Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.315
Πόντοι
3.656
crew

είσαι μπούμερ ρε τύπε :2funny:
Με τους μπογιατζήδες που βάφετε σχολεία βγαίνεις ρε ;
Για μουνέτα λέμε ....
Εμείς μετά τα 13 δεν βγαίναμε ψωλαρία.
Μόνο με μουνέτα.

Καμιά αλητεία παίζει τελικά ;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Επειδη ρε φιλε ο Συριζα νομοθετούσε ΜΟΝΟ μαλακίες.
Η ΝΔ μπορει να νομοθετει καποιες μαλακιες, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
θες να ανοίξεις αυτή την κουβέντα πραγματικά?

Και ο σύριζα νομοθέτησε λίγα καλά και πολλά κακά. Και τι έχει νομοθετήσει η νδ?

Θέλεις παραδείγματα? ξέρω και περισσότερο από αυτά πο συζητάνε στα σόλιαλ...για το ρεύμα, για τα καρτέλ και για τα σχετικά....

ξέρω και για τις τροποιήσεις που γίνονται για τις δημόσιες συμβάσεις, για τις αναθέσεις, για το πως αποκλείουν με μια τροποποίηση όλες τις εταιρείες ενός κλάδου εκτός από μια που τυχαίνει να παίρνει και όλες τις αναθέσεις του Δήμου Αθηναίων....

και διάφορα άλλα.

Όλοι μαλακίες νομοθετούν και φροντίζουν το 1 καλό που κάνουν να γίνει σημαία.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.315
Πόντοι
3.656
Τωρα θα σε ρωτησει τι ειναι μπουμερ
Δηάδή τις μαλακίες που διαβάζουν τα βλαμμένα στο ίντερνετ πιστεύεις δεν μπορούμε να τις διαβάζουμε και να τις μαθαίνουμε κι εμείς ;

Αυτοί είναι ζαβά ... και δεν τις διαβάζουν σωστά ... ούτε τις κατανοούν ....

Φωνάζει ο ένας τον άλλο ... μπρο .... και το λένε και γυναίκες .....

Αν είχαν καλή γνώση .... θα ήξεραν ... ότι όταν βγήκε η επίκληση αυτή .... στα περιθωριακά στέκια των ΗΠΑ ....
δεν χρησιμοποιούνταν από λευκό σε λευκό .... υπήρχε άλλη ... ήταν μόνο για αφροαμερικάνους ...

επίσης δεν την χρησιμοποιούσε γυναίκα σε γυναίκα .......

Αυτά τα βλαμμένα ... διάβασαν και στο ίντερνετ ... ότι είναι κακό να θες να πηδάς μουνάρες ... ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ !
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

ξέρω και για τις τροποιήσεις που γίνονται για τις δημόσιες συμβάσεις, για τις αναθέσεις, για το πως αποκλείουν με μια τροποποίηση όλες τις εταιρείες ενός κλάδου εκτός από μια που τυχαίνει να παίρνει και όλες τις αναθέσεις του Δήμου Αθηναίων...
Γουστάρω μωρή γαμιόλα !
Έτσι !
Να κάτσεις στον άξονα των Υ ....

• Like
Αντιδράσεις: alex71

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.315
Πόντοι
3.656
όπως σου έχω πει είμαι μέσα σε όλες τις αναθέσεις
Γιατί σε τσούζει η Αθήνα τότε ;

θα γκουκλάρει και θα το βρει ή θα δει βίντεο του σνικ
Τυπάρα ... κάνε το ίδιο για το ....

γαμάω βίζιτες ....

ή πάω σε μασατζίδικο .... για φραπέ με καλαμάκι !

Θα πάθεις πλάκα λέμε .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Γιατί σε τσούζει η Αθήνα τότε ;

Τυπάρα ... κάνε το ίδιο για το ....

γαμάω βίζιτες ....

ή πάω σε μασατζίδικο .... για φραπέ με καλαμάκι !

Θα πάθεις πλάκα λέμε .
Γιατί να με τζούζει η Αθήνα δε το έπιασα αυτό?

Για κάνε εσύ το ίδιο χωρίς να σβήσεις το ιστορικό για να μη φας παντόφλα

:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
δεν υπάρχει λογική στο να αιτιολογείς την απόλυση....εσύ πληρώνεις εσύ ορίζεις ποιον θα πληρώνεις.
Υπάρχει μια λογική. Επειδή ο εργαζόμενος είναι το αδύναμο μέρος και επειδή η ακυρότητα της καταγγελίας κρίνεται εκ των υστέρων, σε θεωρητικό επίπεδο το να αιτιολογήσεις την καταγγελία, αποτρέπει τον εργοδότη από αυθαιρεσίες. Με τη λογική ότι δεν μπορεί μετά στο δικαστήριο να πει ό,τι του κατέβει σ ]το κεφάλι.

Αλλά αυτό προϋποθέτει πρώτον να μην υποχρεώνεται σε αποζημίωση και δέυτερον, όλη αυτή η διαδικασία να είναι όντως υπέρ του εργαζόμένου. Που δυστυχώς δεν είναι. Γιατί υπάρχει και δεύτερο επίπεδο σκέψης, όχι το απλό σκεπτικό που είπα παραπάνω: Έστω ότι ο εργοδότης απολύει τον Χ με την αιτιολογία ότι έκλεβε το ταμείο. Αυτό φαίνεται στην Εργάνη. Έστω ότι σε 5 χρόνια ο εργαζόμενος δικαιωνόταν τελεσίδικα στο Δικαστήριο και η απόφαση πάλι φαινόταν στην Εργάνη. Σε αυτά τα 5 χρόνια, πόσες δουλειές θα είχε χάσει;;;

Τα κακά της ιδεοληψίας είναι αυτά. Η πραγματική ζωή είναι πιο πολύπλοκη από αυτήν.

• Like

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.315
Πόντοι
3.656
Γιατί να με τζούζει η Αθήνα δε το έπιασα αυτό?

Για κάνε εσύ το ίδιο χωρίς να σβήσεις το ιστορικό για να μη φας παντόφλα
Πως την έχεις δει τυπάρα ;
Ότι έχω ένα pc με την κυρά ... και ένα μπάνιο ... και μία κρεβατοκάμαρα ;

Τι με πέρασες ; Ότι είμαι σε νοικιασμένο μοδάτο διαμερισματάκι 85τμ με ερμπιενμπίδικα έπιπλα και ένα μπάνιο στη Φιλοθέη ;;;;;;;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Υπάρχει μια λογική. Επειδή ο εργαζόμενος είναι το αδύναμο μέρος και επειδή η ακυρότητα της καταγγελίας κρίνεται εκ των υστέρων, σε θεωρητικό επίπεδο το να αιτιολογήσεις την καταγγελία, αποτρέπει τον εργοδότη από αυθαιρεσίες. Με τη λογική ότι δεν μπορεί μετά στο δικαστήριο να πει ό,τι του κατέβει σ ]το κεφάλι.

Αλλά αυτό προϋποθέτει πρώτον να μην υποχρεώνεται σε αποζημίωση και δέυτερον, όλη αυτή η διαδικασία να είναι όντως υπέρ του εργαζόμένου. Που δυστυχώς δεν είναι. Γιατί υπάρχει και δεύτερο επίπεδο σκέψης, όχι το απλό σκεπτικό που είπα παραπάνω: Έστω ότι ο εργοδότης απολύει τον Χ με την αιτιολογία ότι έκλεβε το ταμείο. Αυτό φαίνεται στην Εργάνη. Έστω ότι σε 5 χρόνια ο εργαζόμενος δικαιωνόταν τελεσίδικα στο Δικαστήριο και η απόφαση πάλι φαινόταν στην Εργάνη. Σε αυτά τα 5 χρόνια, πόσες δουλειές θα είχε χάσει;;;

Τα κακά της ιδεοληψίας είναι αυτά. Η πραγματική ζωή είναι πιο πολύπλοκη από αυτήν.
Στην πραγματική ζωή η νομοθεσία είναι μόνο υπερ του εργαζομένου.

Ξέρεις γιατί? γιατί αν πραγματικά κλέβει το ταμείο πρέπει πρώτα να τον απολύσεις πληρώνοντας την αποζημίωση και μετά στο δικαστήριο να την διεκδικήσεις πίσω...διότι αλλιώς θεωρείται άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και δεν ανεβαίνει καν στο σύστημα για να γίνει η λύση της σύμβασης.

Επίσης σχεδόν ποτέ κανένας εργοδότης δεν έχει μάρτυρες τους άλλους εργαζομένους και πάντα τα δικαστήρια πιστεύουν τον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη εκτός αν υπάρχουν απτά στοιχεία.

Ο εργαζόμενος έχει σχεδόν όλα τα δικαιώματα στην εργοδοτική σχέση...με μόνη υποχρέωση (απόλυτη) την παρουσία του στον χώρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα αποδείξεως...ήρθα...θα πληρώσεις.....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Πως την έχεις δει τυπάρα ;
Ότι έχω ένα pc με την κυρά ... και ένα μπάνιο ... και μία κρεβατοκάμαρα ;

Τι με πέρασες ; Ότι είμαι σε νοικιασμένο μοδάτο διαμερισματάκι 85τμ με ερμπιενμπίδικα έπιπλα και ένα μπάνιο στη Φιλοθέη ;;;;;;;;;
Πιστεύω ότι η παντόφλα της κυράς γράφει το όνομα σου πάνω

και αυτά για τις αλητείες τα λες ψιθυριστά όταν μπάινεις σπίτι :tooth:

έχεις φαγωθεί με τα 85 τμ

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
Στην πραγματική ζωή η νομοθεσία είναι μόνο υπερ του εργαζομένου.

Ξέρεις γιατί? γιατί αν πραγματικά κλέβει το ταμείο πρέπει πρώτα να τον απολύσεις πληρώνοντας την αποζημίωση και μετά στο δικαστήριο να την διεκδικήσεις πίσω...διότι αλλιώς θεωρείται άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και δεν ανεβαίνει καν στο σύστημα για να γίνει η λύση της σύμβασης.

Επίσης σχεδόν ποτέ κανένας εργοδότης δεν έχει μάρτυρες τους άλλους εργαζομένους και πάντα τα δικαστήρια πιστεύουν τον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη εκτός αν υπάρχουν απτά στοιχεία.

Ο εργαζόμενος έχει σχεδόν όλα τα δικαιώματα στην εργοδοτική σχέση...με μόνη υποχρέωση (απόλυτη) την παρουσία του στον χώρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα αποδείξεως...ήρθα...θα πληρώσεις.....
Ένας καθηγητής μας έλεγε ότι είναι θεμιτό να έχεις φιλεργατική νομοθεσία, όπως έχεις και νομοθεσία υπέρ του καταναλωτή πχ, ως αδύναμο μέρος.
Αλλά δεν είναι θεμιτό να έχεις φιλεργατικά δικαστήρια.

• Like

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ένας καθηγητής μας έλεγε ότι είναι θεμιτό να έχεις φιλεργατική νομοθεσία, όπως έχεις και νομοθεσία υπέρ του καταναλωτή πχ, ως αδύναμο μέρος.
Αλλά δεν είναι θεμιτό να έχεις φιλεργατικά δικαστήρια.
Δεν διαφωνώ...αλλά δεν θα χρειαζόταν δικαστήριο αν ήταν όλα πιο σαφή από την αρχή.

Εγώ πχ έχω περιγράψει όσο πιο αναλυτικά μπορώ τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στο έντυπο που πάει μαζί με την αναγγελία....τι θα κάνει ποιες είναι οι αρμοδιότητες.....ώστε μετά να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Μετράω και τους κλεισμένους ημιυπάθριους .
Αλλιώς θα έλεγα 70τμ .
κλεισμένους ημιυπαίθριο έχει στην Ερυθραία που μέσα στα χρόνια από τροχόσπιτο φτιάχτηκε μονοκατοικία δίπλα στη φάγε

εγώ μένω σε νεόκτιστο σπίτι :coffee:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Θα συμφωνήσω διαφωνώντας...ή και αντίστροφα, αν θες.
Ναι, είσαι καλός στη δουλειά σου και έχεις απαιτήσεις για κάτι καλύτερο σε μισθό. Αλλά και αυτός είναι εργοδότης και είναι επιλογή του και είναι και νόμιμος (αν δε σου χρωστάει και πληρώνει τα νόμιμα).
Γενικά, το να επιλέγεις και να κρατάς υπαλλήλους, είναι τέχνη. Ειδικά σε πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το να σου φύγει ένας σωστός υπάλληλος που φέρνει χρήμα, μπορεί να ισοδυναμεί με κλείσιμο του μαγαζιού.
Είναι σα να έχεις γυναίκα για σπίτι και τη διώχνεις. Μπορεί να κλαις αργότερα...

Δε διαφωνώ. Το θέμα όπως έγραψα είναι ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία. Πχ εγώ δε θα γκρινιάξω ποτέ γιατί το αφεντικό μου βγάζει 10000 το μήνα και δε μου δίνει τα μισά. Δικιά του η επιχείρηση και το ρίσκο. Αλλά θα γκρινιάξω ρε φίλε αν μου δίνει το βασικό και αυτός ξοδεύει κάθε μέρα 100€ για μαλακίες. Μη βγάζεις 10000 αλλά βγάλε 9900 και δώσε μου ψίχουλα έστω να με κρατήσεις. Πάλι δε θα σου λείψουν αλλά θα έχεις ένα υπάλληλο που θα σκίζεται.

Το προηγούμενο αφεντικό που έγραψα πρόλαβε και βγήκε σε σύνταξη πριν λίγα χρόνια. Είχε τις χασούρες του με τα μνημόνια και τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα είχε καταφέρει. Όμως μια στο τόσο όλο και κάτι θα μάθω για το πόσο βλάκας ήταν και πριν που ήταν πιο large τα πράγματα. Όλα είχαν να κάνουν με αυτό που έγραψα. Λίγα λεφτά και πολύ δουλειά. Την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός έχει σχεδόν τα ίδια άτομα από τότε που έφυγα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Δε διαφωνώ. Το θέμα όπως έγραψα είναι ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία. Πχ εγώ δε θα γκρινιάξω ποτέ γιατί το αφεντικό μου βγάζει 10000 το μήνα και δε μου δίνει τα μισά. Δικιά του η επιχείρηση και το ρίσκο. Αλλά θα γκρινιάξω ρε φίλε αν μου δίνει το βασικό και αυτός ξοδεύει κάθε μέρα 100€ για μαλακίες. Μη βγάζεις 10000 αλλά βγάλε 9900 και δώσε μου ψίχουλα έστω να με κρατήσεις. Πάλι δε θα σου λείψουν αλλά θα έχεις ένα υπάλληλο που θα σκίζεται.

Το προηγούμενο αφεντικό που έγραψα πρόλαβε και βγήκε σε σύνταξη πριν λίγα χρόνια. Είχε τις χασούρες του με τα μνημόνια και τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα είχε καταφέρει. Όμως μια στο τόσο όλο και κάτι θα μάθω για το πόσο βλάκας ήταν και πριν που ήταν πιο large τα πράγματα. Όλα είχαν να κάνουν με αυτό που έγραψα. Λίγα λεφτά και πολύ δουλειά. Την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός έχει σχεδόν τα ίδια άτομα από τότε που έφυγα.
υπάρχουν εταιρείες που στην κουλτούρα τους είναι να δίνουν κάτι παραπάνω για να έχουν έναν καλό υπάλληλο και ευχαριστημενο

και εταιρείες που στην κουλτούρα τους έχουν ότι εγώ τα βασικά δίνω ούτε οβερταιμ ουτε τιποτα και σε οποιον αρεσει αν δεν αρεσει ο επόμενος και δεν μπλέκουμε με παραπανήσιες κουβέντες.

και οι 2 είναι συνταγή για πιθανή επιτυχία. Πολύ συχνά το κάτι παραπάνω γίνεται δεδομένο και μετά πέφτει η απόδοση και πρέπει να γίνει κάτι ακόμα πιο παραπάνω και πριν το καταλάβεις σε έχει βάλει ο υπάλληλος στο βρακί του έτσι και σε πάρει χαμπάρι ότι τον έχεις ανάγκη.

αυτός που δίνει τα βασικά και πάλι κερδίζει είναι πιο άνετος.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
υπάρχουν εταιρείες που στην κουλτούρα τους είναι να δίνουν κάτι παραπάνω για να έχουν έναν καλό υπάλληλο και ευχαριστημενο

και εταιρείες που στην κουλτούρα τους έχουν ότι εγώ τα βασικά δίνω ούτε οβερταιμ ουτε τιποτα και σε οποιον αρεσει αν δεν αρεσει ο επόμενος και δεν μπλέκουμε με παραπανήσιες κουβέντες.

και οι 2 είναι συνταγή για πιθανή επιτυχία. Πολύ συχνά το κάτι παραπάνω γίνεται δεδομένο και μετά πέφτει η απόδοση και πρέπει να γίνει κάτι ακόμα πιο παραπάνω και πριν το καταλάβεις σε έχει βάλει ο υπάλληλος στο βρακί του έτσι και σε πάρει χαμπάρι ότι τον έχεις ανάγκη.

αυτός που δίνει τα βασικά και πάλι κερδίζει είναι πιο άνετος.

Συμφωνώ στο 50%. Ο υπάλληλος δεν είναι χαζός και οι περισσότεροι ξέρουν τι αξίζουν και το παίζει στην αγορά. Γι' αυτό έφερα συγκεκριμένο παράδειγμα. Δεν αναφέρομαι σε δουλειές όπου τα προσόντα όντως πληρώνονται. Εδώ γράφουμε για τον βασικό. Όταν ο άλλος κάνει μια απλή δουλειά και παίρνει το βασικό αργά ή γρήγορα θα σου φύγει για να πάει στο δίπλα. Ο οποίος δίπλα ή θα δίνει 1€ παραπάνω ή 1' λιγότερη δουλειά.

Πχ γιατί να τρέχω με το μηχανάκι σαν ντελιβεράς; Θα πάω στο βενζινάδικο και θα είμαι χαλαρός μιας που δεν θα έχω τον κίνδυνο.

Έχουμε μια κούριερ στην περιοχή μας που κάθε 6μηνο αλλάζει άτομα. Πριν 2-3 χρόνια δούλευε εκεί ένας γνωστός μου. Του έβγαζε την πίστη στη δουλειά. Μηδέν χαλάρωμα. Υπήρχαν μέρες που η "ξεκούραση" ήταν όταν πήγαινε από το ένα χωριό στο άλλο. Έφυγε στο χρόνο διότι δεν έκανε τίποτα από αυτά που σου έγραψα πιο πάνω. Να τον χαλαρώσει ή να του δώσει κάτι παραπάνω ώστε να "αξίζει" η ταλαιπωρία. Διότι περί ταλαιπωρίας πρόκειται. Γιατί στο μεταξύ δεν έδινε και υπερωρίες. Σου έλεγε 3 ΠΡΕΠΕΙ να είσαι πίσω και 3:59 έξω από την πόρτα.

Σηκώθηκε και πήγε σε άλλη μεταφορική και βρήκε την υγεία του. Όχι κούριερ αλλά μεταφορική. Ναι μεν τον τρώει το χιλιόμετρο και πολλές φορές αργεί αλλά τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από το βασικό αλλά και πιο χαλαρά. Πχ αν βρει κίνηση στην Εθνική χέστηκε. Ραδιόφωνο και όπως πάει. Και ας κάνει 2 ώρες παραπάνω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom