται καλό  :tooth:

Παλιότερα σε βορειοευρωπαία vegeterian είχα φτιάξει ελληνικό μενού, μπριάμ  :S και διάφορα πιάτα κατάλληλα όπως σαγανάκι κτλπ.. 2 + ώρες μαγείρευα.. Καλά πήγε όμως :cheesy:

Αν θες, εσύ που είσαι και θήλυ, (αλλά και άλλοι προφανώς) πρότεινε πιάτα για ρομαντικό δείπνο κανονικό ή και vegan με διαφορετικής βαθμίδες δυσκολίας!

Μενού:
Καυτερά και σοκολάτα

Ραβιόλες σε πικάντικο ζωμό
Σαλάτα αβοκάντο καυτερή
Μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας και πουρέ πατάτας
Σάλτσα σοκολάτας
Σάλτσα λευκής σοκολάτας

Απόσπασμα από το βιβλίο "Το μαγειρείο των αισθήσεων"


Τη σήκωσε από το ανάκλιντρο και τη μετέφερε στην λευκή κρεβατοκάμαρα. Εκεί θα έσβηνε τις φωτιές της κολάσεως που ο ίδιος είχε ανάψει.

Αλλά έμενε να κάνει κάτι ακόμη.

«Είσαι ο καμβάς μου;»

«Είμαι».

Πήγε μία στιγμή στην κουζίνα και έφερε δύο βαζάκια που είχε ετοιμάσει με το επιδόρπιό τους. Σως λευκής και μαύρης σοκολάτας.

Τοποθέτησε την Εύα πάνω στο σατέν κουβερλί και άρχισε να ζωγραφίζει πάνω στο γυμνό κορμί της με το δάχτυλο. Γύρω από τα στήθη της ζωγράφισε λευκές μαργαρίτες. Μέτρησε τα πλευρά της με γραμμές μαύρης σοκολάτας. Στον αφαλό της στερέωσε ένα μικρό φραμπουάζ. Κι ακόμη ένα λίγο πιο κάτω, στη βάση του όρους της Αφροδίτης.

Την κοίταξε για μια στιγμή, θαυμάζοντας και τον καμβά και το έργο.

«Και τώρα μικρή μου, θα σε φάω», της είπε. «Αλλά όχι πριν φτιάξουμε μία μονοτυπία».

Έβγαλε όλα του τα ρούχα και ξάπλωσε επάνω της. Το αποτύπωμα της ζωγραφιάς πέρασε πάνω στο δικό του κορμί. Έτσι ζωγραφισμένοι και οι δύο, έγλειψαν ο ένας τον άλλον μέχρι που δεν είχε μείνει ίχνος σοκολάτας στα γυμνά κορμιά τους. Μόνο τα δύο φραμπουάζ έμεναν ακόμα στη θέση τους. Το ένα στον αφαλό της Εύας και το άλλο στο κέντρο της θηλυκότητάς της.

Αυτά ο Απόστολος τα τράβηξε με το στόμα του. Το πρώτο το έδωσε στην Εύα, στόμα με στόμα. Το δεύτερο το έφαγε ο ίδιος. Ήταν γλυκό, με ένα ίχνος υπόξινης γεύσης. Κάπως έτσι φανταζόταν και τη γεύση του παραδείσου.

Μετά, γιόρτασαν μαζί τα γενέθλια της ωριμότητας.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
ε τωρα δε γινεται να το λες εσυ αυτο που σε προσωπικο διαλογο που ειχαμε εκανες τα παντα για να με εντυπωσιασεις..εκτιθεσαι με αυτα που λες μωρακι!

Αυτο καταλαβες εσυ απο αυτα που σου ειπα;

Γιατι παντα θελεις να νομιζεις οτι ολα γινονται για εσενα και οτι ολοι θελουν να σε εντυπωσιασουν και να κανουν σεξ μαζι σου;

Το εχεις απο μικρη αυτο;
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
γεύμα για " ειδικές περιπτώσεις "

πρώτο πιάτο

Σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι

3-4 φύλλα μαρούλι
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 φλ. πλιγούρι
1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 ντομάτα
1 ματσάκι μαιντανό (5-6 κλώνους)
3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
πιπέρι
αλατι
λεμόνι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Πώς το κάνουμε:
Αφού καθαρίσουμε το αβοκάντο και βγάλουμε το κουκούτσι, κόβουμε σε κύβους του ενος εκατοστού περίπου και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Παίρνουμε το πλιγουρι και το βάζουμε σε ενα κατσαρολακι μαζί με μισό φλιντζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερο). Το αφήνουμε κάπου να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το μαιντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην λεκάνη με το αβοκάτο.
Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζετε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το κρύο πλιγούρι, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Κυρίως πιάτο

Ψητός σολομός με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο

800γρ. σολομός φρέσκος φιλέτο
70ml λευκό κρασί
200γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμό από ¼ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε 4 ισομερή κομμάτια και τα «ραντίζουμε» με το λευκό κρασί. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά κατά μήκος και τρίβουμε με την εσωτερική σάρκα της, τον σολομό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 200o C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Μόλις είναι έτοιμος και ζεστός ο σολομός προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρουμε.

Επιδορπιο

Τουρτα ανανα

(για 8 – 10 άτομα)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 μέτριες κονσέρβες ανανά
Ενα ετοιμο παντεσπανι


Και για το σιροπι
200gr νερό,
100gr ζάχαρη
1 σφυνακι χυμο πορτοκαλι


Βγάζω τον ανανά από την μια κονσέρβα και τον αφήνω μέσα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά από το σιρόπι του. Μετά τον κόβω σε μικρά κομματάκια. Βάζω την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και την χτυπάω μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω λίγο ακόμα.

Ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη σαντιγί. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω ώστε να πάνε τα κομμάτια παντού

Ετοιμαζουμε το σιροπι

Το σιρόπι μπορουμε να το απλώσουμε στο παντεσπάνι με ενα πινέλλο,
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ενα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάστε το απο την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Οταν γινει χλιαρό, προσθέστε τον χυμο πορτοκαλι και αναμείξτε

Απλωνουμε στο παντεσπανι το μειγμα και στολιζουμε με ροδελες ανανα
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
αυτο καταλαβα απο αυτα που ειδα :)

Παντα καταλαβαινεις αυτα που θελεις και που εχει αναγκη ο ναρκισσισμος σου να καταλαβεις.

Ξεπερασε το αυτο και προχωρα μπροστα αλλιως σε βλεπω να κυλιεσαι στα πατωματα σε καμια 5ετια το πολυ, αν δεν το εχεις κανει ηδη.
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Κότα με πιλάφι Μιλανέζα

1 κότα μεγάλη και παχιά
1-2 κρεμμύδια μέτρια
2-3 καρότα
σέλινο, αλατοπίπερο, ρύζι για πιλάφι

Για τη σάλτσα
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
1 και ½ φλιτζάνι ζωμός κότας
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζάνα

Αφού ξαφρίσουμε την κότα ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά. Αφού σιγοβράσει, αφήνουμε ζουμί όσο χρειάζεται και για το πιλάφι και επί πλέον 1 και ½ φλιτζάνι για τη σάλτσα. Όταν βράσει καλά, τη βγάζετε, την κόβετε σε μερίδες και την αλατοπιπερώνετε. Σουρώνετε το ζουμί, χωρίζετε το ενάμισι φλιτζάνι για τη σάλτσα και με το άλλο φτιάχνετε το πιλάφι, υπολογίζοντας 2 και ½ φλιτζάνι ζουμί για ένα φλιτζάνι ρύζι. Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατώνοντας να διαλυθεί καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το ζουμί και το γάλα. Ανακατεύουμε να πήξει η σάλτσα. Την βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τους κρόκους καλά χτυπημένους. Φορμάρετε το ρύζι σε φόρμα, το ξεφορμάρετε, και το πασπαλίζετε με το τυρί. Το περιλούετε με τη σάλτσα και τοποθετείτε τις μερίδες της κότας που τις περιλούετε επίσης με τη σάλτσα.
 

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Μηνύματα
18.303
Κριτικές
9
Like
7.824
γεύμα για " ειδικές περιπτώσεις "

πρώτο πιάτο

Σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι

3-4 φύλλα μαρούλι
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 φλ. πλιγούρι
1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 ντομάτα
1 ματσάκι μαιντανό (5-6 κλώνους)
3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
πιπέρι
αλατι
λεμόνι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Πώς το κάνουμε:
Αφού καθαρίσουμε το αβοκάντο και βγάλουμε το κουκούτσι, κόβουμε σε κύβους του ενος εκατοστού περίπου και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Παίρνουμε το πλιγουρι και το βάζουμε σε ενα κατσαρολακι μαζί με μισό φλιντζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερο). Το αφήνουμε κάπου να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το μαιντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην λεκάνη με το αβοκάτο.
Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζετε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το κρύο πλιγούρι, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Κυρίως πιάτο

Ψητός σολομός με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο

800γρ. σολομός φρέσκος φιλέτο
70ml λευκό κρασί
200γρ. γιαούρτι αγελαδινό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμό από ¼ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε 4 ισομερή κομμάτια και τα «ραντίζουμε» με το λευκό κρασί. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά κατά μήκος και τρίβουμε με την εσωτερική σάρκα της, τον σολομό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 200o C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Μόλις είναι έτοιμος και ζεστός ο σολομός προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρουμε.

Επιδορπιο

Τουρτα ανανα

(για 8 – 10 άτομα)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 μέτριες κονσέρβες ανανά
Ενα ετοιμο παντεσπανι


Και για το σιροπι
200gr νερό,
100gr ζάχαρη
1 σφυνακι χυμο πορτοκαλι


Βγάζω τον ανανά από την μια κονσέρβα και τον αφήνω μέσα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά από το σιρόπι του. Μετά τον κόβω σε μικρά κομματάκια. Βάζω την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και την χτυπάω μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω λίγο ακόμα.

Ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη σαντιγί. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω ώστε να πάνε τα κομμάτια παντού

Ετοιμαζουμε το σιροπι

Το σιρόπι μπορουμε να το απλώσουμε στο παντεσπάνι με ενα πινέλλο,
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ενα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Κατεβάστε το απο την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Οταν γινει χλιαρό, προσθέστε τον χυμο πορτοκαλι και αναμείξτε

Απλωνουμε στο παντεσπανι το μειγμα και στολιζουμε με ροδελες ανανα
εχεις φτιαξει ανανοπιτα με ανανα?
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
Κότα με πιλάφι Μιλανέζα

1 κότα μεγάλη και παχιά
1-2 κρεμμύδια μέτρια
2-3 καρότα
σέλινο, αλατοπίπερο, ρύζι για πιλάφι

Για τη σάλτσα
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
1 και ½ φλιτζάνι ζωμός κότας
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζάνα

Αφού ξαφρίσουμε την κότα ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά. Αφού σιγοβράσει, αφήνουμε ζουμί όσο χρειάζεται και για το πιλάφι και επί πλέον 1 και ½ φλιτζάνι για τη σάλτσα. Όταν βράσει καλά, τη βγάζετε, την κόβετε σε μερίδες και την αλατοπιπερώνετε. Σουρώνετε το ζουμί, χωρίζετε το ενάμισι φλιτζάνι για τη σάλτσα και με το άλλο φτιάχνετε το πιλάφι, υπολογίζοντας 2 και ½ φλιτζάνι ζουμί για ένα φλιτζάνι ρύζι. Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατώνοντας να διαλυθεί καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το ζουμί και το γάλα. Ανακατεύουμε να πήξει η σάλτσα. Την βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τους κρόκους καλά χτυπημένους. Φορμάρετε το ρύζι σε φόρμα, το ξεφορμάρετε, και το πασπαλίζετε με το τυρί. Το περιλούετε με τη σάλτσα και τοποθετείτε τις μερίδες της κότας που τις περιλούετε επίσης με τη σάλτσα.

Αυτο γαμαει.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom