Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.016
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Συναδελφοι πορνομαγειρες γνωριζετε που μπορω να προμηθευτω ποιοτικα αλλα και οικονομικα μπαχαρικα; Τα mccormick που πωλουνται στα σουπερ ειναι καλα αλλα πανακριβα. Ενδιαφερομαι πρωτιστως για κουρκουμα που τον κανω και ροφημα.

στο δρομο κοντα στην Βαρβακειο κεντρο εχει απειρα μπαχαραδικα με οτι γουσταρεις. κ φτηνα γτ τα παιρνεις χυμα
 

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.481
Κριτικές
3
Like
12.614
Πόντοι
3.506
Συναδελφοι πορνομαγειρες γνωριζετε που μπορω να προμηθευτω ποιοτικα αλλα και οικονομικα μπαχαρικα; Τα mccormick που πωλουνται στα σουπερ ειναι καλα αλλα πανακριβα. Ενδιαφερομαι πρωτιστως για κουρκουμα που τον κανω και ροφημα.

Στο "Μπαχαρ" γωνια Αθηνας και Ευριπιδου,βρισκεις τα παντα..!
(Αρκει να εχεις υπομονη στις ουρες..)
E20C6410EDC626E1AE119E5DC8EEF6CC.jpg


 

genaral

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2017
Μηνύματα
377
Like
50
Πόντοι
1
Συναδελφοι πορνομαγειρες γνωριζετε που μπορω να προμηθευτω ποιοτικα αλλα και οικονομικα μπαχαρικα; Τα mccormick που πωλουνται στα σουπερ ειναι καλα αλλα πανακριβα. Ενδιαφερομαι πρωτιστως για κουρκουμα που τον κανω και ροφημα.
κουρκουμας εχει χιλια καλα.φτιαχνω μερικες φορες ροφημα αλλα πιο πολυ μαρεσει σε σκονη στο φαγητο
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.349
Πόντοι
22.785
.....

....... Λατρεμένοι μου φίλοι ... άκούω γνωμεσ..... πορνοκαρβουνάκι ή πορνοκακαβια ?? πρωινά είναι...



 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.749
Like
1.428
Πόντοι
366
αμτζικο επειδη η κακαβια ειναι πιο μπελαλιδικη, προτεινω καρβουνακι, αν εχεις ευκολα τη ψησταρια και τον αναλογο χωρο


για εσας που χρησιμοποιειτε κουρκουμα, να το συνοδευτε ΠΑΝΤΑ απο μαυρο πιπερι.....εκτοξευει τη δραστικοτητα του και την απορρόφηση του  ;)

επισης περα απο το "μπαχαρ" στον ιδιο δρομο (ευριπιδου) υπαρχει και το ελιξιρ...εξισου καλο μαγαζι για μπαχαρικα και βοτανα
 

The Godfather

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Μηνύματα
1.633
Κριτικές
14
Like
3.318
Πόντοι
2.606
Καλημερα συντροφοι. Συνταγη ευκολη , γρηγορη , νοστιμη.
- τηγανιζουμε 2-3 μεσαιες πατατες και στη συνεχεια τις λειωνουμε με πηρουνι.
- σ ενα βαθυ πιατο χτυπαμε 4 αυγα με γαλα.Προσθετουμε ριγανη , δυοσμο, θυμαρι,1 κρεμμυδι και 2-3 σκελιδες σκορδο που τα εχουμε περασει στο μπλεντερ και πιπερι
- στρωνουμε τις λειωμενες πατατες στο τηγανι και περιχυνουμε με το μισο μιγμα των αυγων.
- απο πανω βαζουμε μπεικον (προτιμηστε κομματι και οχι φετες για να το κοψετε οπως θελετε εσεις), και κασκαβαλ (λευκο σκληρο τυρι που φτιαχνεται στην Ηπειρο και σε ολα τα Βαλκανια- επειδη ειναι πολυ αλμυρο αν βαλετε κασκαβαλ αποφυγετε εντελως το αλατι). Εναλλακτικα μπορει να μπει φετα.
- βαζουμε το υπολοιπο μιγμα του αυγου και τηγανιζουμε την καθε πλευρα 3-4 λεπτα.
- σερβιρουμε αφου  ψιλοκοψουμε απο πανω ανιθο.
Καλη ορεξη και συγγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα γραφω απο το κινητο...
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
Καλημερα συντροφοι. Συνταγη ευκολη , γρηγορη , νοστιμη.
- τηγανιζουμε 2-3 μεσαιες πατατες και στη συνεχεια τις λειωνουμε με πηρουνι.
- σ ενα βαθυ πιατο χτυπαμε 4 αυγα με γαλα.Προσθετουμε ριγανη , δυοσμο, θυμαρι,1 κρεμμυδι και 2-3 σκελιδες σκορδο που τα εχουμε περασει στο μπλεντερ και πιπερι
- στρωνουμε τις λειωμενες πατατες στο τηγανι και περιχυνουμε με το μισο μιγμα των αυγων.
- απο πανω βαζουμε μπεικον (προτιμηστε κομματι και οχι φετες για να το κοψετε οπως θελετε εσεις), και κασκαβαλ (λευκο σκληρο τυρι που φτιαχνεται στην Ηπειρο και σε ολα τα Βαλκανια- επειδη ειναι πολυ αλμυρο αν βαλετε κασκαβαλ αποφυγετε εντελως το αλατι). Εναλλακτικα μπορει να μπει φετα.
- βαζουμε το υπολοιπο μιγμα του αυγου και τηγανιζουμε την καθε πλευρα 3-4 λεπτα.
- σερβιρουμε αφου  ψιλοκοψουμε απο πανω ανιθο.
Καλη ορεξη και συγγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα γραφω απο το κινητο...

καλημερα...ωραια συνταγη και παραδοσιακη...για να μην εχουν αποτυχια οι φιλοι που θα τη φτιαξουν θελει μετρια προς σιγανη φωτια για να μην αρπαξει η πατατα απο κατω..και καπακι πανω στο τηγανι για να λιωσει το τυρακι.και να πηξει ωραια το αυγο...επισης σβσιμο της φωτιας 5 λ πριν το τελος του μαγειρεματος..ετσι αποφευγουμε τις μισοκαμμενες ομελετες με εσανς καρβουνιλας :happy:
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ...

ειναι πανευκολο να φτιαξει κανεις λιαστη ντοματα μονος του ακομα και σε διαμερισμα μεσα στην πολη...
Θα σας πω πωως τη φτιαχνω εγω ....Εχω φτιαξει ενα αυτοσχεδιο ξηραντηριο απο τα ξυλινα τελαρακια του μαναβικου...αυτα που τα πεταει ο μαναβης...
Τ εχω απολυμανει τα εχω στοιβαξει σε δεκαδες τα στερεωσα με διχαλα μεταξυ τους και τα εντυσα γυρω γυρω απο τις 3 πλευρες με σιτα του μετρου αυτη που βαζουμε στα παραθυρα..

Τελος Ιουλη λοιπον με αρχες Αυγουστου αγοραζω pomodoro ντοματες τις κοβω στα δυο κατα μηκος και βουταω την κομενη μερια σε χοντρο αλατι..και τις αραδιαζω στα τελαρακια .Αφου τελειωσω βαζω το αυτοσχεδιο ξηραντηριο στην αυλη σε σημειο που να το βλεπει ο ηλιος πολλες ωρες...φροντιζοντας να αδειαζω το υγρα που θα αμολησουν δυο φορες την ημερα για να αφυδατωθουνε πιο γρηγορα χωρις να κανουν μαυραδακια μουχλας..

Σε 5 -7 ημερες εχουν στεγνωσει τελειως..

Παιρνω μερικα βαζακια μικρα των 280 γρμ κι αφου τα πλυνω καλα αναβω το φουρνο στους  150 βαθμους κι αφου ζεσταθει καλα αραδιαζω τα καθαρα βαζακια αναποδα πανω στη σχαρα του φουρνου σε μια η δυο στρωσεις φροντιζοντας η επανω στρωση να ειναι ετσι ουτως ωστε τα επανω βαζακια να εχουν κενα στο ανοιγμα τους απο τα κατω βαζακια...Τα αφηνω λοιπον μιση ωρα στο φουρνο κι ετσι τα αποστειρωνω...
Οσο τα βαζακια ειναι στο φουρνο ζεματαω σε κατσαρολα με νερο που κοχλαζει τις ντοματες μου για δυο τρια λεπτα ...για να φυγει το πολυ αλατι....Τις στραγγιζω και μετα τις πεταω μεσα σε μια συβραση που κανω με κρασι κοκκινο ξηρο που το εχω βρασει πε λιγο μπαλσαμικο ξυδι και εχω προσθεσει ριγανη θυμαρι και δεντρολιβανο.και ψιλοκομμενο σκορδο..
γεμιζω με το καυτο μειγμα τα ηδη καυτα βαζακια..καπακωνοντας τα και γυριζοντας τα αναποδα πανω σε μια στρωση απο πετσετες η μια παλια κουβερτα..
τα σκεπαζω κι απο πανω και τα ξεχναω...μεχρι την αλλη μερα που ειναι ετοιμα για ενα τελευταιο εξωτερικο πλυσιμο
Ετσι τα βαζακια μου κλεινουν αεροστεγως κονσερβοποιουνται δηλαδη και διατηρουνται σε δροσερη αποθηκη για δυο τουλαχιστον χρονια .Φροντιζω να τους βαζω ετικετες με ημερομηνια παρασκευης για να ξερω τι μου γινεται

ΥΓ..τα καπακια απο τα βαζακια αποστειρωνονται με βρασιμο 5 λ σε κατσαρολα και προσεχουμε οταν τα βιδωνουμε να μην τα πιασουμε με γυμνο χερι γιατι θα χαλασει η αποστειρωση

Ειναι ενας θαυμασιος ουζομεζες που μπορει να συνοδευσει και κρεας και ψαρικα
 
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ...

ειναι πανευκολο να φτιαξει κανεις λιαστη ντοματα μονος του ακομα και σε διαμερισμα μεσα στην πολη...
Θα σας πω πωως τη φτιαχνω εγω ....Εχω φτιαξει ενα αυτοσχεδιο ξηραντηριο απο τα ξυλινα τελαρακια του μαναβικου...αυτα που τα πεταει ο μαναβης...
Τ εχω απολυμανει τα εχω στοιβαξει σε δεκαδες τα στερεωσα με διχαλα μεταξυ τους και τα εντυσα γυρω γυρω απο τις 3 πλευρες με σιτα του μετρου αυτη που βαζουμε στα παραθυρα..

Τελος Ιουλη λοιπον με αρχες Αυγουστου αγοραζω pomodoro ντοματες τις κοβω στα δυο κατα μηκος και βουταω την κομενη μερια σε χοντρο αλατι..και τις αραδιαζω στα τελαρακια .Αφου τελειωσω βαζω το αυτοσχεδιο ξηραντηριο στην αυλη σε σημειο που να το βλεπει ο ηλιος πολλες ωρες...φροντιζοντας να αδειαζω το υγρα που θα αμολησουν δυο φορες την ημερα για να αφυδατωθουνε πιο γρηγορα χωρις να κανουν μαυραδακια μουχλας..

Σε 5 -7 ημερες εχουν στεγνωσει τελειως..

Παιρνω μερικα βαζακια μικρα των 280 γρμ κι αφου τα πλυνω καλα αναβω το φουρνο στους  150 βαθμους κι αφου ζεσταθει καλα αραδιαζω τα καθαρα βαζακια αναποδα πανω στη σχαρα του φουρνου σε μια η δυο στρωσεις φροντιζοντας η επανω στρωση να ειναι ετσι ουτως ωστε τα επανω βαζακια να εχουν κενα στο ανοιγμα τους απο τα κατω βαζακια...Τα αφηνω λοιπον μιση ωρα στο φουρνο κι ετσι τα αποστειρωνω...
Οσο τα βαζακια ειναι στο φουρνο ζεματαω σε κατσαρολα με νερο που κοχλαζει τις ντοματες μου για δυο τρια λεπτα ...για να φυγει το πολυ αλατι....Τις στραγγιζω και μετα τις πεταω μεσα σε μια συβραση που κανω με κρασι κοκκινο ξηρο που το εχω βρασει πε λιγο μπαλσαμικο ξυδι και εχω προσθεσει ριγανη θυμαρι και δεντρολιβανο.και ψιλοκομμενο σκορδο..
γεμιζω με το καυτο μειγμα τα ηδη καυτα βαζακια..καπακωνοντας τα και γυριζοντας τα αναποδα πανω σε μια στρωση απο πετσετες η μια παλια κουβερτα..
τα σκεπαζω κι απο πανω και τα ξεχναω...μεχρι την αλλη μερα που ειναι ετοιμα για ενα τελευταιο εξωτερικο πλυσιμο
Ετσι τα βαζακια μου κλεινουν αεροστεγως κονσερβοποιουνται δηλαδη και διατηρουνται σε δροσερη αποθηκη για δυο τουλαχιστον χρονια .Φροντιζω να τους βαζω ετικετες με ημερομηνια παρασκευης για να ξερω τι μου γινεται

ΥΓ..τα καπακια απο τα βαζακια αποστειρωνονται με βρασιμο 5 λ σε κατσαρολα και προσεχουμε οταν τα βιδωνουμε να μην τα πιασουμε με γυμνο χερι γιατι θα χαλασει η αποστειρωση

Ειναι ενας θαυμασιος ουζομεζες που μπορει να συνοδευσει και κρεας και ψαρικα
Θέλουμε φωτογραφίες από το ξηραντήριο και δειγματοληψία από το τελικό προϊόν!
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
489
Θέλουμε φωτογραφίες από το ξηραντήριο και δειγματοληψία από το τελικό προϊόν!

Δυστυχώς όλα αυτά τα έχω στο εξοχικό της μητέρας μου μόλις 165 χλμ από θεσσαλονικη. Καλημέρα Βλαντή μου
 
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Μηνύματα
5.460
Κριτικές
49
Like
7.314
Πόντοι
26.227
ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ...

ειναι πανευκολο να φτιαξει κανεις λιαστη ντοματα μονος του ακομα και σε διαμερισμα μεσα στην πολη...
Θα σας πω πωως τη φτιαχνω εγω ....Εχω φτιαξει ενα αυτοσχεδιο ξηραντηριο απο τα ξυλινα τελαρακια του μαναβικου...αυτα που τα πεταει ο μαναβης...
Τ εχω απολυμανει τα εχω στοιβαξει σε δεκαδες τα στερεωσα με διχαλα μεταξυ τους και τα εντυσα γυρω γυρω απο τις 3 πλευρες με σιτα του μετρου αυτη που βαζουμε στα παραθυρα..

Τελος Ιουλη λοιπον με αρχες Αυγουστου αγοραζω pomodoro ντοματες τις κοβω στα δυο κατα μηκος και βουταω την κομενη μερια σε χοντρο αλατι..και τις αραδιαζω στα τελαρακια .Αφου τελειωσω βαζω το αυτοσχεδιο ξηραντηριο στην αυλη σε σημειο που να το βλεπει ο ηλιος πολλες ωρες...φροντιζοντας να αδειαζω το υγρα που θα αμολησουν δυο φορες την ημερα για να αφυδατωθουνε πιο γρηγορα χωρις να κανουν μαυραδακια μουχλας..

Σε 5 -7 ημερες εχουν στεγνωσει τελειως..

Παιρνω μερικα βαζακια μικρα των 280 γρμ κι αφου τα πλυνω καλα αναβω το φουρνο στους  150 βαθμους κι αφου ζεσταθει καλα αραδιαζω τα καθαρα βαζακια αναποδα πανω στη σχαρα του φουρνου σε μια η δυο στρωσεις φροντιζοντας η επανω στρωση να ειναι ετσι ουτως ωστε τα επανω βαζακια να εχουν κενα στο ανοιγμα τους απο τα κατω βαζακια...Τα αφηνω λοιπον μιση ωρα στο φουρνο κι ετσι τα αποστειρωνω...
Οσο τα βαζακια ειναι στο φουρνο ζεματαω σε κατσαρολα με νερο που κοχλαζει τις ντοματες μου για δυο τρια λεπτα ...για να φυγει το πολυ αλατι....Τις στραγγιζω και μετα τις πεταω μεσα σε μια συβραση που κανω με κρασι κοκκινο ξηρο που το εχω βρασει πε λιγο μπαλσαμικο ξυδι και εχω προσθεσει ριγανη θυμαρι και δεντρολιβανο.και ψιλοκομμενο σκορδο..
γεμιζω με το καυτο μειγμα τα ηδη καυτα βαζακια..καπακωνοντας τα και γυριζοντας τα αναποδα πανω σε μια στρωση απο πετσετες η μια παλια κουβερτα..
τα σκεπαζω κι απο πανω και τα ξεχναω...μεχρι την αλλη μερα που ειναι ετοιμα για ενα τελευταιο εξωτερικο πλυσιμο
Ετσι τα βαζακια μου κλεινουν αεροστεγως κονσερβοποιουνται δηλαδη και διατηρουνται σε δροσερη αποθηκη για δυο τουλαχιστον χρονια .Φροντιζω να τους βαζω ετικετες με ημερομηνια παρασκευης για να ξερω τι μου γινεται

ΥΓ..τα καπακια απο τα βαζακια αποστειρωνονται με βρασιμο 5 λ σε κατσαρολα και προσεχουμε οταν τα βιδωνουμε να μην τα πιασουμε με γυμνο χερι γιατι θα χαλασει η αποστειρωση

Ειναι ενας θαυμασιος ουζομεζες που μπορει να συνοδευσει και κρεας και ψαρικα

Φέρνουμε τα τυριά και το κρασί και είμαστε κομπλέ!
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
28.887
Κριτικές
42
Like
31.398
Πόντοι
28.246
Πορνοσυνταγή για μοσχαράκι με πιπεριές και τέσσερα τυριά, σε πήλινη γάστρα.

Υλικά:

image.jpg


500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια (κατά προτίμηση από ωμοπλάτη ή λαιμό)
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης)
1 πιπεριά πορτοκαλί
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 ντομάτες ώριμες μεγάλες (αν κάποιος το θέλει πιό ζουμερό, μπορεί να χρησιμοποιήσει 3 ντομάτες)
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. Κασέρι
200 γρ. Ένταμ
200 γρ  Γκούντα
200 γρ. Μοτσαρέλα / (άπαντα τριμμένα)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημείωση: η επιλογή των παραπάνω τυριών δίνει ένα πιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα. Αν κάποιος, ωστόσο, επιθυμεί περισσότερη σπιρτάδα στη γεύση των τυριών, τότε μπορεί να παίξει αντίστοιχα με: κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα και γραβιέρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 δαφνόφυλλα
6-7 μπαχάρια
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο σε σκόνη, πιπέρι γλυκό κόκκινο σε σκόνη.

Εκτέλεση:

image.jpg


Στην πήλινη γάστρα, βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τις κομμένες πατάτες με τις σκελίδες σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε κόψει σε φαρδιές ροδέλες, και ακολούθως ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, περασμένες προηγουμένως από τον τρίφτη. Ρίχνουμε από πάνω κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγο ακόμα αλατοπίπερο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μαζί με τα δαφνόφυλλα και τα μπαχάρια και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου δύο ώρες. Προς το τελείωμα, βγάζουμε από τον φούρνο τη γάστρα και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και την ξαναβάζουμε πάλι στον φούρνο χωρίς το καπάκι, μέχρι τα τυριά να αρχίσουν να ροδίζουν.

image.jpg


Σερβίρισμα: Είναι καλό να μην σερβίρουμε αμέσως, αλλά να το αφήσουμε ελάχιστα να κρυώσει, ώστε να σφίξουν κάπως τα τυριά και να γίνουν πιο συμπαγή για να μας διευκολύνουν στο σερβίρισμα. Μπορεί να διακοσμηθεί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν και προσωπικά το προτιμώ σερβιρισμένο straight. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα γεωργιανό Saperavi, αλλά αν δεν βρίσκεται διαθέσιμο, τότε μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με ένα καλό Merlot.  :cool2:
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!  :woldman:

image.jpg
Κατάσκοπε,  :hi: γεια στα χέρια σου!  :kneel: Μόλις το φαρμάκωσα αφού το έφτιαξα σύμφωνα με τις οδηγίες σου. Μόνο πιπεριά φλωρίνης δεν έβαλα γιατί δεν τη γουστάρω. Κατα τα άλλα μπήκαν και τα τέσσερα χρώματα από πιπεριές.
Γεια στα χέρια σου και πάλι, μάστορα!  :hi: :worship:  :rockon:

 

Συνημμένα

  • Spy 1.jpg
    Spy 1.jpg
    132,6 KB · Εμφανίσεις: 17
  • Spy 2.jpg
    Spy 2.jpg
    107,1 KB · Εμφανίσεις: 21
  • Spy 3.jpg
    Spy 3.jpg
    119,6 KB · Εμφανίσεις: 19
  • Spy 4.jpg
    Spy 4.jpg
    81,4 KB · Εμφανίσεις: 21
  • Spy 5.jpg
    Spy 5.jpg
    89,1 KB · Εμφανίσεις: 21

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Στο "Μπαχαρ" γωνια Αθηνας και Ευριπιδου,βρισκεις τα παντα..!
(Αρκει να εχεις υπομονη στις ουρες..)
E20C6410EDC626E1AE119E5DC8EEF6CC.jpg
Ο, τι εχω παρει απ το Μπαχαρ ηταν αθλιας ποιοτητας. Ειδικα η καπνιστη παπρικα ηταν σκετος καρκινος.
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Καλημερα συντροφοι. Συνταγη ευκολη , γρηγορη , νοστιμη.
- τηγανιζουμε 2-3 μεσαιες πατατες και στη συνεχεια τις λειωνουμε με πηρουνι.
- σ ενα βαθυ πιατο χτυπαμε 4 αυγα με γαλα.Προσθετουμε ριγανη , δυοσμο, θυμαρι,1 κρεμμυδι και 2-3 σκελιδες σκορδο που τα εχουμε περασει στο μπλεντερ και πιπερι
- στρωνουμε τις λειωμενες πατατες στο τηγανι και περιχυνουμε με το μισο μιγμα των αυγων.
- απο πανω βαζουμε μπεικον (προτιμηστε κομματι και οχι φετες για να το κοψετε οπως θελετε εσεις), και κασκαβαλ (λευκο σκληρο τυρι που φτιαχνεται στην Ηπειρο και σε ολα τα Βαλκανια- επειδη ειναι πολυ αλμυρο αν βαλετε κασκαβαλ αποφυγετε εντελως το αλατι). Εναλλακτικα μπορει να μπει φετα.
- βαζουμε το υπολοιπο μιγμα του αυγου και τηγανιζουμε την καθε πλευρα 3-4 λεπτα.
- σερβιρουμε αφου  ψιλοκοψουμε απο πανω ανιθο.
Καλη ορεξη και συγγνωμη για την ελλειψη τονων αλλα γραφω απο το κινητο...

Άψογος φίλε !  :thumbsup:  :hi:
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
καλημερα...ωραια συνταγη και παραδοσιακη...για να μην εχουν αποτυχια οι φιλοι που θα τη φτιαξουν θελει μετρια προς σιγανη φωτια για να μην αρπαξει η πατατα απο κατω..και καπακι πανω στο τηγανι για να λιωσει το τυρακι.και να πηξει ωραια το αυγο...επισης σβσιμο της φωτιας 5 λ πριν το τελος του μαγειρεματος..ετσι αποφευγουμε τις μισοκαμμενες ομελετες με εσανς καρβουνιλας :happy:

:worship: :worship: :worship:
 
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Κατάσκοπε,  :hi: γεια στα χέρια σου!  :kneel: Μόλις το φαρμάκωσα αφού το έφτιαξα σύμφωνα με τις οδηγίες σου. Μόνο πιπεριά φλωρίνης δεν έβαλα γιατί δεν τη γουστάρω. Κατα τα άλλα μπήκαν και τα τέσσερα χρώματα από πιπεριές.
Γεια στα χέρια σου και πάλι, μάστορα!  :hi: :worship:  :rockon:

:grouphug: :grouphug: :grouphug:

Πολύ χαίρομαι που μπήκε ήδη σε εφαρμογή η πορνοσυνταγή και έπιασε τόπο!
Άντε, με το καλό να κανονίσουμε και κανα κρασομεζέ με παππουδοκατάσταση!
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.732
Κριτικές
1
Like
4.574
Πόντοι
1.706
ψητά μανιτάρια στο φούρνο

πλένουμε καλά τα μανιτάρια
προθερμαίνουμε το φούρνο στους διακόσιους βαθμούς
βάζουμε τα μανιτάρια ανάποδα και αφήνουμε 30 με 40 λεπτά να ψηθούν
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο αλατάκι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο
πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή
συνοδεύεται με ένα ωραίο ημίγλυκο κρασάκι
 

Συνημμένα

  • 20170930_114332.jpg
    20170930_114332.jpg
    2,6 MB · Εμφανίσεις: 30
  • 20170930_122806.jpg
    20170930_122806.jpg
    2,4 MB · Εμφανίσεις: 39
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
ψητά μανιτάρια στο φούρνο

πλένουμε καλά τα μανιτάρια
προθερμαίνουμε το φούρνο στους διακόσιους βαθμούς
βάζουμε τα μανιτάρια ανάποδα και αφήνουμε 30 με 40 λεπτά να ψηθούν
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο αλατάκι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο
πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή
συνοδεύεται με ένα ωραίο ημίγλυκο κρασάκι

Θα πρότεινα, να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις το κοτσανάκι τους και μέσα να ρίξεις λίγο ψιλοκομμένο σκορδάκι
και από πάνω να βάλεις κάλυμμα λίγο κασέρι. Όταν λιώσει και ροδίσει, γίνονται
άλλο πράγμα. Θα με θυμηθείς... ;)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom