The Godfather
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Αυγ 2017
- Μηνύματα
- 1.633
- Κριτικές
- 14
- Like
- 3.318
- Πόντοι
- 2.606
Καλησπέρα. Όπως είπα και χθες, σήμερα θα δώσω συνταγή για μακαρονάδα με τηγανιτά αυγά. Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη.
1. Βράζουμε τα μακαρόνια (σπαγγέτι νο 10) για 8-9 λεπτά το πολύ (προσοχή : το αλάτι το βάζουμε στην αρχή και τα μακαρόνια μόλις
βράσει το νερό και πολύ σημαντικό ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ).
2. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και τα ανακατεύουμε.
3. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο 2 αυγά μάτια για 2 λεπτά για να είναι μελάτος ο κρόκος σε αντικολλητικό τηγάνι.
4. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τα μακαρόνια που έχουμε βγάλει στο πιάτο.
5. Σπάμε τους κρόκους για να πάει σε όλα τα μακαρόνια και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι (όχι σκόνη, να προτιμήσετε τη συσκευασία με τον
μύλο)
6. Επικουρικά (γιατί είμαστε και Έλληνες), τρίβουμε από πάνω με έναν τρίφτη (ρεντέ το λένε οι Θεσσαλονικείς), φέτα.
Καλή όρεξη.
1. Βράζουμε τα μακαρόνια (σπαγγέτι νο 10) για 8-9 λεπτά το πολύ (προσοχή : το αλάτι το βάζουμε στην αρχή και τα μακαρόνια μόλις
βράσει το νερό και πολύ σημαντικό ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ).
2. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και τα ανακατεύουμε.
3. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο 2 αυγά μάτια για 2 λεπτά για να είναι μελάτος ο κρόκος σε αντικολλητικό τηγάνι.
4. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τα μακαρόνια που έχουμε βγάλει στο πιάτο.
5. Σπάμε τους κρόκους για να πάει σε όλα τα μακαρόνια και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι (όχι σκόνη, να προτιμήσετε τη συσκευασία με τον
μύλο)
6. Επικουρικά (γιατί είμαστε και Έλληνες), τρίβουμε από πάνω με έναν τρίφτη (ρεντέ το λένε οι Θεσσαλονικείς), φέτα.
Καλή όρεξη.