Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Συμφωνώ στο 50%. Ο υπάλληλος δεν είναι χαζός και οι περισσότεροι ξέρουν τι αξίζουν και το παίζει στην αγορά. Γι' αυτό έφερα συγκεκριμένο παράδειγμα. Δεν αναφέρομαι σε δουλειές όπου τα προσόντα όντως πληρώνονται. Εδώ γράφουμε για τον βασικό. Όταν ο άλλος κάνει μια απλή δουλειά και παίρνει το βασικό αργά ή γρήγορα θα σου φύγει για να πάει στο δίπλα. Ο οποίος δίπλα ή θα δίνει 1€ παραπάνω ή 1' λιγότερη δουλειά.

Πχ γιατί να τρέχω με το μηχανάκι σαν ντελιβεράς; Θα πάω στο βενζινάδικο και θα είμαι χαλαρός μιας που δεν θα έχω τον κίνδυνο.

Έχουμε μια κούριερ στην περιοχή μας που κάθε 6μηνο αλλάζει άτομα. Πριν 2-3 χρόνια δούλευε εκεί ένας γνωστός μου. Του έβγαζε την πίστη στη δουλειά. Μηδέν χαλάρωμα. Υπήρχαν μέρες που η "ξεκούραση" ήταν όταν πήγαινε από το ένα χωριό στο άλλο. Έφυγε στο χρόνο διότι δεν έκανε τίποτα από αυτά που σου έγραψα πιο πάνω. Να τον χαλαρώσει ή να του δώσει κάτι παραπάνω ώστε να "αξίζει" η ταλαιπωρία. Διότι περί ταλαιπωρίας πρόκειται. Γιατί στο μεταξύ δεν έδινε και υπερωρίες. Σου έλεγε 3 ΠΡΕΠΕΙ να είσαι πίσω και 3:59 έξω από την πόρτα.

Σηκώθηκε και πήγε σε άλλη μεταφορική και βρήκε την υγεία του. Όχι κούριερ αλλά μεταφορική. Ναι μεν τον τρώει το χιλιόμετρο και πολλές φορές αργεί αλλά τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από το βασικό αλλά και πιο χαλαρά. Πχ αν βρει κίνηση στην Εθνική χέστηκε. Ραδιόφωνο και όπως πάει. Και ας κάνει 2 ώρες παραπάνω.
Θα διαφωνούσα στο ότι ο υπάλληλος ξέρει τι αξίζει. Διότι δεν είναι σταθερό αυτό...αξίζεις όσα μπορείς να διεκδικήσεις...στην αγορά εργασίας μιλάω όχι ως άνθρωπος έτσι?

Δεν πα να είσαι ο πιο γρήγορος ντιλιβεράς του κόσμου? Αν εγώ έχω 3 παραδόσεις την ημέρα και βγαίνω δεν θέλω να σου δίνω παραπάνω για να κάνεις 13...γιατί εγώ με 3 βγαίνω.

Οι περισσότεροι που κάνουν μια απλή δουλειά και παίρνουν τον βασικό νομίζουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω...μόνο που όταν πάνε στο κάτι παραπάνω και δουν τι κώλο βάζεις κάτω για αυτό...γυρίζουν πίσω στο βασικό....και αυτό στο λέω με κάποια εμπειρία....το κάτι παραπάνω δεν είναι ποτέ 50 - 100 ευρώ παραπάνω....

δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σε μια δουλειά να υπάρχει ''χαλάρωμα''....πληρώνεσαι για ένα 8ωρο...στο οποίο πρέπει να δουλέψεις με ανθρώπινους ρυθμούς όπως έχεις συμφωνήσει. Ακόμα και στο βενζινάδικο μπορεί να υπάρχουν ώρες που κάθεσαι αλλά μπορεί να σου πέσουν 8 αμάξια μαζί...θα πρέπει να τρέξεις...τι θα κάνεις θα ζητήσεις παραπάνω επειδή έτυχε?

Όσον αφορά τις υπερωρίες και πάλι δεν συμφωνώ....γιατί να δώσεις υπερωρίες αν δεν υπάρχει παραπάνω δουλειά? βάζεις ένα πρόγραμμα (που μπορεί να βγεί) και πρέπει να βγεί. Και πάλι από εμπειρία να σου πω ότι αν αρχίσεις να κάνεις υπερωρίες στο τέλος η δουλειά δεν θα βγαίνει στην ώρα της για να γίνουν υπερωρίες. Καλά είναι αν σου λέει 3 θα είσαι πίσω...άλλοι σου λένε θα κάτσεις μέχρι τελειώσεις και δεν πληρώνουν υπερωρίες.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις την μεταφορική με τον κούριερ άλλη δουλειά το ένα άλλη το άλλο. Στο ένα κουβαλάς φακέλους και στο άλλο τα πάντα ακόμα και μάρμαρα ή τούβλα.

s1xxpack

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Απρ 2018
Κριτικές
15
Like
1.119
Πόντοι
1.071
Δυστυχώς πολλοί δεν έχουν αυτοεκτίμηση και περιορίζονται σε μια δουλειά επειδή την έχουν μάθει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα στον μισθό. Προφανώς μετράει η γνώση αλλά πολλοί κλείνονται σε μια δουλειά λόγω της σιγουριάς. Σιγουριά στις μέρες μας συνεπάγεται βελτίωση δεξιοτήτων και γνώσεων είτε έχεις πτυχίο , μεταπτυχιακό είτε τίποτα.

Εγω χαίρομαι τους ανθρώπους που κυνήγησαν την τύχη τους εξωτερικό. Αυτοί που τίμια έφτασαν όπου έφτασαν και δεν ωφελήθηκαν κάνοντας κακό σε κάποιον κα

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Θα διαφωνούσα στο ότι ο υπάλληλος ξέρει τι αξίζει. Διότι δεν είναι σταθερό αυτό...αξίζεις όσα μπορείς να διεκδικήσεις...στην αγορά εργασίας μιλάω όχι ως άνθρωπος έτσι?

Δεν πα να είσαι ο πιο γρήγορος ντιλιβεράς του κόσμου? Αν εγώ έχω 3 παραδόσεις την ημέρα και βγαίνω δεν θέλω να σου δίνω παραπάνω για να κάνεις 13...γιατί εγώ με 3 βγαίνω.

Οι περισσότεροι που κάνουν μια απλή δουλειά και παίρνουν τον βασικό νομίζουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω...μόνο που όταν πάνε στο κάτι παραπάνω και δουν τι κώλο βάζεις κάτω για αυτό...γυρίζουν πίσω στο βασικό....και αυτό στο λέω με κάποια εμπειρία....το κάτι παραπάνω δεν είναι ποτέ 50 - 100 ευρώ παραπάνω....

δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σε μια δουλειά να υπάρχει ''χαλάρωμα''....πληρώνεσαι για ένα 8ωρο...στο οποίο πρέπει να δουλέψεις με ανθρώπινους ρυθμούς όπως έχεις συμφωνήσει. Ακόμα και στο βενζινάδικο μπορεί να υπάρχουν ώρες που κάθεσαι αλλά μπορεί να σου πέσουν 8 αμάξια μαζί...θα πρέπει να τρέξεις...τι θα κάνεις θα ζητήσεις παραπάνω επειδή έτυχε?

Όσον αφορά τις υπερωρίες και πάλι δεν συμφωνώ....γιατί να δώσεις υπερωρίες αν δεν υπάρχει παραπάνω δουλειά? βάζεις ένα πρόγραμμα (που μπορεί να βγεί) και πρέπει να βγεί. Και πάλι από εμπειρία να σου πω ότι αν αρχίσεις να κάνεις υπερωρίες στο τέλος η δουλειά δεν θα βγαίνει στην ώρα της για να γίνουν υπερωρίες. Καλά είναι αν σου λέει 3 θα είσαι πίσω...άλλοι σου λένε θα κάτσεις μέχρι τελειώσεις και δεν πληρώνουν υπερωρίες.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις την μεταφορική με τον κούριερ άλλη δουλειά το ένα άλλη το άλλο. Στο ένα κουβαλάς φακέλους και στο άλλο τα πάντα ακόμα και μάρμαρα ή τούβλα.
Αν ο υπάλληλος ήξερε τι αξιζει θα δούλευε με ποσοστά +10% εως 20% το αφεντικο για το κεφαλαιο ποιος κουράστηκε ποιο πολυ αυτόν τον μηνα στην επιχείρηση τοσα εγω τοσα εσυ απόλυση μετα απο ενα χρονο εαν δεν του κανεις. Αλλιως δουλεψε μονος σου

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Πάλι θα διαφωνήσω γιατί βλέπεις τα πράγματα απόλυτα. Κατ' αρχάς το διάλειμμα νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό. Όσο και να γίνεται χαμός κάποια στιγμή θες μια στάση είτε για κατούρημα, είτε απλά να αδειάσει το μυαλό σου.

Μετά μιλάμε για ολόκληρα 8ωρα και εργοδότες οι οποίοι πάνε "καλά". Δε λέω για το μπακάλικο της γειτονιάς που έχει η κυρά Νίτσα που περιμένει σύνταξη. Εκεί που θα έχει πάντα δουλειά. Πχ θα έχει 10-20 παραγγελίες την ώρα (δεν ξέρω νούμερο και δεν το έχω συζητήσει ποτέ) και θες αναγκαστικά υπάλληλο να σου τις βγάζει.

Ξαναγράφω πως αναφερόμαστε στο βασικό και το κάτι παραπάνω. Εσύ για κάποιο λόγο θεωρείς στα τελευταία μηνύματα 1500€. Εγώ απλά σου λέω για 700 και κάτι ψιλά. Ίσα ίσα να λες ότι κάτι παίρνω παραπάνω. Μη μου πεις ότι έχει ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά αυτό το ποσό στην απόδοση του υπαλλήλου; Καθαρά ψυχολογικό είναι για να μη σου φύγει ο υπάλληλος και πάει αλλού.

Η υπερωρία είναι κάτι που μπορεί να προβλεφθεί σε κάποιες δουλειές. Όταν εσύ σαν αφεντικό γαμάς τον υπάλληλο και του λες κόψε το λαιμό σου και πήγαινε Λαμία Θεσσαλονίκη και πίσω σε 3 ώρες κάπου είσαι μαλάκας. Θα τη δώσεις όταν πρέπει. Αν δεις ότι ο υπάλληλος την καταχράται τότε ναι πάρε μέτρα. Αλλιώς θα σου φύγει.

Στο τέλος γιατί να μη τις συγκρίνω σαν δουλειές; Σου έγραψα τις διαφορές και γιατί ο φίλος είναι ευχαριστημένος. Στο κάτω κάτω παρόμοιες είναι. Και αν κουραστεί λίγο δεν του βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό αλλά ούτε στο τέλος του μήνα ψάχνει τα συρτάρια για κέρματα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Πάλι θα διαφωνήσω γιατί βλέπεις τα πράγματα απόλυτα. Κατ' αρχάς το διάλειμμα νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό. Όσο και να γίνεται χαμός κάποια στιγμή θες μια στάση είτε για κατούρημα, είτε απλά να αδειάσει το μυαλό σου.

Μετά μιλάμε για ολόκληρα 8ωρα και εργοδότες οι οποίοι πάνε "καλά". Δε λέω για το μπακάλικο της γειτονιάς που έχει η κυρά Νίτσα που περιμένει σύνταξη. Εκεί που θα έχει πάντα δουλειά. Πχ θα έχει 10-20 παραγγελίες την ώρα (δεν ξέρω νούμερο και δεν το έχω συζητήσει ποτέ) και θες αναγκαστικά υπάλληλο να σου τις βγάζει.

Ξαναγράφω πως αναφερόμαστε στο βασικό και το κάτι παραπάνω. Εσύ για κάποιο λόγο θεωρείς στα τελευταία μηνύματα 1500€. Εγώ απλά σου λέω για 700 και κάτι ψιλά. Ίσα ίσα να λες ότι κάτι παίρνω παραπάνω. Μη μου πεις ότι έχει ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά αυτό το ποσό στην απόδοση του υπαλλήλου; Καθαρά ψυχολογικό είναι για να μη σου φύγει ο υπάλληλος και πάει αλλού.

Η υπερωρία είναι κάτι που μπορεί να προβλεφθεί σε κάποιες δουλειές. Όταν εσύ σαν αφεντικό γαμάς τον υπάλληλο και του λες κόψε το λαιμό σου και πήγαινε Λαμία Θεσσαλονίκη και πίσω σε 3 ώρες κάπου είσαι μαλάκας. Θα τη δώσεις όταν πρέπει. Αν δεις ότι ο υπάλληλος την καταχράται τότε ναι πάρε μέτρα. Αλλιώς θα σου φύγει.

Στο τέλος γιατί να μη τις συγκρίνω σαν δουλειές; Σου έγραψα τις διαφορές και γιατί ο φίλος είναι ευχαριστημένος. Στο κάτω κάτω παρόμοιες είναι. Και αν κουραστεί λίγο δεν του βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό αλλά ούτε στο τέλος του μήνα ψάχνει τα συρτάρια για κέρματα.
Εγώ είπα συγκεκριμένα και προβλεπόμενα πράγματα...

Το διάλειμμα είναι κατοχυρωμένο και επιβάλλεται...περίπου 30 λεπτά για να φας και να ξεκουραστείς. Επίσης είπα για ανθρώπινους ρυθμούς και συνθήκες εργασίας δηλαδή μια φυσιολογική ροή μέσο όρο μέσα στο 8ωρο....να μην κάθεσαι αλλά να μην τρέχεις και έτσι που να μην είναι ανθρώπινο.

Το να σου ζητάει ο άλλος να πας και να γυρίσεις στη θεσσαλονίκη σε 3 ώρες είναι παράβαση 10 διαφορετικών συνθηκών για την εργασία σου.

Δεν μιλάω για τέτοια και αυτό δεν έχει να κάνει με την αμοιβή. Δηλαδή αν σου δίνει 10Κ το μήνα θα δεχτείς να μπεις σε ραδιενεργά απόβλητα?

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
ξαναθέτω το απλοϊκό ερώτημα.Δεν μιλάμε για αλυσίδες πολυεθνικών.Δεν μιλάμε για τα υπερκερδοφόρα super market....Δεν μιλάμε για Αθήνα.
Μιλάω για επαρχία.Μαγαζί με έπιπλα έχει 2 εργατες και μια πωλητρια.Μαγαζί ρουχων με 1 πωλήτρια...Κρεοπωλείο με υπάλληλο ,μπουγατζατσιδικο με 2 υπαλληλους κλπ....
Αποφασίζει πχ το κράτος και λέει (στον εργοδότη): απο αύριο θα κάνεις αύξηση μισθού στους υπαλλήλους και αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Ο εργοδότης πχ έχει πέσει η δουλεια του αλλά δεν έχει δικαίωμα γνώμης σ αυτό.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
Μιλάω για επαρχία.Μαγαζί με έπιπλα έχει 2 εργατες και μια πωλητρια.Μαγαζί ρουχων με 1 πωλήτρια...Κρεοπωλείο με υπάλληλο ,μπουγατζατσιδικο με 2 υπαλληλους κλπ....
Αποφασίζει πχ το κράτος και λέει (στον εργοδότη): απο αύριο θα κάνεις αύξηση μισθού στους υπαλλήλους και αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Ο εργοδότης πχ έχει πέσει η δουλεια του αλλά δεν έχει δικαίωμα γνώμης σ αυτό.
Ρε φίλε, μην ανησυχείς για αυτά .
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ.

Θα αντικατασταθούν από τα σούπερ μάρκετ των ολιγαρχών .
Μην ξεχνάς ... το κρεοπωλείο , μπουγατσάδικο , μαγαζί ρούχων ...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ !!!!!

Οι αλυσίδες όμως και τα σούπερ μάρκετ , μπορούν να έχουν .

Είναι τελειωμένα τα μαγαζιά. Ζήτημα χρόνου είναι .
Οι ηλίθιοι επαγγελματίες δεν το καταλαβαίνουν και ψήφισαν τους δήμιούς τους.
Και τώρα ... πολλοί δηλώνουν ότι δεν ασχολούνται ...
ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ... ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ... ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ...

Στο διάολο ....

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Καταρχάς αν ρωτήσεις 100 οι 99 θα σου πουν 10€ το μήνα και 18 ώρες τη μέρα. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Όποιος δεν βγαίνει λουκέτο. Τον ιδιωτικό υπάλληλο δε τον ρωτάει κανένας αν βγαίνει με το βασικό. Γιατί να ερωτηθεί ο εργοδότης. Ακραία άποψη αλλά το πιστεύω.

Έμαθε και η κουτση Μαρία την επιχειρηματικότητα. Λάθος. Δε μπορεί να εκμεταλλεύεσαι τον υπάλληλο σου επειδή ΕΣΥ είσαι τεμπέλης για να πας υπάλληλος. Παλιότερα ζούσαν οικογένειες από τέτοιους μισθούς. Πόσα μικρά μαγαζιά υπήρχαν σε πόλεις και πόσοι υπάλληλοι πήραν συντάξεις από εκεί; Γιατί σήμερα δεν γίνεται κάτι τέτοιο; Ναι η φορολογία κτλ. Αλλά μήπως και ο εργοδότης δεν κάνει κάτι σωστά; Όταν δε σου βγαίνουν τα "κουκιά" μήπως πρέπει να το δεις αλλιώς; Πόσοι εργοδότες έχουν κάνει κάποιο σεμινάριο οικονομικών; Να δουν πως πρέπει να τρέξει μια επιχείρηση. Δε γίνεται να μπαίνεις στο ταμείο του μαγαζιού σου και να αρπάζεις μια χούφτα χαρτονομίσματα. Το έχω δει να συμβαίνει πολλάκις. Ο υπάλληλος όμως βασικό και έναντι. Υπάρχουν πολλά στραβά σε αυτό το θέμα.

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
Ρε φίλε, μην ανησυχείς για αυτά .
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ.

Θα αντικατασταθούν από τα σούπερ μάρκετ των ολιγαρχών .
Μην ξεχνάς ... το κρεοπωλείο , μπουγατσάδικο , μαγαζί ρούχων ...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ !!!!!

Οι αλυσίδες όμως και τα σούπερ μάρκετ , μπορούν να έχουν .

Είναι τελειωμένα τα μαγαζιά. Ζήτημα χρόνου είναι .
Οι ηλίθιοι επαγγελματίες δεν το καταλαβαίνουν και ψήφισαν τους δήμιούς τους.
Και τώρα ... πολλοί δηλώνουν ότι δεν ασχολούνται ...
ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ... ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ... ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ...

Στο διάολο ....
ακριβώς όπως τα είπες....Κι αντι και οι μικροεπαγγελματίες να πάρουν χαμπάρι τι τους περιμένει σε λίγες βδομάδες......κάθονται και κοιτάνε τους αγρότες ενώ έπρεπε αυτοί να γκρινιάζουν...

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.236
Πόντοι
3.820
ξαναθέτω το απλοϊκό ερώτημα.Δεν μιλάμε για αλυσίδες πολυεθνικών.Δεν μιλάμε για τα υπερκερδοφόρα super market....Δεν μιλάμε για Αθήνα.
αν εχεις δουλεια αυτο ειναι το μικροτερο προβλημα...μειωνεις τις ωρες του εργαζομενου σου και δουλευεις παραπανω αν χρειαστει..εκτος του φορολογικου υπαρχουν ενα σωρο αλλα κερατιατικα,χρονια ,που πληρωνει ο εργοδοτης και δεν μιλαει κανεις απο τους διακοσμητικους συλλογους..ενσημα στα δωρα και στα επιδοματα,που ο εργαζομενος δεν λαμβανει ως 13η συνταξη,που αν σου αρρωστησει η μεινει εγκυος, συμμετεχεις αντι να αναλαμβανει ολα το ικα που χρυσοπληρωνεις ,μεχρι και συμμετοχη για κατασκηνωσεις στα παιδια των εργαζομενων της εθνικης τραπεζας.Hμαρτον..
το κρατος χρησιμοποιει την σχεση εργαζομενου εργοδοτη με συστημα "διαιρει και βασιλευε".απο την μια ο εργαζομενος δεν αμοιβεται καλα απο την αλλη "τσιγκλαει "τον εργοδοτη με ενα σωρο κερατιατικα ωστε να επιβαρυνει τοσο πολυ το εργοδοτικο κοστος που ακομα και προθεση να εχεις να δωσεις κατι παραπανω ,δεν το κανεις.και φυσικα δεν μιλαω για πολυεθνικες αλλα για μικρες ατομικες επιχειρησεις...

Τελευταία τροποποίηση:

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
οπότε εφ όσον το ξεκαθαρίσαμε και συμφωνούμε ότι πια μαγαζί με υπάλληλο ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει...σε μόνιμη βάση....Έχουμε την πλειοψηφία του κόσμου που είναι εργαζόμενοι να διαμαρτύρεται για τους μισθούς και την μειοψηφία των μικροεργοδοτών να τρώνε τις σφαλιάρες.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Δυστυχώς πολλοί δεν έχουν αυτοεκτίμηση και περιορίζονται σε μια δουλειά επειδή την έχουν μάθει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερα χρήματα στον μισθό. Προφανώς μετράει η γνώση αλλά πολλοί κλείνονται σε μια δουλειά λόγω της σιγουριάς. Σιγουριά στις μέρες μας συνεπάγεται βελτίωση δεξιοτήτων και γνώσεων είτε έχεις πτυχίο , μεταπτυχιακό είτε τίποτα.

Εγω χαίρομαι τους ανθρώπους που κυνήγησαν την τύχη τους εξωτερικό. Αυτοί που τίμια έφτασαν όπου έφτασαν και δεν ωφελήθηκαν κάνοντας κακό σε κάποιον κα
Ξέρεις σε πόσα άτομα είχα βρει έτοιμη δουλειά έξω εκεί που ήμουν και κανείς δεν κουνήθηκε;
Κάποιοι προτιμάνε το επίδομα ανεργίας, άλλοι να δουλεούν στην ίδια δουλειά με χάλια μισθό για χρόνια.

Ελάχιστοι ρισκάρουν ή εμπιστεύονται τον εαυτό τους ότι αξίζουν για παραπάνω.
Όχι ότι και όποιος βγήκε έξω πέτυχε. Κάποιοι έφαγαν και τα μούτρα τους γιατί εμπιστεύθηκαν τις λάθος ευκαιρείες.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.656
Πόντοι
456
Καταρχάς αν ρωτήσεις 100 οι 99 θα σου πουν 10€ το μήνα και 18 ώρες τη μέρα. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Όποιος δεν βγαίνει λουκέτο. Τον ιδιωτικό υπάλληλο δε τον ρωτάει κανένας αν βγαίνει με το βασικό. Γιατί να ερωτηθεί ο εργοδότης. Ακραία άποψη αλλά το πιστεύω.

Έμαθε και η κουτση Μαρία την επιχειρηματικότητα. Λάθος. Δε μπορεί να εκμεταλλεύεσαι τον υπάλληλο σου επειδή ΕΣΥ είσαι τεμπέλης για να πας υπάλληλος. Παλιότερα ζούσαν οικογένειες από τέτοιους μισθούς. Πόσα μικρά μαγαζιά υπήρχαν σε πόλεις και πόσοι υπάλληλοι πήραν συντάξεις από εκεί; Γιατί σήμερα δεν γίνεται κάτι τέτοιο; Ναι η φορολογία κτλ. Αλλά μήπως και ο εργοδότης δεν κάνει κάτι σωστά; Όταν δε σου βγαίνουν τα "κουκιά" μήπως πρέπει να το δεις αλλιώς; Πόσοι εργοδότες έχουν κάνει κάποιο σεμινάριο οικονομικών; Να δουν πως πρέπει να τρέξει μια επιχείρηση. Δε γίνεται να μπαίνεις στο ταμείο του μαγαζιού σου και να αρπάζεις μια χούφτα χαρτονομίσματα. Το έχω δει να συμβαίνει πολλάκις. Ο υπάλληλος όμως βασικό και έναντι. Υπάρχουν πολλά στραβά σε αυτό το θέμα.
ακριβως ακουω γαι το δικιο των αγροτων και αλλα τετοια που βεβαια εχουν βαση ειδικα τωρα.Ομως ας δωσω ενα παραδιεγμα , πηρα μια ρακετα απο την εταιρια να τη δωσω σε ενα μαθητη μου . κοβουν κανονικα αποδδιεξη λιανικης μην αρχισετε για μαυρα κλπ, τους λεω το μαγαζι tennis werhouse europe,thn exei 224 ευρω συν 12 το πλρξιμο συνολο 236 ευρω αγορα με τη καερτα και ερχεται στο σπιτι σου κομπλε.Πως τους καταφερα και θα την δωσουμε 230 ,δηλαδη 6 ευρω λιγοτερα απο το νο 1 μαγαζι σε ολη την Ευρωπη , για αυτο δεν μπορω να ακουω πως ολοι πια δεν βγαινουν θα τα κλεισουν κλπ.Δευτερο παραδειγμα ανοιξε ενα κομμωτηριο με μολις 6 ευτω το αντρικο ,το εχει μια Ελληνιδα το αναφερω για να μην αρχισουν τα σχολια για φθηνους πακιστανους και αλλα ,πολυ καλη περιποπιηση και να μου φτιαξει καλα ακομη και το σχημα των φρυδιων .Πως τα καταφερνει λοιπον με τετοια τιμη .τΩΡΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΙς ΤΙΜΕς διαφορετικα αν κλεισει θα ξαναπαμε στα 8-10 ευρω πθιο ακριβα .λοποον αν θελεις να εισαι επιχειρηματιας να εχεις γνωσεις στο αντικειμενο σου αλιως θα κλεισεις αν οχι σημερα αυριο

• Like
Αντιδράσεις: foobar

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Να φέρω ένα άλλο παράδειγμα.

Στην περιοχή μου ΔΕΝ έχουμε ένα σαντουιτσάδικο βρώμικο. Αυτά που είχαμε σωρηδόν στην Πάτρα όπου σπούδαζα. Υπάρχουν 2 μαγαζιά αλλά το ένα είναι στο δρόμο και κλείνει στις 3 καθώς εξυπηρετεί τα συνεργεία και τα φορτηγά ενώ το άλλο είναι καφέ ντελίβερι και κλείνει στις 8. Είναι τα μόνα που έχουν και πλησιάζουν κάπως τα κανονικά. Φυσικά δεν τρώω καθώς στις 3 το μεσημέρι θα πάω σπίτι μου και στις 8 είναι ακόμη νωρίς για παραγγελία.

ΠΟΣΟ δύσκολο είναι; Σχεδόν όλα τα σουβλατζίδικα έχουν τοστιέρα καθώς φτιάχνουν σάντουιτς γύρο. Σαγανάκι, τυροκροκέτες, ντομάτες, πιπεριές και φέτες τυρί εννοείται. Τι μένει; Μόνο σαλάμι αέρος και γαλοπούλα καθώς ζαμπόν βάζουν στη σαλάτα Καίσαρα. Ψωμί έχουν για το γύρο και φυσικά πατάτες. Έγινε μέσα σε λίγη ώρα η επιπλέον δουλειά. Αλλά δεν ασχολείται κανένας. Δε θα αγοράσει κάποιος; ΣΙΓΟΥΡΑ. Οι περισσότεροι νέοι που είμαστε εδώ έχουμε παραστάσεις και από άλλες πόλεις. Όλο και κάτι θα πουλήσεις ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ.

Επίσης ανοίγει ο άλλος κάτι και ΔΕΝ έχει πάει στα καλύτερα να δει πως γίνεται. Επιμένω για την εστίαση και συγκεκριμένα τη γρήγορη. Τράβα ρε στην Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα και τρώγε κάθε μέρα. Μόνο και μόνο να δεις τι παίζει. Φτιάξε μια πίτα γίγας και πούλα τη λίγο παραπάνω. Όχι όσο έχουν οι άλλοι. Μάθαμε πχ το σουβλάκι 1,8€. Που ο Σκλαβενίτης έχει το κιλό το χοιρινό στα 6,5€. Μη μου πείτε ότι 4 καλαμάκια είναι 1 κιλό;

ΟΚ κάποιοι θα πείτε είσαι χωριό και δε μετράς αλλά δείτε γύρω σας πόσα μαγαζιά έκλεισαν τα τελευταία 20 χρόνια. Κάποιοι θα επιζούσαν αν ήταν πιο λογικοί στις τιμές. Αυτό που έγραψα και νωρίτερα για την επιχειρηματικότητα. Πήγε στις χρυσές εποχές να μάθει κάτι; Όχι. Έγδερνε τον πελάτη και όταν ζόρισαν τα πράγματα έβαλε λουκέτο με χρέη.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
943
Πόντοι
81

τα δημοσιευματα σε διαστημα λιγων ημερων ,απο το κακο στο χειρότερο η αγορα εργασίας.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Το θέμα του πωλητή είναι περίπλοκο δεν έχει μόνο μια απάντηση....

ξέρω εταιρείες που ένας πωλητής κάνει το 1/3 του τζίρου της εταιρείας...και στην ίδια εταιρεία άλλος πωλητής κάνει πάνω κάτω τον τζίρο που έκαναν και χωρίς αυτόν....οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται...

το πρόβλημα με τους πωλητές....τουλάχιστον εγώ αυτό έχω συναντήσει πολλές φορές είναι ότι ξεκινάνε με πολλές απαιτήσεις...ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου δεδωμένο....και γιατί να μην ξεκινήσεις και εσύ με τα 700 και όταν φέρεις τον τζίρο να ζητήσεις την αύξηση?

Όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει στην ώρα του να φεύγεις μακρυά....ακόμα και αν σου τάξει μισθό 2.5Κ εσύ πες ευχαριστώ δε θέλω. Μόνο οι μπαταχτσίδες χρωστάνε εργατικά....με χειρότερους όλων αυτούς που δίνουν έναντι. Αν δεν έχεις λεφτά διώξε τον κόσμο και κάτσε δούλεψε μόνος σου ή κλείστο.

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να δουλεύεις και να μην σε πληρώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες...φαίνεται ο άλλος από την αρχή αν είναι πιστολέρο....ούτε 1 ευρώ πίστωση σε τέτοιους.
Παρόμοιο θέμα εκεί που είμαι εδώ και 5μηνες (ευτυχώς όχι για πολύ ακομη). Είμαστε 3 πωλητές +1 εγώ. Ο Α είναι σχεδόν 10ετη με καλό μισθό και προνόμια όπως και παραγωγή. Ο Β είναι 1.5ετη και δε κανει σχεδων τπτ απλά το παίζει δημοσιοσχεσιτης, my ass (πάνω απο βασικό μισθό, δε ξέρω πόσο). Η Γ είναι 7-8μηνες (μικρή σε ηλικία και άπειρη, της είπα 1-2τιπς και τα κρατησε, γιατί δε πήγαινε καλά η παραγωγή της. Ο Δ εγώ (έχω πείρα ετών άλλου) με προσέλαβε λίγο πάνω από βασικό + bonus, αλλά από τη νέα χρονιά δε με πληρώνει σωστά. Η παραγωγή είναι 50% στον Α, 30-35% σε εμένα, 10-15% στη Γ και ένα σκάρτο 5% στον Β.
Αν θέλανε με βασικό μισθό ας το λέγανε από την αρχή, να κάνω 10% παραγωγής και να πληρώνομαι γι'αυτό το 10. Απεδειξα πως είμαι άξιος και αξίζω όσο συμφωνησαμε (και παραπάνω), το να κόβουν λεφτά είναι μεγάλη λαμόγια και γι'αυτό τους παρατάω. Δεν είμαι 22ετων που ξεκίνησα σμρ την αναζήτηση εργασίας, γνωρίζω τι μπορώ να κάνω και τι αξίζω. Η αξιοπρέπεια έχει και ένα όριο...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Παρόμοιο θέμα εκεί που είμαι εδώ και 5μηνες (ευτυχώς όχι για πολύ ακομη). Είμαστε 3 πωλητές +1 εγώ. Ο Α είναι σχεδόν 10ετη με καλό μισθό και προνόμια όπως και παραγωγή. Ο Β είναι 1.5ετη και δε κανει σχεδων τπτ απλά το παίζει δημοσιοσχεσιτης, my ass (πάνω απο βασικό μισθό, δε ξέρω πόσο). Η Γ είναι 7-8μηνες (μικρή σε ηλικία και άπειρη, της είπα 1-2τιπς και τα κρατησε, γιατί δε πήγαινε καλά η παραγωγή της. Ο Δ εγώ (έχω πείρα ετών άλλου) με προσέλαβε λίγο πάνω από βασικό + bonus, αλλά από τη νέα χρονιά δε με πληρώνει σωστά. Η παραγωγή είναι 50% στον Α, 30-35% σε εμένα, 10-15% στη Γ και ένα σκάρτο 5% στον Β.
Αν θέλανε με βασικό μισθό ας το λέγανε από την αρχή, να κάνω 10% παραγωγής και να πληρώνομαι γι'αυτό το 10. Απεδειξα πως είμαι άξιος και αξίζω όσο συμφωνησαμε (και παραπάνω), το να κόβουν λεφτά είναι μεγάλη λαμόγια και γι'αυτό τους παρατάω. Δεν είμαι 22ετων που ξεκίνησα σμρ την αναζήτηση εργασίας, γνωρίζω τι μπορώ να κάνω και τι αξίζω. Η αξιοπρέπεια έχει και ένα όριο...
Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι συμφωνία είχες κάνει.

Εγώ είμαι υπέρ των καθαρών συμφωνιών εξ αρχής δηλαδή αν θέλω να δίνω τον βασικό μισθό τόσο θα δίνω και μετά είναι στην κρίση μου αν θα δώσω παραπάνω.

Όσο για τα ποσοστά παραγωγής ούτε με αυτό συμφωνώ...το ότι πληρώνω τον βασικό δεν σημαίνει ότι ζητάω 10% παραγωγή όπως και το ότι πληρώνω καλά κάποιον δεν σημαίνει ότι θα κάτσει και να τον γαμήσω.

Τώρα αν ο αυτός που κανει 50% παίρνει πχ 1200 και εσύ που κάνεις 30% παίρνεις 800 τότε δεν μου φαίνεται πολύ άδικο αλλά ούτε και τίποτα το φοβερό για να θες να κάτσεις.

Επειδή εγώ δεν έχω πολύ καλή σχέση με πωλητές καθώς έχουμε ταΐσει πολλούς επαγγελματίες μπαρουφατζίδες.....για μένα ο πωλητής παίρνει μισθό ανάλογα με τον τζίρο που φέρνει όχι που ΘΑ φέρει..δηλαδή...έρχεται ο άλλος και φέρνει μαζί του τζίρο 300Κ και 30 μεγάλους απτούς πελάτες? Οκ ωραίος να συζητήσουμε....

έρχεται ο άλλος και μου λέει που δούλεψε και τι έκανε και σιγά σιγά θα το χτίσουμε και μέσα σε 6 μήνες έχει φέρει μόνο τις δουλειές που θα είχα και χωρίς αυτόν? Ο βασικός είναι οκ.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι συμφωνία είχες κάνει.

Εγώ είμαι υπέρ των καθαρών συμφωνιών εξ αρχής δηλαδή αν θέλω να δίνω τον βασικό μισθό τόσο θα δίνω και μετά είναι στην κρίση μου αν θα δώσω παραπάνω.

Όσο για τα ποσοστά παραγωγής ούτε με αυτό συμφωνώ...το ότι πληρώνω τον βασικό δεν σημαίνει ότι ζητάω 10% παραγωγή όπως και το ότι πληρώνω καλά κάποιον δεν σημαίνει ότι θα κάτσει και να τον γαμήσω.

Τώρα αν ο αυτός που κανει 50% παίρνει πχ 1200 και εσύ που κάνεις 30% παίρνεις 800 τότε δεν μου φαίνεται πολύ άδικο αλλά ούτε και τίποτα το φοβερό για να θες να κάτσεις.

Επειδή εγώ δεν έχω πολύ καλή σχέση με πωλητές καθώς έχουμε ταΐσει πολλούς επαγγελματίες μπαρουφατζίδες.....για μένα ο πωλητής παίρνει μισθό ανάλογα με τον τζίρο που φέρνει όχι που ΘΑ φέρει..δηλαδή...έρχεται ο άλλος και φέρνει μαζί του τζίρο 300Κ και 30 μεγάλους απτούς πελάτες? Οκ ωραίος να συζητήσουμε....

έρχεται ο άλλος και μου λέει που δούλεψε και τι έκανε και σιγά σιγά θα το χτίσουμε και μέσα σε 6 μήνες έχει φέρει μόνο τις δουλειές που θα είχα και χωρίς αυτόν? Ο βασικός είναι οκ.
Η συμφωνία ήταν τα 750€ καθαρά και Bonus επί των πωλήσεων (τα bonus χονδρικα βγαίνουν 300-400€ με βάση την παραγωγή που κάνω). Δίνει έναντι 150-200€ από τα bonus, Ιανουάριο και Φεβρουάριο έφτασε 10-12 ο μήνας για να με βάλει τα 750€ στο λογαριασμό τραπέζης (Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη τα είχε κάνει όλα όπως συμφωνήσαμε). Ρωτάω ξεκάθαρα γιατί άλλαξε, αν έχει παραπονο κάπου (γνωρίζω ήδη πως είμαι σωστός 100% και με λίγο παραπάνω). Κλασικά με τα μασάει, "είναι δύσκολη η αρχή της χρονιάς", "δε τα έβγαλε ο λογιστής ακόμη" και τέτοιες μλκιες. Χθες του είπα ότι μέχρι τέλη του μήνα θα είμαι, φρόντισε να με ξεχρεωσεις, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Παραγωγή κάνω ότι προβλέπεται για τα 750€, μέχρι 10 του μήνα κάτι είχα κάνει για τα bonus, αλλά μετά το άφησα γιατί τα είχα πάρει κρανίο...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Η συμφωνία ήταν τα 750€ καθαρά και Bonus επί των πωλήσεων (τα bonus χονδρικα βγαίνουν 300-400€ με βάση την παραγωγή που κάνω). Δίνει έναντι 150-200€ από τα bonus, Ιανουάριο και Φεβρουάριο έφτασε 10-12 ο μήνας για να με βάλει τα 750€ στο λογαριασμό τραπέζης (Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη τα είχε κάνει όλα όπως συμφωνήσαμε). Ρωτάω ξεκάθαρα γιατί άλλαξε, αν έχει παραπονο κάπου (γνωρίζω ήδη πως είμαι σωστός 100% και με λίγο παραπάνω). Κλασικά με τα μασάει, "είναι δύσκολη η αρχή της χρονιάς", "δε τα έβγαλε ο λογιστής ακόμη" και τέτοιες μλκιες. Χθες του είπα ότι μέχρι τέλη του μήνα θα είμαι, φρόντισε να με ξεχρεωσεις, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Παραγωγή κάνω ότι προβλέπεται για τα 750€, μέχρι 10 του μήνα κάτι είχα κάνει για τα bonus, αλλά μετά το άφησα γιατί τα είχα πάρει κρανίο...
Δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο σου πλήρωνε τα 750 στην ώρα τους και τα μπόνους επίσης στην ώρα τους αλλά μέχρι στιγμής σου έχει κρατήσει 150-200 ευρώ από τα μπόνους του ιανουαρίου και σου έβαλε τον μισθό στις 10-12 φεβρουαρίου?

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
Οι επιχειρήσεις τουρισμού σχεδόν είναι άλλο επίπεδο άλλο status , λες και δεν είναι Ελλάδα. Άλλη η Ελλάδα των νησιών και της Αθήνας και άλλο κράτος η υπόλοιπη χώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom