P_a_u_l_i_n_a{24}.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιαν 2016
- Μηνύματα
- 6.505
- Κριτικές
- 4
- Like
- 216
- Πόντοι
- 346
Σπαγκέτι αλά πουτανέσκα μπιάνκα
1 πακέτο σπαγγέτι
120ml ελαιόλαδο
6 φιλέτα αντσούγιες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
10 μαύρες ελιές κομμένες σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά ως συνήθως φροντίζοντας να είναι αλντέντε (να μην παραβράσουν).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις αντσούγιες, τις ελιές και την κάπαρη μέχρι να διαλυθούν οι αντσούγιες (2-3 λεπτά).
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα (2-3 λεπτά).
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε και πάλι ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
Συνοδεύεται πολύ καλά από ένα λευκό ή ροζέ απαλό κρασί.
Από το βιβλίο "Το μαγειρείο των αισθήσεων"
1 πακέτο σπαγγέτι
120ml ελαιόλαδο
6 φιλέτα αντσούγιες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
10 μαύρες ελιές κομμένες σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά ως συνήθως φροντίζοντας να είναι αλντέντε (να μην παραβράσουν).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις αντσούγιες, τις ελιές και την κάπαρη μέχρι να διαλυθούν οι αντσούγιες (2-3 λεπτά).
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα (2-3 λεπτά).
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε και πάλι ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
Συνοδεύεται πολύ καλά από ένα λευκό ή ροζέ απαλό κρασί.
Από το βιβλίο "Το μαγειρείο των αισθήσεων"