Νέα

Να μεινω η να φυγω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα qertq
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 476
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Υπαρει δουλεια στο εξωτερικο και σκεφτομαι να μεινω ελλαδα και να ψαξω για δουλεια η να φυγω αφου μ

• Ξυπνα ΜΑΛΑΚΑ και σηκω φυγε

Ψήφοι: 42 36,5%
  • Μα ποσο μαλακας εισι και το σκεφτεσαι ακομα

Ψήφοι: 16 13,9%
  • κατσε εδω και ψωφα μαζι μας θα ερθουνε καλυτερες μερες .Ισως σε καποια αλλη ζωη.

Ψήφοι: 8 7,0%
  • Αραξε ελλαδα και πηξε

Ψήφοι: 11 9,6%
  • Αμα μπορεις καντην και βλεπεις τι γινεται

Ψήφοι: 38 33,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    115

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
οχι ρε σι . Εχω παρει την αποφαση απλα σκεφτομαι εαν οντως κανω σωστα.  Γιατι απο μαλακιες εχω κανει καργα.Βεβαια παντα σε καλο μου βγαινανε αλλα ποτε δεν ξερεις.Θελω να ξερω οτι υπαρχουν αλλοι 1000 λογοι να μην φυγω απο εδω .  Δεν παιζει να ειμαστε τοσο για τα μπαζα!!!
Βεβαια τοσα χρονια για τον πουτσο ειναι αυτη η χωρα δεν αλλαξε τωρα θα αλλαξει !Τωρα που μας πηραν χαμπαρι οτι ημαστε μαλακες.  Τωρα ξεικναει η μεγαλη μασα.  
Απλα ειναι το γαμωτο.

Ο φιλος που λεει οτι δεν προκειται να φτιαχτω τωρα εχει δικιο.  Εχω ποσους γνωστους που ειναι στην ηλικια ομυ και με παιδια και ταλαιπωρουνται. Με ολη την εννοια τις λεξεις.

οποτε αυτα ειναι που σκεφτομαι.Βεβαια ειναι και η ευκαιρια να κανεις κατι στην ζωη σου.Στην ελλαδα αστο ξεχνατο ενω εξω ισως...
Θα μπορούσα να γράψω σεντόνια !! Αντ' αυτού θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός !! 3 σοφές ελληνικές παροιμίες:

Καλύτερα να μετανοιώσεις για κάτι που έκανες, παρά να μετανοιώσεις για κάτι που δεν έκανες !!

Αν δεν πέσεις στο νερό κολύμπι δεν μαθαίνεις !!

Καπιανού χαρίζανε γάιδαρο και αυτος τον κοίταζε στα δόντια !!

Την εχεις παρει την απόφαση αλλά φοβάσαι. Ειναι φυσικό να φοβάσαι αυτό που δεν ξέρεις. Αλλά είναι βλακώδες να περιμενεις να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Κσλυτερα φοβισμένος παρά βλάκας

Καλή τύχη  :hi:

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
software  n -tier και βαλε.Ειχα  προτασεις σε καποιες εταιριες ξεκινας το πρωι και τελειωνεις το βραδι.Σαββατα κυριακες και βαλε οσο παει.
Τους ειπα οχι γιατι τα εκανα πιο παλια και εχω βαρεθει.Θα ηθελα να εχω μια νορμαλ κατασταση μια φορα.Τωρα τι θα βγει.!
Μιλαγα με μια γκομενα απο εξω και αυτο που κατεληξα οτι συμφερη πιο πολλη να ειμαι εξω απο οτι ελλαδα.Για δουλεια μελλον και τα σχετικα.
Αλλα ακομα το σκεφτομαι.
Παρα πολλης κοσμος φευγει για δουλεια εξω σαν και εμενα.Εχει πιο πολλη πραμα.

κακώς το σκέφτεσαι, ιδιαίτερα όταν δεν σε κρατάει τίποτα.
έχεις 25 παραγωγικά χρόνια μπροστά σου τουλάχιστον και εδώ για τα επόμενα 15-20 θα είναι καμμένη γη.
φύγε το συντομότερο...

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
κακώς το σκέφτεσαι, ιδιαίτερα όταν δεν σε κρατάει τίποτα.
έχεις 25 παραγωγικά χρόνια μπροστά σου τουλάχιστον και εδώ για τα επόμενα 15-20 θα είναι καμμένη γη.
φύγε το συντομότερο...
:)

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Θα μπορούσα να γράψω σεντόνια !! Αντ' αυτού θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός !! 3 σοφές ελληνικές παροιμίες:

Καλύτερα να μετανοιώσεις για κάτι που έκανες, παρά να μετανοιώσεις για κάτι που δεν έκανες !!

Αν δεν πέσεις στο νερό κολύμπι δεν μαθαίνεις !!

Καπιανού χαρίζανε γάιδαρο και αυτος τον κοίταζε στα δόντια !!

Την εχεις παρει την απόφαση αλλά φοβάσαι. Ειναι φυσικό να φοβάσαι αυτό που δεν ξέρεις. Αλλά είναι βλακώδες να περιμενεις να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Κσλυτερα φοβισμένος παρά βλάκας

Καλή τύχη  :hi:
:)

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
software  n -tier και βαλε.Ειχα  προτασεις σε καποιες εταιριες ξεκινας το πρωι και τελειωνεις το βραδι.Σαββατα κυριακες και βαλε οσο παει.
Τους ειπα οχι γιατι τα εκανα πιο παλια και εχω βαρεθει.Θα ηθελα να εχω μια νορμαλ κατασταση μια φορα.Τωρα τι θα βγει.!
Πολλοί εργοδότες λογικά σου λένε στην αρχή ότι μπορεί να κάθεσαι παραπάνω ώρες, αλλά στην πράξη τελικά δεν κάθεσαι λεπτό πάνω από το 8ωρο. Και στη δική μου δουλειά έτσι είχε γίνει. Οκ κατά το training δούλευα μέχρι και 10 ώρες, αλλά από τότε φεύγω στο 8ωρο ακριβώς σαν δημόσιος υπάλληλος. Σου το λένε για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά...

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Πολλοί εργοδότες λογικά σου λένε στην αρχή ότι μπορεί να κάθεσαι παραπάνω ώρες, αλλά στην πράξη τελικά δεν κάθεσαι λεπτό πάνω από το 8ωρο. Και στη δική μου δουλειά έτσι είχε γίνει. Οκ κατά το training δούλευα μέχρι και 10 ώρες, αλλά από τότε φεύγω στο 8ωρο ακριβώς σαν δημόσιος υπάλληλος. Σου το λένε για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά...
Ελα ομως που ετια ηταν. Θυμαμαι πριν 2 χρονια σε μια εταιρεια εφευγα κατα τις 10.00 το βραδι απο τις 8.00 το πρωι.Πηγαινα σπιτι και ημουν στην τσιτα.  Και απο λεφτα αστα..... και μου την ελεγαν συνεχεια μη παρω και θαρρος και ζηταω παραπανω λεφτα.Εεεε ηρθε η κριση και τα ριξανε ολα και πλεον δουλευον ολοι τσαμπα. και μιλαμε για πραγματα που δεν γινονται σε μια μερα.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
καλησπερα στην ομαδα.Θα μπω κατευθειαν στο θεμα.
Ειμαι 40 και ανεργος χωρις φιλους  γκομενα οικογενεια και ολα τα σχετικα.Δεν πεθαινω τις πεινας.  

Μου εχουν προσφερει δουλεια εξωτερικο(εκανα αιτησεις και εκατσε) λογο ειδικοτητας ετυχε και εκατσε προσφορα.
Ακομα και καποιες γκομενες που ειχα γνωρισει καποια χρονια (καναδεζες) μου εχανε πει τι κανεις εδω?(Ελα ντε!!)

Η εταιρεια μικρη αλλα μου εβαλε τα εισητηρια να παω εκει να με δουνε και εχει αρκετη δουλεια.
Μου λενε σκεψου το και πες μας δεν βιαζομαστε αλλα δεν θα περιμενουμε και μια ζωη.  

Αλλα θελουνε να παω απο την μερια τους(δεν με αγαπανε για να βγαλουνε λεφτα θα παω και για να βγαλω λεφτα και εγω θα παω).
Τα λεφτα ειναι καλα.

Το κλιμα απο οσο δειχνει που μιλησα με αλλους ειναι καλο.
Τωρα στην δουλεια μπορει να πιασει και να ειμαι αυτο που θελουν μπορει και οχι.(Το μονο που μπορει να φοβαμαιισως να εχουν παραπανω απαιτησεις Αντεχω αλλα θα θελω χρονο).

Το μονο που εχω εδω στην ελλαδα ειναι το σπιτι μου και η μελλοντικη ελπιδα να βρω δουλεια γκομενα και τα σχετικα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να βαλω λουκετο και να εξαφανιστω  παντα μπορω να γυρισω πισω. Δωστε οτι συμβουλη  μπορειτε.

Ρε τύπε δεν εχω προλάβει να δω τα υπόλοιπα, αλλα βάσει του πρώτου σου μυνηματος και μονο δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο το σκέφτεσαι ακομα. Δηλαδη τι εχεις να χάσεις; Αφου δεν εχεις τίποτα να σε κρατάει Ελλάδα όπως γράφεις...

Στείλε μου πμ σε ποια χωρα/πολη πας και τι μισθό σου δινουν να σου πω λεπτομέρειες για το πως θα την βγάζεις. Την Ευρώπη την εχω γυρίσει ολη.

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ρε τύπε δεν εχω προλάβει να δω τα υπόλοιπα, αλλα βάσει του πρώτου σου μυνηματος και μονο δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο το σκέφτεσαι ακομα. Δηλαδη τι εχεις να χάσεις; Αφου δεν εχεις τίποτα να σε κρατάει Ελλάδα όπως γράφεις...
Το σπιτι μου και ο φοβος μηπως μου ζητησουν λαγους με πετραχιλια?
Το σπιτι το κλεινω βαζω λουκετο πες.Τους λαγους με τα πετραχιλια εκει ψιλωκολαω!! Με εχεις.Επειδη εχω δει πολλες μαλακιες γιαυτο.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Το σπιτι το κλεινω βαζω λουκετο πες.Τους λαγους με τα πετραχιλια εκει ψιλωκολαω!! Με εχεις.Επειδη εχω δει πολλες μαλακιες γιαυτο.

Και παπατζα να σου πουλάνε τι ειχες και τι έχασες; Τι λουκέτο λες, σπιτι ειναι οχι επιχείρηση, πες πως πήγαινες διακοπές διαρκείας... Στείλε μου λεπτομερείς σε πμ αν δε θες εδω να σου δώσω οτι πληροφορίες μπορώ για την πολη/χωρα που πας.

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66

λογικά πριν πας κάπου ξέρεις το τι πρόκειται να κάνεις.
υπάρχει μια περιγραφή της θέσης.
και απ' όσο γνωρίζω, έξω δεν είναι όπως εδώ που πας για να κάνεις 10 πράγματα και κάνεις 100 τελικά.
πριν φύγεις θα συζητήσεις, θα ξέρεις. όσο για τα πετραχήλια, έξω πληρώνονται κιόλας αν είσαι ικανός...

ξεπέρασε τους φόβους και προχώρα.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Όλα εξαρτώνται από το ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
Μη συγκρίνεις τα λεφτά με εδώ.

Αν παίρνεις π.χ. 3000ευρώ το μήνα στην αγγλία ...
και από την άλλη μπορείς εδώ να μείνεις τσάμπα σε σπίτι γονιών
και να έχεις 5 ευρώ τη μέρα για καφέ, ΚΑΤΣΕ ΕΔΩ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

Από την άλλη αν είναι να πας στην Ουγγαρία με 3000 ευρώ το μήνα ...
ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΘΕΣ.

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
λογικά πριν πας κάπου ξέρεις το τι πρόκειται να κάνεις.
υπάρχει μια περιγραφή της θέσης.
και απ' όσο γνωρίζω, έξω δεν είναι όπως εδώ που πας για να κάνεις 10 πράγματα και κάνεις 100 τελικά.
πριν φύγεις θα συζητήσεις, θα ξέρεις. όσο για τα πετραχήλια, έξω πληρώνονται κιόλας αν είσαι ικανός...

ξεπέρασε τους φόβους και προχώρα.
Στην πληροφορικη δεν παει ετσι.  Τουλαχιστον σε εμενα οπου ημουν  αυτα που μου ζητουσαν ηταν παντα (λογο προυπηρεσιας τραβηγμενα)οποτε ειτε δεν τα προλαβενα ειτε επρεπε να τα μαθω απ την αρχη.  
Για τεχνολογιες μιλαμε παντα.

Κανοικα σε νορμαλ εταιρεις οταν πας σου λενε τι και πως το κανουν και αυτα που εχουν εκει τα μαθαινεις με τον καιρο.
Εχεις και την δικια σου πειρα και προχωρας. Εγω γαμω την παναγια μου οπου  ημουν ημουν παντα μονος και δεν μου ελεγε κανεις τιποτα. Επρεπε οτι μαλακια ειχανε φτιαξει να την ξερω απο πριν αμα δεν την ηξερα η δεν την καταλαβαινα μου την ελεγαν καλα δεν το ξερεις!!
Ολα ειναι ευκολονοητα αμα στα πεις καποιος.Μονο εγω επρεπε να τα μαντευω.
Παντα επεφτα στους γαματους...

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Όλα εξαρτώνται από το ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
Μη συγκρίνεις τα λεφτά με εδώ.

Αν παίρνεις π.χ. 3000ευρώ το μήνα στην αγγλία ...
και από την άλλη μπορείς εδώ να μείνεις τσάμπα σε σπίτι γονιών
και να έχεις 5 ευρώ τη μέρα για καφέ, ΚΑΤΣΕ ΕΔΩ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

Από την άλλη αν είναι να πας στην Ουγγαρία με 3000 ευρώ το μήνα ...
ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΘΕΣ.
ολα ειναι σχετικα

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
ολα ειναι σχετικα

Τελείως συγκεκριμένα είναι.
Σε πρώην ανατολική θα πήγαινα χαλαρά.
Σε δυτική , θέλεις πάνω από 6χιλιάρικα το μήνα για να ζεις καλά.
Με 3 , είσαι ζητιάνος.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τελείως συγκεκριμένα είναι.
Σε πρώην ανατολική θα πήγαινα χαλαρά.
Σε δυτική , θέλεις πάνω από 6χιλιάρικα το μήνα για να ζεις καλά.
Με 3 , είσαι ζητιάνος.

Πέρα απο το Ζούμπερι εχεις παει;

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
Στην πληροφορικη δεν παει ετσι.  Τουλαχιστον σε εμενα οπου ημουν  αυτα που μου ζητουσαν ηταν παντα (λογο προυπηρεσιας τραβηγμενα)οποτε ειτε δεν τα προλαβενα ειτε επρεπε να τα μαθω απ την αρχη.  
Για τεχνολογιες μιλαμε παντα.

Κανοικα σε νορμαλ εταιρεις οταν πας σου λενε τι και πως το κανουν και αυτα που εχουν εκει τα μαθαινεις με τον καιρο.
Εχεις και την δικια σου πειρα και προχωρας. Εγω γαμω την παναγια μου οπου  ημουν ημουν παντα μονος και δεν μου ελεγε κανεις τιποτα. Επρεπε οτι μαλακια ειχανε φτιαξει να την ξερω απο πριν αμα δεν την ηξερα η δεν την καταλαβαινα μου την ελεγαν καλα δεν το ξερεις!!
Ολα ειναι ευκολονοητα αμα στα πεις καποιος.Μονο εγω επρεπε να τα μαντευω.
Παντα επεφτα στους γαματους...

μηχανικός είμαι, καταλαβαίνω. (σε άλλο κομμάτι όμως...)
παρ' όλα αυτά και πάλι επιμένω, όπου και να πας δεν θα είναι χωρίς να ξέρεις  τι θα κάνεις.
όσο για το τι σε φοβίζει, μπορείς τις προηγούμενες εμπειρίες να τις χρησιμοποιήσεις όταν θα διαπραγματεύεσαι.
φύγε να ησυχάσεις...
δουλειά πολύ ας υπάρχει, η ανασφάλεια όμως και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν εδώ σε τσακίζουν καθημερινά.
κι' εγώ για έξω είμαι, απλά όχι ακόμη.

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
βασικα αμα το δω απλα.

Εχω στειλει τοσα βιογραφικα τοσα χρονια που ειναι απιστευτο και ακομα ψαχνω.

Δηλαδη κατι οντως δεν παει καλα.

ΟΚ Εστω οτι ειμαι εγω ο μαλακας.

Και οι μαλακες εχουν δουλεια εστω κατι να ασχολουνται εστω να παρουν ψιχουλα και να κανουν κατι το μικρο.

Ε τοτε εστω και αυτο το μικρο ντελιβερι φαστ φουντ φουρνος να πεταλωνω κουνουπια ετσ κατι αλλα που .... και τρεχω και τα κυνηγαω σαν τρελλος.

Οταν λεμε τρεξιμο εννουμε τρεξιμο.

Αφου δεν πιανει και αυτο τοτε μαλλον δεν ειμαι εγω ο μαλακας και κατι αλλο ειναι ο μαλακας.
Η εταρεια που δουλευεω η θα δουλεψω. Εστω οτι ειναι η εταιρεια που θα δουλεψω πως τοτε ειναι ανοιχτη τοσα χρονια και δεν κλεινει?

Τι γινεται η εταιρεια και καθε εταιρεια δεν κλεινει γιατι τα ατομα που ειναι δικα τις δεν την αφηνουν να κλεισει.

Τι εννοω.

Θα εχουν ατομα παντα που  θα ειναι τις οικογενειας και δεν προκειται ποτε να κλεισει γιατι ολοι αυτοι οι γλυφτες θα πληρωνονται για να μεινουν και θα κανουν δουλειες που θα τους επιτρεπουν να μεινουν.

οπως εχει πει και καποιος γνωστος η εταιρειες δουλευουν με γνωστους που κανουν δουλειες για να εχουν θεση και μισθο στην εταιρεια και ολους αυτους που κανουν τις δουλειες του ποδαριου ετσι ωστε να φευγουν απο εταρειες και να φαινονται οι γνωσστοι ετσι ωστε χαρις αυτους κρατιεται η εταιρεια.

πιο απλα αυτο το 1.5(πλεον και παραπανω μπορει και 2.0) εκατομμυριο ανεργοι απο το συνολο τον 4.9 εκατομυριων εργαζομενων ειναι οι μαλακες που κανουν την δουλεια ετσι ωστε οι γνωστοι και οι γλυφτες να εχουν δουλεια. και παει λεγοντας βαριεμαι να το αναλυω.

εδω γκρεμιζεται το συμπαν γινεται τις πουτανας οχι σε μια εταιρεια αλλα απο οσο εχω δει σχεδον παντου. Οποτε το να ειμαι εγω μαλακας ακυρο.
Μαλλον κατι παει στραβα και οχι μονο στην χωρα πιο πολλη στον κοσμο.

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
μηχανικός είμαι, καταλαβαίνω. (σε άλλο κομμάτι όμως...)
παρ' όλα αυτά και πάλι επιμένω, όπου και να πας δεν θα είναι χωρίς να ξέρεις  τι θα κάνεις.
όσο για το τι σε φοβίζει, μπορείς τις προηγούμενες εμπειρίες να τις χρησιμοποιήσεις όταν θα διαπραγματεύεσαι.
φύγε να ησυχάσεις...
δουλειά πολύ ας υπάρχει, η ανασφάλεια όμως και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν εδώ σε τσακίζουν καθημερινά.
κι' εγώ για έξω είμαι, απλά όχι ακόμη.
επειδη εχω την εμπειρια απο εδω το λεω . στην πληροφορικη δουλευον αρκετα ατομα που ειναι μυστηρια.Αυτο αρκει μονο για απαντηση.
Δεν εισαι ακομα ελα ομως που θα γινεις και δεν το εχεις παρει χαμπαρι ακομα.

OP
OP
Q

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
μην ξεχασεται να ψηφησετε
thanks

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Πολύ το ψειρίζεις το θέμα.

Μην περιμένεις ποτέ να είσαι "έτοιμος" να φύγεις..

Απλά βούτα και κολύμπα.

Όσο χρονο έχεις ακόμη,(εκτός αν πας σε Αγγλόφωνη χώρα οπότε κομπλέ με Αγγλικά)μάθε την τοπική γλώσσα.

Και 3 χιλιάρικα το μήνα να καθαρίζεις,αν δεν μπορείς να ανοίξεις το στόμα σου να πεις 2-3 κουβέντες,θα φας τρελό πρόλογο,θα σε περνάνε για βλαμμένο και μέχρι να συνέλθεις και να έχεις μάθει τη γλώσσα θα έχουν περάσει 1-2 χρόνια.

Γλώσσα,το Α και το Ω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom