Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 298K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
1.838
Πόντοι
216
κοιταω μερικα στο σκρουτζ, τραγικα.
Τα περισσοτερα ειναι 4πυρηνα :headbang:, εχουν το πολυ 8gb ram η οποια πλεον σηκωνει με το ζορι τον chrome, και κατι gtx1650ti απαπαπαπα, τι games θα παιξεις σε αυτο το πραγμα; pacman; σοβαρα games απο το 2019 και μετα παντως, δεν παιζεις (ή τα βαζεις ολα low και παιζεις σαν να εχεις μυωπια).
Νιωθω σαν να γυρισα στο 2013 με αυτα τα specs, 1 χιλιαρικο ποοο ειχα ξεχασει ποσο κακα ειναι τα λαπτοπ :2funny:
Μην ψάχνεις με 16. Πάρε ένα με 8 και βάλε άλλα τόσα στο καπάκι. Θα σου βγει πιο φτηνά.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Θα συμφωνήσω σε όλα που ειπώθηκαν για τις διαφορές μεταξύ λαπτοπ και σταθερού για τα παιχνίδια.
Απλά είναι άλλη η απάντηση στην ερώτηση τι λαπτοπ να πάρω για να παίζω παιχνίδια και άλλη απάντηση τι να πάρω για να παίζω παιχνίδια.
Εάν καταλήξουμε στην δεύτερη ερώτηση με κλειστά τα μάτια σταθερό για την πρώτη ψάχνεις για κάποια ευκαιρία αλλιώς τα σκας πάνω απο 1800 για κατι καλό και φυσικά θα θέλεις και κάποιο οθόνη εξωτερική για να μπορείς να παίξεις στο λαπτοπ δεν νομίζω να λέει.
Αρα καταλήγουμε στο σταθερό :2funny::2funny::2funny::2funny:

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.246
Πόντοι
10.336
Μην ψάχνεις με 16. Πάρε ένα με 8 και βάλε άλλα τόσα στο καπάκι. Θα σου βγει πιο φτηνά.
προσωπικα αν μου κανουν δωρο (πες οτι κερδιζω σε διαγωνισμο) λαπτοπ, θα το πουλησω για να κανω upgrade το desktop

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
1.838
Πόντοι
216

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.246
Πόντοι
10.336
Θα συμφωνήσω σε όλα που ειπώθηκαν για τις διαφορές μεταξύ λαπτοπ και σταθερού για τα παιχνίδια.
Απλά είναι άλλη η απάντηση στην ερώτηση τι λαπτοπ να πάρω για να παίζω παιχνίδια και άλλη απάντηση τι να πάρω για να παίζω παιχνίδια.
Εάν καταλήξουμε στην δεύτερη ερώτηση με κλειστά τα μάτια σταθερό για την πρώτη ψάχνεις για κάποια ευκαιρία αλλιώς τα σκας πάνω απο 1800 για κατι καλό και φυσικά θα θέλεις και κάποιο οθόνη εξωτερική για να μπορείς να παίξεις στο λαπτοπ δεν νομίζω να λέει.
Αρα καταλήγουμε στο σταθερό :2funny::2funny::2funny::2funny:
η ερωτηση ηταν η πρωτη ομως, το θεμα ειναι οτι στο χιλιαρικο που ζηταει ο φιλος οι επιλογες ειναι τοσο κακες που αν δεν παιζει μονο παιχνιδια της σειρας με ελαχιστες απαιτησεις, θα κλαψει. Ειδικα με τις τιμες των gpu που εχουν γαμηθει, ανεβηκε η αξια σε ολα τα σαπια λαπτοπ που εχουν μια τυχαια 4gb καρτα 5ετιας...

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
η ερωτηση ηταν η πρωτη ομως, το θεμα ειναι οτι στο χιλιαρικο που ζηταει ο φιλος οι επιλογες ειναι τοσο κακες που αν δεν παιζει μονο παιχνιδια της σειρας με ελαχιστες απαιτησεις, θα κλαψει. Ειδικα με τις τιμες των gpu που εχουν γαμηθει, ανεβηκε η αξια σε ολα τα σαπια λαπτοπ που εχουν μια τυχαια 4gb καρτα 5ετιας...
Ναι το κατάλαβα αυτό απλά ξεκαθαρίζω γιατί έδωσα αυτές τις απαντήσεις. Προσωπικά έχω μόνο λαπτοπ και δουλεύω αλλά απλά δουλεύω βέβαια κάνω κάποια πράγματα που απαιτούν μνήμη για αυτό τα δύο που έχω για εργασία έχουν 32GB μνήμη το ένα είναι i9 11 gen το άλλο είναι i9 8gen.
Από παιχνίδια είμαι παντελώς άσχετος.

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Βασικα δεν ειναι προβλημα αυτο που εχω αλλα περισσοτερο ρωταω απο απορια, οσοι εχετε τα win10 σας βγαζει και σε σας με μεγαλο κοκκινο νουμερο το 1 οταν τα ανοιξετε; μου το κανει απο χθες πιθανων θα εκανε ενημερωση χωρις να το καταλαβω γιατι μετα ξανα φορτωσε και ζητουσε να πληκτρολογισω των κωδικο απο των λογαριασμο email.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Αυτά γίνονται συνέχεια στα Windows. Ίσως σε παρακολουθούν

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Βασικα δεν ειναι προβλημα αυτο που εχω αλλα περισσοτερο ρωταω απο απορια, οσοι εχετε τα win10 σας βγαζει και σε σας με μεγαλο κοκκινο νουμερο το 1 οταν τα ανοιξετε; μου το κανει απο χθες πιθανων θα εκανε ενημερωση χωρις να το καταλαβω γιατι μετα ξανα φορτωσε και ζητουσε να πληκτρολογισω των κωδικο απο των λογαριασμο email.
ΟΧι δεν μου το κάνει σε λάπτοπ και σταθερό pc που είναι όλα με τελευταίες ενημερώσεις.

Κάποια ρύθμιση φταίει σε σένα.
Μήπως είχες 2 οθόνες και βγάζει το νούμερο της οθόνης;

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Κριτικές
9
Like
1.838
Πόντοι
216
Τύπε, βάλε μας ένα screenshot μπας και καταλάβουμε.

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Τύπε, βάλε μας ένα screenshot μπας και καταλάβουμε.
Δεν ειναι ευκολο να το κανω γιατι κραταει μερικα δευτερολεπτα και μου το βγαζει σε ξεκαφωρτη στιγμη, θα το προσπαθησω.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.079
Πόντοι
6.256
Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά σε αυτό το δαιμονικο φλασάκι
Δεν ξεκλειδωνει, το δε και ειδικος..
Δειχνει οτι ξεκλειδωνει αλλα δεν..
Θα δοκιμασω να το παω πισω γιατι ειναι σε εγγυηση.

Θα θελει κανα εξορκισμο,

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
καλημέρος!

εχω ενα Η/Υ desktop, με Οθονη συνδεδεμενη με HDMI.
Καθε φορα που θα σβησω το power στην οθονη, ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ το display (παραμενει σκοτεινο),
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ εαν αποσυνδεσω το HDMI φις/καλωδιο επανω στον Η/Υ (πισω μερια) και το ΞΑΝΑσυνδεσω...
Τοτε μονον , επανερχεται κανονικα το display (και ακουγεται, ορθά!, εκεινη την στιγμη ενας ηχος απο το συστημα που υποδεικνυει οτι συνδεθηκε καποια συσκευη πχ. οπως κανει οταν βαζω καποιο USB)

Υπαρχει μηπως καποια ρυθμιση (και πως?) για την θυρα HDMI πχ. να μην απενεργοποιειται αν βγει απο το ρευμα η οθονη? -που ισως αυτο να ειναι η πηγη του προβληματος?

Ή καποια αλλη, φυσικα, λυση????

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
καλημέρος!

εχω ενα Η/Υ desktop, με Οθονη συνδεδεμενη με HDMI.
Καθε φορα που θα σβησω το power στην οθονη, ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ το display (παραμενει σκοτεινο),
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ εαν αποσυνδεσω το HDMI φις/καλωδιο επανω στον Η/Υ (πισω μερια) και το ΞΑΝΑσυνδεσω...
Τοτε μονον , επανερχεται κανονικα το display (και ακουγεται, ορθά!, εκεινη την στιγμη ενας ηχος απο το συστημα που υποδεικνυει οτι συνδεθηκε καποια συσκευη πχ. οπως κανει οταν βαζω καποιο USB)

Υπαρχει μηπως καποια ρυθμιση (και πως?) για την θυρα HDMI πχ. να μην απενεργοποιειται αν βγει απο το ρευμα η οθονη? -που ισως αυτο να ειναι η πηγη του προβληματος?

Ή καποια αλλη, φυσικα, λυση????
Καλησπέρα,

Θα ήθελα μερικές παραπάνω πληροφορίες όπως λειτουργικο, καρτα γραφικών, Motherboard, εαν η κάρτα γρφικών τροφοδοτται με ρύμα απο το τροφοδοτικό.
Αλλά μπορείς να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις ενέργειας στο λειτουργικό, ενημέρωση των drivers της κάρτας γραφικών.
Εαν είναι μια οθόνη μόνο δεν θα έπρεπε να το κάνει.
Αυτά τα λίγα για αρχή.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Καλησπέρα,

Θα ήθελα μερικές παραπάνω πληροφορίες όπως λειτουργικο, καρτα γραφικών, Motherboard, εαν η κάρτα γρφικών τροφοδοτται με ρύμα απο το τροφοδοτικό.
Αλλά μπορείς να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις ενέργειας στο λειτουργικό, ενημέρωση των drivers της κάρτας γραφικών.
Εαν είναι μια οθόνη μόνο δεν θα έπρεπε να το κάνει.
Αυτά τα λίγα για αρχή.
ΟΚ! Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Windows 7, 64bit, Ram4Gb, Inetl Core i3-3240 cpu @3.4ghz
Μια οθονη ειναι, LG 23". Δεν νομιζω οτι εχει καρτα γραφικων ξεχωριστη.

Μεσω του device manager εκανε update στον driver οθονης...
εκανα επανεκιννηση ΚΑΙ ΠΑΛΙ στο ξεκινημα "κρεμασε" η οθονη και δεν ανοιξε...
ενω ειχε παρει κανονικα ο ΗΥ μπρος και δουλευε.
Μολις εβγαλα/εβαλα το HDMI απο την υποδοχη, αμεσως εδειξε η Οθονη κανονικα.

Απο που παω να "δαιχειριστω" την θυρα HDMI και τα αντιστοιχα settings της?

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
ΟΚ! Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Windows 7, 64bit, Ram4Gb, Inetl Core i3-3240 cpu @3.4ghz
Μια οθονη ειναι, LG 23". Δεν νομιζω οτι εχει καρτα γραφικων ξεχωριστη.

Μεσω του device manager εκανε update στον driver οθονης...
εκανα επανεκιννηση ΚΑΙ ΠΑΛΙ στο ξεκινημα "κρεμασε" η οθονη και δεν ανοιξε...
ενω ειχε παρει κανονικα ο ΗΥ μπρος και δουλευε.
Μολις εβγαλα/εβαλα το HDMI απο την υποδοχη, αμεσως εδειξε η Οθονη κανονικα.

Απο που παω να "δαιχειριστω" την θυρα HDMI και τα αντιστοιχα settings της?
Να σου πω την αλήθεια δεν εμπιστεύομαι τους οδηγούς της Microsoft εαν μπορείς να δεις τη κάρτα γραφικών εχεις και να βρεις οδηγούς απο των κατασκευαστή και να τους εγκαταστήσεις.
Πόσο χρόνων είναι το PC υπάρχει λόγος που δεν έχεις βάλει 10αρια αυτό στο κάνει και όταν ανοίγεις το PC ή μόνο στην επανεκκίνηση. Το ότι ακούς των υπολογιστή να δουλεύει και η οθόνη να μην εμφανίζει κάτι δεν σημαίνει ότι όντως έχει ξεκινήση σωστά το λειτουργικό.
Υπάρχει δυνατότητα να βάλεις μια κάρτα γραφικών και να δοκιμάσεις η κάρτα ότι πιο απλό.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
κοιταω μερικα στο σκρουτζ, τραγικα.
Τα περισσοτερα ειναι 4πυρηνα :headbang:, εχουν το πολυ 8gb ram η οποια πλεον σηκωνει με το ζορι τον chrome, και κατι gtx1650ti απαπαπαπα, τι games θα παιξεις σε αυτο το πραγμα; pacman; σοβαρα games απο το 2019 και μετα παντως, δεν παιζεις (ή τα βαζεις ολα low και παιζεις σαν να εχεις μυωπια).
Νιωθω σαν να γυρισα στο 2013 με αυτα τα specs, 1 χιλιαρικο ποοο ειχα ξεχασει ποσο κακα ειναι τα λαπτοπ :2funny:
λαπτοπ που να παιζεις τα συγχρονα παιχνιδια υπαρχουν? και σε ποιες τιμες?

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Να σου πω την αλήθεια δεν εμπιστεύομαι τους οδηγούς της Microsoft εαν μπορείς να δεις τη κάρτα γραφικών εχεις και να βρεις οδηγούς απο των κατασκευαστή και να τους εγκαταστήσεις.
Πόσο χρόνων είναι το PC υπάρχει λόγος που δεν έχεις βάλει 10αρια αυτό στο κάνει και όταν ανοίγεις το PC ή μόνο στην επανεκκίνηση. Το ότι ακούς των υπολογιστή να δουλεύει και η οθόνη να μην εμφανίζει κάτι δεν σημαίνει ότι όντως έχει ξεκινήση σωστά το λειτουργικό.
Υπάρχει δυνατότητα να βάλεις μια κάρτα γραφικών και να δοκιμάσεις η κάρτα ότι πιο απλό.
Δεν εχω, απ οσο ξερω οδηγους σε Σιντι, θα ψαξω.
Ειναι ~8ετιας ο ΗΥ. Ναι 10αρια δεν βαζω γιατι εχω επανω ενα προγραμμα που δεν θα δουλεψει μεσα σε αυτα. (περαν αυτου , δηλωνω εδω οτι ΤΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ κιόλας! -άσχετο!)

Οταν λεω δουλευει ο ΗΥ ...δουλευει! μια χαρα..διοτι ΑΜΕΣΩΣ μολις συνδεθει το HDMI εχει φορτωσει τα παντα μια χαρα.

Το προβλημα το κανει οταν:
1) Σβησω την οθονη απο το τατς κουμπι επανω της
2) Ζητησω επανεκιννηση (οχι παντα ομως! - οταν εχει δουλεψει αρκετα με ανοιγοκλεισμα πολλων προγραμματων και συνεχη χρηση τους. )
ΟΧΙ οταν Σβησω και ξαναξεκινησω - Κατι που ειναι συμβατο με το σβησιμο και ξαναξεκινημα: διοτι τοτε φορτωνουν οι θυρες απο την αρχη (ειναι ας πουμε, σαν να βγαινει το HDMI και να ξαναμπαινει)

Δηλαδη καθε φορα που (ας πουμε ετσι το καταλαβαινω εγω) η οθονη αποκοπει/αποσυνδεθει προσωρινα απο τον ΗΥ (δηλ. διακοπτεται η HDMI επικοινωνια) και παει να ξανασυνδεθει...εκει κατι γινεται και μεσω της HDMI θυρας ΔΕΝ δινει την εντολη για power restoration προς την οθονη.

Στην σκεψη μου ειναι: πιθανον χαλασε (χαλανε?) η θυρα HDMI του υπολογιστη ή το καλωδιο HDMI ?!?!?
Αλλιως καποιος σχετικος οδηγος της HDMI ή της οθονης?!?!?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom