Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
Πορνοσυνταγή για ουκρανικό μπόρς λαχανικών

Καθώς μπήκαμε στο Φθινόπωρο και έχει αρχίσει ήδη να κρυαδίζει, μια τονωτική σούπα λαχανικών είναι ό,τι πρέπει. Η συγκεκριμένη παραλλαγή του μπόρς «μπεζ μιάσα ή αλλιώς, πόστναϊ» (δηλ. χωρίς κρέας, καθώς χρησιμοποιείται και μοσχαράκι αντίστοιχα) προέρχεται από την ανατολική Ουκρανία, από τα μέρη του Λουχάνσκ στο Ντόνμπας, από όπου κατάγεται και η «πηγή» μου. Παίζει σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που μαγειρεύεται. Τα βασικά στοιχεία, όμως, που δεν λείπουν ποτέ, είναι το παντζάρι και το λάχανο.  

Σερβίρισμα:

Σερβίρεται σε βαθιά κούπα, μαζί με μια γενναία κουταλιά κρέμα γάλακτος (σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη, τότε μια κουταλιά γιαούρτι ή μαγιονέζα μπορεί να δώσει μια εναλλακτική λύση, είναι καλό, όμως, να έχουμε φροντίσει νωρίτερα για την κρέμα μας). Συνοδεύεται με ψημμένες φέτες πολύσπορου ψωμιού. Το ιδανικό είναι να έχουμε αλείψει τις ζεστές φέτες μας με βούτυρο και να τις πασπαλίσουμε με τρίμματα σκόρδου. Επειδή, όμως, είμεθα πορνομάγειρες, το σκόρδο είναι καλό να το αποφύγουμε για ευνόητους λόγους. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!  :hi:
Λαχταριστή συνταγή! Για το κρασί δε μας είπες. Ή συνοδεύετε με vodka;

Το σκόρδο δεν το αποφεύγουμε, το σωτάρουμε ελαφρά και το ψήνουμε μαζί με το ψωμί και με λίγη ρίγανη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.
 
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
Τα μανιτάρια αποτελούνται κατά 97% από νερό. Fact #2: Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην Ελλάδα (λευκά, πλευρώτους & πορτομπέλο), μεγαλώνουν μέσα σε μεγάλες μπάλες σανό, σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Fact #3: Τα μανιτάρια, απορροφούν τα υγρά σαν σφουγγάρι. Αυτά τα 3 facts είναι και αυτά που σου φωνάζουν “Σταμάτα να πλένεις τα μανιτάρια σου”, γιατί αν το κάνεις, θα απορροφήσουν ακόμα περισσότερο νερό τα οποία θα βγάλουν στο μαγείρεμα, θα σου νερώσουν το φαγητό κτλ κτλ…

Ο τρόπος για να καθαρίσεις σωστά τα μανιτάρια σου είναι ένας και είναι απλός. Με ένα υγρό χαρτί κουζίνας καθαρίζεις λίγο το κεφάλι ή αν είναι πολύ βρώμικο ή έχει χτυπήματα, το ξεφλουδίζεις βγάζοντας πρώτα το κοτσάνι. Απλά. Είναι τόσο καθαρά που μπορείς να τα φας και ωμά μέσα σε μια σαλάτα.
Τα μανιτάρια έχουν πολλές φορές από την καλλιέργεια τους ξεραμένο χώμα. Αν είναι άγρια μάλιστα πολύ περισσότερο. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν τα υπολείμματα χώματος και να απομακρύνονται με ξέπλυμα και όχι με τρίψιμο. Μετά τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα. Τα μανιτάρια βγάζουν σε κάθε περίπτωση πολύ νερό στο μαγείρεμα, γι αυτό χρειάζονται και ειδικό χειρισμό. Δεν φταίει το ξέπλυμα. Προσοχή στο μαγείρεμα τους μόνο.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Εγω τα πλενω γρηγορα στο τρυπητο και δεν εχω παρατηρησει διαφορα στο μαγειρεμα.
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Λαχταριστή συνταγή! Για το κρασί δε μας είπες. Ή συνοδεύετε με vodka;

Το σκόρδο δεν το αποφεύγουμε, το σωτάρουμε ελαφρά και το ψήνουμε μαζί με το ψωμί και με λίγη ρίγανη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.

Καλή ιδέα έτσι όπως το προτείνεις. Για ποτό, δεν πάει κρασί. Θα πρότεινα κι εγώ, στο τέλος του φαγητού ένα σφηνοπότηρο
σκέτη βότκα για φινίρισμα (προσωπικά, προτιμώ την πολωνέζικη Zytnia).  :hi:

URL]]
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.630
Κριτικές
61
Like
43.329
Πόντοι
22.785
..................


..................Καλή ΕΒΔΟΜΑΔΑ... κύριοι....

Αυτά λέγονται ... πορνοτραπεζοματα....





 

Ettore

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2017
Μηνύματα
13.426
Like
47.284
Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Υλικά για δύο μερίδες.

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκ. σκόρδο 100 γρ. καλαμποκάλευρο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο 1 κ.σ. μέλι 3-4 λιαστές τομάτες 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα πιπέρι αλάτι.

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες πάχους 1-2 εκ.Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τέλος τη λιαστή τομάτα σε λεπτές λωρίδες.   Περνάμε το συκώτι από το καλαμποκάλευρο και το τινάζουμε καλά με τα χέρια να φύγει το πολύ (καλαμποκάλευρο).Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το συκώτι και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά  γυρνώντας από την άλλη μεριά.Τέλος σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε το μέλι, τις λιαστές τομάτες και τα  ψιλοκομμένα μυρωδικά.Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε την λιαστή τομάτα που είναι αλμυρή).



 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.630
Κριτικές
61
Like
43.329
Πόντοι
22.785
Καλημέρα, μπαίνει σιγα-σιγά & ό πορνομεζες στό φούρνο... είς ύγείιαν...

.... απλά πράγματα κοκκάλι πατατουλα κρεμυδάκι σκορδακι ντοματούλα λαδακι ριγανιτσα θυμαράκι μαιντανο & οτι αλλο θελεται...

χρόνος ψησίματος μιση ωρίτσα....

 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Υλικά για δύο μερίδες.

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκ. σκόρδο 100 γρ. καλαμποκάλευρο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο 1 κ.σ. μέλι 3-4 λιαστές τομάτες 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα πιπέρι αλάτι.

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες πάχους 1-2 εκ.Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τέλος τη λιαστή τομάτα σε λεπτές λωρίδες.   Περνάμε το συκώτι από το καλαμποκάλευρο και το τινάζουμε καλά με τα χέρια να φύγει το πολύ (καλαμποκάλευρο).Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το συκώτι και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά  γυρνώντας από την άλλη μεριά.Τέλος σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε το μέλι, τις λιαστές τομάτες και τα  ψιλοκομμένα μυρωδικά.Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί έχουμε την λιαστή τομάτα που είναι αλμυρή).

Πολύ ενδιαφέρον! Επίσης, εύκολο και γρήγορο!  :thumbsup:
 

The Godfather

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Μηνύματα
1.633
Κριτικές
14
Like
3.318
Πόντοι
2.606
Καλημέρα σύντροφοι.
Σήμερα θα φτιάξουμε πατατόσουπα (βοηθάει καλύτερα κι από πατσά μετά από νύχτες ακολασίας)
ΥΛΙΚΑ
- 3 μέτριες πατάτες (περίπου μισό κιλό ακαθάριστες)
- 3 κούπες γάλα (περίπου 750 ml)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (γεμάτη)
- 1 κούπα ελαιόλαδο.  
- αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο/τριμμένο μοσχοκάρυδο (τα 2 τελευταία προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα κύβου, στο μέγεθος ενός μικρού λουκουμιού.
- Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Τις φέρνουμε μια δυο γύρες να λαδωθούν και προσθέτουμε λίγο νερό (κάτι παραπάνω από μισή κούπα) , και λίγο αλάτι και
 πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε 10-15 λεπτά  προσέχοντας να μη πιάσει, και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας τη σούπα
 πολύ συχνά, σχεδόν συνεχώς. Αυτό γίνεται τόσο επειδή το γάλα φουσκώνει, όσο και επειδή πιάνει εύκολα και δεν το θέλουμε.
 Έτσι οι πατάτες θα μισοδιαλυθούν (αυτό είναι ζητούμενο) και η σούπα θα χυλώσει.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και πασπαλίζουμε από πάνω με μπούκοβο ή τριμμένο μοσχοκάρυδο. Έχω δοκιμάσει και με τριμμένη
 κεφαλογραβιέρα αλλά μου φάνηκε too much...
Καλή σας όρεξη.
ΥΓ. Στην Κρήτη το λένε και πατατόγαλο.

 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Παίρνοντας πάσα από τον φίλο Bladesinger, ρίχνω μια συνταγή για σούπα «Ρασόλνικ» (Рассольник).
Μια ιδιαίτερα γευστική και εύκολη σούπα λαχανικών, με μεγάλη διάδοση,  από τη ρωσική μαγειρική παράδοση.
Το χαρακτηριστικό αυτής της σούπας, είναι η ελαφρώς ξινή γεύση που δίνουν τα αγγουράκια τουρσί.

Πορνοσυνταγή για σούπα «Ρασόλνικ»

Υλικά:

image.jpg


3 πατάτες μεσαίες
3-4 αγγουράκια τουρσί
2 καρότα μεγάλα
3 κρεμμύδια
1 φλιντζάνι του τσαγιού ρύζι
κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι 8-10 σκάγια, 2 δαφνόφυλλα, θρούμπι ψιλοτριμμένο, μαϊντανός, μια κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά για όσους επιθυμούν πιο πικάντικη γεύση).

Εκτέλεση: κόβουμε τις πατάτες σε μεσαία κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αγγουράκια και τρίβουμε τα καρότα. Σωτάρουμε στην κατσαρόλα καλά τα κρεμμύδια, μαζί με τα αγγουράκια και τα τριμμένα καρότα μας. Προς το τέλος του σωταρίσματος, ρίχνουμε αλάτι, τα σκάγια πιπεριού, τα δύο δαφνόφυλλα, ψιλοτριμμένο θρούμπι και ανακατεύουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι με το σωτάρισμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό που έχουμε προετοιμάσει, μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Όταν το νερό με τα υλικά αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και προαιρετικά την καυτερή πιπεριά και ελαφρώς αλατίζουμε. Όταν οι πατάτες είναι πια έτοιμες, ρίχνουμε μέσα το ρύζι  και το αφήνουμε να βράσει. Περίπου πέντε λεπτά, προτού σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ελαφρώς.

image.jpg


Σερβίρισμα: σερβίρεται σε βαθιά κούπα με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος. Όταν ανακατευτεί η κρέμα και ομογενοποιηθεί η σούπα, ελέγχουμε τη γεύση και προσθέτουμε αν θέλουμε μερικές κουταλιές  από τον ζωμό που περιέχει το βαζάκι με το τουρσί, ή ρίχνουμε λίγο ξύδι (κατά προτίμηση λευκό) για να ρυθμίσουμε την επιθυμητή οξύτητα (η σούπα μας, πρέπει να είναι ξυνούτσικη). Επιπροσθέτως, αν το προτιμούμε λίγο πιο καυτερό (αν δεν έχουμε βάλει εξ αρχής την πιπεριά) τότε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι σε σκόνη. Συνοδεύεται με πολύσπορο ψωμί και ένα ποτηράκι δροσερή βότκα (σκέτη), η οποία καλό είναι να πίνεται στο τέλος του γεύματος, σαν φινίρισμα.  Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!  :hi:

image.jpg





 

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Μηνύματα
5.460
Κριτικές
49
Like
7.314
Πόντοι
26.227
Μπράβο Φίλε μου!  :respect:
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.731
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
φιλέτο γαλοπούλας με μανιτάρια


Τα υλικα

φιλέτο γαλοπούλας 400 γραμμάρια
ένα μικρό κρεμμύδι
Μια σκελιδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
Μουσταρδα
κρασί
Μια κουπα ρυζι
Ενας ζωμος επιλογης μας

βράζουμε το ρύζι με τον ζωμο (ξερουμε πως). εγώ τα κάνω σε ρυζιερα
Σε αλλη κατσαρολα σοτάρουμε πρώτα το κρεμμυδάκι, 
βάζουμε και το φιλέτο γαλοπούλας μαζί με το σκόρδο μαζί με τα μπαχαρικά και μαζί με τα μανιτάρια στη φωτιά...
εφόσον το έχουμε ροδίσει και το κρέας πλέον τοτε συμπληρώνουμε τη μουστάρδα κ το κρασί...

σε μισή ώρα τρώμε

καλή όρεξη
 

Συνημμένα

  • 20171008_190755.jpg
    20171008_190755.jpg
    2,1 MB · Εμφανίσεις: 24
  • 20171008_190753.jpg
    20171008_190753.jpg
    2,1 MB · Εμφανίσεις: 42

The Godfather

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Μηνύματα
1.633
Κριτικές
14
Like
3.318
Πόντοι
2.606
Καλησπέρα σύντροφοι. Για σήμερα ένα ευκολάκι. Καρμπονάρα.
Βράζουμε τα μακαρόνια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαγγετίνη νο 10 (βράσιμο 8-9 λεπτά), εγώ όμως προτιμώ το λαζανάκι (βράσιμο 10-11 λεπτά). Το αλάτι το βάζουμε πριν βράσει το νερό και τα μακαρόνια μόλις πάρει βράση (τα μακαρόνια ΔΕΝ τα σπάμε).
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε από το νερό τους μισή κούπα.
Σε ένα , σχετικά μεγάλο, κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, έναν κρόκο αυγού, ψιλοκομμένο μπέικον (το οποίο έχουμε ξεροψήσει για 2-3 λεπτά), τριμμένη παρμεζάνα, το νερό που κρατήσαμε, και λίγο λάδι (μισή κούπα). Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει, και ταυτόχρονα τρίβουμε από πάνω πιπέρι (όχι σκόνη - προτιμήστε την συσκευασία με τον μύλο) και, 1 λεπτό πριν κατεβάσουμε, ψιλοκόβουμε μαϊντανό ή άνηθο (εγώ τον προτιμώ). Μόλις δέσει η σάλτσα (7-8 λεπτά) κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα που είναι τα μακαρόνια (τα κρατάμε στην κατσαρόλα για να είναι ζεστά), και ανακατεύουμε για να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
Συνοδεύεται από λευκό κρασί(εγώ θα συνιστούσα το Όβηλος από Κτήμα Βιβλία Χώρα, το Blanc de Blanc η το White Soul, αμφότερα από Πόρτο Καράς.
Καλή σας όρεξη
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.731
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Κοτοπουλο με πατατες στον φουρνο

Κυριακατικο φαγητο ,λογω της αργιας σημερα στην γερμανια...
Και λεω......δε γαμας που δε γαμας, δε φτιαχνεις κανα κοτοπουλο??? :2funny:

Καθαριζουμε κ κοβουμε οσες πατατες θελουμε,
Τις βαζουμε στο ταψι με αλατι πιπερι μπολικη ριγανη κ ελαιολαδο, ανακατεβουμε καλα να παει παντου το μπαχαρικο. Ριχνουμε μισο ποτηρι νερο για να μην κολλαν οι πατατες στο ραψι αλλα κ να ειναι πιο μαλακες

Πλενουμε το κοτοπουλο
Ετοιμαζουμε ενα μιξ μπαχαρικων σε ενα μπολ με : αλατι πιπερι κοκκινη παπρικα γλυκια ,ριγανη ,καρυ κ πασαλειφουμε το κοτοπουλο καλα.
Το βαζουμε στο ταψι κ  βουρ στον φουρνο σε προθερμασμενο φουρνο στους 200'

Σερβιρουμε με φρεσκο ψωμι, φετα με πιπερακι,ριγανη ,ελαιολαδο
Μπυρα η ρετσινα

Καλη ορεξη

Χρονος προετοιμασιας 15-20'
Χρονος ψησιματος καμμια ωρα
 

Συνημμένα

  • 20171031_142946.jpg
    20171031_142946.jpg
    2,6 MB · Εμφανίσεις: 56

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.731
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Το απλοικο τραπεζι της παραμονης πρωτοχρονιας για το λαζογερμανο εργενη δλδ εμενα  :2funny:
 

Συνημμένα

  • 20171231_142715.jpg
    20171231_142715.jpg
    2,5 MB · Εμφανίσεις: 34

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Μηνύματα
8.690
Κριτικές
32
Like
18.444
Πόντοι
12.946
Θα ήθελα να βάλω μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή όπως την κάνω εγώ  :sunglasses:
(καμία σχέση με αυτές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ :jerking:  )

Ντολμαδάκια ή γιαπράκια (όχι γιαλαντζί)

Υλικά για 2 άτομα.
1 βαζάκι αμπελόφυλλα ή φρέσκα
2 ζουμερά λεμόνια ή άμα σας αρέσει πιο ξινό ρίξτε 3

1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή μισό μοσχάρι/μισό χοιρινό ή πρόβειο)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού  ρύζι (blue rose)
1 αυγό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά σε μπολ εκτός από τα αμπελόφυλλα και τα λεμόνια, αναμιγνύουμε καλά.
Απλώνουμε σε 1 πιάτο το αμπελόφυλλο και τοποθετούμε μια λογική ποσότητα μίγματος
Τυλίγουμε όπως τις φωτογραφίες δηλαδή πρώτα διπλώνουμε το πλαϊνό.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα κάτω βάζουμε ότι φύλλα περισσέψαν από το τύλιγμα και τα κλωνάρια του άνηθου.
Βάζουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και το χυμό από τα λεμόνια και σκεπάζουμε με 1 πιάτο και 1 μπρίκι με νερό για να μην μας ανοίξουν και να πάρουν σχήμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μη γίνει μαλακία και αρπάξουν από κάτω σε μισή ώρα (ανάλογα πόσο τρυφερά είναι τα φύλλα) είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε και στραγγιστό γιαούρτι και τα τρώμε.

ΥΓ. Πιο πολύ ώρα έκανα να γράψω παρά να τα μαγειρέψω :P
 

Συνημμένα

  • dolmadaki 1.jpg
    dolmadaki 1.jpg
    885,4 KB · Εμφανίσεις: 26
  • dolmadaki 2.jpg
    dolmadaki 2.jpg
    589,8 KB · Εμφανίσεις: 59
  • dolmadaki 3.jpg
    dolmadaki 3.jpg
    995,7 KB · Εμφανίσεις: 63

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Με αφορμη τη συζητηση περι φαγητου που γινεται τις τελευταιες ημερες σκεφτηκα οτι δεν υπαρχει ενα νημα Μαγειρικης.
Θα μπορουσα να πω πολλα, οτι ο ερωτας περναει απτο στομαχι, οτι οι καλυτεροι Σεφ παγκοσμιως ειναι ανδρες...
Δε θα πω πολλα ομως γιατι περιμενω να το αποδειξετε με γευστικες και γιατι οχι ηδονικες Συνταγες!  :cheesy:

5079371e6001574c22e18a0a3f5b9d5a.png
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Συνταγη για fajitas-tortillas ή οπως θελετε πειτε τα..

Υλικα : πιτα tortillas πορτοκαλί βαζω εγω αλλα αν δεν βρειτε και η ασπρη κανει , μπαρμπεκιου σος, κιμας ειτε αναμεικτος ειτε οτι θελετε, μεξικανικα μπαχαρικα για κρεας που θα βρειτε στο σουπερ μαρκετ γραφει οτι ειναι για τορτιγιες , ντοματα μαρουλι τυρι

Προετοιμασια : παιρνετε τις πιτες αλλα δεν τις ψηνετε για να ειναι ελαστικες αλλιως θα σπανε αλειφετε την σως και μετα ριχνετε τον κιμα τον οποιο εχετε τηγανισει με τριμενο κρεμμυδακι προαιρετικα με μπαχαρικα μεξικανικα ή χωρις αναλογα τις προτιμησεις σας αλλα φροντιζετε να ειναι λιγο καυτερουλης βαζετε λιγη σαλτσουλα τοσο οσο ειναι στεγνος χωρις υγρα..τον απλωνεται πανω στη πιτα επειτα ριχνετε μαρουλακι ψιλλοκομενο και ντοματα και το τυρακι το οποιο με την θερμοτητα θα λιωσει..τωρα για να κλεισει η ανοιχτη πιτα ειναι απλο...οπως ειναι στρογγυλη φροντιζεται η γεμιση να ειναι απλωμενη στη μεση και ετσι αριστερα και δεξια να εχει κενο παιρνεται τοτε την πιτα και την τσακιζεται αριστερα και δεξια, αφου τσακισει τοτε παιρνετε το πανω μερος της πιτας και τυλιγετε προς τα κατω οταν κλεισει παιρνετε το μαχαιρι και κανετε διαγωνιο κοψιμο.Αυτο ηταν τελοςςς !! η τσακιση αριστερα -δεξια βοηθαει να μην χυθει η γεμιση οταν το σηκωσετε για να το φατε !!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Τρουφακια

Υλικα
2 κουβερτουρες γαλακτος
μισο κουτι κρεμα γαλακτος (αναλογα ποσο σκληρο ή μαλακο θελουμε το τρουφακι)
μπισκοτα πτι μπερ
καρυδια
διαφορες πολυχρωμμες τρουφες για πασπαλισμα

Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα με τη κρεμα γαλατος . Αφου λιωσουν σπαμε στο μουλτι μπισκοτα κ καρυδια κ τα ριχνουμε κ αυτα μεσα. Ανακατευουμε καλα κ αφηνουμε το το μιγμα στο ψυγειο για τρεις ωρες ωσπου να πηξει καλα κ να πλαθετε!!
Πλαθουμε σε μπαλακια κ τα ριχνουμε μεσα σε διαφορες τρουφες κ ετοιμα!!!
Βγαινουν 30+ τρουφακια!

Καλοφαγωτα!!!!
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Κρεατοπιτα με οτι βρισκεται στο ψυγειο μας που μας εχει περισσεψει!!

Για το φυλλο:
1 ποτηρι χλιαρο νερο
1/2 κρασοποτηρο λαδι
1/4 κρασοποτηρο ρακι
1 πρεζα αλατι
οσο αλευρι παρει

Για την γεμιση : κατσικι, κοτοπουλο ολα ψιλοκομενα χωρις τα λιπη τους ,ψιλοκομμενα ντοματινια, λιγη ψιλοκομμενη γραβιερα κρεμμυδακι, σκορδο, ανηθο αλατι πιπερι και λιγο κρασακι για σβησιμο και ενα κυβο κνορρ

Τσιγαριζουμε το κρεμυδακι ριχνουμε το σκορδο ολοκληρο το οποιο αφαιρουμε στην συνεχεια..ριχνουμε τα ντοματινια κ τον ανηθο σπαμε τον κυβο κνορ..σβηνουμε με το κρασακι..αφου εξατμιστει ριχνουμε το κρεας και αργοτερα την γραβιερα και το αφηνουμε να σιγοβρασει και να δεσει !!

Αφου ανοιξουμε τα φυλλα  τα λαδωνουμε , τσιμπαμε με πιρουνι για να μην φουσκωσει και ραντιζουμε με νερο..το νερο και η ρακι που εχει βοηθανε το φυλλο να γινει τραγανο

Πεντανοστιμη βγαινει!!! Καλη ορεξη
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom