Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Βαρβαρα ή Ασουρες

Υλικα
500γρ σιταρι 200γρ ζαχαρη ενα ξυλακι κανελα καμποσες σταφιδες ή ξερα βερυκοκα και μερικα σπασμενα καρυδια κ 2-3 κουταλιες κορν φλαουρ

Προετοιμασια
Αποβραδίς βαζουμε το σιταρι στο νερο, την αλλη μερα το βαζουμε να βρασει με νερο..οταν εχει καλοψηθει ριχνεις την ζαχαρη κ τα υπολοιπα υλικα τα αφηνεις να χυλωσει κ στο τελος ριχνεις κορν φλαουρ για να δεσει..σερβιρεται σε πιατο κ πασπαλιζεις με κανελα κ τριμενο μπισκοτο..
Ζαχαρη δοκιμαζετε κ προσθετετε αν θελετε πιο γλυκοοο καθως επισης την πυκνωτητα αν το θελετε πιο αραιο προσθετε νερο
Καλη σας ορεξη!!!!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ (δικης μας βοσκηςς)

1 κοκορα 2 κρεμμυδια 2 σκελιδες σκορδο 4 ντοματες πελτε γαρυφαλο μπαχαρι ξυλο κανελας δαφνη 1 κρασοποτηρο κρασι κοκκινο αλατι ζαχαρη πιπερι λαδι

Σοταρουμε το κοκορα σε αντικολητικο σκευος με λαδι μολις ροδισει ριχνουμε το πολτοποιημενο κρεμμυδι κ σκορδο κ σβηνουμε με κρασι μετα απο λιγο
Μολις αποροφηθει το κρασι ριχνουμε τη τριμενη σαλτσα το πελτε κ τα μπαχαρικα..προσθετουμε λιγο νερακι ..ψηνουμε ειτε σε κατσαρολα για 1,5 ωρα σε μεσαια φωτια ειτε σε γαστρα στο φουρνο ωσπου να λιωσει ο κοκορας
Βραζουμε χοντρο μακαρονι ..τουμπαρουμε τα μακαρονια στη σαλτσα να μπει η μεσα στο μακαρονι κ συνοδευουμε με τυρι της αρεσκειας μας..εγω εβαλα ασπρο σκληρο ανθοτυρο Κρητης!

Καλη ορεξηηη!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
ΚΕΙΚ

Πρωτη φορα που μου πετυχε κεικ και δεν εγινε απο μεσα λασπη!!!!
500γρ αλευρι
450γρ ζαχαρη
250γρ βουτυρο λιωμενο
240γρ γαλα ή χυμο πορτοκαλι αναλογα αν θελουμε το κεικ μας να ειναι πορτοκαλιου ή οχι
3ή 4 αυγα αναλογα το μεγεθος
1 baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε ζαχαρη και βουτυρο μαζι για 2-3 λεπτα
ριχνουμε τα αυγα ενα ενα και χτυπαμε με το μιξερ μετα απο καθε αυγο
ριχνουμε το γαλα και μετα το αλευρι κοσκινιζοντας το
χωριζουμε τα μιγματα στο ενα ριχνουμε 2-3 κουτ του γλυκου κακαο και το ανακατευουμε
επειτα βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε τη φορμα και ριχνουμε πρωτα ασπρο μιγμα μετα το καφε μιγμα και με πιρουνε ανακατευουμε ελαφρα για σχημα και μετα ριχνουμε το υπολοιπο ασπρο μιγμα.

Ψηνουμε στους 180οC για 55 λεπτα στις αντιστασειςςς!!!! Και καληηη μαςςς ορεξηη !!!!!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Συνταγη φιληςςς για τους λατρειςς των χοχλιων

Χοχλιοι με κουκια πατάτες μάραθο σκόρδο και κρεμμύδι.

Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο το μαραθο τις πατάτες και τα δροσερά κουκια. Επειτα βαζουμε ντομάτα πιπέρι ρίγανη και αλάτι προσθετουμε νερο κ τα βραζουμε.
Τους χοχλιους τους έχουμε πλυνει καλά και τους έχουμε βράσει σε ενα αλο τσικαλι. Όταν είναι έτοιμη η πατάτα σουρώνουμε τους χοχλιους και τους βάζουμε μεσα στο τσικαλι που έχουμε τα κουκιά με τιςς πατάτες . Λίγα λεπτά να δεσουν και είναι έτοιμο και πεντανοστιμο......
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Μηλοπιτα

Υλικα: 1 πακετο βιταμ το χρυσο, 2 μηλα, 1 κουπα τσ. αλευρι, 1 κουπα τσ. ζαχαρη, 2 βανιλιες, 4-5 αυγα κ λιγα καρυδια προαιρετικα ζαχαρη κ κανελα για το πασπαλισμα.

Εκτελεση: κοβουμε σε φετες το βιταμ κ το στρωνουμε στο ταψι μας,απο πανω πασπαλιζουμε με ζαχαρη κ κανελα κ απο πανω τοποθετουμε τα μηλα κ τα καρυδια. Χτυπαμε με το μιξερ το αλευρι την ζαχαρη τις βανιλιες κ τα αβγα για 5 λεπτα κ τα ριχνουμε πανω απο τα μηλα. Ψηνουμε στο φουρνο με αερα στους 200 βαθμους για 30'. Αναλογα κ τον φουρνο σας..... Αφηνουμε να κρυωσει κ αναποδογυριζουμε σε πιατελα.. Καλη επιτυχια!!!!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Κεικ Κατσαρολαςς

Υλικα: 1 βιταμ, 2 1/2 ποτηρια ζαχαρη, 7 κουταλιες σουπας κακαο, 2 ποτηρια αλευρι για ολες τις χρησεις, 4 αυγα, 1 ποτηρι νερο, 1 μπεικιν, 3/4 ποτηριου μικρου κρασιου κονιακ. ( αντι για αλευρι κ μπεικιν μπορειτε να βαλετε φαριναπ 2 1/2 ποτηρια)

Εκτελεση: Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βιταμ, το κακαο, το νερο, τη ζαχαρη κ το κονιακ. Μολις παρει μια βραση το κατεβαζουμε απο τη φωτια κ κραταμε χωρια 1-2 ποτηρια απο το μειγμα αυτο. Οταν μισοκρυωσει το υπολοιπο μειγμα στην κατσαρολα ριχνουμε μεσα τα αυγα κ το αλευρι με το μπεικιν. (αν βαλετε φαριναπ δε βαζουμε μπεικιν) τα ανακατεβουμε καλα ολα μαζι να γινουν ενα μειγμα. Λαδωνουμε ενα ταψι στρογγυλο κ ριχνουμε το μειγμα μας. Ψηνουμε για 50-60 λεπτα στους 160 βαθμους στις αντιστασεις. Μολις το βγαλουμε απο το φουρνο ετσι οπως ειναι καυτο περιχύνουμε απο πανω τα 1-2 ποτηρια απο το μειγμα που ειχαμε κρατησει πιο πριν. Αφηνουμε 5 λεπτακια να τραβήξει κ ειναι ετοιμο! καλη επιτυχια!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Τσουρεκια Πολιτικα

Υλικα:1 Kg Αλευρι 1,5 ποτηρι ζαχαρη 2 κουταλιες του γλυκου μαχλεπι λιγη μαστιχα 1 ποτηρι γαλα χλιαρο μισο φλυτζανι χλιαρο γλυκανισο 1 βιταμ 5 αυγα 100 γρ μαγια νωπη !

Εκτελεση: φτιαχνουμε πρωτα τη μαγια για να φουσκωνει λιωνουμε 100γρ μαγια με μισο φλυτζανι τσαγιου χλιαρο νερο 2,5 κουταλιες της σουπας αλευρι και 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη το σκεπαζουμε μεχρι να διπλασιαστει
σε ενα αλλο μπολ βαζουμε ολα τα ξηρα υλικα τα ανακατευυμε λιγο και κανουμε μια λακουβιτσα και βαζουμε το γαλα το γλυκανισο και τα αυγα και ζυμωνουμε μολις φουσκωσει η μαγια τη βαζουμε σιγα σιγα και στο τελος βαζουμε το βουτυρο λιωμενο και συνεχιζουμε το ζυμωμα μεχρι να απορροφησει και το βουτυρο .Το βαζουμε να φουσκωσει και μετα φτιαχνουμε τις πλεξουδες και πριν το ψησιμο αλοιφουμε με αυγο και μπορουμε να βαλουμε και αμυγδαλο φιλέ!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Πεινιρλι

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 κουταλακι ζάχαρη 1/2 κουταλακι αλάτι. 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κουταλακι μπέικιν. .νερο χλιαρό όσο πάρει.

Ζυμώνουμε την ζύμη κ αφηνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα τουλάχιστον. .ανοίγουμε με τα χέρια μας βαρκούλες βαζουμε ότι θέλουμε εγώ έβαλα φρέσκια ντομάτα κασέρι σαλάμι πιπεριές. ..στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Τορτελινια Φουρνου

τσιγαρισμα σε μανιταρια μπεικον μαιντανο αλατι πιπερι (εγω θα εβαζα κ μια υποψια δενδρολιβανου, παει πολυ στα μανιταρια)
προσθηκη κρεμας γαλακτος κ μετα τα τορτελινια τα οποια ειναι 5 λεπτα προβρασμενα κ απο πανω μπεσαμελ κ τυρακι τριμμενο
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Μεθυσμενα Τορτελινια με κοτοπουλο
( το φαγητο της υποτακτικηςς)

Υλικα:
4 στηθη κοτοπουλο
1 πακετο φρεσκα τορτελινια γεμιστα με σπανακι και ρικοτα
1 κεσεδακι μανιταρια σαμπιγιον σκουρα
1 κρασοποτηρο κρασι λευκο
2 κλωναρια δενδρολιβανο
αλατι, πιπερι, ζωμος κοτοπουλου

Πρετοιμασια :
Σοταρουμε το κοτοπουλο μεχρι να ροδισει, ριχνουμε τα μανιταρια και μολις πιουν το χυμο τους σβηνουμε με κρασι, ριχνουμε τα κλωναρια και αφου εξατμιστει το κρασι ριχνουμε ελαχιστο ζωμο ωσπου να παρει μια βραση..αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε τη κρεμα γαλακτοςς

Βραζουμε τα φρεσκα τορτελινια για 3 λεπτα

Σερβιρουμε σε ενα σκουρο πιατο 4 τορτελινια και ριχνουμε 2 κουταλιεςς απο τη σαλτσα με το κοτοπουλο! Αν δεν εχουμε σκουρο πιατο, σερβιρουμε στο σκουρο παγκο της κουζινας μας!!!
Καλη μαςςς ορεξη!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Πολυ ησυχια επεσε...δε μαγειρευετε..δεν καλειτε κοσμο..δε κανετε δειπνα?? Για να βλεπω συνταγουλεςςς...
Εμενα οι τρελοι οι Αγγλοι μου ζητησαν μουσακα...ε δε μπορουσα να αρνηθω!! Για παμεεε....

Μουσακαςς

(για ταψι 8 βαρβατων μεριδων)

5 πατατες μετριες
4 μελιτζανες
4 μεγαλα κολοκυθια

Κοβουμε τα λαχανικα και μακροστενες λωριδες και τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι ωσπου να μαραθουν
Λαδωνουμε ελαχιστα το ταψι πασπαλιζουμε με φρυγανια και τοποθετουμε πρωτη μια στρωση πατατες αλατιζουμε..μια στρωση μελιτζανες αλατιζουμε και μια στρωση κολοκυθια και αλατιζουμε..ενοειται αφου τα εχουμε τηγανισει εεε

Για τον κιμα
1 kg κιμα χοιρινο
1 κρεμμυδι
πελτε ντοματας
χυμος ντοματας
κοκκινινο κρασι
αλατι πιπερι δαφνη ριγανη

Τσιγαριζουμε τον κιμα σε ελαιολαδο, αφου τσιγαριστει ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, αφου μαραθει σβηνουμε με το κρασι.,,μολις το πιει ριχνουμε τον πελτε ντοματας να τσιγαριστει κι αυτος, επειτα το χυμο ντοματας και τα καρυκευματα-μπαχαρικα..προσθετουμε λιγο νερακι και αφηνουμε να δεσει...προσοχη δεν θελουμε πολλα υγρα πρεπει να βγει σφιχτουλης ο κιμας..

Για την μπεσαμελ
12 μεγαλες κουταλιες της σουπας αλευρι ή 24 κοφτεςς
αλατι
μοσχοκαρυδο
αυγο
τυρι τριμμενο
βουτυρο
γαλα
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε μπολικο βουτυρο και μολις καψει ριχνουμε το αλατισμενο αλευρι
Με ενα συρμα ανακατευουμε συνεχως ωσπου να το αλευρι να πιει το βουτυρο και αμεσως ριχνουμε καμποσο γαλα και ανακατευουμε μανιωδως μολις δουμε οτι πηζει αρκετα ριχνουμε κι αλλο γαλα μεχρι να το φερουμε στη πυκνοτητα που θελουμε...οχι στοκος αλλα οχι και ζουμι..
αποσυρουμε απτη φωτια και ριχνουμε ενα αυγο και ανακατευουμε επειτα το τριμμενο τυρι..
ριχνουμε τη μπεσαμελ στο ταψι και πασπαιζουμε με φρυγανια και τριμμενο τυρι

ψηνουμε σε αερα 180 βαθμους ωσπου να ροδισει

Και επειδη οι απαιτησειςς δε σταματουν τους εφτιαξα και ενα τσιζζζζκεικ!
Συνταγη απο κατω!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
τσιζζζζκεικκ ;)

250 γρ digestive μπισκοτα
125 γρ βουτυρο
600 γρ τυρι κρεμα
60γρ αχνη ζαχαρη
200γρ κρεμα γαλακτος
1 κεσεδακι φραουλες
κονιακ
δυοσμο

Θρυματιζουμε τα μπισκοτα και περιχυνουμε το λιωμενο βουτυρο τα βαζουμε στη αποσπωμενη φορμα και το παταμε καλα να γινει στρωση κ μπαινει ψυγειο μεχρι να ετοιμαστει η κρεμα

Σε ενα μπολ χτυπαμε το τυρι κρεμα με τη ζαχαρη και ριχνουμε τη κρεμα γαλακτος ειτε ρευστη ειτε ως ψιλοσαντυγι..εγω δοκιμασα κ τα δυο κ μ βγηκε το ιδιο..απλωνουμε τη κρεμα στο ταψακι κ το αφηνουμε στο ψυγειο για μια ωρα

Για τη σαλτσα φραουλας, καθαριζουμε πλενουμε κ χοντροκοβουμε τις φραουλες..βαζουμε λιγο βουτυρο σε ενα τηγανι και ριχνουμε τις φραουλες, μολις ψιλομαλακωσουν σβηνουμε με κονιακ εγω δεν ειχα σημερα κ εβαλα ουισκι..οτι εχει ο καθεναςς βρε αδερφε! επειτα αρκετη αχνη ζαχαρη και λιγακι νερο..δοκιμαζουμε να δουμε αν θελουμε πιο γλυκο ή οχι και το αφηνουμε να δεσει...οταν κρυωσει το ριχνουμε πανω απτη κρεμα και αφηνουμε το τσιζζζζκεικ στο ψυγειο για μερικες ωρες,..σερβιρουμε κ στολιζουμε με φυλλαρακια δυοσμου :)



Kαι για να ολοκληρωθει το μενου μια σαλατουλα με iceberg μαρουλι αγγουρι ντοματινια κρεμμυδι και εκανα και τη πουτανια μου ψιλοκοβοντας ντοματα και βασιλικο τοσο ωστε να κοσμησει το κεντρο της σαλατας και να δωσει μια αποψη..
Και στο μουσακα μαρεσει να κανω αλλη πουτανια και να βαζω πανω απτη μεσαμελ φετες ντοματας, ομωςς οι αγγλοι ειναι κρυοκωλοι κ πουριτανοι οποτε το απεφυγα! Λολ
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Γενεθλια κανεις??

εφτιαξα για πρωτη φορα δυο τουρτεςςς..και ιδου η συνταγη δυστυχως οι φωτο εχουν χαθει !!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
(για μικρη ποσοτητα)

5 αυγα
1 φλυτζανι ζαχαρη
2 φλυτζανια αλευρι κοσκινισμενο

χτυπαμε αυγα κ ζαχαρη μεχρι να γινει ενα ασπροσ φουσκωμενος χυλος
ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι αφου το εχουμε κοσκινησει και ανακατευουμε κυκλικα με ενα κουταλι
ψηνουμε σε αερα στους 170 για 20 λεπτα
Αν θελουμε σοκολατενιο παντεσπανι βαζουμε 1,5 αλευρι κ 0,5 κακαο κοσκινισμενο κ αυτο.



ΣΙΡΟΠΙ
1 φλ. νερο
2 κουταλιες ζαχαρη
αρωμα βανιλιας σε σταγονες

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
900γρ κουβερτουρα γαλακτος
600γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι
450γρ γαλα

Βραζουμε το γαλα κ το ριχνουμε στο μπολ της τεμαχισμενης κουβερτουρας, μολις ομογενοποιηθει ριχνουμε την σαντυγι κ ανακατευουμε απαλα. Βαζουμε το μιγμα σε ταψι καλυβουμε με ζελατινη κ αφηνουμε για 1 ωρα στο ψυγειο να σφυξει.

ΚΡΕΜΑ
4 αυγα
3 κουτ. σουπας αλευρι
3 κουτ. σουπας κορνφλαουρ
2 φλ. γαλα
3/4 φλ. ζαχαρη

Βραζουμε το γαλα με τη ζαχαρη.
Χτυπαμε τα αυγα σε ενα μπολ μαζι με το αλευρι κ το κορνφλαουρν ωσπου να γινει χυλος.
Ρχνουμε το χυλο σιγα σιγα στη κατσαρολα με το γαλα κ ανακατευουμε ωσπου να πηξει η κρεμα. Αρωματιζουμε με σταγονες βανιλιας. Σε ταψακι με ζελατινα απο πανω να την ακουμπα μεχρι να κρυωσει τελειως!




ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ
450γρ κουβερτουρα λευκη
200γρ κρεμα γαλακτος

Βραζουμε τη κρεμα γαλακτος και τη ριχνουμε στο μπολ με τη τεμαχισμενη κουβερτουρα, ομογενοποιουμε το μιγμα κ περιχυνουμε τη τουρτα μας.

Στολιζουμε οπως θελουμε & Ηappy Birthday !!! :)
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Γεμιστα με κιμα

θα σου πω εγω τη συνταγη που κανω κ δε μενει τπτ!

Σωταρω κιμα ριχνω κρεμμυδι σβηνω με κρασι λευκο..επειτα ριχνω τα ξυσμενα λαχακικα που περισσεψαν απτο αδειασμα ( ντοματα, κολοκυθι) συν τριμμενο καροτο , ριχνω ρυζι γλασε, κυβο κνορρ, ανηθο κ μαιντανο λιγουλακι, ελαχιστο χυμο ντοματας, και μπαχαρικα πιπερι, ριγανη,θυμαρι και βραζω ωσπου να μαλακωσει λιγο το ρυζι.
αλατιζω κ λαδωνω τα ανοιχτα λαχανικα και γεμιζω με τη γεμιση..ελαχιστο νερο στο ταψι κ λαδι απο πανω απτα λαχανικα..σκεπαζω με λαδοκολα και ψηνω για μια ωρα. ξεσκεπαζω τη λαδοκολα και ψηνω αλλη μιση μεχρι να ροδοτσουρουφλιστουν!
αχχχ η γεμιση ειναι τοσο νοστιμη που τρωγεται κ σκετη!!
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Γενεθλια κανεις??

εφτιαξα για πρωτη φορα δυο τουρτεςςς..και ιδου η συνταγη δυστυχως οι φωτο εχουν χαθει !!
...

Φθηνη λυση για do-it-yourself τουρτα, με ολα τα υλικα, εχει ο γιωτης...


...και δεν ειναι ακριβες, γυρω στα 7-8 ευρω εχουν. Βαλε και το γαλα, πες 9 ευρω... με ενα μιξερ εισαι jet.

Μπορεις να κανεις και mix & match τη μαυρη με την ασπρη, δλδ να αγορασεις και τις 2 και να χρησιμοποιεις αναμικτα layers, βγαζοντας ετσι 2 μικτες τουρτες αντι all white / all black.
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Φθηνη λυση για do-it-yourself τουρτα, με ολα τα υλικα, εχει ο γιωτης...


...και δεν ειναι ακριβες, γυρω στα 7-8 ευρω εχουν. Βαλε και το γαλα, πες 9 ευρω... με ενα μιξερ εισαι jet.

Μπορεις να κανεις και mix & match τη μαυρη με την ασπρη, δλδ να αγορασεις και τις 2 και να χρησιμοποιεις αναμικτα layers, βγαζοντας ετσι 2 μικτες τουρτες αντι all white / all black.

ξερεις τι γινεται με αυτες τις τουρτες ..αφενως ειναι σχετικα μικρες δλδ εγω παλια την εφτιαχνα κ την ετρωγα μονη μου αφετερου στη γευση βγαζει προχειροτητα δλδ δε μπορει να συγκριθει με του ζαχαροπλαστειου αλλα φαινεται γευστικα οτι απλα ανακατεψες σκονες και δεν εφτιαξες μονος μια νοστιμη κρεμα η μια νοστιμη πατισερι.

 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
ξερεις τι γινεται με αυτες τις τουρτες ..αφενως ειναι σχετικα μικρες δλδ εγω παλια την εφτιαχνα κ την ετρωγα μονη μου αφετερου στη γευση βγαζει προχειροτητα δλδ δε μπορει να συγκριθει με του ζαχαροπλαστειου αλλα φαινεται γευστικα οτι απλα ανακατεψες σκονες και δεν εφτιαξες μονος μια νοστιμη κρεμα η μια νοστιμη πατισερι.

Εμενα μ'αρεσουν παντως. Ειναι πολυ αναλαφρες στην γευση. Δλδ αισθηση τελειως φρεσκαδουρα/αναλαφρη. Δε σε λιγωνουν σα του ζαχαροπλαστειου... δλδ για πλακα μπορει να κατεβασω μιση τουρτα τετοια επιτοπου. Και για γενεθλια να σου πω την αληθεια τη προτιμω απ'τη ζαχαροπλαστειου, εκτος απο τις φρουτοτουρτες του ζαχαροπλαστειου που εχουν πολλα ακτινιδια και φραουλιτζες τζελωμενες στην επιφανεια... αυτες τις γουσταρω πολυ. Και τις παστες που εχουν επανω ακτινιδια και φραουλιτσες, ειδικα τις ασπρες...

Εντωμεταξυ με τη συζητηση γαμηθηκα βραδιατικα... μου ανοιξε η ορεξη για γλυκά και με βλεπω να τη πληρωνουν κατι κουραμπιεδες :2funny:

 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Εμενα μ'αρεσουν παντως. Ειναι πολυ αναλαφρες στην γευση. Δλδ αισθηση τελειως φρεσκαδουρα/αναλαφρη. Δε σε λιγωνουν σα του ζαχαροπλαστειου... δλδ για πλακα μπορει να κατεβασω μιση τουρτα τετοια επιτοπου. Και για γενεθλια να σου πω την αληθεια τη προτιμω απ'τη ζαχαροπλαστειου, εκτος απο τις φρουτοτουρτες του ζαχαροπλαστειου που εχουν πολλα ακτινιδια και φραουλιτζες τζελωμενες στην επιφανεια... αυτες τις γουσταρω πολυ. Και τις παστες που εχουν επανω ακτινιδια και φραουλιτσες, ειδικα τις ασπρες...

Εντωμεταξυ με τη συζητηση γαμηθηκα βραδιατικα... μου ανοιξε η ορεξη για γλυκά και με βλεπω να τη πληρωνουν κατι κουραμπιεδες :2funny:

αα καταλαβα δεν εχεις τοσο γλυκο δοντι προτιμας τα πιο mild γλυκα με τα ξινα φρουτακια! Μια χαρα ειναι κ αυτα!

εγω το τελευταιο σοκοφρετακι το εφαγα το πρωι οποτε θα το βαλω μεσα το σαλακι που ετρεξε! χαχαχαχ
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Βασικα ειμαι πολυ γλυκατζης αλλα επειδη οταν τρωω αυτο σημαινει οτι θα φαω ΠΟΣΟΤΗΤΑ, παιζει ρολο αν θα με λιγωσει ή οχι.

Σε caprice το κουτι των 400gram το τρωω σε 2-3 δοσεις (~130-200gr καθε φορα). Με συνοδεια ...milko.

Παγωτο 2 λιτρα, το τρωω σε 3 δοσεις. Με αφθονο βυσσινο.

Ετσι και η τουρτα... Πχ για μενα η κανονικη μεριδα τουρτας που θα κοψω για να φαω ειναι το 1/4 της τουρτας για αρχη και μετα αναλογα αν λιγωσω ή οχι, κλιμακωνω.

εγω το τελευταιο σοκοφρετακι το εφαγα το πρωι οποτε θα το βαλω μεσα το σαλακι που ετρεξε! χαχαχαχ

Εισαι τυχερη, εγω ενεδωσα...

0fRSaP1.png
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Βασικα ειμαι πολυ γλυκατζης αλλα επειδη οταν τρωω αυτο σημαινει οτι θα φαω ΠΟΣΟΤΗΤΑ, παιζει ρολο αν θα με λιγωσει ή οχι.

Σε caprice το κουτι των 400gram το τρωω σε 2-3 δοσεις (~130-200gr καθε φορα). Με συνοδεια ...milko.

Παγωτο 2 λιτρα, το τρωω σε 3 δοσεις. Με αφθονο βυσσινο.

Ετσι και η τουρτα... Πχ για μενα η κανονικη μεριδα τουρτας που θα κοψω για να φαω ειναι το 1/4 της τουρτας για αρχη και μετα αναλογα αν λιγωσω ή οχι, κλιμακωνω.

Εισαι τυχερη, εγω ενεδωσα...

0fRSaP1.png

ω αυτος εισαι!

Παρατηρω ομως οτι σε ολα βαζεις μιλκο! τι ειναι αυτο, συνηθεια των βορειοελλαδιτων?

επισης τι ετοιμους κουραμπιεδες?? θα σε μαλωσω! λολλ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom