Νέα

Κόστος ζωής στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα thleizer
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.137
Πόντοι
2.356
1731227808165.png

Άρθρο

• Λύπη
Αντιδράσεις: Y13
OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
343
Πόντοι
21
Εγώ προσωπικά επιβιώνω στην Αθήνα
Εξαρτάται τι ζωή επιθυμείς να κάνεις ο καθένας. Θεωρώ ότι στην Αθήνα κάποιος με δικό του σπίτι και μισθό 1500 ευρώ ζει πολύ καλά. Με ενοίκιο τσιμα τσιμα, και με 1000αρικο και ενοικιο παρα πολυ ασχημα

euadaz

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2021
Like
253
Πόντοι
0
Εξαρτάται τι ζωή επιθυμείς να κάνεις ο καθένας. Θεωρώ ότι στην Αθήνα κάποιος με δικό του σπίτι και μισθό 1500 ευρώ ζει πολύ καλά. Με ενοίκιο τσιμα τσιμα, και με 1000αρικο και ενοικιο παρα πολυ ασχημα
Κάποιοι απλά δεν ξέρουν να κυνηγάνε ευκαιρίες

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
343
Πόντοι
21
Κάποιοι απλά δεν ξέρουν να κυνηγάνε ευκαιρίες
και αυτο ειναι υποκειμενικο θεμα αντιληψης. Αλλος μπορει να θεωρει ευκαιρια να μπει στο δημοσιο. Αλλος σε μεγαλη εταιρεια

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
343
Πόντοι
21
Αν δε φτανουν τα λεφτα πας σε φτηνη περιοχη να μεινεις,υπαρχει και η Ελευσινα πχ και η Νικαια αλλα θελει ο καθε φτωχος των 800ευρω σπιτι στο Χαλανδρι
γιατί στην Ελευσίνα και στη Νίκαια δεν ειναι ακριβα τα ενοικια? Φιλος μου εκπαιδευτικός εψαχνε περυσι στην Ελευσίνα σπίτι και δεν βρήκε και έμεινε στη θεία του στη Μαγούλα.

Ακόμα και σπίτι να βρεις στις εν λόγω περιοχές στη καλύτερη να το βρεις με 450 ευρώ. Για κάτσε υπολογισε λογαριασμοί, ψώνια, κάρτα μετρό και πες μου αν με μισθό ακόμα και δημοσίου που είναι στα 950 ευρώ, σου φτάνουν για να ζήσεις στην Αθήνα

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.636
Πόντοι
1.056
Με οποιοδήποτε κόστος, οποίος μπορεί, εκτός Ελλάδος και τρέχοντας.:woldman:

Υ.Γ Είμαστε τρι-μπούρδελο

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
343
Πόντοι
21
Με οποιοδήποτε κόστος, οποίος μπορεί, εκτός Ελλάδος και τρέχοντας.:woldman:

Υ.Γ Είμαστε τρι-μπούρδελο
Θα σου πω το εξής: Κάποιος που μένει σε πόλεις της Γερμανία ( Αννόβερο, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη) ως πτυχιούχος με μεταπτυχιακό παίρνει 2500-2700 καθαρά, μπορεί και 3κ το μήνα. Του μένουν στην άκρη τα μισά. Και στην Ελλάδα με μισθούς Βουλγαρίας-Κίνας δεν μπορείς να ζήσεις

ToniTheHorny

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2024
Like
8
Πόντοι
0
Κάποιος που μένει σε πόλεις της Γερμανία ( Αννόβερο, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη) ως πτυχιούχος με μεταπτυχιακό παίρνει 2500-2700 καθαρά, μπορεί και 3κ το μήνα. Του μένουν στην άκρη τα μισά.
Όχι ούτε καν. Φίλος στη Γερμανία με αντίστοιχο μισθό, μου λέει συνεχώς πως με τα λεφτά που του μένουν στην άκρη άντε να πάει 2-3 ταξίδια τον χρόνο ή να στείλει κάτι για να βοηθήσει τους γονείς του στην Ελλάδα. Τίποτα παράπω. Για αγορά σπιτιού, δε, ούτε λόγος. Δεν κοστίζει 100-150k όπως εδώ, έτσι? Θες 500k+ για διαμέρισμα, κι αν πωλείται κανένα.
Αντιθέτως, νιώθει τυχερός αν βρει μια άνετη τρύπα, χωρίς να χρειαστεί πάνω από 10k κόστος για εγγύηση και μετακόμιση, σε περίπτωση που λήξει το συμβόλαιό του. Είναι πολύ καλά λεφτά για τα δεδομένα της Ελλάδας, είναι τρίχες για Γερμανία.

OP
OP
T

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
343
Πόντοι
21
Όχι ούτε καν. Φίλος στη Γερμανία με αντίστοιχο μισθό, μου λέει συνεχώς πως με τα λεφτά που του μένουν στην άκρη άντε να πάει 2-3 ταξίδια τον χρόνο ή να στείλει κάτι για να βοηθήσει τους γονείς του στην Ελλάδα. Τίποτα παράπω. Για αγορά σπιτιού, δε, ούτε λόγος. Δεν κοστίζει 100-150k όπως εδώ, έτσι? Θες 500k+ για διαμέρισμα, κι αν πωλείται κανένα.
Αντιθέτως, νιώθει τυχερός αν βρει μια άνετη τρύπα, χωρίς να χρειαστεί πάνω από 10k κόστος για εγγύηση και μετακόμιση, σε περίπτωση που λήξει το συμβόλαιό του. Είναι πολύ καλά λεφτά για τα δεδομένα της Ελλάδας, είναι τρίχες για Γερμανία.
Τι να σου πω. Εγώ δεν το πήγα το θέμα σε αγορά κατοικίας αλλά στο θέμα της αποταμίευσης. Εδώ Ελλάδα όχι μόνο δεν κάνεις αποταμίευση, αλλά ή κάνεις 2η δουλειά ή δανείζεσαι από γονείς ( όχι εσύ, γενικώς μιλάω).

Σκέψου: Ένας πτυχιούχος με μεταπτυχιακό στη Γερμανία βγάζει καθαρό εισόδημα μηνιαίως άνετα 2700-3000 ευρώ , ενώ ένας ανειδίκευτος εκεί πολύ λιγότερα. Στην Ελλάδα και οι δυο ( πτυχιούχος, ανειδίκευτος) βγάζουν τα ίδια μη σου πω και ο ανειδίκευτος περισσότερα.

Όταν εδώ βγάζεις στη καλύτερη 1000 ευρώ και το κόστος ζωής σου είναι 1500 υπάρχει θέμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom