You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
PC problem - Help!!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 6K
- Εμφανίσεις 298K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Οπως ακριβώς λέει για να βάλεις NVMe δισκο και να των υποστηρίξη για την εκκίνηση του μηχανήματος χρειάζεσαι και το update αλλά και adapter card. Υπήρχε ένα θέμα σε κάποια πρώιμα στάδια αυτης της θύρας οτι μερικά motherboard ενω δεχόταν τέτοιους δίσκους δεν μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν σαν δίσκους εκκίνησεις λειτουργικού. Γι'αυτό υπάρχει και το update στο BIOS που βλέπεις.Βρήκα το παρακατω σχόλιο στο Tom's Hardware:
"Z97 Anniversary added support for NVMe boot with BIOS version 2.00. Since motherboard has no M.2 connector you would need an add-on M.2 adapter card. This would give you up to 20 Gb/s data transfer speeds This is short of "optimum performance" of up to 32 Gb/s data transfer speeds because the motherboard only has PCIe 2.0 for the adapter card and not PCIe 3.0 found on newer Chipset model motherboards."
Στο επομενο restart του πισι θα κανω τους απαραιτητους ελέγχους!!!!
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο ->η Kingston παντως δινει sataIII ssd το το συγκεκριμένο ΜΒ
leon4861
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 1.228
- Πόντοι
- 216
Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο ->
Μπορει να χτυπησω και αυτόν: Samsung SSD 860 EVO 250GB
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Σίγουρα αλλά συζητούσαμε πως να το κάνεις πιο γρήγορο με την χρήση κάποιας λύσης ταχύτερη απο απλού SSD.Μπορει να χτυπησω και αυτόν: Samsung SSD 860 EVO 250GB
leon4861
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 1.228
- Πόντοι
- 216
Σίγουρα αλλά συζητούσαμε πως να το κάνεις πιο γρήγορο με την χρήση κάποιας λύσης ταχύτερη απο απλού SSD.
Είπαμε στο επόμενο restart θα ελεγθει το version toy bios.
Μετα θα δω που εχω κουμποσει και τη κάρτα γραφικών. Θα περιμενω και τον admiral να δωσει καμιά ιδέα!! Τοσο καιρο κατι θα έμαθε!!!!
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.910
- Πόντοι
- 9.931
Είπαμε στο επόμενο restart θα ελεγθει το version toy bios.
Μετα θα δω που εχω κουμποσει και τη κάρτα γραφικών. Θα περιμενω και τον admiral να δωσει καμιά ιδέα!! Τοσο καιρο κατι θα έμαθε!!!!
Το BIOS update να το κάνεις ανεξαρτήτως αν θα βάλεις NVMe.
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.866
- Πόντοι
- 3.846
Έβαλα έναν NVME πριν κάτι μήνες.
Διαστημόπλοιο.
6 φορές πιο γρήγορο από τον 850 ssd που είχα πριν.
Ο Ryzen πετάει με τον 3600 στα 4.4GHZ και x570 μητρική.
Διαστημόπλοιο.
6 φορές πιο γρήγορο από τον 850 ssd που είχα πριν.
Ο Ryzen πετάει με τον 3600 στα 4.4GHZ και x570 μητρική.
leon4861
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 1.228
- Πόντοι
- 216
εχω δωσει σε γειτονα μου τους κωδικους wifι να μπαινει στο ιντερνετ.
το ρουτερ το εχω εγω. τωρα τελευταια μου ερχοντε κατι περιεργα διαφημιστικα μηνυματα και mail.
υπαρχει τροπος μεσω τις ip μου να δω σε τι σελιδες μπαινει;
και βέβαια μπορείς!! Υπάρχουν πολλά προγραμματα να το κανουν.
Θα πρέπει όμως να ξέρεις τι κάνεις διοτι δεν είναι και τοσο .... νομιμο
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
εχω δωσει σε γειτονα μου τους κωδικους wifι να μπαινει στο ιντερνετ.
το ρουτερ το εχω εγω. τωρα τελευταια μου ερχοντε κατι περιεργα διαφημιστικα μηνυματα και mail.
υπαρχει τροπος μεσω τις ip μου να δω σε τι σελιδες μπαινει;
και βέβαια μπορείς!! Υπάρχουν πολλά προγραμματα να το κανουν.
Απλά μπορεί να σε τρέξει ως εκει που δεν φαντάζεσαι με ότι μπορείς να μην φανταστείς γνώμη μου κοψτου το αλλιώς μπορεί να βρεθείς πολλή μα πάρα πολλή μπλεγμένος.
Μια ιδέα να σου δώσω πνευματικά δικαιώματα, πορνογραφικό υλικό κλπ. αυτά εάν κάνει αυτός κάτι παράνομο εάν ρίξεις εσύ μια ματιά στο PC του ξεκινάμε απο GDPR κλπ.
ρε φιλε την δεν ειναι νομιμο δηλαδη;και βέβαια μπορείς!! Υπάρχουν πολλά προγραμματα να το κανουν.
στην ουσια την δικη μου ip θελω να δω ποιες σελιδες επισκεπτετε.
τελος παντων θεμα νομιμοτητας δεν υπαρχει.
αν εχεις καποιο προγραμματακι που να κανει αυτη την δουλεια θα ειναι δεκτο.
το να δω ποιες σελιδες επισκεπτετε η ip μου δεν το θεωρω παρανομο.Απλά μπορεί να σε τρέξει ως εκει που δεν φαντάζεσαι με ότι μπορείς να μην φανταστείς γνώμη μου κοψτου το αλλιώς μπορεί να βρεθείς πολλή μα πάρα πολλή μπλεγμένος.
Μια ιδέα να σου δώσω πνευματικά δικαιώματα, πορνογραφικό υλικό κλπ. αυτά εάν κάνει αυτός κάτι παράνομο εάν ρίξεις εσύ μια ματιά στο PC του ξεκινάμε απο GDPR κλπ.
να κανει αυτος κατι παρανομο δεν νομιζω.
εγω απλα θελω να εχω μια εικονα αυτο και μονο.
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Η πληροφορίες αυτές δεν αποθηκεύονται στο router σου αλλά στο pc του χρήστη και στον ISP για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορείς να δεις τις δικές σου αλλά όχι ( εφοσον δεν έχεις πρόσβαση στο PC του χρήστη ) στου φιλοξενούμενου σου.το να δω ποιες σελιδες επισκεπτετε η ip μου δεν το θεωρω παρανομο.
να κανει αυτος κατι παρανομο δεν νομιζω.
εγω απλα θελω να εχω μια εικονα αυτο και μονο.
τις δικες μου ενταξει τις βλεπω και απο το ιστορικο του broswer.Η πληροφορίες αυτές δεν αποθηκεύονται στο router σου αλλά στο pc του χρήστη και στον ISP για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορείς να δεις τις δικές σου αλλά όχι ( εφοσον δεν έχεις πρόσβαση στο PC του χρήστη ) στου φιλοξενούμενου σου.
το θεμα ειναι το ιστορικο τις ip μου να δω.
leon4861
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 1.228
- Πόντοι
- 216
τις δικες μου ενταξει τις βλεπω και απο το ιστορικο του broswer.
Βασικά και οτι του δινεις πρόσβαση μεσω του ρουτερ σου δεν είναι εντελώς νόμιμο.
Απο εκει και πέρα αν αυτός κατεβάζει torent εσένα θα βρουν. Μεχρι να βγάλεις ακρη .....χέσε μέσα.
Βάλε firewall και κοίτα τι περνά ή δωσε του συγκεκριμένη δνση και για να ξέρεις το τραφικ του. Τώρα για να μπεις ως man in the middle νομίζω οτι δεν θα μπορέσεις και θα αφήσεις τεράστια ίχνη πίσω σου. Αυτη η δουλειά θέλει να ξέρεις αρκετά απο δίκτυα και "hacking" για να τη κάνεις. Μπορεις να δεις και τα log του ρουτερ σου και να δεις χοντρικά τι επισκέπτεται.
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Λύσεις:τις δικες μου ενταξει τις βλεπω και απο το ιστορικο του broswer.
- Θέλεις εγκατάσταση proxy server και ρύθμιση της εξόδου από για το internet μέσω αυτού. Στην παραμετροποίηση του server να ορίσεις να αποθηκεύη το ιστορικό της κίνησης. Σημείωση εδώ αυτό δημιουργεί μεγάλο όγκο δεδομένων θα πρεπει να το παρακουλουθείς καθημερινα να το συμπιέζεις και να το καθαρίζεις. Εχει δουλίτσα. Φυσικά πρέπει να στηθεί έτσι ώστε ο φιλοξενούμενος να μην μπορεί να βγεί απευθείας απο router δηλαδή αυτος ο server πρέπει να είναι η μόνη έξοδος δηλαδή πριν το router.
- Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο Secure gateway όπως λέγονται να αντικαταστήσεις το router σου και να μέσα εκεί να ορίσεις firewall και κανόνες σε αυτό. Σε αυτή την λύση δεν θα έχεις λεπτομερεις πληροφορία τι επισκέπτεται αλλά μια γενική πληροφορία όπως για παράδειγμα: Social Media, Streaming media κλπ.
Λύσεις υπάρχουν τι διατίθεσαι να πληρώσεις είναι το θέμα και αν αξίζει.
Rand0m1
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2019
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.194
- Πόντοι
- 2.356
Τύπε, αν σε μαγκώσουν για τίποτα παιδική πορνογραφία, δεν πιστεύω να μπεις εδώ και ν' αρχίσεις να ρωτάς τι και πως και γιατί, έτσι; :Sεχω δωσει σε γειτονα μου τους κωδικους wifι να μπαινει στο ιντερνετ.
το ρουτερ το εχω εγω.
leon4861
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Κριτικές
- 7
- Like
- 1.228
- Πόντοι
- 216
Λύσεις:
- Θέλεις εγκατάσταση proxy server και ρύθμιση της εξόδου από για το internet μέσω αυτού. Στην παραμετροποίηση του server να ορίσεις να αποθηκεύη το ιστορικό της κίνησης. Σημείωση εδώ αυτό δημιουργεί μεγάλο όγκο δεδομένων θα πρεπει να το παρακουλουθείς καθημερινα να το συμπιέζεις και να το καθαρίζεις. Εχει δουλίτσα. Φυσικά πρέπει να στηθεί έτσι ώστε ο φιλοξενούμενος να μην μπορεί να βγεί απευθείας απο router δηλαδή αυτος ο server πρέπει να είναι η μόνη έξοδος δηλαδή πριν το router.
- Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο Secure gateway όπως λέγονται να αντικαταστήσεις το router σου και να μέσα εκεί να ορίσεις firewall και κανόνες σε αυτό. Σε αυτή την λύση δεν θα έχεις λεπτομερεις πληροφορία τι επισκέπτεται αλλά μια γενική πληροφορία όπως για παράδειγμα: Social Media, Streaming media κλπ.
Λύσεις υπάρχουν τι διατίθεσαι να πληρώσεις είναι το θέμα και αν αξίζει.
Με ενα pfsense θα ειναι οκ νομιζω.
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 353
- Πόντοι
- 36
Ναι ποιος θα το στήσει είναι το θέμα. Αλλά και πάλι το wireless δικτυο το διαχειρίζεται το router οπότε θα πρέπει να εγκατασταθεί άλλο Acceess Point και να καταργηθεί το router το WiFi και έπειτα εάν είναι καλά εγκαταστημένο το pfSense θα δεί κάτι.Με ενα pfsense θα ειναι οκ νομιζω.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 118
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 116
- Εμφανίσεις
- 7K
- Απαντήσεις
- 86
- Εμφανίσεις