Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αντμιραλ,

Μια που είσαι της δουλειάς και τα ξέρεις τα πράματα, μπορείς να μας πεις μια άποψη για το ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί παρακολουθώντας την επικαιρότητα και δε μου κάθεται καμια απάντηση:

Τι διάολο γίνεται εκεί έξω από τη Σομαλία και την πέφτουν οι ξυπόλυτοι στα εμπορικά, τα πιάνουν, ζητάνε λύτρα, και ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα λύτρα οι εφοπλιστές?

Έχουν μαζευτεί πολεμικά από όλο τον κόσμο (NATO, SEATO, και δικά μας έχει νομίζω) και δε μπορούν να ξεκαθαρίσουν κάμποσους μαύρους που σαλτάρουν στα καράβια από τις φελούκες?
Μπαμ και κάτω μόλις τους δουν (λέω εγώ), γιατί δε το κάνουν?

Και (δεύτερη απορία), γιατί δεν εξοπλίζονται στοιχειωδώς τα εμπορικά που περνάνε από αυτά τα σημεία, να μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους όταν βλέπουν το Σομαλό να τους πλησιάζει?

Είπαμε, καλή η πλάκα εδώ, αλλά ας μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο!

Οι ναυτικου του Εμπορικου Ναυτικου δεν ειναι πεζοναυτες...και γιατι να ρισκαρουν να χασουν την ζωη τους για ενα καραβι και ενα φορτιο που δεν τους ανηκει? Εχουν οικογενειες ξερεις... Οι πειρατες χρησιμοποιουν μικρα ταχυπλοα σκαφη, τα οποια δυσκολα γινονται αντιληπτα και δυσκολο να τα κυνηγησει ενα μεγαλυτερο σκαφος.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε αυτα που ρωτάς ,άπτονται εξωτερικής πολιτικής και δεν έχω καμια γνώση...Παίζονται πολλά παιχνίδια πάντως...

Προφανώς, γιατί όπου ακούς για πολλά λεφτά, είναι μεγάλα και τα παιχνίδια.  $ 7εκ. διάβασα ότι πλήρωσαν για ένα τανκερ.

Αλλά η ερώτησή μου δεν έχει να κάνει με εξωτερική πολιτική. Αυτό αποφασίστηκε, πάει τελείωσε. Στείλαμ(ν)ε πολεμικά πλοία.

Η ερώτηση μου είναι σε επίπεδο τακτικής:

Είναι δυνατόν να μην μπορούν τα Π.Ν. τόσων χωρών να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση?

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Οι ναυτικου του Εμπορικου Ναυτικου δεν ειναι πεζοναυτες...και γιατι να ρισκαρουν να χασουν την ζωη τους για ενα καραβι και ενα φορτιο που δεν τους ανηκει? Εχουν οικογενειες ξερεις... Οι πειρατες χρησιμοποιουν μικρα ταχυπλοα σκαφη, τα οποια δυσκολα γινονται αντιληπτα και δυσκολο να τα κυνηγησει ενα μεγαλυτερο σκαφος.

Το να μας λες ότι τα πολεμικά δε μπορούν να τα βάλουν με τα φουσκωτά επειδή είναι μεγάλα τα πρώτα και μικρά τα δεύτερα, μάλλον δείχνει ότι κατάγεσαι από Πίνδο και δεν έχεις δει ποτέ σου θάλασσα. Έχετε ADSL στα Βαρδούσια?

Και οι οικογενειάρχες ναυτικοί πιστεύεις ότι προτιμάνε να είναι όμηροι των πειρατών αντί να πολυβολήσουν ένα φουσκωτό που τους πλησιάζει?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η ερώτηση μου είναι σε επίπεδο τακτικής:

Είναι δυνατόν να μην μπορούν τα Π.Ν. τόσων χωρών να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση?

Το να μας λες ότι τα πολεμικά δε μπορούν να τα βάλουν με τα φουσκωτά επειδή είναι μεγάλα τα πρώτα και μικρά τα δεύτερα, μάλλον δείχνει ότι κατάγεσαι από Πίνδο και δεν έχεις δει ποτέ σου θάλασσα. Έχετε ADSL στα Βαρδούσια?

Και οι οικογενειάρχες ναυτικοί πιστεύεις ότι προτιμάνε να είναι όμηροι των πειρατών αντί να πολυβολήσουν ένα φουσκωτό που τους πλησιάζει?

Τι λε ρε παπάρα.

Καταλαβαίνεις για τι περιοχή μιλάμε;;;;
Έχεις δει κανένα χάρτη και μιλάς;;;;

Ξέρεις ότι οι πειρατές φθάνουν έως και 1000 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας;;;

Πως θα επιητηρήσουν τέτοια περιοχή. Η EUNAVFOR περιπολεί στον κόλπο του Άντεν και οργανώνει κονβόϋ μόνον για εκείνο τον δίαυλο. Εκεί έχουν μειωθεί πολύ τα περιστατικά. Όμως οι πειρατές έχουν μετακινηθεί νότια και φθάνουν συνεχώς όλο και πιό μακριά.

Σου εξήγησαν επίσης ότι το πλήρωμα και οι αξιωματικοί των πλοίων δεν είναι κομμάντος. Οι πειρατές έχουν Ak-47. Τι οπλισμό θα έπρεπε να είχε το πλήρωμα για να αμυνθεί;

Γενικά η ναυτιλία και οι πλοιοκτήτες δεν θέλουν φασρίες. Το να οπλιστεί το πλήρωμα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε  αναμετρήσεις και θα υπάρξουν θύματα. Εεεεε, αυτό δεν το θέλουν οι πλοιοκτήτες.

Και τα περισσότερα πληρώματα είναι κάτι Φιλιππινέζοι. Τι να πω....., σίγουρα κομμάντος.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16

Βγαζεις κατι ακυρα συμπερασματα χωρις να ξερεις σε ποιον μιλας. Απο αυτο φαινεται τι ρολο βαρας. Μελος της οικογενειας μου ειναι αξιωματικος του Ε.Ν. και καταγομαι απο παραθαλασσιο μερος. Και ναι εχουν και εκει adsl. Επειδη παρανοησες αυτα που εγραψα, αυτο που ειπα πιο πριν ηταν οτι ειναι πολυ ευκολο ενα μικρο ταχυπλοο να πλησιασει ενα μεγαλο καραβι, και μπορει το ιδιο ευκολα να γινει καπνος αν δει να πλησιαζει καποιο αλλο. Μαλλον δεν εχεις μπει ποτε στη ζωη σου σε ταχυπλοο. Ποση μεγιστη ταχυτητα νομιζεις οτι εχει ενα μικρο ταχυπλοο και ενα πολεμικο πλοιο? Εισαι ανιδεος μου φαινεται.
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη, να πεφτει πιστολιδι αναμεσα στο πληρωμα του καραβιου και τους πειρατες? Ετσι θα σκοτωνοταν πολυς κοσμος. Νομιζεις οτι μπορεις να σκοπευσεις ευκολα πανω σε καραβι ενα αλλο μικρο σκαφος που πλησιαζει? Η θαλασσα εχει κυματα ξερεις. Πηγαινε παιξε call of duty αντι να πετας μαλακιες.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.333
Πόντοι
42.697
μην ασχολειστε με γιδοβοσκους..

μπεεεε :zfuck:

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα του άλλου.
Γιστί ανεβάζεις την γκόμενα του Bullακου μας κύριε μονδερασιέ???  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

[move] :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.333
Πόντοι
42.697
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
Σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα του άλλου.
Γιστί ανεβάζεις την γκόμενα του Bullακου μας κύριε μονδερασιέ???  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

[move] :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

είναι και ανήλικη...

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Κοίτα φίλε, επειδή τώρα ξύνω τ’ αρχίδια μου και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, θα σου απαντήσω στο ίδιο ύφος:

[size=10pt]Βγαζεις κατι ακυρα συμπερασματα χωρις να ξερεις σε ποιον μιλας.
Σώωωπα ρε μεγάλε!  Τρέμω τώρα!  Μήπως δηλαδή μας λες το γνωστό "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε?" Όχι δε ξέρω.
Πάρε μου μια πίπα.

Απο αυτο φαινεται τι ρολο βαρας.
Ναι?  Τι φαίνεται? Ε πες μας λοιπόν!

Μελος της οικογενειας μου ειναι αξιωματικος του Ε.Ν.
Και μένα ο κουνιάδος μου είναι συνταξιούχος χωροφύλακας, άσε που η αδερφή της κουμπάρας του ξαδέρφου του πατέρα μου έχει παντρευτεί ανθυπασπιστή του Π.Ν!  Οπότε χάπα τις.

και καταγομαι απο παραθαλασσιο μερος.
Ναι?  Τσιμπάνε τα ψάρια?  Τουρίστριες έχει?

Και ναι εχουν και εκει adsl.
Είδες ο ΟΤΕ?

Επειδη παρανοησες αυτα που εγραψα, αυτο που ειπα πιο πριν ηταν οτι ειναι πολυ ευκολο ενα μικρο ταχυπλοο να πλησιασει ενα μεγαλο καραβι, και μπορει το ιδιο ευκολα να γινει καπνος αν δει να πλησιαζει καποιο αλλο.
Ότι και να πω, θα χάσω τα λόγια μου (και την αξιοπρέπειά μου).
Προφανώς απευθύνομει σε μέλος της Αλ Καϊντα που συμμετείχε στην επίθεση με φουσκωτό στο αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Cole στην Υεμένη (Οκτώβριος 2000), οπότε τα ξέρεις από πρώτο χέρι τα πράματα.
Respect, που λένε και οι φίλοι εδώ σε τέτοιες περιπτώσεις. Στα Ελληνικά, "υποκλίνομαι"

Μαλλον δεν εχεις μπει ποτε στη ζωη σου σε ταχυπλοο.
Όχι, ποτέ.  Εσύ?  Σε jet-ski, κάτι?

Ποση μεγιστη ταχυτητα νομιζεις οτι εχει ενα μικρο ταχυπλοο και ενα πολεμικο πλοιο? Εισαι ανιδεος μου φαινεται.
Για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις.  Για πες!  2.000km/h?  3.000km/h?  Παντιλίκια κάνουν?

Εσυ τι προτεινεις δηλαδη, να πεφτει πιστολιδι αναμεσα στο πληρωμα του καραβιου και τους πειρατες?
Όχι, κλανίδι.

Ετσι θα σκοτωνοταν πολυς κοσμος.
Ναι, σαν την Αϊτή.  Βιετνάμ.

Νομιζεις οτι μπορεις να σκοπευσεις ευκολα πανω σε καραβι ενα αλλο μικρο σκαφος που πλησιαζει?
Όχι, νομίζω ότι θα σκοπεύσω δύσκολα.

Η θαλασσα εχει κυματα ξερεις.
Και ψάρια δεν έχει?

Πηγαινε παιξε call of duty
Τρέχω, τώρα!

αντι να πετας μαλακιες.[/size]
Καλά, δε θα το ξανακάνω!

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τι λε ρε παπάρα.

Καταλαβαίνεις για τι περιοχή μιλάμε;;;;
Έχεις δει κανένα χάρτη και μιλάς;;;;

Ξέρεις ότι οι πειρατές φθάνουν έως και 1000 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας;;;

Πως θα επιητηρήσουν τέτοια περιοχή. Η EUNAVFOR περιπολεί στον κόλπο του Άντεν και οργανώνει κονβόϋ μόνον για εκείνο τον δίαυλο. Εκεί έχουν μειωθεί πολύ τα περιστατικά. Όμως οι πειρατές έχουν μετακινηθεί νότια και φθάνουν συνεχώς όλο και πιό μακριά.

Σου εξήγησαν επίσης ότι το πλήρωμα και οι αξιωματικοί των πλοίων δεν είναι κομμάντος. Οι πειρατές έχουν Ak-47. Τι οπλισμό θα έπρεπε να είχε το πλήρωμα για να αμυνθεί;

Γενικά η ναυτιλία και οι πλοιοκτήτες δεν θέλουν φασρίες. Το να οπλιστεί το πλήρωμα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε  αναμετρήσεις και θα υπάρξουν θύματα. Εεεεε, αυτό δεν το θέλουν οι πλοιοκτήτες.

Και τα περισσότερα πληρώματα είναι κάτι Φιλιππινέζοι. Τι να πω....., σίγουρα κομμάντος.

Ρε Voltaire, από σένα δε περίμενα να λες τέτοια (παρακάμπτω το ύφος), σαν τον άλλο εδώ πιο πριν:

Ναι, τον ξέρω το χάρτη. Τεράστια περιοχή. Αλλά με τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ μέσα (εδώ είμαστε εμείς σε θέση να βλέπουμε στο earth google αν βάφτηκαν οι λουρίδες των δρόμων, η EUAVFOR (ή όπως λέγεται) δε βλέπει τι κυκλοφορεί?  Αν πήδηξε το δελφίνι μπορούν και βλέπουν!) μπορούν να βλέπουν τι δόλωμα βάζει ο ψαράς στο αγγίστρι για τα θράψαλα, όχι το φουσκωτό να μη βλέπουν!

Το "μου εξήγησαν" που λες δεν ισχύει. Κανείς δεν είπε κάποιο σοβαρό επιχείρημα, και η ερώτησή μου ήταν σαφής (θα επανέλθω στα σοβαρά μπας και τσιμπήσει τελικά ο Admiral).

Στην ερώτησή σου για τον οπλισμό, νομίζω ότι οποιοδήποτε όπλο (τύπου πολυβόλο) με δραστικό βεληνεκές 500-1000 m θα ήταν σε θέση να απωθήσει τα φουσκωτά των πειρατών.  ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα οπλιστούν τα εμπορικά, αν δε σπάσεις αυγά δε γίνεται ομελέτα.
Ο θεσμός των εξοπλισμένων εμπορικών υπάρχει πολλά χρόνια, θα το ξέρεις...  Ίσως σήμερα η επανάκμψη τέτοιων πλοίων είναι "εκτός εποχής" (μέχρι και τον ΒΠΠ δεν ήταν), αλλά η ερώτησή μου δεν ήταν μόνο αυτή.
Μήν ξεχνάς επίσης ότι στις αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες (τύπου Delta) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανάμεσα στους επιβάτες (μετά τη 9/11) οπλισμένοι U.S. Marshals (έχω δει έναν σε ένα ταξείδι μου). Άρα?

Ναι, "Γενικά η ναυτιλία και οι πλοιοκτήτες δεν θέλουν φασαρίες", αυτό είναι σωστό.
Θέλουν όμως να σκάνε μερικά εκ.$ για να πάρουν πίσω το πλοίο, το φορτίο και το πληρωμά τους?
Και νομίζω ότι και οι ασφάλειες δε τα πληρώνουν αυτά...

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Κοίτα φίλε, επειδή τώρα ξύνω τ’ αρχίδια μου και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, θα σου απαντήσω στο ίδιο ύφος:

Καλά, δε θα το ξανακάνω!

Απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν απο διαλογο παρα μονο απο ειρωνεια αλλο τιποτα. Εισαι ενας ακομα. Δεν βρισκω τον λογο που απαντησες ειρωνικα στο πρωτο ποστ μου. Εσενα θα σου αρεσε ο πατερας σου να ειναι σε πιστολιδι με τους πειρατες? Για απαντησε σε αυτο και ασε τις ειρωνειες. Επισης τα καραβια που καταλαμβανουν οι πειρατες απλα δεν τα αφηνουν να φυγουν. Το πληρωμα μενει μεσα στο καραβι. Τελευταια φορα που διαβασα κατι σχετικο δεν ειχε παθει κακο καποιος ναυτικος. Αν γινοταν αυτο που λες θα ειχαμε νεκρους ναυτικους. Σημασια εχει να μην σκοτωθει κανενας ναυτικος πανω σε αυτα τα καραβια. Απο το επιπεδο των απαντησεων σου ολοι μπορουν να καταλαβουν τι εισαι....

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν απο διαλογο παρα μονο απο ειρωνεια αλλο τιποτα. Εισαι ενας ακομα. Δεν βρισκω τον λογο που απαντησες ειρωνικα στο πρωτο ποστ μου. Εσενα θα σου αρεσε ο πατερας σου να ειναι σε πιστολιδι με τους πειρατες? Για απαντησε σε αυτο και ασε τις ειρωνειες. Επισης τα καραβια που καταλαμβανουν οι πειρατες απλα δεν τα αφηνουν να φυγουν. Το πληρωμα μενει μεσα στο καραβι. Τελευταια φορα που διαβασα κατι σχετικο δεν ειχε παθει κακο καποιος ναυτικος. Αν γινοταν αυτο που λες θα ειχαμε νεκρους ναυτικους. Σημασια εχει να μην σκοτωθει κανενας ναυτικος πανω σε αυτα τα καραβια. Απο το επιπεδο των απαντησεων σου ολοι μπορουν να καταλαβουν τι εισαι....

Αυτό που ΔΕ μπορείς να καταλάβεις, είναι ότι αν επεκταθεί το φαινόμενο, δε θα υπάρχουν πια δρομολόγια, δε θα υπάρχουν καράβια, και δε θα υπάρχουν και ναυτικοί...

Θα αλλάξουν επάγγελμα.

Τι τι είμαι, δε σε αφορά, κι ούτε το ξέρεις.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αυτό που ΔΕ μπορείς να καταλάβεις, είναι ότι αν επεκταθεί το φαινόμενο, δε θα υπάρχουν πια δρομολόγια, δε θα υπάρχουν καράβια, και δε θα υπάρχουν και ναυτικοί...

Θα αλλάξουν επάγγελμα.

Τι τι είμαι, δε σε αφορά, κι ούτε το ξέρεις.

Λες να μην καταλαβαινω τις συνεπειες της καταστασης? Η λυση στο προβλημα ειναι η οργανωμενη παρουσια πολεμικων πλοιων στην περιοχη, και η διεξαγωγη επιχειρησεων στα παραλια απ'οπου επιχειρουν οι πειρατες. Οχι η μετατροπη των εμπορικων πλοιων σε πολεμικα και των ναυτικων σε πεζοναυτων. Ας φανε μερικους μπας και σφιξουν οι κωλοι. Προτιμω 100 πειρατες νεκρους παρα εναν δικο μου ανθρωπο ναυτικο.
Ουτε εσυ με ξερεις, αλλα φροντισες να με ειρωνευτεις απο το πρωτο μου ποστ. Για ξανακοιτα πως ακριβως απαντησες για να καταλαβεις οτι η ολη σου συμπεριφορα ηταν απαραδεκτη.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Λες να μην καταλαβαινω τις συνεπειες της καταστασης? Η λυση στο προβλημα ειναι η οργανωμενη παρουσια πολεμικων πλοιων στην περιοχη, και η διεξαγωγη επιχειρησεων στα παραλια απ'οπου επιχειρουν οι πειρατες. Οχι η μετατροπη των εμπορικων πλοιων σε πολεμικα και των ναυτικων σε πεζοναυτων. Ας φανε μερικους μπας και σφιξουν οι κωλοι. Προτιμω 100 πειρατες νεκρους παρα εναν δικο μου ανθρωπο ναυτικο.
Ουτε εσυ με ξερεις, αλλα φροντισες να με ειρωνευτεις απο το πρωτο μου ποστ. Για ξανακοιτα πως ακριβως απαντησες για να καταλαβεις οτι η ολη σου συμπεριφορα ηταν απαραδεκτη.

Χέσε με ρε με τις παρατηρήσεις σου περί ειρωνείας!  Όταν εκφράζεις μια άποψη, διακινδυνεύεις να δεχτείς κρίση γι' αυτήν, ΟΠΟΙΑ και αν είναι αυτή η κρίση.  Αν σηκώνει ειρωνεία η άποψη, θα διαβάσεις ειρωνεία. Που κολώνεις?

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και συμφωνώ με την άποψη "Ας φανε μερικους μπας και σφιξουν οι κωλοι"
ΟΛΟΥΣ να τους φάνε, όχι μόνο 100.

Μπερδεύεις όμως πολλά πράματα σε αυτά που λες. Το ότι κάποιος δικός σου ταξιδεύει, δεν αλλάζει τα δεδομένα της κατάστασης, και τη δημόσια συζήτηση για το ποια θα είναι η καλύτερη αντιμετώπισή της.  Οπότε καλά ταξίδια βεβαίως στον άνθρωπό σου, αλλά μη το μεταχειρίζεσαι αυτό σαν επιχείρημα στη συζήτηση.

Για το αν προτιμάνε οι ναυτικοί να γίνουν πεζοναύτες (ή να είναι όμηροι) άσε να μιλήσει κανένας ναυτικός...

Πάντως από ιστορίες που ξέρω, υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις εξοπλισμένων εμπορικών στο παρελθόν. Δεν είναι καινούρια και δικιά μου μόνο ιδέα.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Χέσε με ρε με τις παρατηρήσεις σου περί ειρωνείας!  Όταν εκφράζεις μια άποψη, διακινδυνεύεις να δεχτείς κρίση γι' αυτήν, ΟΠΟΙΑ και αν είναι αυτή η κρίση.  Αν σηκώνει ειρωνεία η άποψη, θα διαβάσεις ειρωνεία. Που κολώνεις?

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και συμφωνώ με την άποψη "Ας φανε μερικους μπας και σφιξουν οι κωλοι"
ΟΛΟΥΣ να τους φάνε, όχι μόνο 100.

Μπερδεύεις όμως πολλά πράματα σε αυτά που λες. Το ότι κάποιος δικός σου ταξιδεύει, δεν αλλάζει τα δεδομένα της κατάστασης, και τη δημόσια συζήτηση για το ποια θα είναι η καλύτερη αντιμετώπισή της.  Οπότε καλά ταξίδια βεβαίως στον άνθρωπό σου, αλλά μη το μεταχειρίζεσαι αυτό σαν επιχείρημα στη συζήτηση.

Για το αν προτιμάνε οι ναυτικοί να γίνουν πεζοναύτες (ή να είναι όμηροι) άσε να μιλήσει κανένας ναυτικός...

Πάντως από ιστορίες που ξέρω, υπήρχαν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις εξοπλισμένων εμπορικών στο παρελθόν. Δεν είναι καινούρια και δικιά μου μόνο ιδέα.

Αν δεν το εχεις καταλαβει, ο κοσμος πλεον παει πισω αντι να προχωραει εμπρος. Σωματεμπορια(δουλεμποριο), πειρατεια και αλλα που υποτιθεται οτι ανηκαν στο παρελθον επεστρεψαν και δειχνουν απειλητικα οσο ποτε αλλοτε. Δυστυχως η οικονομικη ανισοτητα, η πεινα, η εκμεταλλευση(μην ξεχνας οτι κρατη με πετρελαιο εχουν παμπτωχους λαους),η ελευθερη διακινηση οπλων και φυσικα "αυτα τα γαμημενα τα λεφτα" θα φερουν στιγμες απο τον μεσαιωνα πισω...
Τοσους πολεμους κανουν για τα πετρελαια, τωρα που εβαλαν χερι στην πηγη θα αφησουν το εμπορευμα απροστατευτο στα δεξαμενοπλοια?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε Voltaire, από σένα δε περίμενα να λες τέτοια (παρακάμπτω το ύφος), σαν τον άλλο εδώ πιο πριν:

Ναι, τον ξέρω το χάρτη. Τεράστια περιοχή. Αλλά με τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ μέσα (εδώ είμαστε εμείς σε θέση να βλέπουμε στο earth google αν βάφτηκαν οι λουρίδες των δρόμων, η EUAVFOR (ή όπως λέγεται) δε βλέπει τι κυκλοφορεί?  Αν πήδηξε το δελφίνι μπορούν και βλέπουν!) μπορούν να βλέπουν τι δόλωμα βάζει ο ψαράς στο αγγίστρι για τα θράψαλα, όχι το φουσκωτό να μη βλέπουν!

Ρε Πολίτη τι περιμένεις να ακούσεις ότι την μπαίνεις έτσι για ένα θέμα το οποίο δεν γνωρίζεις καλά;

Για πες μου ποιά ΑΚΡΙΒΩΣ είναι τα σύγχρονα μέσα;
Γιατί οι δορυφόροι του Google κινούνται, φωτογραφίζουν και στέλνουν αργότερα την εικόνα.
Για να γίνεται αυτό που λες εσύ θα πρέπει ο δορυφόρος να είναι παρκαρισμένος μόνιμα πάνω από την περιοχή και κυρίως να στέλνει εικόνα ζωντανά..... Και αυτό είναι κομμάτι δύσκολο.
Άσε που (να μην κάθομαι να κάνω τους υπολογισμούς για τα footprint) πιθανόν να χρειάζονταν 2 και 3 δορυφόροι σε γεωστατική τροχιά για να καλύπτουν συνεχώς την περιοχή. Και αυτό κομμάτι δύκολο. Για κάνε σύγκριση με την έκταση που φωτογραφίζει κάθε φορά ένας δορυφρόρος και φαίνεται στο Google Earth.

Έπειτα τις χιλιάδες εικόνες που θα έρχονταν σε πραγματικό χρόνο ποιός θα τις έβλεπε; Θα έπρεπε να υπήρχε ακόμη ένας στρατός που θα κάθονταν μπροστά σε monitor και να έβλεπε. Γιατί λογισμικό που να μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά ακόμη δεν υπάρχει.
Και καλά κάποιος έβλεπε. Πως θα μπορούσε να διακρίνει τα πειρατικά ταχύπλοα από τις βάρκες των ψαράδων που κατά χιλιάδες ψαρεύουν στις ακτές της Ερυθραίας, της Σομαλίας, της Κένυας, της Τανζανίας και των Σεϋχελών.

Για αυτό άλλωστε και οι Αμερικάνοι δεν βασίζονται σε δορυφόρους στο Αφγανιστάν αλλά σε drones. Και όπου έχουν μπορέσει να τα χρησιμοποιήσουν με επιτυχία για να βγάλουν από την μέση κανένα ταλιμπαν πάλι μάλλον κάποιο κάρφωμα έγινε.
Αλλα και σε αυτή ακόμη την περίπτωση θα χρειάζονταν χιλιάδες drones να πετάνε πάνω από τον Ινδικό και πάλι θα υπήρχε το πρόβλημα της επεξεργασίας της εικόνας.

Άλλα μέσα δεν ξέρω.
VTMS: που θα βάλουν τους σταθμούς, δεν πιάνει βάρκα, πως ξεχωρίζεις τα πλοιάρια.
Ραντάρ πλοίου: εμβέλεια, ικανότητα διαχωρισμού στόχων, άσε που όταν έχει κύμα τα μικρά πλοιάρια δεν φαίνονται.

Και ας πούμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο έχεις την ικανότητα να δεις ένα ύποπτο στόχο. Πως φθάνεις εκεί που είναι γρήγορα ώστε να τον σταματήσεις; Θα βάλεις αεροπλανοφόρο και θα σηκώνεις κάθε φορά αερόπλανα; Ή θα τα σηκώνεις από το Diego Garcia;

Επομένως το θέμα της τεχνολογίας για την ανίχνευση και τον έγκαιρο εντοπισμό των πειρατών δεν παίζει.

Στην ερώτησή σου για τον οπλισμό, νομίζω ότι οποιοδήποτε όπλο (τύπου πολυβόλο) με δραστικό βεληνεκές 500-1000 m θα ήταν σε θέση να απωθήσει τα φουσκωτά των πειρατών.  ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα οπλιστούν τα εμπορικά, αν δε σπάσεις αυγά δε γίνεται ομελέτα.
Ο θεσμός των εξοπλισμένων εμπορικών υπάρχει πολλά χρόνια, θα το ξέρεις...  Ίσως σήμερα η επανάκμψη τέτοιων πλοίων είναι "εκτός εποχής" (μέχρι και τον ΒΠΠ δεν ήταν), αλλά η ερώτησή μου δεν ήταν μόνο αυτή.
Μήν ξεχνάς επίσης ότι στις αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες (τύπου Delta) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ανάμεσα στους επιβάτες (μετά τη 9/11) οπλισμένοι U.S. Marshals (έχω δει έναν σε ένα ταξείδι μου). Άρα?

Η ερώητηση περί οπλισμού δεν είχε το νόημα αυτό. Δηλαδή να μου πεις το είδος του οπλισμού.
Προφανώς υπάρχουν όπλα βεληνεκούς κλπ.
Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο ναυτικός δεν έχει την εκπαίδευση να χρησιμοποίησει τέτοια όπλα. Άλλη είναι η δουλειά του και κανένας δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να παίζει πόλεμο με τους πειρατές.
Είδες που όπως λες και εσύ πάνω στα αεροπλάνα είναι US Marshals και φυσικά πράκτορες της Mossad σε όλα τα Ισραηλινά οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά, να χρησιμοποιούν όπλα σε κλειστούς χώρους κλπ. Δεν μπορεί να ζητάς από τον Φιλιππίνο ή τα Πάκια να παίζουν πόλεμο μέσα στα αμπάρια και πάνω στα καταστρώματα. Αυτά δεν γίνονται.

Αντίθετα υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν προστασία.
Και βέβαια πρώτοι είναι Ισραηλινοί.
Οι οποίοι πρόσφατα είχαν μία επιτυχία όταν απέτετρεψαν μία επίθεση σε Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο:
(καλή δουλεία για νέες και νέους Ισραηλινούς που μόλις έχουν τελειώσει τον στρατό και κάνουν και κανένα ταξιδάκι έτσι).

Και οι κινέζοι ανεβάζουν κομμάντος στα πλοία με σημαία Χονγκ Κονγκ.
http://[URL unfurl="true"]www.globaltimes.cn/attachment/090914/bdedb926b8.jpg[/img[/URL]]
Αλλά ποιός άλλος θέλει Κινέζους στρατιώτες στο καράβι του.

Όσο για τους λόγους που δεν οπλίζονται τα πλοία δες και εδώ:
[i]Merchant shipping firms have generally avoided arming crew or security guards for reasons of safety, liability and conformity with the laws of the countries where they dock.[/i]
[URL unfurl="true"]http://www.guardian.co.uk/world/2009/apr/26/italian-cruise-ship-pirates[/URL]

Αντίθετα χρησιμοποιούν τις μάνικες.
Και επίσης ειδικά "κανόνια ήχου"  που εκπέμπουν θόρυβό ο οποίος είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορείς να σταθείς ή να δείς μπροστά σου.
[img]http://[URL unfurl="true"]www.spiegel.de/img/0,1020,542090,00.jpg[/img[/URL]]

[QUOTE="politis2, post: 1634551"]
Και νομίζω ότι και οι ασφάλειες δε τα πληρώνουν αυτά...
[/quote]
Ανακριβές.

Και σε τελική ανάλυση το καλλίτερο που μπορείς να κάνεις είναι πιθανόν να έχεις ένα απολύτως ασφαλές δωμάτιο όπου κλείνεται το πλήρωμα αφού πρώτα ο καπετάνιος στείλει σήμα κινδύνου και στο οποίο παραμένει μέχρι να φθάσει βοήθεια από την στρατιωτική δύναμη.΄
Έγινε πρόσφατα με την Δανέζικη δύναμη.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Κατατοπιστικοτατος ο φιλος...αφου ειχες το κουραγιο για ενα τετοιο ποστ τι να πω...Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ο ναυτικος που θα τελειωσει καπετανιος η μηχανικος ΕΝ δεν ειναι στρατιωτικος, δεν εχει στρατιωτικη εκπαιδευση. Στο θεμα της τεχνολογιας με καλυψες πληρως. Μερικοι νομιζουν οτι τα πραγματα ειναι τοσο απλα οσο στο hollywood...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom