Νέα

Κόστος ζωής στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thleizer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.278
Πόντοι
4.546
E βέβαια. Να μου στέλνει η μανα μου κάθε μέρα φαγητό ενω έχω ξεπεράσει τα 35 ; ντροπή :grin:

Βάλε σε μια κατσαρόλα μέσα 10 αυγά να βράσουν για κανα δεκάλεπτο. Απο τη στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό και για δεκα λεπτά μετά θα έχεις έτοιμα 10 αυγα. Θα τα βάλεις στο ψυγείο.... μια έτοιμη σαλάτα απο το σουπερ μάρκετ λαδάκι αλατάκι πιπεράκι και μερικές επισης βραστές πατάτες ή ρύζι βραστό και έχεις γεύμα για 2-3 μέρες.

Ωραίος ! Εγω έχω 1 γάτο.

Τα έκτακτα έξοδα καλύπτονται απο αυτά που έχω στην άκρη.

Έχουμε πόλεμο ναι γιατι δεν θα αφήσουμε τα καρτέλ να πλουτίσουν εις βάρος μας.

Ένα παράδειγμα ξηροί καρποί στο Λίντλ 2.65 ευρώ το σακουλάκι.... στον Σκλαβενίτη 2.80 και 4 ευρώ αντίστοιχα.
Στον Γαλαξία 1.40 ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ... Στον Σκλαβενίτη 1.95 !!!!

Γιαούρτι για πρωίνο δεν παίρνω ΠΟΤΕ αν δεν το έχει προσφορά. 3 ευρώ να το πάρω το μέγιστο.
Στα κωλόμπαρα τα ίδια ζητάνε 80-90 ευρω λέω εχω πάνω μου 50-60 όποια γουστάρει.

Και κάποιες κάθονται για να μη χάσουν και αυτά. Γκομενα αυτη την εποχή δεν εχω ουτε εγώ αλλα θα βρούμε κ γυναίκα.
Απλά θέλει λίψο ψάξιμο.

Κοτόπουλο φιλέτο στο ΜΑΡΤ 6 Ευρώ..... γιατι να δώσω 10 στον σκλαβενίτη ; που ειναι και το ΙΔΙΟ ΜΑΡΤ = ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ !!!!!!!!!!

Αυγά δεν δίνω πάνω απο 0.25 λεπτά το τεμάχιο. Στο Λιντλ τα έχει τόσο. Σαλατούλα θα την πάρω με 1 ευρώ απο Σκλαβενίτη.

50-60 ευρω την εβδομάδα για φαγητό και ειμαι κομπλέ. 250 το μήνα και ειμαι οκ με 300 ειμαι βασιλιάς.

250 τα τρόφιμα και 350 το ενοίκιο + 100 ρευματα νερά τηλέφωνα το μήνα ειμαστε στα 700 ευρώ. 100 ευρω αμάξι βενζίνη στα 800

200 για βόλτες 1000... αλλα 200 για αποταμίευση. Με 1200 βάζεις και στην άκρη και πάς και καμια βόλτα. Αν βεβαια δεν έχεις δάνειο αυτοκινήτου κ χωρίς έκτακτα έξοδα. Η αποταμιευση με αυτο το ρυθμό δινει 2500 χιλιαρικα περίπου το χρόνο στα 4 χρονια ειναι 10.

Ενα καλό μαξιλάρι να μην έχεις ανάγκη τράπεζες για καταναλωτικά. Μένω και κάνω κουμάντο πολύ καιρό μονος μου οπότε τα ξέρω. Δεν με ταϊζει η μάνα μου.

Ειναι απίστευτο να βλέπω ανθρώπους να κάνουν λογαριασμούς των 2200 ευρώ το μήνα χωρις αποταμίευση. Σε 5 χρόνια θα είχα πάρει ενα διαμέρισμα και μετά θα έπαιρνα ενα μικρό δάνειο να το ανακαινίσω και θα το νοίκιαζα με 400 ευρώ/μήνα σε καλή κατάσταση και ανακαινισμένο. Μονο βεβαια σε δημόσιους υπάλληλους δασκάλους - δασκάλες - αστυνομικούς γιατι αν μου κάνανε μαλακίες μετά θα μπορουσα να τους τα πάρω. Στην έσχατη περίπτωση.

ΥΓ Δεν πίνω καφέδες ουτε καπνίζω και αμα θέλω ντελίβερι παίρνω μια πιτσα μια στο τόσο ή παίρνω τις κατεψυγμενες εχει ωραίες με 3-4 ευρώ και τις φτιάχνω στην φριτέζα.

Ας σοβαρευτούμε γιατι θα μας γαμήσουν και απο το κώλο !!!! Καλη συνέχεια και σε σένα φίλε μου.
Μπορείς επίσης να κλείσεις ένα μέρος των χρημάτων σου σε προθεσμιακές καταθέσεις ή σε κάποιο etf σε κάποια πλατφόρμα.

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
905
Πόντοι
81
Δε γελάω μ'αυτό.Γελάω που κάποιοι βάζουν στα σοσιαλ 2 φωτογραφίες απ'τη γέφυρα του Westminster και το Big Ben για να νομίζουν οι συγχωριανοί τους στην Ελλάδα ότι αυτοί κάνουν ζωάρα στο London.Ενώ η ζωή τους είναι σπιτι-τρένο-δουλειά-τρένο-σπίτι
Αν οι υπόλοιποι γνωστοί τους ζουν με 800€ επίδομα ανεργίας, σπίτι - καφετέρια - σπίτι, εννοείται ότι κάνουν ζωαρα οι άλλοι στην Αγγλία.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.418
Πόντοι
1.196
Όχι. Είναι εκείνοι οι commuters που είναι όλο στο πήγαινε-έλα.

Δουλειά-διαδρομή-σπίτι-διαδρομή-δουλειά.

Όλα για την καριέρα και για να μένουν και λεφτά στην άκρη. Δεν είναι να γελάς για τίποτα. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν κι εδώ.

Άραξε όμως. Όχι ακόμη.:grin:
Δεν ισχύουν αυτά στις πιο πολλές δουλειές στο Λονδίνο πλέον. Στο UK τα work only συμβόλαια είναι γύρω στο 40-45% και στο Λονδίνο λιγότερα. Οι υπόλοιποι home only ή hybrid. Πολύς κόσμος παίρνει μισθό Λονδίνου και δε ζει στο Λονδίνο ή ούτε καν στο UK.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.684
Πόντοι
3.556
Έχουμε γενικώς μια λίγο περίεργη γεωπολιτική κατάσταση αυτόν τον καιρό, οπότε λογικά θα προκύψει και η μία η άλλη έκτακτη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του καθενός μας. Ως τώρα το πετρέλαιο είναι στα 75 δολάρια το βαρέλι, αλλά πάντοτε παίζει να έχουμε εκπλήξεις.:rockon:

Στα 250 δολάρια το πετρέλαιο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ​

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.684
Πόντοι
3.556
Δεν ισχύουν αυτά στις πιο πολλές δουλειές στο Λονδίνο πλέον. Στο UK τα work only συμβόλαια είναι γύρω στο 40-45% και στο Λονδίνο λιγότερα. Οι υπόλοιποι home only ή hybrid. Πολύς κόσμος παίρνει μισθό Λονδίνου και δε ζει στο Λονδίνο ή ούτε καν στο UK.

Ανάμεικτη η όλη φάση, το λες κι εσύ. Αλλά τι να το συζητάμε τώρα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.418
Πόντοι
1.196

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.883
Πόντοι
9.297
Στο είπα και πριν: το ότι γερνάς δε σε κάνει σοφό, απλά σε κάνει γέρο. Σταμάτα τις εξυπνάδες ότι θα καταλάβουμε στο μέλλον αυτά που δήθεν ξέρεις τώρα επειδή γέρασες. Δεν ψαρώνει αυτό, ούτε προκαλεί σεβασμό, προκαλεί μόνο λύπηση ότι κάποιος γέρασε και δεν κατάλαβε rules of life που ένας άνθρωπος με μέσο μυαλό καταλαβαίνει γύρω στα 20. Σεβασμό σε μια συζήτηση προκαλούν τα επιχειρήματα. H ηλικία, η φυλή, κλπ. αυτού που τα λέει δεν ενδιαφέρουν. Τα "είμαι γέρος και να με ακούτε" στα εγγόνια σου.
Το "είμαι μικρός και τα ξέρω όλα" ...εκεί που περνάει...όχι σε εμένα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.883
Πόντοι
9.297
Οδος Κασσανδρου
Κοντα στο Αριστοτελειο και πολλα απο αυτα τα σπιτια τα νοικιαζουν φοιτηριες. Οτι ωρα και να περασεις θα δεις μουνιτσες να βολταρουν με μπλουζακι χωρις σουτιεν που διαγραφει το piercing στην ρωγα
Σιγά τις προχωρημένες...θα άξιζε αν έκαναν βόλτες στα μπαλκόνια τόπλες.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.418
Πόντοι
1.196
Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.827
Πόντοι
3.656
Αν οι υπόλοιποι γνωστοί τους ζουν με 800€ επίδομα ανεργίας, σπίτι - καφετέρια - σπίτι, εννοείται ότι κάνουν ζωαρα οι άλλοι στην Αγγλία.

Στην Ελλάδα και με 800 χωρις παιδιά και νοίκια,καλύτερη ζωή κάνεις απ'τη μπίχλα της Αγγλίας.Μονο οι ξεκωλιάρες αγγλίδες θα σου λείπουν.

Geroxekoutis

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Σεπ 2023
Κριτικές
21
Like
10.709
Πόντοι
2.036
Δεν γίνεται να έχουμε προσιτό κόστος ζωής και να έχουμε φοιτήτριες και τουρίστριες να περπατάνε δίπλα μας...
Με φοιτήτριες και τουρίστριες το κόστος ζωής του μέσου Μύστη πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
903
Πόντοι
81
Δε γελάω μ'αυτό.Γελάω που κάποιοι βάζουν στα σοσιαλ 2 φωτογραφίες απ'τη γέφυρα του Westminster και το Big Ben για να νομίζουν οι συγχωριανοί τους στην Ελλάδα ότι αυτοί κάνουν ζωάρα στο London.Ενώ η ζωή τους είναι σπιτι-τρένο-δουλειά-τρένο-σπίτι
Στις μεγαλες πολεις ετσι ειναι. Οταν εμενα Βερολινο ετυχε να χρειαζομαι 3 ωρες την ημερα πηγενε -ελα απο τη δουλεια στο σπιτι.
Και στην Αθηνα συμβαινει αυτο. Μπες προαστιακο να δεις κοσμος που ταξιδευει γιατι δουλευει στην Αθηνα και μενει Ελευσινα, Ασπροπυργο και πιο μακρυα. Η διαφορα ειναι οτι αυτος που το κανει στο Βερολινο ή το Λονδινο το κανει για 1500 ως 2500 ευρω το μηνα ή παραπανω ενω αυτος που το κανει στην Αθηνα το κανει για 700 ως 1000 ευρω.

Geroxekoutis

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Σεπ 2023
Κριτικές
21
Like
10.709
Πόντοι
2.036

Geroxekoutis

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Σεπ 2023
Κριτικές
21
Like
10.709
Πόντοι
2.036
Στις μεγαλες πολεις ετσι ειναι. Οταν εμενα Βερολινο ετυχε να χρειαζομαι 3 ωρες την ημερα πηγενε -ελα απο τη δουλεια στο σπιτι.
Και στην Αθηνα συμβαινει αυτο. Μπες προαστιακο να δεις κοσμος που ταξιδευει γιατι δουλευει στην Αθηνα και μενει Ελευσινα, Ασπροπυργο και πιο μακρυα. Η διαφορα ειναι οτι αυτος που το κανει στο Βερολινο ή το Λονδινο το κανει για 1500 ως 2500 ευρω το μηνα ή παραπανω ενω αυτος που το κανει στην Αθηνα το κανει για 700 ως 1000 ευρω.
Προφανώς και θα το κάνει. Για να μείνει κέντρο σε χρέπι θέλει 7 κατοσταρικα ενοίκιο.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.418
Πόντοι
1.196
Στην Ελλάδα και με 800 χωρις παιδιά και νοίκια,καλύτερη ζωή κάνεις απ'τη μπίχλα της Αγγλίας.Μονο οι ξεκωλιάρες αγγλίδες θα σου λείπουν.
Ρε παίκτη, τι γράφεις;
Εκτός από το ότι στην Ελλάδα με 800 είσαι για φέρετρο, η Αγγλία είναι πιο καθαρή χώρα από την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση:

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
1.917
Πόντοι
206
Σιγά τις προχωρημένες...θα άξιζε αν έκαναν βόλτες στα μπαλκόνια τόπλες.
Ναι. Και να σου σφυριζαν να ανεβεις επανω να τις σκισεις την κωλοτρυπιδα.
Ημαρτον, τα μουνια δινουν αξια στην καθημερινοτητα. Δεν εκανες φανταρος να δεις πως ειναι η ζωη χωρις να βλεπεις μουνι? Αν δεν σε χαλασε μπορεις να κλειστεις στο Αγ. Ορος να κανεις ζωαρα χωρις σκοτουρες

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
1.917
Πόντοι
206
Αν ζεις με την μαμα μεχρι τα ηντα ισως.
Με την προυποθεση να εισαι ευχαριστημενος μονο με το ps. Γκομενες τις ξεχνας

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.827
Πόντοι
3.656
Αν ζεις με την μαμα μεχρι τα ηντα ισως.
Με την προυποθεση να εισαι ευχαριστημενος μονο με το ps. Γκομενες τις ξεχνας