sxsitegr την ανέχεια των άλλων χωρών τη σκέφτομαι.Έχω γυρίσει όλη τη Λατινική Αμερική.Όχι για να γαμήσω στα καμπαρέ του Buenos Aires...Πανυγυρίζετε για ξένες επιτυχίες,το έχεις πάρει είδηση;Επαγγλεματίες είναι,που θα πάρουν το "πριμο" απο το Αλογοσκούφη,"πρίμο" απο την Eurobank που διαφημίζουν.Θα υπογράψουν και καλύτερα συμβόλαια με τις ομάδες τους,και θα βρουν και το "μοντέλο" που βλέπεις στην τηλεόραση να γαμήσουν.Εσύ τί θα κάνεις;Αναρωτήθηκες ποτέ αν έχουν πάει μια μέρα στο Στρατό;Οι άλλοι επαγγελματίες,οικοδόμοι,σιδεράδες,χημικοι κλπ,αφήνουν την εργασία τους να υπηρετήσουν.Μπασκετμπολίστες,ποδοσφαιριστές τραγουδιστές υπηρετούν απο τα σπίτια τους και απο τα καλοπληρωμένα επαγγέλματά τους.Κι εγώ χάρηκα όταν ορειβάτες ύψωσαν την Ελληνική σημαία στο Έβερεστ.Αλλά εξοργίστικα,όταν έκλεισαν επιχειρήσεις και μετέφεραν τις δραστηριότητες τους στη Βουλγαρία.
Αλήθεια,γιατί δεν κατεβήκατε στους δρόμους όταν το "θαύμα της πορτογαλίας" δεν προκρίθηκε στο Mundial;Για να τους αρχίσετε με τις τομάτες βέβαια,αφού ξεφτιλίστικαν απο τους Αλβανούς.
Τελευταία έχουμε "γεμίσει" πολλούς "καπιταλιστές"!Μάλλον θα είναι του 11+% ανεργίας,των 600? βασικού μισθού,των απλήρωτων υπερωρειών,του "ξέρεις ερχονται πολλά βιογραφικά στην εταιρεία"!!!Ίσως και κάποιων ρομαντικών που περιμένουν τις εκλογές για να "βολευτούν" στο Δημόσιο!!!
Την Κυριακή δεν έχω τίποτα να κάνω.Θα κατέβω κι εγώ στην Ομόνοια να φωτογραφίσω ρεζίλιδες.Θα πάρω και μια μάσκα χειρουργίου για να φωρέσω,μη με πάρει η βρώμα απο την πείνα ορισμένων πανυγυριτζίδων!Και να σούβλιζαν και κανα αρνί να χωρτάσει το έντερό τους καλά θα ήταν.
Άντε με τη νίκη...και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς φουσκωμένους!!!
Εγώ ξέρω ότι τα 12 αυτά παλικάρια από το να καίνε την Αθήνα για γελοίους ως ανύπαρκτους λόγους όπως οι "φοιτητές" το καλοκαίρι γαμήθηκαν στη δουλειά και στις προπονήσεις εδώ και χρόνια, έγιναν οι καλύτεροι στο είδος τους και κατάφεραν να ξεφτιλίσουν σε συμβολικό επίπεδο τους Αμερικάνους...
Αν ήταν δέσμιοι των αριστερίστικων μίζερων συνδρόμων προς τα οποία έχεις μία σαφή κλίση Νεοκλή, θα κοιτούσαν να διοριστούν γυμναστές στο Δημόσιο και να απεργούν για λόγους οπως η περιεκτικότητα του τυριού στις τυρόπιτες του κυλικείου...
Επίσης είναι τελείως άδικη η σύγκριση αυτών των παιδιών με διάφορα σαβουροσελέμπριτυ και λαμόγια...Δεν με ενδιαφέρει αν 12 παγκόσμιοι πρωταθλητές ΔΕΝ πήγαν στρατό..Καλώς δεν πήγαν. Με ενδιαφέρει όμως που 12.000 κομματόσκυλα, πουσταρέλια, τεμπέληδες και άλλες δημοκρατικές δυμάμεις απέφυγαν τη θητεία τους επειδή είχαν συνάχι ή επειδή δεν έιχε επουλωθεί η πρωκτοραφή τους ή έκαναν συμβολική θητεία σε αεροπορία ή ναυτικό....Αυτοί είναι το πρόβλημα, όχι ο Παπαλουκάς ή ο Σπανούλης...
Εννοείται πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και ανέχειας παγκοσμίως- και μάλιστα έχει και το δικό της μερίδιο ευθύνης η χορηγός της ομάδας Μπάσκετ...
Αυτός είναι λόγος να μην πανηγυρίζουμε επιτυχίες οι οποίες εκτός από τους χορηγούς και τους αθλητές (και γιατί όχι άλλωστε, αυτοί δεν ματώνουν στο παρκέ και δεν βάζουν τα ωραία τους λεφτά) θα ωφελήσουν και τη χώρα συνολικά έστω και έμμεσα (εξαγωγές, τουρισμός, διεθνής θέση)..Ή όλα τα άλλα κράτη που επιδιώκουν τέτοιες επιτυχίες είναι μαλάκες;
Εσύ μπορείς να φωτογραφίζεις αυτούς που θα γλεντάνε και να τους χαρακτηρίζεις ρεζίλιδες..
Εσύ που υποθέτω είσαι κυριλές και αφ' υψηλού πήγαινε κάνε καμια φιλανθρωπία και ενίσχυσε των "αγώνα" των αιωνόβιων φοιτητών, των αποτυχημένων συνδικαλιστών και των σουβλατζήδων της κάτω Ραχούλας που δε θα έχουν δουλεία επειδή το ΤΕΙ κουρέματος προβάτων του χωριού τους έμεινε χωρίς σπουδαστές...
P.S.: Το γεγονός ότι κάποια λαμόγια πήραν επιχορηγήσεις και την έκαναν για Σκόπια ή ότι κάποιοι επιχειρηματίες κερδοσκοπούν εις βάρος των εργαζομένων και των πελατών τους (βλ. τράπεζες) τί σχέση έχει με κάποια παιδία που αν μη τι άλλο εργαστηκαν σκληρά για να φτάσουν εδώ; Και εγώ μαζί σου για να κάνουμε μποϋοκοτάζ στα κοράκια αλλά όχι τέτοια γκαντεμιά ρε φίλε...2006 έχουμε, όχι 1982...
P.P.S. : Άλλο πανηγυρίζω για μια επιτυχία και άλλο ξεχνάω τα προβληματά μου εξαιτίας μιας επιτυχίας....Αυτοί που θα πανηγυρίσουν (ελπίζω) αύριο δεν τρώνε απαραίτητα κουτόχορτο!