Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 298K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Βασικά και οτι του δινεις πρόσβαση μεσω του ρουτερ σου δεν είναι εντελώς νόμιμο.
Απο εκει και πέρα αν αυτός κατεβάζει torent εσένα θα βρουν. Μεχρι να βγάλεις ακρη .....χέσε μέσα.
Βάλε firewall και κοίτα τι περνά ή δωσε του συγκεκριμένη  δνση και για να ξέρεις το τραφικ του. Τώρα για να μπεις ως man in the middle νομίζω οτι δεν θα μπορέσεις και θα αφήσεις τεράστια ίχνη πίσω σου. Αυτη η δουλειά θέλει να ξέρεις αρκετά απο δίκτυα και "hacking" για να τη κάνεις. Μπορεις να δεις και τα log του ρουτερ σου και να δεις χοντρικά τι επισκέπτεται.
δηλαδη και μια καφετερια η ενα δημος που δινει wifi σε πολυ κοσμο ειναι παρανομος απο οτι καταλαβαινω.

Λύσεις:
- Θέλεις εγκατάσταση proxy server και ρύθμιση της εξόδου από για το internet μέσω αυτού. Στην παραμετροποίηση του server να ορίσεις να αποθηκεύη το ιστορικό της κίνησης. Σημείωση εδώ αυτό δημιουργεί μεγάλο όγκο δεδομένων θα πρεπει να το παρακουλουθείς καθημερινα να το συμπιέζεις και να το καθαρίζεις. Εχει δουλίτσα. Φυσικά πρέπει να στηθεί έτσι ώστε ο φιλοξενούμενος να μην μπορεί να βγεί απευθείας απο router δηλαδή αυτος ο server πρέπει να είναι η μόνη έξοδος δηλαδή πριν το router.

- Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο Secure gateway όπως λέγονται να αντικαταστήσεις το router σου και να μέσα εκεί να ορίσεις firewall και κανόνες σε αυτό. Σε αυτή την λύση δεν θα έχεις λεπτομερεις πληροφορία τι επισκέπτεται αλλά μια γενική πληροφορία όπως για παράδειγμα: Social Media, Streaming media κλπ.

Λύσεις υπάρχουν τι διατίθεσαι να πληρώσεις είναι το θέμα και αν αξίζει.
πολυπλοκα συστηματα νομιζω οτι ειναι αυτα. ειχα την εντυπωση οτι με καποιο πραγραμμα-εφαρμογη μπορεις δεις το ιστορικο μιας ip.

Τύπε, αν σε μαγκώσουν για τίποτα παιδική πορνογραφία, δεν πιστεύω να μπεις εδώ και ν' αρχίσεις να ρωτάς τι και πως και γιατί, έτσι; :S

μπορει να αυτος που εριξε βιοτριολι στην γκομενα να ειναι ο γειτονας μου και να τραβανε εμενα οι μπατσοι.

Ναι ποιος θα το στήσει είναι το θέμα. Αλλά και πάλι το wireless δικτυο το διαχειρίζεται το router οπότε θα πρέπει να εγκατασταθεί άλλο Acceess Point και να καταργηθεί το router το WiFi και έπειτα εάν είναι καλά εγκαταστημένο το pfSense θα δεί κάτι.
ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες παντως. απο οτι καταλαβα δεν ειναι και ευκολη ιστορια να γινει κατι τετοιο.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
δηλαδη και μια καφετερια η ενα δημος που δινει wifi σε πολυ κοσμο ειναι παρανομος απο οτι καταλαβαινω.
πολυπλοκα συστηματα νομιζω οτι ειναι αυτα. ειχα την εντυπωση οτι με καποιο πραγραμμα-εφαρμογη μπορεις δεις το ιστορικο μιας ip.

Οχι γιατί αυτοι κάνουν εγκατάσταση όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε και δεν αφήνουν ούτε τορρεντς ουτε τσοντες κλπ. μη νομιμα

μπορει να αυτος που εριξε βιοτριολι στην γκομενα να ειναι ο γειτονας μου και να τραβανε εμενα οι μπατσοι.
ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες παντως. απο οτι καταλαβα δεν ειναι και ευκολη ιστορια να γινει κατι τετοιο.

Δεν είναι δύσκολο να δεις το δικο σου ιστορικό αλλά εδώ μιλάμε για άλλο μηχάνημα στο δικό σου δίκτυο. Να προσθέσω εδώ οτί υπάρχει μια πιθανοτητα το router να μπορεί να καταγράφει το ιστορικό και να μην είναι ενεργοποιημένο εαν θέλεις ποσταρε των τύπο του router σου να κοιτάξω. Ολα αυτά που αναφέραμε πριν υπάρχουν σε εταιρείες για ασφάλεια και προστασία για σπιτικό δίκτυο δεν. Ο λόγος δεν είναι ότι κοστίζουν, μπορείς να βρεις μεταχειρισμενα ή και λίγο παλιά σε καλή τιμή, απλά κοστίζει η συντήρηση που πρέπει να την κάνεις εσύ. Αρα πρέπει να ασχοληθείς, να μαθεις όλα αυτά είναι το κόστος.

Ακόμα και να τα είχες όλα αυτά θα πρέπει να ενημέρωσεις των φιλοξενούμενο για την υπαρξει τους και οτι παρακολουθείς την δραστηριότητα του δικτύου για χ λόγους. Εαν δεν κάνεις και το βρει που είναι εύκολο θα σε τρέχει οσο δεν μπορείς να φανταστείς και αναλόγος τη δικηγόρο θα έχει.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.196
Πόντοι
2.356
Όπως αγαπάς, αρχηγέ. Για το δικό σου καλό, ρώτα και κανα δικηγόρο (που να γνωρίζει όμως).

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Οχι γιατί αυτοι κάνουν εγκατάσταση όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε και δεν αφήνουν ούτε τορρεντς ουτε τσοντες κλπ. μη νομιμα

Δεν είναι δύσκολο να δεις το δικο σου ιστορικό αλλά εδώ μιλάμε για άλλο μηχάνημα στο δικό σου δίκτυο. Να προσθέσω εδώ οτί υπάρχει μια πιθανοτητα το router να μπορεί να καταγράφει το ιστορικό και να μην είναι ενεργοποιημένο εαν θέλεις ποσταρε των τύπο του router σου να κοιτάξω. Ολα αυτά που αναφέραμε πριν υπάρχουν σε εταιρείες για ασφάλεια και προστασία για σπιτικό δίκτυο δεν. Ο λόγος δεν είναι ότι κοστίζουν, μπορείς να βρεις μεταχειρισμενα ή και λίγο παλιά σε καλή τιμή, απλά κοστίζει η συντήρηση που πρέπει να την κάνεις εσύ. Αρα πρέπει να ασχοληθείς, να μαθεις όλα αυτά είναι το κόστος.

Ακόμα και να τα είχες όλα αυτά θα πρέπει να ενημέρωσεις των φιλοξενούμενο για την υπαρξει τους και οτι παρακολουθείς την δραστηριότητα του δικτύου για χ λόγους. Εαν δεν κάνεις και το βρει που είναι εύκολο θα σε τρέχει οσο δεν μπορείς να φανταστείς και αναλόγος τη δικηγόρο θα έχει.
netis ειναι η μαρκα του ρουτερ

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
netis ειναι η μαρκα του ρουτερ

Αν μας πεις και το μοντελο ισως να βοηθήσουμε περισσότερο. Πάντως απο το log file του ρουτερ θεωρητικά μπορείς να δεις τις IP που χτυπά.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
αυτο ειναι το ρουτερ.

Netis WF2411
Καλησπέρα,

Βρήκα κατι αλλά μπορεί να μην έχει τις πληροφορίες που θέλεις.
Για δες λίγο το screenshot πήγαινε στο ίδιο σημείο στο router σου και τσεκάρισε. Στην φωτο βλέπεις είναι System Tools->System Log
Εαν θέλεις κάνε ένα ποστ εδώ τι βλέπεις.

Συνημμένα

• Screenshot at 2020-06-10 19-04-51.png
    Screenshot at 2020-06-10 19-04-51.png
    184,2 KB · Εμφανίσεις: 28

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
αυτο ειναι το ρουτερ.

Netis WF2411

Θα ήθελα να σημειώσω οτι αν τα εμεηλ που όπως λες παίρνεις έχουν αποδέκτη εσένα τότε εσύ έχεις κάνει κάτι και οχι ο γείτονας!
Επισης και οι διαφημίσεις εφόσον καταλήγουν στο δικό σου τερματικο (το ρουτερ τα στελνει παντα σε αυτο το τερματικο που τα ζήτησε) σημαινει οτι Η/Υ θο δικος σου κατι κάνει ή εχει κανει!
Μαλον ο γείτονας δεν φταίει!! (ειδικά για τα εμαιλ)

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Καλησπέρα,

Βρήκα κατι αλλά μπορεί να μην έχει τις πληροφορίες που θέλεις.
Για δες λίγο το screenshot πήγαινε στο ίδιο σημείο στο router σου και τσεκάρισε. Στην φωτο βλέπεις είναι System Tools->System Log
Εαν θέλεις κάνε ένα ποστ εδώ τι βλέπεις.

Αν έχει log  απο το firewall του ρουτερ τότε κάτι θα δείξει. Αλλιώς δεν το νομίζω. Δεν ξερω αν σε αυτο το ρουτερ μπορει να μπει με τελνετ.

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Να ζητήσω κι εγώ ρε παιδιά τη βοήθεια από τους γκουρού του θέματος:
Μου έδωσαν ένα λάπτοπ από την εταιρεία που τα σπάει. Όταν όμως πάω να παίξω ένα ποκεράκι στο φατσοβιβλίο, ενώ φωρτώνει κανονοκά, δεν ανοίγει τελικά και δεν παίρνει κανένα ''κλικ'' ώστε να συνεχίσω ακάθεκτος - σκοτάδι μαύρο και τι να κάνω?

Συνημμένα

• Annotation.jpg
    Annotation.jpg
    73,7 KB · Εμφανίσεις: 22

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Μου έδωσαν ένα λάπτοπ από την εταιρεία που τα σπάει. Όταν όμως πάω να παίξω ένα ποκεράκι στο φατσοβιβλίο, ενώ φωρτώνει κανονοκά, δεν ανοίγει τελικά και δεν παίρνει κανένα ''κλικ'' ώστε να συνεχίσω ακάθεκτος - σκοτάδι μαύρο και τι να κάνω?
Καλησπερα φίλε,

Ετσι φαίνεται σαν να χρειάζεται να κάνεις κλικ κάπου ποσταρε καλύτερα όλη την οθονη.
Λίγο δύσκολο να καταλάβω έτσι μπορεί να θέλει να απενεργοποιήσεις εαν έχεις ad blocker ή να εγκαταστήσεις για να κόψεις τισ διαφημίσεις, δοκίμασε κάποιο άλλον browser ( firefox, opera ).

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Καλησπερα φίλε,

Ετσι φαίνεται σαν να χρειάζεται να κάνεις κλικ κάπου ποσταρε καλύτερα όλη την οθονη.
Λίγο δύσκολο να καταλάβω έτσι μπορεί να θέλει να απενεργοποιήσεις εαν έχεις ad blocker ή να εγκαταστήσεις για να κόψεις τισ διαφημίσεις, δοκίμασε κάποιο άλλον browser ( firefox, opera ).

Έτσι ακριβώς είναι! Πρέπει να κάνω κλικ στο ''continue'' αλλά δεν! Με 2 browsers (chrome και firefox)  με adblock on και off, μηδέν αποτέλεσμα!
(το σκοτεινό φόντο είναι ακριβώς αυτό που δείχνει- κανονικά στο τέλος ''ασπρίζει'' και δέχεται τις όποιες 'κλικ' εντολές.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ασε τα παιχνιδια στο fb,ειναι μαλακια κι εχουνε ιους...
Κατεβασε την pokerstars από εδω και μετα ελα να τα λεμε..Να κανουμε και κανενα ματσακι! :rockon: :rockon:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Κατεβασε την pokerstars από εδω και μετα ελα να τα λεμε..Να κανουμε και κανενα ματσακι! :rockon: :rockon:
Ελα ρε αρχοντα δώσε τα φώτα σου (προβολεις βασικα σε αυτο το θέμα)

PS. Οσο για το άλλο που σου είπα δεν θα το κάνω. Θα σε πάρω τηλέφωνο μεσα στην άλλη εβδομαδα για λεπτομέρειες.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216

Εχεις κανει πρόοδο Ναυαρχε!!!!!

Καλησπερα φίλε,

Μαλον τα  εχει κοψει το ΙΤ της εταιρείας, αφου οπως λες ειναι εταιρικο.

Security First.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216

PS. Οσο για το άλλο που σου είπα δεν θα το κάνω. Θα σε πάρω τηλέφωνο μεσα στην άλλη εβδομαδα για λεπτομέρειες.

Ειδα και γω οτι εκανε ποστ ο ναυαρχος και νομισα οτι απαντησε στην ερωτησή μου για το PC μου!

:2funny: :2funny:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486

:thumbsup: :thumbsup:
Ειδα και γω οτι εκανε ποστ ο ναυαρχος και νομισα οτι απαντησε στην ερωτησή μου για το PC μου!

:2funny: :2funny:
Ελα κρυάδες..Αφού ξερετε ότι απαντάω ΜΟΝΟ οταν εχω κατι να πω... :grin: :grin: :grin:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Μαλον τα  εχει κοψει το ΙΤ της εταιρείας, αφου οπως λες ειναι εταιρικο.

Security First.
ΜΑλλον ετσι ειναι..Κι εγω μια φορα πηγα να μπω εδω από το laptop της δουλειάς και ..εσβησε αμέσως με μηνυμα "Ειδοποιηθηκε το ΓΕΝ/Α2 για προσπαθεια εισόδου σε ιστοτοπο με πορνογραφικό περιεχόμενο κλπ κλπ.."
Και στο καπακι με πηρανε τηλεφωνο!Και τουε ελεγα και καλα pop ups ηταν!!! :2funny: :2funny: :2funny:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
ΜΑλλον ετσι ειναι..Κι εγω μια φορα πηγα να μπω εδω από το laptop της δουλειάς και ..εσβησε αμέσως με μηνυμα "Ειδοποιηθηκε το ΓΕΝ/Α2 για προσπαθεια εισόδου σε ιστοτοπο με πορνογραφικό περιεχόμενο κλπ κλπ.."
Και στο καπακι με πηρανε τηλεφωνο!Και τουε ελεγα και καλα pop ups ηταν!!! :2funny: :2funny: :2funny:
Θα συμφωνήσω αλλά όπως λέτε ακριβως εάν συνέβαινε αυτό θα του εμφανιζόταν μήνυμα που εδώ δεν έχει μάλον και άλλο συμβαίνει παντως ο φίλος μπορεί να το τσεκάρει εάν το laptop ανήκει σε κάποιο domain κάνοντας το παρακάτω:
Ανοίει ένα command prompt και πληκτρολογεί set user + <enter>
Εαν υπάρχει στο πεδίο USERDOMAIN το ονομα του υπολογιστή τότε δεν ανήκει σε κανένα domain εαν υπάρχει κάτι άλλο τότε ναι
Μπορεί να το δει βέβαια και όπως στην φωτο

Συνημμένα

• ad-win7.png
    ad-win7.png
    109 KB · Εμφανίσεις: 24

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom