Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Δεν θα σε αμφισβητήσω γιατί δεν το έχω ψάξει αλλά θυμάμαι γύρω στο 18 - 19 μια τέτοια συζήτηση στην σέπε που του έλεγαν ότι μπορεί να γίνει μονομερώς τώρα πια λόγο της κρίσης κτλπ.

Μπορεί απλά να ήθελαν να τον ξεπετάξουν και να τους αδειάσουμε τη γωνιά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Δεν θα σε αμφισβητήσω γιατί δεν το έχω ψάξει αλλά θυμάμαι γύρω στο 18 - 19 μια τέτοια συζήτηση στην σέπε που του έλεγαν ότι μπορεί να γίνει μονομερώς τώρα πια λόγο της κρίσης κτλπ.

Μπορεί απλά να ήθελαν να τον ξεπετάξουν και να τους αδειάσουμε τη γωνιά.
Μήπως παρεξηγησες κατι, μηπως καταλαβες κατι λαθος.
Αυτο που εγινε απο τον Συριζα το 2019, ήταν ότι καταργηθηκε η αναιτιωδης καταγγελια της αορίστου χρόνου. Και επανηλθε επι ΝΔ

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Μήπως παρεξηγησες κατι, μηπως καταλαβες κατι λαθος.
Αυτο που εγινε απο τον Συριζα το 2019, ήταν ότι καταργηθηκε η αναιτιωδης καταγγελια της αορίστου χρόνου. Και επανηλθε επι ΝΔ
Θυμάμαι ότι είχε γίνει εκ περιτροπής σε κάποιον και είχε κάνει καταγγελία και πήγαμε στο σέπε και του είπε ότι γίνεται αρκεί η εταιρεία να αποδεικνύει ότι έχει πραγματικά οικονομικά προβλήματα.

Αν θυμάμαι καλά αυτός τελικά είχε προχωρήσει σε δικαστήριο γιατί ζήταγε μαλακίες και έχασε με τα τσαρούχια :confused:

Τι πάει να πει αν αναιτιώδης? Αν πληρώσεις την αποζημίωση μπορείς να απολύσεις κάποιον όποτε θες. Εκτός αν έχεις ρατσιστικά κίνητρα κτλπ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Θυμάμαι ότι είχε γίνει εκ περιτροπής σε κάποιον και είχε κάνει καταγγελία και πήγαμε στο σέπε και του είπε ότι γίνεται αρκεί η εταιρεία να αποδεικνύει ότι έχει πραγματικά οικονομικά προβλήματα.

Αν θυμάμαι καλά αυτός τελικά είχε προχωρήσει σε δικαστήριο γιατί ζήταγε μαλακίες και έχασε με τα τσαρούχια :confused:

Τι πάει να πει αν αναιτιώδης? Αν πληρώσεις την αποζημίωση μπορείς να απολύσεις κάποιον όποτε θες. Εκτός αν έχεις ρατσιστικά κίνητρα κτλπ
Μισο λεπτο.
Ασφαλως η καταγγελια της αοριστου χρονου ηταν και ειναι αναιτιωδης. Αρκει να καταβαλεις την αποζημιωση.
Δηλαδη μπορεις να καταγγειλεις τη συμβαση και χωρις καμία αιτία. Εκτος αν η καταγγελία ειναι καταχρηστικη, αν εγινε δηλαδη απο λογους εκδικησης, εχθρας, εμπαθειας κλπ. Τότε θεωρειται ακυρη η καταγγελια. Ενταξει ως εδω?
Επι Συριζα, νομοθετηθηκε ότι θα έπρεπε να αναφέρεται παντα κάποιος λόγος για την καταγγελία. Και να καταχωρείται στην ΕΡΓΑΝΗ. Αυτο ισχυσε για ενα τριμηνο και καταργηθηκε απο την επομενη κυβερνηση της ΝΔ. Και ηταν βεβαια μια καταστροφικη ιδεοληπτική επιλογη του Συριζα για τους εργαζομενους. Γιατι πλεον "φακελώνονταν" στην Εργανη οι εργαζομενοι που απολυονταν, αφού ο κάθε εργοδοτης εγραφε όποια αιτία ηθελε (ανεπαρκης, κλέφτης κλπ). Τοσο κοντοφθαλμοι οι βλαμμενοι του Συριζα (η Αχτσιογλου υπουργος τότε). Θεωρουσαν οτι προστατευουν τον εργαζόμενο, αν υποχρεωνοταν ο εργοδοτης να αναγραφει μια αιτία στην απολυση.

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Εμείς οι ζαίοι δεν ξέρουμε από Ελληνικά

το πηγαίο που μου έβγαινε ήταν να γράψω ''nane kala o srz bro"
αν και ευρύτερα γνωρίζω οτι οι αριστεροί είναι του χώρου της διανόησης του λόγου και της έκφρασης συμπεριλαμβανόμενου του γραπτού λόγου - αν δεν κάνω λάθος .....

και να προσθέσω οτι η λατινογραφής έκκφρασή σου είναι απλά ..... <για τα μπάζα>

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Επίσης να κοπούν τα εφάπαξ σε όλους τους στρατιωτικούς. Αν είναι δυνατόν. Και σύνταξη νωρίς και 100αρικο χιλιάδες ευρώ κ μαύρη εργασία μετά...
Εφάπαξ λαμβάνουν και οι του ιδιωτικού τομέα, αν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Φυσικά δεν είναι χιλιάδες ευρώ όπως του δημοσίου, αλλά είναι κάτι, μια βοήθεια, ένα τελευταίο "μπόνους".

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
Ο εργοδότης αν δεν πάει καλά το μαγαζί του ,είναι υποχρεωμένος να δίνει μεγαλύτερο μισθό ανεξαρτήτως πως πάει η δουλειά του?
Πλάκα κάνεις ;
Εδώ μιλάμε ... ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ... πρέπει να πληρώσουν αποζημίωση στους υπαλλήλους του .
Να μην πέθαινε σου λέει το ... ελληνικό δημόσιο .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Μισο λεπτο.
Ασφαλως η καταγγελια της αοριστου χρονου ηταν και ειναι αναιτιωδης. Αρκει να καταβαλεις την αποζημιωση.
Δηλαδη μπορεις να καταγγειλεις τη συμβαση και χωρις καμία αιτία. Εκτος αν η καταγγελία ειναι καταχρηστικη, αν εγινε δηλαδη απο λογους εκδικησης, εχθρας, εμπαθειας κλπ. Τότε θεωρειται ακυρη η καταγγελια. Ενταξει ως εδω?
Επι Συριζα, νομοθετηθηκε ότι θα έπρεπε να αναφέρεται παντα κάποιος λόγος για την καταγγελία. Και να καταχωρείται στην ΕΡΓΑΝΗ. Αυτο ισχυσε για ενα τριμηνο και καταργηθηκε απο την επομενη κυβερνηση της ΝΔ. Και ηταν βεβαια μια καταστροφικη ιδεοληπτική επιλογη του Συριζα για τους εργαζομενους. Γιατι πλεον "φακελώνονταν" στην Εργανη οι εργαζομενοι που απολυονταν, αφού ο κάθε εργοδοτης εγραφε όποια αιτία ηθελε (ανεπαρκης, κλέφτης κλπ). Τοσο κοντοφθαλμοι οι βλαμμενοι του Συριζα (η Αχτσιογλου υπουργος τότε). Θεωρουσαν οτι προστατευουν τον εργαζόμενο, αν υποχρεωνοταν ο εργοδοτης να αναγραφει μια αιτία στην απολυση.
Ε το ίδιο λέμε αν πληρώσεις αποζημίωση μπορείς να απολύσεις όποιον θες και όποτε θες. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η αποζημίωση. Και το λογικό είναι ότι κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πληρώνεις κάποιον που δε θέλεις.

Η εκ περιτροπής απασχόληση είναι όμως χειρότερο από την καταγγελία γιατί περιορίζεις την εργασία του ακόμα και σε 1 8ωρο την εβδομάδα και τον εξωθείς στο να παραιτηθεί και να χάσει και τα δικαιώματα του.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
Φυσικα. Ειναι αυτο που ονομαζεται "μονομερής μεταβολη της συμβασης" λογω "οικονομοτεχνικων λογων"

Μόνο να πεθάνει δεν δικαιούται ο εργοδότης ....

ή να βγει στη σύνταξη λόγω γήρατος ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ .... ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ 75 ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ..........

Για αυτό όποιος τα διαβάζει αυτά ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
είναι άξιος κάθε δυστυχίας . Του αξίζει κακός ψόφος.
Πρέπει να φύγουν όλοι και να μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
και οι 45χρονοι συνταξιούχοι με 3000€ το μήνα σύνταξη .

Που την πληρώνουν πχ ηλίθιοι δικηγόροι κοκ ... που μετά από 40 χρόνια εισφορές ...
θα πάρουν 630€ σύνταξη .......

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
αν και ευρύτερα γνωρίζω οτι οι αριστεροί είναι του χώρου της διανόησης του λόγου και της έκφρασης συμπεριλαμβανόμενου του γραπτού λόγου - αν δεν κάνω λάθος .....

και να προσθέσω οτι η λατινογραφής έκκφρασή σου είναι απλά ..... <για τα μπάζα>
δύο πράγματα που με χαρακτηρίζουν στην κοινωνία είναι 1)ότι είμαι βαμένος συριζαίος και β) ότι προέρχομαι από τον χώρο της διανόησης και της κουλτούρας

gtp to leme emeic

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
δύο πράγματα που με χαρακτηρίζουν
Είσαι και λίγο σπασαρχίδης, αλλά επειδή είσαι Μπόμπος ... σε συγχωρούμε όσοι έχουμε έφηβους γιούς ...
τα ίδια μυαλά έχετε ....

Καμιά αλητεία παίζει ρε Μπόμπο ;;;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Είσαι και λίγο σπασαρχίδης, αλλά επειδή είσαι Μπόμπος ... σε συγχωρούμε όσοι έχουμε έφηβους γιούς ...
τα ίδια μυαλά έχετε ....

Καμιά αλητεία παίζει ρε Μπόμπο ;;;
έχε υπόψη σου ότι δεν κληρονομούν τα χρέη...κληρονομούν την εταιρεία που έχει χρέη....και αυτό αν είναι οικογενειακή αλλιώς δε ξέρω....αν η εταιρεία έχει κλείσει και τα δικαστήρια έχουν τελειώσει και τα χρωστάει ο ίδιος ο διαχειριστής τότε τα κληρονομούν...

εσύ τι ήθελες? να δουλεύεις μέχρι τα 75 να ρίχνεις πιστόλια και να το κλείνεις και να σε αφήνουν στην ησυχία σου?

έχουμε φέρει κάτι καινούριες χημικές τουαλέτες πολύ δυνατές....με οικολογικό κωλόχαρτο :rockon:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.312
Πόντοι
3.656
έχε υπόψη σου ότι δεν κληρονομούν τα χρέη...κληρονομούν την εταιρεία που έχει χρέη....και αυτό αν είναι οικογενειακή αλλιώς δε ξέρω...
Εγώ ξέρω. Αν είναι ατομική .... δεν μπορούν και να την κλείσουν !
Πρέπει να την ... κλείσει ... ο αποθανών !!!!!!!

Για κοινωνία κληρονόμων ..... ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ .... είναι 10000€ ....

Μετά την καλησπέρα, αρχίζεις να πληρώνεις σοβαρά λεφτά .

Κανείς , δεν σκέφτηκε ποτέ να ψηφίσει έναν γαμημένο νόμο ....
ΟΤΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ .... ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ... ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!!!!!

(δεν μιλάμε για νομικά πρόσωπα).

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Εγώ ξέρω. Αν είναι ατομική .... δεν μπορούν και να την κλείσουν !
Πρέπει να την ... κλείσει ... ο αποθανών !!!!!!!

Για κοινωνία κληρονόμων ..... ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ .... είναι 10000€ ....

Μετά την καλησπέρα, αρχίζεις να πληρώνεις σοβαρά λεφτά .

Καμίας πουτάνας γιός , δεν σκέφτηκε ποτέ να ψηφίσει έναν γαμημένο νόμο ....
ΟΤΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ .... ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ... ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!!!!!

(δεν μιλάμε για νομικά πρόσωπα).
Δεν είναι έτσι.

Είτε ατομική, είτε οε είτε ικε είτε μονοπρόσωπη ΑΕ....

ο διαχειριστής έχει το 100% της ευθύνης για τα πάντα και όχι μόνο για το μερίδιο που του αναλογεί.

αν πεθάνει ο διαχειριστής και δεν υπάρχει άλλος να πάρει τη θέση του γίνεται λύση της εταιρείας...μόνο που κατά την λύση της εταιρείας του χρεώνονται και τα χρέη.

Οπότε αν τα παιδιά του θέλουν να τον κληρονομήσουν θα πρέπει να πάρουν και τα χρέη...είναι σα να χρώσταγε στην εφορία...τι θα πεις? εγώ θέλω το ενεργητικό αλλά δε θέλω το παθητικό? Αυτά δεν γίνονται.

Τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν καμία διαφορά ως προς τον διαχειριστή αλλά μόνο ως προς τους μετόχους που έχουν μετοχές και δεν ευθύνονται για τα πάντα.

Υπάρχει όμως λύση να ξέρεις...λέγεται αποποίηση με το ευεργέτημα της απογραφής και ίσως έχεις ελπίδα αρκεί το ενεργητικό να είναι μεγαλύτερο από το παθητικό αν τα λέω σωστά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom