Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Προτείνω να κλείσουν οι ΕΔ και να τις ξανανοίξουμε όταν γίνει πόλεμος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι fit.

Εναλlακτικά αφού δεν πολεμάνε να προσλάβουμε κόσμο με μισθούς το πολύ 700 ευρώ και όταν χρειαστούμε ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ να βουτήξουμε όλοι από το Ζάλογγο...

Κάτι τέτοια είπε και ο Λοβέρδος και έκανε όλη η κυβέρνηση τουμπεκί ψιλοκομμένο στην συνέχεια ... αφού τους αρέσει να γίνονται γελοιοι οι πολιτικοί μας.

Γιατί σε αντίθεση με εμάς αυτοί πρέπει να ζούνε τον στρατό ρεαλιστικά και όχι μέσα απο το Call of Duty...

Μην τα γαμαμε ολα τωρα. Και φυσικα χρειαζομαστε τις ΕΔ. Αλλα πανω απο ολα χρειαζομαστε σωστους επαγγελματιες, σωστα αμοιβομενους, στις ΕΔ οπως και σε καθε αλλο επαγγελμα φυσικα. Ναι γενικα το προσωπικο των ΕΔ ειναι ευνοημενο σε σχεση με αλλους εργαζομενους που θα δουλεψουν περισσοτερα χρονια και θα παρουν μικροτερη συνταξη. Και φυσικα δεν πρεπει να μειωνουμε ολους τους αλλους εργαζομενους λεγωντας οτι η δουλεια τους ειναι για τον πουτσο σε σχεση με αυτη των στρατιωτικων. Απο αυτο εξαλλου ξεκινησε και η συζητηση. Εγω προσωπικα το βρηκα απαραδεκτο και αδικο, χωρις να εχω κατι να χωρισω με κανεναν.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε ηλίθιε δεν συζητάμε το αν επιτρέπεται η όχι ΚΑΘΕ δημόσιος υπάλληλος να κάνει δεύτερη δουλειά ή όχι ΑΣΧΕΤΕ, αυτό είναι γνωστό για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και μόνο

Αχαχαχαχααχαχαχ, τι γνωστό ρε Φύρδην Μίγδην.

Και φυσικά μπορεί δημόσιος υπάλληλος να κάνει δεύτερη δουλειά.

Ιδού:

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν3528/2007

Άρθρο 31 
Άσκηση  ιδιωτικού  έργου με αμοιβή 1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί  να
ασκεί  ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα
της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.

κλπ, κλπ, κλπ.....

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Αχαχαχαχααχαχαχ, τι γνωστό ρε Φύρδην Μίγδην.

Και φυσικά μπορεί δημόσιος υπάλληλος να κάνει δεύτερη δουλειά.

Ιδού:

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας Ν3528/2007

Άρθρο 31 
Άσκηση  ιδιωτικού  έργου με αμοιβή 1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί  να
ασκεί  ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα
της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.

κλπ, κλπ, κλπ.....
εσυ σαυρα υστερα απο σκεψη κατεληξες στο συμπερασμα οτι λετε κατι διαφορετικο με το φιρδιμιδη?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...

Αυτός είναι ο άνθρωπος και η πρόοδος του...

Ελπίζω τώρα να αναθεωρήσεις εξαιτίας ποιων βγήκαμε έξω από τις σπηλιές...

Εκπληκτική ταινία.

Ο Κιούμπρικ πάντα πρωτοπόρος (σε ότι είδους ταινίες και αν έκανε).

Τώρα βέβαια φίλε, δε καταλαωαίνω ποιούς εννοείς ότι μας έβγαλαν έξω από τις σπηλιές...

Νομίζω ότι ακόμα και ο Κιούμπρικ δε το απαντάει αυτό το ερώτημα στην ταινία του.  Σε αφήνει να βάλεις εσύ ό,τι νομίζεις στη θέση αυτού του μαύρου μονόλιθου.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Αλλά νομίζω ότι η εικόνα του 40αρη συνταξιούχου δεν στερεί μια θέση αλλά ανοίγει μία....
Τα τελευταία χρόνια ψιλοβελτιωθήκανε τα πράγματα αλλά μέχρι πρόσφατα τους χορηγούσανε μόνο το ... ύφασμα!!!

Τώρα το αν ψωνίζουνε μισοτιμής δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό αλλά ναι έχουν κάποιο ώφελος.
Προφανώς αφού δεν πρόκειται για εμπορικά καταστήματα ως επί το πλείστον οπότε και έχουν υποθέτω μικρό κέρδος ίσα ίσα για τα λειτουργικά κόστη.

Το οτι δικαιούνται πρακτικα δωρεαν διακοπες στα θερετρα δεν προσμετράται?

Επισης στα πρατηρια δεν παιρνουν μονο υφασμα, αλλα ενα κάρο πραγματα, μεχρι και οικοσκευες και ρουχα για ολη την οικογένεια σε καλές τιμές και με δυνατοτητα να πληρώνουν με διατακτικες.

οπως και να χει, ειναι ενα δυσκολο επάγγελμα, απαραιτητο στην κοινωνια, αλλα αδικημενουςτης ζωης σε καμια περιπτωση δεν τους λες.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Εκπληκτική ταινία.

Ο Κιούμπρικ πάντα πρωτοπόρος (σε ότι είδους ταινίες και αν έκανε).

Τώρα βέβαια φίλε, δε καταλαωαίνω ποιούς εννοείς ότι μας έβγαλαν έξω από τις σπηλιές...

Νομίζω ότι ακόμα και ο Κιούμπρικ δε το απαντάει αυτό το ερώτημα στην ταινία του.  Σε αφήνει να βάλεις εσύ ό,τι νομίζεις στη θέση αυτού του μαύρου μονόλιθου.
Η παράθεση που έβαλες ήταν ένα κομμάτι μιας πιο ολοκληρωμένης απάντησης, πάνω στο θέμα του πολέμου, της σημασίας του στις ανθρώπινες κοινωνίες και την αντιμετώπιση του.
Ο άνθρωπος βγήκε από τις σπηλιές, και κατά τον Άρθουρ Κλαρκ (συγγραφέα του βιβλίου), όταν μπόρεσε να ελέγξει το περιβάλλον του.
Και το περιβάλλον του το έλεγξε όταν μπόρεσε να του επιβληθεί ... και του επιβλήθηκε όταν "τυχαία" χρησιμοποιήσε ένα όπλο
αλλά κατανόησε ως έλλογο ον ότι τώρα έστω και κατά τύχη κάτι διαφορετικό συνέβη...
Δεν το πήγε στο φεγγάρι η καλλιέγεια λουλουδιών, η βία τον πήγε ... ακόμα και αυτό το ίντερνετ στρατιωτική εφαρμογή ήταν αρχικά.
Τώρα πλέον το (ξανα)συνειδητοποιήσαμε για τα καλά, για αυτό και έχει έρθει στο προσκήνιο ο Ηράκλειτος ενώ ο Πλάτωνας πάει άπατος...
Δευν υπάρχουν Ιδέες και λουλούδια, υπάρχει μόνο πόλεμος που είναι ο πατέρας των πάντων...

«… Το δόρυ, το τόξο, το πυροβόλο όπλο και τελικά ο τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος του είχαν δώσει όπλα άπειρης εμβέλειας και σχεδόν άπειρης ισχύος.
Χωρίς αυτά τα όπλα, παρ’ ότι συχνά τα χρησιμοποιούσε συχνά ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό, ο Άνθρωπος δεν θα κατακτούσε τον κόσμο του. Σε αυτά είχε βάλει την καρδιά του και την ψυχή του κι επί αμέτρητους αιώνες το είχαν υπηρετήσει καλά.
Τώρα όμως, όσο υπάρχουν αυτά, ο χρόνος του τελειώνει γρήγορα…»

Sir Arthur C. Clarke (1917-2008)
2001: Οδύσσεια του Διαστήματος
Κεφ.6, Ανάδυση του Ανθρώπου

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Το οτι δικαιούνται πρακτικα δωρεαν διακοπες στα θερετρα δεν προσμετράται?

Επισης στα πρατηρια δεν παιρνουν μονο υφασμα, αλλα ενα κάρο πραγματα, μεχρι και οικοσκευες και ρουχα για ολη την οικογένεια σε καλές τιμές και με δυνατοτητα να πληρώνουν με διατακτικες.

οπως και να χει, ειναι ενα δυσκολο επάγγελμα, απαραιτητο στην κοινωνια, αλλα αδικημενουςτης ζωης σε καμια περιπτωση δεν τους λες.
Χωρίς να είμαι ειδικός και να ξέρω επακριβώς, δεν δικαιούται όλοι διακοπές, ούτε συνεχώς και δεν είναι δωρεάν.
Ούτε η στέγαση ούτε η σίτιση και σε αυτό είμαι σίγουρος. Απλά είναι σε τιμή κόστους όπως είναι και στο σπίτι σου.
Δεν πιστεύω ότι οι ΕΔ θα είχαν πρόβλημα να το μετατρέψουν το μαγαζί τους σε εμπορική επιχείρηση (ίσως να πέρνουν και μεγαλύτερα μερίσματα απο τα ΜΤ αργότερα) αλλά μάλλον ο "πολιτικός" κόσμος δεν θα το ήθελε...

Εγώ πιο προκλητικό βλέπω το ότι απλοί υπάλληλοι του Δήμου ή των ΔΕΚΟ έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ξέρεις με ποιανού λεφτά...
Τουλάχιστον οι στρατιωτικοί έχουν διακοπές για να έχουν πρόσβαση για ένα μπάνιο όταν είναι σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα πρατήρια.
Και κάτι ακόμα ... πολλές εμπορικές επιχειρήσεις πουλάνε τα προιόντα τους σε πολυ χαμηλές τιμές σε στρατιωτικούς στα πρατήρια αλλά και στα καταστηματα που έχουν έξω από αυτά με επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας.
Και ερωτώ εγώ τώρα ... αν κάποιος έμπορος κάνει μονίμως προσφορές σε στρατιωτικούς για να τος έχει πελάτες ... ή αν υπάρχουν τέτοιες προσφορές από ξενοδοεία, ασφαλιστικές εταιρείες κτλ. ποιο είναι ακριβώς το λάθος των στρατιωτικών?

Να σου πω εγώ το λάθος τους ... το ότι δεν κάνουν απεργία έτσι για να συντονίσει μερικών "πολιτών" ο εγκέφαλος ...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
πώς θα επηρεάσει τους πολίτες το να κάνουν απεργία?  :think:

και τι να ζητήσουν με την απεργία?  :huh:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=11pt]... Και το περιβάλλον του το έλεγξε όταν μπόρεσε να του επιβληθεί ... και του επιβλήθηκε όταν "τυχαία" χρησιμοποιήσε ένα όπλο[/size]

Κάνεις λάθος αγαπητέ.
Χρησιμοποιείς τη λέξη "όπλο", ενώ δεν είναι αυτή που ταιριάζει εδώ (ούτε και στο έργο).

Η σωστή λέξη είναι "εργαλείο".

Το όπλο είναι πάντα εργαλείο, ενώ το εργαλείο δεν είναι πάντα όπλο (αν θυμάσαι τη θεωρία των συνόλων).

Για ξανασκέψου το!

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Να σου πω εγώ το λάθος τους ... το ότι δεν κάνουν απεργία έτσι για να συντονίσει μερικών "πολιτών" ο εγκέφαλος ...

ευτυχως που απαγορευεται να συνδικαλίζονται και εχουν διατηρησει σε μεγαλο βαθμο την αξιοπιστια τους, τον επαγγελματισμο τους και δεν εχουν γινει μπουρδελο οπως η ΕΛΑΣ.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
πώς θα επηρεάσει τους πολίτες το να κάνουν απεργία?  :think:

και τι να ζητήσουν με την απεργία?  :huh:
Όταν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου ο άνθρωπος (18 χρονών) οι "ειδικοί" λένε ότι πλέον ο άνθρωπος είναι υπέυθυνο ον.
Οπότε τα λέμε τότε...

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Κάνεις λάθος αγαπητέ.
Χρησιμοποιείς τη λέξη "όπλο", ενώ δεν είναι αυτή που ταιριάζει εδώ (ούτε και στο έργο).

Η σωστή λέξη είναι "εργαλείο".

Το όπλο είναι πάντα εργαλείο, ενώ το εργαλείο δεν είναι πάντα όπλο (αν θυμάσαι τη θεωρία των συνόλων).

Για ξανασκέψου το!

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Διαβάζω τόσες ημέρες και δεν παρεμβαίνω γιατί έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια.Αυτό όμως που διαπιστώνω είναι ότι οι περισσότεροι έχετε διαμορφώσει μια τελείως στρεβλή εικόνα για εμάς,για την οποία φυσικά και δε φταίτε εσείς,αλλά οι ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ που τα γράφουν.Ούτε το ρόλο μας στην κοινωνία αντιλαμβάνεστε,αλλά ούτε και το πώς λειτουργούμε σαν αερόσακος στις οποιεσδήποτε πολιτικές αποφάσεις.Δε μου επιτρέπεται να επεκταθώ περισσότερο αλλά αυτά που αναφέρουν ορισμένοι ειναι πραγματικά για κλάματα.Για το θέρετρο και το Ναυτικό Νοσοκομείο-τα οποία κατασκευάστηκαν ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ-δηλαδή με δικά μας χρήματα-,μέχρι το κωλοΰφασμα,τα παράσημα και τα γάλατα-τα οποία σημειωτέον κόβονται απο εδω και στο εξής...Συγκράτησα μια αποστροφή ενός φίλου που λέει ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα της απεργίας.Εχει απόλυτο δίκιο,δεν μπορούμε να μιλήσουμε και απαξιωνόμαστε διαρκώς,γιατί δεν έχουμε ούτε καν συνδικαλιστικό όργανο.Μην απορήσετε λοιπόν αν σε λίγα χρόνια γίνω κανονικός Ναύαρχος,από το κύμα παραιτήσεων που έρχεται.Και μη με ρωτήσετε γιατί δε φεύγω κι εγώ, αυτό το έχω απαντήσει ...

Επισκέπτης
Διαβάζω τόσες ημέρες και δεν παρεμβαίνω γιατί έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια.Αυτό όμως που διαπιστώνω είναι ότι οι περισσότεροι έχετε διαμορφώσει μια τελείως στρεβλή εικόνα για εμάς,για την οποία φυσικά και δε φταίτε εσείς,αλλά οι ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ που τα γράφουν.Ούτε το ρόλο μας στην κοινωνία αντιλαμβάνεστε,αλλά ούτε και το πώς λειτουργούμε σαν αερόσακος στις οποιεσδήποτε πολιτικές αποφάσεις.Δε μου επιτρέπεται να επεκταθώ περισσότερο αλλά αυτά που αναφέρουν ορισμένοι ειναι πραγματικά για κλάματα.Για το θέρετρο και το Ναυτικό Νοσοκομείο-τα οποία κατασκευάστηκαν ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ-δηλαδή με δικά μας χρήματα-,μέχρι το κωλοΰφασμα,τα παράσημα και τα γάλατα-τα οποία σημειωτέον κόβονται απο εδω και στο εξής...Συγκράτησα μια αποστροφή ενός φίλου που λέει ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα της απεργίας.Εχει απόλυτο δίκιο,δεν μπορούμε να μιλήσουμε και απαξιωνόμαστε διαρκώς,γιατί δεν έχουμε ούτε καν συνδικαλιστικό όργανο.Μην απορήσετε λοιπόν αν σε λίγα χρόνια γίνω κανονικός Ναύαρχος,από το κύμα παραιτήσεων που έρχεται.Και μη με ρωτήσετε γιατί δε φεύγω κι εγώ, αυτό το έχω απαντήσει ...
δεν μας λες για τις 6 φρεγατες που παραγγειλαμε για να ψωλαρμενιζεις,ενω ταυτοχρονα τρεχουμε στο ΔΝΤ???

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6

Συμφωνω μαζι σου αλλα οχι να ζητας και συνδικαλιστικο οργανο στις E.Δ! Και στη αστυνομια ειναι ντροπη που υπαρχει!!
Δυναμεις ασφαλειας και συνδικαλισμος ειναι επικινδυνο μειγμα. Αν αναλογιστουμε και την μορφη του συνδικαλισμου στην Ελλαδα , οπως τον βλεπουμε στους αλλους κλαδους του δημοσιου καταλαβαινουμε για τι ωρολογιακη βομβα μιλαμε...

Τωρα στις σπαταλες , ο προυπολοισμος της αμυνας ειναι περιπου 5δις καθε χρονο , αν δεχθουμε οτι οι σπαταλες , ατασθαλιες κλπ ειναι ακομα και 10% (=500μυρια) δεν φταιει αυτο για τα 350δις που χρωσταμε... Βεβαια να κοπουν οι ατασθαλιες αλλα να μην παρουσιαζουμε τις Ε.Δ ως τον βασικο υπαιτιο του χρεους μας.

Μισθοι/επιδοματα Δ.Υ = περιπου 60δις ετησιως... (αν μπορει καποιος και να τα υπολογισει ακριβως)

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
δεν μας λες για τις 6 φρεγατες που παραγγειλαμε για να ψωλαρμενιζεις,ενω ταυτοχρονα τρεχουμε στο ΔΝΤ???

Ειναι αναγκαια αγορα προαποφασισμενη πολλα χρονια πριν (απο το προηγουμενο ΕΜΠΑΕ) που καθυστερουσε να κλεισει για να την εχουμε ως διπλωματικο χαρτι , το οποιο και χρησιμοποιηθηκε στην παρουσα φαση... Αν και ακομα υπογραφες δεν εχουν πεσει.

Για μελλοντικη σου πληροφορηση τα επομενα 5-10χρονια θα πρεπει να αγορασουμε αλλες 6 φρεγατες.

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Τι να σου πει?
Πάλι θα τα τσεπώσει!!!
Όχι μόνο αυτός αλλά όλοι του ΠΝ!
Θα αυξηθούν οι μισθοί τους και θα γίνουν μέτοχοι και στην εταιρία κατασκευής!
Επίσης θα πάρουνε όλοι περισσότερα παράσημα και πλέον τα ξίφη θα είναι επενδεδυμένα με μπριγιάν!
Επίσης για να το γιορτάσουν θα μειωθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης τους στα 11 χρόνια και 11 μήνες, γιατί οι 4 άσσοι δείχνουν όμορφα παρεά...
Ααα ... τα μαχητικά αεροσκάφη θα εφοδιαστούν με καλύπτρες πιο χαμηλής ηλιακής αντανακλασης για να μπορούν να θαυμάζουν τις φρεγάτες μας καλύτερα από ψηλά.
Τέλος θα γίνει νέο άγλαμα του Ποσειδώνα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο θα στεγαστεί σε οίκημα που θα κατασκευάσει η Zana Hadid...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom