Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.036
- Πόντοι
- 3.656
Θα διαφωνούσα στο ότι ο υπάλληλος ξέρει τι αξίζει. Διότι δεν είναι σταθερό αυτό...αξίζεις όσα μπορείς να διεκδικήσεις...στην αγορά εργασίας μιλάω όχι ως άνθρωπος έτσι?Συμφωνώ στο 50%. Ο υπάλληλος δεν είναι χαζός και οι περισσότεροι ξέρουν τι αξίζουν και το παίζει στην αγορά. Γι' αυτό έφερα συγκεκριμένο παράδειγμα. Δεν αναφέρομαι σε δουλειές όπου τα προσόντα όντως πληρώνονται. Εδώ γράφουμε για τον βασικό. Όταν ο άλλος κάνει μια απλή δουλειά και παίρνει το βασικό αργά ή γρήγορα θα σου φύγει για να πάει στο δίπλα. Ο οποίος δίπλα ή θα δίνει 1€ παραπάνω ή 1' λιγότερη δουλειά.
Πχ γιατί να τρέχω με το μηχανάκι σαν ντελιβεράς; Θα πάω στο βενζινάδικο και θα είμαι χαλαρός μιας που δεν θα έχω τον κίνδυνο.
Έχουμε μια κούριερ στην περιοχή μας που κάθε 6μηνο αλλάζει άτομα. Πριν 2-3 χρόνια δούλευε εκεί ένας γνωστός μου. Του έβγαζε την πίστη στη δουλειά. Μηδέν χαλάρωμα. Υπήρχαν μέρες που η "ξεκούραση" ήταν όταν πήγαινε από το ένα χωριό στο άλλο. Έφυγε στο χρόνο διότι δεν έκανε τίποτα από αυτά που σου έγραψα πιο πάνω. Να τον χαλαρώσει ή να του δώσει κάτι παραπάνω ώστε να "αξίζει" η ταλαιπωρία. Διότι περί ταλαιπωρίας πρόκειται. Γιατί στο μεταξύ δεν έδινε και υπερωρίες. Σου έλεγε 3 ΠΡΕΠΕΙ να είσαι πίσω και 3:59 έξω από την πόρτα.
Σηκώθηκε και πήγε σε άλλη μεταφορική και βρήκε την υγεία του. Όχι κούριερ αλλά μεταφορική. Ναι μεν τον τρώει το χιλιόμετρο και πολλές φορές αργεί αλλά τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από το βασικό αλλά και πιο χαλαρά. Πχ αν βρει κίνηση στην Εθνική χέστηκε. Ραδιόφωνο και όπως πάει. Και ας κάνει 2 ώρες παραπάνω.
Δεν πα να είσαι ο πιο γρήγορος ντιλιβεράς του κόσμου? Αν εγώ έχω 3 παραδόσεις την ημέρα και βγαίνω δεν θέλω να σου δίνω παραπάνω για να κάνεις 13...γιατί εγώ με 3 βγαίνω.
Οι περισσότεροι που κάνουν μια απλή δουλειά και παίρνουν τον βασικό νομίζουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω...μόνο που όταν πάνε στο κάτι παραπάνω και δουν τι κώλο βάζεις κάτω για αυτό...γυρίζουν πίσω στο βασικό....και αυτό στο λέω με κάποια εμπειρία....το κάτι παραπάνω δεν είναι ποτέ 50 - 100 ευρώ παραπάνω....
δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σε μια δουλειά να υπάρχει ''χαλάρωμα''....πληρώνεσαι για ένα 8ωρο...στο οποίο πρέπει να δουλέψεις με ανθρώπινους ρυθμούς όπως έχεις συμφωνήσει. Ακόμα και στο βενζινάδικο μπορεί να υπάρχουν ώρες που κάθεσαι αλλά μπορεί να σου πέσουν 8 αμάξια μαζί...θα πρέπει να τρέξεις...τι θα κάνεις θα ζητήσεις παραπάνω επειδή έτυχε?
Όσον αφορά τις υπερωρίες και πάλι δεν συμφωνώ....γιατί να δώσεις υπερωρίες αν δεν υπάρχει παραπάνω δουλειά? βάζεις ένα πρόγραμμα (που μπορεί να βγεί) και πρέπει να βγεί. Και πάλι από εμπειρία να σου πω ότι αν αρχίσεις να κάνεις υπερωρίες στο τέλος η δουλειά δεν θα βγαίνει στην ώρα της για να γίνουν υπερωρίες. Καλά είναι αν σου λέει 3 θα είσαι πίσω...άλλοι σου λένε θα κάτσεις μέχρι τελειώσεις και δεν πληρώνουν υπερωρίες.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις την μεταφορική με τον κούριερ άλλη δουλειά το ένα άλλη το άλλο. Στο ένα κουβαλάς φακέλους και στο άλλο τα πάντα ακόμα και μάρμαρα ή τούβλα.