Ρε μάγκες ριλάξ όλοι.. εγώ προσωπικά δεν γλεντάω μόνο επειδή η εθνική Ελλάδος έφτασε εκεί που έφτασε.
Παρακολουθώ και παίζω μπάσκετ από 8 χρονών. Έχω παρακολουθήσει, είτε σε κασσέτες είτε στην τηλεόραση, μπορεί και χίλια μάτς. Δεν έχω δει ποτέ εθνική ομάδα δικιά μας να παίζει τέτοιο μπάσκετ. Αυτοί που ξέρουν με καταλαβαίνουν. Το '87 ήταν θέμα 2-3 μεγάλων παικτών. Το "έπος" της Πορτογαλίας στο ποδόσφαιρο βέβαια ήταν απλά τύχη και συγκυρία, και βέβαια μια καλή ομάδα, και κυρίως ομάδα.
Τώρα έχεις 12 καταπληκτικούς παίκτες, που δεν έχουν απλώς θράσος και βάζουν κάποια σουτ. ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ! Οι πάσες του Παπαλουκά, οι διεισδύσεις του Σπανούλη και αυτά τα φοβερά πικ ν' ρολ του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά ρε παιδιά πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπάσκετ. Και αυτό γιατί είναι ένα ομαδικό αποτέλεσμα.. μπορεί αν ο καθένας από αυτούς να πήγαινε σε μια τυχαία ομάδα να μην έβγαζε τίποτα.. όλοι μαζί όμως είναι ένα απίστευτο σύνολο.
Το πιο σημαντικό δεν είναι η καύλα μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλος ο κόσμος, και κυρίως οι Αμερικανοί είδαν μια ομάδα που αποδίδει καταπληκτικό μπάσκετ, είναι καθαρή και ξέρει το άθλημα.. μετά την Πορτογαλία αν θυμάστε πολλοί μας την είπαν , στα αρχίδια μας βέβαια, για τη μπάλα που παίξαμε.. σήμερα δείξαμε στον κόσμο τα αρχίδια μας μάγκες.. η ομάδα αυτή είναι στολίδι για όλους μας, γιατί είναι όλοι τους ένας και ένας, και αυτό πρώτα σε χαρακτήρα και μετά σε αξία.
Όσο για τον Νεοκλή, εγώ σε γενικές γραμμές βρίσκω ότι οι ανησυχίες του επιδέχονται συζήτησης. Αλλά σε μένα , έναν τρελαμένο με το μπάσκετ, μου αρκεί σήμερα που είδα να ξεφτλίζουμε αυτούς που πριν από μερικά χρόνια πίστευαν ότι ήταν οι καλύτεροι... και θα ήταν, άμα κατέβαζαν μια ομάδα με Duncan, Garnett, Kidd, Allen, Carter, Bryant, Stoudemire. Iverson.. όμως σήμερα ηττήθηκαν από μία ομάδα κατά κράτος και σε όλους τους τομείς. Και μου αρκεί που θα κοιμηθώ θυμόμενος το απίστευτο λει άπ του Σπανούλη στο τέλος με την αλλαγή του χεριού στον αέρα μπροστά από τον Wade, MVP των τελικών και εκ των πρώτων σκόρερ στο ΝΒΑ.
Σήμερα απλά, ζήσαμε ιστορία...