Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
εμενα εννοεις ναυτη???
αααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
ΚΛΑΨΤΕ στρακια..
μονο ο ναυαρχος με καταλαβαινει..
Κι εσύ μεσα είσαι...Παρεκτρέπεσαι βέβαια ενίοτε,πετάς και καμια μαλακία περί κωλόπανου και τα συναφή αλλά ..έχε χάρη που περιμένω μια γ@#@#$@#$@#η πρόσκληση για ΠΟΚΑ!!!

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Βρήκες και εσύ φόρουμ με ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες(?) για να το ποστάρεις...

Λες και δεν ζεις στην Ελλάδα...

Κοιτα να δεις φιλε, δεν θελω να μειωσω την δουλεια σου, αλλα δεν ειναι πιο σημαντικη απο την δουλεια των αλλων. Ξυπνας το πρωι με μια συσκευη που καποιος σχεδιασε και κατασκευασε, πας στην δουλεια σου με ενα οχημα που επισης ενας μηχανολογος σχεδιασε και κατασκευασε κτλ. Που θελω να καταληξω? Ολα γυρω μας ειναι φτιαγμενα απο ανθρωπους με εφευρετικοτητα, γνωσεις, ικανοτητες. Η ζωη μας περιστρεφετε γυρω απο την τεχνολογια και τα μηχανηματα. Εγω λογω επαγγελματικης κατευθυνσης ετσι τα βλεπω. Χωρις εμας θα ζουσατε ακομα σε σπηλιες... Οι ΕΔ υπαρχουν για να προστατευουν ενα κοινωνικο συνολο, και τον χωρο στον οποιο κατοικουν. Αν δεν υπηρχαμε ολοι εμεις οι "απλοι" πολιτες, δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης και των ΕΔ. Δεν καταλαβαινω γιατι η δικη σας δουλεια ειναι πιο σημαντικη απο ενος γιατρου που σωζει ζωες, ή ενος επιστημονα. Δηλαδη ειμαστε λιγοτερο ευαισθητοι απο εσας επειδη δεν εχουμε ιδιες αντιληψεις? Να μην θιξουμε παλι το θεμα των συνταξεων....

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Κοιτα να δεις φιλε, δεν θελω να μειωσω την δουλεια σου, αλλα δεν ειναι πιο σημαντικη απο την δουλεια των αλλων. Ξυπνας το πρωι με μια συσκευη που καποιος σχεδιασε και κατασκευασε, πας στην δουλεια σου με ενα οχημα που επισης ενας μηχανολογος σχεδιασε και κατασκευασε κτλ. Που θελω να καταληξω? Ολα γυρω μας ειναι φτιαγμενα απο ανθρωπους με εφευρετικοτητα, γνωσεις, ικανοτητες. Η ζωη μας περιστρεφετε γυρω απο την τεχνολογια και τα μηχανηματα. Εγω λογω επαγγελματικης κατευθυνσης ετσι τα βλεπω. Χωρις εμας θα ζουσατε ακομα σε σπηλιες... Οι ΕΔ υπαρχουν για να προστατευουν ενα κοινωνικο συνολο, και τον χωρο στον οποιο κατοικουν. Αν δεν υπηρχαμε ολοι εμεις οι "απλοι" πολιτες, δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης και των ΕΔ. Δεν καταλαβαινω γιατι η δικη σας δουλεια ειναι πιο σημαντικη απο ενος γιατρου που σωζει ζωες, ή ενος επιστημονα. Δηλαδη ειμαστε λιγοτερο ευαισθητοι απο εσας επειδη δεν εχουμε ιδιες αντιληψεις? Να μην θιξουμε παλι το θεμα των συνταξεων....
Πρώτον δεν είναι η δουλειά μου ... απλά τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά (και όχι τα πάντα) περί το τι είναι να είσαι ένστολος...

Από εκεί και πέρα έχεις κάνει διδακτορικό στην μπούρδα....
Κοιτα να δεις φιλε, δεν θελω να μειωσω την δουλεια σου, αλλα δεν ειναι πιο σημαντικη απο την δουλεια των αλλων. Ξυπνας το πρωι με μια συσκευη που καποιος σχεδιασε και κατασκευασε, πας στην δουλεια σου με ενα οχημα που επισης ενας μηχανολογος σχεδιασε και κατασκευασε κτλ. Που θελω να καταληξω? Ολα γυρω μας ειναι φτιαγμενα απο ανθρωπους με εφευρετικοτητα, γνωσεις, ικανοτητες. Η ζωη μας περιστρεφετε γυρω απο την τεχνολογια και τα μηχανηματα. Εγω λογω επαγγελματικης κατευθυνσης ετσι τα βλεπω. Χωρις εμας θα ζουσατε ακομα σε σπηλιες...
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (και όχι τόσο ο στρατός εξειδικευμένα) είναι διαχρονικά αυτό που έκανε την ανθρωπότητα να προοδεύσει...
Τραγικό, παράδοξο, απαράδεκτο ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!
Αν θέλεις να ζεις και εσύ την ζωή σου με το playstation ή με λογοτεχνικό τρόπο κάνε το ... όμως διαβάζουν και άνθρωποι με ωριμότητα...
Δεν υπάρχει ποιο γνήσια έκφραση "ανθρωπιάς" -δλδ. (έμμεσου) κέρδους ή εγωισμού- από τον ίδιο τον πόλεμο.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ!!!

Αυτός είναι ο άνθρωπος και η πρόοδος του...

Ελπίζω τώρα να αναθεωρήσεις εξαιτίας ποιων βγήκαμε έξω από τις σπηλιές...
Αν δεν σου αρέσει σε πληροφορώ ότι το ίδιο συμβαίνει και με μένα, προτιμώ όμως σαν έλλογο ον και μέσω της εμπειρίας που έχω συλλέξει να τα έχω καλά με τον "πατέρα" πόλεμο....

Οι ΕΔ υπαρχουν για να προστατευουν ενα κοινωνικο συνολο, και τον χωρο στον οποιο κατοικουν. Αν δεν υπηρχαμε ολοι εμεις οι "απλοι" πολιτες, δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης και των ΕΔ. Δεν καταλαβαινω γιατι η δικη σας δουλεια ειναι πιο σημαντικη απο ενος γιατρου που σωζει ζωες, ή ενος επιστημονα. Δηλαδη ειμαστε λιγοτερο ευαισθητοι απο εσας επειδη δεν εχουμε ιδιες αντιληψεις? Να μην θιξουμε παλι το θεμα των συνταξεων....
Το ποιανού δουλειά είναι πιο σημαντική δεν το σχολιάζω ... μπορείς είτε να ξαναδεις το βίντεο είτε να αποδείξεις :2funny: ότι προυπάρχει κάτι άλλο ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ πέραν του πολέμου ... τι να πω, μια μαία πιθανόν να πει ότι προυπάρχει και η μαιευτική, αφού λέμε ότι μαλακία μας κατέβει γιατί να μην το πεί ε?

Επίσης για το θέμα των συντάξεων ποιο θέμα ... οι στρατιωτικοί είναι ευνοημένοι, καλοπερνάνε οπότε και δεν τρέχουνε να βγουν στην σύνταξη ... από την καλοπέραση!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Επίσης για το θέμα των συντάξεων ποιο θέμα ... οι στρατιωτικοί είναι ευνοημένοι, καλοπερνάνε οπότε και δεν τρέχουνε να βγουν στην σύνταξη ... από την καλοπέραση!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

δηλαδη σου φαινεται λογικο ενας 55άρης να καθεται να βλεπει μενεγακη?

μηπως οι περισσοτεροι στρατιωτικοι που κατακοποι βγαινουν στη συνταξη κανουν αλλες (μαύρες) δουλειες?
μια που ξερεις καλα τα πραγματα , θα ξερεις οτι δεν καθονται να πινουν τηλιο αλλα βρισκουν αλλες δουλειες (αναλογα με την ειδικοτητα τους) και πραγματικα μπορουν και τα καταφερνουν.

Επισκέπτης
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι, σε μια χώρα όπου το παράλογο της υποχρεωτικής θητείας και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί ενισχύουν καθημερινά την εξουσία και τα τσιράκια της.

War As Business
Κώδικας:
depositfiles.com/files/ausp92rj3

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66

μηπως οι περισσοτεροι στρατιωτικοι που κατακοποι βγαινουν στη συνταξη κανουν αλλες (μαύρες) δουλειες?
μια που ξερεις καλα τα πραγματα , θα ξερεις οτι δεν καθονται να πινουν τηλιο αλλα βρισκουν αλλες δουλειες (αναλογα με την ειδικοτητα τους) και πραγματικα μπορουν και τα καταφερνουν.

άρα αφού στα 55 τους βρίσκουν δουλειές και ειδικά τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της ανεργίας είναι στην πλειόνοτητα τους συγκροτημένα και ικανά άτομα.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16

Ρε μεγάλε εγώ όσους απόστρατους ξέρω ούτε ένας δεν εργάζεται, εσύ που τους είδες?
Εκτός απο κανα δυο που καλλιεργούν αγγουράκια στον κήπο τους δεν κάνουν τίποτα άλλο...
Δεν αμφιβάλω ότι δεν ΘΑ υπάρχουν ... αλλά εν τέλει δεν γίνεται τίποτα διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Γιατί αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι πολύ-πολύ κόσμο να κάνει ΜΑΥΡΕΣ δουλειές όχι μόνο σαν συνταξιούχοι αλλά και σαν ενεργοί εργασιακά ... την ίδια χρονική στιγμή που οι προνομιούχοι στρατιωτικοί κάνουν τις χρυσοπληρωμένες :2funny: υπηρεσίες τους ... καλά μιλάμε ότι πρόκειται για ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!

Ο 55αρης στρατιωτικός ξέρεις απο τι ηλικία ξυπνάει από τα άγρια χαράματα και σε τι συνθήκες δουλεύει?
Τι στερήθηκε στα καλύτερα του χρόνια?
Μην μάθεις ποτε σου...

Και όλα αυτά για μια συμφωνία που του λέει ότι είναι υποχρεωμένος να δουελύει τόσα χρόνια.
Και τώρα έρχεται το κράτος και του λέει ΟΟΟΟΧΙ, άκυρη η συμφωνία ... πες μου τώρα ποιος είναι ο ηθικός?
Να πεις ότι έκανε και ποτέ εισφοροδιαφυγή ή φοροδιαφυγή???!!!!!

Θεωρείς κύριε ότι είναι άδικο το συνταξιοδοτικό των ΕΔ?
Πολύ ωραία!
Κάνε καινούριο και πάρε κόσμο με αυτό αν τολμάς!!!
ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΝΕΑ) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ (ΝΕΩΝ) ΕΔ!!!!

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι, σε μια χώρα όπου το παράλογο της υποχρεωτικής θητείας και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί ενισχύουν καθημερινά την εξουσία και τα τσιράκια της.

War As Business
Κώδικας:
depositfiles.com/files/ausp92rj3
Δεν ξέρω πόσο παράλογη είναι η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα είναι απαράδεκτη σε ένα σύγχρονο κράτος....

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Ο 55αρης στρατιωτικός ξέρεις απο τι ηλικία ξυπνάει από τα άγρια χαράματα και σε τι συνθήκες δουλεύει?
Μην μάθεις ποτε σου...

μάλλον δεν θα μάθω ποτέ.....
δεν εχω κανενα δικο μου άνθρωπο στο ΠΝ.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Πρώτον δεν είναι η δουλειά μου ... απλά τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά (και όχι τα πάντα) περί το τι είναι να είσαι ένστολος...

Από εκεί και πέρα έχεις κάνει διδακτορικό στην μπούρδα....Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (και όχι τόσο ο στρατός εξειδικευμένα) είναι διαχρονικά αυτό που έκανε την ανθρωπότητα να προοδεύσει...
Τραγικό, παράδοξο, απαράδεκτο ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!
Αν θέλεις να ζεις και εσύ την ζωή σου με το playstation ή με λογοτεχνικό τρόπο κάνε το ... όμως διαβάζουν και άνθρωποι με ωριμότητα...
Δεν υπάρχει ποιο γνήσια έκφραση "ανθρωπιάς" -δλδ. (έμμεσου) κέρδους ή εγωισμού- από τον ίδιο τον πόλεμο.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ!!!

Αυτός είναι ο άνθρωπος και η πρόοδος του...

Ελπίζω τώρα να αναθεωρήσεις εξαιτίας ποιων βγήκαμε έξω από τις σπηλιές...
Αν δεν σου αρέσει σε πληροφορώ ότι το ίδιο συμβαίνει και με μένα, προτιμώ όμως σαν έλλογο ον και μέσω της εμπειρίας που έχω συλλέξει να τα έχω καλά με τον "πατέρα" πόλεμο....
Το ποιανού δουλειά είναι πιο σημαντική δεν το σχολιάζω ... μπορείς είτε να ξαναδεις το βίντεο είτε να αποδείξεις :2funny: ότι προυπάρχει κάτι άλλο ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ πέραν του πολέμου ... τι να πω, μια μαία πιθανόν να πει ότι προυπάρχει και η μαιευτική, αφού λέμε ότι μαλακία μας κατέβει γιατί να μην το πεί ε?

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

Κοιτα να δεις φιλε, εγω δεν επιτεθηκα σε κανεναν. Σε αντιθεση με σενα που εισαι τοσο μορφωμενος και καλλιεργημενος που προσπαθεις να μειωσεις αυτα που ειπα με το να μου επιτιθεσαι προσωπικα. Λεω απλα οτι ειναι υπερβολικο να λεμε οτι ολοι οι υπολοιποι εργαζομενοι προσφερουν λιγοτερο στην κοινωνια. Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο τοτε δεν θα προσπαθησω να σε πεισω, ουτε να σε προσβαλω φυσικα. Ειναι πολυ ευκολο πισω απο ενα πληκτρολογιο να προσβαλλεις τους αλλους και δειχνει το επιπεδο σου.

Οσο για την συνεισφορα του πολεμου στην προοδο της ανθρωποτητας, διαφωνω καθετα. Δηλαδη οι δολοφονιες, οι βιασμοι και οι κλοπη ξενης περιουσιας (γιατι αυτο ειναι και ηταν ο πολεμος) βοηθησαν την ανθρωποτητα να φτασει εδω που εφτασε? Αυτο μας λες? Μηπως το επικροτεις κιολας? Φυσικα και χρειαζονται οι ενοπλες δυναμεις, αλλα δεν θελουμε να χρειαστει ποτε να χυθει αιμα.

Οσον αφορα τις συνταξεις των στρατιωτικων, σαφως και οσοι υπηρετουν σε καραβια/υποβρυχια οπως και οι ναυτικοι του ΕΝ δεν μπορουν να δουλεψουν οσα χρονια θα δουλευε εναν συνηθισμενος εργαζομενος. Αυτη ειναι ειδικη κατηγορια. Ομως τα στελεχη του ΠΝ που ειναι στην στερια, οπως και τα στελεχη του στρατου ξηρας γιατι να μην βγαινουν αργοτερα στην συνταξη? Δεν καταλαβαινω τι ειδικο εχουν, εκτος απο προνομιακη μεταχειριση.

Και κατι αλλο επειδη προφανως δεν σου κοβει... Στην Ελλαδα γκρινιαζετε για ανεργια. Και ομως το να κανεις 2 δουλειες θεωρειτε οκ! Φυσικα βολευει τους εργοδοτες γιατι δινουν ψιχουλα.. Αλλα ο Ελληνας ειναι πολυ μαλακας για να το καταλαβει... Βεβαια ετσι ενισχυεται η ανεργια. Οταν εχουμε συνταξιουχους νεους ανθρωπους οι οποιοι βρισκουν απασχοληση ή ημιαπασχοληση, στερουν θεσεις εργασιας απο καποιους αλλους. Δεν τους κατηγορω που το κανουν, κανεις δεν πληρωνετε καλα στην Ελλαδα. Ουτε οι συνταξιουχοι.

Και φυσικα πρεπει να δωθει ενα τερμα με την υποχρεωτικη θητεια. Τα εχουμε ξαναπει αυτα. Εγω πηγα στρατιωτης, δεν πληρωνουμουν, επιβαρυνα την οικογενεια μου. Οι μπατσοι-στρατιωτικοι δεν πανε στρατιωτες, δεν εχουν την ιδια μεταχειριση με ολους τους υπολοιπους δηλαδη. Πληρωνονται απο το πρωτο ετος της σχολης. Να πω και αλλα για το ποιος ειναι ευνοημενος και ποιος δεν ειναι?

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Μην μάθεις ποτε σου...

Τοσοι αλλοι εργαζομενοι δουλευουν ολο το 24ωρο. Δεν ειναι μονο οι στρατιωτικοι. Ελεος πια ......

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
κάποιος του ΠΝ που να ξέρει:
κάποιος πόσο χρονών γίνεται επικελευστής και πόσο αρχικελευστής στο ΠΝ ή στο λιμενικό??

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Τοσοι αλλοι εργαζομενοι δουλευουν ολο το 24ωρο. Δεν ειναι μονο οι στρατιωτικοι. Ελεος πια ......
Δεν αντιλέγω...

Αλλά εργάζονται επειδή έχουν κάποιο ώφελος και συνεπώς από επιλογή ... όχι απο εξαναγκασμό.
Ο μόνος λόγος για να μην αισθάνονται οι στρατιωτικοί τόσο "εξαναγκασμένοι" είναι να "εξαναγκάζονται" λιγότερο ... το συνταξιοδοτικό τους τους προσφέρει ανάλογη ανακούφιση...

Ξέρω αλλά και έχω ακούσει για πολλούς αξιόλογους στρατιωτικούς που την κάνανε και μάλιστα νωρίς-νωρίς ... αντίθετα όσους ξέρω να ακολούθησαν την αντίσρτοφη πορεία τυχοδιώκτες ήταν και περαστικοί, την ποιότητα του "δημόσιου" τομέα μας εμείς πρώτοι την πληρώνουμε και μάλιστα γκρινιάζοντας λες και δεν ξέραμε τι κάναμε...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Δεν αντιλέγω...

Αλλά εργάζονται επειδή έχουν κάποιο ώφελος και συνεπώς από επιλογή ... όχι απο εξαναγκασμό.
Ο μόνος λόγος για να μην αισθάνονται οι στρατιωτικοί τόσο "εξαναγκασμένοι" είναι να "εξαναγκάζονται" λιγότερο ... το συνταξιοδοτικό τους τους προσφέρει ανάλογη ανακούφιση...

Ξέρω αλλά και έχω ακούσει για πολλούς αξιόλογους στρατιωτικούς που την κάνανε και μάλιστα νωρίς-νωρίς ... αντίθετα όσους ξέρω να ακολούθησαν την αντίσρτοφη πορεία τυχοδιώκτες ήταν και περαστικοί, την ποιότητα του "δημόσιου" τομέα μας εμείς πρώτοι την πληρώνουμε και μάλιστα γκρινιάζοντας λες και δεν ξέραμε τι κάναμε...

οι στρατιωτικοι δουλευουν παραπανω σε σχεση με τους αλλους ΔΥ. Αλλα μην το παραχεσουμε κιόλας.
στα 55 με 2 και κατι χιλιαρικα συνταξη δεν ειναι και για λυπηση....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν αντιλέγω...

Απ' όσο γνωρίζω κανείς στις μέρες μας δεν ΄γινεται στρατιωτικός με τη βία...
Υποτίθεται ότι όσοι το επιλέγουν, τους αρέσει η στρατιωτική ζωή, ξέρουν τις δυσκολίες και τις αποδέχονται..
Αντίστοιχα, ένας γιατρός μπορεί να τρέχει στα χειρουργεία και στα επείγοντα μέσα στο μαύρο σκοτάδι μέχρι τα 65 του, ένας δικηγόρος στα αυτόφωρα σαββατιάτικά ή να ξενυχτά μέρες ολόκληρες πάνω από μια δικογραφία κτλ χωρίς ωράριο μέχρι το θάνατό του...
Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του...
Και υπάρχουν επαγγέλματα αρκετά πιο δύσκολα και επίπονα από αυτό του μέσου στρατιωτικού (δεν είπε κανείς να κάνει τον καταδρομέα στα 60 αλλά το να βγαίνει στην σύνταξη στα 45 με το σκεπτικό ότι ξυπνά νωρίς είναι εξωφρενικό)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
οι στρατιωτικοι δουλευουν παραπανω σε σχεση με τους αλλους ΔΥ. Αλλα μην το παραχεσουμε κιόλας.
στα 55 με 2 και κατι χιλιαρικα συνταξη δεν ειναι και για λυπηση....

αστον αυτον λεει μαλακιες μονιμως. Απο τη πολυ γνωση που εχει για τα πραγματα, ειπε και οτι τα παρασημα πανε και τα αγοραζουνε απο τη τσεπη τους στο μοναστηρακι  :uglystupid:

λοιπον για να τελειωνει το παραμυθι, η πλειοψηφια των στρατιωτικων (εξαιρουνται ιδιαιτεροι τομεις/θεσεις) ειναι μια χαρα και βγαινουν και πολυ ενωριτερα απο τα 55 τους στη συνταξη, μειωμενη ή μη αν "σπρωξουν" και καμια αναρρωτικη διαρκειας τα τελευταια χρονια.
Με τα σημερινα δεδομενα, δυνατη συνταξη και δυνατο ΕΦΑΠΑΞ. βρες μου ευκολα αντιστοιχα αν μπορεις.  :pipa3:

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Οσο για την συνεισφορα του πολεμου στην προοδο της ανθρωποτητας, διαφωνω καθετα. Δηλαδη οι δολοφονιες, οι βιασμοι και οι κλοπη ξενης περιουσιας (γιατι αυτο ειναι και ηταν ο πολεμος) βοηθησαν την ανθρωποτητα να φτασει εδω που εφτασε? Αυτο μας λες? Μηπως το επικροτεις κιολας? Φυσικα και χρειαζονται οι ενοπλες δυναμεις, αλλα δεν θελουμε να χρειαστει ποτε να χυθει αιμα.
Ζώνες ασφαλείας, αιρ κοντίσιον, ABS, ελαστικά tubeless για να σου πω λίγα και αστεία ... όλα αυτά αν δεν ανακαλύφθηκαν στην πολεμική βιομηχανία βρήκαν ωστόσο το πρόσφορο πεδίο εφαρμογής σε αυτήν...
Οι δολοφονίες, ο βιασμός ή η κλοπή ξένης περιουσίας δυστυχώς είναι όλη η ιστορία της ανθρωπότητας.

Επικροτώ την αλήθεια και την ζωή ... τίποτα άλλο.
Επικροτώ το λιοντάρι που κατασπαράσει την αντιλόπη και όχι το αντίθετο.
Το πρώτο είναι η ζωή ... το δεύτερο μια επικίνδυνη θεωρία που αποστρέφεται την ζωή ... από ανθρώπους που αρνούνται να δουν την ζωή όπως είναι και τείνουν να πιστέυουν τα ίδια τα παρμύθια που βάζουν τα παιδιά τους να διαβάσουν...

Όπως είπε και ο Καμύ "ο άνθρωπος είναι το μόνο ον το οποίο αρνείται να γίνει αυτό που είναι" ... και για αυτό έχει ανάγκη την ψυχιατρική θα συμπλήρωνα....

Οσον αφορα τις συνταξεις των στρατιωτικων, σαφως και οσοι υπηρετουν σε καραβια/υποβρυχια οπως και οι ναυτικοι του ΕΝ δεν μπορουν να δουλεψουν οσα χρονια θα δουλευε εναν συνηθισμενος εργαζομενος. Αυτη ειναι ειδικη κατηγορια. Ομως τα στελεχη του ΠΝ που ειναι στην στερια, οπως και τα στελεχη του στρατου ξηρας γιατι να μην βγαινουν αργοτερα στην συνταξη? Δεν καταλαβαινω τι ειδικο εχουν, εκτος απο προνομιακη μεταχειριση.
Από όσο μπορώ να γνωρίζω αυτό που λες συμβαίνει ήδη, οπότε γιατί το λες?

Και κατι αλλο επειδη προφανως δεν σου κοβει... Στην Ελλαδα γκρινιαζετε για ανεργια. Και ομως το να κανεις 2 δουλειες θεωρειτε οκ! Φυσικα βολευει τους εργοδοτες γιατι δινουν ψιχουλα.. Αλλα ο Ελληνας ειναι πολυ μαλακας για να το καταλαβει... Βεβαια ετσι ενισχυεται η ανεργια. Οταν εχουμε συνταξιουχους νεους ανθρωπους οι οποιοι βρισκουν απασχοληση ή ημιαπασχοληση, στερουν θεσεις εργασιας απο καποιους αλλους. Δεν τους κατηγορω που το κανουν, κανεις δεν πληρωνετε καλα στην Ελλαδα. Ουτε οι συνταξιουχοι.
Και οι στρατιωτικοί είναι προφανώς αυτοί που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να κάνουν δεύτερη δουλειά λόγω ωραρίων και συνθηκών ... οπότε και πάλι γιατί το λες?
Αν τώρα αναφέρεσαι σε
συνταξιούχους πόσο σίγουρος είσαι για αυτο που λες γιατί εγώ δεν ξέρω κανένα...
Και φυσικα πρεπει να δωθει ενα τερμα με την υποχρεωτικη θητεια. Τα εχουμε ξαναπει αυτα. Εγω πηγα στρατιωτης, δεν πληρωνουμουν, επιβαρυνα την οικογενεια μου. Οι μπατσοι-στρατιωτικοι δεν πανε στρατιωτες, δεν εχουν την ιδια μεταχειριση με ολους τους υπολοιπους δηλαδη. Πληρωνονται απο το πρωτο ετος της σχολης. Να πω και αλλα για το ποιος ειναι ευνοημενος και ποιος δεν ειναι?
Οι μπάτσοι παλιότερα πηγαίναν από όσο ξέρω φαντάροι...

Όσο για τα λεφτά που παίρνουν στις στρατιωτικές σχολές δεν πρέπει να είναι γύρω στα 150 ευρώ χωρις όμως να είμαι σίγουρος.
Και δεν φτάνουν ούτε για τις πουτάνες αφού γκόμενα σε εκείνη την εποχή δεν τους κάθεται...

Φυσικά η θητεία δεν είναι κάτι το αποδεκτό αλλά από την άλλη κρατούσε "χαμηλό" το κονδύλι των εξοπλισμών...

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
αστον αυτον λεει μαλακιες μονιμως. Απο τη πολυ γνωση που εχει για τα πραγματα, ειπε και οτι τα παρασημα πανε και τα αγοραζουνε απο τη τσεπη τους στο μοναστηρακι  :uglystupid:
Οι στρατιωτικοί πολλές φορές αγοράζουνε και τα παράσημα, και τα ξίφη τους και ράβουν τις στολές από την τσέπη τους ... και όχι απο το Μοναστηράκι.
Τώρα φυσικά ΕΣΥ λέγε ότι θέλεις...

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Απ' όσο γνωρίζω κανείς στις μέρες μας δεν ΄γινεται στρατιωτικός με τη βία...
Υποτίθεται ότι όσοι το επιλέγουν, τους αρέσει η στρατιωτική ζωή, ξέρουν τις δυσκολίες και τις αποδέχονται..
Σωστό.
Επίσης ξέρουν και τα "προνόμια" ... αν τους τα στερήσεις -όταν μάλιστα τους έχεις εγκλωβίσεις υπηρεσιακά- τους έχεις ΚΛΕΨΕΙ!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom