Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 356K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ρε Πολίτη τι περιμένεις να ακούσεις ότι την μπαίνεις έτσι για ένα θέμα το οποίο δεν γνωρίζεις καλά;

Κοίτα, δεν είμαι ειδικός (το είπα), αν ήμουν προφανώς δε θα ρωτούσα εδώ μέσα.

Αλλά (για τον εντοπισμό):
Θα είχες δει τις προβολές από τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, όπου ο πύραυλος (Κρουζ ήταν αυτά?) πλησίαζε το ΠΑΡΑΘΥΡΟ του κτιρίου και χωνόταν μέσα – μετά η εικόνα κοβόταν.  Και αυτά ήταν τεχνολογία προ 15ετίας.

Η τεχνολογία Google Earth είναι απόρροια των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως και η τεχνολογία συμπίεσης (jpeg) είναι απόρροια των διαστημικών προγραμμάτων (και συγκεκριμένα του Voyager).

Για το παρκάρισμα του δορυφόρου πάνω από την περιοχή δεν ισχύει, ο γεωστατικός θέλει ύψος 36.000km για να κάθεται ακίνητος. Η κάλυψη επιτυγχάνεται με συχνές διελεύσεις δορυφόρων χαμηλότερης τροχιάς. Από τα 36.000km η ευκρίνεια δεν είναι τόσο καλή. Από τα 500 είναι.

Λογισμικό που να σκανάρει εικόνες υπάρχει, και ήδη σε commercial applications. Έχω δει τέτοιο να  λειτουργεί σε κάμερες ασφαλείας.  Αν π.χ. η κάμερα βλέπει σταθερά ένα χώρο στον οποίο υπάρχει κομμάτι που δεν πρέπει να έχει κίνηση και κομμάτι (π.χ. πεζοδρόμιο) που έχει συνεχώς κίνηση, το alarm βαράει μόνο όταν εντοπιστεί κίνηση στην προσδιορισμένη περιοχή. Πουλιέται αυτό.

Drones δεν παίζουν (έχεις δίκιο) σε τέτοιες εκτάσεις.  Χρειάζονται πυκνές βάσεις και επίγειοι σταθμοί.

Όταν έχει κύμα (τόσο που να θολώνει το ραντάρ του πλοίου) είναι δύσκολο να βγαίνουν και τα φουσκωτά των πειρατών να κάνουν καταδρομές...

Όλα τα πλοία πια (όχι κατ’ ανάγκη αεροπλανοφόρα) έχουν 1-2 ελικόπτερα πάνω τους.

Δε μιλάμε για πόλεμο στα αμπάρια και τα καταστρώματα. Μιλάμε για βολές αποτροπής (ή και καταστροφής) των πλοιαρίων ΠΡΙΝ πλευρίσουν.  Αν ανέβουν επάνω οι τύποι, κλάφ’τα Χαράλαμπε...

Εντοπισμός και ανίχνευση (λες) δε γίνεται:  Μα, το 1941 ανίχνευαν (με τα μάτια) τα περισκόπια. Σήμερα δε μπορούν να δουν τα φουσκωτά?  Κάτι δε μου κουμπώνει!

Για τις ασφάλειες δεν ήξερα ότι πληρώνουν πειρατείες. Έχεις στοιχεία?  Πράγματι πλήρωσαν ποτέ?

Αυτά εν τάχει (βιάζομαι).

Κουβέντα να γίνεται...  Δεν αντιδικώ.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66

Θα είχες δει τις προβολές από τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, όπου ο πύραυλος (Κρουζ ήταν αυτά?) πλησίαζε το ΠΑΡΑΘΥΡΟ του κτιρίου και χωνόταν μέσα – μετά η εικόνα κοβόταν.  Και αυτά ήταν τεχνολογία προ 15ετίας.

απορίες και δεν ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε γιγάντια από πλευράς έκτασης περιοχή:
1.Πύραυλοι: κλασσική εικόνα προπαγάνδας (κοιτάξτε τι πύραυλους tomahawk έχουμε.)Αλήθεια πως φωτογράφιζαν τον πύραυλο; ανακοίνωναν τον στόχο από πριν  και περίμεναν όλοι γύρω του; Θυμίσου στον "Α΄ πόλεμο του κόλπου" πόσα καλά διαφήμισαν οι Αμερικάνοι τους πάτριοτ που δεν κατέριπταν τους σκουντ που έριχναν οι Ιρακινοί στο Ισραήλ.
2.Όταν έχει μεγάλο κυματισμό σαφώς και τα φουσκωτά δεν κυκλοφορούν, αλλά και το RADAR σε κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να ανιχνεύσει από απόσταση φουσκωτό λόγω της απορροφικότητας της ακτινοβολίας και της έλλειψης αντανακλάσης, όταν το δει λόγω της διαφοράς ταχύτητας των πλοίων θα είναι αργά.
3.Ελικόπτερα έχουν από φρεγάτα και άνω (οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή αλλά και το ελικόπτερο δεν πετά συνεχώς, σαν κουνούπι γύρω από μένα  :grin:).
4.Βολές αποτροπής και καταστροφής των πλοιαρίων με τι όπλο θα γίνεται; Με ελαφρύ πυροβόλο των πχ 20 ή 30 mm; Θα το έχουν μαζί και στον υπόλοιπο κόσμο και θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν;π.χ ένας από το πλήρωμα που μπορεί να είναι τρομοκράτης να το χρησιμοποιήσει σε δυτικό λιμάνι;

Υ.Γ.
Ένα τέλος  μπορεί να υπάρξει αν η κίνηση των πλοίων γίνει με τη μορφή νηοπομπής και με την συνοδεία πολεμικών πλοίων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή;

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.021
Πόντοι
1.486
"Περνώντας από την αεροπορική βάση της Δεκέλειας τους βλέπω. Με τις στολές τους μέσα στα αυτοκίνητα τους ή στο λεωφορείο της υπηρεσίας όταν βγαίνουν εξοδούχοι από την Σχολή. Τους βλέπω κι όταν αρχίζουν να εκπαιδεύονται, καθώς παρατηρώ τα εκπαιδευτικά να απογειώνονται κι ακούω τους εμβολοφόρους κινητήρες να ανεβάζουν στροφές. Βλέπεις τους ελιγμούς και ξέρεις ότι εκεί ψηλά, μαζί με τον εκπαιδευτή είναι ένα παιδί που δεν έχει εικοσαρίσει καλά – καλά. Στην πύλη όταν βγαίνουν, όσο πιο μικρό το νούμερο στις επωμίδες, τόσο πιο μεγάλη η συστολή. Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που περνούν από αλλεπάλλληλες δοκιμασίες που κάθε τόσο αποκλείουν κάποιους. Πόσα παλικάρια με ψυχή «προδόθηκαν» από ένα μικρό ελάττωμα της όρασης, πόσοι εν δυνάμει άριστοι στερήθηκαν το όνειρο. Αυτοί που θα περάσουν και την τελευταία δοκιμασία, την ώρα που πολλοί συνομήλικοι τους θα διυλίζουν τον κώνωπα ή θα ασχολούνται με την Eurovision, είναι εκείνοι που θα ζουν με readiness λεπτών, αυτοί που θα διασχίζουν σαν αστραπές την Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου σπάζοντας το φράγμα του ήχου με τον κινητήρα στην μετάκαυση, αυτοί που θα κυνηγούν καθημερινά τους τούρκους εισβολείς με ελιγμούς, που καταβάλουν σε λίγα χρόνια τον πιο δυνατό ανδρικό οργανισμό, από τον λευκό αφρό του κύματος ως το γαλάζιο τ’ ουρανού. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας συνταξιοδοτούνται τόσο γρήγορα; Όχι, δεν είναι γιατί είχανε καλό «συνδικαλισμό», ούτε γιατί έχουνε ωραία μάτια. Είναι γιατί οι καταπονήσεις που υφίστανται μεταφράζονται στο μέλλον σε προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί, παιδιά, αδέλφια, σύζυγοι, πατεράδες κάποιων, εδώ και δεκαετίες διεξάγουν για λογαριασμό ΣΑΣ, για λογαριασμό ΜΑΣ, έναν ακήρυκτο πόλεμο. Καθημερινά αγωνίζονται για να μην παγιώσει το κεμαλικό φασιστικό θηρίο τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο. Δίνοντας αυτόν τον αγώνα, με αμοιβή αστεία σε σχέση με την προσφορά τους - σίγουρα πάντως πολύ λιγότερα από τις ημιμαθείς δημοσιογραφικές πριμαντόνες – κάθε τόσο κάποιοι από αυτούς ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ. Οι θύτες είναι δύο: αφ’ ενός μεν το κεμαλικό κτήνος το οποίο με τα όργανα του καθημερινά απειλεί και προκαλεί εμπλοκές και επεισόδια κάθε είδους κι αφ’ ετέρου είναι όλοι αυτοί μέσα στην χώρα μας οι οποίοι ενθαρρύνουν και υποθάλπουν τον τουρκικό φασισμό, είναι όλοι αυτοί οι δουλόφρονες ψευδοπροοδευτικοί ή δήθεν σώφρονες αστοί που υπονομεύουν κάθε έννοια στρατηγικής αποτροπής, αυτοί που διαρρηγνύουν και κατακερματίζουν το εθνικό μέτωπο, αυτοί που πιστεύουν στην θεωρία εξημέρωσης του κεμαλικού κτήνους.

Τιμώ και αγαπώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τα αδέλφια ΜΟΥ που είναι στην πρώτη γραμμή: στα μαχητικά, στην προκάλυψη, στην ΕΛ.ΔΥ.Κ., στις Μοίρες και τα Τάγματα των Ειδικών Δυνάμεων, στα πλοία που περιπολούν με κάθε καιρό. Κανένα λειτούργημα, κανένα επάγγελμα δεν είναι περισσότερο άξιο τιμής από την ένοπλη υπηρεσία για την Πατρίδα, κανένας πιο άξιος από αυτούς που είναι ταγμένοι να πεθάνουν γι’ αυτήν, για ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ και κάθε τόσο πράγματι πεθαίνουν. Κανένας ξεφτιλισμένος γραφιάς που τα’ ονοματάκι του σέρνεται στα σκουπίδια του Υπουργείου Εξωτερικών και διαφόρων πρεσβειών για τις απολαβές της «ανεξάρτητης» δημοσιογραφίας του, κανένα καθεστωτικό «κοχίμπα» των δημοσίων έργων και προμηθειών που οδηγεί cayenne, κανένας αστράτευτος τζιτζιφιόγκος μέλος της ψευδωνύμου εταιρείας «αντιστασιακών ηρώων», κανένας μισέλληνας κίναιδος απ’ αυτούς που περιφέρονται στην γνωστή πλατεία και στα κανάλια, κανείς μα κανείς δεν αξίζει μια τρίχα αυτών των παιδιών που για 1000 τόσα ευρώ πεθαίνουν για να μπορούν ακόμα και αυτοί να βυσσοδομούν με άνεση σε βάρος της ίδιας τους της Πατρίδας. Κανένας κόπος, καμμία υπηρεσία οποιουδήποτε ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου, δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με την αποστολή αυτών που τάχθηκαν να δώσουν την ίδια τους την ζωή και την δίνουν κάθε τόσο για το Κοινόν των Ελλήνων. Γιατί τι πιο πολύτιμο υπάρχει από το φως, τον αέρα, το χάδι των παιδιών σου, την κουβέντα με αυτούς που αγαπάς, την σύντροφο σου, τους γονείς σου; Τι πιο πολύτιμο από τους τόπους που γεννήθηκες, όπου έζησες και ζεις, εκεί που αναπνέεις την Ιστορία του λαού που σε γέννησε και νοιώθεις ζωντανός, ακέραιος και δυνατός; Ένα μόνο: να ζεις και να πεθαίνεις γι’ αυτά. Τι πιο μεγαλειώδες από την ενσυνείδητη απόφαση ενός νέου ανθρώπου να δώσει τον όρκο και να φορέσει την στολή που θα τον τάξει στο καθήκον, ένα καθήκον που το αποδέχεται, που το επιλέγει ελεύθερα κι ενσυνείδητα κι όταν χρειαστεί αυτός, ο γιος, αδελφός, σύζυγος, πατέρας, δίνει την ζωή του μέσα σε μια λάμψη και στερείται όλα τα παραπάνω για να μπορούμε εγώ, εσύ, όλοι να απολαμβάνουμε την πολυτέλεια της αμφισβήτησης ακόμη και της ίδιας μας της ταυτότητας, για να μπορεί ακόμη κι αυτή η γριά νυφίτσα του συγκροτήματος, που πήρε κάτι κατοσταριές χιλιάδες ευρώ, να καθυβρίζει κάθε τι που υπερασπίζεται με την ζωή του ο Ήρωας που δεν πήγε στα φέϊμ στόρυ, που δεν έκλεψε στο χρηματιστήριο, δεν τραγούδησε στη γιουροβίζιον, δεν τα κονόμησε με αρπαχτές δημοσίων έργων, ούτε τα πήρε από ξένους για να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν. Τι πιο μεγαλειώδες από αυτόν που έζησε και πέθανε σαν Άνδρας στο καθήκον; Κλείστε λοιπόν για λίγο τις τηλεοράσεις σας, το ραδιόφωνο σας, διπλώστε τις σοβαροφανείς ή σκανδαλοθηρικές φυλλάδες σας, αφήστε τις αναλύσεις των αργυρώνητων αναλυτών και κοιτάξτε εκεί ψηλά στο γαλάζιο τ’ ουρανού, στείλτε την σκέψη σας στον Άνδρα που ταξίδεψε και μαζέψτε μίσος και γνώση για το κεμαλικό κτήνος και τους ρουφιάνους του στην Αθήνα. Οι καιροί αλλάζουν…"
Από mail που μου ήρθε..Αντε,γιατί πολύ λάσπη έχει πέσει πάνω μας...

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
φίλε, ένα ευχαριστώ δεν φτάνει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Η τεχνολογία Google Earth είναι απόρροια των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως και η τεχνολογία συμπίεσης (jpeg) είναι απόρροια των διαστημικών προγραμμάτων (και συγκεκριμένα του Voyager).

Για το παρκάρισμα του δορυφόρου πάνω από την περιοχή δεν ισχύει, ο γεωστατικός θέλει ύψος 36.000km για να κάθεται ακίνητος. Η κάλυψη επιτυγχάνεται με συχνές διελεύσεις δορυφόρων χαμηλότερης τροχιάς. Από τα 36.000km η ευκρίνεια δεν είναι τόσο καλή. Από τα 500 είναι.

Λογισμικό που να σκανάρει εικόνες υπάρχει, και ήδη σε commercial applications. Έχω δει τέτοιο να  λειτουργεί σε κάμερες ασφαλείας.  Αν π.χ. η κάμερα βλέπει σταθερά ένα χώρο στον οποίο υπάρχει κομμάτι που δεν πρέπει να έχει κίνηση και κομμάτι (π.χ. πεζοδρόμιο) που έχει συνεχώς κίνηση, το alarm βαράει μόνο όταν εντοπιστεί κίνηση στην προσδιορισμένη περιοχή. Πουλιέται αυτό.

Drones δεν παίζουν (έχεις δίκιο) σε τέτοιες εκτάσεις.  Χρειάζονται πυκνές βάσεις και επίγειοι σταθμοί.

Όταν έχει κύμα (τόσο που να θολώνει το ραντάρ του πλοίου) είναι δύσκολο να βγαίνουν και τα φουσκωτά των πειρατών να κάνουν καταδρομές...

Όλα τα πλοία πια (όχι κατ’ ανάγκη αεροπλανοφόρα) έχουν 1-2 ελικόπτερα πάνω τους.

Δε μιλάμε για πόλεμο στα αμπάρια και τα καταστρώματα. Μιλάμε για βολές αποτροπής (ή και καταστροφής) των πλοιαρίων ΠΡΙΝ πλευρίσουν.  Αν ανέβουν επάνω οι τύποι, κλάφ’τα Χαράλαμπε...

Εντοπισμός και ανίχνευση (λες) δε γίνεται:  Μα, το 1941 ανίχνευαν (με τα μάτια) τα περισκόπια. Σήμερα δε μπορούν να δουν τα φουσκωτά?  Κάτι δε μου κουμπώνει!

Για τις ασφάλειες δεν ήξερα ότι πληρώνουν πειρατείες. Έχεις στοιχεία?  Πράγματι πλήρωσαν ποτέ?

Αυτά εν τάχει (βιάζομαι).

Κουβέντα να γίνεται...  Δεν αντιδικώ.

Πέρα από το χολυγουντιανό του πράγματος οι έξυπνες βόμβες που χρησιμοποίθηκαν στο Ιράκ στηρίζονταν πρώτα απ'όλα στην ακρίβεια στις συντεταγμένες του στόχου. Αν τις έχεις τότε είσαι μπροστά στο παιγνίδι (κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο με κινητούς στόχους). Στην συνέχεια οι βόμβες αυτές κατευθύνονταν συνεχώς μέσω GPS και αδρανειακού συστήματος πλοήγησης. Πάλι όμως η ακρίβεια τους είναι γύρω στα 10 μέτρα και πέφτει και παρακάτω γιατί ο δείκτης GPS μπλοκάρεται με παρεμβολές. Πρόσφατα (2008) βγήκαν με βόμβες με πλοήγηση laser (LJDAM). Και πάλι όμως πρέπει να μπορείς πάντα να προσδιορίσεις τον στόχο.

Το θέμα του γεωστατικού αναφέρθηκε ενδεικτικά για να τονίσει ότι θέλεις δορυφόρους σε τροχιά. Πόσους όμως θέλεις για να καλύπτουν μία τέτοια περιοχή και πόσο συχνά θα περνάνε από πάνω (συμπληρώνουν περιστροφή);

Στις πολεμικές επιχειρήσεις έχουν ένα σωρό πουλιά και πουλάκια στον αέρα:

Πάλι όμως μιλάμε για μία τεράστια έκταση.

Το λογισμικό στις κάμερες CCTV το γνωρίζω πολύ καλά. Δες όμως πόση περιοχή μπορούν να πιάσουν (κάτι που εξαρτάται κάθε φορά από το εστιακό μήκος του φακού).
Και βέβαια υπάρχει και το πρόβλημα των false alarms.  Περνάει κανένα κοπρόσκυλο και αρχίζει να σου βαράει ο συναγερμός.
Πάλι χωρίς άνθρωπο που παρατηρεί, κρίνει και εκτιμά τον στόχο ή την επικινδυνότητα του συμβάντος δύσκολα τα πράγματα. Έχουν γίνει πολλοί πρόοδοι σε automatic image recognition αλλά πάλι ......

Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρχει οπλισμός σε εμπορικό πλοίο που να τον χειρίζεται το πλήρωμα τους ανέφερε εν συντομία το άρθρο που παρέθεσα. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη.

Το θέμα της ασφάλισης είνα περίπλοκο. Υπάρχει war insurance που καλύπτει ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν και άλλα.
Επίσημα δεν μπορώ να πω ποιός έχει αποζημιωθεί για τα λύτρα που κατέβαλε. Πάντως μπλέκονται πολλοί δικηγόροι.

Και οι ασφαλιστικές όλο και κάποιο προϊόν βρίσκουν για να πουλήσουν:

booklover

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0

Επισκέπτης
Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο ναυτικός δεν έχει την εκπαίδευση να χρησιμοποίησει τέτοια όπλα. Άλλη είναι η δουλειά του και κανένας δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να παίζει πόλεμο με τους πειρατές.
Δεν μπορεί να ζητάς από τον Φιλιππίνο ή τα Πάκια να παίζουν πόλεμο μέσα στα αμπάρια και πάνω στα καταστρώματα. Αυτά δεν γίνονται.

Μερικά λειόκανα όμως ,
αν υπήρχαν στη διάθεση του κάθε πληρώματος ,
θα μπορούσαν να αποτρέψουν επίδοξους πειρατές.
Είναι φθηνά . αξιόπιστα , δεν θελουν εκπαίδευση ,
σκοπεύεις εύκολα και ... κάνει ζημιά΄.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Πέρα από το χολυγουντιανό του πράγματος ....

Voltaire,

Έχεις δίκιο σε πολλά, ίσως και σε όλα.

Στο μυαλό μου όμως, παραμένει μια απορία:

Το 1943 (το Μάϊο συγκεκριμένα), οι (τότε) συμμαχικοί στόλοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα υποβρύχια του Νταίνιτς, που δρούσαν στους ωκεανούς, κυρίως στον Ατλαντικό.  Σε τέτοιο βαθμό, που οι επιτιθέμενοι μαζεύτηκαν.

Με τα σημερινά μέσα, δε μπορούν να εξουδετερώσουν τους Σομαλούς με τα φουσκωτά και τα καλάσνικωφ?

Για τον εξοπλισμό των εμπορικών, συμφωνώ, είναι παρατραγηγμένη λύση.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
1.Πύραυλοι: κλασσική εικόνα προπαγάνδας

Δεν επρόκειτο για εικόνες προπαγάνδας, αγαπητέ.  (Ψεύτικες εννοώ).  Μπορεί οι εικόνες αυτές να χρησιμοποιήθηκαν για προπαγάνδα ("Κυτάξτε πως σας γαμάμε άμα θέλουμε"), αλλά ήταν αληθινές.  Ήταν εικόνες από κάμερες στο ρύγχος του πυραύλου (ή της βόμβας) που μεταδίδεται με ραδιοκύματα σε πραγματικό χρόνο (μέχρι να καταστραφεί η κάμερα και ο πομπός από την έκρηξη) και καταγράφεται κάπου αλλού.  Αυτό βλέπαμε, δε βλέπαμε παραμύθια.

Για το (3) που λες, στο χώρο εκεί (ωκεανός), από φρεγάτες και πάνω πάνε. Δε πάνε κανονιοφόροι και πυραυλάκατοι.

Επισκέπτης
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ποτέ στην μακρόχρονη Ιστορία του δεν υπέστειλε ή παρέδωσε Πολεμική Σημαία.

Μεταξύ μας και χωρίς να θέλω να θίξω το Π.Ν. μας
κάποια καθήκια του ΠΝ ,
έκαναν ανταρσία σε Πολεμικό Πλοίο ,
το παρέδωσαν σε ξένη χώρα με την οποία είχαμε πολεμήσει 33 χρόνια πριν
και αντί να οδηγηθούν στην Αγχόνη (όπως τους άξιζε και όπως θα γινόταν οπουδήποτε στον κόσμο) έγιναν Στόλαρχοι και πήραν παράσημα .....

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
κάποια καθήκια του ΠΝ ,
και αντί να οδηγηθούν στην Αγχόνη (όπως τους άξιζε και όπως θα γινόταν οπουδήποτε στον κόσμο) έγιναν Στόλαρχοι και πήραν παράσημα .....

Η ανταρσία που λες Lakis έγινε κατά της διοίκησης της χώρας η οποία είχε επανδρωθεί από "αντάρτες" πολύ χειρότερους από αυτούς που έφυγαν με το πλοίο στην ξένη χώρα.

Και δε "το παρέδωσαν".
Ξεμπάρκαραν (όσοι ήθελαν), και το πλοίο γύρισε πίσω.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η ανταρσία που λες Lakis έγινε κατά της διοίκησης της χώρας η οποία είχε επανδρωθεί από "αντάρτες" πολύ χειρότερους από αυτούς που έφυγαν με το πλοίο στην ξένη χώρα.

Και δε "το παρέδωσαν".
Ξεμπάρκαραν (όσοι ήθελαν), και το πλοίο γύριε πίσω.

ΠΑΡΑ πολύ σωστά.

Το παραμύθι αυτό (ότι το Βέλος αυτομόλησε) κυκλοφορεί ευρέως από τους νοσταλγούς της χούντας.

Έχει εμφανιστεί και εδώ:

και έχω δώσει την απάντηση μου εδώ:

Αποτελεί δε τελείως ΨΕΜΜΑ η επίκληση των εφημερίδων της εποχής. Επιφυλάσσομαι για τα ντοκουμέντα.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ΠΑΡΑ πολύ σωστά.
.........

Voltaire, τα γεγονότα που γράφω (χωρίς αναφορές) δε "τα έχω διαβάσει". Τα έχω ζήσει.

Η ηλικία μου είναι τέτοια που το τι έγινε με το Βέλος τα θυμάμαι δια ζώσης.
(όχι τα του 1943 βέβαια)

Τα του 1973 τα θυμάμαι, παρ' ότι δεν έγραφαν τίποτα οι (Ελληνικές) εφημερίδες της εποχής (λογοκρισία), γιατί ακούγαμε οικογενειακώς BBC, Deutsche Welle, κλπ...

Κάθε βράδυ (στα βραχέα).

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Voltaire, τα γεγονότα που γράφω (χωρίς αναφορές) δε "τα έχω διαβάσει". Τα έχω ζήσει.

Η ηλικία μου είναι τέτοια που το τι έγινε με το Βέλος τα θυμάμαι δια ζώσης.
(όχι τα του 1943 βέβαια)

Τα του 1973 τα θυμάμαι, παρ' ότι δεν έγραφαν τίποτα οι (Ελληνικές) εφημερίδες της εποχής (λογοκρισία), γιατί ακούγαμε οικογενειακώς BBC, Deutsche Welle, κλπ...

Κάθε βράδυ (στα βραχέα).

Έχω την εντύπωση ότι ήταν στα μακρά.

Αν και το Βέλος δεν το θυμάμαι ακόμη και τώρα δεν μπορώ να ξεχάσω τις ώρες που ήταν οι εκπομπές.

Το BBC στις 2 το μεσημέρι, μετά το Παρίσι.
Το βράδυ ξανά BBC στις 9 και στις 9:30 η Deutsche Welle.

Και με ένα τραντζιστοράκι έπιανα καμιά φορά τα βράδια "Σταθμό της Αλήθειας", Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίραννα........

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Έχω την εντύπωση ότι ήταν στα μακρά.

Και με ένα τραντζιστοράκι έπιανα καμιά φορά τα βράδια "Σταθμό της Αλήθειας", Μόσχα, Βουκουρέστι, Τίραννα........

Όχι, βραχέα.
6, 7, 13 Mhz...

Οι "άλλοι" που λες ήταν άλλου παπά ευαγγέλια....

Επισκέπτης
ρε τον λαλακη..
αααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
πολυ φαπα λεμε..

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
"Περνώντας από την αεροπορική βάση της Δεκέλειας τους βλέπω. Με τις στολές τους μέσα στα αυτοκίνητα τους ή στο λεωφορείο της υπηρεσίας όταν βγαίνουν εξοδούχοι από την Σχολή. Τους βλέπω κι όταν αρχίζουν να εκπαιδεύονται, καθώς παρατηρώ τα εκπαιδευτικά να απογειώνονται κι ακούω τους εμβολοφόρους κινητήρες να ανεβάζουν στροφές. Βλέπεις τους ελιγμούς και ξέρεις ότι εκεί ψηλά, μαζί με τον εκπαιδευτή είναι ένα παιδί που δεν έχει εικοσαρίσει καλά – καλά. Στην πύλη όταν βγαίνουν, όσο πιο μικρό το νούμερο στις επωμίδες, τόσο πιο μεγάλη η συστολή. Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που περνούν από αλλεπάλλληλες δοκιμασίες που κάθε τόσο αποκλείουν κάποιους. Πόσα παλικάρια με ψυχή «προδόθηκαν» από ένα μικρό ελάττωμα της όρασης, πόσοι εν δυνάμει άριστοι στερήθηκαν το όνειρο. Αυτοί που θα περάσουν και την τελευταία δοκιμασία, την ώρα που πολλοί συνομήλικοι τους θα διυλίζουν τον κώνωπα ή θα ασχολούνται με την Eurovision, είναι εκείνοι που θα ζουν με readiness λεπτών, αυτοί που θα διασχίζουν σαν αστραπές την Ελληνική Λίμνη του Αιγαίου σπάζοντας το φράγμα του ήχου με τον κινητήρα στην μετάκαυση, αυτοί που θα κυνηγούν καθημερινά τους τούρκους εισβολείς με ελιγμούς, που καταβάλουν σε λίγα χρόνια τον πιο δυνατό ανδρικό οργανισμό, από τον λευκό αφρό του κύματος ως το γαλάζιο τ’ ουρανού. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας συνταξιοδοτούνται τόσο γρήγορα; Όχι, δεν είναι γιατί είχανε καλό «συνδικαλισμό», ούτε γιατί έχουνε ωραία μάτια. Είναι γιατί οι καταπονήσεις που υφίστανται μεταφράζονται στο μέλλον σε προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί, παιδιά, αδέλφια, σύζυγοι, πατεράδες κάποιων, εδώ και δεκαετίες διεξάγουν για λογαριασμό ΣΑΣ, για λογαριασμό ΜΑΣ, έναν ακήρυκτο πόλεμο. Καθημερινά αγωνίζονται για να μην παγιώσει το κεμαλικό φασιστικό θηρίο τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο. Δίνοντας αυτόν τον αγώνα, με αμοιβή αστεία σε σχέση με την προσφορά τους - σίγουρα πάντως πολύ λιγότερα από τις ημιμαθείς δημοσιογραφικές πριμαντόνες – κάθε τόσο κάποιοι από αυτούς ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ. Οι θύτες είναι δύο: αφ’ ενός μεν το κεμαλικό κτήνος το οποίο με τα όργανα του καθημερινά απειλεί και προκαλεί εμπλοκές και επεισόδια κάθε είδους κι αφ’ ετέρου είναι όλοι αυτοί μέσα στην χώρα μας οι οποίοι ενθαρρύνουν και υποθάλπουν τον τουρκικό φασισμό, είναι όλοι αυτοί οι δουλόφρονες ψευδοπροοδευτικοί ή δήθεν σώφρονες αστοί που υπονομεύουν κάθε έννοια στρατηγικής αποτροπής, αυτοί που διαρρηγνύουν και κατακερματίζουν το εθνικό μέτωπο, αυτοί που πιστεύουν στην θεωρία εξημέρωσης του κεμαλικού κτήνους.

Τιμώ και αγαπώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τα αδέλφια ΜΟΥ που είναι στην πρώτη γραμμή: στα μαχητικά, στην προκάλυψη, στην ΕΛ.ΔΥ.Κ., στις Μοίρες και τα Τάγματα των Ειδικών Δυνάμεων, στα πλοία που περιπολούν με κάθε καιρό. Κανένα λειτούργημα, κανένα επάγγελμα δεν είναι περισσότερο άξιο τιμής από την ένοπλη υπηρεσία για την Πατρίδα, κανένας πιο άξιος από αυτούς που είναι ταγμένοι να πεθάνουν γι’ αυτήν, για ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ και κάθε τόσο πράγματι πεθαίνουν. Κανένας ξεφτιλισμένος γραφιάς που τα’ ονοματάκι του σέρνεται στα σκουπίδια του Υπουργείου Εξωτερικών και διαφόρων πρεσβειών για τις απολαβές της «ανεξάρτητης» δημοσιογραφίας του, κανένα καθεστωτικό «κοχίμπα» των δημοσίων έργων και προμηθειών που οδηγεί cayenne, κανένας αστράτευτος τζιτζιφιόγκος μέλος της ψευδωνύμου εταιρείας «αντιστασιακών ηρώων», κανένας μισέλληνας κίναιδος απ’ αυτούς που περιφέρονται στην γνωστή πλατεία και στα κανάλια, κανείς μα κανείς δεν αξίζει μια τρίχα αυτών των παιδιών που για 1000 τόσα ευρώ πεθαίνουν για να μπορούν ακόμα και αυτοί να βυσσοδομούν με άνεση σε βάρος της ίδιας τους της Πατρίδας. Κανένας κόπος, καμμία υπηρεσία οποιουδήποτε ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου, δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με την αποστολή αυτών που τάχθηκαν να δώσουν την ίδια τους την ζωή και την δίνουν κάθε τόσο για το Κοινόν των Ελλήνων. Γιατί τι πιο πολύτιμο υπάρχει από το φως, τον αέρα, το χάδι των παιδιών σου, την κουβέντα με αυτούς που αγαπάς, την σύντροφο σου, τους γονείς σου; Τι πιο πολύτιμο από τους τόπους που γεννήθηκες, όπου έζησες και ζεις, εκεί που αναπνέεις την Ιστορία του λαού που σε γέννησε και νοιώθεις ζωντανός, ακέραιος και δυνατός; Ένα μόνο: να ζεις και να πεθαίνεις γι’ αυτά. Τι πιο μεγαλειώδες από την ενσυνείδητη απόφαση ενός νέου ανθρώπου να δώσει τον όρκο και να φορέσει την στολή που θα τον τάξει στο καθήκον, ένα καθήκον που το αποδέχεται, που το επιλέγει ελεύθερα κι ενσυνείδητα κι όταν χρειαστεί αυτός, ο γιος, αδελφός, σύζυγος, πατέρας, δίνει την ζωή του μέσα σε μια λάμψη και στερείται όλα τα παραπάνω για να μπορούμε εγώ, εσύ, όλοι να απολαμβάνουμε την πολυτέλεια της αμφισβήτησης ακόμη και της ίδιας μας της ταυτότητας, για να μπορεί ακόμη κι αυτή η γριά νυφίτσα του συγκροτήματος, που πήρε κάτι κατοσταριές χιλιάδες ευρώ, να καθυβρίζει κάθε τι που υπερασπίζεται με την ζωή του ο Ήρωας που δεν πήγε στα φέϊμ στόρυ, που δεν έκλεψε στο χρηματιστήριο, δεν τραγούδησε στη γιουροβίζιον, δεν τα κονόμησε με αρπαχτές δημοσίων έργων, ούτε τα πήρε από ξένους για να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν. Τι πιο μεγαλειώδες από αυτόν που έζησε και πέθανε σαν Άνδρας στο καθήκον; Κλείστε λοιπόν για λίγο τις τηλεοράσεις σας, το ραδιόφωνο σας, διπλώστε τις σοβαροφανείς ή σκανδαλοθηρικές φυλλάδες σας, αφήστε τις αναλύσεις των αργυρώνητων αναλυτών και κοιτάξτε εκεί ψηλά στο γαλάζιο τ’ ουρανού, στείλτε την σκέψη σας στον Άνδρα που ταξίδεψε και μαζέψτε μίσος και γνώση για το κεμαλικό κτήνος και τους ρουφιάνους του στην Αθήνα. Οι καιροί αλλάζουν…"
Από mail που μου ήρθε..Αντε,γιατί πολύ λάσπη έχει πέσει πάνω μας...
Βρήκες και εσύ φόρουμ με ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες(?) για να το ποστάρεις...

Λες και δεν ζεις στην Ελλάδα...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.021
Πόντοι
1.486
Βρήκες και εσύ φόρουμ με ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες(?) για να το ποστάρεις...

Λες και δεν ζεις στην Ελλάδα...
Δεν έχεις δικιο φίλε..Με αυτούς που ΕΓΩ επιλέγω να κάνω διάλογο,θεωρώ ότι είναι άτομα με κάποιο υπόβαθρο.

Επισκέπτης
Δεν έχεις δικιο φίλε..Με αυτούς που ΕΓΩ επιλέγω να κάνω διάλογο,θεωρώ ότι είναι άτομα με κάποιο υπόβαθρο.
εμενα εννοεις ναυτη???
αααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
ΚΛΑΨΤΕ στρακια..
μονο ο ναυαρχος με καταλαβαινει..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
κάποια καθήκια του ΠΝ ,

τι λές ρεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!

τολμάς και μιλάς έτσι για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που τόλμησαν να τα βάλουν με την χούντα των επιόρκων ??? μακάρι όλοι οι αξιωματικοί να ήταν σαν και αυτούς ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

τολμάς να μιλάς για τους λίγους που αντιστάθηκαν (Παπάς, Μουστακλής, Οπρόπουλος, Σαββούρας) και τόλμησαν.. ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

την σημαία την υπέστειλαν ο Παπαδόπουλος και η μαφία του ρε που παρέδωσαν την χώρα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom