Διαγραμμένο μέλος 141202
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2013
- Μηνύματα
- 9.466
- Κριτικές
- 41
- Like
- 6.779
- Πόντοι
- 15.256
Λαχταριστή συνταγή! Για το κρασί δε μας είπες. Ή συνοδεύετε με vodka;Πορνοσυνταγή για ουκρανικό μπόρς λαχανικών
Καθώς μπήκαμε στο Φθινόπωρο και έχει αρχίσει ήδη να κρυαδίζει, μια τονωτική σούπα λαχανικών είναι ό,τι πρέπει. Η συγκεκριμένη παραλλαγή του μπόρς «μπεζ μιάσα ή αλλιώς, πόστναϊ» (δηλ. χωρίς κρέας, καθώς χρησιμοποιείται και μοσχαράκι αντίστοιχα) προέρχεται από την ανατολική Ουκρανία, από τα μέρη του Λουχάνσκ στο Ντόνμπας, από όπου κατάγεται και η «πηγή» μου. Παίζει σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που μαγειρεύεται. Τα βασικά στοιχεία, όμως, που δεν λείπουν ποτέ, είναι το παντζάρι και το λάχανο.
Σερβίρισμα:
Σερβίρεται σε βαθιά κούπα, μαζί με μια γενναία κουταλιά κρέμα γάλακτος (σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη, τότε μια κουταλιά γιαούρτι ή μαγιονέζα μπορεί να δώσει μια εναλλακτική λύση, είναι καλό, όμως, να έχουμε φροντίσει νωρίτερα για την κρέμα μας). Συνοδεύεται με ψημμένες φέτες πολύσπορου ψωμιού. Το ιδανικό είναι να έχουμε αλείψει τις ζεστές φέτες μας με βούτυρο και να τις πασπαλίσουμε με τρίμματα σκόρδου. Επειδή, όμως, είμεθα πορνομάγειρες, το σκόρδο είναι καλό να το αποφύγουμε για ευνόητους λόγους. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Το σκόρδο δεν το αποφεύγουμε, το σωτάρουμε ελαφρά και το ψήνουμε μαζί με το ψωμί και με λίγη ρίγανη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.